Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Ultima Carte Citita (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96285)

prow 14 Feb 2011 09:40

Originally Posted by bremen1980:

Cormac McCarthy ''Meridianul sîngelui''

si eu sunt pe cale sa termin blood meridian, distruge

bremen1980 17 Feb 2011 11:01

Am terminat de citit ''Meridianul sîngelui'' si nu pot face altceva decit s-o recomand mai ales celor care au apreciat ''No country for old men ''.Spre deosebire de NCFOM ,in ''Meridianul sîngelui'' violenta si grotescul sunt omniprezente precum aerul. O scriitura scurta si la obiect ce aminteste de limbajul frust al Vechiului Testament biblic. Nu exista mila pentru nimeni si nimic,nici din partea naturii nici din partea omului.Ce slab este strivit fiind nimicit de indienii scalpatori ,nelegiuitii fara Dumnezeu sau de setea din mijlocul desertului mexican .
Bonus :o galerie de personaje care par sa se intreaca intre ele pentru marele premiu ,cel mai odios om .Premiu cistigat de departe de Jude ,un adevarat Antichrist ,gata sa-ti reteze capatina in timp ce-ti recita poezie franceza sau dialoguri platoniciene. Un spîn carismatic ce aminteste de Mr. Kurtz din Heart of Darkness.

klaudya_e 17 Feb 2011 17:26

Am reusit sa termin de citit Eroare judiciara - Anne Holt

N-o recomand

andreiu7z 17 Feb 2011 17:31

Originally Posted by klaudya_e:

N-o recomand

Bine că ne-ai atenţionat :)

zgubi 17 Feb 2011 22:00

Originally Posted by klaudya_e:

N-o recomand

eu n-am mai gasit-o ca se vandusera toata gazetele si nu mai aveam chef sa caut alte chioscuri ca erau -5 grade afara :D pana la urma se pare ca nu merita efortul si nici n-am sa ma plimb sa o mai cumpar :))

shagrath 19 Feb 2011 18:03

Lord of the Flies - William Golding

bremen1980 19 Feb 2011 18:07

Originally Posted by shagrath:

Lord of the Flies - William Golding

Am citit-o si eu si mi-a placut .Am vazut si filmul lui Peter Brook dar tot cartea este mai buna.

ShakespeareLove 19 Feb 2011 19:42

Procesul,de Kafka.

klaudya_e 28 Feb 2011 01:07

Tinerete fara tinerete - Mircea Eliade

"...Marea lui descoperire ar fi aceasta: că întrebarea: „Ce facem cu Timpul?" exprimă suprema ambiguitate a condiţiei umane. Căci, pe de altă parte, oamenii - toţi oamenii! - vor să trăiască mult, să treacă, dacă s-ar putea, de suta de ani; dar în imensa lor majoritate, îndată ce-au ajuns la 60-65 de ani şi ies la pensie, adică devin liberi să facă ce vor, oamenii se plictisesc: descoperă că n-au ce face cu timpul liber. Iar pe de altă parte, pe măsură ce omul înaintează în vârstă, timpul interior îşi accelerează ritmul, astfel că acei, foarte puţini, care ar şti ce să facă cu timpul liber, nu izbutesc să facă mare lucru..."

ionutt- 28 Feb 2011 01:53

1 Attachment(s)
Arthur Hailey - ROTILE

bremen1980 28 Feb 2011 11:55

''Brighton Rock '' -Graham Greene in execelenta traducere facuta la Polirom de catre Andrei Gorzo .Emotionantă povestea crudului Pinkie ,pustiul de 17 ani care-si facea dreptatea cu cutitul in lumea gangsterilor londonezi.
Am ascultat -o si in format audio ,am si filmul din 1947 si astept si ecranizarea din 2010 .

LadyStarlight 01 Mar 2011 15:55

Maestrul si Margareta- Mihail Bulgakov

the_fairy 03 Mar 2011 15:07

Concert din muzica de Bach - Hortensia Papadat-Bengescu

alexandru_d 03 Mar 2011 22:14

Shining - Stephen King

O recomand. King reuseste sa iti trezeasca interesul cu majoritatea scrierilor sale. Pe primul loc pentru mine ramane insa "Metoda respiratiei".

bremen1980 04 Mar 2011 10:34

Am inceput ''Cartea lui Daniel '' de E.L.Doctorow- poveste ce pleaca de la cazul real al sotilor Rosenberg ,executati in 1953 pentru spionaj in favoarea U.R.S.S. -ului .Cartea se ocupa de cei doi copii ,Daniel si Susan in turbulentii ani '60 .
Concluzia unui erou al carţii : ''Ei continuă să ne-o tragă ''

