Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

Neuptolem 31 Mar 2008 01:09

"Nu exista tara pentru batrani" - 9/10. Cronica aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=196339#196339

Pitbull 31 Mar 2008 01:12

Tot te înseli.

Neuptolem 31 Mar 2008 01:17

Originally Posted by Pitbull:

Tot te înseli.

Exact, nu-s suficient de matur si... in genere, imi trebuie o facultate de cinema. ;)

Pitbull 31 Mar 2008 01:38

Aiurea... Nu e nevoie de nici o facultate de cinema ca sä stii cä filmele nu se pot turna prin jgheaburi.

Supastar 31 Mar 2008 10:14

Originally Posted by Neuptolem:

Eu am vizionat Psycho - Cum a inceput totul, turnat prin...prin...prin 1822

hai il banam si p asta si rezolvam balciul :?

wihay 31 Mar 2008 12:39

Se7en 10/10
Un film foarte frumos, nu ma asteptam la asa ceva si mai ales la un asa final (desi banuiam eu ceva la un moment dat, totusi bine ca nu a fost previzibil ca alte filme). Cei doi actori si-au jucat rolurile cu succes si cred ca nici eu nu l-as fi lasat sa traiasca pe nebunul ala, desi un chin mai mare pentru el ar fi fost sa nu moara.
In rest, cred ca a reusit sa ridice multe semne de intrebare la vremea sa si cred ca si astazi: daca ceea ce ni se pare normal sau ca trebuie sa acceptam ca sa nu "discriminam" (ma refer la multe lucruri din viata de zi cu zi -- ca si in film), nu este de fapt ceva care ar trebui sa fie condamnat cu toata taria. Dar, oricum sunt alte interese la mijloc, iar in Romania, tara mititica ce vrea sa creasca (copiind uneori alte modele de "super-tari" si facand concesii daunatoare propriilor cetateni), in Romania nu se va schimba (sau respinge) ceva ce nu este normal pana la urma...

redmen 31 Mar 2008 13:41

Originally Posted by Pitbull:

Si? Ti-a pläcut?

Un film care nu mai are nevoie de cuvinte.

Neuptolem 31 Mar 2008 20:37

Originally Posted by Supastar:

Originally Posted by Neuptolem:

Eu am vizionat Psycho - Cum a inceput totul, turnat prin...prin...prin 1822

hai il banam si p asta si rezolvam balciul :?

Ca bine graiesti, banatene! ;)
Vezi ce-a facut sor'-ta din mine? O epava...

redmen 01 Apr 2008 00:24

Rear Window (1954) film regizat de Alfred Hitchcock cu unul dintre actorii mei preferati,James Stewart, si cu Grace Kelly in rolul iubitei acestuia.James Stewart este un fotograf renumit nevoit sa petreaca cateva saptamani in casa cu piciorul in ghips.Totul se petrece la fereastra apartamentului sau,urmarindu`si vecinii si dramele lor pana intr`o zi (sau mai bine zis noapte) cand incepe sa il suspecteze pe unul dintre ei ca si`a ucis sotia.Fara nici o dovada si fara ca cineva sa il creada,el sta cu aparatul de fotografiat si astepta la "fereastra din spate".Desi nu aceleasi batai de inima ca in alte filme marca Hitchcock filmul reuseste sa te tina in suspans si constati ca devii paranoic in acelasi timp cu personajul principal.

savoria 01 Apr 2008 08:25

Vantage Point (2008)
Un film interesant, care m-a cam obosit pe alocuri. Mi-a placut cum a jucat Forest Whitaker.
Intr-adevar, fiecare a vazut altceva :)

Alex Leo Serban 01 Apr 2008 09:29

'orfelinatul' - un film d gen (ghost story) excelent; eu as fi renuntat la 'epilog' (kre e pt prosti sau americani), da merge si asa...

