![]() |
Si eu tin cu Ferrari din totdeanuna, dar cu Alonso pe care nu pot sa-l sufar si cu Massa care nu imi displace asa de mult, sunt la doua extreme, dar oricum ar fi ma intorc la preferatul meu Schumacher.
|
Asta e o dilema, cu cine tii, cu echipa sau pilotul.
Exista echipe frumoase care au pedigree si care merita tot respectul ca de ex Williams asa cum exista piloti foarte buni care nu merita nici un pic de respect de ex Schumacher. Nu stiu de cand urmariti voi F1 cu atentie, eu dinainte sa apara MS la Jordan pentru prima oara Am fost fan de-al lui pana la incidentul cu Damon Hill. Nu pot sa nu ii recunosc meritele dar caracterul l-a tradat de atatea ori. Cei care urmareau pe atunci si mai aveau ceva dubii nu mai au nici o scuza dupa ce a incercat sa il scoata pe Villeneuve in decor si nu i-a mers. Am scris destul pe alt forum de F1 desfintat. Culmea e ca eu nu tineam cu Ferrari pentru ca a dus la extrem titul de pilot nr 1 in echipa. Dupa ce a plecat neamtu' am vazut ca FM si KR nu au mai beneficiat de preferinte. La fel va fi si acum cu FM si FA. Se vor bate pe bune. Sa vedem daca la Mercedes MS va mai beneficia de ajutor de la echipa. Pentru ca aici e problema cand esti cel mai bun si mai ai si tratament preferential in fata unui RB care nu se ridica la nivelul tau...... Tin cu Alonso, urmariti pe marii piloti, toti spun ca e cel mai bun in momentul asta. Modul in care McLaren s-a purtat cu el e strigator la cer. Nici acum nu pot spune ca tin cu Ferrari datorita lui Alonso.Tin cu WIlliams, desi si el are bubele lui, arunca pilotii dupa ce ii castigau titlurile ca sa nu le dea mai multi bani. Dar sa nu ne imbatam cu apa rece, F1 e un focar de interese si faulturi pe la spate la fel ca multe altele. Sunt prea multi bani in joc. Iar noi suntem la discretia informatiilor trunchiate si in plus vom fi intodeauna subiectivi, nu vom vedea defecte celui pe care il sustinem, desigur, nici Alonso nu e inger. De ce ma uit de 19 ani la masini care se tot invart ? De ce imi pierd o gramada de timp pe net sa citesc tot ce se mai intampla, urmaresc testele(pe net), scriu pe forumuri in loc sa ma plimb in aer liber ? E greu de spus. Probabil din acelasi motiv pentru care te uiti la un film despre care ai citit ca este o porcarie. Din curiozitate. Si daca totusi astia care il critica nu inteleg nimic ? As putea compara F1 cu o telenovela, O Santa Barbara ca are atatea episoade...... |
Lucrul ce m-a supărat anul trecut a fost faptul că scandalurile au izbutit să îşi facă prezenţa şi în F1. Îmi place sportul acesta mai ales pentru că, deşi o fi vorba de mânăreli şi bani mulţi, sportivii muncesc pe bune [nu tu droguleţe sau alte aberaţii]. Da, e vorba şi de şansă şi de susţinărtori, dar nu te bagă nimeni în seamă dacă nu faci faţă. Şi să nu îmi spuneţi că există o cursă fără provocări!
Ţin cu Schumacher de când am început să mă uit la F1 de prin '96 [sau '97?!] când el era proaspăt ajuns la Ferrari. Probabil că se numeşte... fidelitate sau... copilărie, dar am ţinut cu el până când s-a retras. Cât despre Alono, cum că toţi spun că e cel mai bun, nu mă prea interesează. Rezultatele contează, şi da! ştiu că a câştigat o dată în faţa lui Schumi. De asta anul acesta devine şi mai interesant. :P Nu cred că F1 poate fi comparat cu o telenovelă... alte sporturi da, dar acesta NU. :D |
F1 si-a pierdut doza de spectaculozitate odata cu introducerea noilor reglementari privind siguranta.:-q Urmarea: 3 ore si ceva de plictis, urmarind masinile cum merg una dupa alta, totul hotarindu-se la boxe.(:| Prefer cursele Indy sau Nascar, acolo avem inca parte de spectacol. Si de cite un deces din cind in cind...>:)
http://www.youtube.com/watch?v=3tl-6oqN0i4 |
Eşti enervant de amuzant. :)) X( :))
|
Originally Posted by Windom:
Americanii sunt absurzi cu safety-urile lor. Prinzi unul favorabil si de pe ultimul loc ajungi primul. Eram fan Montoya si acum lunea urmaresc ce se intampla pe acolo. Daca iei cursa lap by lap vezi niste diferente in pozitii de tot rasul. Imi place mai mult stilul european, ai un tur avans le dai..... nu sa bage safety sa ma chinui iar in ultimile ture sa ii bat pe aia de li se da si lor o sansa. |
La care boxe? Că parcă nu mai au voie să alimenteze pe parcurs. :-? |
Cind eram eu tinar inca se mai alimenta.;) Acum nu mai stiu, ca nu mai urmaresc de cind cu regulile astea stupide. Oricum, nu mai prinde F1 o perioada ca aceea in care concurau Hill, Senna & Co.
