Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   "Avatar" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96031)

pipes 06 Feb 2010 17:05

domnule R,
in acest topic totul e o ceata. si o injunghiere continua. de ambele parti.
intelege ca nu se va ajunge la un consens fara un compromis. momentan nu cedeaza nicio parte si nici nu cred ca se va intampla. o solutie ar fi sa ne ignoram. eu am fost si vehement si calm si indiferent si cum vrei tu, dar cu unele chestii nu o sa fiu veci de acord.
am inteles ca nu ti place Avatar si ca nu agreezi fanii genului. de acord cu tine. eu pana acum, desi ar parea subiectiv, sunt complet deziluzionat si nesatisfacut de opozitie (specializata sau nu). asta e!
de ce nu incercati voi sa fiti mai buni decat noi, plebea? puterea exemplului e unica..... :)
cius!

buticut 06 Feb 2010 17:09

Guys, cut it out, luati o pauza, mai uitati-va si la alte filme.

shade4free 06 Feb 2010 19:47

Azi am reusit si eu sa il vad ,am prins o varianta mai bunicica
Ce sa zic?,interesant filmul.,,,,dar sincer?,,nu m-a dat pe spate.La cata reclama s-a facut pentru el,
Din partea mea.......pica la oscar,,cu toate ca il va lua,,,,asta este viata

Redy 07 Feb 2010 03:35

Originally Posted by R_Afc:

@Redy
Iti recomand sa (re)citesti postul cu numarul 600, de la pagina 30 (sunt perfect de accord cu acel post). Nu te preface ca nu intelegi, spunandu-mi ca sunt incoerent in exprimare (proasta tactica de a evita o discutie). Faptul ca nu poti veni cu o replica consistenta, a dus la aceasta reactie de.... =P~
De ce nu te gandesti ca poate, nu esti tu in stare sa intelegi un simplu post, inainte de a ma face pe mine incoerent ? S-ar putea sa ai o conceptie gresita despre tine, cu privire la "penetrarea cuvintelor".

Hahahaha. Deci eu evit discutia discutand si tu care pana acum nu ai scris nimic despre propriile cuvinte tu nu eviti discutia ? :)) LOL

Crezi ca faptul ca te-am facut incoerent este doar o tactica. Aha. Eh, ai cum sa imi dovedesti mai jos. Sau poate, dupa cum ne-a invatat maestrul Pit, si coerenta poate fi un subiect de discutie cu pareri pro si contra. =))

Am citit postul de care zici, la vremea lui, numai ca acolo nu-i nimic despre marketingul ala abuziv de care vorbeai. In caz ca ai uitat ce ai scris, si probabil ca ai facut-o, uite aici:

Daca incruntatii, CTP si Cartarescu au vorbit negativ cu privire la pelicula lui Cameron, atunci ma voi suci la 360 de grade si voi face o recenzie pozitiva, pentru ca nu imi place culoarea maro (deloc!, da deloc).
Nu ai cum sa promovezi un film fara activitate comericala, tu vorbesti despre Avatar de parca ar fi avut un buget de 1 RON, era de asteptat ca acel buget imens va trebui amortizat cumva, asa a fost si Avatar Day, reclama Coca-Cola and Avatar etc., au amplificat impactului asupra publicului, ceea ce nu e un lucru rau, daca filmul/povestea era pe masura asteptarilor.

Nu din cauza marketingului, nu mi-a placut mie Avatar, ci din cauza ca mi-am dat seama cum se va termina dinainte sa intru in sala. Plus ca, un spectacol facut pe calculator in secolul XXI, nu e mare smecherie, cum a fost de exemplu "Star Wars".

Activitatea comerciala (adica marketing) si noua forma de spectacol 3D (ultima data cand am verificat, Titanicul nu a fost proiectat in format 3D) , sunt principalii factori care au adus atata lume in salile de cinema.

Faptul ca a castigat si va castiga multe premii, nu are nicio relevanta.

Postul tau l-am citit doar ca este plin de prostii si chestii de ordin general doar ca nu e nimic de luat din el asa ca nu vad de ce ai insista cu postul ala ?

Ia maestre, ia subliniaza-mi tu cu carioca unde ai descris in postul ala despre "marketingul abuziv" al filmului, si preferabil ceva ce nu am scris eu mai inainte de postul tau. Hai Einstein, sa te vedem.

