Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Revista noua: Re:PUBLIK (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86346)

Ambra Blu 21 Dec 2005 15:45

Originally Posted by Alex Leo Serban:

mai draga ambro,

te nelinistesti degeaba: ...
in privinta malei, te rog stay out of it! chiar nu-nteleg ce te deranjeaza atita & mai mult: faptul ca ne placem, sau ca cineva (care se intimpla sa fie ea) says nice things about me??

u got a deep-seated hatred of all things sweet m'friend, u shd go see a shrink :)

Tovarasu meu (ultima oara cind il aduc in discutie fara voia lui) nu a lansat zvonuri pe piata ci mi-a dat, la o citronada, in a confined space, feedback-ul lui in ceea ce priveste Re:publik. E tara libera, punem pe limba tot ce avem in cap, Re:publik apartine spatiului public, etc

Cu Mala n-am nimic, mi-e simpatica, si asa mi-esti si tu, doi dulcici, dar, luati impreuna, ma faceti sa ma cac pe mine si sa dau in diabet.

notorious 21 Dec 2005 22:47

cel mai misto e articolul lui cristian lazarescu (one of my favourites from the decesed 'pro cinema') despre cronenberg. cam pretios, ce-i drept, dar consistent, denotand iarasi modul originl in care isi interpreteaza si analizeaza lazarescu regizorii preferati. cred ca greseluta pe care a facut-o lazarescu a fost ca a s-a apucat sa scrie despre toate filmele canadianului (si, come on, se poate scrie o carte !), in loc sa-i analizeze mai bine cariera per ansamblu, alegandu-si niste referinte.

DAR, mi se pare mie sau n-am vazut nici un articol de andrei cretulescu ?... oh, o stea a cazut... si o sa reapara, evident, pe bolta bashita.

yeah, merry christmas to all of you ! iar sunt deprimat de sarbatori, sa-mi bag **** !

Alex Leo Serban 22 Dec 2005 11:56

Originally Posted by Ambra Blu:

Cu Mala n-am nimic, mi-e simpatica, si asa mi-esti si tu, doi dulcici, dar, luati impreuna, ma faceti sa ma cac pe mine si sa dau in diabet.

why, this is one of the sweetest things anyone has ever said about me! :oops:

as posta o masa plina de dulciuri chinezeshti, dar vaz ca nu mai merge storemypic-ul...

sweet&sourly yours,
als

BeNnY 29 Dec 2005 03:17

In primul rand, A-Z-u' cu Crowe este, probabil, cel mai prost articol pe care l-am citit vreodata in Republik. Apoi, ala despre Cronenberg cel mai pretios si enervant. Mi se pare inutil sa iei fiecare film in parte, fara sa trasezi o linie prin ele. Si gaseste el in fiecare film o problema absolut fundamentala a umanitatii, peste tot este un mesaj la 2000m adancime, si, e expresia aia cu "nu mergem inapoi pana la Adam si Eva", e, el exact asta face, vorbeste si despre geneza si despre mitologie si tot ce vrei tu. Si in A History Of Violence "viata sexuala a parintilor sai trece de la inofensivele fantezii erotice initiale la un sado-masochism brutal si intunecat". Imi pare rau pentru el daca vede intr-o scena de sex pe scari sado-masochism brutal si intunecat.

Exemplul perfect pentru pretiozitatea incredibil de inutila este "batracianul bicefal". Nu putea, dracu', sa zica broasca cu doua capete? Honestly. Trebuie citit intersectat, un pic din Lazarescu apoi un pic din Andreea Chiriac, sa te linistesti.

