Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

rvn 25 Jun 2011 18:46

Originally Posted by indiferrent:

eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

esti cumva inghetata?

indiferrent 25 Jun 2011 18:46

Originally Posted by klaudya_e:

face cinste cu lectii de gramatica ... deci trebuie sa-i faci tu cinste cu mancare+bautura:))

gramatica? hai ma claudia, am o parere buna despre tine :P

indiferrent 25 Jun 2011 18:52

Originally Posted by rvn:

eu cred ca e cea mai inteligenta fata de pe forum, dar face pe proasta. am simtit-o, de aia ma topesc dupa ea

esti cumva inghetata?

nu, sunt excitat. esti stupida, ma faci sa ma fac de ras. nu era evident?

rvn 25 Jun 2011 19:02

esti cumva inghetata?

nu, sunt excitat. esti stupida, ma faci sa ma fac de ras. nu era evident?

chiar ai dotare? la partea din fata..ma refer...

indiferrent 25 Jun 2011 19:14

eu? vaiii, sa-ti fie rusine ca intrebi. eu credeam ca se observa ca am. daca nu era evident, o spun acum, sunt cel mai mare:))) scuze, cel mai tare.

rvn 25 Jun 2011 19:53

scuze, cel mai tare.

ha ha ha
din parcare?
ma gandeam eu...parcarea aia de lux de care tot incercai sa ma convingi ca se gaseste in Cluj si este ieftina ca braga.

indiferrent 25 Jun 2011 20:05

iar confunzi parcarile de ocazie din austria cu parcarile cu abonament din romania. o parcare e ieftina, indiferent cat de sarac sunt eu. daca vrei sa te contrazici cu mine mai bine zi ca nu exista, nu ca e scumpa.

dragonfly_drk 25 Jun 2011 20:20

Originally Posted by klaudya_e:

a prajit mai intai carnatii si apoi cartofii?

habar n-am... nu eu i-am facut. i-a facut viitorul sot, dupa cum spuneam. si uite, a iesit in oras iar eu am uitat sa il intreb. of, of:))

dragonfly_drk 25 Jun 2011 20:22

eu? vaiii, sa-ti fie rusine ca intrebi. eu credeam ca se observa ca am. daca nu era evident, o spun acum, sunt cel mai mare:))) scuze, cel mai tare.

si mare si tare? oh, visul...8->

anaemona 25 Jun 2011 20:54

Libe, pentru sanatatea ta, sper ca ai mincat mai intii ciresele. :)

dragonfly_drk 25 Jun 2011 21:01

ah, ciresele... ce gustoase au fost... pai, eu oricum ma hranesc numai cu "frunze"... ciresele au fost desertul:))

anaemona 25 Jun 2011 21:22

Hai sa va mai omor si eu cu niste poze :))

Tinind cont ca eu gatesc in citeva saptamini cit gateste rvn intr-o zi, nu pot pune poze prea des, dar mai si gatesc ;)

Acum citeva saptamini am facut o crema de zahar ars cu mere caramelizate si cu whisky, a iesit o nebunie. Am uitat sa pun alcoolul in compozitie, cind ar fi trebuit, asa ca l-am turnat la sfirsit, peste tot ce era in tava :))

Apoi, acum citeva zile am facut un fel de ghiveci cu shrimpi, dar nu cu sos, ii zic eu ghiveci, dar totul este calit f. putin si am pus niste sos de soia cu ginger la sfirsit si alte condimente de la inceput, adica the usual: coriandru, putin turmeric, mai mult ginger, usturoi o multime, ceapa verde. Se face super simplu cu orice ramasite de legume ai in casa.

rvn 25 Jun 2011 21:25

deci, m-ai omorat!
arata super,super,super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miam miam miammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

p.s.eu am gatit ardei umplut astazi

dragonfly_drk 25 Jun 2011 21:27

ti-a mai ramas wisky? asa, macar pe fundul tavii...B-) =P~

indiferrent 25 Jun 2011 21:28

deci, m-ai omorat!
arata super,super,super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miam miam miammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

o cunosti bine? punem si mie o pila, ceva, ca mie mi-e rusine sa ma bag in seama.

anaemona 25 Jun 2011 21:29

rvn, numai tu sa faci victime? :))

