![]() |
mda, m-ai dat gata, tu ºi ro.wikipedia.org: http://ro.wikipedia.org/wiki/Categor...remiului_Nobel.
e plin de români pe-aici. 96 de ani. mã întreb câþi dintre noi îi vor mai apuca? oricum, Elie e încã verde, ce-ar fi sã-i luaþi un interviu? |
Originally Posted by Pauline Kael:
Ma dadusi si pe mine de gol :lol: |
k tot veni vorba...
Herta Muller atacã si ea, fãrã mânie, premiul Nobel pt. literatura...( dar nu ca reprezentantã a româniei, natürlich...) dupã cum se ºtie nominalizaþii sunt adesea aleºi pe criterii "umorale", tangenþiale... unde intrã mai mult "political correctness" ºi mai puþinã literaturã...(urît domnilor, urît...) personal mi-aº dori sã câºtige Herta Muller sau dacã nu, în ordine dupã cum urmeazã: Llosa... Thomas Pynchon, Michel Tournier Umberto Eco sau Kundera... le þin pumnii peste fix o orã ºi jumate http://www.evz.ro/articole/detalii-a...e-Umberto-Eco/ |
haha be sure....academia suedeza e plina de octogenari sadici, bolnavi de artrita si de jurizari intempestive...
totusi, faptul ca nu avem niciun reprezentant roman spune multe despre cat de bine stam la capitolul "marketing cultural"... |
Denisa Milosovici
2004-2008 (Fiica Laviniei Milosovici) Dumnezeu s-o odihneascä. |
Actorul francez Guillaume Depardieu (fiul lui Gerard Depardieu), care obisnuia sa spuna ca traieste cu moartea in fiecare zi si ca "viata invita moartea", a incetat din viata aseara, din cauza unei pneumonii galopante, la doar 37 de ani.
Actorul a filmat pana pe 9 octombrie la Bucuresti pentru productia romaneasca "Copilaria lui Icar", in regia lui Alexandru Iordachescu. Regizorul declara pentru Cinemagia, intr-un interviu, ca "e o sansa sa lucrez cu Guillaume, e genial, cum rar au existat si vor exista actori; e din fibra celor mari si se va vedea in rolul asta. Pentru mine, fiecare zi de filmare e o lectie luata de la el; a preluat personajul si l-a dus foarte departe; e de o generozitate uimitoare; a imbogatit personajul, i-a adus nuante si subtilitati pe care eu le speram fara sa stiu ce se poate obtine". Devenit acum filmul-testament al actorului - pentru ca Depardieu si-a jucat propria tragedie - "Copilaria lui Icar" se transforma totodata in pagina de istorie: este ultimul film al unui om care care a iubit nespus cinema-ul, a unei persoane de o mare sensibilitate (asa cum l-a descris regizorul). Si,... din cauza asta "extrem de expusa". Depardieu a fost internat intr-un spital din Garches, de langa Paris, dupa ce a "contractat un virus care a provocat o pneumonie fulgeratoare", au anuntat reprezentantii actorului. Acesta a aceptat in urma cu aproape doi ani rolul lui Jonathan Vogel pentru ca i-a placut foarte mult scenariul; povestea din "Copilaria lui Icar" se petrece in jurul ideii de renastere/regenerare. Guillaume Depardieu a jucat in mai bine de 30 de filme, printre care "Ne touchez pas la hache" (2007), "Mizerabilii" (2001), "Contele de Monte-Cristo" (1998), "Pola X" (1999), "Toate diminetile lumii" (1992). Guillaume Depardieu a luat in 1996, pentru rolul din "Les Apprentis", premiul Cesar pentru cel mai promitator actor. Ce mai e de stiut, este ca actorul traia de mai bine de zece ani cu morfina, din cauza durerilor foarte mari pe care le avea: un accident de motocicleta din 1995 a dus la contractarea, in spital, a unui stafilococ auriu - la genunchi - care a cauzat, in 2003, amputarea piciorului. Personajul sau din Copilaria lui Icar, ramasese - de asemenea - fara un picior, tot in urma unui accident; in film exista, insa, o clinica de regenerare celulara la care se interneaza... Gloria Sauciuc |
mare pacat... :(
Dumnezeu sa-l ierte.... |
Un destin complicat, sub semnul unei stranii fatalitäti...