Originally Posted by shade4free:

La cata reclama s-a facut pentru el,

O vena virtuala din cap simt ca se sparge. :)) Da, recunosc, reclamele la detergenti m-au facut sa ma duc la Avatar !!1

Suntem un neam de cocalari :D , de la cel mai mic la cel mai mare. Ca dovada ca si aia mari nu sunt altceva decat astia mai mici suiti pe un teac de volume groase.

Totusi, simt nevoia sa clarific unele lucruri, sau sa imi spun parerea in legatura cu "reclama". Sa clarificam ce nu inseamna reclama:
- faptul ca eu am recomandat filmul lui Gigel, Costel si Marioara pentru ca mi-a placut
- o stire la televizor (din Romania) cum ca filmul Avatar a depasit Titanicul la incasari - aceasta este o stire, o statistica pur matematica si o strategie de marketing accesibila tutoror daca si numai daca filmul lor este atat de "bun" incat sa bata o statistica in vigoare
- comentariile din ziare (romanesti) ale securistilor imbracati in ziaristi, aia au alte treburi decat sa ia bani de la Fox

Ce inseamna o reclama:
- afisaje pe site, ziar sau alte medii
- exista si alte forme de care noi in Romania nu dispunem

R_Afc 07 Feb 2010 20:52

De la CTP la Einstein ? La asta nu ma asteptam.

Din bugetul total al filmului/peliculei/bandei flexibile de celuloid, "Avatar", o parte consistenta a fost alocata campaniei de marketing, care dupa cum ti-am spus, au fost investite in proiecte precum "Avatar Day" ( zi in care cinematografele 3D au difuzat gratuit, 15 minute din film) sau promovata prin branduri uriase gen "Coca Cola" sau "Panasonic". Doar nu credeai ca acel buget va ramane neamortizat.

Insa cel mai important aspect al promovarii, a fost revigorarea tehnologiei de vizionare in format 3D (aceasta facand parte tot din campanie de promovare a filmului, criminal de bun), formatul 3D fiind motivul principal, pentru care majoritatea oamenilor de pe Terra s-au dus sa ii vada pe albastreii de pe Pandora. De asemenea asocierea peliculei cu suicidul, au dus la amplificarea impactului asupra publicului.

Dar, dupa cum ti-am mai spus, daca povestea era pe masura asteptarilor totul era bine, deci nu am nicio problema cu marketingul abuziv, de unde rezulta concluzia ca "Avatar" a fost facut doar pentru a avea incasari grase.

E complicat sa incerci sa gasesti 2 sau 3 sinonime pentru fiecare cuvant. Tu, Sully (pardon Redy) ce intelegi prin marketing ? Ce anume ti-a placut la "Avatar" ?

pipes 07 Feb 2010 21:08

pai daca avea un subiect mai greu de digerat (de catre cei multi), cand mai genera profitul mentionat? paradoxul nu se accepta. :)

Redy 07 Feb 2010 22:24

De la CTP la Einstein ? La asta nu ma asteptam.

Din bugetul total al filmului/peliculei/bandei flexibile de celuloid, "Avatar", o parte consistenta a fost alocata campaniei de marketing, care dupa cum ti-am spus, au fost investite in proiecte precum "Avatar Day" ( zi in care cinematografele 3D au difuzat gratuit, 15 minute din film) sau promovata prin branduri uriase gen "Coca Cola" sau "Panasonic". Doar nu credeai ca acel buget va ramane neamortizat.

Insa cel mai important aspect al promovarii, a fost revigorarea tehnologiei de vizionare in format 3D (aceasta facand parte tot din campanie de promovare a filmului, criminal de bun), formatul 3D fiind motivul principal, pentru care majoritatea oamenilor de pe Terra s-au dus sa ii vada pe albastreii de pe Pandora. De asemenea asocierea peliculei cu suicidul, au dus la amplificarea impactului asupra publicului.

Dar, dupa cum ti-am mai spus, daca povestea era pe masura asteptarilor totul era bine, deci nu am nicio problema cu marketingul abuziv, de unde rezulta concluzia ca "Avatar" a fost facut doar pentru a avea incasari grase.

E complicat sa incerci sa gasesti 2 sau 3 sinonime pentru fiecare cuvant. Tu, Sully (pardon Redy) ce intelegi prin marketing ? Ce anume ti-a placut la "Avatar" ?

Despre Avatar Day am vorbit si eu. Aia a fost ceva special si din cate am inteles cinematografele, nu stiu daca toate, au suportat costurile pentru ca au inteles ca isi recupereaza banii din profiturile filmului. Poate au platit pentru toate IMAX-urile alea, nu stiu exact.

