Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ce te Enerveaza Ingrozitor? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96010)

rvn 04 Oct 2013 13:46

daca nu traiesti diverse experiente de viata, nu inseamna ca nu-ti poti imagina ceea ce li se intampla altora sau ti-ai dori sa ti se intample tie.

sigalia 04 Oct 2013 14:12

Originally Posted by ghost90:

Ai auzit de Monica Tatoiu? :))

Oh,daaaa....Buna nominalizare la categoria experte universale.:)
Cele doua chiar bat intr-o complementaritate ideala: la dna Tatoiu rigoarea de matematician si pragmatismul omului de business razbat si in prestatiile publice/femeia pare a detine (inca) un minim de autocontrol,astepata ca moderatorul sa lanseze o intrebare,dupa care isi enunta analizele si sentintele cu mare aplomb.
Dna Tatu e haosul in manifestare: n-are virgula si n-are punct,nu conteaza ce vrea moderatorul ,ea raspunde cum vrea ea si da cu el de pereti daca incearca s-o intrerupa,mixeaza totul intr-un logoree patologica si daca insisti s-o urmaresti mai mult de 15 minute nu mai esti bun de nimic nici a doua zi.:-O

sigalia 04 Oct 2013 14:38

Originally Posted by bremen1980:

La asemenea oameni viata bate de multe ori opera . Probabil ca daca ar fi avut asemenea vietii unii scriitori de la noi ar fi dat o opera mai mare . O avea Cartarescu talent , dar daca n-a avut si o viata tumultoasa nu prea are combustibil . Poti sa scrii din alte carti , dar alta e sa-ti inghete fundul prin Siberia , sa fii bucatar de bordel prin Singapore , sa faci reumatism prin transeele nu stiu carui razboi , sa te apuce vreo malarie prin Zair , s.a. Poti avea talent cat carul , dar experienta de viata brutala cred ca bate orice orice curs de creative writing sau orice experienta pe care o ai cand fumezi marijuana pe balcon ( scriitorii poliromisti , post 2000)

In principiu e in natura umana sa aspire la cat mai multa experienta,dar nu toti putem plati si pretul aferent ei.
Experienta catalizeaza creatia,dar sunt si exceptii notorii,nu ? Proust nu si-a redus viata la perimetrul propriei camere ,mai mult sau mai putin voit ? Nici Jung n-a avut o existenta cu prea mari evenimente exterioare si totusi capacitatea lui de revelatie nu a fost amputata de acest lucru,el insusi spunand chiar ca a fost potentata de inertia exterioara.
Pe de alta parte doar experientele de viata in sine ,oricat de teribile ar fi ele,nu sunt suficiente pentru a declansa sublimarea lor intr-o forma de arta.Pana la urma,creatia ramane un mister,ceva la fel de incontrolabil ca iubirea sau moartea - si in asta sta pana la urma parte din maretia ei.

bremen1980 04 Oct 2013 18:36

Aveti dreptate , dar eu tot cred ca exista experiente care pot sa-ti schimbe radical viata . Nu vad cum ar fi aratat Dostoievski fara sentinta de condamnare la moarte si fara inchisoarea siberiana, Tolstoi fara razboiul din Crimeea , Kierkegaard insurat cu Regina , Celine fara experienta razboiului si fara peregrinarile lui ,s.a.m.d.
Sigur ca exista creatori care pot stoarce capodopere si dintr-o existenta (aparent) banala . Ei sunt totusi mai putini deact restul si daca insa ii luam la bani marunti vedem ca si ei au avut parte de un context interesant sau de de intalniri decisive .Amos Oz a trait intro tara care a avut parte de cateva razboaie (1948 , 1956 , 1967-Oz a fost soldat , 1973 , Intifada , invadarea Libanului , atacuri teroriste ) . In plus am citit acum pe wikipedia ca mama lui s-a sinucis cand el avea 12 ani .
Experientele traumatizante /exceptionale stimuleaza mintile inzestrate / maleabile si le transforma decisiv . Pui nitica drojdie intrun aluat bun si coca da pe afara .

rvn 04 Oct 2013 20:52

Originally Posted by bremen1980:

Experientele traumatizante /exceptionale stimuleaza mintile inzestrate / maleabile si le transforma decisiv . Pui nitica drojdie intrun aluat bun si coca da pe afara .

