Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

miercuri 15 Jul 2010 15:54

Originally Posted by ricutza:

The English Patient (Pacientul Englez) de Michael Ondaatje
Dupa ce am mers sa vad filmul, care intr-o prima faza nu mi-a placut, l-am discutat cu o colega de generala (pe-atunci). Ea mi-a zis ca e cea mai frumoasa poveste de dragoste pe care a vazut-o pe ecrane. Eu n-am fost de acrod cu ea, evident, insa citind cartea acum, incep sa ma gandesc ca e foarte posibil sa fi avut dreptate. Trebuie clar sa revad filmul, dar deocamdata pot spune cu certitudine ca pasajele dintre el si Katherine sunt absolut superbe si sunt clar undeva in topul celor mai frumoase povesti de dragoste citite dfe mine.

Eu n-am vazut filmul (la vremea lui si nici dupa). Anul trecut mi-am cumparat cartea sperand sa accelerez procesul, incepand cu cititul. It's still pending, dar bine ca postul tau mi-a amintit de ea. :)
Btw, acum ceva vreme citeai The Kindly Ones, ai terminat-o? :D

alextreme93 15 Jul 2010 17:26

Viseaza androizii oi electrice ? (recitit)

Ptr.scoala:La tiganci,Maitreyi,Al.Lapusneanul,Chiritele & alte futeri inutile

miercuri 15 Jul 2010 19:06

Eliade nu e chiar asa futere inutila cum ai fi tentat sa crezi. Nu e un prozator excelent, dar a scris cateva chestii nu tocmai de lepadat. Maitreyi nu e cel mai bun exemplu totusi.

Judex 15 Jul 2010 21:46

Alextreme, ia mai gandeste-te putin, ca te simt capabil.
Nu raspunde acum, gandeste-te de ce e nevoie sa parcurgi anumite etape mai lejere la inceput. ;)

Miercuri, Eliade is God!!!

gropitse 15 Jul 2010 22:16

cineva ar zice ca Eliade e umbra lui Huxley ) .

am citit Kundera , am inceput cu Gluma , si termin cu Insuportabila usuratate a fiintei .

alextreme93 16 Jul 2010 11:13

Oameni buni,nu-mi dati in cap !

Nu sunt mare fan Eliade,doar La tiganci si Romanul adolescentului miop mi-au placut.
Futeri inutile d'ale lui Eliade mi s-au parut Maitreyi(si am observat ca are anumite similaritati cu Enigma Otiliei) si Nunta in Cer (romanul pare foarte actual),dar mi se pare ceva greu de digerat.

Dar la futerile inutile din postul meu anterior ma refeream la Chiritele,Al.Lapusneanul si nementionatul de atunci(Moara cu noroc)

Judex 16 Jul 2010 13:06

Nici nu credeam ca te referi la Eliade, desi vad ca vorbesti in termeni specifici culturii pop despre el, ceea ce denota cretinism in stare pura.

Asa ca nu te mai obosi degeaba, ne-ai convins.

Doamne, din ce in ce mai des imi doresc sa fi intrat in invatamant sa dau de pamant cu astia la bac, cu riscul de a umple tara de Dorei. Poate ca ar fi fost chiar mai bine si n-am fi avut acum atatia spiruhareti. X(

alextreme93 16 Jul 2010 13:38

Originally Posted by Judex:

Nici nu credeam ca te referi la Eliade, desi vad ca vorbesti in termeni specifici culturii pop despre el, ceea ce denota cretinism in stare pura.

Asa ca nu te mai obosi degeaba, ne-ai convins.

Doamne, din ce in ce mai des imi doresc sa fi intrat in invatamant sa dau de pamant cu astia la bac, cu riscul de a umple tara de Dorei. Poate ca ar fi fost chiar mai bine si n-am fi avut acum atatia spiruhareti. X(

Adica sunt dobitoc doar ptr.faptul ca nu-mi place Eliade? :-?

ricutza 16 Jul 2010 13:38

Originally Posted by miercuri:

Originally Posted by ricutza:

The English Patient (Pacientul Englez) de Michael Ondaatje
Dupa ce am mers sa vad filmul, care intr-o prima faza nu mi-a placut, l-am discutat cu o colega de generala (pe-atunci). Ea mi-a zis ca e cea mai frumoasa poveste de dragoste pe care a vazut-o pe ecrane. Eu n-am fost de acrod cu ea, evident, insa citind cartea acum, incep sa ma gandesc ca e foarte posibil sa fi avut dreptate. Trebuie clar sa revad filmul, dar deocamdata pot spune cu certitudine ca pasajele dintre el si Katherine sunt absolut superbe si sunt clar undeva in topul celor mai frumoase povesti de dragoste citite dfe mine.