Nancy Boy 29 Dec 2005 15:30

Hello there...I'm a Re:Publik fan....si, da, mi se pare absolut cea mai tare revista romaneasca de pe piata, la ora actuala. Iau fiecare numar, il citesc cu disperare si astept cu sufletul la gura un nou numar....Trust me, ma stiu vanzatori de la standu' de reviste din pasaj de la Universitate(de cate ori dau pe acolo si e that time of the month, eu intreb de revista...) :D . Din punctul meu de vedre, revista asta e tare pentru ca totusi promoveaza o cultura si un stil relativ "underprivileged" in tara asta...E, one way or another, succesoare revistei Sunete(alta revista foarte buna, doar il avea pe domnul Ioan Big ca editor sef...). As for ce scriu Carmen Mezincescu sau alti colaboratori ai revistei...Calm down, dudes, doar e o revista de opinie..De asta imi iau eu revista asta, pentru stilul absolut demential in care este scrisa...pentru ca cei ce scriu imi lasa impresia de some opinioned maniacs(just like me)...Cam asta ar fi, for now....Ah, da, trebuie sa felicit revista pentru acele superbe articole cu Joy Division si New Order :love: ......That's it.. :D

Nightwane 30 Dec 2005 00:54

Originally Posted by notorious:

iar sunt deprimat de sarbatori, sa-mi bag **** !

Sper sa mori. Question: Ce faci cu cele patru steluzde? Ti le bagi in popou-ti fragiloidal?

Nae 01 Jan 2006 18:03

pentru prima data in viata, mi-am cumparat si eu re:publik...

sincer, nu stiu dece va enthuziasmati atat. este o revista care nu-si merita banii deloc... articolele (in mare parte) sunt tampite, si neinteresante... cand insa exista o tema cu potential, se gasese un idot care sa scrie articolul, and damn, it sucks...

sincer, m-as fii enervat daca n-ar fii fost sis dvd-ul cu in the mood for love.... nu ca nu l-as fii vazut deja de 12 ori...

anyhoo, NEVER AGAIN!!!!

Leonard 01 Jan 2006 19:37

au fost ºi numere mai bune în care gãseai ºi articole miºto. ãsta ultimul e, într-adevãr, cel mai slab.

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 10:48

Originally Posted by Nae:

pentru prima data in viata, mi-am cumparat si eu re:publik...

sincer, nu stiu dece va enthuziasmati atat. este o revista care nu-si merita banii deloc... articolele (in mare parte) sunt tampite, si neinteresante... cand insa exista o tema cu potential, se gasese un idot care sa scrie articolul, and damn, it sucks...

sincer, m-as fii enervat daca n-ar fii fost sis dvd-ul cu in the mood for love.... nu ca nu l-as fii vazut deja de 12 ori...

anyhoo, NEVER AGAIN!!!!

bah, da ce pretentii inalte avem!!
ce high-brow ne dam...

nu erai tu ala de te trageai de toarta cu infamul nume?
oricine poate sta alaturi de ala is a complete moron, totally fucked-up & uncool...
& therefore, cannot like re:publik - which is for really cool people
:P

and, yes, re: is getting better with every new issue.

Nae 02 Jan 2006 11:43

draga alex

nu stiu cum sa incep sa-ti raspun, dupa ce te-am citit in revista... well, este ca o laba la comun toata revista, sau macar numarul asta... tu n-ai produs nimic inportant, si nu stiu dece aici pe forum esti asa de high-brow, cand in revista nu pot spune ca m-a impressionat ce-ai scris...
concerning nume, well, a scris la un moment dat pe forum asta niste chestii care bateau la distanta tot ceea ce-am citit aici... no kiddin...

oricum, pentru ca sper ca editiile viitoare sa fie mai bine, m-am abonat si eu, si o sa citesc cu mare atentie urmatoarele 10 numere... sper ca atunci o sa ai si tu un articol unde sa spu "deh, uite ca exista critica de film buna in romania..."

good luck.

p.s. am citit la un moment dat ceva scris de nightwane, despre cocorosie si kate bush, care meritau sa fie publicate mult mai mult in re:vista asta decat ceea ce-a fost scris acuma... well, hopefully, things'll get better.