Tot o dai cu amortizarea investitiei. Ce legatura are asta cu marketingul ca de el vorbeam? Nu ma intereseaza daca isi amortizeaza aia costurile insa mai toate filmele isi fac bugetul inapoi, filmele pentru publicul larg. Cand vrei sa faci marketing pentru ceva te legi de ce ai. Lasand la o parte Avatar Day avem as:
- Sam Worthington. Cine-i asta ?
- Zoe Saldana. Cine-i asta ?
- Sigourney Weaver. Nu e rol principal asa ca e doar un amanunt pentru cei care au vazut si le place actrita.
- Avatar. Ce titlu e asta ? Stai sa ma uit in dictionar sa vad ! Pentru ca publicul care s-a dus la film nu-i neaparat familiar cu numele.
- Despre ce este ? Extraterestrii facuti pe calculator, albastrii si cu ochi mari. :))

Zici de 3D. Filme 3D au mai existat, nu-i nimic abuziv sau ciudat pentru ca faci reclama la 3D. Da, lumea este atrasa de 3D dar nu-i cine stie ce miscare de geniu pentru ca a mai fost facuta.

Reclamele cu Coca Cola ? Cred ca glumesti. Au fost proaste si nu vad de ce cineva si-ar misca fundul de pe canapea la cinema pentru ca a vazut Avatar in reclama de coca-cola. Cred ca am vazut reclama doar o singura data. Totusi a fost o reclama obisnuita si la fel ca si cele de detergenti, le uiti.

Ce a fost asa de sufocant la marketingul Avatar ? Nimic nu a fost. Luand ca si comparatie Alice in Wonderland avem asa:
- Tim Burton - stil si forma unica
- Johnny fucking Depp = win
- Alice in Tara Minunilor = visul oricarei strategii de marketing

Pai daca cineva a fost sufocat de Avatar probabil ca acum este deja mort de la marketingul Alice in Wonderland.

Avatar nu a avut nimic special, singurul lucru care s-a facut a fost sa promoveze numele in mod normal si nicidecum abuziv sau ciudat sau genial de bine. Filmul s-a vandut pe sine iar explicatiile de tip "pentru ca i s-a facut reclama" sunt absolut stupide. Conteaza sa faci reclama pentru a atrage atentia cat mai multor oameni dar de acolo pana la spalare pe creier si mersul ca zombie la cinema unde PLATESTI mai mult pentru ca e 3D sau IMAX este cale lunga.

Filmul a avut succes si pentru ca aia de la Weta sunt geniali dar si pentru ca Cameron este un perfectionist in materie de imagine. Atentia la detalii este aproape de ce s-a facut pentru Lord of the Rings. Cei care dau palme "fanilor" Avatar nu inteleg ca nu-i asa usor sa faci un film care sa placa multor oameni dar Cameron a reusit si pentru ca nu inteleg cum s-a facut o dau in clisee si stereotipuri in loc sa studieze problema putin mai mult, mai ales daca lucreaza in domeniu. Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.

Imi amintesc seara de la Globuri si cum am vazut reactia celor din sala la auzul ca Avatar a castigat premiul. Aplaudau dar nu stiau de ce aplauda. Cameron se imbratisa cu Worthington care cred ca era in al 7lea cer si radea ca fraierul` :D pentru ca nu se astepta. Apoi au arat fata lui Daniel-Day Lewis (unul din actorii mei preferati) cum in privirea lui nu intelegea ce se intampla in jurul lui. :)) PRICELESS. :D La diferite discutii cu actorii am observat ca mai nimeni nu a inteles ce s-a facut in Avatar.

Nu stiu daca actorii simt o amenintare din partea asta cu motion capture dar cu siguranta nu o inteleg. Frica de nou. :D Am vazut-o pe Sigourney Weaver vorbind despre tehnica asta si chiar daca poate fi interpretata ca "marketing" mi s-a parut just ce a spus si cred ca si alti actori daca ar fi lucrat la asa ceva, ar fi inteles.

Aici este un interviu in 4 parti cu Joe Letteri despre tehnologia folosita: http://annecam.ning.com/video/avatar...-joe-letteri-3

Originally Posted by pipes:

pai daca avea un subiect mai greu de digerat (de catre cei multi), cand mai genera profitul mentionat?

