![]() |
Originally Posted by keepwalking:
Ar trebui inversat - mai mulţi bani pentru debut! Sau ca un regizor să nu mai poată concura după un număr X (sau sumă X) de proiecte realizate. După ce ai făcut câteva filme se presupune că ai nume, ai experienţă. Dacă n-ai succes după 6-7 încercări, n-ai decât să încerci pe barbă proprie, să-ţi găseşti bani cum ştii, să scoţi din ce-ai pus la ciorap. Dacă ai avut succes, intră în apă mare, şi nu te mai lăcomi la banii cnc. Cred că aşa ar fi stimulat sângele proaspăt, şi s-ar evita ca revoluţionarii de azi să devină ciocoii de mâine. |
Originally Posted by c.ghevara:
da, da, zi-i asta lui Sitaru, care anul asta are, saracu'!, doua scurtmetraje si un lungmetraj finantate. asta da om polivalent!! e un Napoleon al cinematografiei romanesti! |
[quote=keepwalking]
Hai, Keep, ca nu e "vina" lui. Omul e bun, casa de productie are punctaj. Daca poate, poate. Cu el chiar n-am probleme, altii sunt cei care stiu sa se invarta. |
nu stiu, dar sitaru face parte, alaturi de jude, din randul regizorilor neagreati de mine.
sper ca am libertatea acestei opinii. nu mi-as lasa nici un scenariu in mana lor. de fapt, asa cum se spunea si pe aici, ar trebui ca noi, scenaristii, sa avem personalitate si sa refuzam anumiti regizori pentru proiectele noastre. din pacate, deocamdata, ne uitam spre cei cu punctaje mari, chiar daca nu se pliaza pe stilul nostru, dar facem compromisuri pentru ca asta e singura cale de a accede in clasamentul castigator. in fine, asta e alta poveste... |
Mă gândeam la un număr rezonabil de proiecte, să zicem 8-10. Asta ar elimina nemuritorii dinozauri tocători de bani. Şi progresiştii devin cândva dinozauri! Nu juriile, ci principiile de concurs pot împiedica asta. Banii cnc ar trebui să fie stimulent, o unealtă prin care să poţi stimula producţia cinematografică, grăbi transformarea ei în industrie (cât de cât :D ).
|
Keep, cred ca ai tu ceva personal cu ei, ca altfel sunt relativ buni sau arata ca au sanse sa fie buni. De ce zici ca strica scenarii? Asta se intelege cand spui ca nu ti-ai lasa nimic pe mana lor.
|
Originally Posted by Abbas:
n-am nimic personal cu ei, nici macar n-am schimbat o vorba vreodata. mi-s antipatici ca mod de exprimare artistica, atata tot. |
keep, scenariştii n-au cuvânt nici în altă parte! Ei doar vând marfa, şi regizorul face ce vrea sau ce-l duce capul cu ea. Sigur, eşti liber, dacă îţi dă mâna, să alegi cu cine lucrezi. Dar cum mulţi regizori nici măcar nu se sinchisesc să citească scenarii... (că e greu, e mai simplu să scrie), posibilităţile de alegere sunt limitate. |
Ar fi fost și culmea ca maestrul să primească bani de la buget pentru încă un film anti-românesc în genul ultimelor două lansate (că mai are unul sau două în postproducție). Ar fi fost ca și cum toți membrii comisiei ar fi siluit trecătoarele de pe bulevardul Magheru ziua în amiaza mare. Lasă că are cine să-l finanțeze: cei interesați din țara lui de adopție. |
nu stiu, eu sunt foarte pesimist vizavi de viitorul imediat al acestor concursuri.
