![]() |
Din cele enumerate de Dragomara, doar impozitarea veniturilor din depozitele bancare e o masura anti-criza. Restul sunt fie masuri de stabilizare bugetara, fie chiar masuri pro-criza.
|
Scuze pentru dimensiune, am vrut doar să fie lizibil.
![]() Criza economica, departe a se fi incheiat, ameninta sa se transforme intr-o criza a datoriilor publice. Tarile isi datoreaza intre ele bani. Multi bani. La nivelul intregii Uniuni europene, datoriile publice ale statelor membre ajung la 8.600 de miliarde de euro. Agentia de evaluare financiara Moody's a publicat un material in care atrage atentia asupra posibilei extinderi a crizei datoriilor publice asupra sistemelor lor bancare, ceea ce ar fi un dezastru. HotNews.ro a realizat harta datoriilor bancare ale tuturor tarilor Europene, utilizand ca sursa Eurostat si bancile centrale. In cazul tarilor care au alta moneda decat euro, am preferat sa dam valoarea datoriei in moneda locala din cauza diferentelor de curs care ar fi alterat valoarea datoriei. Vezi mai jos datoria publica a fiecarui stat european, exprimata atit ca procent din PIB, cit si ca suma nominala. 1. Italia 115,8 % (1.795 miliarde de euro) 2. Grecia 115,1 % (300 miliarde de euro) 3. Belgia 96,7 % (326,6 miliarde euro) 4. Ungaria 78,3 % (75 de miliarde de euro) 5. Franta 77,6 % (1.489,025 de miliarde euro) 6. Portugalia 76,8 % (125 910 miliarde de euro) 7. Germania 73,2 % (1.700 mld. Euro) 8. Malta 69,1 % (3,948 miliarde de euro) 9. Marea Britanie 68,1 % (950,3 miliarde lire) 10. Austria 66,5 % (184,1 miliarde de euro) 11. Irlanda 64 % (104,6 miliarde eur) 12. Olanda 60,9 % (347 miliarde euro) 13. Cipru 56,2 % (9,5 miliarde euro) 14. Spania 53,2 % (559,65 miliarde eur) 15. Polonia 51 % (684,3 mld PLN) 16. Finlanda 44 % (75 miliarde eur) 17. Suedia 42,3 % (1.293,753 miliarde SEK) 18. Danemarca 41,6 % (689,036 miliarde Dkk) 19. Letonia 36,1 % (4,7 miliarde LVL) 20. Slovenia 35,9 % (12,5 miliarde euro) 21. Slovacia 35,7 % (22,5 mld eur) 22. Cehia 35,4 % (1.282,29 miliarde coroane cehe) 23. Lituania 29,3 % (27,1 miliarde LTL) 24. Romania 23,7 % (116,526 miliarde lei) 25. Bulgaria 14,8 % (9,79 miliarde de leva) 26. Luxemburg 14,5 % (5,4 miliarde euro) 27. Estonia 7,2 % (15,5 miliarde EEK) Uniunea Europeana 73,6 % ( 8.690,3 miliarde de euro) Sursa informatiilor: Eurostat |
Ce bine stă Bulgaria, da' la populaiţia şi la PIB-ul ei nici nu e de mirare. :D
PS: No, am încercat să citesc proiectele de lege privitoare la restabilirea echilibrului bugetar, şi mi-am dat seama că sunt pe cale de-a cădea în depresie. X( :(( |
din cate am auzit (vag,era pe la tv) vreo 2-3 universitati de la noi si nu mai stiu exact care de prin Anglia vor sa finanteze un brain-storming pentru prezentarea de proiecte care pot rasuci Romania spre directia buna. mi-a placut mult initiativa si sper sa iasa ceva din asta desi am capatat un aer destul de pesimist ...
|
Oxford sigur! ;)
|
putem face sute de brainstorminguri. nu cred ca ne pot ajuta cu ceva...
