![]() |
Perfer un medic care nu scrie prea corect gramatical romaneste dar stie exact ce sa faca in meseria lui, decit un medic intelectual care o ia razna in mijlocu' operatiei si-ti taie ficatu' cind tu te operai de amigdalita... Sau sa-ti faca un "trei-in-unu" fara sa stii, cum a patit un prieten (s-a dus pentru deviatie de sept, i-au scurtat aia si omusorul, ca cica sa nu mai sforaie, si i-au scos si amigdalele, deh, ca erau in plus). Dar, wow, ce off topic de j'de pagini ar iesi de aici.
E un fenomen trist asta cu degradarea nivelului intelectual al medicilor de la noi. Foarte putini mai citesc beletristica dupa ce intra la facultate. Apoi dupa ce termina sint preocupati de cariera. Daca mai pun mina pe ceva publicatii de specialitate, reviste, seara un film, un Discovery - totusi au gusturi mai elevate fata de restu' populatiei - si cam atit, in timp, nu rideti, dar exercitiul scrierii se cam pierde. Doar in retete nu scrii "ia-ti pastilele de doua ori pe zi"... [Iar asta cu i din a si sunt/sint a zapacit pe foarte multa lume, desi nu mi-a sarit in ochi la teo asa ceva, o scriu pe lista ca sa va dau mici perlutze din diverse paturi sociale (anchis, sant, a tara - unde a e fostul i, sper ca e clar, imi pun si eu diacriticele asap)] INSA: Daca tanti Mitza de la piata se uita la telenovele, doctorii nostri fac audienta la Seinfeld, la Dr. House si alte seriale de calitate. Nu e chiar frumos sa-i punem pe toti intr-o mare oala. Eu daca ma gindesc sa fac ceva "de public", la ei si la altii cu IQ mai normal ma gindesc ca target. Ce aveti impotriva unei comedii oneste, cu umor adevarat, cum sint, de ex. "Punch Drunk Love" sau "50 First Dates"? Inteleg ce v-a "suparat" de-ati sarit pe Teo, insa pe mine m-a incalzit, iaca, acest mic si modest paragraf strecurat spre final:
Originally Posted by teo_k3:
Inteleg de aici, Teo, ca esti dezamagit de filmele romanesti (da' "Filantropica" nu ti-a placut? "Occident"? "Marfa si banii"? "Furia"? "California Dreamin' "? Si o lunga serie de scurtmetraje care mai de care mai faine si "de public"?) si fie ne tragi la raspundere, fie ai deja tentative sa iei atitudine concret si vrei sa ne propui macar o directie, daca n-ai cumva si ceva idei de scenarii, precum amicul Daniel. Eu vreau sa stiu ce fel de filme romanesti vrei sa vezi, Teo (cu ce exemple vrei tu), pentru ca esti pe target audience-ul meu si vreau sa-ti iau banii pe bilet ;) Si iaca, am scazut 2 trepte in ochii lui Abbas. :-S Dar un astfel de proiect se opreste sub linie la CNC si iata raspunsul real pentru Teo: nu pe noi trebuie sa ne tragi de mineca, fiindca unii chiar vrem sa facem si film de public de calitate (cum ti-am scris mai 'nainte, comedie buna, musical, film pt. copii...) Aurea mediocritas nu este o sintagma jignitoare si cred ca publicul romanesc ar veni in cinematografe (alea care mai sint, din nefericire) la filmul de limba romana in numar mai mare cu ajutorul unor astfel de filme fara pretentii de mare arta, dar la un nivel intelectual deasupra "Garcea si oltenii". Si-am avea si noi o industrie mai sanatoasa, in care filmele sa faca si "doar incasari", nu numai premiere obscure sau triumfuri festivaliere. Stiu ca exista ceva miscare si la noi in zona asta, insa prea putin. Deci, Teo, eu te ascult, da comanda! :) Dar trebuie sa stii cit de greu se face un film si sa nu judeci ceea ce nu cunosti in amanunt. Opinia e opinie, dar nu trece la acuzatii. Fiecare regizor vrea sa-si faca filmele lui, inainte de toate. Insa nu e rea nici strategia "one for them, one for me" pe care o aplica regizori importanti de pe meleaguri mai prielnice filmului... :) |