vorbeam cu un prieten apropiat care ma consola ca "macar esti in sistem". c.ghevara, tu te simti in sistem? te multumeste chestia asta? |
@keep
1. ”Lampa cu căciulă” mi-a plăcut (poate din cauza scenariului bun), la ”Cea mai fericită fată...” m-am uitat doar pentru că mi-a plăcut ”Lampa...”, dar am fost dezamăgit. Poate mă aşteptam la mai mult! ”La pescuit sportiv” am murit încet, ba repede, că n-am mai suportat fiţele gratuite cu pretenţie de artă şi realism. E greu de pus eticheta ”plus” sau ”minus” pe modul în care se exprimă un regizor, din câteva scurte şi un lung. Nici el nu ştie încă cum se exprimă! 2. Crezi că o ”ghildă” a scenariştilor ar ajuta? :-? poate că s-ar grupa vreo 5-6 :)) Gândeşte-te unde suntem, ca industrie - lipsesc verigi din lanţ! Nu cred că în următorii 5 ani vor apărea agenţi! Că ar muri de foame! |
Originally Posted by Ipu:
Matale esti un roman prea verde pentru mine. Scuza-ma, am inteles acum ce doresti, anume ca trebuie sa facem filme cu titluri precum: "Mamaia, o bijuterie la malul marii", "Superbe creste inzapezite: Carpatii", "Bucovina, picior de plai si gura de rai", "Vlad Tepes n-a baut sange de roman", "Romanii, popor binecuvantat, urmasi directi ai dacilor impreunati osmotic, nu sexual, cu romanii" etc. Am prins ideea. Praful sub covor si ramanem mandri urmasi ai lui Traian. |
Nu-s în niciun fel de sistem. Am practicat o meserie care mă ajută să înţeleg cum funcţionează sisteme, cum le poţi ”gripa”, mă pricep la comunicare, ştiu ce vreau şi cum pot atinge o ţintă. Şi sunt al naibii de încăpăţânat :D . Ce să mă mulţumească? |
mai bine niste filme despre santiere
|
asa, si nu ti se pare o strategie logica avand in vedere ca oricum de fiecare data o parte din banii CNC se vor duce automat pe proiecte gen Nicolaescu? De ce sa se 'omoare' toti cineastii tineri si talentati, in aceeasi sesiune, lasand loc liber unor obositit ca Nichitus si nicolaescu in sesiunile urmatoare. ca oricum, proiectele de lung metraj nu se scot totusi pe banda rulanta, asta daca evident vrei sa aiba si o oarecare calitate. |
@keep
Am reuşit odată o chestie pentru că am crezut în mine. O legătură cu sistemul am ratat-o cam aşa ”Ne-am gândit, dacă v-ar interesa să intraţi în echipa noastră de scenarişti” , ”Ah, nu locuiţi în Bucureşti?” Keepy, acum 25 de ani poate că mă şi mutam în Buc., îmi dădeam o mână şi-un picior :)) etc. Acum, nu. Am citit ceva şi despre starea scenaristului, dar n-am la mine ca să-ţi trimit! Peste tot, scenariştii se luptă cu greutăţile. Scrierea scenariului e doar 50% din rezolvarea problemei. |
ricutza,
adica asta e modul noului val de a lupta cu sistemul corupt? sa ne ducem in transe la finantare, ca sa ajunga la toti? daca e pe-asa, atunci m-am lamurit. |
Sa fim seriosi...poti sa fii tu cat de talentat vrei, daca stai in varful muntelui unde nu aude nimeni de tine, degeaba. Degeaba te gandesti ca scenarii trebuie sa scrii de oriunde. Lume atrebuie sa te vada, sa te cunoasca, sa le placa sa interactioneze cu tine, sa vada ca esti spontan. Chestiile astea se intampla la petreceri, la beri, la festivaluri. Asta e, asa functioneaza industrai asta. Seful meu s-a dus la Cannes numai ca sa se intalneasca cu alti producatori. N-a vazut nici un film, n-avea nici un film in festival si nici sanse prea mari ca unul din proiectele viitoare sa ajunga acolo. Dar e important ca lumea sa auda de tine. Eu nu zic neaparat sa te muti in Bucuresti (desi daca vrei sa faci film nu prea ai unde altundeva in Romania). dar incearca sa fii mai prezent in lumea asta a cinema-ului, si nu te baza doar pe scris, ci si pe interactiunea cu alti cineasti. |
lasa, ricutza, ca vom face filme si in afara bucurestiului, in curand.
cum s-a intamplat si la fotbal, dar si in alte domenii, o sa spulberam si mitul (tot mai prafuit) de buric al pamantului pe care si-l aroga bucurestiul. |
Lasă, nu mai face mișto. Filmul ăla din care ți-ai luat tu avatarul era plin de munți, de văi și mai ales de drumuri. La un moment dat apărea, vorba colegului care (și-)a vărsat (fierea) pe goliciunea lui Jojo la premieră, și un șantier. Ție și-a plăcut mai mult poarta aia. E dreptul tău, dar eu nu văd de ce trebuie să se consume milioane de euro de la buget pentru niște filmări în bucătării de bloc. |
All times are GMT +2. The time now is 17:22. |