Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Condica de sugestii si reclamatii (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Reprosuri pentru moderatori (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93612)

StefanDo 07 Nov 2010 13:32

mihnea, daca nu incepi sa te comporti ca un moderator, am sa-ti retrag acest statut de pe toate subiectele pe care le ai in grija. te rog sa consideri acest avertisment drept foarte serios.

rvn, zecile de comentarii din ultimele doua saptamani te-au adus, din punctul meu de vedere, la rangul de spammer. Ori incepi sa te gandesti inainte de a scrie, ori ai parte de tratamentul aplicat spammerilor. Avertisment la fel de serios.

Pitbull 07 Nov 2010 14:25

Am luat avertismentul în serios, îl consider just si îl voi respecta.

Cu aceeasi consideratie, solicit o explicatie clarä si motivatä cu privire la contradictia diametralä dintre atitudinea exprimatä în mesajul de deschidere a topicului "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", de cätre initiatorul acestuia, si pozitia ulterioarä a administratiei fatä de evolutia imprimatä acelui topic. Poate n-am înteles eu ceva, si de aceea felul în care l-am moderat a fost considerat "abuziv".
In functie de argumentele acestei explicatii, astept un tratament la fel de just aplicat si cui a declansat si întretinut aceastä situatie tensionatä (vezi ultimele contributii la "Offtopic Asylum").

Multumesc.

c.ghevara 07 Nov 2010 15:30

Mda, un moderator ar cam trebui să fie moderat şi corect, echidistant faţă de useri. Ca orice om, are simpatii şi antipatii, dar în cazul moderatorului acestea nu ar trebui să genereze un tratament diferit al userilor. E total aiurea ca moderatorul să împingă pe culmile enervării un user, apăsând pe butoanele sensibile ale psihicului acestuia, provocându-l. În loc să dezamorseze o bombă, să îi pună fitilul şi să aprindă chibritul! Am mai postat la Reproşuri cu câteva pagini înainte, nu vreau să repet, unele idei se confirmă prin situaţia prezentă.

Vezi "Cine-mparte parte-şi face"! Pitbull, fii cinstit, te-ai jucat cu nervii omului. Ştii deja foarte bine ce îl scoate din sărite pe Keep. Chiar dacă nu înjuri, jigneşti, ataci persoana, şi e first degree murder - intenţia contează.;) Tu nu întorci celălalt obraz, dai cu măciuca. :)) Dacă apar reproşuri, tu vezi puciuri.

Nu m-aştept să îţi torni cenuşă în cap, nu aş dori să fii "dez-moderat", dar aş vrea să înţelegi (şi pentru binele tău) că e cam greu să moderezi discuţii între oameni pe care îi dispreţuieşti - moderaţia (implicit moderarea) şi dispreţul nu se potrivesc.

"In functie de argumentele acestei explicatii, astept un tratament la fel de just aplicat si cui a declansat si întretinut aceastä situatie tensionatä (vezi ultimele contributii la "Offtopic Asylum".
Cu mintea mea puţină, îţi dau dreptate în privinţa unui "tratament la fel de just". Infractorul merită exact ceea ce ai primit şi tu - un avertisment serios. :D

Cum spuneam, Cinemagia este primul meu forum, aşa că poate greşesc, poate postez ca să nu adorm.

Pitbull 07 Nov 2010 15:38

As vrea sä fie clar un lucru.
Din punctul meu de vedere, NU E ABSOLUT NIMIC PERSONAL.
Nu am nimic cu Keep, ci numai cu atitudinea lui.
Si nu mä simt atins cu nimic, ca persoanä, de manifestärile lui; credeam, numai, cä e de datoria mea sä apär forumul de asemenea comportamente (interpretând pe dos acel prim mesaj din topic - si, în genere, anumite principii pe care credeam cä se bazeazä dialogul intelectual legitim si civilizat). Dar e limpede cä m-am înselat, lucru pentru care îmi prezint scuze - si astept explicatiile cerute mai sus, ca sä înteleg si sä nu mai gresesc.

omudindulap 07 Nov 2010 16:25

Originally Posted by StefanDo:

mihnea, daca nu incepi...

rvn, zecile de comentarii din...

Stefan, mi se pare mie, ori mesajul tau este incomplet?
Ma asteptam sa incepi cu keep, daca...., dar am zis ca l-ai lasat la sfarsit pe FUTUTE-TE GURA.
Dar nu...nici macar.:(
Daca nici macar tu nu-ti respecti propriul regulament, atunci la ce sa ne asteptam de la ceilalti?

