Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

aaandra. 31 Mar 2011 00:05

Visatorii, Gilbert Adair
mi-a placut mai mult filmul.

MariaMona 05 Apr 2011 08:52

Am terminat duminica dimineata la 3 seria Millennium de Stieg Larsson - mi s-a parut o carte stralucita - un thriller politist care te tine cu sufletul la gura si o eroina/anti-eroina ciudata, dar cu care nu poti sa nu simpatizezi. I feel sad...:( Tot timpul ma simt asa cand termin o carte buna, mai ales cand citesc la ea o saptamana (4 volume).

margott 07 Apr 2011 15:18

Umiliti si Obiditi - F.M. Dostoievski

DwightBlack 07 Apr 2011 19:30

Sven Hassel - Legiunea blestematilor

Anna-Maria 08 Apr 2011 19:22

Razboi si pace de Lev Tolstoi - o carte foarte frumoasa si interesanta! Nu am apucat sa vad decat o ecranizare moderna (pare-mi-se din 2007), dar o astept si pe cea mai veche! Va recomand cu caldura acest minunat roman!

NightChild 09 Apr 2011 00:30

Bram Stoker - Dracula (foarte buna cartea, o recomand cu caldura)

andreiu7z 11 Apr 2011 11:00

Citind Prinţesa gheţurilor, scrisă de scriitoarea suedeză Camilla Lackberg, am avut parte de un puzzle poliţist imprevizibil şi bine închegat. Firul narativ, solid contruit, te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină a cărţii.

Paraiah 11 Apr 2011 11:03

Traficantul de arme - Dr. House :)

klaudya_e 11 Apr 2011 11:16

Originally Posted by Paraiah:

e buna?

miercuri 11 Apr 2011 19:01

Don DeLillo - Mao II ... eh, meh... concept interesant, lectura cam slabuta.

Paraiah 12 Apr 2011 10:25

Originally Posted by klaudya_e:

Originally Posted by Paraiah:

e buna?

dap mi-a placut ...acum depinde mama a zis ca descrie prea mult starea personajelor si ce gândesc in momentul respectiv.

Acum citesc: The Art of Happiness Dalai Lama

alexandru_d 12 Apr 2011 19:41

Tinereţe fără tinereţe - Mircea Eliade

Domnişoara Christina - Mircea Eliade

Le recomand celor care prefera fantasticul lui Eliade si nu numai.

jansic 12 Apr 2011 19:47

Iar eu iti recomand Sarpele si/sau Lumina ce se stinge, in caz ca...

Mellia 12 Apr 2011 20:13

Am terminat Magicianul de John Fowles, dar am citit-o vreo luna si ceva cu pauze foarte dese. Nu m-a atras neaparat, era s-o abandonez de doua ori din cauza plictiselii.

Gebeleizis 13 Apr 2011 04:42

Timothy Ryback - Biblioteca lui Hitler.

klaudya_e 13 Apr 2011 08:20

Solaris - Stanislaw Lem
Mi-ar fi placut sa nu stiu subiectul, dar am vazut anul trecut filmul lui Soderberg. O recomand tuturor

the_fairy 13 Apr 2011 09:28

Portocala mecanica - Anthony Burgess, acum de abia astept sa vad filmul :D am preferat sa citesc intai cartea, care mi-a si placut mult.

andreiu7z 13 Apr 2011 13:16

Originally Posted by the_fairy:

Portocala mecanica - Anthony Burgess, acum de abia astept sa vad filmul :D am preferat sa citesc intai cartea, care mi-a si placut mult.

Te invidiez!

marllenn 13 Apr 2011 18:21

Tocmai am terminat de citit Traficantul de arme o carte placuta :D
Recomandari careva ;) :) ?

Tania26 13 Apr 2011 19:59

Muntele vrajit, Thomas Mann.
Sa se mai plictiseasca si altii. :))

LadyStarlight 13 Apr 2011 22:19

cimitirul din praga- umberto eco

bremen1980 15 Apr 2011 11:50

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine.