Corect. :)

paul_aramis 08 Feb 2010 01:31

no, apăi Avatar a pierdut locul I în box-office. în favoarea cui? a unui film de "cucoane" ...;)

cică de vină ar fi supervasu', că bărbaţi au stat să se uite monopolizând televizoarele aşa că nevestele, plictisite, au plecat la film.

marylin01 08 Feb 2010 02:08

Originally Posted by alextreme93:

Foarte interesanta tehnica pe care au folosit-o practic actorii au facut tot... asta pentru cei care zic ca este film de desene animate. Iar Zoe,extraordinara interpretarea.

Federico 08 Feb 2010 02:25

Cred ca succesul marketingului "Avatar" - ului nu a constat nicidecum intr-un abuz (cantitativ... Nu cred ca e cineva care poate sa spuna ca s-a simtit agasat ca in campaniile electorale) ci in cateva date/informatii/adevaruri care au cantarit enorm: reputatia lui James Cameronsi revenirea sa dupa o pauza de 12 ani. ; anuntarea celui mai mare buget alocat vreodata unui film. Au mai fost, dar cu un impact secundar: si lansarea de un timpuriu nemaiintalnit a reclamelor, subiectul de senzatie tipic blockbuster-urilor (a priori, cu partea lui de originalitate ) , un poster misterios si incitant si alte amanunte.
Ceea ce i se poate reprosa acestei campanii, prin prisma manipularii, este urmatoarea intrebare: Aveam eu, cinefilul vanator de satisfactii intelectuale, vreun motiv pentru care sa ma feresc de acest film? Poate tot reputatia lui Cameron, dar i-am acordat prezumtia de "nevinovatie" omului altfel ma acuzau unii de prejudecati.

R_Afc 08 Feb 2010 12:20

@Redy

Quote:

Tot o dai cu amortizarea investitiei. Ce legatura are asta cu marketingul ca de el vorbeam? Nu ma intereseaza daca isi amortizeaza aia costurile insa mai toate filmele isi fac bugetul inapoi, filmele pentru publicul larg.

Poftim ?
Poate pe tine nu te intereseaza amortizarea bugetului, dar acest lucru este prioritatea numarul 1, cand vine vorba de un buget urias.De exemplu, un mare kix fiind filmul "The 13th Warrior" cu Banderas sau "Ali" cu Will Smith.
Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: Ce intelegi prin marketing ?

Quote:

Zici de 3D. Filme 3D au mai existat, nu-i nimic abuziv sau ciudat pentru ca faci reclama la 3D. Da, lumea este atrasa de 3D dar nu-i cine stie ce miscare de geniu pentru ca a mai fost facuta.

Sigur ca formatul 3D nu e ceva nou, doar de accea am folosit cuvantul "revigorare", dar nu poti nega ca folosirea RealD 3D sau IMAX 3D nu au contribuit la aducerea mai multor oameni.

Quote:

Reclamele cu Coca Cola ? Cred ca glumesti. Au fost proaste si nu vad de ce cineva si-ar misca fundul de pe canapea la cinema pentru ca a vazut Avatar in reclama de coca-cola.

Nu conteaza daca reclamele la Coca-Cola au fost bune sau nu, conteaza ca numele filmului a aparut acolo.

Quote:

Filmul a avut succes si pentru ca aia de la Weta sunt geniali dar si pentru ca Cameron este un perfectionist in materie de imagine.

Asta nu a sunat avantajos...

Quote:

Avatar nu a avut nimic special, singurul lucru care s-a facut a fost sa promoveze numele in mod normal si nicidecum abuziv sau ciudat sau genial de bine. Filmul s-a vandut pe sine iar explicatiile de tip "pentru ca i s-a facut reclama" sunt absolut stupide.

Nimic special ? Asta-i foarte tare, sa ai incasari de miliarde nefiind sustinut de nimic, doar de mintea lui Cameron. Tu spui ca reclama de la Coca-Cola a fost proasta si ca nu ar scoate pe nimeni la sala de cinema. Formatul 3D, nu reprezinta cu adevarat un stimul, pentru aducerea cetatenilor in sali. Filmul nu are o distributie cu vedete, deci nu are niciun efect asupra nimanui. Doar meticulozitatea pentru imagine a lui Cameron a creat acest blockbuster. Tare!

Quote:

Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.

Tu ce ai inteles din "Avatar" ?

Redy 08 Feb 2010 13:54

Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: Ce intelegi prin marketing ?