traumele nu sunt suficiente. trebuie si mult, mult talent.degeaba ai parte de experiente senzationale, incredibile, care depasesc cu mult sfera banalului, a lucrurilor marunte care ti se intampla in fiecare zi, daca nu detii mestesugul de a povesti si altora cum ai trait aceste evenimente. valabilitatea unor asemenea trairi este de multe ori anulata sau pusa sub semnul intrebarii, dar, ce conteaza mai mult si mai mult, sa fim rigurosi in ceea ce priveste veridicitatea, sau sa o transformam intr-o poveste minunata, uluitoare, pentru care, multi ne vor invidia ulterior? eu cred ca cea mai interesanta parte de conceptie literara vine din ceea ce ne inchipuim.

bremen1980 04 Oct 2013 20:57

:P

chuckyfan 13 Oct 2013 21:49

Astăzi am fost "full of hate".

Mă enervează hip hopul creştin. Ăsta.
După, mă enervează Cedry2k. Şi ăsta cântă ceva asemănător, dar mult mai neamuzant. Ce mă enervează la ăştia e că se comportă ca şi cum ei ar deţine adevărul absolut. Fuck Off.

Mă enervează că a dispărut din reflectoare lala band. Acum nu mai am pe cine da vina când văd ce generaţii incompetente vin după mine. Trebuie să dau vina pe tehnologia care ne învaţă să nu mai gândim. Cred că am mai spus asta cândva.

MikkaelWolfganger 13 Oct 2013 22:36

looool=)) .Pe astia nu ii stiam.De unde au aparut?!?Cine le-a facut aprope 500.000 de view-uri?!?

Ce m-a enervat azi.Am venit in Bucuresti cu sageata si am dat de un rockalau care a reusit sa irite juma de vagon.Tricou cu LP, coada,curea tintuita kitchos, hanorac hipsteresc, 2 telefoane,sonerii suparate pe viata.Nu a incetat sa vorbeasca la tel nici macar o secunda.Si nu vorbea incet.Plus ca minuntatele conversatii erau ticsite de englezisme strigate cu accent strident si calcatori pe creier plus injuraturi strigate si cu mai mult patos,dar pe romana.A stat tot timpul langa o dama respectabil la 40 si de ani.Banuiesc ca ea stia mai multe ca el.Sau cel putin asa gandea bibicul.

rvn 13 Oct 2013 23:46

preturile nesimtit de mari ale hainelor de sezon.

Twinsen 13 Oct 2013 23:59

Pretul ca pretul, dar nici macar nu gasesc ceva care sa-mi placa. Voiam un pulovar normal de bumbac, dintr-o singura culoare, cu fermoar ca sa-l pot da jos usor. Nu am gasit.

Acum vreo cinci ani eram in Franta si am avut nevoie de o haina de toamna. In cateva minute dupa ce am intrat in magazin, am gasit-o. Dupa atata timp, tot pe aia o port cel mai mult toamna pentru ca pur si simplu nu gasesc ceva ca lumea in magazinele din orasul meu. (:|

MikkaelWolfganger 14 Oct 2013 00:03

Incearca si SH-uri.Poate iti vei gasi acolo puloverul :D.

rvn 14 Oct 2013 12:22

Originally Posted by Twinsen:

Acum vreo cinci ani eram in Franta si am avut nevoie de o haina de toamna. In cateva minute dupa ce am intrat in magazin, am gasit-o. Dupa atata timp, tot pe aia o port cel mai mult toamna pentru ca pur si simplu nu gasesc ceva ca lumea in magazinele din orasul meu. (:|

mi se intampla si mie deseori sa cumpar haine de care, pe moment sunt atrasa si apoi sa le gasesc cusur si invers: sa-mi casune pe cate o flenderita, pe care s-o port ani de zile, cu aceeasi placere, aproape in fiecare zi din sezon.
oricum, am ajuns la o concluzie: cumparaturile pentru iarna se fac vara, iar cele pentru vara, spre sfarsitul iernii, chiar daca riscul de a cumpara haide demodate sau cu defecte, este destul de mare.
shoppingul a devenit cumva o manie. o razbunare dulce-amara pe portofel.

reivan 14 Oct 2013 15:55

Originally Posted by chuckyfan:

Astăzi am fost "full of hate".