Odihneascä-se în pace. |
sorry, s-a consemnat cumva aici decesul glorios al lui Caiac-Canoe din Craiova?
|
Ntz.
|
pacat. nu are cinemagia un corespondent la craiova, sa scrie vreun reportaj ceva la 40 de zile...
|
De ce "dear", la batranete au inceput sa te fascineze interlopii zburatori?
|
Dina Cocea
27-XI-1912 - 27-X-2008 "Atac in bibliotecä" (1992) "Iancu Jianu, haiducul" (1981) "Iancu Jianu, zapciul" (1980) "Cîntec pentru fiul meu" (1980) "Aurel Vlaicu" (1977) "Stefan cel Mare - Vaslui, 1475" (1974) "Cantemir" (1973) "Neamul Soimärestilor" (1965) «La Jeune fille d'une nuit» (1934) Dumnezeu s-o ierte. |
Dumnezeu s-o ierte....
|
Actriþa Luminiþa Stoianovici a pãrãsit definitiv scena
Luminiþa Stoianovici, interpreta lui Nuþi, din serialul “Voinþã de femeie”, de la Kanal D, s-a stins din viaþã, vineri, 21 noiembrie, la ora 3.35, dupã o grea suferinþã provocatã de o boalã necruþãtoare. (Cotidianul) * * * A murit Luminiþa Stoianovici Alexandra-Livia Dordea Actriþã de teatru ºi film, regizoare, profesoarã ºi traducãtoare, Luminiþa Stoianovici, s-a stins astãzi din viaþã la vârsta de 49 de ani. Slujba de înmormântare va avea loc luni, în foaierul Teatrului Naþional din Timiºoara, locul în care ºi-a petrecut cea mai mare parte din viaþã. Pe parcursul anilor a jucat alãturi de Marin Moraru, Gheorghe Dinicã, Draga Olteanu Matei, Silvia Popovici, Maia Morgenstern, Mircea Rusu. Pentru cei care nu au vãzut-o în vreunul dintre rolurile interpretate, Luminiþa Stoianovici este personajul Nuþi din serialul "Voinþã de femeie", difuzat de Kanal D. A interpretat o serie de roluri principale, la Teatrul de Stat Reºiþa ºi Teatrul Naþional Timiºoara, printre care: Miþa Baston, D-ale Carnavalului de I. L. Caragiale; Nataºa, Trei surori de A. P. Cehov; Magda, Moara de pulbere de D. R. Popescu; Anna Christie, Anna Christie de Eugene O'Neill; Irina, Matca de Marin Sorescu. Titania, Visul unei nopþi de varã de W. Shakespeare, regia Sanda Manu, 2001; Efimiþa, D-ale Camavalului cu scene din Conul Leonida de I. L. Caragiale, regia Ion Ieremia, 2002; Iscoada; Fiokla Ivanovna, Cãsãtoria de Gogol, regia Ion Ieremia, 2002; Aristiþa, Chiriþa adaptare de Ion Ardeal Ieremia dupã Vasile Alecsandri, regia Ion Ardeal Ieremia, 2003; Zenaida Manu; Madam Carcalechi; Muncitor, Scrinul negru sau Manifestul broaºtei þestoase, adaptare dupã G. Cãlinescu de Ada Lupu, regia Ada Lupu, 2005; Felicia; Krum, de Hanoch Levin, regia Radu Afrim 2006. (Evenimentul zilei - cu fotografie:) http://www.evz.ro/articole/detalii-a...-Stoianovici-/ * * * Mi-a fost colegä - era în anul paralel cu mine, la Sanda Manu si Geta Anghelutä, (cu Oana Pellea, Adi Päduraru, Räzvan Popa, Cristi Rotaru, Claudiu Istodor, Mioara Ifrim, Carmen Trocan). O fatä foarte bunä, prietenoasä si modestä, cäreia îi vedeam un viitor strälucit. Chiar în primele säptämâni de facultate, ea si Räzvan m-au chemat la o repetitie a lor cu o dramatizare dupä Szalinger, "Chiar înaintea räzboiului cu eschimosii", ca sä ne sfätuim. Mi-a pläcut ce-am väzut acolo, si am comunicat foarte bine împreunä. Mi-a mai pläcut mult si în rolul Wurst, din "Cum s-au vindecat suferintele domnului Mockinpott", examen de regie teatru al Cristinei Iovitä - si, mai ales, în rolul de absolvire, Mrs. Prism, din "Bunä seara Domnule Wilde", la Cassandra. Stiu doar de un rol în lung-metraj ("Liceenii rock 'n' roll", 1991), si de unul în "La urgentä"... Nu i-am urmärit cariera teatralä... Dormi în pace, Lumi. |
zi extrem de trista... :(
au murit constantin ticu dumitrescu si anca parghel. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace. |
Dumnezeu sä-i ierte.
Ticu a fost un model. |
Dumnezeu sa-i ierte
tot azi, pe 5 decembrie, se implinesc si ceva ani de la moartea lui mozart. |
Mare pacat.O adevarata luptatoare,pana in ultimul moment.Ce ma dispera e ca presa,televiziunile au inceput sa o bage in seama (mai mult) abia dupa ce au aflat ca e bolnava si ca exista posibilitatea sa moara.Pacat ca a parasit lumea asta frumoasa,dar cel putin a scapat de dureri,si cine stie,poate deja are programate cantari acolo unde este.
|
R.I.P.
|
All times are GMT +2. The time now is 17:07. |