Log in

View Full Version : Turneul Forumistilor: Liviu- ne propune Eternity and a Day

Twinsen
15 Oct 2012, 00:44
Film: Eternity and a Day (http://www.imdb.com/title/tt0156794/)

Propus de: Liviu-

Perioada de votare: 15 octombrie 2012 - 21 octombrie 2012

Oricine vede filmul poate vota fie Thumbs up fie Thumbs down, cu conditia sa comenteze alegerea. Pentru Thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute.

oneflyride
15 Oct 2012, 20:33
nvm

Igor12
21 Oct 2012, 17:34
"Dis-moi...demain, ca combien de temps durera?"

Doar ce am terminat de vazut filmul si inca nu a avut timp sa se sedimenteze asa ca imi voi exprima ideile asa cum imi vin. Mi-a placut foarte mult, un film tulburator, rascolitor ce are puterea de a-ti bantui gandurile mult timp dupa vizionare. Un film despre timp,despre un maine ce poate veni implacabil ca insusi sfarsitul sau care poate fi doar inceputul unei inlanturi nesfarsite de "maine". Un film despre un "azi" care poate fi tot atat de cuprinzator cat o viata, cu tristetea si regretul ca , in fata acelui maine, realizezi cat de multe ai fi vrut sa faci si ai tot amanat pe alta zi ce va sa vie, un "azi" cand vezi mai clar ca nicicand cat de importante sunt lucrurile neterminate, amanate, ignorate fata de micimea si futilitatea altora ce-ti par vitale si te incrancenezi sa le termini. Mi s-a parut un film in care prezentul gri, rece al unui poet batran si bolnav se intrepatrunde firesc cu imaginile luminoase ce emana liniste, caldura si iubire din trecutul sau, trecut care il accepta si-l incorporeaza asa batran, bolnav si singur cum e acum. Prezentul il obliga la tot felul de introspectii, il pune fata in fata cu posibilitatea de a alege intre resemnarea in fata lui "maine" sau acceptarea lui ca o "eternitate" , existand inca posibilitatea de a-si face planuri, de a se implica salvandu-se pe el si pe baiat. Imagini extraordinare, dialoguri sau monologuri ce isi pot aroga statutul de motto-uri ce starnesc ganduri, framantari si nelinisti. Bruno Ganz - foarte expresiv, reuseste sa transmita emotie si chiar daca a fost dublat in greceste, nu se observa. Coloana sonora excelent potrivita povestii, readucand la viata trecutul si urmarind insinuant prezentul.

" Tout est alle si vite! Cette douleur suspecte..Mon entetement a vouloir apprendre..a vouloir savoir... Ensuite le noir.. Le silence autour de moi..Le silence. Tout portait a croire qu'avant la fin de l'hiver... avec les silhouettes etherees des bateaux comme de soudaines percees dans le ciel...avec les couples d'amoureux sur la Promenade au soleil couchant...et la promesse hypocrite du printemps...Tout portait a croire qu'avant la fin de l'hiver...Mon seul regret, Anna..- mais est-ce le seul?- c'est de n'avoir rien termine. Tout est reste a l'etat d'ebauche. Des mots jetes par ci par la..."

Thumbs Up maxim (in caz ca ar putea exista si unul minim)

loud.rocks
22 Oct 2012, 19:09
Ce pacat ca nu a strans decat un comentariu acest film... Eu l-am inceput ieri si dupa vreo 40 de minute mi s-a stricat laptop-ul si n-am avut cum sa-l termin. Cu prima ocazie pe care o s-o am il vad din nou cap-coada, sper sa fie si restul la fel de minunat ca prima parte.

White1
22 Oct 2012, 21:18
E. Chiar am mustrari de constiinta din cauza ca nu am scris nimic despre el, pentru ca a fost cel mai bun film pe care l-am vazut in turneul asta.

Federico
23 Oct 2012, 12:20
pentru ca a fost cel mai bun film pe care l-am vazut in turneul asta.
Opa! Shit just got real.
I shall get down to this.
E vorba de Theo Fucking Angelopoulos oricum. Light of my life, fire of my... groin. :-O Btw, strangely enough, in ultimele doua filme ale grecului vazute chiar apare problema pederosis-ului...

Desi... de Theo zisese als ca-i un vulcan stins de lava formala... sau de Miklos Janco? :-?

(daca nu ma uit la Moonrise Kingdom o sa ma uit chiar azi la asta. Daca-l gasesc)

Twinsen
23 Oct 2012, 12:35
Scurt rezumat la scurtul mesaj a lui Federico

1. Theo e super tare, lumina groin-ului :x
2. Nu m-am uitat la film cand e in turneu, poate ma uit acum, da nu prea stiu...

Federico
23 Oct 2012, 19:30
Thanks, captain.

http://www.youtube.com/watch?v=8Tkf8s5Gsng

PS: Twinsen, data fiind calitatea ta de amfitrion al balciului, ma simt dator sa te-ntreb daca te-ar face mai fericit ca de-acum in colo sa m-abtin de la a ma baga-n seama daca n-am nimic inteligent, substantial si - mai ales- oportun de zis. Well?

PPS: sper c-apreciezi ca 'I'm trying reeeeeeaaaal hard to be the shepherd'... tu stii ca am o slabiciune pentru tine si nu-i frumos ca profiti.

Federico
23 Oct 2012, 19:33
Ma uit si la film acusica (daca mai reusesc sa ies de-aici suficient de repede incat sa nu cad in surescitarea tipica care se instaleaza dupa ce fac chestia asta si care nu m-ar mai lasa sa ma concentrez la un film)

PS: Needless to say, asta nu-nseamna probabil de nicio culoare c-o sa si spun ceva despre film...
http://i.imgur.com/92oWV.jpg

Twinsen
23 Oct 2012, 20:14
Scrii, nu scrii, e libertate pe net, thank god! Dar asta inseamna ca am si eu voie sa comentez, nu? :P

Federico
24 Oct 2012, 04:17
Ok, e libertate, dar cu mamele noastre cum ramane? Ca s-o pun exacerbat-(anti?)eufemistic...
Adica: sa comentam, da' omeneste, civilizat. Fara mistouri de prost (si ofensiv) gust. S-ar putea sa sune ciudat asta venind din partea, dat fiind ce cazier am pe constiinta. :|

Twinsen
24 Oct 2012, 13:20
Nu stiam ca e de prost gust sa remarci ca daca ai un regizor care te entuziasmeaza (te citez, via Lolita: "Light of my life, fire of my... groin") atunci ar fi normal ca filmele lui sa fie o prioritate pentru tine. Dar nah, ma scuzi ca m-am bagat in relatia ta speciala si inflacarata cu Theo. :))