Quote:

cuvintele obscene nu-si au locul pe forum: cand simtiti nevoia sa va exprimati o parere transanta sunt si alte metode

Quote:

nu atacati niciodata persoana, ci discutati ideea persoanei respective.

Quote:

Incalcarea regulilor de mai sus va duce la sanctiuni, dupa cum urmeaza:
- stergerea mesajelor care incalca regulamentul si/sau avertisment prin mesaj privat
(pentru postari repetate, mesaje consecutive inutile, nerespectarea formatarilor, citate
inutile etc.)
- suspendare 3 zile (injurii, ignorarea avertismentelor si persistarea voita in greseala).

Deci, Stefan?

anaemona 07 Nov 2010 16:57

omule, nu incerc sa-ti reprosez nimic, dar in cazul asta nu vezi padurea de copaci. Orice om care a ajuns sa injure ca urmare a unei continui hartuiri psihice nu trebuie neaparat acuzat. Imi place cum gindeste che si este cel mai aproape de cum gindesc si eu. Atita timp cit Pit isi va continua atitudinea totalitara fata de keep, keep va continua sa se enerveze si sa ajunga la cuvinte care nu cad bine. Numai ca in cazul asta, zic eu, trebuie analizata intentia inaintea cuvintelor, keep doar s-a aparat in fata unor atacuri mai subtile ale lui Pit.

omudindulap 07 Nov 2010 17:18

Nu trebuie neaparat acuzat?! Incurajat, atunci?
Nu ne aflam la piata sau mai stiu eu unde, ci pe un forum de film. Daca esti atacat subtil, contraataca asisderea. Daca nu, ignora.
Am inteles ca pe tine nu te deranjeaza injuriile grosolane (nu cred ca ai fost tinta unora), dar asta nu inseamna ca si pe ceilalti ar trebui sa-i doara in cur, nu suntem fabricati toti din acelasi material dur.
Apoi, sunt convins ca nu-i nimeni neprihanit aici, fiecare are partea sa de vina, tocmai de aceea mesajul meu catre Stefan, care omisese una dintre partile conflictului.
Daca il avertizezi numai pe unul, atunci celalalt va considera ca dreptatea (atat de relativa) e de partea sa si va continua cu ofensele.

c.ghevara 07 Nov 2010 17:38

Hombre, uite un mesaj recent. După câte am văzut, Keep nu a ţinut cont de el, şi nu a folosit sfaturile lui Pitbull. S-a enervat, a atacat orbeşte, s-a lăsat provocat, a ajuns pe culmile exasperării şi a început să înjure. Dar Pitbull, nu crezi că a pus în aplicare propriile sfaturi? =)) =))

Originally Posted by Pitbull:

Keep, tu ocupä-te de lupta pentru dreptul la opinii scoase din burtä, de înfierarea cu mânie keepwalkingä... ästa, Proletarä, a lui Ujicä, de negarea "Noului Val", de denigrarea breslei criticilor si de desconsiderarea soferilor de taxi cu cravatä uni - cä de mine se ocupä cu succesuri äia care ne-au scutit de prezenta lor pe-aici.
Oricum, ca semn de pretuire, îti dau un sfat: când vrei ca o campanie de defäimare sä aibä credibilitate, procedeazä neapärat la urmätoarele:
- aflä tot ce poti despre tinta ta; nu ataca orbeste, cä nu nimeresti;
- foloseste argumente rationale (fie si fabricate), nu jonglerii cu notiuni, concepte si impresii profane si stäpânite doar partial;
- alterneazä abil manifestärile pozitive cu cele negative, pentru a-ti escamota subiectivismul si prejudecätile.
...Deocamdatä, atât. Dupä ce asimilezi aceste tactici de bazä, vom trece la rafinarea detaliilor si a nuantelor.
Si, uite, mä ofer ca material didactic, cä tot îmi porti tu sâmbetele cä nu te las sä-ti faci de cap la "Cinematografia româneascä".
Prin urmare, astept ca, pânä mâine seara la orele 23:00, sä schitezi un scenariu strategic al debarcärii mel din functia de moderator, cu sanse modice de eficacitate. Il vom analiza împreunä, pentru ca apoi sä procedäm la optimizarea lui.
Keep... in touch! :)

