PDA

View Full Version : Turneul Forumistilor: loud.rocks ne propune Kind Hearts and Coronets

Twinsen
04 Nov 2012, 23:13
Film: Kind Hearts and Coronets (http://www.imdb.com/title/tt0041546/)

Propus de: loud.rocks

Perioada de votare: 5 noiembrie 2012 - 11 noiembrie 2012

Oricine vede filmul poate vota fie Thumbs up fie Thumbs down, cu conditia sa comenteze alegerea. Pentru Thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute.

MinRep
05 Nov 2012, 16:23
"Kind Hearts and Coronets" e un film care a trecut testul timpului, fiind inca foarte apreciat la peste 60 de ani de la premiera, ajungand sa fie rapid identificat cu ceea ce asociem ca fiind caracteristic studiourilor Ealing: umor negru, comentariu social cu wit britanic etc. Sigur, toata lumea mai stie ca Alec Guiness joaca vreo 8 roluri, o intreaga familie care este ucisa de un mostenitor ceva mai indepartat, care se considera inselat

Sincer, mie imi place filmul asta si e mai mult decat o simpla distractie de duminica dupa-masa. Nu stiu care va fi raspunsul celorlalti, dar mi-ar placea sa dati o sansa si celorlalte colaborari dintre regizorul Robert Hamer si Alex Guiness, cum ar fi "Father Brown" (cunoscut si ca "The Detective") si "The Scapegoat". Hamer este foarte talentat cand vine vorba de mizanscena, dar filmele sale sunt de fapt subversive, laund in derandere aristocratia si cutumele conservative ale societatii britanice dupa WW II. Povestile pe care le spune sunt tounge-in-cheek, fie ca este vorba despre un intreg clan masacrat de un nepot, de un preot catolic care vaneaza hoti de tablouri sau de un baron francez care vrea sa isi insceneze moartea, chiar daca Guiness alege sa ii joace pe acestia, de cele mai multe ori, fara cea mai mica urma de ironie.

Thumbs up

Twinsen
10 Nov 2012, 20:14
Problema cu comediile e ca daca nu esti atras de genul de umor pe care il abordeaza, filmul e ratat. Kind Hearts and Coronets e o comedie "british" foarte decenta si destul de inventiva in prezentarea modului in care Louis, neindreptatit de familia sa nobila, isi executa razbunarea. Dar pe de alta parte, asa cum a remarcat si MinRep, umorul e destul de subversiv si simplu fapt ca lumea pe care o critica nu mai exista in zilele noastre ii reduce din efect. N-am sa votez nici thumbs up nici thumbs down, pur si simplu mie nu mi-a spus mare lucru filmul, dar altora sunt sigur ca le-ar putea place.