Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Jocul cu citate literare (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95501)

Sihaya 25 Jun 2009 10:11

Nu, nu e rus. A scris in limba engleza, desi nu e de nationalitate britanica. Si a locuit departe de tara natala.

jactati 25 Jun 2009 12:08

karen blixen? isac dinesen? sper sa nu ghicesc ca iar nu pot sa pun citat.

Chambord 25 Jun 2009 12:33

Originally Posted by Sihaya:

Nu, nu e rus. A scris in limba engleza, desi nu e de nationalitate britanica. Si a locuit departe de tara natala.

Naipaul ? Mascaricii ? Again ?

miercuri 25 Jun 2009 12:39

Nabokov?

Sihaya 25 Jun 2009 12:56

E un el, nu o ea. Din secolul XX. Intrebat de ce a ales acest stil de a scrie, a raspuns k si.a dorit sa le dea criticilor de lucru pe urmatorii 300 de ani.

bre 25 Jun 2009 13:53

joyce

Sihaya 25 Jun 2009 13:57

Originally Posted by bre:

joyce

Si opera din care este citatul?

halebardul 25 Jun 2009 14:07

probabil Portretul artistului in tinerete.

da cu faza ca nu era britanic ne-ai cam zapacit. :-w evident ca ne-am gandit la italieni, cehi, norvegieni...

Sihaya 25 Jun 2009 14:12

Originally Posted by halebardul:

probabil Portretul artistului in tinerete.

da cu faza ca nu era britanic ne-ai cam zapacit. :-w evident ca ne-am gandit la italieni, cehi, norvegieni...

Pai este irlandez.
Si nu este Portretul..

bre 25 Jun 2009 14:16

the dubliners ?

Sihaya 25 Jun 2009 14:41

the dubliners ?

Da. Arabia

You're next

bre 26 Jun 2009 12:09

"kitty, auzi cum bat fulgii de zapada in geam? ce placut si domol suna! de parca ceva, din afara, ar saruta ferestrele. ma intreb daca zapada indrageste copacii si campiile pe care le saruta cu atata gingasie?si, dupa ce le saruta le acopera, grijulie, cu o patura alba, poate ca le si spune: somn usor, dragele mele, noapte buna pana cand se intoarce din nou vara."

Sihaya 26 Jun 2009 13:04

"kitty, auzi cum bat fulgii de zapada in geam? ce placut si domol suna! de parca ceva, din afara, ar saruta ferestrele. ma intreb daca zapada indrageste copacii si campiile pe care le saruta cu atata gingasie?si, dupa ce le saruta le acopera, grijulie, cu o patura alba, poate ca le si spune: somn usor, dragele mele, noapte buna pana cand se intoarce din nou vara."

Do you hear the snow against the window-panes, Kitty? How nice and soft it sounds! Just as if some one was kissing the window all over outside. I wonder if the snow LOVES the trees and fields, that it kisses them so gently? And then it covers them up snug, you know, with a white quilt; and perhaps it says, "Go to sleep, darlings, till the summer comes again.

Through The looking Glass and what Alice found there
Lewis Caroll

bre 26 Jun 2009 13:27

acu sa nu-mi ziceti ca tre sa verific si in engleza sa vad daca e pe google....

sihaya, tu chiar le ghicesti...?daca da.....you're good!!!

Sihaya 26 Jun 2009 13:36

Buna intrebare! Banuiesc k se va vedea intr.un final... one way or the other.

Cred k sunt la rand sa postez.

" Nu vom insista asupra rolului deosebit al armelor atomice. Fireste, nu ne putem impiedica sa resimtim o oarecare temere la gandul ca orice Familie din Imperiul nostru este in masura sa distruga, gratie armamentului nuclear, bazele planetare ale vreo peste cincizeci de alte familii. dar dispunem, cu totii, de planuri de represalii devastatoare. G***** si L********** pot tine in sah aceasta putere."

E un scriitor american.

corinka 26 Jun 2009 13:48

Frank Herbert, Dune Messiah.

Sihaya 26 Jun 2009 14:12

It takes one to know one.

Urmatorul citat, please!

bre 26 Jun 2009 14:21

Quote:

[Sihaya]Buna intrebare! Banuiesc k se va vedea intr.un final... one way or the other.

sper ca nu te-ai suparat pe ce am zis. mai mult ca sigur le stii, dar am avut impresia - probabil gresita - ca ai pus citatul in engleza in ideea ca se poate gugaglui si asa, deci tre sa fiu si mai precauta.

Sihaya 26 Jun 2009 14:24

De ce m.as supara? Like i said, time will tell.

corinka 26 Jun 2009 14:32

Nu am nicio carte la indemana, in afara unui tratat de insolventa. :D
Postez ceva dupa-amiaza. Multumesc pentru intelegere! :)

All times are GMT +2. The time now is 18:19.