Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

bremen1980 26 Apr 2011 11:55

Aseara pe TVRC ,''Les Invasion Barbares '' -Denys Arcand -2003 . destul de bunicel dar nu la nivelul cunoscutelor :Le déclin de l'empire américain sau Jésus de Montréal .8/10

Cristina_ 26 Apr 2011 16:27

Sphere -9/10

FlorinMovieFreak 26 Apr 2011 16:52

Contact revazut - 9
Seven Pounds revazut - 10

DragonMaster 26 Apr 2011 19:25

Cel mai recent vizionat film.

Ramona and Beezus 7/10

Gebeleizis 26 Apr 2011 22:55

Azi am revazut Brothers, cu Tobey Maguire, Natalie Portman si Jake Gyllenhaal in rolurile principale. Un film foarte emotionant. 9,5/10 din partea mea.

andreiu7z 26 Apr 2011 22:55

Originally Posted by Dl.cinematic:

Originally Posted by andreiu7z:

Polanski's Rosemary's baby 1968 - 9/10

Personal, cu tot respectul cuvenit unui regizor de talia lui Roman Polanski, mi s-a părut că "Rosemary's..." e un film scăpat de sub control, mai ales în ultima lui treime. Deși aș dori din tot sufletul să pot fi contrazis, for one thing, Cassavetes nu se poate lăuda că a făcut un rol memorabil. Dimpotrivă, în multe scene, poticnelile acestuia sunt evidente și nu fac deloc bine cursivității filmului - atribut esențial pentru o peliculă care, mi s-a părut, dorește să iasă în evidență printr-o structură narativă rece, extrem de calculată. Singura excepție de la impresia generală de dezamăgire pe care am avut-o după vizionarea filmului fost interpretarea Miei Farrow, însă și aici e discutabil dacă turul de forță al actriței ar fi fost rezultatul unei compatibilități intrinseci a acesteia cu roluri dramatice de factura celui din "Rosemary's..." (combinația Farrow--roluri dramatice nu face să sune, cel puțin pentru mine, vreun clopoțel) ori doar un produs secundar al problemelor din viața personală prin care trecea în perioada filmărilor. În afara unor aprecieri generale, repetitive, ale criticii de specialitate, cum că filmul lui Polanski aduce un plus de valoare romanului - slăbuț - al lui Ira Levin, nu am prea reușit să bifez alte motive pentru care ar merita cât mai mulți lauri (sau, dacă vreți, acolade...:) ). Ori, deși este și acesta un atribut ce nu poate fi neglijat, nu cred că poate să reprezinte, per se, un criteriu care să certifice în mod absolut, valoarea unui film, fie acesta semnat și de Roman Polanski.

De la mine, primește un 6/10.

O fi el un film inodor, incolor și insipid dar mie-mi plăcu. Probabil am plusat mai mult la nota acordată din două considerente: 1. pelicula a fost dirijată din spatele camerei de maestrul Polanski, care, cred eu, că a făcut un lucru bun, avântându-se pe teritorii oarecum necunoscute pentru el (posibil considerat pentru unii un "experiment eșuat"); 2. actingul Miei Farrow trebuia cumva recompensat, astfel, acesta aduce un plus mare filmului.
E clar că nu este un film-capodoperă, dar nici nu-l putem cosidera unul de duzină, acordându-i note mici.

ulrich 26 Apr 2011 23:13

Originally Posted by Windom:

In ceea ce priveste Rosemary's Baby, in general, ne place noua sa fim un pic mai circotasi cind e vorba de regizorii "seriosi" ce se aventureaza pe tarimul "blestemat" al horror-ului. La fel s-a intimplat si cu Kubrick

huh?? despre "shining" vorbesti? poi ala a fost unul dintre cele mai atent-controlate exercitii alae maestrului (exercitiu de descensus ad inferos), hai sa nu ne intimidam de (ne)spusele si plictiselile tuturor prostalailor.
nu, serios acum, "shining" e in alta categorie.. (cat nu-mi place mie kubrick; laudat pana si de legionarul ala imputit de eliade)

Dl.cinematic 27 Apr 2011 15:05

E clar că nu este un film-capodoperă, dar nici nu-l putem cosidera unul de duzină, acordându-i note mici.

