![]() |
Da, cu masina.
N-a auzit nimeni de actorul japonez Kugura Kakuru? E drept, n-a jucat prea mult pana acum. |
Stiam doar ca-i o poanta.
Altfel, fii pe faza ca te informez ce si cum. Nu merita cortul, exista un sistem foarte ieftin de "campare" in hotel. |
Originally Posted by Judex:
Normal ca era o poanta, credeam ca l-ai si cautat pe google. Alaltaieri ne uitam la Seven samurai si ma tot facea v sa rad intrebandu-ma daca imi place Kugura Kakuru. Stiu de hosteluri, dar ma gandeam sa luam si cortul. Nu stiu cum o fi vremea, numai in septembrie putem pleca. Si sper sa plecam, n-ar fi prima oara cand anulam o excursie independent de vointa noastra. |
Eu am planuit pentru la anul un Eurotrip, nu in hosteluri, ci hoteluri adevarate. Stai tranquilla. Zi-mi cu ce masina mergeti. Cat mai detaliat.
|
Vroiam sa mergem cu a mea, o Skoda Octavia 1,9 tdi, pentru ca este mai economica. El are un Peugeot 407 de 2.000 cmc pe benzina si cu motor mai puternic, dar ne baga in faliment la cat e de flamanda. :-?
|
Mergeti cu Octavia! Cam 10 euro la suta, in medie. Hai ca fac un traseu cu estimare de costuri, apoi ne ocupam de cazare si altele.
|
Pentru cazare am nevoie de ponturi, sugestii de traseu am gasit pe via michelin. Ne socoteam daca sa luam feribotul sau sa o luam pe uscat prin Danemarca si cred ca vom opta pentru ocolire, sa admiram Danemarca si sa nu avem stresul ca putem pierde feribotul.
Si in hosteluri exista variante cu camere cu mai putine paturi, n-avem chef sa stam cu straini in camera. Ai calatorit prin Scandinavia? Eu am fixul cu Suedia de cand am renuntat la o bursa acolo. A intervenit ceva si am zis pas, dar am ramas cu ambitia sa merg candva acolo si, mai ales, sa fac o oprire si la Jonkoping, unde trebuia sa locuiesc un semestru. :-< |
Cluj - Budapesta - Bratislava - Viena - Praga = 1100km (110 euro)
Praga - Berlin - Copenhaga - Stockholm - Oslo = 1800km (180 euro) Deocamdata atat am calculat. Drumul incolo. Dublati si mai adaugati ceva pt intoarcere in functie de cum vreti. Aici e cu ferry. Care costa ceva... Pe drum ponturi... Unde vreti sa stati cat cum si de ce? |
Ne-am gandit cam asa:
Cluj - Bratislava/Praga (cazare) Bratislava - Hamburg (cazare) Hamburg - Malmo/Jonkoping (cazare) Jonkoping - Stockholm (cazare) Stockholm - Uppsala - Oslo (cazare) De la Oslo ne-am gandit sa facem si o excursie de o zi pana la Borgund, fara cazare acolo. Oslo - Goteborg (cazare) Goteborg - Lund - Malmo - Copenhaga (nu sunt distante mari intre primele trei orase, macar cate un tur de oras poate ca am reusi sa facem) - cazare in Copenhaga Copenhaga - Berlin Berlin - Praga Praga - Viena Viena - Cluj Nu stiu in ce masura ne permite timpul sa stam cate o zi in Praga si Viena, daca nu, lasam pe altadata. Mai bine renuntam pentru a putea sta mai mult, cate o zi in plus, in Stockholm, Oslo si Copenhaga. Dar Berlinul nu as vrea sa il ratam, e mai departe si nu stim cand mai ajungem. Problema este timpul, am avea la dispozitie vreo doua saptamani si jumatate (17 zile). |
OK. Roger :D
Bag formule si vorbim. Cel mai bine pe mess si postam aici varianta finala sa-si dea lumea cu parerea. Daca vrei. Dar deocamdata imi cam cer scuze pt un somn mic ca am petrecut noaptea cu... cineva. :| Mai later pls. ;) |
OK, o lasam pe mai tarziu, ca nici nu pot intra pe mess acum. Multumesc pentru ajutor! :) Hai, la culcus, repede! Somn usor! :-h
|
Originally Posted by illotempore2002:
nu vrei o carte cu bd-uri perverse? super oferta 50 ron in loc de 70 :D (ma rog, asta era pretu' la dalles) http://www.taschen.com/pages/en/cata..._st ories.htm |
Le iei de pe net cu tonele - and, guess what??? Gratis!!!