Dacă ai fi luat ca ţintă de cineva care are puterea să-ţi mute şi să-ţi şteargă mesajele, l-ai înţelege pe Keep. Nu zic "aproba", pentru că nici eu nu aprob înjurăturile. Mi-ar plăcea să-ţi fac o demonstraţie despre cum ai putea fi adus la exasperare (fără răutate), în scop didactic şi pedagogic... dar, odată ce eşti prevenit, e mai greu de realizat, şi acum am ceva mai important de lucru. :)

omudindulap 07 Nov 2010 17:49

II inteleg, si pe unul si ce celalalt, chiar i-am rugat la un moment dat sa-si rezolve diferendele in privat, nu aici. Sunt de acord si cu avertismentele. Ceea ce m-a deranjat e ca unul dintre ei a fost omis din ecuatia unor posibile sanctiuni, pentru ca niciunul nu este complet imaculat, asa cum ar rezulta din mesajul lui Stefan.
Sunt doi copii incapatanati. Ignorandu-se, cred ca usor-usor s-ar stinge conflictul.

danonino 07 Nov 2010 18:05

Sau mai bine, Pitbull sa nu mai aiba calitatea de moderator.

*corectat.

FreakDoll 07 Nov 2010 18:23

N'ai vrea s'o ai tu??
Cica "sa nu mai aibe".Asa va bagati toti picioarele in limba romana.Desigur, momentan este doar o forma nerecomandata.Insa, in scurt timp, se va schimba situatia din moment ce populatia decide, iar majoritatea sunt analfabeti cu facultati.

c.ghevara 07 Nov 2010 18:28

@Danonino
Sau să aibe... da' să fie mai bun. Presupun că nu e uşor să găseşti un moderator. Trebuie să-şi sacrifice timp, să aibă răbdare, cunoştinţe despre subiectele discutate, cultură generală (includ aici ortografia), stil, oareşce experienţă de viaţă, abilităţi de comunicare, şi poate mai sunt. Pitbull le are. Ar mai trebui să lucreze puţin la obiectivitate şi orgolii. :)) E greu, dar nu imposibil. ;)

keepwalking 07 Nov 2010 18:47

omudindulap,
e limpede ca nu voi mai discuta nimic pe forum.
asa ca poti considera ca m-am autosuspendat.
e de-ajuns?

FreakDoll 07 Nov 2010 18:49

Oricum e clar ca s'a format o coalitie impotriva lui Pitbull.
Haideti sa vorbim despre mesajele #1113,#1116,#1118 si despre cuvintele triviale folosite in ele.Cum i s'a vorbit lui Pitbull si cum a raspuns el??O vina a avut si el ca a dat curs discutiilor, dar in nici un caz nu putem compara cele doua comportamente si cuvintele folosite.
Pe mine nu ma intereseaza sa primeasca keep vreun ban, dar ori suntem corecti, ori nu mai suntem.
Asa ati procedat si in privinta userului Judex care are un comportament execrabil si injura din senin.Adica daca dupa tot ce'a spus pe forum c.ghevara ii ia apararea, ce concluzie putem trage??
Cred ca va ghidati dupa pricincipiul "dezbina si cucereste" .
A, da.Si totul a inceput odata cu banarea userului care era responsabil cu scandalul pe'aici.Nu m'as mira ca el, de oftica, sa fi pus la cale toate astea, in incercarea lui disperata de a putea face ordine pe'aici.

Keep, raspunde'mi, te rog.Tu consideri ca ai dreptate 100%, ca n'ai gresit cu absolut nimic si ca limbajul folosit de tine a fost unul de bun simt??

omudindulap 07 Nov 2010 19:10

Originally Posted by keepwalking:

omudindulap,
e limpede ca nu voi mai discuta nimic pe forum.
asa ca poti considera ca m-am autosuspendat.
e de-ajuns?

Cacat. Nu ti-a cerut nimeni acest lucru. Esti unul dintre putinii profesionisti de aici, iar eu chiar respect asta, de aceea sper ca autosuspendarea sa fie doar o gluma.
Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi, nici tie, nici lui Pit, dar fac parte din familia asta si ma deranjeaza furtunile care se tot abat asupra noastra in ultimul timp. Si mai cred ca sunteti suficient de intelepti incat sa rezolvati problema si fara atacuri, subtile sau nu.
Am inteles pozitia fiecaruia, nu e cazul sa ne-o amintiti in fiecare moment, si nici nu-i vad rostul.
In fine, faceti ce vreti.

FreakDoll 07 Nov 2010 19:12

Normal ca tu tii cu ei din moment ce Pitbull a remarcat de multe ori comportamentul tau inadecvat si ti'a facut observatie.Gasisi si tu o ocazie sa te razbuni.Ma bucur sa vad cat de moralist esti atunci cand nu inciti userii la scandal..lucru care se intampla aproape zilnic.