Cu siguranta nu o discutie banala despre amortizarea bugetului, ceva ridicol cand vine vorba de un blockbuster ? Am spus ce inseamna marketing, am si dat exemple de elemente care se leaga de marketing ? Tu insa o tii una si buna cu amortizarea. Normal ca strategie de promovare isi propune sa isi "amortizeze" investitia dar ce-i nou in asta ? Imi spui niste banalitati de gradinita.

Sigur ca formatul 3D nu e ceva nou, doar de accea am folosit cuvantul "revigorare", dar nu poti nega ca folosirea RealD 3D sau IMAX 3D nu au contribuit la aducerea mai multor oameni.

Asa si ? Asta e unu lucru stiut de toata lumea, unde vine abuzul sau promovarea excesiva? Orice film care apare in 3D acum il pui ca promovare excesiva sau abuziv a doar pentru ca e in 3D ? :-O

Nimic special ? Asta-i foarte tare, sa ai incasari de miliarde nefiind sustinut de nimic, doar de mintea lui Cameron. Tu spui ca reclama de la Coca-Cola a fost proasta si ca nu ar scoate pe nimeni la sala de cinema. Formatul 3D, nu reprezinta cu adevarat un stimul, pentru aducerea cetatenilor in sali. Filmul nu are o distributie cu vedete, deci nu are niciun efect asupra nimanui. Doar meticulozitatea pentru imagine a lui Cameron a creat acest blockbuster. Tare!

Corect cu partea ingrosata, pentru restul: Nu pe bune, tu postezi ca sa enervezi lumea sau care-i exact rolul tau pe aici ? Maestre de cate ori sa iti spun:

- marketingul unui film 3D -> S-A MAI FACUT (nu-i primul film 3D)
- reclame la Coca-Cola -> UAU

Asta e tot ? Asta e marketingul si promovarea abuziva ? Hai las-o-n pastele masii de treaba.

Quote:

Avatar e putin prea tehnic pentru ei dar poate data viitoare inteleg ce vad daca au invatat ceva din Avatar.

Tu ce ai inteles din "Avatar" ?

Era vorba de tehnologie si familiarizarea cu ea pentru a judeca mai clar data viitoare anumite aspecte pe care acum din cauza lipsei de informatie pot fi apreciate superficial. Fa un efort si citeste mai atent.

Am incercat sa iti si dau exemplul cu Alice in Wonderland. Ai sarit peste pentru ca asa ai tu chef. Nu mai am de gand sa ma contrazic cu tine. Ai avut destule posturi la dispozitie sa dovedesti ca nu ai vorbit aiurea cand ai scris despre "marketing" si cu singuranta posturile mele de atunci incoace au fost mai lungi cu explicatii detaliate despre marketing si promovare.

Eu cel putin am terminat cu subiectul asta.

R_Afc 08 Feb 2010 15:09

Nu-i nimic nou in amortizarea unei investitii uriase prin alocarea unei sume in scop comercial (e si la mintea albastreilor din Pandora) , doar ca tu te incapatanai sa o recunosti si faceai filmul sa para ca un adevarat "vis american". Oarecum, s-a mai prins ceva de tine.

Aveam nevoie sa-ti stiu parerea cu privire la acea parte ingrosata, sa vad daca voi mai continua discutia sau nu. Asadar, faptul ca tu crezi doar mintea lui Cameron a produs atatea miliarde, spune multe despre tine. In concluzie, nu mai avem ce discuta.

Redy 09 Feb 2010 03:33

Producator, Scenarist, Regizor. Nu, nu a fost Cameron. Nu el a creat si a gandit sistemul de virtual cam cu care s-a filmat filmul. Nu el s-a ocupat de luminarea filmului care simuleaza stilul "fals" de luminare a unei scene intr-un film normal pentru ca scenele trebuie luminate special.

Este el singurul responsabil ? Nu, dar nu asta vroiai sa spui, asta ca sa nu vii aici cu replici de genul " era si echipa" pentru ca discutam in alt context si de multe ori aici si in comentariile mele de pe pagina principala am pomenint de echipa Avatar ca este stupid sa spui ca un singur om a facut toate astea. El insa a gandit lucrurile astea si pe baza asta s-a lucrat.

Acum ca am scapat de discutia de marketing & shit sa ne intoarcem la film si la realitati si fapte. Sound of Avatar:

http://soundworkscollection.com/avatar

Chambord 09 Feb 2010 09:26

http://cinesseur.blogspot.com/2010/0...eron-diaz.html

Windom 09 Feb 2010 09:32

Cham, the fanboys are watching...:D Sa vezi acum drepturi la replica si explicatii...(:| (:| (:|

Redy 09 Feb 2010 09:40

Originally Posted by Windom:

Cham, the fanboys are watching...:D Sa vezi acum drepturi la replica si explicatii...(:| (:| (:|

Spuse Wisdom patruland in fata toaletei pe care o apara de fanboys Avatar. Nu cumva ca Avatar sa ii invadeze viata.

