![]() |
mersi, andreiu7z. o să-l caut şi eu.
în altă dezordine de idei, cum am putut să uit de asta??? total eclipse of the mind ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ah, Malombra, uitasem de Finisterre. Imaginile alea sunt destul de intrigant de demente. Vreau sa-l vad. Acum. :D (desi parca are si un aer de naivitate amatoristica)
Quote:
Se pare ca e si-n whatchlist-ul meu insa habar n-am cand si cum a ajuns acolo. Sa continuam. Tanar regizor brazilian. Cine-l bungheste? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .... ![]() Know what I mean? |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote:
L-am vazut. E o aberatie inumana. :D Amatoricismul ala pe care-l mirosisem se substantializeaza insuportabil de acut in cadrul filmului propriu-zis. Arata ieftin rau de tot. Parca e un proiect studentesc. Imaginea nu-i rea insa. ![]() |
mai ieftin ca inland empire? nu cred :))
|
Eu tot inca n-am vazut IE.
(Psssssssst, sa nu-i spui lui Windom) Digitalul e una din problemele de capatai care sta intre mine si ultimul Lynch pe care nu l-am vazut. (except Dune - which is an... exception). LE: BTW, in doua trei cuvinte - ce trebuia sa-mi placa la filmul asta? sau, mai ortodoxiceste vorbind, ce ti-a placut tie la el? |
vrei să spui că faza cu hipioata nu te-a fermecat?
|
Fermecat? God no.
A trebuit sa fac un efort pana sa si localizez scena proaspat asternuta in memorie. Excentricitatea filmului m-a tinut curios pana destul de aproape de final -- insa intr-un mod destul ieftin, profan al termenului -- si da, parca m-a si amuzat uneori, dar in rest... dumnezeu cu mila, vorba recenta a lui M. |
Malombra, tu ai ceva cu Lynch, bag sama.:-? Recunosc, în cazul IE, as fi preferat si eu the old school look artificialitatii digitalului. Filmul ramîne însă o capodoperă nevertheless, magnum opus-ul lynchian. Testamentar, din pacate...:-<
|
Windom, ce spui? Ca IE este cel mai bun film facut de Lynch?
Sau doar ca e opusul-rezultanta al operei sale? Forumeeting-ul tuturor ideilor si imaginilor fundamentale care i-au bantuit toate filmele precedente? Sau ca e cel mai epic, cel mai ambitios etc? LE: Ups, uitam sa pun poza... ![]() |
Originally Posted by Federico:
|
Originally Posted by Windom:
Stiam, m-am gandit la asta. Dar daca totusi ti-as forta mana? :D Al catelea l-ai pune? LE: ![]() |
Pfuăi, greu, greu... Probabil l-aș situa undeva pe a doua poziție, după Eraserhead, cele două reprezentînd practic Alfa și Omega în filmografia omului. Dar asta nu înseamnă că Mulholland Drive, Lost Highway & co. sînt filme mai slabe. Tot de capodopere vorbim, situate între cele două borne.
|
Oau. Da, e sus.
E fascinant de sus. Cre' ca asta o sa ma imboldeasca sa dau si eu ochii cu el foarte -- foarte! -- recent. Nici eu nu cred c-as fi capabil sa discriminez intre primele (pentru mine) 3 pozitii -- BV, MD, LH -- dar daca mi-ar pune cineva o teava la tampla as merge cu LH. Poate doar numai pentru we've met before haven't we si pentru David Bowie curgand de-a lungul autostrazii nocturne goale galben-punctate. PS: ![]() LE: ![]() ![]() LE2: ![]() |
E unul dintre acele filme care creste in ochii tai cu fiecare vizionare. Prima dată s-ar putea sa ti se para cam nasol. Sper ca nu atit de nasol incit sa nu te mai imbie la o noua vizionare. Depinde cum o sa functioneze pentru tine. Mie, la un prim contact, mi s-a parut o experienta haotica. Mult mai haotica decit in cazul MD sau LH. A fost o experienta pur senzoriala, n-am incercat sa despic firul in patru. Apoi, incet, incet, am inceput sa-l patrund (cel putin asa imi place sa cred:)) ) L-am vazut pîna acum de 5-6 ori și, cu fiecare vizionare mi s-a parut o experienta tot mai fascinanta...
|
1 Attachment(s)
Ah, si ideal ar fi sa servesti filmul la pachet cu scenele taiate la montaj, reunite sub titula More Things That Happened. Nu-ti ofera vreo cheie de descifrare a filmului, dar merita (sînt aproape 90 de min. taiate).
Attachment 1847 |
Federico, adic[ tu mă întrebi despre utilitatea absurdului îm artă? (da, eu declar finisterrae artă, artă făcută de un intrus, de cel care se ocupa de partea vizuală a unui festival de muzică. în muzică eu nu am auzit, da sigur există, doar m-am ferit eu bine probabil, oamenii întrebînd care e utilitatea free jazzului - nici una, dacă e să-l compari cu alde nightwish :)) ) . cu finisterrae e greu pentru că absurdul lui e uşor, e un joc, un deliciu care nu trimite la politic, social, e filmul atît de centrat pe sine şi pe lumea bizară a inter-mundanului - cele două arătări sunt între lumi,. nici dincoace, nici dincolo complet - că eu nu îl pot îngreuna, nu reuşesc să îi pun cătuşele utilităţii, pentru că mie filmul ăsta nu mi-a făcut nimic rău, dimpotrivă. ca foarte puţine filme, acesta creează o lume a lui, nu ai de unde să-l iei, nici unde să-l pui, e începutul şi sfîrşitul unei serii inexistente. pentru mine e one of a kind, probabil pentru că cel ce s-a aventurat să-l facă nu e de-al casei. am la noica două argumente, desigur interpretate foarte personal şi conjunctural: 1. un om devine cu adevărat om, iese realmente din statistică atunci cînd devine o lume. filmul acesta e o lume, cu legi irecognoscibile, nu tu beckett, nu tu miro, nu tu nimic, e gratuitatea pură care suspendă familiarul şi pentru mine asta e plăcere. nu mă întreba de ce, că nu ştiu. 2. noica: Lui Noica însă nu-i plac prea mult filmele, oricum, nu cele cu "subiect", care în mod absurd "vor să fixeze, în câteva imagini, libera imaginaţie a spectatorului. deci e absurd anume faptul că vrea să-ţi fixeze imaginaţia, adică să zică univoc că aia s-a întîmplat numai şi numai pentru că, etc.
cu ce e mai credibilă scufiţa roşie decît un road movie cu fantome? cu ce e mai logic un tip care noaptea îşi trage alură de liliac în latex decît două semiduhuri care prind peşte? :)) unde a dispărut ipoteticul din filme? sunt aşa de multe care îl evită, ca să-l înlocuiască cu scenarii verosimile de genul unei invazii cosmice. mdă. Windom, da, am ceva cu domnu lynch. :D da nu cu tine. cu mnialui numa, cross me heart. de mult timp, foarte mult. |
Asemanari gasite in filmele vazute recent .
Ananasi in filme :Life Is Sweet ![]() Le Havre ![]() |
Greva foamei : Presume coupable
![]() Hunger : ![]() Crulic ![]() |
Borfasi mascati : Point Break
![]() Cockfighter ![]() |
All times are GMT +2. The time now is 01:45. |