Libe, iti dai seama ca n-a mai ramas. ;)

dragonfly_drk 25 Jun 2011 21:30

uh, pacat.:( acum sunt trista...:( :( :(

rvn 25 Jun 2011 21:34

Originally Posted by anaemona:

totul arata foarte bine. as vrea sa incerc si eu condimentele astea pe care le folosesti tu
dar nu stiu..trebuie sa caut in magazinele de mirodenii sa vad daca le gasesc.

anaemona 25 Jun 2011 21:35

rvn, pune pozele cu ardeii :) de cind ai facut sarmalele alea numai la ele ma gindesc, "one of this days, one of this days, right in the kisser" asa-i citatul, eu vreau sa zic ca intr-o buna zi o sa fac si eu sarmale sau cine stie poate si altceva mai complicat ;)

Libe, nu fi trista, n-a fost chiar asa mult, doar un paharel :( se termina oricum repede.

anaemona 25 Jun 2011 21:40

totul arata foarte bine. as vrea sa incerc si eu condimentele astea pe care le folosesti tu
dar nu stiu..trebuie sa caut in magazinele de mirodenii sa vad daca le gasesc.

Am impresia ca exista o firma care-ti trimite prin posta, in Romania, cauta dupa numele condimentelor: coriandru, turmeric, cardamon.

indiferrent 25 Jun 2011 21:53

rvn, pune pozele cu ardeii :) de cind ai facut sarmalele alea numai la ele ma gindesc, "one of this days, one of this days, right in the kisser" asa-i citatul, eu vreau sa zic ca intr-o buna zi o sa fac si eu sarmale sau cine stie poate si altceva mai complicat ;)

Libe, nu fi trista, n-a fost chiar asa mult, doar un paharel :( se termina oricum repede.

si eu stiu sa fac sarmale

rvn 25 Jun 2011 22:02

am gatit impreuna!

klaudya_e 25 Jun 2011 22:12

mmm..ardei si prajitura monei=P~

anaemona 25 Jun 2011 22:14

Arata super rvn.

Sorin87 26 Jun 2011 09:18

ce pofta mie de niste ardei umpluti:D

kakapiciu 21 Jul 2011 23:21

Sorin am eu.... acum cateva ore iam luat de pe foc:D

rvn 22 Jul 2011 09:07

Originally Posted by kakapiciu:

daca "iai" luat ,de ce nu "nii" arati si noua? sau a vrut sa fie o "invitatie" subtila numai pentru sorin si nu m-am prins eu?

andreiu7z 22 Jul 2011 09:31

Dă-ţi foc, amice!!!

rvn 22 Jul 2011 09:39

Originally Posted by andreiu7z:

Dă-ţi foc, amice!!!

doamne fereste! de ce sa faca asta???
pe caldura asta nu merge vitelul la protap, toata lumea prefera freshurile....

andreiu7z 22 Jul 2011 09:46

Originally Posted by andreiu7z:

Dă-ţi foc, amice!!!

doamne fereste! de ce sa faca asta???
pe caldura asta nu merge vitelul la protap, toata lumea prefera freshurile....

Mai bine zis, porcul la proţap.

AndreiStefan 24 Jul 2011 14:40

Ingredientele PorrorMagia:

Se ia un troll bolnav/retard cu multiple conturi(aka Judex) si se presara cu cativa "limitati/limitate" in ale gandirii. Apoi se amesteca bine aluatul si se lasa la coacere sub supravegherea "atenta" a unor moderatori adormiti si incapabili.

Ca mod de servire, cu 3-4 kg de lamai sau dupa preferinte, cu 2 degete pe gat.

Pofta buna!

klaudya_e 24 Jul 2011 17:01

Supa mexicana
cam fierbinte pt sezonul asta, dar e atat de buuunaaa:)

Sorin87 24 Jul 2011 18:40

arata foarte bine si banuiesc ca si miroase la FEL DE BINE

rvn 24 Jul 2011 19:37

klau,
vezi ca s-ar putea sa arunce cinemagistii peste tine cu inele de logodna,daca mai pui multe poze de-astea!
arata excelent golgoazele alea in farfurie!

the_fairy 24 Jul 2011 19:41

Deci Klaudya it's a must reteta!!! Saaaaaaaaalivez grav!! =P~ Am facut si eu ieri ciorba de burta pt prima data, dar am uitat sa fac poze. Ideea e ca a iesit chiar ok, nu ma asteptam sa si fie comestibila :))

klaudya_e 24 Jul 2011 23:39

ajustati reteta dupa preferinta;)
http://imageshack.us/f/96/dsc00707dc.jpg/
http://imageshack.us/f/19/dsc00710mm.jpg/
asa arata poza finala din cartea de bucate

daca vreti va dau si reteta de tortilla. eu cand am facut prima data am distrus o tigaie fiindca am facut coca prea moale si s-au lipit:D. a doua oara au iesit bine si sunt delicioase

