Log in

View Full Version : Turneul Forumistilor: karenin08 ne propune Leaves of Grass

Twinsen
16 Sep 2012, 22:51
Film: Leaves of Grass (http://www.imdb.com/title/tt1151359/)

Propus de: karenin08

Perioada de votare: 17 septembrie 2012 - 23 septembrie 2012

Oricine vede filmul poate vota fie Thumbs up fie Thumbs down, cu conditia sa comenteze alegerea. Pentru Thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute.

robertsandu
17 Sep 2012, 19:44
L-am văzut acum câteva minute. O să-ncerc să caracterizez puțin acest film, fără să dau spolere și să stric, astfel, surpriza celor care încă nu l-au vizionat. Revin mai târziu cu un mini-review. Vă zic doar că nu m-a dat pe spate.

rvn
17 Sep 2012, 20:28
ma simt ca la fosta emisiune a Andreei Marin.

reivan
17 Sep 2012, 20:38
epic =))

robertsandu
17 Sep 2012, 20:41
O fostă-emisiune-lider-de-audiență-a-Andreei-Marin.

robertsandu
18 Sep 2012, 09:50
Leaves of Grass mi s-a părut un film oarecum mediu și, în același timp, o îmbinare de genuri stângace și nu prea coezivă. Sincer, nu mi-am dat seama dacă pelicula se vrea a fi o comedie neagră, o comedie cu accente de drama socială, un crime story ori o satiră. În opinia mea, este destul de greu de încadrat acest film într-o zonă anume - asta nu pentru că ar fi nemaivăzut de complex, ci pentru că pur și simplu încearcă să facă mult prea multe, reușind prea puține. Pe lângă asta, mie mi se pare că firul narativ se plimbă bezmetic pe plaiuri cam aiurite în final. It's all over the place cum ar spune englezii. Acțiunea se precipită, sângele începe să iasă de peste tot, gloanțele încep să șuiere pe lângă țestele protagoniștilor și tot așa.

Multe din lucrurile care plac ochiului la Leaves of Grass se datorează acestui dublu rol, unul antitetic, interpretat excelent de Ed Norton și câtorva scene plăcute (dar izolate și, repet, deloc coezive). Mie îmi este clar că sunt părți bune și părți rele la această producție. Nu este genul de film care își alege o trasă - mergând obedient pe cărarea lui și arătând ce vrea să arate. E în schimb o abordare cinică a la Cohen Brothers care, pe măsură ce filmul se apropie de final, se cam transformă într-un mini fiasco. Iar asta m-a deranjat.

Cum m-au deranjat și clișeele evidente din film, care, în opinia mea, nu au fost tratate deloc așa cum m-aș fi așteptat (adică satiric) de la o peliculă care se dorește a fi o miștocăreală șic. Din contră, sunt momente ce par desprinse dintr-un scenariu Hollywoodian cam siropos. Fiul rătăcitor (un alt clișeu clasic american) se întoarce acasă la ai săi și, ca să vezi, se îndrăgostește de o fată frumoasă, care e, în același timp, atât de diferită, dar și atât de asemănătoare cu el. Been there, done that. Nimic special la povestea asta.

În concluzie, filmul este o musaca de genuri cinematografice care, chiar dacă, să zicem, reșește să ducă scenariul până la capăt, o face șchiopătat. Acțiunea este precipitată, personajele nu sunt cu totul credibile (aici n-aș zice totuși că ăsta e un minus - având în vedere că exagerarea face parte din strategiile la care a apelat pelicula), iar amalgamul de senzații care te încearcă pe măsură ce vizionezi materialul nu m-a impresionat.