George Orwell -Omagiu Cataloniei -Polirom - razboiul civil din Spania vazut de Orwell in calitate de combatant
In ultima vreme am citit o gramada de carti aparute in 2010 la Polirom sau la Humanitas.Motivul este simplu : biblioteca aflata la 5 minute de blocul meu a primit marfa noua si am astfel acces gratuit la multe bunatati la care ma holbam inainte in librarii .Este o bibliotecă pentru şcolari dar este destul de bine aprovizionată.In plus pot sa vad de acasa baza lor de date ,noutatile aparute ,data de returnare a unei carti ,samd.

Windom 15 Apr 2011 15:31

Citesc acum Blood Meridian a lui McCarthy, in original, o intreprindere destul de dificila avind in vedere stilul autorului. Pur si simplu n-am rezistat tentatiei, descrierile plastice si dialogurile sint o desfatare de-a dreptul. La traducere se pierde din farmec.

Mellia 15 Apr 2011 15:43

Am terminat Padurea Spanzuratilor de Rebreanu, a fost faina, sper sa fi inteles tot in legatura cu actiunea si personajele. De altfel, la ce vreme oribila a fost in ultimul timp a fost cartea perfecta de citit.

Cred ca o sa termin pana duminica si Igluuri in desert de Dan Scroggins, se anunta captivanta pana acum.

bremen1980 15 Apr 2011 18:06

Originally Posted by Windom:

Citesc acum Blood Meridian a lui McCarthy, in original, o intreprindere destul de dificila avind in vedere stilul autorului. Pur si simplu n-am rezistat tentatiei, descrierile plastice si dialogurile sint o desfatare de-a dreptul. La traducere se pierde din farmec.

Vrem ecranizare !!!! Daca ar mai fi trait Sam Peckinpah ....

Windom 15 Apr 2011 20:21

Mai ai putintica rabdare, ca vine si aia. In 2015. Traiesc fratii Coen. Traieste Mr. Hillcoat.:D

miercuri 16 Apr 2011 00:31

Originally Posted by bremen1980:

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine

Am citit-o si eu acum cativa ani, iar la momentul acela mi-a placut, insa nu pare sa fie una din acele lecturi care sa-mi ramana pregnant in memorie. Aduce mult cu As I Lay Dying a lui Faulkner, dupa parerea unor critici, aduce chiar prea mult.
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit.

alexandru_d 16 Apr 2011 02:08

Originally Posted by jansic:

Citesc deja Sarpele, multumesc. :)

in caz ca ...:-/

bremen1980 16 Apr 2011 11:05

Originally Posted by miercuri:

Graham Swift -''Ultima comanda'' --Polirom - dupa ce s-a intimplat saptamina trecuta cu alş am dat( neintentionat) peste o carte cu urmatorul subiect:3 prieteni si fiul adoptiv strabat Anglia pentru a-i imprastia cenusa lui Jack Dodds .Cartea este scrisa pe mai multe voci si fiecare personaj are ocazia sa-si reaminteasca modul in care destinul personal s-a intersectat cu cel al lui Jack.O evocare cu accente elegiace dar care nu cade in patetisme ieftine

Am citit-o si eu acum cativa ani, iar la momentul acela mi-a placut, insa nu pare sa fie una din acele lecturi care sa-mi ramana pregnant in memorie. Aduce mult cu As I Lay Dying a lui Faulkner, dupa parerea unor critici, aduce chiar prea mult.
In schimb de Swift recomand din toata inima Waterland, aia e genul de carte pe care as citi-o la nesfarsit.

A fost primul meu Graham Swift si ma declar multumit.La Faulkner am putut sa inghit cu placere doar ''Zgomotul si furia ''.Am mai incercat si ''Catunul '' dar parca eram in ''Morometii '' varianta americana .Prea multi tarani ,cai ,recolte ,samd.

LadyStarlight 18 Apr 2011 19:32

femei- charles bukowski

DwightBlack 18 Apr 2011 21:55

August Strindberg - Salonul rosu

the_fairy 19 Apr 2011 14:01

Daniel Pennac - Domnilor copii

LadyStarlight 20 Apr 2011 09:24

giovanni papini- gog

jansic 20 Apr 2011 10:02

Originally Posted by alexandru_d:

Originally Posted by jansic:

Citesc deja Sarpele, multumesc. :)

in caz ca ...:-/

In caz ca nu le-ai citit :)

klaudya_e 22 Apr 2011 17:46

Procesul - Franz Kafka
Lumea imaginata de Kafka m-a purtat prin mai multe stari: claustrare, uimire, inversunare, furie, chiar m-a si amuzat la un moment dat. O recomand!

brax 22 Apr 2011 18:31

Procesul - Franz Kafka
Lumea imaginata de Kafka m-a purtat prin mai multe stari: claustrare, uimire, inversunare, furie, chiar m-a si amuzat la un moment dat. O recomand!