|
Aha... deci nu erai foarte la curent cu ce şi cum. :P Atunci bine, multe nu mai sunt cum au fost [a se observa fotbalul românesc]... dar pentru asta eu tot mă uit şi tot entuziasmată sunt şi încă mai îmi place. :D
|
Originally Posted by vave:
Nop. Se ataseaza o cisterna de masina si se face plinul din mers cu o canistra atasata in dreapta pilotului. :) |
Luat din pagina de specialitate:
Refuelling The biggest change for the 2010 season is the banning of refuelling during races for the first time since 1993. Pit stops will not become a thing of the past, however, as drivers still have to use both dry-weather tyre compounds during a Grand Prix. Of course, those stops will now be much quicker, quite possibly under four seconds. The change requires cars to possess a much larger fuel tank - up from around 80 litres to something nearer 250 - and has a major effect on race strategy, with drivers having to pay more attention to tyre and brake conservation. To accommodate the bigger tank, the cars are likely to feature wider rear bodywork and a longer wheelbase. As a result, the weight distribution will be quite different to that of a 2009 car. |
Cu asa criterii, nu se mai numeste F1... auzi la ei, rezervor de 250 l :|
|
Pentru cei interesaţi de alte noutăţi din regulament [pe care unii încă nu le ştiu], intraţi aici.
Oricum mai şocantă a fost introducerea sistemului KERS anul trecut. :P |
Pentru mine socant e faptul ca o domnitza agreeaza F1.:P Pe vremea mea era altfel, domnisoarele erau cu Sclava Isaura iar noi, barbatii, cu F1... S-a intors lumea cu curu'n sus...:(
|
|
Uai şi să mă vezi cât de înverşunată sunt când mă uit. :"> Eh, uite: îmi place şi... snooker-ul. E mai bine acum? :D |
Ideea e ca femeile ies din bucatarie mai des decit pe vremuri.>:) Fie pentru F1 (ca sa fiu on topic), fie pentru alte activitati nepotrivite cu statutul de Evă. Îngrijorător.
|
Oh... stai lejer că şi bucătăria o frecventez des [şi nu doar ca să mănânc]! :P Dar ghici ce... acasă am televizor în bucătărie. :D
Ioi... "statut de Evă"? Asta-i buna! :)) |
Si dai bine cu tacu' in cartofi? Intra-n oala? :) |
Originally Posted by SoX:
Nu că nu ai/aş fi on-topic, dar: nu spuneam că joc, ci că îmi place să privesc. Oricum sunt cam mică pentru snooker. Cât depre bucătărit, mă descurc chiar bine. :P Şi gata... hai să rămânem la F1. :D |
Off-topic...
Apropo, windom, ai idee ce fel de specie era arborele frunzei ce-i acoperea "feminitatea" Evei? :) |
S-a schimbat câte ceva, prin urmare avem aşa: McLaren: Jenson Button, Lewis Hamilton. Mercedes BG: Michael Schumacher, Nico Rosberg. Red Bull: Sebstian Vettel, Mark Webber. Ferrari: Felipe Massa, Fernando Alonso. Williams: Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg. Renault: Robert Kubica, Vitaly Petrov. Force India: Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi. Toro Rosso: Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari. Lotus: Jarno Trulli, Heikki Kovalainen. HRT [ex. Campos ce şi-au schimbat numele]: Bruno Senna BMW Sauber: Pedro de la Rosa, Kamui Kobayashi Virgin: Timo Glock, Lucas di Grassi Statement released by the FIA: “The US team have indicated that they will not be in a position to participate in the 2010 FIA Formula One World Championship. Having considered the various options, the FIA confirms that it is not possible for a replacement team to be entered for the championship at this late stage." |
Vine Mercedes cu super-diffuser-ul lor si pune totul la punct inca din prima cursa.
Pentru curiosi, o descriere a situatiei dupa teste: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/moto...ne/8543250.stm |
Originally Posted by PoliFanAthic:
Rămâne de văzut. :) |
Acest Bruno Senna are vreo legatura cu Ayrton?
|
Originally Posted by omudindulap:
Da, este nepotul său. :) |
Eu am tot visat de Schumi in ultima vreme. Si cu cat e mai aproape debutul asta de sezon, cu atat mai morbide devin.
|
Originally Posted by PoliFanAthic:
.. visele? :-? |
Da.
