Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Jocul cu citate literare (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95501)

Sihaya 24 Jun 2009 17:08

Pai nu asta e ideea? Sa.l ghicesti, nu sa.l gugaluiesti. Cred k a vrut sa spuna sa te asiguri k nu poate fi gasit pe google.

Posteaza altul. K dupa replika cu google...

bre 24 Jun 2009 19:36

mai, las pe altcineva. de cand m-am mutat, n-am avut timp sa-mi aduc toate cartile si nu prea mai am surse. als, chambord? sau tu! :D

halebardul 24 Jun 2009 19:39

Originally Posted by Sihaya:

Cred k a vrut sa spuna sa te asiguri k nu poate fi gasit pe google.

esact.

sau macar nu asa usor, din prima.

corinka 24 Jun 2009 19:44

Sedea aici, in camera comoda si trista, ca o marioneta stapanita de forte uriase si inspaimantatoare, care nu tineau seama de familie, clasa sau crez, caci se desfasurau mecanic, spre teluri de nepatruns. Aceasta fu ceea ce il izbi pe tanarul [...], care privea totul cu obiectivitate.
Sarman, batran tata! Iata sfarsitul, iata pentru ce a trait el cu atata mareata cumpatare! Pentru ca acum sa fie singur, din zi in zi mai batran, tanjind dupa un suflet de om cu care sa poata sta de vorba!

Am scos un substantiv propriu, altfel era prea simplu.

corinka 24 Jun 2009 23:29

Originally Posted by corinka:

Sedea aici, in camera comoda si trista, ca o marioneta stapanita de forte uriase si inspaimantatoare, care nu tineau seama de familie, clasa sau crez, caci se desfasurau mecanic, spre teluri de nepatruns. Aceasta fu ceea ce il izbi pe tanarul [...], care privea totul cu obiectivitate.
Sarman, batran tata! Iata sfarsitul, iata pentru ce a trait el cu atata mareata cumpatare! Pentru ca acum sa fie singur, din zi in zi mai batran, tanjind dupa un suflet de om cu care sa poata sta de vorba!

Am scos un substantiv propriu, altfel era prea simplu.

Nimeni nimic? :-/

Sihaya 24 Jun 2009 23:48

Forsyte saga: Man of Property.
John Galsworthy

tanarul Jolyon

Iata si citatul in original, din capitolul 2 Old Jolyon Goes To Opera

"There he sat in the gloomy comfort of the room, a puppet in the power of great forces that cared nothing for family or class or creed, but moved, machine-like, with dread processes to inscrutable ends. This was how it struck young Jolyon, who had the impersonal eye.

The poor old Dad! So this was the end, the purpose to which he had lived with such magnificent moderation! To be lonely, and grow older and older, yearning for a soul to speak to!"

corinka 24 Jun 2009 23:54

E randul tau. :)

keepwalking 25 Jun 2009 00:06

"— Miliţia? ţipă Ivan în receptor. Miliţia? Tovarăşul de serviciu? Daţi dispoziţie să se trimită cinci motociclete cu mitraliere pentru prinderea unui consultant străin. Cum? Treceţi să mă luaţi, merg cu dumneavoastră... La telefon poetul Bezdomnîi, vorbesc de la casa de nebuni... Repede, adresa dumneavoastră! ceru el în şoaptă medicului, acoperind receptorul cu palma. Apoi, strigă din nou în receptor: Mă auziţi? Alo!... E o neruşinare! vocifera deodată Ivan trântind receptorul de perete"

usor. :)

corinka 25 Jun 2009 00:10

Maestrul si Margareta de Bulgakov.

keepwalking 25 Jun 2009 00:12

Originally Posted by corinka:

Maestrul si Margareta de Bulgakov.

corect:)

e randul...cui?

Sihaya 25 Jun 2009 00:39

MINE !

"Cand veneau zilele scurte de iarna, amurgea inainte sa ne fi ridicat de la masa.Pana sa ne intalnim iar in strada, casele se intunecau.Fasia de cer deasupra noastra era de un vioriu ce se schimba necontenit si spre care felinarele strazii isi indreptau luminile palide."

Scuze de intarziere. Am vrut sa ma asigur k nu se poate "gugalui" :)

Chambord 25 Jun 2009 07:11

Originally Posted by Sihaya:

MINE !

"Cand veneau zilele scurte de iarna, amurgea inainte sa ne fi ridicat de la masa.Pana sa ne intalnim iar in strada, casele se intunecau.Fasia de cer deasupra noastra era de un vioriu ce se schimba necontenit si spre care felinarele strazii isi indreptau luminile palide."

Scuze de intarziere. Am vrut sa ma asigur k nu se poate "gugalui" :)

Tolstoi ? :D

halebardul 25 Jun 2009 09:02

Mihail Drumes? :D :D

illotempore2002 25 Jun 2009 09:04

sau Sadoveanu....era el obsedat de metafora cu cerul de culoarea unui toporas vioriu....

Chambord 25 Jun 2009 09:08

sau Calistrat Hogas (illo loves him, hi illo :) where the fuck have ya been ?) care era gurmand si il apuca noaptea pana se scula de la masa :P

halebardul 25 Jun 2009 09:08

Geo Bogza, Vlahuta, Calistrat Hogas, Aristide Buhoiu?
=))

illotempore2002 25 Jun 2009 09:20

Originally Posted by Chambord:

sau Calistrat Hogas (illo loves him, hi illo :) where the fuck have ya been ?) care era gurmand si il apuca noaptea pana se scula de la masa :P

around, sweetheart :-*

halebardul 25 Jun 2009 09:32

Nu, nu e Vlahuta. ;)
crecai Calistrat.

Sihaya 25 Jun 2009 09:59

Nu e un autor roman.

bre 25 Jun 2009 10:03

e rus cumva? mi-a venit asa instinctiv sa zic asta, cred ca m-am gandit la titlul in ajun, fum, o carte pe care am vrut s-o iau la un moment dat. n-am mai luat-o si nici n-am ctit-o dar m-a fascinat titlul. hai k aberez.

All times are GMT +2. The time now is 02:51.