|
eh, ma gandeam ca le vrea cineva pe hartie, sa le studieze inainte de culcare. io am primit cartea da nu prea-i genu' meu. ;)
|
Bre, de ce ma intrebi asta?
tu chiar pui botul la ce se spune pe aici? |
Ce aveti in frigider? Si de baut in afara de suc,bere,vin?:P
|
Inca niste drob, branzeturi, mezeluri, lactate, oua. O caserola de Jena cu fripturi de porc si ficatei de pasare. Lapte, suc de rosii, sosuri den-spe mii de feluri Heinz. Pepene galben.
|
Neatza,ati baut cafeaua?Judex,da la toate fetele o cafea...inca dorm(:| :-*
|
Mit sahne sie wunschen?
|
Multumesc, mi-am baut deja cafeaua cu laptic condensat.
Fumati? |
Ja! Rothmans.
|
Dap.Fumez,L&M.
Cori,fumezi?Bizar,la serviciu toate fetele fumeaza si baieti doar unul...:P |
Am fumat o tigara astazi, de aceea v-am intrebat. Am un pachet la serviciu, din care fumez si eu din an in Paste. Nu sunt fumatoare, dar mai fac cate o exceptie cu cate o Virginia Slim mentolata din cand in cand. Din alea ca ale voastre nu pot, ametesc. :) Mai una in pachet, cred ca mai "pacatuiesc" o data azi.
|
OK,mie un pachet imi ajunge cam3 zile,iar daca sunt in vacanta...uit sa fumez.
Fumatul e un moft,care costa sanatate. A incercat cineva sa se lase? |
Da, Mark Twain.
el zicea ca sa te lasi de fumat e cel mai usor lucru. el insusi s-a lasat de 600 de ori :)) |
"Una vorbim,alta fumam"Arghezi
;) Cineva de pe forum a reusit sa se lase de fumat? Chiar, daca ati auzi ca viata voastra depinde de asta ce ati face?:P Apropos de Mark Twain,are cineva cartea "Tom Sawyer detectiv,TS in strainatate"? Am auzit ca sunt mai slabe decat restul... |
Le-am citit eu, dar nu le am. Intr-adevar, sunt mai slabe.
|
Originally Posted by corinka:
In 9 august, 2006, Tudor Chirilä mi-a zis: "Lasä-te de mâine. Te rog eu. Dumnezeu nu ne dä multe semne - nu-ti ajunge?" Asa am fäcut. Beti? |
Beau la bere de-mi sar capacele. But never on the set!!!!!!!!!!!!!!!
Sunt fan bere. Iubesc berea. |
Originally Posted by Pitbull:
Da. Saniutza. 2 Ochi Albastri. Adio Mama. Matrafox :)) ... just kiddin :D Vin si bere (not in the same time ;) )... doar la ocazii whisky (bourbon, scotch) si home-made (tzuika, palinka) |
Originally Posted by Pitbull:
Apa (plata, natural carbogazoasa); cafea; sucuri (naturale, pepsi light, sprite); gin tonic; lichioruri (nu chiar orice); Campari orange; bere mai putin (prefer Urquell Pilsener), nu sunt in stare sa beau singura o sticla de 500 ml. Va place berea cu aroma de lamaie? Mie nu, ori beau bere, ori beau limonada, combinate nu! :-& |
eeeeeeeeew :-& e oribila. Am luat o tzeapa in Franta acum cativa ani. Aveam un fix, ca pe unde trec sa incerc beri pe care acasa nu le gaseam. Am dat intr-un hipermarket, din ala cu Auto-Grill, peste o oroare din asta cu lamaie (nu mai bausem pana atunci) ... din ziua aia am lasat-o mai moale cu incercatul de noi marci de bere :P |
Aoleuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! Corinka, nu-ti place radler??????
