![]() |
Nu e adevărat ce spui: guilt e vinovăție pur și simplu scos din dicționar.
Kriss_Kringle și eu verific, dar dacă există și cea mai mică șansă să-mi placă nu ezit și mă duc să-l văd. |
Originally Posted by sergiuseling:
Eu nu ti-am zis sensul din dictionar, ci la ce se refera mai mult. E vorba de o expresie, nu doar de un cuvant. |
Poate ai tu o altă impresie despre ce înseamnă.
Pe română e plăcere vinovată și din câte știu eu se referă la ceva ce știi că nu e bun, dar îți place oricum. Pe când dacă ție chiar îți place ceva și crezi cu tărie că e bun nu prea văd de ce s-ar aplica termenul de plăcere vinovată. Sau mai bine zis cine decide ce are o calitate îndoielnică dacă nu tu? |
Originally Posted by sergiuseling:
Cred ca n-ai citit bine pentru ca acelasi lucru l-a zis si Liviu.Eu am intrebat daca filmele le considerai bune sau placeri vinovate pe romana si cred ca ai luat-o prea personal. |
Argumentarea ta nu a demonstrat cu nimic ce ai zis despre explicatia cuvantului guilt si " Poate ai tu o altă impresie despre ce înseamnă." Din contra, mai degraba sustine ce am zis eu: ""guilty pleasures" se refera mai mult la filme de o calitate indoielnica, dar care iti plac, nu neaparat ca te simti si vinovat cand le vezi ", mai putin partea de vinovatie din urma. Despre asta n-ai mai precizat nimic in ultimul mesaj. Altfel esti de acord cu mine din cate se pare, doar ca nu precizasem un lucru. Se raporteaza la propria persoana.Daca tu il consideri bun nu mai intra in categoria respectiva, cel putin pentru tine. E un termen care nu poate fi folosit de o persoana decat in raport cu propria persoana. Nu pot sa-i spun cuiva ca ceva e guilty pleasure daca el considera bun si eu prost/rau.
Dar daca la partea cu critica eram off-topic intr-un mod mai constructiv, acum parca suntem off-topic degeaba. Hai sa incheiem discutia. |
Si eu abia am vazut un astfel de film aseara :)) , Friends with money, film pe care nu l-as fi vazut daca nu era Jennifer in el :"> desi nici macar nu pot sa spun ca-mi place ca actrita, iar filmul :)) no comment, o porcarioara cu limbaj de lemn pe alocuri, politically corect, pe altele si cu un happy ending, macar ca au avut decenta sa nu-l trimbiteze prea tare.
Da, stiu ca am pierdut aproape 2 ore, "call it a weakness" not "guilty pleasure" :)) |
Mda, ne încurcăm în sinonime.
Cât despre Friends with money și mie mi s-a părut slăbuț, dar Jennifer chiar a fost sexy în ținuta de cameristă. |
Oh, am uitat, reclama girla la Lancome =)) cred ca ei au platit jumate de film.
|
Open range,un western old school cum se faceau pe vremuri cu Kevin Costner si Robert Duvall in forma.
Nota 7/10 |
The Wind That Shakes the Barley 2006 . un film destul de interesant despre proclamarea independentei Irlandei. 8/10
|
20000 Leagues Under the Sea (1954) 9/10
U-571 (2000) 9/10 Modigliani (2004) 6.5/10 |
O buna bucata din ''Misterios de Lisboa'' filmul de 4 ore si jumate (sase ore pentru televiziune) 'regizat de Raoul Ruiz. Destul de bun :atmosfera istorica minutios reconstituita ( vorba vine ca doar n-am trait in Portugalia secolului al 19 lea ),decoruri interioare fastuoase ce amintesc de Barry Lyndon , o lumina minunat filtrata ,jocul retinut al actorilor ,povestile intrigante intretesute in mod misterios si melancolie +duiosie picurate la greu in tot filmul .
http://www.youtube.com/watch?v=Hx8Nu3XTEDg |
A Mighty Heart - mi-a placut si m-a impresionat atat povestea, cat si jocul actorilor - 7/10
|
Inkheart (2009)
6/10 |
Flawless (2007)
8/10 Un film bun dar care cere si foarte multa rabdare ca sa il vizionezi pana la final. |
Transformers: Dark of the Moon
8/10 |
Stalker (1979) - 9.3
Solaris (1972) - 8.8 a doua vizionare la ambele. :D |
Super 8
6/10 |
Doar o ora tine ''Démanty noci ''-(''Diamantele noptii'' ) filmul lui Jan Nemec din 1964. Avem insa 60 de minute dense ,supraincarcate cu senzatii viscerale .Doi pustani evadezeaza dintr-un tren care-i ducea intr-un lagar nazist.Filmul urmareste haituirea celor doi de catre o potera formata din vinatori profesionisti.Prin scurte flashbackuri aflam si povestea lor inainte de incarcerare.Avem si o camera de filmare nebuna si innebunitoare care-i urmareste pe cei doi mai ceva ca haitasii nazistilor.Dogma '95 avant la lettre
9/10 http://www.youtube.com/watch?v=UqK04FCVVrA |
The Grudge 3
8/10 |
All times are GMT +2. The time now is 14:15. |