Eu n-am vazut filmul (la vremea lui si nici dupa). Anul trecut mi-am cumparat cartea sperand sa accelerez procesul, incepand cu cititul. It's still pending, dar bine ca postul tau mi-a amintit de ea. :)
Btw, acum ceva vreme citeai The Kindly Ones, ai terminat-o? :D

yup yup...iti rapsunsesem si acolo dar probabil n-ai mai vazut. Deci da, am terminat-o. Ultimele doua capitole m-au cam dezamagit, si nu stiu daca e o carte pe care as recomanda-o, dar n-as fi surprinsa daca ar deveni o carte de referinta in cativa ani. Mi-a placut extrem de mult cum e redata perspectiva lui (chit ca atrocitatile din timpul razboiului sunt super socante), numai ca la un momentdat devine prea nebun ca sa-l mai cred. Dar daca te apuci sa o citesti, sa-mi povestesti cum ti se pare.

Judex 16 Jul 2010 13:48

Nu, Alex, problema ta cea mare este ca nu incerci sa intelegi lucrarile respective, sa le descifrezi singur, sa parcurgi toate etapele formarii tale ca individ. Si nu am zis ca esti dobitoc. ;)

alextreme93 16 Jul 2010 13:52

Nu, Alex, problema ta cea mare este ca nu incerci sa intelegi lucrarile respective, sa le descifrezi singur, sa parcurgi toate etapele formarii tale ca individ. Si nu am zis ca esti dobitoc. ;)

Am perceput totul.Credeam ca va avea loc vreo polemica.;)

ricutza 16 Jul 2010 13:53

Originally Posted by gropitse:

cineva ar zice ca Eliade e umbra lui Huxley ) .

am citit Kundera , am inceput cu Gluma , si termin cu Insuportabila usuratate a fiintei .

eu am inceput cu Insuportabila usuratate a fiintei si am de gand sa continui :P

Judex 16 Jul 2010 14:12

Originally Posted by alextreme93:

Nu, nu, vazandu-te asa de aerian in materie de lecturi, am dat-o eu intr-o alta duda care ma seaca. Doar ai grija la ce ti-am spus, incearca sa aprofundezi, sa intelegi si nu mai da verdicte fara argumente solide. ;)

alextreme93 16 Jul 2010 14:13

Originally Posted by alextreme93:

Nu, nu, vazandu-te asa de aerian in materie de lecturi, am dat-o eu intr-o alta duda care ma seaca. Doar ai grija la ce ti-am spus, incearca sa aprofundezi, sa intelegi si nu mai da verdicte fara argumente solide. ;)

roger that.

Alexa9793 20 Jul 2010 14:45

Am terminat nu de mult timp "Pretul sangelui" de Tanya Huff,o carte ce povesteste cazurile pe care trebuie sa le rezolve o fosta politista,actuala detectiv particular in legatura cu crimele unor vampiri.Iar de curand am inceput "La sud de granita,la vest de soare" de Haruki Murakami in care acesta ne povesteste viata angajatului unui bar in spatele carei se afla suferinta si iubire.

bonbons 20 Jul 2010 18:43

Octavian Paler-Drumuri prin memorie

enjoy.life 23 Jul 2010 00:26

Jeff Kinney - Diary of a wimpy kid (Jurnalul unui pusti)

alexandru_d 24 Jul 2010 23:11

Crimă și pedeapsă (1866) - Feodor Mihailovici Dostoievski

moltisanti88 27 Jul 2010 16:33

"Portretul lui Dorian Gray" şi "Bătrânul şi marea".

NecroRadu 30 Jul 2010 16:16

Kirschner ,, Arta de a fi egoist" :D

All times are GMT +2. The time now is 22:50.