Sa iti pui caciula ca e frig afara.

Windom 09 Feb 2010 09:42

Dupa cum spuneam: (:| (:| (:|

Redy 09 Feb 2010 09:43

Originally Posted by Windom:

Dupa cum spuneam: (:| (:| (:|

Pana si tu casti la trollismele pe care le faci. :))

PS: Cascatul indica si lipsa de oxigen. De unde, nu iti spun ca oricum nu te ajuta cu nimic daca aflii.

pipes 09 Feb 2010 15:04

aceeasi "opozitie" megaslabuta, exact ca in cruda realitate a Romaniei.

windom, tu ti-ai pierdut farmecul de la primul comentariu pe acest topic (cititul in stele inca nu e certificat). la unele discutii/sectiuni esti chiar interesant - pentru ca acolo esti pus in tema si stii despre ce vorbesti. aici descopar un fel de alter ego low cost. fara suparare. si nu esti singurul.

p.s. si ar fi chiar jignitor si injositor pentru mine sa ma apuc sa citesc conversatii de pe mess....... !!!! (vezi comentariu Chambord)

Federico 09 Feb 2010 18:28

Daca inspiartia unui autor se reduce la o sursa unica - e imitatie (sau remake); daca reproduce elemente din doua-trei filme - e plagiat; la 4 - e cel mult neoriginal; de la 5 in sus rezulta o opera noua de sine statatoare... (;) ) ...

Chambord 10 Feb 2010 10:25

Adica daca tot furi macar fura de la mai multi ! =))
Corect.

hellsteed 10 Feb 2010 11:25

O fi si o suprasaturatie postmoderna. Amalgamul asta imbarligat nu poate acoperi esentele.
Dar uneori se poate sa ne inselam cand deconstruim, pelicula in cazul de fata.

Iarasi lipsa individualitatii din lipsa de empirism duce la aceste superficialitati prinse cu elastic sau cu banda adeziva de proasta calitate.

N-as zice ca se fura. Se interpreteaza, spunandu-se acelasi lucru, exact ca in manualele scolare.

pipes 10 Feb 2010 12:48

tot vorbind despre empirism, individualism si suprasaturatie moderna, ati mai inventat/adaugat un cuvant in "mitul" numit DEX: "a deconstrui". sunteti geniali, mon cher! cinste voua, ce plm!

hellsteed 10 Feb 2010 12:54

am intalnit in numeroase texte acest termen si cred ca deconstructia (analiza) se face riguros, organizat. Pui toate lucrurile la locul lor (categorii, concepte, termeni, etc) . E ca si cum ai da un Expode in Catia , Delmia, SolidWorks, etc.

Deconstructia e un derivat... si nu opusul constructiei sau sinonimul reconstructiei...

ia o piulita de la cuptoru cu microunde si construiesti altceva cu ea..

pipes 10 Feb 2010 12:58

DEX-ul te contrazice. Zice ca nu exista, dar ce mai conteaza.....

p.s. daca puneai macar niste ghilimele (""), era cu totul altceva.
p.s.2 un prieten a introdus la "status" pe YM "la dezapezit" (corect "deszapezit"). i-am spus ca daca tot il vede tot poporul, sa scrie macar corect. mi-a raspuns: "e mai kinki asa"...........

hellsteed 10 Feb 2010 13:06

e de parca numai DEX-ul ma contrazice... Cu totii facem greseli... si ei si eu..

Nu tot ce nu e in DEX se absolva ca si greseala fiindca nu merge pe principiul : Cine nu e cu noi e impotriva noastra..

