![]() |
Originally Posted by charles:
Pe mine chiar ma enerveaza persoanele care pronunta mAnchester pentru ca suna fals si pompos. |
Pai aici depinde de accent.In british se zice mAnchester iar in american accent mEnchester.Din cate stiu eu :-?
|
Cu accentul pe A ar zice doar jamaicanii si britanicii cu accent mai puternic dar in mod normal cred ca se zice Meanchester.
Uite si un site unde se pronunta de catre britanici si 2 americani : http://www.forvo.com/word/manchester_united/ |
sunt unii care proninta mancistăr (sau mencistăr).
|
Ma enerveaza americanii cu politica lor de kkt, cu o natiune de brainless zombies care si-au distrus neuronii indopandu-se cu macdonald's si care se simt amenintati daca le creste pretul la benzina pentru hummer-ul de neam prost. X( Oare nu-i asculta dumnezeu sa ploua cu benzina la ei? Sunt sigura ca se gaseste cineva suficient de disperat sa aprinda chibritul.
Obama Signed Executive Order Against Iran The executive order directs all government agencies to respond immediately to the threat. It further invokes the authority of the 2012 NDAA (National Defense Authorization Act) which gives the President the power to launch military action against any nation without the approval of Congress. Ironically, the State of Emergency order also accuses the Iranian central bank of deceptive banking practices. |
am sa postez un mesaj de la un prieten de al meu de pe forum :
Na ca am dat si pe forum un pic si am vazut discutia. Zi-le ca prietena mea, actrita Sinead Moynihan, e nascuta si locuieste in Manchester si pronunta MAnchester. E drept, nici MEAnchester nu e gresit, asa pronunta Chris, de exemplu, dar e din SE, din Canterbury mai exact. Insa MEnchester este de-a dreptul odios. |
asta pentru ca don'soara vorbeste in dialectul mancunian. de aici subliniez asta:
A major feature of the Mancunian accent is the over-enunciation of vowel sounds when compared to the flattened sounds of neighbouring areas. corect, in queen's english, Manchester se pronunta asa: mæntʃɛstə(r). in dialectul manchester asa: mantʃɪstə. |
Ce ne-am fi facut noi fara prietena prietenului tau,actrita nascuta in Manchester.Nu am fi aflat niciodata cum se pronunta corect.
|
Deci am aflat?
|
Originally Posted by iiii:
Si eu sunt pentru /ˈmæntʃɛstər/ ceea ce este ceva intre a si e (e pronuntat cu gura deschisa ca pentru a). Ca un exemplu similar, o femeie de la tara din zona Banatului, ar putea jura ca orasul meu natal se cheama "Cimişoara", cuvant regional, folosit intr-adevar la greu pe-aici pe la noi; cu toate astea - nu inseamna ca "Cimişoara" e varianta corecta in detrimentul "Timişoara". Parerea mea. "Bacie soarili-n fireaştră Creştie loboda-n grăgină Haida dzâc la Cimişoara După câci-o târgovină." :) |
ok... inteleg
dar sa auziti si voi, cum se zice in romania la manchester.... se zice mencester, fara nici un fel de a dupa m. |
Nici unu n-ati nimerit-o.
Cel mai corect se pronunta pe moldoveneste: Mienşistăr |
deci ma calca pe nervi grav de tot melodia aia in portugheza , a si te pego.... mooooooooor
in 41 aud la castile unora melodia, mai suna un telefon in metrou... a si te pego!!!! |
si pe mine
|
Originally Posted by chuckyfan:
|
![]() |
ma calca pe nervi tiganii manelisti care sunt promovati la TV,fufele grase care au aere de vedete
|
....si nevasta mea care ma cearta ca stau mult pe internet:))
|
Originally Posted by iiii:
Pe la inceputul anului am auzit aceasta melodie kitschoasa la radio .Eram cu un coleg si am profetit ca o sa mai auzim voma asta de mii de ori .O saptamina insa n-am mai dat de ea dar apoi pe la orice post de radio ":Ai Sfinte Petre ,ai '' |
Sa inteleg ca sunt singura fericita care asculta Guerilla?! Fiindca habar n-am despre ce melodie vorbiti :-/
|
All times are GMT +2. The time now is 01:43. |