PDA

View Full Version : Turneul Forumistilor: MinRep ne propune David and Lisa

Twinsen
20 Jan 2013, 23:12
Film: David and Lisa (www.imdb.com/title/tt0055892/)

Propus de: MinRep

Perioada de votare: 21 ianuarie 2013 - 27 ianuarie 2013

Oricine vede filmul poate vota fie Thumbs up fie Thumbs down, cu conditia sa comenteze alegerea. Pentru Thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute.

MinRep
21 Jan 2013, 12:44
Cred ca sunt necesara cateva cuvinte de introducere: "David and Lisa" e o ciudatenie din anii '60, un love-story cu adolescenti intr-un cookoo's nest, in care Keir Dullea este un tanar obsesiv-compulsiv care nu vrea sa relationeze cu oamenii, iar Janet Margolin este o fata cu dubla personalitate. Filmul este imperfect si este facut intr-o perioada in care pentru astfel de filme (independente, dificil de vandut publicului larg) se gaseau greu resurse, mai ales in America. Totusi, chiar la ani dupa o singura vizionare, mi-au ramas in minte figurile actorilor si cateva imagini-cheie, precum Lisa imbratisand o statuie sau David manipuland (intr-un vis, probabil), un ceas urias.

Sincer, nu stiu ce parere o sa va lase. Pare sa fie genul de film care e greu de iubit, dar usor de respins ca relicva dintr-o alta epoca. Totusi, daca va intrebati de ce l-a distribuit Kubrick pe Keir Dullea in "2001" sau daca aveti in plan sa vedeti "Silver Linings Playbook" in saptamanile urmatoare, give "David and Lisa" a try!

Anyway, e pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ipJfehsEmrM

rvn
21 Jan 2013, 12:48
cred ca ne-am primit cu varf si indesat portia de vintage.
mi-a placut la nebunie Silver...

Twinsen
26 Jan 2013, 14:00
Psihologia din film e neconvingatoare si cam asta e tot, din punctul meu de vedere. Filmul n-are nimic de spus in afara unor evidente, dar la cat de incult si spalat pe creier e spectatorul mediu american, banuiesc ca i-ar fi putut fi de folos si astea. Keir Dullea e foarte bun, dar degeaba.