![]() |
@miercuri: ok, atunci o las pana termin Mana de Oase. :)
@vave: Fain. :) |
''Viata unui om singur '' -memoriile lui Adrian Marino la Polirom .Omul asta chiar era suparat pe toata lumea :G.Calinescu ,Marin Preda ,Nichita Stanescu ,Sorescu ,Plesu ,Dinescu ,Iliescu ,Liiceanu ,Patapievici ,catavenci ,vadimi ,paunesti,samd.Da cit poate de tare in Miorita ,ortodoxism ,misticism ,balcanism si alte isme de care a fost si este plina tara noastra.Vrea :ratiune ,legi ,urbanism ,.....
Toate bune si frumoase dar parca prea devine plingacios si sukarit pe toata lumea care l-a ''abuzat''.Pentru un literat pare prea rigid ,lipsit de farmec si poza asta de Saint -Just pe plaiurile mioritice iese cam voalata la developare mai ales ca a prins recent cu niste dosare de turnator la Secu.Asa ajung toti astia care ''au vazut idei'' ,le dau apoi pe goarna. Chiar titul cartii pare enervant -pai nevasta lui ce era o valiza ,o papusa gonflabila care-i satisfacea nevoile sexuale si-l lasa apoi singur ??? Singur ,singur dar sa stie si ea saraca cu cine s-a inhaitat. |
Inca o colectie 'eftina :
http://www.jurnalul.ro/static-542948.html |
Filip Florian, Matei Florian - Băiuțeii
|
Mai am citeva pagini din cartea lui D.H.Lawrence ''Curcubeul'' - o carte interesanta dar nu pe gustul meu.Prea iritanta ,prea mitologizanta.
A aparut la Humanitas o noua a lui George Ritzer (cel cu macdonaldizarea ) :''Globalizarea nimicului ''-despre nimicurile pe care ni le baga altii pe git .:-& |
Originally Posted by bremen1980:
Colectia asta are sanse sa le bata pe toate care au mai aparut la noi cu ziare. Pretul e obscen de mic si se pare ca se ocheste si calitatea. |
Da vad ca au ''Pivnitele Vaticanului'' dar Gide nu mi-a placut niciodata (nici ca scriitor dar nici ca om )
|
Nici mie nu prea imi place ca om dar ca scriitor e high level ;)
|
Care sunt celelalte doua titluri?
|
O istorie a lumii in sase pahare - Tom Standage
|
Shogun de James Clavell.
|
Mie imi place Gide si ca scriitor (mai putin proza de frontiera) si ca om.:">
Recitind teatrul lui Wilde realizez ca aceasta nu avea din pacate dimensiune pentru teatru. Oricum, chiar si asa, reuseste sa configureze niste personaje de un cinism adorabil. Lordul Illingworth din ''O femeie fara importanta'' manuieste cu atat dexteritate sabia cinismului incat pana si Lordul Henry Wotton ar putea sa fie tuşat. |
Originally Posted by Amantul_Taciturn:
|
Daca-ti prindeai mana intre pagini ?! |
Victor Ieronim Stoichita -Pontormo si manierismul.
|
Muncile lui Hercule - Agatha Christie
|
Zen and the Art of Motorcycle Maintenance - o carte pe care dupa ce ai citit-o abia astepti s-o recitesti. Nu stiu daca a fost deja tradusa in romaneste. Titlul induce in eroare, nu e vorba decat tangential de budism zen si despre intretinerea motocicletei.
E un soi de roman in care autorul, pretextand o calatorie cu motocicleta de-a lungul Americii, pune in discutie anumite idei filozifice, face diferite analize, in special despre relatia dintre rationament- stiinta-tehnologie si om. |
Originally Posted by Mercutio:
f. interesant subiectul...pare ca e o simpla calatorie dar de fapt te face sa te gandesti la probleme pe care poate nu ti le-ai pus niciodata....e scrisa in limba engleza? |
apropo de mcdonaldizare, e o piesă de teatru bună , bazată pe o scriere de Rodrigo Garcia: /Povestea lui Ronald, clovnul de la McDonalds/. un fragment gustos : /Dacă ai nouă ani şi ești din Lisabona duminica mergi la McDonald's. Dacă ai nouă ani şi locuiești în Cuba, sugi pula unui turist italian. Dacă ai nouă ani şi ești din Bruxelles duminica te duci la McDonald's . Dacă locuiești în Bolivia, sapi în mine pentru americani. Dacă ai nouă ani și locuiești în Florenţa, duminica te duci la McDonald's . Dacă locuiești în Africa, coși mingi pentru Nike. Dacă ai nouă ani și locuiești în New York duminica te duci la McDonald's. Dacă ai nouă ani și locuiești în Thailanda trebuie să te lași futut în cur de un australian. După care, două avioane lovesc doi zgârie-nori şi oamenii se miră./ |
Originally Posted by klaudya_e:
se spune ca e cea mai citita carte de filozofie, datorita faptului, cred, ca e scrisa intr-o forma abordabila. a fost refuzata de multe edituri la inceput, ca in timp sa devina bestseler. http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_and...le_Maintenance |
All times are GMT +2. The time now is 00:44. |