Dupa un chef e minunat! @Chambord. Intereseaza-te mai intai. |
Nu am incercat. Dupa ce am baut [adica dupa ce am inceput sa beau, ca nu am terminat-o] prima bere cu lamaie [Becks parca era], nu am vrut sa mai incerc altceva de genul asta. Daca iesim vreodata la o bere, imi comand si, daca nu pot s-o beau, ti-o las tie [sa nu facem risipa; e pacat sa faci risipa de beutura!]. :-bd |
Totusi, munca de cercetare pe teren a dat roade. Am si un top al berilor preferate :D : NO. TITLE STYLE COUNTRY 1 Chimay Bleue (Blue) - belgian strong ale Belgium 2 Paulaner Hefeweissbier Naturtrüb - german hefeweizen Germany 3 Guinness Draught - dry stout Ireland 4 La Trappe Dubbel - abbey dubbel Netherlands 5 Hoegaarden - belgian white (whitbier) Belgium 6 Leffe Brune - abbey dubbel Belgium 7 Leffe Blond - belgian ale Belgium 8 Edelweiss Weissbier Dunkel - dunkelweizen Austria 9 La Trappe Blond - belgian ale Netherlands 10 Erdinger Weissbier (Hefe-Weizen) - german hefeweizen Germany 11 La Bière Du Boucanier Blonde (Golden) - belgian strong ale Belgium 12 Kilkenny - irish ale Ireland 13 Hofbrau Munchen Original - dortmunder/helles Germany 14 König Ludwig Weissbier - german hefeweizen Germany 15 DAB Original - classic german pilsener Germany |
Chamby, radler este denumirea nemteasca pentru bere de dres. De Berile celelalte ne ocupam altadata.
Cori, cum am spus si mai sus. Nu e musai sa iei daca nu iti place bere. Dau eu berea oricum cand ne vedem. ;) Acum iar dorm un pic pentru ca iar am petrecut noaptea cu... cineva.:-/ |
Eu cred ca n-ai putut dormi de la prea multe chiftele! |
But she... she is priceless!:x |
Cum priceless, n-ai zis tu c-a costat doar patru chiftele!? :|
|
Hehe, Pit, doar patru chiftele am halit.
But she is... she is... cum am zis mai sus. :D |
Hehe Pit De patru stele, Am halit Patru chiftele. |
Pitbull cel necredincios
Cand vazu chiftelele, Deveni cam pofticios. Au urlat femelele? |
"Pitbull" si "necredincios"
Merge ca "motan" si "os". Ai de grijä, bre Judex, Sä nu-ti trag un pumn în plex! |
Daca plexu-i romanesc.
Mi se rupe cum se zice, Dar daca-i imparatesc Merg si zic: muci in varice! |
Ia mai dä-l în mä-sa - plex,
Ia un Tuborg, Skoll sau Beck's, Cä de-ncerc si-apoi dau chix, Mä cam doare fix în pix. |
Daca bem ... bem ... bem ... ? nuuuuuuu ... deloc ... hic ... hic ... hic ... deloc nu beau ... mai iau o bere ... da yo nu beau hic ... deloooooc ... hic ... asta e de la vinu' ala alb si dulce ... ca te duuuuceeee ... hic ... da' nu beau ... B-)
Daca fumez ... ? NU >:) FARA TIGARI ... PAREREA MEA ... HIC ... :-? |
Am bäut, i-adevärat,
Se-ntâmpl-oricui, Dar domnu' politist, Eu nu sunt beat.. O vodkä mic-am luat... Tine fiola suflä-n ea, Stai nu te dezechilibra, Lasä-mi, dom'le, sapca! Nu mai bea... Te rog eu, nu mai bea... |
Da' io nu's beat ........... hic ... parerea mea ... da' mi'e o seteeeeeeeeeeeeee ... hic ... B-)
|
Domnule politist, m-am turmentat, m-am turmentat,
Stiu cä e päcat, Dar mi s-a-ntâmplat, Vreau sä am carnet si pe viitor, si pe viitor, O sä merg usor, Asa cä vä implor...: |
Originally Posted by illotempore2002:
nu, dar imi incercam si eu norocul :P revenind la bauta, cel mai mult imi place berea neagra (guiness si de la noi silva), vinul rosu, martini, whisky, cafea tare si dulce sau cappucino cu frisca pe bune red's e f naspa, pe mine ma doare capu' de la ea, nu-mi pace sampania si nici crema de whisky sau lichiorul prea dulce. si nici laptele cu caimac :-& |
All times are GMT +2. The time now is 17:58. |