Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Vreau sa stiu (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Aici puteti intreba orice va trazneste(nu despre film) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94958)

Pitbull 20 Apr 2009 23:11

Probabil fiindcä acum îi plac profetul si aurul.
(Sau, poate, artista si dolarii...? Cum îi, Drago?)

Dragomara 20 Apr 2009 23:19

Originally Posted by corinka:

Si de ce nu-ti mai plac ardelenii? :confused:

pentru că ardelenii m-au ţinut nemâncată, şi mai m-au şi pus să gătesc pentru prietenii lor, în concediul meu :D aaa... şi m-au "prostit" să cumpăr minunate cărţi de poezele de ziua mea, pe banii mei. Dragostea e un câine venit din iad - Charles Bukowski
... şi mi-au şters din pozele cu munţi de pe site-urile de profil, din cauza "white-balance"-ului aparatului meu foto, cel care fusese setat pe auto. :p :p

Suspect de bizar 20 Apr 2009 23:38

redmen,dacă vrei ceva poze din B.D.-uri dă-mi ID-u' de mess pe privat.

illotempore2002 21 Apr 2009 00:09

e vorba de BD-uri adica benzi desenate sau Brigazile Doiverse?
daca sunt benzi desenate as cam vrea si eu

Pitbull 21 Apr 2009 00:33

Ia de-aici, Illo:
http://s6.transfer.ro/storage/transf...db16209eb8.zip

illotempore2002 21 Apr 2009 00:35

mooooaaaaaamaaaaaa, ce am sa ma destrabalez in noaptea asta, fac orgie cu BD-uri

Pitbull 21 Apr 2009 00:37

Yayy...!!!
(Da' nici nu stii ce-ti iei! ;) )

illotempore2002 21 Apr 2009 00:39

B.D.-uri
:p

Pitbull 21 Apr 2009 00:42

Nu ORICE B.D.-uri!
E unul, da' bun: "Pe-un picior de plai", toate cele 21 de episoade.

corinka 21 Apr 2009 00:56

A iesit Pauline?

Din bannare?

Dragomara 21 Apr 2009 08:22

A iesit Pauline?

Din bannare?

no, că la cum, îi cunosc io p'ăştia te mai "uită" vreo câteva zile, asta bineînţeles pentru ca tu să preţuieşti şi mai mult "libertatea". :p :p :p

----
întrebarea zilei: ce facem azi?

corinka 21 Apr 2009 08:33

Originally Posted by Dragomara:

no, că la cum, îi cunosc io p'ăştia te mai "uită" vreo câteva zile, asta bineînţeles pentru ca tu să preţuieşti şi mai mult "libertatea". :p :p :p

Judex, fii pe faza! Poate va fi necesara o petitie Free Pauline!

Originally Posted by Dragomara:

întrebarea zilei: ce facem azi?

Nu stiu ce faceti voi, dar eu dupa-amiaza am program: ma uit la Sichinin no samurai. :w00t:

Dragomara 21 Apr 2009 08:38

:dd

io tocmai ce mă uitam la http://www.imdb.com/title/tt0492481/ şi m-a sunat unul dintre amicii mei montaniarzi, cănd am văzut cine-i am zis "stai aşa c-o punem de-un grătar la ţară"! numai că n-a fost să fie tipul vrea să mergem cu bicicletele, iar eu sunt varză de oboseală şi de somn... şi Răstunica mea are ceva probleme, da'oricum o să mă duc, la cât am păpat zilele astea nu-mi strică ceva (de genul a 60-70 km) de bicicletă.

o zi faină, all!

corinka 21 Apr 2009 08:51

Multumesc! La fel si tie!

PS Si eu am bitza, nu numai tu! :D Naspa e ca n-avem piste. :(

Judex 21 Apr 2009 10:45

Cori, deocamdata sunt pe faza, dar am si un pic de lucru pe alte fronturi, iar dupa-masa am planuit de ceva vreme o intalneala cu niste vechi prieteni, inclusiv fosti colegi de liceu. Dar fii fara grija, cand e vorba de Pauline intervin eu cumva pentru sustinere. ;)

StefanDo 21 Apr 2009 10:55

pauline va fi eliberata diseara pe la 8, cred
nu o uita nimeni, acum e automat :)

redmen 21 Apr 2009 13:08

Ca tot aveam discutii istorice (mai mult sau mai putin) zilele trecute pe aici.Care imi recomanda si mie o carte buna de istorie a romanilor ? Una care sa fie scrisa de un istoric adevarat,care sa nu prezinte minciuni multe.Multumesc.

