![]() |
|
Supa-crema de mazare si brocoli :
![]() am facut si o mancarica de ficatei cu sos de rosii, usturoi si un pic de vin cu salata de varza si morcovi, dar am uitat sa mai fac poza, eram cam obosita crek :)) |
mai bine ca n-ai pus poza cu ficateii ca as fi murit de pofta :P
|
din ciclul "Iată ce pot face două mâini dibace"
măi rumânilor, tot băgaţi poze cu mâncăruri fel de fel, care mai de care mai savante şi mai meşteşugite. da' cu ce le mâncaţi vere? cu mămăligă? iote, ca să vă alunece mai lesne pe gât la vale, v-am adus ceva de îmbucat; de abia scoşi din cuptor, făcuţi ca "acasă":
![]() ![]() ![]() din păcate fotografiile nu pot transmite şi aroma de copt care-mi parfumează living-ul. acu' să văd cine mă bate la asta? |
excelent,paul!
te inteleg,dorul de casa e crunt. am un coleg de serviciu,al carui frate e stabilit de mai multi ani in State,undeva prin Florida. de cate ori parintii il viziteaza,ii duce neaparat MALAI.si mereu ma mira chestia asta,fiindca stiu ca America e tara de origine a porumbului.si-mi intreb colegul daca rafturile supermarketurilor americane nu sunt populate cu vestitul produs... niciodata n-o sa gasesti sarmale cu mamaliguta pe-acolo,asa-i? |
nu e dorul de casă, mâine avem un parastas şi parastas fără colaci nu se poate. aşa că mi-am pus mintea la contribuţie şi acum mă laud şi eu cu ce-am făcut.
mălai se găseşte. depinde însă unde stai. colo-n sud s-ar putea să nu fie bun pentru mămăliga aia de o facem noi. acilea la nord eu am găsit mălai românesc. prin unele magazine am găsit şi mămăligă la "maţ", da' nu ştiu cum e. sarmale se pot face. mai ales că aici carenea de vită şi de porc e pe "grade": 90% lean, 80% lean, 70% lean etc. ce nu găseşti e râncezeală. că sarmaua fără un pic de răncezeală (nu prea, aşa, o slăninuţă veche de 2 ani ţinută în pod) nu-i sarma. |
![]() ![]() ![]() o dedicatie pentru cei carora le este foame si se pregatesc de pranz! @iiii, m-am razgandit in legatura cu locul meu de munca.chiar lucrez intr-un restaurant,la compartimentul contabilitate: eu gatesc,iar buca(tarul) calculeaza costurile si profitul! diviziunea muncii pe "INVERSE".ha ha ha @paul, oricata imaginatie as avea in domeniul culinar, nu-mi pot inchipui cum arata mamaliga la sul! poate-mi pui o poza. a sulului sau a mamaligii, vezi tu, te descurci! |
Ce pofta mi-ai facut @rvn!=P~ Si mie imi place sa fac mancare mai ales specifica Ardealului ,poate am sa pun si eu poze.
|
Originally Posted by Cristina_:
si poate pui una si cu tine,imbracata doar cu sortuletul de bucatarie.nu de alta,dar va fi deliciul complet! |
Ardealu e la putere cand vine vorba de mancare :D
|
Uite ce am facut eu ieri: Cosulete de foietaj
![]() ![]() |
ce bine arata =P~=P~=P~=P~=P~ delicios cred :):)
|
Mersi! Cam da :"> Azi am folosit din nou tava de briose - de data aceasta pentru briose facute de fetele mele si prietenul lor. Poate pun poze maine...
|
Pune mai bine reţetă, te rog... am încercat de două ori să fac brioşe şi am eşuat.