Am zis: l-am intalnit si in alte texte, iar explicatia pe care o dau in mesaj anterior ii arata si sensul voit..

pipes 10 Feb 2010 13:09

am zis ca nu mai conteaza. democratia romaneasca. cel mai bun exemplu. multumesc.
am auzit ca s-a descoperit o mina de aur in Moldova. o punem si noi de un El Dorado, daca tot ne reinventam?

hellsteed 10 Feb 2010 13:21

am zis ca nu mai conteaza. democratia romaneasca. cel mai bun exemplu. multumesc.
am auzit ca s-a descoperit o mina de aur in Moldova. o punem si noi de un El Dorado, daca tot ne reinventam?

mai bine mergi acolo si vinzi tarnacoape , site , tot ce necesar exploatarii... profit in termen scurt, ca de aia ii zice febra (gold fever) :)

pipes 10 Feb 2010 13:31

nu sunt un bun comerciant. niciodata nu am fost si nici nu cred ca se va intampla asta.
e sansa unor oameni mai inzestrati decat mine. eu ma iau de lume pe forum. :)
uita, te rog, de discutia noastra. nu era un atac la persoana.

Redy 17 Feb 2010 13:09

Pentru cine este interesat de cum s-a facut Avatar si munca depusa pentru filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile:

Avatar Sound Panel - http://soundworkscollection.com/avatar-sound-panel

O fereastra in tehnica cinematografica. Interzis celor care se duc la film pentru a citi carti pentru ca se vor plictisi repede.

Pitbull 17 Feb 2010 13:42

Se gäsesc cärti cu tipar fosforescent?

pipes 17 Feb 2010 14:26

Recomand cele cu fluorescente. Sunt si mai la moda. :)

Gloria 17 Feb 2010 15:39

Am citit ca pitiriazisul versicolor este FOSFORESCENT in bataia lampii Wood. Se pare ca aceasta ciuperca e cea mai raspandita boala de piele la oameni. Prin urmare, avem ceva in comun cu Na'vi.:P

claudiu-daniel-lugoj 12 Mar 2010 10:31

claudiu-daniel lugoj

Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.:)

R_Afc 13 Mar 2010 21:27

Originally Posted by claudiu-daniel-lugoj:

Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.:)

Cat de bine a sunat asta.

claudiu-daniel-lugoj 07 Apr 2010 13:33

claudiu-daniel lugoj

Mie unul mia placut mult cred ca este o capodopera al geniului sf.alaturi de Terminator 2,Ziua independentei etc.

Pitbull 07 Apr 2010 13:49

Nu mai posta degeaba prin zeci de topicuri.
Posteazä când ai de spus CEVA, nu doar ca sä te afli-n treabä.

costyn162 11 Apr 2010 12:31

Avatar....ar fii multe de spus despre Avatar. De cand a aparut cred ca a fost filmul cu cele mai multe pareri, asupra caruia s-au declansat adevarate contradictii. Parerea mea....a fost o capodopera. Este ceva nou in cinematografia lumii, un regizor excelent, un film care a reusit sa depaseasca orice asteptari. Efectele speciale au fost extraordinare si imi pare rau ca nu am avut ocazia sa-l vizionez in 3D. Mai vreau sa vorbesc si despre Oscar. Am vazut si filmul "Hurtlocker" si nu cred ca a intrecut Avatar. Desigur, e parerea mea. A fost filmul anului 2009, iar eu cel putin doresc sa-l ai revad.

pipes 11 Apr 2010 14:49

pai daca nu l-ai vazut in 3D si nu ai trait experienta propriu-zisa (la IMAX-ul autohton nu-l recomand, recomand RealD 3D de la Multiplex), CUM TI-AI DAT SEAMA CA E O CAPODOPERA?!?!?! CUM?

costyn162 11 Apr 2010 20:02

Scuza-ma...pentru a aprecia calitatea unui film trebuie sa il vezi neaparat in 3D? Nu sunt de acord. Intr-adevar est eo tehnologie foarte avansata dar nu esentiala. Spune-mi si mie in urma cu cativa ani cand nu exista 3D cum erau recunoscute capodoperele?

Pitbull 11 Apr 2010 20:48

Nu-l lua în seamä pe Pipes, el e un cleric fundamentalist al "Dudei Albastre", asa cä tot ce spune e de luat sub semnul îndoielii.
Nu e o capodoperä, e un filmulet banal filmat cu ajutorul unei multitudini de tehnici noi. Intr-un an, doi, nimeni nu va mai sti de el. Sunt aproape sigur cä al treilea sequel nici mäcar banii nu si-i va scoate.
Apropo, scuze dacä s-a mai postat... sau, mai bine zis, nu: e asa de misto, încât chiar meritä inclus în topic de cât mai multe ori! Dati click pe räspunderea mea, o sä-mi multumiti! =))
http://www.youtube.com/watch?v=wEKz3lrQJyc