Ieri noapte zbura din masina dupa ce Massa il forta sa intre intr-un zid si murea, iar dupa plangeau live Florian Konig si Niki Lauda pe RTL. Destul de tulburator. |
Ştiu că nu se face, dar mie mi se par amuzante visele tale. Cică s-ar spune că dacă visezi pe cineva că moare... îi omori moartea?!
Oricum, încearcă să te mai detaşezi un pic.. dacă te afectează. ;) |
Cred ca visele au inceput atunci cand a anuntat revenirea anul trecut. Si acuma par sa fi revenit, odata cu apropierea debutului.
Dar doar asta a fost chiar morbid. In altul purtam o discutie despre cat de buni o sa fie MGP cu diffuser-ul nou. :D |
În ce limbă vorbeai cu el/ei?
|
Cred ca engleza, dar nu-mi mai aduc aminte. Mi-ar fi fost tot una, puteam vorbi si-n germana cu el. :D
|
PoliFA: Bun şi aşa.
S-a făcut public şi ultimul concurent, co-echipierului tânărului Senna: Karun Chandhok. Recunosc că nu am auzit de el deloc până acum [nu că ar fi trebuit]. Detalii... |
Reamintesc, calendarul de anul acesta. :)
01 Bahranin (Sakhir) 12 - 14 Mar 02 Australia (Melbourne) 26 - 28 Mar 03 Malaysia (Kuala Lumpur) 02 - 04 Apr 04 China (Shanghai) 16 - 18 Apr 05 Spania (Catalunya) 07 - 09 May 06 Monaco (Monte Carlo) 13 - 16 May 07 Turcia (Istanbul) 28 - 30 May 08 Canada (Montreal) 11 - 13 Jun [noutate de anul trecut] 09 Europa (Valencia) 25 - 27 Jun 10 Marea Britanie (Silverstone) 09 - 11 Jul 11 Germania (Hockenheim) 23 - 25 Jul 12 Ungaria (Budapest) 30 Jul - 01 Aug 13 Belgia (Spa-Francorchamps) 27 - 29 Aug 14 Italia (Monza) 10 - 12 Sep 15 Singapore (Singapore) 24 - 26 Sep 16 Japonia (Suzuka) 08 - 10 Oct 17 Coreea (Yeongam) 22 - 24 Oct [nu ştiu dacă a fost aprobat au ba, prin urmare noutate] 18 Brazilia (Sao Paulo) 05 - 07 Nov 19 Abu Dhabi (Yas Marina Circuit) 12 - 14 Nov Care e preferatul vostru? Sau care vă plictiseşte? Pentru mine cel mai plictisitor e cel din Valencia. Iar preferat, deşi sunt mai multe, îl aminesc pe cel din Monte Carlo, desigur. :) |
Deci cele mai accesibile noua sunt Budapesta si Istanbul. Ne mai gandim... :-?
|
Nu mă refeream la care ai merge [asta implică altceva]... sau tu speri la un Mare Premiu al Greciei? :))
|
Da, am putea iesi din criza asta cu un Grand Prix. :D
|
Eu am fost in Ungria de trei ori si la Spa o data.
Spa e probabil si traseul meu preferat, in mod nesurpinzator, as zice. :D |
No.. păi şi nu dezvolţi un pic? Despre cursele văzute live, bineînţeles. :)
|
Sesiunea de calificări s-a terminat. :D
Vettel va pleca din pole position. Schumacher de pe locul 7, iar Alonso de pe locul 3. Revin printr-un edit cu amănunte. :P 1 Sebastian Vettel 2 Felipe Massa 3 Fernando Alonso 4 Lewis Hamilton 5 Nico Rosberg 6 Mark Webber 7 Michael Schumacher 8 Jenson Button 9 Robert Kubica 10 Adrian Sutil 11 Rubens Barrichello 12 Vitantonio Liuzzi 13 Nico Hulkenberg 14 Pedro de la Rosa 15 Sebastien Buemi 16 Kamui Kobayashi 17 Vitaly Petrov 18 Jaime Alguersuari 19 Timo Glock 20 Jarno Trulli 21 Heikki Kovalainen 22 Lucas di Grassi 23 Bruno Senna 24 Karun Chandhok Mă bucur enorm pentru Vettel, nu degeaba i se spunea noul Schumacher. :D Destul de complicat cu noile echipe pentru că monoposturile nu sunt în cea mai bună stare. Chandhok nici nu a putut să participe la sesiunea de calificări pentru că a venit prea târziu şi din câte am înţeles ar fi prea riscant. :-? Sunt dezamăgită de Button, speram să fie mai în susul clasamentului, iar Schumi... cred că va dura un pic până va scăpa de rugină. But... the game is on!!! <:-P |
:(( :(( :((