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:02

re: publik nu este o revista high-brow - este pt un public tinar & trendy care vrea sa fie 'up-to-date' in kestiuni de cultura urbana.
nu vad ce gasesti atit de revoltator in ac. revista... daca nu este vorba de batrinul-&-vechiul sindrom 'strugurii sint acri', atunci poate ar trebui sa-ti recalibrezi asteptarile la ce exista pe piata romaneasca & la ce vrea re: publik. nici mai mult, dar nici mai putin.

in ce ma priveste, eu sustin sus & tare ac. format, pt ca mi se pare quite simply the best there is: are nerv, kwoaie, condeie s.cl. are atitudine. are stil. si nu i-e frica sa spuna: 'imparatul e gol'!

ma-ndoiesc ca nighwane (care e un tip inconsistent & cu gusturi dubioase; vezi ce-a scris dspr 'mdl') e kiar peste ce se scrie in revista. dar ma rog, tu esti amic cu el & e normal sa crezi asta...

in privinta acuzei de 'non-high-brow', pe care mi-ai adus-o indirect, iti amintesc ca mai scriu si in 'idei in dialog', dupa cum continui sa scriu si in 'libertatea' (din 1994 neintrerupt!). nu vad nici o 'cezura' aici; sint stiluri diferite pt publicuri diferite. dar ma deranjeaza atunci cind unii se fac ca nu stiu ca scriu in publicatii f diferite ca factura & nivel, batindu-mi obrazul ca, vezi doamne, sa scrii in 'libertatea' (sau 'elle'!) e cih... well, NU e - si sint la fel de mindru ca scriu acolo ca si-n revista lui pata.
i come in one & the same package!
a bon entendeur, salut.

Nightwane 02 Jan 2006 12:07

Originally Posted by Alex Leo Serban:

re: publik este pt un public tinar & trendy

Asta nu e definitia pt Cool Girl, Bravo, Popo-corn si restul revistelor pt muieri proaste?

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:10

nu, alea sint ce citesti tu.
re: publik is way out of yr league...

Nightwane 02 Jan 2006 12:14

Sa-ti zic cum sta treaba cu RE:Publik. Re:Pugnik NU e o revista cool. E o revista necesara in Rromania. Si atat. E o revista ok at times, infecta at times dar merita un ochi aruncat printre pagini. Si o citesc pt ca nu am altceva de citit dar si pt ca,in oarecare masura imi place. Asa ca degeaba zici ca e o revista cool. Ca sa fie revista cool tre sa aiba ceva concurenta si, cum nu exista nici o alta revista de gen, pula cool!

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:16

i am totally cool - si n-am nici o concurentza!
now how do u explain that!?

Nightwane 02 Jan 2006 12:20

cum esti???

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:23

cool.
as in C.O.O.L.
why, did u miss that? :shock:
the only uncool thing is that i'm talking to u...

Nightwane 02 Jan 2006 12:25

te pun eu sa vb cu mine? go go go. run home to your momma pana nu ma rostogolesc peste tine.

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:27

ai vrea tu sa te rostogolesti peste mine...
in the meantime, all u get is these short kicks for masturbation :P

Nightwane 02 Jan 2006 12:30

stai calma ca nu vreau sa te fut. even i wouldn't sink that low. rostogolit in sensul de storcoshit. cu un mare SHIT la urma. ;)

Alex Leo Serban 02 Jan 2006 12:32

gee, didn't u hear? u are low. as in 'lowlife'. whereas i'm high. as in 'high-brow'. our worlds never meet. except virtually.
so dream on.
& don't let me get night-mares... ;)

Nightwane 02 Jan 2006 12:42

right. stick to fishing from now on.

Alex Leo Serban 03 Jan 2006 11:43

fishing for compliments - it's one of my favorite sports ;)
but i know i won't be getting any from u, so why bother talkin?

Nightwane 03 Jan 2006 11:55

if at first you don't succeed, try,try again.