StefanDo 01 Apr 2008 12:36

filmul se REFACE pentru americani, tot cu del toro la carma :D
asta dovedeste ce oroare au americanii pentru filmele vorbite in alta limba decat engleza, pfff

redmen 01 Apr 2008 21:49

Casshern (2004) regia:Kazuaki Kiriya film SF + actiune,realizat in intregime in fata ecranului verde.Filmul are la baza un serial de animatie produs in 1973.Intr`un viitor apocaliptic,oamenii de stiinta incearca sa creeze celule pentru regenerarea trupurilor umane,dar dupa un incident in laborator o noua rasa apare,care incepe un razboi sangeros impotriva omenirii.Singurul care le poate sta in cale este Casshern,un razboinic reincarnat intr`un trup invicibil,cu puterea de a fugi cu viteza foarte mare.Un film care merita vazut numai pentru modul in care a fost realizat,pentru efectele speciale si nu pentru povestea in sine,care a fost neglijata in detrimentul efectelor spectaculoase.

redmen 02 Apr 2008 23:55

American Graffiti (1973) regizat de George Lucas cu Richard Dreyfuss,Ron Howard,Charles Martin Smith,Paul Le Mat si Harrison Ford intr`un rol minor.Este povestea a 4 prieteni care isi petrec ultima noapte in oras inainte de a pleca fiecare spre facultate.Este primul film care are soundtrack vreo 40 de melodii toate numai una si una.Rock`n`roll is here to stay!Unul din filmele cu buget redus din acea perioada (1 milion sau sub 1 milion de dolari) producatorii lasand tinerii regizori (George Lucas,Francis Ford Coppola,Dennis Hopper) sa aduca propriile idei in cinematografie in scopul de a aduce un nou suflu si,implicit,mai multi bani.Filmul a fost filmat aproape in intregime numai noaptea si trebuie sa fii atent sa observi tot ce se intampla.Un film care nu trebuie ratat!

savoria 04 Apr 2008 12:36

redmen,
cand ai timp sa vezi filmele astea?
:)

redmen 04 Apr 2008 12:54

Mereu :)

morphego 04 Apr 2008 22:45

Leon (1994) - un film aproape poetic in regia Luc Besson, ce spune povestea unei relatii mai putin obisnuite intre o pustoaica precoce, orfana la varsta de 11 ani (o Natalie Portman trista, cu o privire ce sfredeleste adanc pe tot parcursul filmului) si un asasin profesionist calculat si lipsit pana in momentul contactului cu fetita de aproape orice fel de social, in afara celui ce-l leaga de victimele sale (un Jean Reno genial) ... prin peisaj mai trece si "raul" Gary Oldman, si el apropiat de antologic, prin brutalitate si cruzime ... filmul are tot, sau aproape ... personajele sunt pline, conturate corect, iar povestea nu te lasa sa respiri nicio clipa, beneficiind si de un fundal muzical special ... a fost o experienta extrem de placuta, in acest moment chiar nu-i gasesc vreun defect major ... am apreciat in special asezarea scenelor si, as putea spune, calmul actorilor ....

redmen 04 Apr 2008 23:56

Leon .. intr`adevar un film excelent.

wihay 05 Apr 2008 21:37

Cloverfield 9,5/10
Fain rau! Recomand cu caldura

Pitbull 05 Apr 2008 23:06

Topic, aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=15099

Oana Predescu 08 Apr 2008 11:13

Am revazut "Whatever Happened to Baby Jane?" :? si cel mai recent film nevazut anterior... "Die Bitteren Tranen der Petra von Kant" al lui Fassbinder :)

norina 08 Apr 2008 16:17

foreign intrigue
mi-e era dor de un film clasic de spionaj. un robert mitchum minunat, actiune bine gradata si mult stil. poate ca exagerez, dar nu se mai fac asemenea filme si cand vezi unul te bucuri

redmen 08 Apr 2008 18:33

Originally Posted by norina:

poate ca exagerez, dar nu se mai fac asemenea filme si cand vezi unul te bucuri

adevarat graiesti :(

redmen 11 Apr 2008 00:00

Victor Victoria (1982) o portie buna de ras din partea regizorului Blake Edwards (Breakfast at Tiffany's,Days of Wine and Roses,The Pink Panther,The Party).Un lucru e clar.Nu as rata niciodata unul dintre aceste filme.