MariaMona 25 Jul 2011 16:16

Un pic din meniul de ziua mea:

Smörgåstårta (tort de sandvisuri - specialitate scandinava)

... si mini pizza

FreakDoll 25 Jul 2011 16:22

Aia sunt soricei, nu?? Ahaha!! Cat de tare!! Yummy!!

anaemona 27 Jul 2011 02:38

klaudya, arata f. bine ciorba si pare usor de facut, doar ca-i chin mare sa citesti reteta aia.

Tot din capitolul "keep it simple" ultima mea reteta :)) bruschetta si sa n-aud comentarii cum ca n-ar fi mincare, pentru ca, sincer, de mult n-am mai mincat ceva care sa-mi placa atit de mult si jamais la restaurant.

Mai intii se taie piinea felitue subtiri, dar nu transparente, cam 1 cm grosime.
Se face un sos de ulei de masline cu usturoi pisat (dupa ochi), cu cit e mai mult e mai buna reteta, cred ca o capatina de usturoi la o tava de piinici subtirele, sare, piper, dupa gust, eventual alte spice-uri. Se unge cu o pensula compozitia pe fiecare felie de piine, sa se acopere toata suprafata. Se pune tava in cuptor 10-15 minute, mirosul o sa va doboare.

Intre timp se iau 2 rosii mari sau 3-4 mai micute, secretul e sa fie coapte, sa aiba si zeama si aroma si se taie cubulete cit mai mici. Se taie pe o farfurie sa se poata recupera zeama. Rosiile se amesteca cu putin ulei de masline si cu mai mult usturoi :)) sare, piper, ginger... and the best is yet to come: ultimul ingredient este busuioc proaspat taiat marunt, 5-6-7 frunzulite.

Intre timp s-au ars aproape piinicile asa ca se scot repejor din cuptor si se pune cite o lingurita sau cit e cazul din amestec pe fiecare feliuta de piine, dupa care se orneaza cu putina brinza sfarimata.

Rezultatul e asta.

De invatat din greselile altora: triunghiurile/patratele de piine sa fie putin mai mari, ca sa fie loc sa se puna amestecul de rosii.

rvn 27 Jul 2011 08:13

@ana,
mmm..super bune bruschettele.imi plac si mie.si eu fac uneori,dar finalul e putin diferit de al tau(ma refer la aspect).in rest,da.reteta este cam aceeasi,cu mici variatiuni....

e ingenios ca idee si tortul Monei,mai ales pentru ocazii festive.am insa o mica nelamurire:chestia alba de deasupra e smantana sau branza cu smantana?sau crema Mascarpone?cred ca este foarte bun la gust....

MariaMona 27 Jul 2011 14:56

E pasta de branza amestecata cu smantana.

klaudya_e 28 Jul 2011 10:18

@mona: sa ne dai si reteta

MariaMona 28 Jul 2011 14:22

Sigur - iat-o aici http://maria-mona.blogspot.com/

klaudya_e 28 Jul 2011 16:27

multumesc :)
ce bine arata blogul tau cu atatea poze pe margine.si imi place ca pui poze din diferite etape ale prepararii. m-am uitat si peste retetele postate pe culinar. cand vreau sa fac ceva dulce am de unde sa ma inspir:)

MariaMona 29 Jul 2011 09:36

Mersi! :"> Cum scriu acolo - sunt amatoare, dar imi plac retetele usoare si de efect si imi place sa le impartaseasca si altii cu mine pe ale lor - de aici micutul meu blog, fac si eu ce mi-ar placea sa faca altii pentru mine! :)

Sorin87 29 Jul 2011 22:14

foarte mare gama de mancaruri, chiar o sa incerc una sau doua retete deacolo.mersi

copila_satanista 04 Aug 2011 21:07

piept de pui cu sparanghel si sos alb

rvn 04 Aug 2011 23:07

bun.bun.bun.
si sparanghelul,dar si....pieptul.de pui,evident....

Sorin87 05 Aug 2011 07:34

acela alb este orez fiert? :-?

copila_satanista 05 Aug 2011 07:48

Da, e orez cu bob lung.

All times are GMT +2. The time now is 05:42.