Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Alex Leo Serban (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95278)

Alex Leo Serban 27 Apr 2009 15:54

deci '4 decenii, 3 ANI SI 2 LUNI cu filmul ro'; 1965 + 43 = 2008 (anul cind am predat cartea la editura); '2 luni' e de kiki :P

si cu asta, BASTA! (din partea mea)

Judex 27 Apr 2009 15:54

Sper sa fie prima si ultima oara cand intervin pe acest topic. Pe unde am mai administrat message boards obisnuiam sa creez un topic special X vs. Y in care sa poata combate linistiti X si Y si numai ei sa aiba acces la post reply. Ce ziceti?

StefanDo 27 Apr 2009 15:56

nu, tot un circ trist ar iesi

pot sa se certe intim si confortabil prin mesaje private

Pauline Kael 28 Apr 2009 19:06

Imi doresc...sa revina ALS intr-o zi,si sa postam subiecte interesante,si sa discutam toti,si sa descoperim lucruri misto.
Nu e imposibil.

Pauline Kael 28 Apr 2009 19:09

Originally Posted by erectia eunucului:

In curand sper sa-mi cumpar cartea,daca nu s-o fi epuizat.:">

Pauline Kael 28 Apr 2009 21:20

Keepwalking aka Proletar:

Quote:

Proletar
Guru

Nu stiu daca carmine galante a citit cea mai recenta carte a lui Alex, De ce vedem filme, si nici pe prima, Dietetica lui Robinson.
Am vazut aici ca se referea strict numeric la performantele editoriale ale lui Alex, (1/2 carti).
Vreau sa spun ca, chiar si in aceasta privinta, cantitativa, cele doua carti ale lui Alex fac cat 5, pentru ca au fiecare in jur de 500 de pagini. Dar ar fi derizoriu sa privesc doar aspectul acesta.
Nu sunt critic de film, nu ma pricep sa comentez, sunt un simplu om implicat in procesul de "productie", care incearca sa-si slefuiasca bruma de cultura cinematografica ciugulind pe ici, pe colo, cate un artiol atat cat imi permite timpul si usoara blazare care, din pacate, vine odata cu anii.
Dar, chiar si din aceasta postura, a profanului, am ramas surprins de densitatea informatiilor pe cm patrat de pagina tiparita, (daca imi pot permite o astfel de unitate de masura).
Practic, la doua, trei fraze, Alex face legaturi surprinzatoare intre tot felul de filme, critici, articole, reviste, actori, regizori, incat iti vine sa te intrebi, pe buna dreptate, "Cand a avut timp acest om sa inmagazineze atata informatie?? Cum reuseste sa isi puna in valoare acest bagaj informational fara a plictisi, ba, dimpotriva, sa te tina atent la pagina urmatoare, in asa fel incat ajungi la capatul unui volum de 500 de pagini avand impresia ca ai inceput lectura in urma cu doar jumatate de ora?".
Eu nu il cunosteam personal pe Alex pana la lansarea de la Iasi.
Bineinteles ca il vazusem in diverse ipostaze tv, (retin aici un interviu cu Alexandru Darie in Fotograme sau un comentariu in studiourile The Money Channel vizavi de premiile Oscar de anul acesta..plus multe altele..)
Ei bine, cu riscul de a parea patetic, pot spune ca ALS e un tip mult prea amabil si modest decat i-ar permite statutul de vedeta. Are simtul replicilor spontane, are umor, are talent oratoric, are admiratori si prieteni, care isi dubleaza dimensiunea culturala cu un caracter impecabil, ma refer aici, de pilda, la profesorul Alexandru Calinescu, cel care a vorbit la lansarea de la Iasi. Al. Calinescu e directorul Bibliotecii Centrale Universitare iesene...si, credeti-ma, nu as da prietenia sa - daca as avea-o - pe nici un ropot de aplauze venit de la galerie.
Sa mai spun ca alaturi de ALS la lansare au fost foarte multi tineri? Stiti cat de greu e sa captezi atentia studentilor si sa le castigi simpatia?
Alex a reusit.
Si inca ceva.
Citind nota biografica a cartii lansate la Iasi, am vazut ca Alex a publicat pe la 17 ani un poem in engleza in Chicago Review.
Mai stiti pe cineva sa fi facut asta?__________________
"Macar am incercat!" - McMurphy, "Zbor deasupra unui cuib de cuci".