DwightBlack 05 Mar 2011 11:45

Cormac McCarthy - Drumul

shagrath 05 Mar 2011 15:26

John Steinbeck - Of Mice and Men

ricutza 05 Mar 2011 17:17

Originally Posted by shagrath:

John Steinbeck - Of Mice and Men

una din cartile mele preferate

bremen1980 05 Mar 2011 18:02

De la Steinbeck am citit doar Tortilla Flat .Foarte distractiva.La polul opus ''Of mice and men '' si ''The Grapes of Wrath'' despre care stiu ca sunt deprimante :(( .
''Of mice and men'' -am vazut filmul cu G.Sinise si J.Malkovich.Nu-l pot ierta pe Malkovich pentru ceea ce-i face minunatei Sherilyn Fenn X(

A citit cineva ceva de Will Self ??? Am facut rost de ''Cartea lui Dave '' dar nu prea am chef de ea zilele astea.

MariaMona 05 Mar 2011 23:48

Mai sunt de Steinbeck si La rasarit de eden (East of Eden - filmul cu James Dean) si foarte frumoasa Iarna vrajbei noastre (de la Shakespeare citire "Now is the winter of our discontent") - pe amandoua le recomand.

ricutza 06 Mar 2011 13:45

Originally Posted by MariaMona:

Mai sunt de Steinbeck si La rasarit de eden (East of Eden - filmul cu James Dean) si foarte frumoasa Iarna vrajbei noastre (de la Shakespeare citire "Now is the winter of our discontent") - pe amandoua le recomand.

minunate amandoua... East of Eden e o alta carte preferata a mea, singura alaturi de Ferma Animalelor citita de trei ori pana acum (in conditiile in care cred ca am doar 4 carti pe care le-am citit de-a lungul timpului de mai multe ori)

WildR0se 07 Mar 2011 19:37

Patrick Graham – Evanghelia după Satana

...o recomand tuturor pasionatilor de thriller istoric. Pentru cei interesati, mai multe detalii aici:
http://suspans.ro/literatura/recenzi...teste-nu-i-asa

MariaMona 08 Mar 2011 10:03

Cantareata cheala - Eugen Ionesco - minunat de absurd! 10

DwightBlack 14 Mar 2011 20:43

Naghib Mahfuz - Baietii de pe strada noastra

klaudya_e 15 Mar 2011 17:20

Originally Posted by DwightBlack:

Naghib Mahfuz - Baietii de pe strada noastra

merita citita?

DwightBlack 15 Mar 2011 21:07

fara niciun dubiu: DA. cateva informatii despre autor, roman si critici regasiti aici:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/...astra-5167091/

danonino 15 Mar 2011 22:12

Vreau sa citesc "L'Instinct du mort" (Killer Instinct) scrisa de Jacques Mesrine. Problema e ca nu o gasesc. Stie cineva unde o pot gasi?
Romana sau engleza, fizica sau e-book. La dracu', ma bag sa citesc si daca e in spaniola sau franceza!

bremen1980 16 Mar 2011 18:23

Cu cit citesc mai multa literatura cu atit sunt parca mai deprimat.Bine , am parca si un dar alegind mereu cartile care sa-mi puna cheful la pamint.
''Sute si sute de liceeni cad in intimul ,in sublimul si prea delicatul viciu solitar.Si citeva duzini de fete asteapta ( ce asteapta ,Dumnezeule mare ? de ce le amageste toata lumea ??) ,cu mintea plina de vise aurite ....
...Pe pustiul care cinta flamenco l-a lovit cu piciorul o tirfa beata . Singurul comentariu pe care l-a facut copilul a fost unul puritan:
-Ce dracu ' ,asta-i ora sa umbli beata ?? Ce te faci mai incolo ?? ''
Fragmente din ''Stupul'' celebra carte publicata de Camilo Jose Cela si aparuta la Polirom .Madridul la inceputul anilor'40 .Un oras jegos plin de curve ,fomisti ,someri ,poponari mamosi ,poeti ratati ,paznici drojdieri ,babe codoase gata sa vinda pustoaice de 13 ani bogatasilor perversi.Sute de personaje care se intersecteaza in povestirile din stupul madrilean .