Twinsen 11 Apr 2008 23:28

Naissance des pieuvres - Se pare ca diferenta dintre filmele cu adolescenti frantuzesti si cele americane e ca de la cer la pamant. Dupa un inceput cu cateva scene de nuditate ma asteptam ca Naissance des pieuvres sa devina din cei in ce mai trashy. In loc de asta se cristalizeaza intr-un film de o sensibilitate si acuitate care fac de rusine nu doar filmele comerciale dar si art-house-ul american. Francezii incep sa-mi placa din ce in ce mai mult, Naissance des pieuvres e al doilea film pe anul asta ca ma impresioneaza, dupa Jean de Florette.

europe_east 15 Apr 2008 01:02

There will be blood -- DDL :) total transformat; mi-a placut filmul! ca orice film cu DDL... Coloana sonora iesita din comun, mi s-a parut;

The Band's Visit -- un film israelian care mi-a placut ff mult; comedie despre o fanfara politieneasca locala (din Egipt insa) care nimeresete din greseala intr-un mic orasel din Israel; un pretext insa pentru a cadea intr-o nostalgie comica, fiecare personaj dezvaluindu-si cu incetul propriile drame intr-un mod f discret... se tace mult si se zambeste (to a comic effect)

Love actually -- Minunat film! Aproape ca incep sa imi schimb parearea pe care o am despre Hugh Grant si comediile romantice. Favoritul meu a fost insa ingerul salvator Mr. Bean.. L-am descoperit cu ocazia asta si pe Craig Armstrong!! Ca sa vad (ulterior) ca jumatate din filmele din ziua de azi il au pe C.A. coloana sonora...

Altminteri: greatly enjoying ur conversations guys (als and & :))

Dragomara 15 Apr 2008 05:33

"Russkiy kovcheg" (2002) - "Russian Ark"
Regizor: Aleksandr Sokurov

Alex-R 15 Apr 2008 15:40

Supravietuitorul

Supravietuitorul - Regia Sergiu Nicolaescu, rolul principal Sergiu Nicolaescu, rol secundar Sergiu Nicolaescu, efecte speciale Sergiu Nicolaescu, intelegeti unde vreu sa ajung ....:))

O porcarie mai mare nu am mai vazut de la "Dupa ea" incoace... Parca ma uitam la clasicele filme chinezesti traduse in englza , le mai stiti ? unde se auzeau vocile actorilor si gura aluia ori se mai misca 5 sec dupa ori deloc, asa si aici.

Pentru un film cu actiunea prin 70 sa iti apara ING-ul pe fundal, sau camerele de hotel sa aiba yale magnetice, ori la final sa iti apara mascatii :)) e prea de tot .

+ ca dialogul e total idiotic , si nu prezinta pic de realism... Sa nu mai vb de actori ... Si imensa reclama ce i se face Loredanei Groza....(pe cine o stii din filmu asta?)

Singura prezenta notabila este a lui Jean Constantin amuzant ca in totdeauna , cat si cea a lui Cristi Iacob ....

Pitbull 15 Apr 2008 16:14

Topicu' lu' filmule:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...3816&start=125
(Vei constata cât de împärtäsite-ti sunt opiniile.)

Shemaia 15 Apr 2008 17:12

Se, Jie - M-am dus la film dupa ce am citit pe aici ca nu o sa apara in cinematografe in Romania (decit la B-Est). Asa ca am sorbit tot ce se poate din el... mai putin dialogurile. L-am vazut subtitrat in maghiara, si in afara de "koszonom", "igen", "nem" si alte d-astea, n-am inteles in mod direct nimic din replici. Cu tot neajunsul asta important, filmul mi s-a parut cit se poate de clar si plin de substanta - Tang Wei si Ang Lee au facut posibil ca "Lust, Caution" sa-mi fie accesibil, chiar si fara dialoguri. De-abia astept sa-l vad pe DVD subtitrat (daca nu apuc sa-l vad prin vreun cinema cu subtitrare in engleza).

