![]() |
Originally Posted by Ipu:
|
Originally Posted by Judex:
Citează te rog numai partea la care te referi, ca să înțeleg și eu (ce anume te-a contrariat). |
La tine ma contrariaza tot. =))
|
Originally Posted by Judex:
si...jude, e posibil sa ne fi intalnit.la lacul SF.Ana. |
Datorita lui Win :-* si DL am avut spor la gatit azi. Win a fost excelent filmuletul, imaginea si muzica din fundal si povestea din tren, a fost un deliciu.
Asadar am gatit quinoa :)) pentru ca aveam asa ceva in casa de acum citeva saptamini si nici o tragere de inima sa caut retete pe internet. Ingrediente: quinoa - 1 cana si jumate (mica) apa - 1 cana si jumate (mare) :D sweet peas - taiate in lung ciuperci sun dried tomatoes - taiate si ele seaweed ceva usturoi verde ulei - n-am pus de masline, am folosit uleiul in care erau rosiile Quinoa se fierbe relativ ca orezul, asa cum explica si David Lynch :) doar ca eu le-am fiert singure, nu-mi plac broccoli, yuck. Fata de orez are avantajul ca nu se lipeste de oala si nu trebuie amestecate deloc. Dupa ce incepe sa fiarba apa se lasa la foc mic in functie de cit de tari va plac boabele. Dupa 15 minute boabele aratau fluffy si mi-a placut cum au iesit. ![]() Apoi se calesc in putin ulei: ciupercile, pastaile cu usturoiul si rosiile. Cind sint toate gata arata asa, inainte sa le amestecam cu quinoa ![]() Si in final se maninca, eu mi-am pus o cana de iaurt linga, miam :) n-am avut nici un vin ca lumea. Seaweed-ul se pune de pamplesir si-n loc de sare. ![]() |
Wow, ma bucur ca ai gasit filmuletzul...educativ.:P Nu credeam ca va avea efectul asta. Arata delicios oricum.:)
|
@anaemona - arată super! NU am mâncat niciodată Quinoa, am citit despre ea în cartea unui nutriţionist englez, şi m-am întrebat dacă s-o găsi şi pe la noi în magazinele de produse naturiste. ;)
În altă ordine de idei ce limbă este cea pe care-o scrii tu aici?! Ultima dată când te-am citit foloseai Limba Română, cea din postarea de mai sus aduce un pic, da'totuşi nu e! :-O :-/ :-? PS: da'ce porţii mici papi tu!! :"> ---------- Io una am gătit fasole păstăi cu usturoi: ![]() Ceapa roşie îmrietenindu-se cu frunzele de ceapă albă, restul cepei albe tocmai ce-l păpasem io, că de, nu m-am putut abţine! :)) ![]() ![]() A trebuit să insist nu glumă, unde am pus prea mult usturoi şi unde el ustura în draci! Însă fasolea era foarte dulce şi foarte fragedă. :"> ![]() |
Mâine este ziua mamei mele și aș vrea să'i pregătesc mai multe feluri de mâncare .Daca ați putea să'mi dați niște idei, v'aș fi recunoscătoare .Dar nu d'astea complicate și din cine știe ce țări .
|
incearca sa te gandesti la cam ce ii place in general si poate te inspira. daca ni le zici si noua poate te inspiram si noi :)
|
Originally Posted by copila_satanista:
Până acum m'am hotărât să fac ciupercuțe cu smântână și usturoi . De plăcut cred că'i place orice , mai ales dacă e făcut de mine :D Mestecă și când nu mă mai uit la ea scuipă în șervețel, ca'n filme =)) |
:)) eeeh haik nu cred eu ca iese asa tragic. eu la ciuperci/fasole verde cu usturoi pun si maioneza. poate ii faci si un desert ceva :) macar o inghetata frumos ornata (din suflet asa :D) cu fructe si frisca ... numai buna pe caldura asta
|
Dacă tot știi să faci scrie'mi și mie rețeta că dacă m'am decis să fac asta nu înseamnă ca și știu :D Ms anticipat :D
|
http://www.culinar.ro/retete/gateste...lla-cheesecake
E o prajitura cu o crema din frisca si nutella si blat din biscuiti. Am gasit-o pe facebook si am facut-o alaltaieri. Super simpla - in 15 minute e gata, doar ca trebuie sa stea cateva ore la frigider, si e foarte usoara. V-o recomand! |
Ultimele mancaruri pozate: tortul papusa de ziua Juliei si mini pizza.
![]() ![]() |
Mini-pizza, mmm, yummy! ;)
|
MariaMona, nu zici cum se fac mini-pizza? arata excelent.
|
Ba da, e si foarte buna.
Mini pizza Ingrediente: 1 aluat de foietaj cogelat din comert de 400-500g (sa fie o foaie, nu patratele), 6 felii sunca presata, ciuperci din conserva, ketchup, cascaval Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei circa 1 1/2h. Se aprinde cuptorul la temperatura medie. Se deruleaza aluatul, se unge cu ketchup, se pun feliile de sunca si se presara cu ciuperci (se poate improviza la umplutura). Se ruleaza aluatul cu ingredientele si daca e f. cald afara se tine vreo 10 minute in frigider. Se scoate, se taie felii care se pun culcate in tava cu hartie de copt. Abia acum se presara pe fiecare felie cascaval ras (daca se pune inauntru, se lipesc prea tare de hartie). Se pun in cuptorul incins pentru 20-25' sau pana se fac. Restul ruladei se tine in frigider pana se pun in cuptor. (reteta originala preluata de pe culinar.ro este cu un aluat facut in casa, dar e mult mai simplu cu cel cumparat). |
Ce misto! Mi-ai dat o idee super sa-mi fac cu spanac si vad eu ce mai pun pe-acolo. Pina acum cumparam foi din astea, le taiam in patratele si le umpleam cu spanac cu brinza sau ciuperci :)
![]() dar e munca de mori. Ideea asta, sa le rulezi, mi se pare mai usor de facut, doar ca probabil se mai imprastie continutul :-? |
@anaemona, daca-ti plac clatitele si te descurci sa le faci rapid, poti folosi umplutura de spanac pentru
ele. aluatul acela, este aspectuos si simplu(ca-i de cumparat) dar, retine: este plin de grasime si nu-i ca cel pe care l-ai face tu. |
Deci tin sa va spun ca am preluat retata de la MariaMona si am pus la copt ceva ce se doreste a fi mini-pizza. Pana la urma cred c-o sa iasa de-a dreptul calzone. :D
|
All times are GMT +2. The time now is 07:31. |