Uai ce mă oftic de tare, pe ultimul tur tot speram să îl trăznească pe Alonso din senin. Dar nu s-a întâmplat aşa că a câştigat. :-< Dublă Ferrari, yupy.. bla bla bla. Dar să nu uităm că ambele motoare ale monoposturilor au fost înlocuite înainte de cursă.* :| În primul rând, cum era de aşteptat Chandhok a abandonat din primul tur. Au fost puţine abandonuri la început printre care şi a lui Bruno Senna. E nasol pentru el ca lumea să aibă anumite aşteptări doar din cauza numelui, iar lucrul ăsta cred că îl înţelege foarte bine Ralph Schumacher [ce s-a retras de ceva timp :P ]. În al doilea rând, în turul 3 m-am speriat de am şi ţipat. :)) Îl şi vedeam pe Hulkenberg zdrobindu-se . În al treilea rând, chiar îmi pare rău de Vettel, speram să le arate clasă celor patru campioni mondiali [se pare că nu au mai fost patru campioni în acelaşi campionat din 1999]. În al patrulea rând, performanţa lui Schumacher nu o bag în seamă, trebuie să mai lucreze. Ce este totuşi frustrant este că Rosberg e mai bun decât el. :-O În al cincilea rând: cum o fi oare să ai o colecţie de monoposturi F1 vechi, de la începutul vremurilor? Se pare că Bernie Ecclestone ştie. :P Şi nu în ultimul rând clasaţii: 1 Fernando Alonso - Ferrari 25 2 Felipe Massa - Ferrari 18 3 Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes 15 4 Sebastian Vettel - RBR-Renault 12 5 Nico Rosberg - Mercedes Benz GP Ltd 10 6 Michael Schumacher - Mercedes Benz GP Ltd 8 7 Jenson Button - McLaren-Mercedes 6 8 Mark Webber - RBR-Renault 4 9 Vitantonio Liuzzi - Force India-Mercedes 2 10 Rubens Barrichello - Williams-Cosworth 1 11 Robert Kubica - Renault 0 12 Adrian Sutil - Force India-Mercedes 0 13 Jaime Alguersuari - STR-Ferrari 0 14 Nico Hulkenberg - Williams-Cosworth 0 15 Heikki Kovalainen - Lotus-Cosworth 0 16 Sebastien Buemi - STR-Ferrari 0 17 Jarno Trulli - Lotus-Cosworth 0 18 Pedro de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari 0 19 Bruno Senna - HRT-Cosworth 0 20 Timo Glock - Virgin-Cosworth 0 21 Vitaly Petrov - Renault 0 22 Kamui Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari 0 23 Lucas di Grassi - Virgin-Cosworth 0 24 Karun Chandhok -HRT-Cosworth 0 _________________ * Each driver may use no more than eight engines during a championship season. Should a driver use more than eight engines, he will drop 10 places on the starting grid of the event at which an additional unit is to be used. luat din regulament |
Bravo baietii!!!!! B-)
|
Welcome back Shumi!
|
No bun, trecem de la cursa de azi la faptul că weekendul acesta a avut loc parada campionilor. Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la prima cursă de Formula Unu, prin urmare toţi campionii [în viaţă, evident] au fost prezenţi şi au făcut o cursă demonstrativă. Spre ruşinea mea nu am ştiut de lucrul ăsta, aşa că acum mă uit la o poză şi încerc să îi recunosc pe actori. Fără să mă uit la numele lor, am recunoscut nouă. :-?
![]() P.S. Mersi Judex. |
Cum a fost anul trecut în Brazilia? :)) Într-adevăr destul de...aridă cursa.
|
Sa incercam, in paranteza cei ce nu au fost campioni F1 Pe randuri incepand de sus in jos , de la stanga la dreapta ; Alonso, Alan Jones ???? , MS, Emeron Fittipaldi, Hamilton, Mika Hakinen, Damon Hill Niki Lauda, Keke Rosberg, Mario Andretti, Jackie Stewart, Alain Proust, Jaques Villeneuve, John Surtees (?), Nigel Mansel,( ?), (Bernie Ecelstone),Jody Scheckter, James Button |
Originally Posted by victor:
Bine, chiar bine.. cu micuţe modificări: lângă Alonso e Jack Brabham , primul semn de întrebare de pe rândul de jos e Alan Jones,a l doilea e prinţul Salman bin Hamad Al Khalifa [ doar se întâmpla în Bahrain :P ], iar pe Button îl cheamă Jenson. :D |
Aiurea, il cheama Benjamin!!! :))
|
Aaaah, cand il vad pe Alonso cu zambetul ala in salopeta de Ferrari mi se face rau...
|
All times are GMT +2. The time now is 16:55. |