Dragomara 21 Apr 2009 15:27

Originally Posted by redmen:

istoric adevarat,care sa nu prezinte minciuni multe

=))

Iorga, de ce nu începi cu el?

Dragomara 21 Apr 2009 15:29

aha!

Originally Posted by StefanDo:

pauline va fi eliberata diseara pe la 8, cred
nu o uita nimeni, acum e automat :)

numai principiile sunt pe manual, nu?! :|

illotempore2002 21 Apr 2009 15:32

Ca tot aveam discutii istorice (mai mult sau mai putin) zilele trecute pe aici.Care imi recomanda si mie o carte buna de istorie a romanilor ? Una care sa fie scrisa de un istoric adevarat,care sa nu prezinte minciuni multe.Multumesc.

Constantin Giurascu

Iorga era cam subiectiv, partinitor si al dracului de rau.

Judex 21 Apr 2009 16:01

Hm... Istoria nu este o stiinta exacta. Trebuie studiata ca date si evenimente, ca interpretari si controverse. Iorga, Giurescu, alte tratate si diverse izvoare, multi alti autori, dar niciodata nu cred ca se va putea spune ca cineva prezinta un adevar inscontestabil, absolut. Istoria nu e matematica! Intotdeauna vor exista interpretari in functie de foarte multe criterii personale.
Poti sa mai incerci, totusi, sa iei legatura cu cineva de la Facultatea de Istorie care sa te indrume printre anumite lucrari de specialitate. Dar si acolo... Hm... Eram intr-o delegatie si doi colegi de munca, ambii absolventi de Istorie la UniBUc, se certau in fiecare seara: unul era discipolul profesorului Buzatu, celalalt al profesorului Scurtu. ;)

redmen 21 Apr 2009 16:08

Pai tocmai de`asta am si postat aici ... pentru ca ma asteptam sa primesc mai multe raspunsuri.

illotempore2002 21 Apr 2009 16:09

am sa ma citez singura, sa nu ma luati la misto, dar mai discutam asta intr-un loc, si se pupa la fix

asta e treaba care ma inspaimanta cand vine vorba de Istorie, ma inspaimanta si ma intristeaza, pt ca este extrem de greu sa stii care este adevarul. imi place Istoria foarte mult dar e ca un fel de iubire neimpartasita. adica tu i-ai oferi totul, dar ea iti ofera multe minciuni, falsitati, manipulari, informatii ascunse, trunchiate. e ca si cum ai iubi pe cineva care te inseala nonstop

Dragomara 21 Apr 2009 19:16

Originally Posted by illotempore2002:

Iorga era cam subiectiv, partinitor si al dracului de rau.

pe ce te bazezi?

Dragomara 21 Apr 2009 19:18

pt ca este extrem de greu sa stii care este adevarul

adevărul este numai cel care poate fi dovedit prin absolut orice mijloc.

illotempore2002 21 Apr 2009 21:11

exista topic dedicat filmului Reconstituirea la cinematografia romana?
am ajuns la pagina 7 si nu am gasit, ziceti-mi daca e ca sa stiu daca mai caut.

respondentului multumiri!

Suspect de bizar 21 Apr 2009 21:14

Nu este.

illotempore2002 21 Apr 2009 21:15

fu-tu-i

ceva conex, gen topic numai cu filmele lui pintilie?

Suspect de bizar 21 Apr 2009 21:17

Nu prea,ştiu că săptămâna trecută am studiat atent secţiunea cu cinema românesc,numa' pe la pollurile cu cele mai bune filme româneşti.

illotempore2002 21 Apr 2009 21:19

tre sa fie ceva. dar nu stim noi sa cautam, eu personal nu am rabdare, sa ne zica Pitbul unde :)
il rugam mult!

(ma rog, io il rog)

Dragomara 21 Apr 2009 21:46

întrebare către Dumnezeu

unde-ai ascus, Doamne, oamenii deştepţi, culţi, şi cu umor?!
io de ce am parte de toţi ***, cu ce-am greşit?! io ştiu că tb să fiu bună, tolerantă etc, însă cu ăştia zău de pot!! :(( :(( :(( :(( :(( :((
You don't love me anymore, or what?!:-O :-O

Suspect de bizar 21 Apr 2009 21:49

Las' că trece dom'le.O să fii bannată.

Pitbull 21 Apr 2009 22:05

tre sa fie ceva. dar nu stim noi sa cautam, eu personal nu am rabdare, sa ne zica Pitbul unde :)
il rugam mult!