|
Si eu vreau reteta sa o dau iubitei mele :)) :-*
|
Muffins - Briose
Ingrediente pentru o portie (circa 20 de bucati): 1 pahar de iaurt natur (150g) 2 pahare de zahar 1 pahar de ulei 1 pachet de zahar vanilat 3 oua 3 pahare de faina 1/2 - 1 pachet de praf de copt daca e nevoie - putin lapte (n.b. se foloseste pentru masurat cutiuta iaurtului) Cuptorul se preincalzeste la foc mic. Iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga ouale si se mixeaza, apoi faina si praful de copt (reteta e cu un pachetel, eu fiind foarte sensibila la gustul sau voi pune data viitoare doar jumatate). Daca aluatul e prea gros, se adauga putin lapte. (la mine nu a fost cazul). Se pregateste tava sau formele de briose - unse si tapetate cu faina sau cu hartie speciala de briose. Se pune cate o lingura plina in fiecare forma (formele sa fie umplute maximum 2/3 pentru a avea loc sa creasca) si se coc aproximativ 30 de minute la foc mic. (150 grade). Se incearca cu scobitoarea si daca iese curata si nelipicioasa sunt gata. Tip: daca doriti sa adaugati ceva compozitiei, puteti sa o faceti la final. Eu am "sacrificat" 2 oua si un iepuras de ciocolata si i-am sfaramat in maglavais. ![]() ![]() ![]() Daca stiti germana, eu de-aici imi iau o gramada de retete faine si pagina imi place fiindca nu numai ca retetele sunt notate, dar iti arata exact la fiecare cate persoane au votat si cate si-au salvat-o sau listat-o. Plus ca au poze de la mai multi utilizatori si comentarii utile. Reteta este de pe pagina chefkoch.de http://www.chefkoch.de/rs/s0o8/muffins/Rezepte.html Alte retete in engleza puteti vedea aici cu tot cu video http://www.videojug.com/search?keywords=muffins |
Supa ( cu galuste ) de a doua zi :D
![]() ![]() |
nu ma indoiesc de gustul ei delicios,dar vreau sa remarc indeosebi aspectul galustelor.
sunt sigura ca erau moi si pufoase,exact cum ar trebui sa fie.. |
Daaaaaa, chiar au iesit fluffy :)) si e si buna tare la gust.
|
Originally Posted by rvn:
Asta cu galustele e discutabila. Vin niste prieteni la mine la masa intr-o zi, unul dintre ei lucra ca bucatar. Ma intreaba ce supa fac, ii raspund ca supa de pui cu taitei, ma intreaba daca nu ne plac galustele, eu ii zic ca ba da, dar nu imi ies intotdeauna, se ofera sa le faca el si imi povesteste anecdota urmatoare: Sotia greseste intr-o zi galustele si ies cam tari. Vine sotul acasa, mananca supa si ii spune: "In sfarsit ai invatat sa faci galuste!! Sunt fix ca la mama acasa!!". Ne amuzam noi cu povestea, galustele ies ca ale lui fairy - frumoase, grase si pufoase si ne asezam la masa. Cand incepem sa mancam, eu remarc: "Ai facut niste galuste perfecte! Sunt delicioase!". La care alt prieten care nu auzise anecdota anterioara spune: "Nu chiar, sunt prea moi, mie imi plac putin mai tari..." :D Concluzia cu mamele carora nu le ies galustele perfecte puteti sa o trageti si voi! :) (P.S. Intre timp am invatat sa fac si eu galuste cum trebuie, iar sotul le apreciaza fiindca soacra-mea nu stie sa faca defel...) |
mmm...ce bine arata totul
am gasit pe net o reteta si nu stiu daca s-o fac pt. ca deja are un comentariu negativ:-? Prajitura cu ciocolata topita |
Originally Posted by klaudya_e:
Vai ce bine arata prajitura =P~ daca am timp poate incerc sa o fac in weekend . Voua va place crema de zahar ars? =P~ |
cand eram mica, in fiecare zi la ora 5, bunica ne facea cate o gustare dulce. crema de zahar ars era preferata mea. din pacate, cand am crescut mai mare si am inceput sa fur meserie, nu a mai facut asa ca nu am reusit sa aflu nici acum cum se face. caci, deh, nu sunt adepta retetelor. prind mult mai usor daca il vad pe om cum face.:D
cat despre galuste... mie imi plac sa fie mai tari. spune-ti ce vreti dar imi place sa ma chinui putin cu ele pana sa le inghit. asa, macar le simt mai mult timp gustul... >:) |
O alta bunatate sunt clatitele cu gem de capsuni.....=P~
|
mie imi place f mult crema de zahar ars:)
am facut in week-end tiramisu dar am uitat sa-i fac poza:( mi-am adus aminte cand infulecam ultima felie:D |
Deoarece reteta nu e cine stie ce scumpete - daca iti face tare cu ochiul, eu zic sa o incerci. Dar unele prajituri cu ciocolata americane (vezi linkul din commentul 2 la reteta) sunt mai greu de facut, adica, asa cum spunea libelula, trebuie sa vezi cum se face ca sa stii. Si eu am dat chix cu o prajitura de genul pe care am gustat-o la cineva si a fost super, dar eu am aruncat-o...:( |
tiramisu =P~ |
![]() ![]() ![]() ce, nu va este foame???? |
Nu :) cum faci pilaful ala la cuptor? Cita apa, ce altceva pui in el?