daca un om in floarea varstei, apt de munca, ajunge sa recurga la asemenea gest disperat, cred ca toate discutiile despre cum sa scoatem tara din criza sunt de prisos.nu de palavreageala am avea nevoie, ci de masuri viabile in plan real. si nu e singurul caz. sunt din ce in ce mai multe in ultima vreme si asta ar trebui sa ne dea de gandit. iata speta prezentata in ziare.drago, de la tine m-am molipsit: Un bărbat din localitatea Moreni a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce şi-a injectat motorină în vene din cauza crizei economice, relatează Agerpres. Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului 'Sfântul Ioan' din Iaşi, a declarat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a încercat să se sinucidă injectându-şi motorină în antebraţul stâng. Rudele bărbatului spun că acesta nu mai avea un loc de muncă şi trăia din ajutorul social. După ce a aflat că venitul îi va fi diminuat şi nu va avea cum să-şi întreţină familia, bărbatul a decis să îşi pună capăt vieţii. Potrivit medicului, cazul este cu atât mai şocant cu cât o astfel de metodă este extrem de rar citată în literatura de specialitate şi este singurul întâlnit până acum la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan'. "Pacientul a fost preluat rapid în UPU necesitând evaluare clinică şi biologică în vederea intervenţie chirurgicale. Pacientul va rămâne internat la chirurgie reconstructivă, dar prognosticul funcţional rămâne extrem de rezervat existând riscul unui potenţial evolutiv necrotic", a spus dr. Ciuhodaru. |
Originally Posted by rvn:
ba aici e marea problema ca ar trebui facute multe asemenea brainstorminguri si ar trebui sa tragem mai des cu ochiul la cei din afara ca sa culegem exemplele bune... doar ca la noi nu exista interes pentru asa ceva pentru ca punerea ideilor bune in practica ar insemna topirea coruptiei si doooh ce-s tampiti (destepti) s-o faca? |
ba ne-am umplut de-atata exemple bune, ca nu putem sa le ducem.
de douazeci de ani incoace tot experimentam modelele lor si tot degeaba. pe omul de rand nu intereseaza teoria altora.si nici practica.aia n-au trecut prin comunism ca noi. el nu se gandeste decat la ziua de maine si la faptul ca frigiderul este gol. |
n-or fi trecut prin comunism da hai sa-l mai lasam drq si sa nu ne mai vaitam atat ca suntem in umbra lui pentru ca in primul rand suntem in umbra conducerii proaste si strategiilor proaste. si cand te intereseaza doar faptul ca in prezent nu ai ce pune pe masa si nu ce vei pune pe masa pe viitor e nasol (asta se face la noi din plin). e mult mai benefica o strategie pe termen lung decat incercarea de a face totul roz pe moment.
|
Originally Posted by rvn:
Nu omul de rand face brainstorming si nu e el cel care trebuie sa le puna in practica, cel putin in cazul de fata. Asa ca ideea e foarte buna, de ar face si politicienii altceva decat sa arunce cu noroi unii in altii, in special opozitia, practic "opozitie" asta inseamna in Romania, n-ai nici un fel de obliatii sa vii si cu solutii. Aici solutiile sunt foarte simple "noi", "X-ulescu", dar nu exista ceva care sa implice un lucru exact si nu doar numele unei persoane sau al unui grup |
Originally Posted by Liviu-:
corect,aici. ai zis bine. omul de rand nu face brainstorming.el vrea masuri concrete, care sa-i faca lui ,viata mai buna. credeti ca la noi nu se fac "sezatori "? ohoho, destule! dar, fara sens. solutia e una iar masura este alta. conteaza a doua si cine are dreptul s-o ia. |
Măsurile de austeritate impuse în Uniunea Europeană riscă să trimită continentul “înapoi spre anii ‘30 (diasporaonline.ro)
„Şeful Confederaţiei Sindicatelor din Europa, John Monks, a avertizat că măsurile de austeritate impuse în Uniunea Europeană riscă să trimită continentul “înapoi spre anii ‘30. El a precizat că şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se teme că ţările membre vor întoarce spatele democraţiei, dar din cu totul alte motive. “Este extrem de periculos”. E ca în anul 1931, ne întoarcem în anii ‘30, începem cu Marea Depresiune şi terminăm cu dictatura militară”, a declarat secretarul general al Congeresului Sindicatelor Europene (ETUC) într-un interviu acordat jurnaliştilor de la EUObserver.” (clic pentru continuare) |
Ce comparatii economice cretine. Avantaj Romania! Dublu Fault Grecia!