Twinsen 15 Apr 2008 21:51

N-ai de ce sa regreti ca n-ai inteles dialogurile, sunt cea mai proasta parte a filmului.

redmen 16 Apr 2008 00:26

Around the World in Eighty Days (1956) intotdeauna o placere sa vad filmul asta.

Nyph3r 22 Apr 2008 21:19

The Shape of Things: din categoria "how cynical can you get". zic. filmul se circumscrie idei potrivit careia moralitatea nu-si are locul in arta. rachel weisz face un rol interesant iar discursurile fiecaruia curg foarte marfa. plauzibil, datorita catorva clisee, yet funny.

europe_east 23 Apr 2008 05:42

The Queen -- de-ar fi Elisabeta la fel de cool precum Helen Mirren, si printul consort la fel de cool precum James Cromwell, altfel ar sta lucrurile...
Mi-a placut mult filmul, Michael Sheen (?) super in rol de Tony Blair!
All in all, brits are cool.

gheorghe orban si baba 23 Apr 2008 09:25

foarte misto filmul lui LaBute. :love:

Alex Leo Serban 23 Apr 2008 15:37

haha, l-am aratat masteranzilor mei d la cesi... 8)

illotempore2002 25 Apr 2008 10:55

Eu am vazut piesa de teatru de vreo 3 ori la Act, The Shape of Things.....nu stiam ca e si film...tot de acelasi autor, pe acelasi calapod este si "Bash: o trilogie contemporana". Anyway, se simte colegialitatea (de generatie) cu Albee...vorbesc despre aceleasi goluri

illotempore2002 26 Apr 2008 13:47

Ati vazut ultimul Brian de Palma? Redacted? L-am vazut recent in cinema...ce sa zic, pentru cei care au boala pe americani si pe invazia Irakului, sa faca bine sa nu se duca la filmul asta. Or sa plece in spume. Cum am plecat eu. Filmul e cu soldatii americani, despre cum se distreaza ei in Irak violand fetite de 14 ani, si apoi dandu-le foc (a fost de altfel un scandal pe tema asta, cazul fiin real si ultra-mediatizat in presa, poate ati auzit de el, eu nu am tv si nu citesc ziarele). Si apoi impuscandu-i tot restul familiei. Si filmand toata treaba asta. Si despre cum sunt apoi judecati acesti soldatzi americani si cum ies basma curata. Desigur, ca sa ne pastram uzul ratiunii, nu trebuie sa credem ca toti soldatii americani sunt asa. Right?

Alex Leo Serban 26 Apr 2008 16:03

probl nu e asta (toata lumea stie k s-au comis atrocitati - k in orice razboi! - pt k adevarata natura a omului iese la iveala in asemenea momente...), dar filmu e f prost; am scris dspr el in topicu dspr venezia 07

illotempore2002 26 Apr 2008 16:22

Da, dar asta nu e un film "artistic" asa ca de ce sa ne asteptam ca jocul actorilor sa fie nu stiu cum? Mie mi s-a parut ca au jucat normal, mediu....nici nu cred ca asta e fost esenta filmului...eu una in naivitatea mea, chiar am crezut ca alea erau filmate de respectivul regretat Salazar....stiu, o sa radetzi de mine....
Dar revenind...filmul nu cred ca are pretentia de a fi un film de expresie, metaforic sau liric....descrie frust niste orori, niste comportamente, niste mentalitati....o face destul de simplu, poate asta e suparator....mai ales ca deja stim ce fac baietzii aia acolo....