|
Originally Posted by anaemona:
|
rvn, esti rea :) da un exemplu de "dupa ureche". Pui totul la gramada? Mai intii fierbi orezul pe plita si-l pui la cuptor dupa? Sint foarte interesata de reteta asta crede-ma. Nu mi-a iesit in veci. Ori fac orezul scaldat in apa ori arunci cu boabele dupa pisica prin casa, :(
|
ha ha ha...sunt scorpie,nu?
sincera sa fiu,pe acesta din seara asta,nici nu mai stiu exact cum l-am preparat,fiindca eram grabita.. cred ca apa e secretul.dar,fiind un orez cu bob lung,fireste ca n-a trebuit sa pun prea multa,fiindca oricum l-am inmuiat dinainte, vreo 10 min.aprox... deci,peste acesta am pus cam o cana de apa,dar...atentie,si-au lasat si rosiile zeama. |
Vezi ca poti fi draguta cind vrei tu? :) Mersi mult, o sa incerc cu inmuiatul inainte.
|
![]() ![]() gretos,gretos,gretos! |
Te urasc! Hocus pocus bidibocus fa ceva si strica-i aparatul ala. Daca nu te potolesti, iti blestem cuptorul...din toata inima stomacului. |
Originally Posted by indiferrent:
nu esti singurul.usor,usor.... |
De la crapul ala la cuptor (cred ca l-au halit aia de la posta) am promis ca nu mai intru aici. Nu stiu ce m-a apucat sa ma bag (hop si eu) in seama pe aici la ora asta "lenesa".
|
probabil, ti-era foame.
posta intarzie rau.promit sa schimb.voi apela la o firma de curierat rapid.ca sa indrept greseala, voi pune un bonus.alege tu ce-ai vrea sa gatesc si-ti voi face placerea, INDIFERRENT cat va costa. |
|
pofticiosule!te avertizez,dupa ce o sa le gusti pe toate o sa vrei sa ma iei de nevasta!
ha ha ha |
Nevestele gatesc?
|
|
Chiar? Te-as intreba, probabil sunt multi curiosi, dar nu pot ca e off topic.
|
cine stie multe,moare! |
ştii unde se ţine berea mai rece în frigider! |
Originally Posted by paul_aramis:
asta n-ar fi punct forte, ar fi un mare defect! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
deci...
fiindca eu sunt sado,iar indiferrentul este maso,l-am rugat pe omu sa-mi puna pozele cu cina "saraca" din seara asta.fiindca n-am avut timp sa ajung la piata, a trebuit sa ma descurc cu ce-am avut prin frigider... indiferrentule,asta-i bonus la bonus.sper sa-ti placa! sugestie: uita-te la ele maine, pe la pranz! |
Asta e razbunarea pentru rautatea de la "sunt nefericit pentru ca..."? :)) . Nu puteai mai bine sa-i zici sa ma injure? Ar fi fost mult mai putin dureros. Ador porumbul:(. Vezi cum mi se intorc mie toate...
|
vezi ca-mi deschid restaurant la Rm.V.poate nu-mifaci reclama, ca vezi tu! |
All times are GMT +2. The time now is 05:42. |