Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cronica unei morţi (ne)anunţate (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89178)

Dulce de Leche 08 Oct 2008 19:27

mda, m-ai dat gata, tu ºi ro.wikipedia.org: http://ro.wikipedia.org/wiki/Categor...remiului_Nobel.

e plin de români pe-aici. 96 de ani. mã întreb câþi dintre noi îi vor mai apuca? oricum, Elie e încã verde, ce-ar fi sã-i luaþi un interviu?

redmen 08 Oct 2008 20:32

Originally Posted by Pauline Kael:

Tu nu stii nimic.

Ma dadusi si pe mine de gol :lol:

silver_boy 09 Oct 2008 11:29

k tot veni vorba...
Herta Muller atacã si ea, fãrã mânie, premiul Nobel pt. literatura...( dar nu ca reprezentantã a româniei, natürlich...)
dupã cum se ºtie nominalizaþii sunt adesea aleºi pe criterii "umorale", tangenþiale... unde intrã mai mult "political correctness" ºi mai puþinã literaturã...(urît domnilor, urît...)
personal mi-aº dori sã câºtige Herta Muller sau dacã nu, în ordine dupã cum urmeazã:
Llosa...
Thomas Pynchon,
Michel Tournier
Umberto Eco sau
Kundera...
le þin pumnii peste fix o orã ºi jumate

http://www.evz.ro/articole/detalii-a...e-Umberto-Eco/

silver_boy 09 Oct 2008 12:04

haha be sure....academia suedeza e plina de octogenari sadici, bolnavi de artrita si de jurizari intempestive...
totusi, faptul ca nu avem niciun reprezentant roman spune multe despre cat de bine stam la capitolul "marketing cultural"...

Pitbull 12 Oct 2008 18:01

Denisa Milosovici
2004-2008
(Fiica Laviniei Milosovici)

Dumnezeu s-o odihneascä.

Gloria 14 Oct 2008 09:49

Actorul francez Guillaume Depardieu (fiul lui Gerard Depardieu), care obisnuia sa spuna ca traieste cu moartea in fiecare zi si ca "viata invita moartea", a incetat din viata aseara, din cauza unei pneumonii galopante, la doar 37 de ani.
Actorul a filmat pana pe 9 octombrie la Bucuresti pentru productia romaneasca "Copilaria lui Icar", in regia lui Alexandru Iordachescu. Regizorul declara pentru Cinemagia, intr-un interviu, ca "e o sansa sa lucrez cu Guillaume, e genial, cum rar au existat si vor exista actori; e din fibra celor mari si se va vedea in rolul asta. Pentru mine, fiecare zi de filmare e o lectie luata de la el; a preluat personajul si l-a dus foarte departe; e de o generozitate uimitoare; a imbogatit personajul, i-a adus nuante si subtilitati pe care eu le speram fara sa stiu ce se poate obtine".

Devenit acum filmul-testament al actorului - pentru ca Depardieu si-a jucat propria tragedie - "Copilaria lui Icar" se transforma totodata in pagina de istorie: este ultimul film al unui om care care a iubit nespus cinema-ul, a unei persoane de o mare sensibilitate (asa cum l-a descris regizorul). Si,... din cauza asta "extrem de expusa".
Depardieu a fost internat intr-un spital din Garches, de langa Paris, dupa ce a "contractat un virus care a provocat o pneumonie fulgeratoare", au anuntat reprezentantii actorului.

Acesta a aceptat in urma cu aproape doi ani rolul lui Jonathan Vogel pentru ca i-a placut foarte mult scenariul; povestea din "Copilaria lui Icar" se petrece in jurul ideii de renastere/regenerare.

Guillaume Depardieu a jucat in mai bine de 30 de filme, printre care "Ne touchez pas la hache" (2007), "Mizerabilii" (2001), "Contele de Monte-Cristo" (1998), "Pola X" (1999), "Toate diminetile lumii" (1992).

Guillaume Depardieu a luat in 1996, pentru rolul din "Les Apprentis", premiul Cesar pentru cel mai promitator actor.

Ce mai e de stiut, este ca actorul traia de mai bine de zece ani cu morfina, din cauza durerilor foarte mari pe care le avea: un accident de motocicleta din 1995 a dus la contractarea, in spital, a unui stafilococ auriu - la genunchi - care a cauzat, in 2003, amputarea piciorului. Personajul sau din Copilaria lui Icar, ramasese - de asemenea - fara un picior, tot in urma unui accident; in film exista, insa, o clinica de regenerare celulara la care se interneaza...

Gloria Sauciuc

Proletar 14 Oct 2008 10:34

mare pacat... :(
Dumnezeu sa-l ierte....

Pitbull 14 Oct 2008 13:35

Un destin complicat, sub semnul unei stranii fatalitäti...
Odihneascä-se în pace.

herbert 21 Oct 2008 02:20

sorry, s-a consemnat cumva aici decesul glorios al lui Caiac-Canoe din Craiova?

Pitbull 21 Oct 2008 02:41

Ntz.

herbert 21 Oct 2008 02:52

pacat. nu are cinemagia un corespondent la craiova, sa scrie vreun reportaj ceva la 40 de zile...

nume 21 Oct 2008 07:41

De ce "dear", la batranete au inceput sa te fascineze interlopii zburatori?

