![]() |
Nu bre, am dat si eu un exemplu acolo. Si eu pus singur Valkyrie.
|
@-) #-o hiu...e aproape imposibil sa vezi tot. Well, stiu ca topurile s-au inchis, cartile s-au facut dar e gata si lista mea. Au fost cateva filme pe care trebuia sa le vad neaparat. So...
1. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans 2.Inglorious Bastards 3.The White Ribbon 4.Frost/Nixon 5.The Reader 6.The Wrestler 7.Grand Torino 8.UP 9.Vicky Cristina Barcelona 10. Politist Adjectiv Experiente unice cinematografice, de bun gust si de calitate: Avatar District 9 The Curious case of BF Slumdog Milionare The Concert Top filme romanesti: 1.Cea mai fericita fata din lume 2.Politist, Adjectiv 3.Pescuit Sportiv 4.Amintiri din Epoca de Aur Imi pare rau ca n-am vazut Franceasca dar nu e timpul pierdut. |
Top Ten filme 2009 Observator cultural
1. Poliţist, adjectiv de Corneliu Porumboiu (România): 81 puncte. 2. Inglourious Basterds/Ticăloşi fără glorie de Quentin Tarantino (SUA, Germania): 78 puncte. 3. Gomorrah/Gomora, în regia lui Matteo Garrone (Italia): 70 de puncte. 4. The Wrestler/Luptătorul, regia Darren Aronofsky (SUA, Franţa): 45. 5. Le silence de Lorna/Tăcerea Lornei – Jean Pierre Dardenne, Luc Dardenne (Belgia, Franţa, Italia, Germania): 37. 6. Up / Deasupra tuturor – Pete Docter, Bob Peterson (SUA): 34. 7. Revolutionary Road/Nonconformiştii – Sam Mendes (SUA, Marea Britanie): 31. 8. Un conte de Noël/Poveste de Crăciun – Arnaud Desplechin (Franţa): 30. 9. Avatar – James Cameron (SUA, Marea Britanie): 29. 10. Two Lovers/Iubire la New York – James Gray (SUA): 21. http://www.observatorcultural.ro/FIL...s_details.html si Topurile criticilor pt HBO http://www.hboclub.ro/Special/TOPUL-CRITICILOR-2009/ |
7 filme din Top 10 -ul criticilor Observator Cultural (cel mai vechi, as far as I know, sondaj de acest gen din Romania) se regasesc si in Topul 10-ul nostru !!!
We got some taste, ain't we <):) B-) |
ba ei
|
La ei nici nu se mai pune problema. Altfel era vai de mama lor :P
|
Originally Posted by Chambord:
Ah,some love for Public Enemies, me likes that :D. |
Cu regrete eterne ca n-am apucat sa-l vad mai in timp util, Fantastic Mr. Fox prindea top 5 ul neoficial.
|
Lasa kino ca la sfarsitul anului il punem in cel oficial ;)
|
Originally Posted by Im.Kino:
Wes Anderson can do no wrong. |
E Tenenbaumii cu animalute - smart (in ambele sensuri ale cuvantului), delicios, moralizator, si cu o coloana sonora fabuloasa (chiar daca Petey nu-i un compozitor foarte inspirat ;) )
|
Oh nooo, iar animalutze, iar delicios, iar moralizator, iar FRUMOS ?!?! Eu nu l-am vazut inca dar daca e cum zici ... sa vedetzi ce ne face Windom ! :)) Nu puteau sa bage si ei un pic de gore, of parca dadeau din buzunar dom'le ! |
L-am vazut! Cred ca o sa-l mai vad o data! E o inca o bijuterie Wes Anderson. Ma asteptam insa sa fie un pic mai putin bittersweet, avand in vedere ca e o animatie, dar se pare ca WA nu face compromisuri cand e vorba de trademarkurile sale.
Din pacate sunt aproape convinsa ca o sa fie ocolit de premii si e un pic frustrant ca pana si in anii in care Pixar 'se relaxeaza', tot ajung sa mature eforturile celorlalti. Iar Dl Vulpe merita numai laude. Eu as spera chiar si la o nominalizare la Best Adapted Screenplay, dar sunt deja mult prea naiva... edit: si ar merita bineinteles si o nominalizare pentru Best Original Song, chiar daca Petey (Jarvis Cocker B-) ) wrote a bad song. :P Petey's Song |
Originally Posted by Chambord:
Fiind vorba de animatie, treaca de la mine. Oricum nu prea ma avint pe terenul asta (cu doua exceptii - The Simpsons si South Park):D |
E ca mai dificila si mai fascinanta dintre formele animatiei - stop motion-ul!
Si tot in topul neoficial - in primele 3, poate inainte, chiar, de Profet, ar intra A Serious Man, ultimul opus al fratilor Coen - muscator de ironic, incredibil de fatalist si fascinant jucat (starea aia pe care ti-o induc actorii inca necunoscuti). Singurul regret e ca am ratat (cred) o gramada de referinte si trimiteri la cultura si stilul de viata al evreilor - desi Coenii fac tot posibilul sa-ti usureze intelegerea cu un opening-pilda-metafora apropo de tot ceea ce inseamna acest atat de paradoxal popor. Larry Gopnik e acolo sus, intre Jerry Lundegaard si Burton Fink... |
Si miercuri il caracteriza drept "usurel"...X(
|
Am zis de relaxare :P in sensul ca nu o sa intre in the Coen Canon, ca sa-l numim asa. Sunt convinsa ca urmatorul pe care o sa-l faca o sa fie Oscar-bait.
|
Oscar bait poate, dar A Serious Man e in canon mai mult decat va fi vreodata No Country... Mi s-a parut extrem de personal apropo de upbringing (la fel cum BF e fata de statutul lor de scenaristi si, prin extensie, de creatori), familie, mostenire culturala.
|
Detectez cumva o atitudine negativa legata de No Country...?:( Dupa mine e singurul film care si-a meritat pe deplin Oscarul for Best Picture in ultimii 10 ani... |
Nu detectezi bine... Am zis ca No Country se inscrie mai putin reusit in canonul Coen decat alte filme ale lor - adica e atipic , una din explicatii fiind faptul ca e o ecranizare. Prin canon, eu ma refeream la tot ce au facut pana la Man Who Wasn't There (scenarii originale, adica).
Si da, No Country e singurul care si-a meritat Oscarul in ultimii 10 ani (unii ar zice ca There Will Be Blood merita mai mult). |
All times are GMT +2. The time now is 04:56. |