Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

marllenn 22 Nov 2010 19:32

Originally Posted by rvn:

sa ai grija sa nu se topeasca (in burta celor mici) din cauza caldurii din casa...

si daca tot suntem la topicul cu preparate culinare vreau sa va intreb ceva: folositi ulei de palmier pentru prajit? exista avantaje sau dejavantaje fata de uleiul de floarea soarelui?
cel de masline nu intra in discutie. e ideal, dar prea scump, pentru a fi folosit la toate mancarurile ,dar m-ar interesa ceva informatii despre uleiul de palmier.
astept parerea voastra....

eu folosesc ulei de palmier la gatit si e f bun si e sanatos. Are din pacate dezavantaje se intareste asa la mine s-a intamplat. La salata si la maioneza nu-l folosesc deoarece are aspect de untura :)). Cartofii prajiti ies foarte buni dar si friptura. Incearca-l si o sa vezi.

rvn 22 Nov 2010 19:38

am auzit ca se poate utiliza de mai multe ori la prajit, fara sa existe pericolul ca sa se produca oxizii. e adevarat, ca eu n-as prea crede? n-am fost prea stralucita la chimie, dar am retinut ca prin arderea grasimilor rezulta intotdeauna oxizi. toti nutritionistii sustin ca acestia sunt toxici pentru organism.
este posibil ca uleiul de palmier sa nu fie asa nociv prin ardere?
si gustul e diferit fata de ce al uleiului de fl.soarelui?

dragonfly_drk 22 Nov 2010 19:47

gustul e diferit, nu e nociv... se poate refolosi.

si alta chestie misto... poti sa pui intr-o tigaie pe o parte o chiftea si pe o parte un cartof prajit... niciun stres, nu se amesteca gusturile...
si nici nu se evapora atat de repede ca cel de floarea soarelui. si asta pentru ca are o temperatura de ardere mai mare decat cel de floarea soarelui... de aceea nu e asa de nociv, te tine mai mult si e mai bun la gust...

intradevar, e bun numai la gatit... de pus in salate, mai bine ulei de masline.

rvn 22 Nov 2010 20:01

ok. daca voi ziceti ca ati experimentat si e bun, o sa incerc si eu.
sincer, am fost cam sceptica pana acum, desi stiam ca si lanturile de fast fooduri il folosesc in mod frecvent la prajitul tonelor de cartofi care se comanda odata cu burgerii.
dar, uneori, si eu mai mananc cartofi prajiti de cumparat si mi se pare ca au gust ciudat, de ranced. chiar daca stiu ca este din cauza faptului ca se foloseste uleiul la prajit de nu stiu cate ori, tot am impresia ca este si din cauza palmierului...
prejudecati, de...

pe vremea cealalta...ce mai stateam la cozi infernale pentru ratia de ulei de...soia.
si era bun!

andreiu7z 22 Nov 2010 20:29

Uleiul de măsline rulles :X

anaemona 22 Nov 2010 21:06

rvn, e bun, uleiul de palmier si de nuca de cocos si untul. Toate cu moderatie. Exista ulei de floarea soarelui rezistent la temperaturi inalte. Un truc sa nu arzi uleiul si sa-l descompui in elemente nocive e sa nu pui uleiul de la inceput in tigaie, dar asta depinde de ce gatesti, nu intotdeauna se poate face.

Uleiurile care se intaresc sint mai bune la gatit decit cele care nu se intaresc pentru ca au continut ridicat de grasime saturata, care e rezistenta la temperaturi ridicate. Uleiul de masline nu l-as folosi la prajit, dar daca gatesti ceva inabusit ar putea fi ok, desi gustul uleiului de masline incins mie nu-mi place deloc.

Oricum daca folositi margarina, la orice, renuntati la ea, e foarte nesanatoasa. Dupa cum am invatat eu, margarina e sanatoasa doar atunci cind e lasata in raft, in magazin.

dragonfly_drk 22 Nov 2010 21:19

intradevar... margarina este cel mai nociv aliment. e cel mai plin de E-uri...

daca tot e sa alegem, mai bine unt decat margarina.

rvn 22 Nov 2010 21:42

merci, ana...
o sa revin si cu intrebari despre alte alimente.
n-ar strica sa le luam pe toate la rand...
am invata multe, una de la alta..ce ziceti?

omudindulap 27 Nov 2010 19:51

rvn bucatareste (bine)

omudindulap 04 Dec 2010 20:17

dragonfly_drk 04 Dec 2010 21:15

tot rvn? =P~

(rvn, nu ai vrea tu sa ma adopti? =)) )
nu de alta dar vreau sa fur de la tine... aaa... meserie... >:)

rvn 04 Dec 2010 21:22

nu, ca te-ngrasi....

dragonfly_drk 04 Dec 2010 21:27

ei, eu nu gatesc niciodata pentru mine... eu cand gatesc o fac pentru persoanele apropiate mie... ;)

rvn 04 Dec 2010 22:00

aha, pai daca doar salivezi, e mai grav. si...nu te gandi ca eu mananc tot ce-i prin oale!doamne fereste, nu!

dragonfly_drk 04 Dec 2010 22:10

pai salivez de placere cand vad ca ceilalti se bucura de ceea ce gatesc...

stiu ca nu mananci tot ce e prin oale... ar fi chiar culmea... :))

oricum, arata foarte bine... yummyyy... parca m-as infrupta si eu dar nu, nu... nu e voie.>:)

omudindulap 17 Jan 2011 19:20

marllenn 17 Jan 2011 19:26

=P~=P~=P~=P~=P~ Ce bine arata! Vai, tocmai am terminat de mancat si inca mi-e foame

rvn 17 Jan 2011 19:32

marita-te cu dulapul!

omudindulap 17 Jan 2011 19:45

Pai cu ce gresi fata? :P

rvn 17 Jan 2011 19:51

n-a gresit, doar ca vede ce talent zace in tine. nu poate rata ocazia!

All times are GMT +2. The time now is 07:31.