Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

ricutza 08 Aug 2010 16:38

si o lectura rapida si usoara de weekend: John Grisham- The summons

klaudya_e 09 Aug 2010 00:18

Sa citesti si La Tiganci....mie mi-a placut mai mult decat Maitreyi
Originally Posted by Leaver:

Mersi frumos miercuri. Am sa ma bucur si multumesc pentru ca mi`ai atans atentia asupra greselii .

klaudya_e 09 Aug 2010 00:20

Pe culmile disperarii- Emil Cioran

Poti sa citesti si pe net: http://www.miscarea.net/culmile-disperarii.htm

Originally Posted by keepwalking:

as vrea sa-mi recomandati niste carti care sa ma faca intelept :)
recunosc ca, pana acum, am citit foarte putine carti care sa ma faca sa gandesc si, eventual, sa ma invete ceva util.

Ipu 09 Aug 2010 02:03

Stilul de a pune problema al lui Cioran e depășit, dar încă la modă printre cei care vor cu tot dinadinsul să-și expună în public (chiar și aici, în forum) complexele de inferioritate, ca oameni și ca cetățeni ai României, pentru că, de!, consideră că e de bun gust. Acum, când Uniunea Europeană, cea mai avansată democratic comunitate umană a planetei, ne conține și pe noi și conține atâția oameni proveniți din Lumea a Treia, modul de raționare al gânditorilor formați în în perioada interbelică, în plin colonialism politico-administrativ, când unii voiau ca România să se alăture celor care „nu aveau” dar nutreau ambiții de „a avea”, e complet căzut în desuetudine acum, când și vechile imperii coloniale au dispărut aproape în totalitate.

Chambord 09 Aug 2010 11:27

Parinti si copii (1862), de Ivan Turgheniev

Lectura acestei carti (considerata primul mare roman modern al literaturii ruse) mi-a reconfirmat un dublu paradox. 1. Cat de mult iubesc cultura rusa si cat dispretuiesc Rusia. 2. Cat de anacronici au parut dintotdeauna acesti batranei cu barbile lor mari (Dostoievski, Tolstoi, Turgeniev, etc) si cata profunda intelegere si expresie a oricarui prezent posibil au aratat. Despre conflictul intre generatii (tema acestui roman) se va scrie mereu dar tineri atat de impertinenti fara sa fie lipsiti de tact si batrani atat de traditionalisti si ahtiati dupa cunoastere si progres, nu stiu unde mai gasim. Femei frumoase si care sa ne joace pe degete avem si noi. Cate lucruri mai bune decat cartea asta poti cumpara cu 6 lei ?!

Nota: 10 / 10 (excelent)

portofel 11 Aug 2010 08:38

Un roman deosebit de interesant ,cu subiect captivant inspirat din istorie,dar si multe,,picanterii'' este,,Skye O'Malley'',de Bertrice Small,in doua volume.Mi-a placut enorm si i-am savurat fiecare pagina cu nesat.O recomand!!!

MariaMona 11 Aug 2010 16:07

Am recitit "La rascruce de vanturi" de Emily Bronte - parca mi-a placut mai mult decat imi aminteam ca imi placuse pe vremuri... si "Mandrie si prejudecata" de Jane Austen - niciodata nu ma pot satura de cartea asta... Cred ca am citit-o de cel putin 20 de ori si incepe sa se cam faca ferfenita.... Una din cartile mele preferate.

ricutza 13 Aug 2010 11:54

am terminat aseara Cannery Row de John Steinbeck... Mi-a placut foarte mult si mi-a mai temperat dorul de "East of Eaden" pe care cred ca o voi reciti in viitor (desi am citit-o deja de doua ori in conditiile in care eu refuz sa recitesc carti)...

moltisanti88 13 Aug 2010 12:12

Originally Posted by ricutza:

am terminat aseara Cannery Row de John Steinbeck... Mi-a placut foarte mult si mi-a mai temperat dorul de "East of Eaden" pe care cred ca o voi reciti in viitor (desi am citit-o deja de doua ori in conditiile in care eu refuz sa recitesc carti)...

Eu, de obicei, refuz sa citesc literatura americana, dar mi-ai starnit interesul cu "East of Eaden" tocmai pentru ca si eu refuz sa recitesc carti.

Judex 13 Aug 2010 13:09

Good God, man- pune gheara pe tot ce prinzi din literatura americana!

enjoy.life 13 Aug 2010 15:39

Honoré de Balzac "Le Père Goriot"

moltisanti88 13 Aug 2010 18:38

Originally Posted by Judex:

Good God, man- pune gheara pe tot ce prinzi din literatura americana!

Mi-a placut ce am citit din Salinger si Hemingway, dar in rest am evitat cartile care au fost ecranizate si pe care le-am "vazut" inainte sa le citesc.

miercuri 13 Aug 2010 18:50

Faulkner n-a prea fost ecranizat *hint hint*

Kramer 13 Aug 2010 22:32

Îl mai adoră cineva pe Poe?

Judex 13 Aug 2010 22:37

Nevermore...:P

enjoy.life 16 Aug 2010 17:06

Gustave Flaubert "Madame Bovary"

innascumpica 16 Aug 2010 19:02

:P [ATTACH]some[/ATTACH] Ultima carte citita de mine a fost pasteluri Vasile Alexandri

10/10

omudindulap 16 Aug 2010 19:15

Originally Posted by innascumpica:

Ultima carte citita de mine a fost pasteluri Vasile Alexandri
10/10

:((

Kramer 16 Aug 2010 19:21

Masacru!

K.I.D. 18 Aug 2010 19:32

Peyton place - Grace Metalious

All times are GMT +2. The time now is 07:01.