Alex Leo Serban 03 Jan 2006 12:06

any compliment u might come up with is lost on me.

anouk 03 Jan 2006 18:32

Noroc cu DVD-ul, salveaza numarul asta parca prea impregnat de spiritul sarbatorilor, nu vazusem "In the Mood for Love" si ma bucur sa pot adauga filmul acesta in colectia personala.
O chestie care m-a deranjat... Revista asta prea se straduie sa impace toate gusturile tinerilor "trendy" si parca nu reuseste sa ia nici o pozitie. Exemplu: daca in pag. 10 ne indeamna cu convingere sa ne revoltam "impotriva masinariei publicitare vrajitoresti numite Harry Potter", ajunge doar sa rasfoim cateva pagini ca sa vedem o cronica plina de entuziasm al aceluiasi film cu un "re:gal" tiparit in dreptul titlului. Pana la urma eu cu ce impresie ar trebui sa raman dupa ce citesc revista?

Nae 03 Jan 2006 23:58

mda... jumping over some posts, vroiam sa scriu dece nu-mi place re:publik...

draga leo (how sis that sound?)
tu esti un critic bun de cinema, si te citesc de fiecare data cu atentie cand scrii in ziare (just beacuse i live abroad doesn't mean i have no access to mass-media from romania)... numai ca in re:publik, scrii o mica laba facuta la comun cu toti cei care scriu acolo (sau macar in numarul asta... or fi sarmalele de vina, lenea, sau oboseala???). nu ai substanta, si asta se vede, se simte si se citeste.
si cam asa m-am simtit citind tot numarul. am stat, m-am chinuit sa gasesc substanta din articole, si am descoperit ca there is none... nu stiu, tu pe forum esti f. high-brow, scrii bine, te pui insa foarte des si la mintea cocosului, iar acolo, o freci... si nu freci menta, ca aia ar fi misto, dar freci podeaua, you'de down, low, underground.
apropos, se vrea revista asta urbana, dar nu e nici mainstream si nici underground... n-ar nici un ehilibru.
deh, m-am abonat, o sa vad, mai citesc numere, si sper ca anu care vine aduce mai multa inspiratie, si mai multe articole cu substanta.

salve voua tuturor.

Alex Leo Serban 04 Jan 2006 10:50

auzi bai nea... nae,
ce 'substanta' vrei, bre, intr-o cronik de 1500 semne!? substanta e - sau nu e - in film; in review-ul filmului, punctezi de ce (nu) trebuie vazut.
am mai zis-o si o repet: the best criticism (of the future) va fi de tipul 'thumbs up/down'! non-verbal. sign language. capisci?

Cinemania 04 Jan 2006 14:04

pentru asta se pot face fitzuici...distribuite gratis

Alex Leo Serban 05 Jan 2006 12:08

ce sa faci cu fitzuici, de bine ce nu se va mai citi? :lol:

notorious 06 Jan 2006 13:20

Originally Posted by BeNnY:

Si in A History Of Violence "viata sexuala a parintilor sai trece de la inofensivele fantezii erotice initiale la un sado-masochism brutal si intunecat". Imi pare rau pentru el daca vede intr-o scena de sex pe scari sado-masochism brutal si intunecat.

e'te fleoshk ! poate te-ai imbujorat tu si ai inceput sa te uiti inspre cabina te proiectie ! scena aia e as perverted as it can get - e o femeie constienta ca are ca sot un ucigas cu sange rece si care inca mai accepta sa si-o traga cu el, dupa ce mai intai refuza sa se lase atinsa, apoi se lasa bruscata, iar dupa ce se termina totul se ridica pur si simplu de langa el si pleaca.

in rest, tu NU ai, la varsta ta, un sistem solid de a interpreta un film si este normal sa te scarpini in cur in fata articolului de lazarescu. si incepe oarecum sa fie amuzant cum incerci aici sa spui exact 'pe dos' fata de cum zic eu. eu zic ca andrei cretulescu scrie prost, tu vii cu osanale, eu zic ca lazarescu e tare, tu vii cu parturi. :) e chiar comic.

dar ce tot spun, tu oricum o sa incropesti un mesaj ca sa-mi 'dai peste ochi'. concluzia ramane insa aceeasi - esti un habarnist.

Gaandalf 07 Jan 2006 10:25

Originally Posted by notorious:

in rest, tu NU ai, la varsta ta, un sistem solid de a interpreta un film si este normal sa te scarpini in cur in fata articolului de lazarescu.