Windom 11 Apr 2010 21:10

Bestial.=))

sergiuseling 11 Apr 2010 21:14

Că tot veni vorba de parodii ale avatarului mie mi-a plăcut și următoarea:
http://www.youtube.com/watch?v=2Ul_tyP5LNI

Iar pentru cine e nerăbdător pentru continuare are aici trailerul pentru partea a doua:
http://www.youtube.com/watch?v=6dIOw2sffHI

iv.livia 12 Apr 2010 20:41

primul 3D vazut de mine dar inegalabil cu ce am vazut dupa:-O

pipes 12 Apr 2010 22:36

de ce trebuia luat sub semnul indoielii, Pitbull?
cine a zis ca e capodopera? este un film care m-a relaxat si incantat vizual. suficient sa fie un film bun ptr mine. ce e asa rau in asta?
de vreme ce e filmat cu tehnologie 3D de ultima ora, de ce sa nu fie vizualizat ca atare?
nu ca as vrea sa-l compar cu un Lamborghini, dar cam asta ne caracterizeaza (faceti voi matematica):
http://www.dailymotion.com/video/x1t...vs-lamborghini

pipes 12 Apr 2010 22:54

@costyn162
indoielnic sau nu - iti recomand sa vezi acest film la Hollywood Multiplex unde au tehnologia RealD 3D, aceeasi tehnologie in care a fost procesat (sau ceva de genul). deci compatibilitate maxima.
in anul de gratie 2009-2010 lucrurile au mai evoluat. si vor mai evolua. chiar ca le place unora sau nu. nici eu nu sunt evolutionsit convins, dar asta e miscarea, catre 3D. filmele panoramice urmeaza.
ca Pitbull, Windom si multi altii nu sunt de acord cu acest gen de abordare a cinematografiei, ESTE CU TOTUL ALTA DISCUTIE.
dar Avatarul este si va ramane un produs foarte bun la nivel de detalii, vizual, cromatic, tehnologie si asa mai departe.
fiecare produs pe care il cumperi are puncte forte si puncte slabe. Avatar-ul are bubele lui. mari. eu sper ca acele continuari sa rezolve acest lucru. chiar daca vor pierde din popularitate. nu ma deranjeaza catusi de putin. In loc de snuffuri si alte mizerii, prefer oricand un film de aventura. bun sau foarte prost.
si sa compari pe GwtW cu Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.
bafta!

sergiuseling 12 Apr 2010 23:29

Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.

Cu asta sunt și eu de acord.

Legat de 3D, eu zic că nu ăsta e viitorul. Au mai fost încercări de filme 3D, au durat puțin și au dispărut, la fel se va întâmpla și acum.
Motivul pentru care mergem la cinema e să vedem povești interesante, nu să vedem 3D. În 1-2 ani o să treacă noutatea 3D și o să dispară, nu de tot, dar din prim plan.

pipes 12 Apr 2010 23:38

uite ca s-a reprodus si o sa se mai reproduca. si chiar imi doresc sa vad vreo 200 de continuari.
si care e viitorul in viziunea ta/voastra?
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, cutarescu are nasul lung, ati decoperit snuff-ul, atunci ce e bun?

Pitbull 13 Apr 2010 00:37

Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, (...) atunci ce e bun?

"Citizen Kane", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", "Stalker", "Sibiriada", "Brzezina", "Blowup", "8 1/2", "Persona", "City Lights", "No Country For Old Men", "There Will Be Blood" - si mii (efectiv MII) de alte filme cu adevärat bune.

Liviu Ciulei, Alexandru Tatos, Mircea Säucan, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Radu Jude, Florin Serban, Lucian Pintilie, Dan Pita, Mircea Daneliuc (cei trei din urmä, pânä la un punct) - si destui altii.

Andrei Gorzo, Tudor Caranfil, Magda Mihäilescu, Viorica Bucur, Valerian Sava, Mihai Fulger, Florin Barbu, Iulia Blaga, Cretulestii, Alexandra Olivotto - si multi altii.

Ia uite câte valori REALE (si ästa nu-i decât un mic esantion) propunem noi, în comparatie cu alea de la tine din mesaj.
Multumit?
Multumit.
Vezi ce bine-i sä-nvätäm? :)
...Asta ne face si pe noi sä simtim cä avem un rost pe lumea asta: Cinemagiei îi revine si misiunea de a forma o culturä cinermatograficä. Fiecare user care învatä de-aici ne valideazä, ne sporeste sentimentul de utilitate. Vä multumim! :x

All times are GMT +2. The time now is 20:13.