Eu cred ca tot 'filmul' asta din topic are un twist: teo_3k e de fapt danielcozma230. Mi se pare suspect ca un user nou sa aterizeze fix pe topicul asta ca sa sustina un alt user la fel de nou. E suspect si faptul ca dupa ce a inceput 'Teo' sa posteze, 'daniel' nu a mai aparut, cand pana acum intra zilnic sa ne 'lamureasca'. Teo, la fel ca Daniel incearca sa dea raspunsuri cat mai stufoase...se poate ca 'Daniel' as Teo sa fie prea obosit dupa ce posteaza, ca sa mai posteze si cu celalalt user. Oi fi eu prea paranoica? :-/
EDIT: Never mind, vad ca Teo a mai scris si prin alte topicuri... |
@Buticuţ
Good morning sunshine! :) @Pitbull "N-ar fi exclus ca scenariul lui autobiografic sä fi fost scris de Daniel, în semn de recunostintä cä din capul locului i-a tinut partea." =)) Excelent! Poate că recunoştinţa lui Daniel (dacă ar fi aşa) vine şi din faptul că teo_k3 ţine la fel de mult la ideea operaţiei estetice. Eu de asta pusesem întrebarea cu operaţia estetică. Adică, Teo sugera să se renunţe la un personaj important - Raul - , dar nu şi la operaţia estetică. >:) |
|
Originally Posted by buticut:
(Dar din partea unei fete inteligente ca tine, asta e o onoare! :D ) ...Da, el e! Am verificat. Deci, într-adevär, bietul pulifrici si-a inventat un self-doctorici. (Cele trei mesaje din alte topicuri erau la derutä...) Daniele tatä: ai fix pânä mâine dimineatä sä zici: "Iertati-mä cä-s prost si v-am crezut la fel ca mine." Urmeazä bannarea pentru clonä neautorizatä. (...Si bineînteles cä Mama-Handicapatilor, Tata-Escrocilor si Pupincuristu-Vadimilor a si särit sä-i tinä partea! :)) ) |
Mi s-a parut mie ceva putred la mijloc, ca parca prea tacut devenise daniel dupa sustinerea primita din partea lui Teo. Niciun 'multumesc', nothing + ca aveau viziuni asemanatoare asupra cinematografiei noastre, dar l-am prins eu. Female intuition I guess.
|
Your booticutish intuition rulz!
Apropo, särisi mia de mesaje! Ce rang personalizat vrei? Ce-ai zice de.. "Deppozitarä"? Sau de... Deppendentä? Nici.... Depplasatä n-ar fi räu! (Apropo, väd cä Mama-Banditilor tace mâlc! I-am luat piuitu'...! :D) |
Uhh o sa ma mai gandesc la rang :D.
Mi-au scapat astea de pe pag 5, dintr-un mesaj al lui daniel:
Quote:
si greselile gramaticale prezente si la teo (i-si). Daca le DEPPistam, nu mai aveam vreo urma de indoiala :). |
Originally Posted by buticut:
|
Pit
Ţi-am trimis acum câteva zile un pm, cam după apariţia lui teo. Sau ţi-a scăpat, sau n-am fost eu destul de explicit... :)) |
Am reväzut mesajul. Da, era clar. Cum de nu mi-a picat fisa...?
|
Probabil erai cu atenţia în alte zone.
Există şi intuiţie masculină? 8-} |
Eu cred ca pe mine m-a trecut pe ignore de cand i-am zis ca vreau sa fac operatie pe cord deschis cu resurse care constau intr-un cutit Shogun. >:)
Nu de alta, dar l-am intrebat cand si unde a terminat medicina. :D |
N-ai specificat "medicina"! B-)
|
Apropo, apärätorul lui, tovaräsul Ipulescu, când a väzut în ce hal s-a fäcut de râs, a intrat în crize si-a început sä bläcäreascä pe-aici cum îi vine la gura - zicei cä-i rectul lui Torquemada dupä ce-a mâncat fasole. I-am mutat insanitätile la "Offtopic Asylum", si la fel voi face cu toate aberatiile dement-mitoman-mitocänesti pe care le mai pune aici. Nu le sterg, fiindcä e util sä-l vadä lumea asa cum e - dar la "Cinematografia româneascä" n-au ce cäuta tigänismele.
|
Am apucat să citesc şi mă întrebam unde a dispărut mesajul... M-am gândit io că s-a executat operaţiunea "Moartea lui Ipu" =))
Nu m-am prins că vorbeşte serios. Eu credeam că e ironic şi că glumeşte, şi în chestiunea lui Teo şi în celelalte - qui s'aime... Astea-s limitările cuvântului scris... nu auzi intonaţii, nu vezi feţe, body language 8-} |
Originally Posted by c.ghevara:
Gata, back on topic. |
nu e corect.
sunteti o haita intreaga asmutita si flamanda. a... @ipu, fiindca de vreo trei zile ma tin sa-ti spun: de cand iti tot schimbi avatarele ai numai ghinioane. asta nu-ti da de gandit? |
Realizez ce inovaţie importantă sunt emoticoanele B-)
|
sunt enervante. deruteaza. |
All times are GMT +2. The time now is 20:50. |