![]() |
Originally Posted by corinka:
Sper ca "Activitate paranormala" sa ia si mai mult de 2 zmeurici. Daca si astea sunt filme..... Facute la "misto", de se minuneaza si ei cat succes au......... In fine. Liviu-, imi pare rau ca trebui sa o zic, dar cred ca ai cel mai bun comentariu de la acest capitol. Bravo! Si nu zic la misto. Deci se poate. :) Eu tot incerc sa pricep care e problema voastra cu acest film. Mai arunc cate un ochi in stanga si-ndreapta. Pe peste tot este vazut destul de bine (de oameni - in general). La critici nu ma bag. Criticii critica. Si bine fac. Mai si apreciaza din cand in cand. Hellsted arunca cu tot de felul de ineptii. Te uiti la Pokemon si comentezi despre acest film....? Sau acolo e arta si aici nu? Poate ma dumiresti tu. Am ajuns sa traim asa, in repulsie. Ce place multimii, noua nu trebuie sa ne placa. Noi suntem garda protectoare a artei cinematografice sau ceva de genul. Chiar daca nu exceleaza, este un reper (al vizualului, al efectelor, al tehnologiei). Si, dupa cum bine stiti, cam catre acest gen de arta ne indreptam (mai repede sau mai incet). Vezi ultimele creatii Robert Zemeckis, Roland Emmerich, Pixar si terminand cu Avatar (subiectiv as zice "culminand"). Deci..... As intra in niste discutii, dar nu mai terminam pe anul asta. Asa ca va doresc toate cele bune si LA MULTI ANI! Sa aveti spor la criticat si in 2010! S |
Daca ar exista dreptate pe lumea asta, Avatar si-ar putea face dulceata de zmeurici.;) Poate le dau idei rechinilor de la Hollywood...:-?
|
Originally Posted by Windom:
Dreptatea cui? A ta? A mea? A lui Pitt? A lui Basescu? Ca mai nou cam cati oameni sunt, tot atatea dreptati se regasesc. Parerea mea. La filmul asta macar s-a muncit. Daca vrei te alerg eu cu o camera prin subsolurile Casei Poporului si o punem de-un OSCAR. Ce zici? Te bagi? :D P.S, Filmele pe care le lauzi tot din entuziasmul oamenilor au avut succes. La fel cum are si va avea si Avatar. Peste puterea ta de intelegere si, poate, a altora din toate colturile lumii. |
S-a muncit sa iasa banu', nu de amorul artei... Suna promitator faza cu Casa Poporului, I'm in...:-bd Macar putem face asta for fun si nu cu gindul la malai. Tot e mai cinstit...
|
Originally Posted by Windom:
Pai, vezi tu, aici ne aflam pe teren minat. Materialism versus idealism. Si e ajunul Anului Nou. O lasam pe 2010. Eu zic ca ar fi echitabil undeva la mijloc. Trebuie sa gasim si un nume original pentru film. Nu? Ceva de genul: "Coridoarele Comunismului"! :) Astept propunerile tale. La multi ani, W & Co.! S |
Draga mea, stiu cat de mult iti plac corectitudinea si adevarul istoric, prin urmare... La Cannes se dau multe premii si cand spui "film premiat la Cannes" lumea se gandeste, in general, la Competitia oficiala si (poate) Un certain regard (premiile oferite de juriile respective, FIPRESCI included). BWP a luat ceea ce se cheama Award of the Yourh, care e... Official Name: Prix de la jeunesse Media type(s): Film Criteria: •A jury of seven young European cineastes (age 18-25) decides on the awards given to a French and a foreign film each, a first, second or third work from the parallel sections of the festival (La Quinzaine des Réalisateurs, Un Certain Regard, La Semaine de la Critique). •From 1982 to 1988 the jury had been built from five young French. •Since 2003 the traditional distinction between French and foreign film has been given up and just one film is awarded. Initiator: Ministère de la Jeunesse et des Sports Time Specification: regular Geographic Specification: international Given: 1982- Comments: •The Award of the Youth (Prix de la jeunesse) is acknowledged to be an official festival award since 1993. Adica unul din cele peste o duzina, care n-au nicio legatura cu premiile propriu-zise (se da si-un premiu pentru cel mai simpatic animal prezent pe pelicula, you know...). |
No lasa, nu-i mai uzurpa importanta...X(
|
Am mers azi sa revad Avatar la IMAX pentru ca facuse cineva niste rezervari in plus si pentru ca eram curioasa care ar fi diferenta. Diferenta e ca am iesit din sala pe trei carari si durerea de cap nu mi-a trecut inca. Iar subtitrarile erau 2D si necitibile cu ochelari, o mare tzeapa pentru cei care ar fi avut nevoie de ele.
|
Performantele tehnice atit de mult discutate din Avatar nu sunt muntii si vaile ci faptul ca jocul actorilor este transferat personajelor 3d aproape integral si rezultatul poate fi observat\corijat real time. Asta este tehnica revolutionara pe care a dezvoltat-o Cameron&Co. Pentru prima data la niste personaje 3d se observa o diferenta de prestatie actoriceasca, Neytiri distantindu-se considerabil de restul. Mi-au placut si rinjetele lui Tsu'tey.