Manusa 16 Mar 2011 20:05

General SS - Sven Hassel

Ma bucur ca am inceput sa citesc seria lui Hassel care inainte am zis ca nu ii nu stiu ce carte de duzina dar dupa ce am citit primele volume, de fapt citind primul "Lichidati Parisul" mi-am dat seama ca este o carte excelenta si care merita neaparat citita, iar apoi urmand "Blindatele Mortii" si in cele din urma "General SS". Sunt 16 volume care cred ca sunt la fel de bune si palpitante ca si primele pe care le-am citit pana acum. Daca va plac relatarile despre Cel De-al Doilea Razboi Mondial va recomand aceasta serie sau oricare carte din serie.

MariaMona 17 Mar 2011 09:26

Cred ca am citit cartile din seria Sven Hassel acum vreo 15-20 de ani, dar chiar le-as reciti ca mi-au placut foarte mult.

aliku23 18 Mar 2011 01:20

Una clasica - Wuthering Heights . ( Noroc cu Adevarul :)) )

iiii 18 Mar 2011 10:37

Originally Posted by Manusa:

General SS - Sven Hassel

Ma bucur ca am inceput sa citesc seria lui Hassel care inainte am zis ca nu ii nu stiu ce carte de duzina dar dupa ce am citit primele volume, de fapt citind primul "Lichidati Parisul" mi-am dat seama ca este o carte excelenta si care merita neaparat citita, iar apoi urmand "Blindatele Mortii" si in cele din urma "General SS". Sunt 16 volume care cred ca sunt la fel de bune si palpitante ca si primele pe care le-am citit pana acum. Daca va plac relatarile despre Cel De-al Doilea Razboi Mondial va recomand aceasta serie sau oricare carte din serie.

bravo. felicitarile mele

Kramer 19 Mar 2011 20:39

General SS e cea cu Stalingradul?

Manusa 20 Mar 2011 14:11

da aceea este...cu Stalingrad :)

ricutza 20 Mar 2011 22:43

Originally Posted by aliku23:

Si eu am citit-o recent (cam acum vreo doua luni) desi ii trecuse vremea. Dar mi-am propus anul asta sa mai recuperez din clasicii necititi in liceu.
In Wuthering Heights m-au enervat personajele care mi-au amintit de stilul lui Stendhal din Rosu si Negru. Mi-am dat seama ca imi e foarte greu sa citesc o carte in care protagonistii opereaza fara absolut nici un fel de logica, condusi de tot felul de sentimente care mai de care mai penibile.

Si tot din seria clasicilor, tocmai am terminat Far From a Madding Crowd de Thomas Hardy. In prima jumatate a cartii eram total pierduta din cauza limbajului si a salturilor spatio-temporale. Dar m-am obisnuit cu stilul si spre final chiar m-a prins. E interesant asa sa vezi cum s-a ajuns de la Jane Austen la Virginia Woolf si James Joyce. Stilul lui Hardy in cartea asta mi se pare clar un experiement, dar sunt convinsa ca a insemnat destul de multe pentru urmasii lui. Si e oricum remarcabil cum surprinde anumite caracteristici specifici feminine ;)

NightChild 21 Mar 2011 23:59

Dolores Claiborne - Stephen King

brax 22 Mar 2011 00:04

Ultimele doua: Doctor Faustus - Thomas Mann şi Minunata lume noua - Aldous Huxley.

DwightBlack 22 Mar 2011 23:32

Draga Theo - corespondenta fratilor van Gogh

Mercutio 23 Mar 2011 03:41

Originally Posted by brax:

Minunata lume noua - Aldous Huxley.

aha, deci asa se traduce pe romaneste Brave New World.
am ascultat cartea audio citita de Michael York. remarcabil! (se gaseste pe net)

brax 23 Mar 2011 09:17

Originally Posted by Mercutio:

Originally Posted by brax:

Minunata lume noua - Aldous Huxley.

aha, deci asa se traduce pe romaneste Brave New World.
am ascultat cartea audio citita de Michael York. remarcabil! (se gaseste pe net)

E excelenta, mult mai buna decat 1984 a lui Orwell. Asemanarile dintre profetiile lui Huxley si actuala societate sunt extrem de acute. Citind romanul esti inclinat sa fii dezgustat de ceea ce se intampla in New World State, dar treptat iti schimbi oarecum parerea, sau cel putin incepi sa te indoiesti de actuala forma de guvernare a societatii si esti tentat sa crezi ca altfel ar fi mai bine.

portofel 23 Mar 2011 09:56

Originally Posted by ricutza:

Originally Posted by aliku23:

Si eu am citit-o recent (cam acum vreo doua luni) desi ii trecuse vremea. Dar mi-am propus anul asta sa mai recuperez din clasicii necititi in liceu.
In Wuthering Heights m-au enervat personajele care mi-au amintit de stilul lui Stendhal din Rosu si Negru. Mi-am dat seama ca imi e foarte greu sa citesc o carte in care protagonistii opereaza fara absolut nici un fel de logica, condusi de tot felul de sentimente care mai de care mai penibile.