Mă enervează hip hopul creştin. Ăsta.
După, mă enervează Cedry2k. Şi ăsta cântă ceva asemănător, dar mult mai neamuzant. Ce mă enervează la ăştia e că se comportă ca şi cum ei ar deţine adevărul absolut. Fuck Off.

Mă enervează că a dispărut din reflectoare lala band. Acum nu mai am pe cine da vina când văd ce generaţii incompetente vin după mine. Trebuie să dau vina pe tehnologia care ne învaţă să nu mai gândim. Cred că am mai spus asta cândva.

cedry2k e un tip inteligent cu versuri grele. ianinte de a-L descoperi pe Dumnezeu ( sau ceva de genul ) suna mai bine pentru oamenii care nu vor sa asculte lucruri despre religie. e un baiat destept , plm n-o sa te mai enerveze , s-a lasat.

chuckyfan 14 Oct 2013 18:38

continuăm heităreala de toamnă.

mă enervează că încă se pupă moaşte. aveam speranţe mari pentru anul ăsta :(

urăsc faptul că de vreo câteva zile încoace tot ce aud pe tren / autobuz sunt oameni care discută despre cât de frumoasă şi talentată era ramona fabian ( cântăreaţa aia de semi-manele care a intrat cu maşina sub tir ) şi despre cât de rău le pare că a murit. ce dracu-i cu empatia asta exagerată? cu ce îi afectează pe ei faptul că a murit o "artistă"? muzica de kkt a rămas...din păcate.

dedicaţie.

şi nici măcar nu era frumoasă. era mediocră. pun pariu că era mai frumoasă sub tir.

sigalia 14 Oct 2013 18:47

Originally Posted by chuckyfan:

Nu traiesti nimic special.Generatia ta e cam tot la fel perceputa/judecata de cei dinainte si tot asa ca intr-un lant trofic.Azi e de vina tehnologia, fiecare epoca a avut insa un element de progres cu un revers al medaliei pe seama caruia punem tot ce nu ne convine.
Vorba-ceea : cu un cutit poti sa omori un om sau sa faci o salata buna.E o decizie a celui care il foloseste.

reivan 14 Oct 2013 21:32

Pe mine nu ma deranjeaza neaparat pelerinajele. daca unii asa isi gasesc linistea e mai mult decat ok pentru mine. ma deranjeaza insa oamenii care o fac de frica sau "ca trebuie / asa am auzit".

Twinsen 14 Oct 2013 22:08

Originally Posted by reivan:

cedry2k e un tip inteligent cu versuri grele. ianinte de a-L descoperi pe Dumnezeu ( sau ceva de genul ) suna mai bine pentru oamenii care nu vor sa asculte lucruri despre religie. e un baiat destept , plm n-o sa te mai enerveze , s-a lasat.

Slava Domnului!

ghost90 14 Oct 2013 23:36

Quote:

mă enervează că încă se pupă moaşte. aveam speranţe mari pentru anul ăsta

Ba mai bine zi dracu, ca te enerveaza crestinii si cu asta basta.Ca de cand iti citesc postarile, bagi de astea la gramada.

Tyson_Kyd 15 Oct 2013 08:24

Ma enerveaza persoanele care critica ceva ce nu inteleg . Sunt tot mai multi in ziua de azi si sunt foarte multi in tara noastra din pacate !

MikkaelWolfganger 15 Oct 2013 08:39

Bai te-as intelege cand dai cu avioneli d-astea, de-ar fi ceva cu adevarat de inteles.Nu e ca si cand Cedry2k sau nu mai stiu eu care hip-hoper de underground(cum iti place matale sa ii botezi) ar da inainte cu versuri de o profunzime nebanuita.Sunt cuvinte pe care, fie vorba intre noi, daca le intelegi si pricepi tu, le pricepem si le intelegem si noi.Termina-te cu aerele aste de superioritate si de mare dezlegator de intelesuri ca nu impresionezi pe nimeni.Poate merge la tine la scoala, cu pustani de varsta ta, dar nu aici.

Sa nu incerci cumva sa zici ca ce ai scris nu are legatura cu Cedry2k si cu ce a scris chucky, ca nu te crede nimeni.

All times are GMT +2. The time now is 15:07.