Pitbull 27 Oct 2008 23:16

Dina Cocea
27-XI-1912 - 27-X-2008

"Atac in bibliotecä" (1992)
"Iancu Jianu, haiducul" (1981)
"Iancu Jianu, zapciul" (1980)
"Cîntec pentru fiul meu" (1980)
"Aurel Vlaicu" (1977)
"Stefan cel Mare - Vaslui, 1475" (1974)
"Cantemir" (1973)
"Neamul Soimärestilor" (1965)
«La Jeune fille d'une nuit» (1934)

Dumnezeu s-o ierte.

Proletar 27 Oct 2008 23:19

Dumnezeu s-o ierte....

Pitbull 23 Nov 2008 12:54

Actriþa Luminiþa Stoianovici a pãrãsit definitiv scena

Luminiþa Stoianovici, interpreta lui Nuþi, din serialul “Voinþã de femeie”, de la Kanal D, s-a stins din viaþã, vineri, 21 noiembrie, la ora 3.35, dupã o grea suferinþã provocatã de o boalã necruþãtoare.
(Cotidianul)

* * *

A murit Luminiþa Stoianovici

Alexandra-Livia Dordea

Actriþã de teatru ºi film, regizoare, profesoarã ºi traducãtoare, Luminiþa Stoianovici, s-a stins astãzi din viaþã la vârsta de 49 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, în foaierul Teatrului Naþional din Timiºoara, locul în care ºi-a petrecut cea mai mare parte din viaþã. Pe parcursul anilor a jucat alãturi de Marin Moraru, Gheorghe Dinicã, Draga Olteanu Matei, Silvia Popovici, Maia Morgenstern, Mircea Rusu.

Pentru cei care nu au vãzut-o în vreunul dintre rolurile interpretate, Luminiþa Stoianovici este personajul Nuþi din serialul "Voinþã de femeie", difuzat de Kanal D.

A interpretat o serie de roluri principale, la Teatrul de Stat Reºiþa ºi Teatrul Naþional Timiºoara, printre care:
Miþa Baston, D-ale Carnavalului de I. L. Caragiale;
Nataºa, Trei surori de A. P. Cehov;
Magda, Moara de pulbere de D. R. Popescu;
Anna Christie, Anna Christie de Eugene O'Neill;
Irina, Matca de Marin Sorescu.
Titania, Visul unei nopþi de varã de W. Shakespeare, regia Sanda Manu, 2001;
Efimiþa, D-ale Camavalului cu scene din Conul Leonida de I. L. Caragiale, regia Ion Ieremia, 2002;
Iscoada; Fiokla Ivanovna, Cãsãtoria de Gogol, regia Ion Ieremia, 2002;
Aristiþa, Chiriþa adaptare de Ion Ardeal Ieremia dupã Vasile Alecsandri, regia Ion Ardeal Ieremia, 2003;
Zenaida Manu; Madam Carcalechi; Muncitor, Scrinul negru sau Manifestul broaºtei þestoase, adaptare dupã G. Cãlinescu de Ada Lupu, regia Ada Lupu, 2005;
Felicia; Krum, de Hanoch Levin, regia Radu Afrim 2006.

(Evenimentul zilei - cu fotografie:)
http://www.evz.ro/articole/detalii-a...-Stoianovici-/

* * *

Mi-a fost colegä - era în anul paralel cu mine, la Sanda Manu si Geta Anghelutä, (cu Oana Pellea, Adi Päduraru, Räzvan Popa, Cristi Rotaru, Claudiu Istodor, Mioara Ifrim, Carmen Trocan).
O fatä foarte bunä, prietenoasä si modestä, cäreia îi vedeam un viitor strälucit. Chiar în primele säptämâni de facultate, ea si Räzvan m-au chemat la o repetitie a lor cu o dramatizare dupä Szalinger, "Chiar înaintea räzboiului cu eschimosii", ca sä ne sfätuim. Mi-a pläcut ce-am väzut acolo, si am comunicat foarte bine împreunä. Mi-a mai pläcut mult si în rolul Wurst, din "Cum s-au vindecat suferintele domnului Mockinpott", examen de regie teatru al Cristinei Iovitä - si, mai ales, în rolul de absolvire, Mrs. Prism, din "Bunä seara Domnule Wilde", la Cassandra.

Stiu doar de un rol în lung-metraj ("Liceenii rock 'n' roll", 1991), si de unul în "La urgentä"... Nu i-am urmärit cariera teatralä...

Dormi în pace, Lumi.

Proletar 05 Dec 2008 10:57

zi extrem de trista... :(

au murit constantin ticu dumitrescu si anca parghel.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

Pitbull 05 Dec 2008 11:18

Dumnezeu sä-i ierte.

Ticu a fost un model.

bre 05 Dec 2008 11:30

Dumnezeu sa-i ierte

tot azi, pe 5 decembrie, se implinesc si ceva ani de la moartea lui mozart.

redmen 06 Dec 2008 09:57

Mare pacat.O adevarata luptatoare,pana in ultimul moment.Ce ma dispera e ca presa,televiziunile au inceput sa o bage in seama (mai mult) abia dupa ce au aflat ca e bolnava si ca exista posibilitatea sa moara.Pacat ca a parasit lumea asta frumoasa,dar cel putin a scapat de dureri,si cine stie,poate deja are programate cantari acolo unde este.

Pitbull 25 Dec 2008 20:02

R.I.P.

All times are GMT +2. The time now is 17:07.