Si tot din seria clasicilor, tocmai am terminat Far From a Madding Crowd de Thomas Hardy. In prima jumatate a cartii eram total pierduta din cauza limbajului si a salturilor spatio-temporale. Dar m-am obisnuit cu stilul si spre final chiar m-a prins. E interesant asa sa vezi cum s-a ajuns de la Jane Austen la Virginia Woolf si James Joyce. Stilul lui Hardy in cartea asta mi se pare clar un experiement, dar sunt convinsa ca a insemnat destul de multe pentru urmasii lui. Si e oricum remarcabil cum surprinde anumite caracteristici specifici feminine ;)

''La rascruce de vanturi '' am citit-o si eu iarna asta , iar despre Thomas Hardy pot spune ca e printre autorii mei preferati. Bine-ai zis ca stie sa surprinda anumite caracteristici feminine, de fapt eu cred ca omul asta a inteles perfect firea femeii, modul de a gandi in diferite situatii ale vietii.''Primarul din Casterbridge , '' Tess d' Urberville'', ''Idila pe un turn'' , ''Iubita'' si ''Departe de lumea dezlantuita'' sunt romanele lui pe care eu le-am citit, dar mai sunt cateva pe lista mea pe care inca n-am avut placerea sa le prind.
Sa revin totusi la ultima carte citita de mine saptamana trecuta si anume ''Nu privi inapoi'' , Diana Stainforth , o carte din care la momentul actual al vietii mele am cu adevarat ce invata, poate ca imi reprezinta viata intr-o oarecare masura.

bremen1980 23 Mar 2011 18:06

Cu doi ani in urma Lanark-ul lui Alasdair Gray m-a dat pe spate .Cind am vazut inca o carte de-a lui aparuta la Polirom am cascat ochii. La sperante mari ,dezamagiri mari.O mediocritate mai mare si mai plicticoasa ca ''Batrani indragostiti '' rar am intilnit.Am dat deja jumatate de carte gata si mai mult de 6/10 nu cred ca merita .

SNOWMAN34 24 Mar 2011 23:56

Jocul cu mărgele de sticlă - Hermann Hesse

Nu e "ultima carte citita", mai exact, am nevoie de curaj sa ma re-apuc de ea dat fiind ca nu e tocmai o lectura facila.

brax 25 Mar 2011 08:32

Originally Posted by SNOWMAN34:

Jocul cu mărgele de sticlă - Hermann Hesse

Nu e "ultima carte citita", mai exact, am nevoie de curaj sa ma re-apuc de ea dat fiind ca nu e tocmai o lectura facila.

E pe biroul meu si e urmatoarea pe care vreau sa o citesc. Am asteptari mari, mai ales dupa ce Lupul de stepa si Siddartha mi-au facut impresii extrem de placute.

In ceea ce priveste gradul de dificultate a lecturii, chiar Hesse spunea despre unele dintre operele sale ca ar trebui citite de persoanele de peste 40 de ani.

NightChild 29 Mar 2011 10:20

George Orwell - 1984

portofel 29 Mar 2011 12:26

Mi-am amintit astazi de o carte deosebita, pe care am citit-o mai demult, dar care m-a marcat ''O viata de rezerva'' Jody Picoult . S-a facut si un film dupa acest roman , pe care insa ,n-am avut inca ocazia sa-l vad.O recomand!

bornfree 29 Mar 2011 19:25

Banksy - Arta la zid o citesc in sensul ca ma uit la poze

enjoy.life 29 Mar 2011 20:39

Sara Gruen - Water for Elephants

klaudya_e 29 Mar 2011 22:00

Shogun-James Clavell - ar fi putut reduce cu usurinta nr. paginilor:) ..la inceput am fost f incantata de poveste dar treptat parca si-a pierdut stralucirea

DwightBlack 29 Mar 2011 22:52

Eric Ambler - Epitaf pentru un spion

All times are GMT +2. The time now is 13:17.