Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81693)

Pitbull 27 Sep 2010 20:16

Aha.
Atuncea, deci:
Damian = nu
Nap = nu
Bostan = DOAMNE FERESTRE SI APARA!!! PERICOL PUBLIC FARA DREPT DE APEL!!! HUOOO!!!
Porumboiu = nu-l stiu deloc ca profesor, daca zici ca "Da", ma bucur!

Dar atentie, deviem de la topic... Daca discutia asta continua (ceea ce n-ar fi rau deloc!), o mut la topicul U.N.A.T.C.-ului.

SMC 27 Sep 2010 20:23

Corect.
Mut-o,ca tot nu m-am facut pe deplin inteles - si asta-i vina unor insinuari de-ale mele.

gionloc 27 Sep 2010 20:43

Porumboiu ii prof la UNATC?

nu stiu in ce masura exemplul tau, SMC, viza ceea ce spuneam io - ca de cele mai multe ori, un autor bun poate fi un prof bun (e necesar, dar nu si suficient), pe cind un autor slab nu poate fi un prof bun (e suficient, dar nu si necesar, cel putin asa imi pare mie :P).

daca Porumboiu e prof si e bun, asta nu face altceva decit sa arate ceea ce spuneam eu.

proiectele lui Laurentiu Damian, ultimele cel putin, ca pe astea le-am vazut la astra film fest, documentarul despre Iulian Mihu si cel cu Faustu lu Purcarete... :-q

Pitbull 27 Sep 2010 20:47

Nu, Porumboiu a fost si a fugit mancand pamantul, acum cativa ani.
(Dar, delicat cum e, el afirma ca nu-i mai permitea timpul...)

Apropo un caz de autor dezastruos care e un profesor excelent.
Nicolae Opritescu.
Doua filme jalnice.
Dar mi-a dat cateva meditatii inainte de admitere, care au contribuit decisiv la intrarea mea, in 1979.
Mi-am dat seama inca de pe-atunci ce simt pedagogic excelent avea, si ulterior, privind retrospectiv, am inteles tot mai bine.
Pot spune cu deplina certitudine ca a fost cel mai bun profesor de film pe care l-am cunoscut vreodata.
Lucian Bratu vine imediat dupa el. Un profesor cu adevarat mare - dar, din pacate, cu un stil de scoala veche.

SMC 27 Sep 2010 20:51

Aha...
Hai c-am ametit...!
Deci...
Damian,nu-l stiu ca profesor,ci doar ca cineast,s-a dovedit un profesor intrecut de elevii sai:Mungiu si Porumboiu.As spune asta si despre Gulea,daca n-ar exista "Morometii",dar,en fin...
Invers cu profesoara Bostan si elevul Helmis,cred eu.Am auzit si eu ca-i o "dictatoare",dar daca imi place ce sa fac,sa mint? Cu sau fara de Helmis...:)

Pitbull 27 Sep 2010 20:55

Bostanca nu e doar dictatoare, e o vaca totalmente cretina, inculta, ignoranta, rea, cinica, lipsita de sira spinarii, oportunista, mincinoasa si tradatoare. Stie sa predea, cum stiu eu ecuatii diferentiale.

Memeito 02 Oct 2010 11:00

Originally Posted by Pitbull:

Bostanca nu e doar dictatoare, e o vaca totalmente cretina, inculta, ignoranta, rea, cinica, lipsita de sira spinarii, oportunista, mincinoasa si tradatoare. Stie sa predea, cum stiu eu ecuatii diferentiale.

Ce s-a intamplat in definitiv intre tine si Elisabeta?
V-ati certat, nu v-ati inteles, care e treaba?

Pitbull 02 Oct 2010 11:16

Toate cele de mai sus sunt valabile la modul general.
Pe mine, personal, m-a mintit si m-a trädat la modul cel mai murdar.
Dar nu numai pe mine - si pe Nae Caranfil, dupä terminarea facultätii.
Toata povestea cu "Zizi Bostan, cea devotatä studentilor ei, o adeväratä mamä, care face orice pentru ei, nu-i päräseste niciodatä, blablabla", e un mit - ceva similar cu cultul personalitätii lui Ceausescu.
O sä povestesc ambele întâmpläri, la un moment dat, când voi avea timp si stare.

Memeito 02 Oct 2010 12:12

Hmmm.....curios.....
Despre ce fel de tradare vorbim aici....?
Ceva legat de relatii personale sau profesionale..?

Pitbull 02 Oct 2010 12:18

Profesionale si profesorale.
Asteaptä, o sa povestesc cândva.

All times are GMT +2. The time now is 03:00.