:lol: such a laughter ... the best ...

Gaandalf 29 Jan 2006 18:05

care e faza cu nr 8-9 din dec-ian ... sunt 2 reviste diferite ? n-am cumparat inca a2a varianta cu depeche mode pe coperta...

KORBEN 02 Feb 2006 17:41

numaru 1o (cred ca 10, whtvr)

interviu in exclusivitate cu Gerorge A Romero
Frantz Ferdinand
Legaturi Bolnavicioase
Muzici din 2005
oana zavoranu sus papadopol jos
grorzo x2
johnny cash
open water

Alex Leo Serban 02 Feb 2006 18:22

aoleo maica, a dracu "mortografia" asta a lu krorbenn, help!!!

in rest, bine c-a aparut; salut de la distanta & aprob pozitiv...

KORBEN 03 Feb 2006 14:31

:shock:
mda
am scris gresit "gorzo"
se mai intampla

Alex Leo Serban 04 Feb 2006 10:45

Originally Posted by KORBEN:

numaru 1o (cred ca 10, whtvr)

interviu in exclusivitate cu Gerorge A Romero
Frantz Ferdinand
Legaturi Bolnavicioase
Muzici din 2005
oana zavoranu sus papadopol jos
grorzo x2
johnny cash
open water

mda... "ai scris gresit gorzo"?
nu; ai scris gresit "george a romero", "franz ferdinand" SI "gorzo"! :oops:

KORBEN 05 Feb 2006 04:27

pt faza cu george sunt gata sa-mi fac harakiri
sau sepukku
da frantz ferdinant sunt niste gunoiae care suna paradoxal bine pe albumu al doilea
dci...
WHTVR

notorious 08 Feb 2006 20:17

Quote:

grorzo x2

meaning ?

BeNnY 08 Feb 2006 21:54

Interviurile alea face:off sau cum s-or numi: andrei gorzo vs dumitru gorzo

Coperta destul de shitty si nu inteleg ce-i cu hype-ul asta in jurul filmului lu giurgiu. Adica, e bine ca in sfarsit pare a exista o urma de marketing facuta unui film romanesc, dar am senzatia ca n-o sa fie un film foarte bun si o sa fie foarte trist. Altfel, un articol de 6 pagini despre legaturile lu giurgiu?! Si interviul cu Romero foarte misto dar mult prea scurt. Si top muzici 2005 de Nicolae S. (whoever that is) pare misto, n-am citit, dar m-am uitat la top-uri care sunt ok. Si o ilustratie a lui Branea absolut geniala. Restul e de descoperit.

mihai_t 09 Feb 2006 18:56

Thumbs up pentru duelul Zavoranu - Papadopol, cu Zavoranca castigatoare, desigur :) Sunt un fan "Marfa si banii", cred ca l-am vazut la a treia reprezentatie ever, cu vreo 10 insi rataciti pe la Elvira Popescu, si nu imi plac toate telenovelele, dar Zavoranu e mai naturala in fata camerei decat Papadopol si jumate' din tanara generatie de actori la un loc.

notorious 15 Feb 2006 13:18

am citit si eu 'THE' interview cu george romero. pe langa faptul ca tipul pare un batranel simpatic, entuziasmul nemascat, necantarit, tineresc al celor 2 (andrei cretulescu & alin ludu dumbrava, if i remember correctly) ma face sa rad si acum: 'veti fi surprins ! noi l-am vazut !' :lol: sau 'suntem smirna'. megalol.

mi-a placut insa articolul despre jake gyllenhaal de carmen mezincescu.