Cred ca e mai degraba un film "degeaba" decat un film prost...

illotempore2002 27 Apr 2008 01:23

Daca ati scris in alta parte de Crash-ul lui Haggis please let me know
Un film de tip "magnolia" foarte fain.....un pic cam extrem dar asta e bine....avertizeaza ca se poate ajunge la un sistem atat de pervers incat esti fortzat sa devii aberant, nedrept si inuman.
Un pic moralist, dar nici asta nu e rau, e bine sa ti se faca morala la timpul potrivit.
Nu este neaparat credibil prin retelistica pe care o creeaza intre o multime de oameni aparent fara legatura, dar cred ca sunt asumate toate aceste exagerari voite si au un ton pilduitor. Dusmanul tau iti poate deveni prieten, prietenul tau poate fi complet daunator pt tine, oamenii e schimba, societatea e complet razna, sistemul e fucked up.

In termeni de mixtiune culturala. In termeni de cum interactioneaza chinezii cu iranienii (pe care americanii ii considera arabi si le fac viata impsibila) cu nergii cu thailandezii cu albii si etc.

Alex Leo Serban 27 Apr 2008 05:38

check out oscar 2006

silver_boy 27 Apr 2008 17:32

LUMINILE ORASULUI - pe TVR Cultural, merveilleux...ou sont les amours d'antan?

europe_east 28 Apr 2008 05:17

ca tot le mentiona cineva pe undeva, am incercat The Charles Bukowski Tapes, si tin sa multumesc si pe aceasta cale, pentru ca personajul si filmul sunt absolutely AMAZING. thanks, dears! :love:

gheorghe orban si baba 29 Apr 2008 06:50

u welcome :love:

jeleu 29 Apr 2008 20:56

Blade Runner: The Final Cut

Vazut ieri, tarziu in noapte, eram usor "off". N-am vazut diferente majore, singura chestie notabila e ca schimba linia de dialog a capitanului, astfel incat sa nu mai existe un replicant in plus.
Pe de alta parte, digitally remastered, filmul arata (si se aude) excelent.
In continuare o capodopera dar imi pare rau ca, de dragul unui gimmick de scenariu sau unui tribut adus noir-ului, deckard este ceea ce urmareste.
asa, ridley scott aproape si-a taiat craca si a sacrificat drama principala. roy batty ce-si obtine umanitatea versus deckard ce si-o pierde.

Blow

M-am cam plictisit de toate filmele cu traficanti ce se plimba pe clopotul lui Gauss, realizand acest rise & fall. Am vazut destule si mai bune (Scarface, American Gangster) si mai proaste (Empire, Paid in Full). Iar dupa Cocaine Cowboys ma asteptam la o privire ceva mai detaliata.
Filmul nu e rau, un perpetuum mobile in ton cu buna scoala americana, trece extrem de repede. dar na, opereaza doar la suprafata.

Street Kings

Nici nu se aproprie de acel "Training Day" la care aspira. Forest Whitaker aproape ca face rolul lui Denzel in filmul mai sus mentionat. "McGuffin"-ul este penibil. Pe la final, cand se serveau discursurile, m-a apucat rasul, iar la ultimul cadru deja nu mai puteam. Pacat de ce a fost pana atunci.

ulrich 29 Apr 2008 23:13

Originally Posted by jeleu:

Forest Whitaker aproape ca face rolul lui Denzel in filmul mai sus mentionat.

nici la 25% din ce face denzel acolo nu ajunge.filmu' e de consum,frate(nu ca training day ar fi fost altceva)
singura idee interesanta:distribuirea zen-budistului cu fata curata,senina si cuminte(un om inghetat emotional) intr-un rol potrivit pentru...phhh...habar n-am :?
actri mai batrani,in orice caz.harvey keitel,de pilda(locotenentul lui ramand ca un summum al viciului :( pentru porcii astia de crestini)

Dragomara 30 Apr 2008 19:16

Yasaeng dongmul bohoguyeog (1997) aka Wild Animals
Kim Ki-Duk

+
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

+
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

+
Ying xiong (2002) aka Hero (USA)
Yimou Zhang

+
Ya lyublyu tebya (2004) aka You, I Love (USA)
Olga Stolpovskaja
Dmitry Troitsky

europe_east 01 May 2008 06:53

Little Miss Sunshine :love: :love:

Lady B. 02 May 2008 10:45

One missed call
it sucks....

All times are GMT +2. The time now is 13:14.