FreakDoll 07 Nov 2010 19:24

Te'ai bagat in seama cu mine, fara motiv, de n ori.De fiecare data cu scopul de a ma provoca si de a isca un scandal.Ideea e ca nu numai cu mine.Lista e lunga.Asa ca stai in banca ta.Dreptate nu ai.Am spus: gasisi si tu o ocazie sa te razbuni.
Pff, ce fac filmele astea din oameni:))

keepwalking 07 Nov 2010 19:24

omudindulap,

tocmai, ca nu sunt profesionist.
daca as fi fost cu adevarat, m-as fi aflat departe de locul asta cu mult timp mai devreme.
in fine, cam asta e.

c.ghevara 07 Nov 2010 20:34

Originally Posted by danonino:

Originally Posted by c.ghevara:

@Danonino
Sau să aibe... da' să fie mai bun. Presupun că nu e uşor să găseşti un moderator. Trebuie să-şi sacrifice timp, să aibă răbdare, cunoştinţe despre subiectele discutate, cultură generală (includ aici ortografia), stil, oareşce experienţă de viaţă, abilităţi de comunicare, şi poate mai sunt. Pitbull le are. Ar mai trebui să lucreze puţin la obiectivitate şi orgolii. :)) E greu, dar nu imposibil. ;)

Pai, eu stiu...
A comis-o grav. A mutat postarile care nu erau de acord cu opinia lui. A facut off-topic la greu. Hmm... a incitat la violenta verbala. A jignit diferiti useri, modul fiind de cele mai multe ori straveziu.

Adica, nu crezi ca ar merita?

Tu mi-ai dat acum un argument basist. "Ce? Aia nu-s mai breji ca noi." Ma rog, l-ai reformulat in sensul urmator "Nu e nici unul mai breaz ca Pitbull". Ca e breaz sau nu, e o treaba. Dar a gresit, sa plateasca.

Minunat, tu il aperi pe omul care e pentru ascultarea telefoanelor populatiei, care nu accepta nici o opinie contrara lui, care se comporta ca un inchizitor.
Acum, nu mai mult de 1 pagina, erai contra lui. Coloana vertebrala, cojones, ai si tu?

L.E.

Ce tot aveti cu keep? El a semnalat ca Pitbull face abuz. A mai semnalat inca o data. Nu s-a luat nici o masura. Pitbull tot continua sa faca abuz, de parca userii erau iobagii lui. masurile au intarziat sa apara, iar cand au aparut, au fost inofensive. Budha nu s-a reincarnat in keep, si cred ca in nici unul din noi.

"A greşit, să plătească" ? =)) Danonino, nu-i penitenciar. Tu ce vrei? Să fii răzbunat pentru insultele încasate, sau să nu se mai repete? Acum 1 pagină nu eram "contra lui" Pitbull, ci împotriva a ceea ce face. După cum nu sunt "pro" Keep sau Judex, ci le împărtăşesc unele idei. Mă interesează dreptatea şi adevărul, nu un partid, gaşcă, trupă. :D Pentru mine, asta înseamnă să ai coloană şi coaie. Te asigur că am din ambele, la care se adaugă un organ care se cheamă creier, pe care mă străduiesc să-l utilizez conform instrucţiunilor de folosire şi destinaţiei sale, nu la altceva. :D

P.S. Lasă-l pe Budha în pace. Încearcă altul. :))

Gloria 07 Nov 2010 22:28

Hello. E bizar ca mi se intampla a doua oara sa vin din vacanta si sa fiu nevoita sa dau sentinte. Am parcurs topicurile cu impricinatii pitbull-keep-rvn, si decid urmatoarele: pitbull isi pierde statutul de moderator la unul dintre topicurile la care este, aleator spun "Film in general". Am luat in considerare atitudinea lipsita de deferenta necesara unui moderator, manifestata nu numai fata de keep, dar si asupra lui danonino. Keep ar fi fost banat pentru limbaj; dezagreabila mi s-a parut la keep si invocarea unei asa-pretinse "persecutii" din partea lui pitbull; cum keep s-a hotarat sa plece, o iau ca pe o auto-banare din partea lui; el va decide pe ce perioada. Rvn, pe de alta parte, a tot pus sare pe rana, a cantat in struna, a atatat, si pot gasi nenumarate alte metafore ca sa descriu comportamentul ei, oricum despre filme nu a scris in ultima vreme; prin urmare, trei zile de ban.

All times are GMT +2. The time now is 07:51.