KORBEN 03 Mar 2006 22:25

urmatoru republik
soon pe tarabe

top ten destinatii turistice de-o zi pe 2006
poze la minut: eric bana, my morning jacket
plus minus: Andreea Marin vs Andreea Esca
A la Z: Polanski
Rokolectiv

Preview: A fost sau n-a fost? de Corneliu Porumboiu
Charlize Theron
Deconstructing Woody Allen
The Producers originalul
Ang Lee - Ratiune si simtire
Berlinala 2006
Cultul pentru Chuck Palahniuk - interviu exclusive
fost odata in Bucuresti - istoricul locurilor cult demolate
plus cel ma provocator BD Branea de pina acum]
Toate drumurile duc la Dylan

In pat cu Arab Strap
articol despre trupa scotiana plus minitop 5 trupe scotiene

marx 10 Mar 2006 10:14

Pt cei care au citit articolul lui Carmen Mezincescu despre Polanski de la A-Z, ii sfatuiesc sa ocoleasca litera N: "Noz w wodzie/Cutitul in apa ('62). Primul lung metraj si, totodata, primul film polonez postbelic care nu aborda tema razboiului". Incultura cinefila a damei si a intregii redactii Re: pulika poate fi modificata daca vor viziona urmatoarele filme, fara tematica beligeranta, realizate inainte de '62:
Innocent Sorcerers -1960
Siberian Lady Macbeth -1961, ambele regizate de Andrzej Wayda
si Mother Joan of the Angels de Jerzy Kawalerowicz (1961).

BeNnY 10 Mar 2006 15:28

Bull shit. Bullshit.

Nightwane 10 Mar 2006 15:37

care imi trimite si mie numaru' nou din re:pugnik?

anouk 10 Mar 2006 17:12

ti-l trimit eu, e ca si necitit :P ... m-am oprit la articolul despre andreea marin (care e cam la inceput), de ce in fiecare numar trebuie sa apara si cate-o toapa, daca vroiam sa citesc despre cat de naturala si feminina e tanti de la surprize imi cumparam formula as cu 15 mii

KORBEN 10 Mar 2006 20:02

Originally Posted by anouk:

ti-l trimit eu, e ca si necitit :P ... m-am oprit la articolul despre andreea marin (care e cam la inceput), de ce in fiecare numar trebuie sa apara si cate-o toapa, daca vroiam sa citesc despre cat de naturala si feminina e tanti de la surprize imi cumparam formula as cu 15 mii

:D :)

totusi nu inteleg oamenii care citesc revista de la inceput si din scoarta in scoarta
sari si tu peste infamia dsp madam marin

Alex Leo Serban 12 Mar 2006 10:15

Originally Posted by anouk:

good point! :)
eu am citit-o (ei, da, din scoarta-n scoarta!) la torino, unde (ink) sint, adusa de kiri: mi se pare sub precedentele - nu doar din cauza de tzoapa absoluta a.marin & stuff (pe bune acuma, daca asta e misto & esca e nasoala, it's a topsy turvy world!), ci pt k nu prea are un centru hard, o kestie tare, highlight or whatever, cum aveau alelalte...
cel mai mult mi-au placut kiar kestiile scrise de kiri (with or without anca g), like destinatii turistice de o zi, dialogul - super-bestial - dspr berlinala si, mai ales, interviul cu chuck palahniuk - mai ales k m-am apucat sa citesc si 'jurnal'-ul astuia :P
kestiile de muzica ma enerveaza big time in cont., adic, who the f.uck is 'lemmy' & de ce m-ar interesa sa citesc dspr el?!
carmen mezincescu is cool as always, indiferent dspr ce scrie (polanski - whaddabore!), cretulescu & wife le zic si ei bine, in skimb korben aka marculescu cristi (cu charlize theron a lui) e de-a dreptul penal... adica, gimme a break, am inteles k pe forum inghite litere & baga in plus, dar intr-o revista tiparita!? britt 'eklund' in loc de britt ekland (ex mrs sellers), 'africaani' (limba) in loc de afrikaans si, mai ales - asta-i kiar de balamuc! - 'toni' (as in 'premiile...') in loc de tony...!?
mai baiete, tu ai probleme grave, go see a doctor! :lol:

ogto 12 Mar 2006 20:11

"you are the queen of confrontations", zise bamse si mai lua o gura de miere.

You remember bamse, right? Bet nightwane does.

All times are GMT +2. The time now is 07:57.