Grecii vor inghetarea salariilor si sa se scoata cel de al 13lea salariu. In timp ce la noi se vor scadea pensiile si salariile cu 15, respectiv 25%. Ooo, da... ce bine e in Romania. De curiozitate ai fost vreodata in Grecia, sau te iei dupa astia de la TV? Au un superturism, printre cele mai bune din Europa. Au organizat Olimpiada in 2004, acum 6 ani. Stii ce inseamna asta? Cata infrastructura iti trebuie pentru organizarea unui eveniment de o astfel de anvergura? Au autostrazi, au infrastructura. Au aeroporturi moderne, nu bascalii ca otopeni, care are 2 piste. Sau magazia aia de baneasa. Poti traversa Grecia de la un capatat la altul in 6 ore, nefiind nevoit sa iesi vreo secunda de pe autostrada. E civilizata tara fata de Romania. Si acuma o sa spui ca sunt violenti la adresa autoritatilor? Grecii au iesit in strada pentru ca statul vroia sa le ia cel de-al 13lea salariu, care la noi nici macar nu exista. Au fost in fata usii Parlamentului, au fost violenti, toata lumea a protestat, profesori, muncitorii, toti. Si pentru ca statul dorea sa le elimine cel de-al 13lea salariu si sa le inghete salariile timp de 2 ani. La noi se scade tot. Scad pensiile, scad salariile cu procente bune. A venit lumea sa protesteze, 40 de mii de oamenii in piata victoriei, care au facut dansul pinguinului si au aruncat cu oua intr-un nimeni de la TV. Ne meritam soarta. Noi nu o sa ajungem niciodata ca Grecia, din pacate... |
Danonino, ca bine le zici. Stam si inghitim cand astia isi bat joc de noi si apoi o fac pe salvatorii. Clasa politica de cacat, popor de cacat.
|
...din care și voi faceți parte...
Lăsând gluma la o parte, cu gândirea negativă și plângându-vă de milă n-o să ajungeți prea departe. Gândire pozitivă! Trasare de obiective și urmărirea lor cu perseverență diabolică - iată cheia succesului! |
Da, frate, gandire pozitiva, dar eu nu inteleg in ruptul capului cum poate cineva sa apere cu atata patima un politician, din oricare partid. Cand era Iliescu, toti il proslaveau, il votau, oricate s-ar fi spus despre el, cand e Basescu, toti ii gasesc scuze, si arunca vina in toate directiile numai pe ala care are toata puterea, nu. Daca nu ne vom invata sa nu tratam politicienii ca pe niste boieri, carora noi iobagii trebuie sa le aratam respect, daca vom mai avea slujbe in biserici pentru presedinte, prim-ministri, etc, daca nu vom avea atitudinea grecilor de a cere socoteala, de a cere responsabilitate, nu vom face nici un cacat cu atitudinea pozitiva. Pai tu imi iei banu', imi maresti taxe, imi scazi venitul, imi scazi pensia, si eu ar trebui sa-ti ascult tie labareala ca aia dinainte, ca mogulii, comunistii, Iliescu? Nu, amice, o sugi. Ai dat-o-n bara, ai mintit in campanie electorala, nu te mai las acum s-o faci pe salvatorul. Tu pleci, si vin altii. Chit ca aia sunt la fel, sau mai rai, pleaca si aia dupa. Ca asa, cu idiotienia asta ca "cine altcineva sa vina? PSD?", nu facem nimic. Da, sa vina PSD, sa vina oricine altcineva, ca nu e normal sa-ti bati joc de mine pe motiv ca nu am alternativa. Ai gresit, ai plecat, e atat de simplu. Fara drame, fara patimi, fara simpatii politice. Te-am votat, m-ai tras in teapa, fa-ti bagajelul te rog.
Dar la noi, si peste 50 de ani isi vor bate astia joc de noi, pe motiv ca "pe cine sa pui in loc", sau se vor castiga alegeri cu aceeasi tampenie cu comunistii. Cum naiba, nu suntem in stare sa iesim din negura istoriei, si la 20 de ani, tot comunistii sunt principala tema de campanie? Pe logica asta, am putea sa facem campanie electorala si ca adversarii sunt turci, si turcii mereu ne-au navalit, deci daca nu votezi cu mine, esti cu turcii. Tara de oi. Si stai linistit, ca nu ma exclud. Sunt si eu o oaie, doar ca-mi dau seama. |
Eu am înțeles ce ai vrut să spui și nu te-am inclus decât în glumă. Chiar și la ultimele alegeri prezidențiale s-a văzut că românii sunt împărțiți și cu greu pot fi catalogați ca un singur popor și deci făcuți responsabili unii pentru greșelile celorlalți.
Bine că suntem măcar în Uniunea Europeană. Cine știe cum ar fi arătat România în afara Uniunii. |
Originally Posted by Ipu:
ipusor, in afara Uniunii Europene, Romania ar fi aratat absolut la fel! mai, am spus de nu stiu cate ori si sa se retina: granita U.E. se termina la Nadlac.punct. sau la Szeged, unde se termina autostrada, mai exact. dincolo...e haosul, adica nu lumea a treia, a cinspea pentru ei. |
dragilor, nu stiu daca observati. dar incepand de azi....we are going down! very down! very fast!
tot ce pot sa va urez cu privire la acest picaj este sa vizionati filme frumoase, chiar daca pe burta goala. :-? |
Originally Posted by Floydman:
De ce? Curentul e gratis? :)) |
All times are GMT +2. The time now is 02:58. |