Nu e nicio lume imaginata, e chiar lumea in care te-ai nascut, lumea pe care o vezi cand iesi in strada si e pur si simplu lumea in care traiesti .

klaudya_e 22 Apr 2011 18:39

Originally Posted by brax:

Procesul - Franz Kafka

Nu e nicio lume imaginata, e chiar lumea in care te-ai nascut, lumea pe care o vezi cand iesi in strada si e pur si simplu lumea in care traiesti .

e pura fabulatie ...e departe Romania de lumea creata de Kafka

brax 22 Apr 2011 18:41

Procesul - Franz Kafka

e pura fabulatie ...e departe Romania de lumea creata de Kafka

Imi pare rau pentru tine daca ai inteles ca Procesul e pura fabulatie.
PS: Eu nu ma refeream la Romania, ci la om, in general.

klaudya_e 22 Apr 2011 18:44

/QUOTE]
Imi pare rau pentru tine daca ai inteles ca Procesul e pura fabulatie.
PS: Eu nu ma refeream la Romania, ci la om, in general.

sa ma anunti si pe mine cand te aresteaza cineva si nu-ti spune care sunt drepturile

alexandru_d 22 Apr 2011 21:31

Şarpele - Mircea Eliade

O opera specifica lui Eliade cu "un fantastic ademenitor".

Balanţa - Ion Băieşu

Franturi dintr-o viata plina. Recomand.

bremen1980 23 Apr 2011 18:45

Originally Posted by alexandru_d:

Balanţa - Ion Băieşu

Franturi dintr-o viata plina. Recomand.

Misto scenele cu venirea trenului ;tiganul acordeonist cu 'emoragia .:))

Mă apuc de 'Ţarmul Syrtelor'' de Julien Gracq .A mai citit-o cineva ??

mazette 23 Apr 2011 19:07

J. D. Salinger - De veghe in lanul de secara. Geniala!

klaudya_e 23 Apr 2011 19:18

Originally Posted by mazette:

J. D. Salinger - De veghe in lanul de secara. Geniala!

am adorat cartea astaAi citit-o cu traducerea noua sau veche?

Misto scenele cu venirea trenului ;tiganul acordeonist cu 'emoragia .

Balanta e cartea mea preferata dar, spre rusinea mea, nu am mai citit altceva de Baiesu:D
Ai mai continuat sa citesti In cautarea timpului pierdut? Asteptam sa citesc o recenzie facuta de tine pt ca imi place cum punctezi plusurile si minusurile unei carti fara sa dezvalui din subiect

mazette 23 Apr 2011 19:21

cu traducerea noua, cred

LadyStarlight 23 Apr 2011 19:32

din varful degetelor- Sarah Waters

klaudya_e 23 Apr 2011 19:34

Originally Posted by mazette:

cu traducerea noua, cred

Traducerea veche e facuta de Catinca Ralea si Lucian Bratu, iar cea noua de Cristian Ionescu care a adaptat-o pentru tinerii de astazi. Eu am citit putin din varianta noua si nu mi-a placut sa vad ca a inlocuit cuvantul "amarata" cu "nasoala", etc. Aici e traducerea veche:
http://www.scribd.com/doc/300862/JD-...anul-de-secara

mazette 23 Apr 2011 19:44

Cuvantul original era "lousy". Se poate traduce prin mai multe feluri..
Mie mi-a placut traducerea cea noua :) Parca se potriveste mai bine generatiei actuale

andreiu7z 25 Apr 2011 14:39

Acum mi-am procurat-o. Sa ma anunti si pe mine daca e buna! Eu mai am pana ajung la ea.

mazette 25 Apr 2011 18:10

Invingatorul este intotdeauna singur- Paulo Coelho
Ciudata...

ieucumine 26 Apr 2011 05:59

Patrick Suskind-Parfumul

All times are GMT +2. The time now is 13:24.