Eu cred că dintre toate concluziile posibile ce s-ar fi putut desprinde din nota pe care am acordat-o eu filmului (adică 6/10), ai ales-o pe cea mai puţin "inspirată" (:) ). Prin natura lui, acest thread adună laolaltă persoane dintre cele mai diverse, de la experţi în materie de cinema (nu mă includ în această categorie!) all the way până la neofiţi. Din acest motiv, nu aş interpreta nota respectivă ca plasând în mod automat filmul în categoria celor "de duzină", la fel cum un 10 acordat de un "trol" unui film cu adevărat "de duzină", nu îl poate transforma într-o "capodoperă". Pe scurt, cred că ai suprainterpretat puţin ceea ce am vrut să spun, însă după intervenţia mea de acum, sper ca totul să fie înţeles exact aşa cum am intenţionat: nu aş adăuga filmul în clasamentul personal în primele, să zicem....100 de poziţii. Dar asta nu înseamnă deloc că filmul este un "rebut", ci doar un film, pe marginea căruia putem însă continua să dezbatem fără încrâncenări şi concluzii imuabile ;)

rvn 28 Apr 2011 08:37

Originally Posted by Dl.cinematic:

Eu cred că dintre toate concluziile posibile ce s-ar fi putut desprinde din nota pe care am acordat-o eu filmului (adică 6/10)

am un principiu,fiindca tot se insista pe note:ele niciodata nu reflecta realitatea,ci o reactie de moment a celui care le acorda (profesorul,adica).el se poate trezi dimineata morocanos si in ziua examenului,toti studentii pica.
fiecare apreciaza filmul dupa cum i se implinesc asteptarile.nu conteaza pana la urma daca ne incadram in categoria expertilor sau a prostalailor,important este sa ne putem exprima impresiile despre ultimul film vizionat,asa cum am receptat noi,ceea ce a vrut autorul sa transmita.daca unii dintre noi,nu vedem sensuri ascunse sau subtilitati,poate e o problema de perceptie sau poate fi si un defect al filmului,indiferent de numele celui care l-a realizat.
eu,recunosc,am avut ceva asteptari de "rosemary's baby",dar nu m-a impresionat,fiindca n-a reusit sa ma faca sa cred ca vizionez un horror.in lipsa efectelor vizuale care ar fi putut da aceasta impresie,expresivitatea actorilor (cu exceptia Miei Farrow) a lasat de dorit,iar elementele care ar fi dat senzatia de straniu,de ciudat,de rau,sunt prea sterse ca sa te"ingrozeasca".iar finalul,aproape ca a fost ratat.macar daca ne aratau copilul!
imi pare rau daca nu sunt pe acceasi lungime de unda cu cei avizati,dar cel putin,mi-am rezervat dreptul de a-mi spune punctul de vedere.putem acorda note filmelor,dar sa acordam si celor care isi exprima opiniile?

Gebeleizis 29 Apr 2011 06:55

The Messenger (2009), cu Woody Harrelson si Ben Foster in rolurile principale. Un film foarte bun. Recomand.
8/10.

FlorinMovieFreak 29 Apr 2011 20:57

Scream 4
6/10 .. clisee .. lots of them .. un final pe jumatate previzibil .. cu un mic kick :)
per total bunicel ..

Gebeleizis 30 Apr 2011 06:22

Five Minarets in New York (2010), un film turcesc despre terorism si pace, toleranta si ura. Neasteptat de bun.
7,5/10.

vave 30 Apr 2011 08:42

Cidade de Deus [City of God] - 2002
10/10

Un film făcut după un caz real în care descoperim viaţa a doi tineri ce trăiesc într-unul dintre cele mai periculoase cartiere din Rio de Janeiro, fiecare luând-o pe căi diferite. Unul devine traficant de droguri, iar celălalt fotograf.

It was like a message from God: "Honesty doesn't pay, sucker."

- Have you lost your mind? You are just a kid!
- A kid? I smoke, I snort. I've killed and robbed. I'm a man.

bremen1980 30 Apr 2011 11:54

Pe unde umbli aiurea măi femeie ??:D

bremen1980 30 Apr 2011 11:57

pentru cei care vor filme sovietice

http://www.nuz.ro/7949/youtube-si-mo...lme-sovietice/

http://www.youtube.com/mosfilm

vave 30 Apr 2011 12:51

Originally Posted by bremen1980:

Pe unde umbli aiurea măi femeie ??:D

Prin zonă.. mai mult sau mai puţin. ;)
Mersi de întrebare.

ionutt- 30 Apr 2011 15:48

The rite cu Anthony Hopkins, slab. 5/10

catasmile17 30 Apr 2011 16:08

cel mai recent film the patriot !!!!!!

:)

FlorinMovieFreak 30 Apr 2011 18:55

Fast Five
6/10

Bunicel .. nu-i foarte previzibil .. si te tine intr-o acceptabila stare de tensiune .. desi echipa e gen Ocean's Eleven .. are momente bune de action/racing si glumite :) and those cars pff .. Ford GT40 .. Nissan GTR .. Koenigsegg .. Porsche GT3 .. Oh yes Thank You Top Gear :)

DragonMaster 01 May 2011 14:49

Cel mai recent vizionat film.

Ice Age 9/10 -o animatie reusita.

All times are GMT +2. The time now is 05:42.