Podoaba capilara este un compromis. Ma indoiesc ca Na'vi erau chiar atit de duri incit sa-si faca freza din terminatiile nervoase.(Jec Suli se rade lateral pentru batalia finala, ca multi altii din trib) Deci au si par. Scenariul intr-adevar e slab, inclusiv aducerea lui Jec Suli nu are nici un sens pentru ca erau alte avatare functionale iar el nu avea nici un fel de pregatire. Teoretic, nu putea rezolva nimic in plus. Se va observa in final cit bine a facut el companiei. Ma amuza concluzia din final ca, orice i-ai face unei femei, daca vii cu o masina mai tare si mai rosie ii trece. Mi-a placut si replica: Turuk Martalog, I will fly with you. Nici ideea cu cele doua nasteri nu e rea. Filmul e sarac in replici interesante. Dar pe de alta parte, la fel e si 4,3,2. Foarte bine filmat. Engine-ul jocurilor video este folosit pentru film de animatie deja de ceva vreme. Fenomenul se numeste machinima. I see u. |
Originally Posted by miercuri:
Eu nu am avut problemele astea(personal) si e ciudat ca nu esti singura care se plange. |
@ Windom - bine, de dragul tau :)
on topic: Avatar a fost filmat in RealD (diferit de normal 3D), nu a fost conceput pentru IMAX (asa cum a fost cazul, de exemplu, cu scena jafului din Dark Knight). Prin urmare, in Bucuresti cel putin, filmul putea fi vazut conform cu intentia regizorului numai la Hollywood Multiplex sau Pro Cinema (singurele doua locuri cu Real D). De IMAX se stia de la bun inceput ca are probleme cu subtitrarea (au fost belele mari si la vizionarea la care am fost eu, dar cum nu citesc subtitluri, nu m-a deranjat) - probabil ca asta le-a intarit convingerea cum ca ar trebui sa dubleze totul. |
Pana la urma e dublat la IMAX sau nu ? :-?
|
In sfarsit, l-am vizionat si eu, originalu', completu' !
Dupa ce vazusem cateva imagini dintr-un fake acum vreo 2 saptamani m-am hotarat: astept sa-la vad la cinema. Se stie ca la noi in Craiova ajung ceva mai tarziu ... dar sunt multumit. Pacat ca nu avem 3D, dar deja cred ca cer prea mult! Nici pretul nu a fost 1 foarte exagerat (10 lei) cel putin pt. mine. Sincer, a meritat toti banii, Cameron e un geniu! In sala a fost o liniste debordanta, o atmosfera ciudata, pt. ca altadata vorbeau si rontzaiau pe acolo. Recunosc, am sperat pana spre final ca Jake Sully va renunta la minunatiile de pe Pandora si va alege sa poata merge din nou, pe pamant. Din nou, dragostea a invins! Mi-a placut legatura cu animalele, una sufleteasca in care nimeni nu e fortat. Astept avatar 2, chiar daca vor trece cel putin 2 ani. Ca o concluzie finala, Avatar este cea mai buna experienta cinematografica din ultimele 3-4 luni, pt. mine! |
intrebare
Salutare,
Astazi mi-am facut cont pe acest site in speranta ca pot face rezervare la Avatar la IMAX, deoarece pe site-ul pretentiosului sus-numit cinema nu se pot face momentan, iar la telefon nu binevoiesc a raspunde angajatii in nicio zi. Intrebarea mea este daca prin "confirmarea" de participare la film de pe acest site se creeaza automat o rezervare, sau este numai un mod de a anunta amicii de intentia noastra. Va multumesc mult, numai bine! |
Doar pt. amici, nu cred ca se poate face rezervare de pe site, cel mai bine e sa mai incerci sa suni :)
|
Trebuie sa mai insiste.Eu asa am procedat.:D
|
Poti sa faci rezervare pe site-ul lor , cinemacity , fara nici o problema -si iti alegi ziua ,ora ,locul
|
Pe cand scriam cronici in ziarul universitatii, am citit una care zicea de My Bloody Valentine 3D, ca da, filmul e slabut, dar fiindca e 3D merita vazut (sau merita o stea in plus sau ceva de genul). Chiar daca una e 3D-ul si altele sunt efectele speciale in ansamblul lor, in general nu prea gasesc puterea sa recomand un film doar fiindca are efecte precum cele din Avatar. De fapt, regret ca am vazut filmul in 3D, in general ma irita smecheria asta, iar si cu aceasta ocazie a reusit sa ma deranjeze. Inca n-am vazut filmul care sa faca din 3D mai mult decat un element de marketing. Iar desi nu sunt mare fan al serie LoTR, orice comparatie cu Avatar l-ar face pe cel din urma sa paleasca. |
un alt comentariu pertinent.
deci, nu ti place ideea de 3D, nu-ti place Avatar (vezi ca exista si o versiune 2D), ai scris in ziarul Universitatii, nu esti mare fan LoTR, dar il face sa paleasca pe Avatar (la toate capitolele). Hmmmmmmm.... da, 3D-ul este o experienta. Si adauga un plus (aicea parerile difera). Ce e rau in asta? Daca altereaza arta, evitati-l. E foarte simplu, nu? P.S. Mai adaugati un "hater" la lista. Incepeti sa semanati cu un fel de "rezistenta". :) Si nu e franceza. |
Originally Posted by pipes:
:)) Ce sa faci frate...sunt fel de fel de oameni...cere mai decare mai nostalgici...Maine apare unu care vrea sa vada Avatar alb-negru. Punct.:)) |
All times are GMT +2. The time now is 04:37. |