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 13:41

pt 'fan clubul' als - cu drag & cu modestia binecunoscuta :P

http://fulger.hotnews.ro/als-isme.html

ps + discutia audio dp cityfm, crek deja am dat link pe-aici pe undeva...

illotempore2002 29 Apr 2009 13:49

ALS< ai pe undeva pe internet articole despre Godard si filmele lui?

poti pune niste link-uri la topicul JL Godard din Iconoclast sau daca mi le dai mie sa le pun eu?

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 14:12

pe site-ul idei in dialog ar trebui sa existe eseul dspr 'le mepris'; asta

http://agenda.liternet.ro/articol/85...e-Valoare.html

e tot din id, dar l-am gasit si pe liternet, so...

iar in 'dc vdm filme' exista un capitol consistent (studiul meu de la bursa getty) dspr 'histoire(s) du cinema' al lui jlg; din pacate, nu crek e si pe net... :(

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 14:13

sorry, cel dp liternet NU e (numai) dspr godard - e doar amintit...

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 14:21

voila: http://www.ideiindialog.ro/articol_5...dispretul.html

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 14:24

offf, nu e tot... e doar inceputul... si nu stiu dc ii este atribuit dlui s.damian - venerabil critic literar stabilit in germania :-O :-? :))

illotempore2002 29 Apr 2009 14:39

pai de ce nu e tot ? :-/
trebuie cont pe site-ul cu pricina ?

o sa copiez in Iconoclast atata cat e si pun numele tau.

Mersi!

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 15:29

nuuu, pai ce sa pui?! k n-ai ce sa pui. :-?

da-mi pe mp emailu tau si-ti trimit daca vrei...
(iar lui pauline ii trimit dspr dragul NOSTRU hitch! :D )

Pauline Kael 29 Apr 2009 21:09

Originally Posted by Alex Leo Serban:

nuuu, pai ce sa pui?! k n-ai ce sa pui. :-?

da-mi pe mp emailu tau si-ti trimit daca vrei...
(iar lui pauline ii trimit dspr dragul NOSTRU hitch! :D )

Multumesc,multumim, sa va trimit o adresa de mail,sau ....cum sa fac,sa nu deranjez...As vrea ca oamenii sa fie sinceri si sa aibe bun simt,imi pare rau ca am oferit acel spectacol grotesc despre si impotriva lui Pitbull,dar am avut un scop,poate am fost prea rea si dizgratioasa.
Lui Hitch trebuie sa-i vad toate filmele,sa le revad pe unele,sa ma documentez si atunci sa postez ceva,nu ca as conta.

Alex Leo Serban 29 Apr 2009 22:28

conteeeezi, contezi - pt mine, in orice caz! ;)

Pauline Kael 29 Apr 2009 22:47

Cum ar zice suspy al nostru(adica nu,al cui il vrea) sunt supusa zeului in viata, ALS.
Ave.:)

corinka 29 Apr 2009 22:49

Originally Posted by Pauline Kael:

Cum ar zice suspy al nostru(adica nu,al cui il vrea) sunt supusa zeului in viata, ALS.
Ave.:)

Amin.

Alex Leo Serban 30 Apr 2009 06:05

pauliiiiiiiine, u r embarassing meeeee! :|

ps crek un apelativ intim-tandru precum 'suspy' hardly qualifies for a dimwit bully...

Pauline Kael 30 Apr 2009 08:17

Ma gandeam eu ca fac o gafa , era continuarea la asta:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95475
Iar pe suspect il alinta "suspy" insusi Pitbull in persoana,"dimwit bully" fits for:)

All times are GMT +2. The time now is 04:52.