(ma rog, io il rog)

Illo, nu stiu dacä e vreun topic pintiliesc anume... tin minte doar cä acum patru ani trecute fix, la începuturile mele pe Cinemagia... se vorbea despre el într-un anume topic, l-am desfiintat, Nume mi-a zis cä o sug, si pe urmä ne-am împrietenit.
Dä un search Pintilie setat pe topicuri, nu pe mesaje.

illotempore2002 21 Apr 2009 22:10

mai mare rasu', mai baieti, pai se poate?

:-B

Pauline Kael 22 Apr 2009 22:04

Credeti ca dependenta de net prosteste? =)) (:|

halebardul 22 Apr 2009 22:15

pai asculta un om destept ce zice despre asta.

"Nu mă înscriu printre detractorii calculatorului şi ai Internetului. Dimpotrivă: calculatorul şi facilităţile lui mi-au schimbat viaţa în bine şi asta la o vîrstă cînd nu e uşor să asumi deprinderi noi. Scriu numai pe calculator şi apelez, de cîte ori am nevoie, la reţeaua electronică, pentru informaţie, verificare, detaliu.
E la îndemînă, e rapid şi e, cu oarecari excepţii, o sursă de încredere.
Am însă norocul de a nu mă fi format în vecinătatea şi prin intermediul calculatorului.
Cu alte cuvinte, am puţine şanse să devin dependent, iar conceptul căutării intelectuale se asociază, pentru mine, ca şi pentru majoritatea congenerilor mei, cu alte proceduri decît cele pe care le implică manevrarea unei tastaturi.
E motivul pentru care sînt foarte rezervat cînd e să judec performanţa culturală a calculatorului şi a Internetului.
Ele au introdus în metabolismul culturii un coeficient de facilitate, care presupune, e drept, acces prompt, dar şi lene mentală, pasivitate, impostură.

Internetul e pe măsura acelora care cred că a fi cultivat înseamnă, pur şi simplu, a şti.
Cunoaşterea ca depozit, inteligenţa ca exerciţiu al memoriei, interogaţia redusă la strictă dexteritate mecanică şi la curiozitate primară, toate acestea transformă faptul de cultură în produs de supermarket şi efortul de cunoaştere într-o subspecie a shopping-ului.
Dar a fi cultivat nu înseamnă a şti, înseamnă a şti să cauţi.
Nu a şti să utilizezi o „maşină de căutare“, ci a transforma căutarea într-un parcurs laborios, imprevizibil, plin de fertile derapaje colaterale.
Cultura nu te îmbogăţeşte prin ceea ce îţi livrează în mod expres, ci prin aventura drumului, prin barocul tatonărilor.
Cultura e facultatea de a decide ce e de făcut cînd nu ştii ceva: cum să pui întrebarea, la ce uşă să baţi, în care orizont să te mişti.
Cultura te îmbogăţeşte şi prin ceea ce afli fără să fi căutat în mod direct.
Pe scurt, cultura ţine mai mult de inspiraţie şi febrilitate spirituală, decît de zel cumulativ.
Dansul e mai aproape de firea ei decît săpătura harnică şi achiziţia hrăpăreaţă. Or, Internetul nu încurajează dansul, ci mai degrabă o ţopăială arbitrară, o alergare aleatorie în toate direcţiile deodată.
Internetul e un mod de a găsi, în care căutarea se reduce la butonadă.
Ceea ce e grav e că, găsind atît de uşor, începi să-ţi închipui că deţii cu adevărat ceea ce ai găsit.
Impostura e, de aceea, paguba subiacentă a culturii de Internet. Bunul dobîndit fără efort, parada de informaţie plutind pe un perfect vid cognitiv, ştiinţa neasimilată, neprelucrată organic, creează im-presia penibilă a falsului, a jongleriei stîngace.
Nicăieri nu e trişeria intelectuală mai acasă ca în spaţiul culturii de Internet.
Campionii ei păcălesc lumea, dar se păcălesc pe ei înşişi. Încep să creadă că ştiu, că emană miresme subtile, cînd, de fapt, miros a Google de la o poştă.

