![]() |
Am reflectat la asta, crede-mä.
Nu färä anumite îndoieli, rämân totusi la convingerea mea. Nu cred cä pot lua în glumä niste invective atât de exagerate la adresa virtualmente a tuturor valorilor pe care filmul românesc în sfârsit a reusit sä si le clädeascä, dupä decenii de ratare rusinoasä. Nu pot lua în glumä nici delictul ignorantei, care e pentru mine unul dintre cele mai detestabile - mai ales într-un mediu intelectual. Din ambele puncte de vedere, limita pânä la care s-ar putea aprecia cä iau lucrurile "prea în serios" a fost depäsitä de mult. Iar dacä accept metafora cu Disneyland-ul, as zice cä sunt mai degrabä un politist care-l admonesteazä pe un vizitator ce le stricä tot cheful celorlalti, arätând cu degetul si zicând: "Uite ce idiot e Mickey Mouse!... Ia fii atent la Minnie, ce curvä, i se väd chilotii!... Si, Donald, ce fatä de cur are!... Iar pe Chip si Dale nu i-am väzut, si nici n-am chef sä väd niste impostori ratati ca ei!" |
sunteti la un pas de bann. amandoi!
|
Pai hai sa-ti spun eu, Keep. Patapievici 20%, serviciul de PR 50% si 30% Ujica. Tutuleasa n-a vazut nimic!
|
dar asa, dupa voi, cam cat ar costa filmul lui ujica?
|
Costa cat benzina platita sa mearga la Jilava.
|
nu,
acest film este doar un pretext de a se vorbi despre Ceausescu. atat. |
stiti care e partea comica a acestui tip de "documentar"?
ca, oricand, inca zece astfel de "regizori" pot crea alte zece "Autobiografii ale lui Nicolae Ceausescu", din celelalte ore ramase in afara montajului lui Ujica:)) si atunci sa vezi dilema: care o fi adevarata autobiografie?:-/ |
Originally Posted by keepwalking:
Sau ti-ai dat seama väzând filmul? Sau e doar o afirmatie scoasa din burtä? |
ar fi o culme a ridicolului pentru cel care ar face-o! ;) |
Originally Posted by gionloc:
de ce ar fi ridicola? poate ca vine cineva si scoate in evidenta alte laturi ale lui Ceausescu. sau poate ca Ujica isi aroga exclusivitatea selectarii celor mai elocvente secvente autobiografice? abia astfel Ujica ar fi ridicol! |
dar stiti ce nu vad eu in acest cor omagial la adresa acestui film de carton?
parerea adevaratilor meseriasi in ale documentarului. ca opinia Institutului Cultural Roman am vazut-o!:D |
Originally Posted by StefanDo:
No comment. * * * Cât despre falsa problmä din mesajul de mai sus: "Adeväratii meseriasi ai documentarului" fac filme, nu scriu articole. Intâmplator, în zona documentarului nu avem cazuri bivalente - realizatori care sä fie si cronicari - deci, e firesc sä nu le vedem pärerea, înainte de a fi interviewati anume de cineva. Ca o simplä supozitie, m-as astepta ca, în cazul în care printre ei ar domni pärerile negative despre filmul lui Ujicä, sä-si facä destul de curând auzite vocile. In cazul de fatä, cel mai probabil, no news is good news. |
All times are GMT +2. The time now is 14:35. |