Cultura de Internet ameninţă să devină cultura viitorului.
Ea face victime încă de pe băncile şcolii, dar se instalează, vanitos, şi în creiere mai tomnatice, grăbite să vîndă ceea ce n-au cumpărat niciodată.
Îmi pică ochii, din cînd în cînd, pe verbiajul bălţat al unei mici vedete de televiziune, pentru care laptop-ul pare să fie mamă, tată, frate, prieten şi, probabil, iubită. Din instrument util, calculatorul portabil a devenit un substitut de personalitate, o excrescenţă schizoidă care îşi domină utilizatorul.
Omul vrea să epateze, să etaleze cunoştinţe fenomenale, să arate, mă-nţelegi, prostimii cît e de deştept.
Vreţi să auziţi ceva despre Olympia (pronunţie ezitantă) a lui Edouard (pronunţat cu un „d“ final sonor) Manet? Ascultaţi la mine! Urmează platitudinile curente, culese din Wikipedia şi din alte cotloane digitale, de unde trebuie să rezulte că vorbitorul şi-a tocit coatele şi şi-a mîncat tinereţile studiind asiduu istoria artei. Nu-i nimic – îmi spun. Insul a făcut, totuşi, de bine, de rău, un efort. Şi decît să nu ştii nimic, mai bine să înveţi cîte ceva, fie şi de pe Internet.
Atîta doar: cînd eşti în faza de învăţare, nu se cade să adopţi, ţanţoş, postura învăţătorului.

Mai ai încă de butonat…"

de ANDREI PLESU

sursa:
http://www.dilemaveche.ro/index.php?...rticol&id=9271

redmen 23 Apr 2009 00:46

Mai are cineva de pe aici fluturasi in stomac cand e sa faca un drum,o calatorie ? Sa plece undeva ? Adica are asa entuziasm si emotie in acelasi timp ?

Pitbull 23 Apr 2009 00:52

Da, eu.
Cä tot merg la Timi-Short.

redmen 23 Apr 2009 00:56

Super.Have fun.

illotempore2002 23 Apr 2009 00:58

Pit, Timi-short este festivbalul ala in care e implicat si Mihai Fulger? i remember he was telling me something about it.

@Redman. sa stii ca ai pus o intrebare buna. eu nu mai am nici o emotie cand plec undeva :(
decat daca plec cu trenul, atunci e miraculos!

redmen 23 Apr 2009 01:00

Eu stau mereu ca pe ace .. am emotii .. si uneori am si teama sa nu patesc ceva pe drum.Sunt cam paranoic.

Judex 23 Apr 2009 01:11

Emotiile calatoriei. Teama de a nu pati ceva pe drum nu prea. Iubesc calatoriile! Sunt aproape... nomad???

redmen 23 Apr 2009 01:13

Pai emotiile calatoriei le am si eu ... si emotia de a ajunge dintr`un loc in altul.Teama asta a aparut relativ recent ... dupa anumite accidente vazute/traite de alta lume.Si eu iubesc calatoriile,dar nu am stare pana nu ajung unde trebuie sa ajung.Si de fiecare data sunt trist cand plec de tot de undeva de unde am stat.Dar imi trece repede tristetea asta.

illotempore2002 23 Apr 2009 01:59

as vrea sa stiu si eu, fructele de mare cand se coc? tot toamna?

redmen 23 Apr 2009 02:18

Se coc la foc iute.Toamna primavara .. nu conteaza.

Judex 23 Apr 2009 07:21

Oricand s-ar coace, sunt naspa si te doare burtica de la ele.

corinka 23 Apr 2009 07:54

Mai are cineva de pe aici fluturasi in stomac cand e sa faca un drum,o calatorie ? Sa plece undeva ? Adica are asa entuziasm si emotie in acelasi timp ?

Eu sunt ca un copil in privinta asta. Planuiesc o calatorie in septembrie si simt fluturii cum zboara de fiecare data cand ma gandesc la asta. Numai trasee si planuri de vizitat am in cap, ca vrem sa mergem pe cont propriu intr-un circuit.

Judex 23 Apr 2009 07:56

Eu sunt ca un copil in privinta asta. Planuiesc o calatorie in septembrie si simt fluturii cum zboara de fiecare data cand ma gandesc la asta. Numai trasee si planuri de vizitat am in cap, ca vrem sa mergem pe cont propriu intr-un circuit.

Judex Trip Planner!!! Ask with incredere. ;)

corinka 23 Apr 2009 08:04

:-) Vrem sa mergem prin nordul Europei: Danemarca, Suedia, Norvegia + sa vedem si Berlin, eventual Praga si Viena. Problema este timpul. Oare putem sa luam si cortul pentru economie?

PS Nu vi se pare ca Kugura Kakuru il cam imita pe Toshiro Mifune?

Judex 23 Apr 2009 08:08

:-) Vrem sa mergem prin nordul Europei: Danemarca, Suedia, Norvegia + sa vedem si Berlin, eventual Praga si Viena. Problema este timpul. Oare putem sa luam si cortul pentru economie?

PS Nu vi se pare ca Kugura Kakuru il cam imita pe Toshiro Mifune?

Mergeti by car?

Cine e Kugura Kakuru?

All times are GMT +2. The time now is 19:44.