Una peste alta, o peliculă mai degrabă fără sens pentru mine. Se înscrie în rândurile filmelor care fie nu știu precis ce vor să arate, fie nu și-au ales cum trebuie metodele artistice prin care să ne transmită nouă, privitorilor, ceea ce au de transmis. Personal, rămân totuși cu imaginea de country-side destul de vie a regiunii Oklahoma și cu cele câteva râsete bune - izvorâte aproape exclusiv din acest contrast de limbaj și cultură existent între cei doi frați. Ar merita un 6/10 filmul, ceea ce ar însemna un Thumbs Up. Dar, pentru că (dacă nu cumva mă înșel) scopul turneului nu e să vizionăm cât mai multe filme care de-abia trec clasa, o să dau Thumbs Down.

rvn
18 Sep 2012, 11:15
hmmm, nu-ti place musacaua. pacat...

reivan
18 Sep 2012, 13:35
hmmm, nu-ti place musacaua. pacat...
daca o faci tu sigur o sa-i placa! :x

rvn
19 Sep 2012, 14:54
pentru mine,musacaua lui Robert este ghiveci. un amestec hollywoodian pur de situatii tragi-comice cu o usoara aroma de sens filozofal. daca am gasit ceva autentic in filmul asta a fost figura lui Bolger. e singura din cauza careia am ras cu adevarat.

robertsandu
19 Sep 2012, 15:18
daca am gasit ceva autentic in filmul asta a fost figura lui Bolger. e singura din cauza careia am ras cu adevarat.

E un actor foarte talentat Edward Norton.

rvn
19 Sep 2012, 15:37
E un actor foarte talentat Edward Norton.
ahh, da! e un actor foarte talentat, cu siguranta! din pacate, n-a putut sustine toata harmalaia de personaje insuficient conturate din jurul sau.

rvn
19 Sep 2012, 16:10
nu as putea caracteriza mai bine filmul asta, decat daca-as spune ca este o "pastila" ideala pentru a umple timpul,atunci cand nu ai ce face si astepti ceva: sa ajungi la destinatie cu trenul, autobuzul sau avionul, sa se termine orele de seminar, si tot asa...
apesi simultan pe doua butoane: relaxare totala si atentie distributiva. apoi, pe play, la "leaves of grass". e perfect! este doar un film usurel, cu acting subtirel si accente romantice, subdezvoltat la nivel de scenariu. eu am impresia ca autorul, nu s-a hotarat pana in ultimul moment ce sa faca cu el si-atunci...a ramas musacaua (ghiveciul). sigur, putem savura umorul. si monologurile, pe alocuri sclipitoare, ale lui Norton. din pacate, pentru mine, n-au insemnat nimic, pentru ca nu mi-au transmis nimic, tocmai din motivul amintit mai sus: scenariul nu e dezvoltat in nici o directie, iar mistocareala ieftina, de Hollywood, nu m-a convins ca filmul asta ar fi, nici o comedie neagra cu pretentii, nici un film de actiune, bine inchegat.
aaaa....ca Edward Norton e un actor exceptional, sunt de acord intru totul. aici, insa, nu vorbim de cel mai tare rol al lui, cel cu zvastica pe umar si unde a stralucit, efectiv. aici, n-am vazut decat niste tatuaje, care, nici macar nu ne-au convins ca este un drogat, un ratat. totul a vrut sa fie un misto total: Bill era profesor universitar, dar,numai figura de sobolanel de biblioteca nu avea. doar ca se comporta ca un "timid care se trateaza", iar Brady, numai intruchiparea traficantului de droguri nu era. acelasi lucru caracterizeaza si celelalte personaje, aparitii slabute, insuficient exploatate, la nivel interpretativ (Susan Sarandon, de exemplu). chiar si idila romantica a lui Bill cu Kerry Russell, mi se pare...fortata si la fel, stearsa. intr-un final, filmul n-a stralucit la nici un capitol. singura lui calitate este efortul ,nu prea mare, al lui Norton,de a da viata simultan, la doua personaje. de ce si pentru ce, cred ca e simplu: doar ca sa ne relaxam un pic, pana ne reluam treburile importante.
doar pentru chestia asta, n-am cum sa dau thumbs up. aproape ca se sterge total din minte pana a doua zi....chiar si figura lui Bolger, de care eu, recunosc, m-am amuzat si-atat!

p.s. sorry, karenin. poate Anna nu-i a lui Tolstoi, ci a lui Heidegger.

robertsandu
19 Sep 2012, 16:51
Eu i-aș fi dat cu plăcere Thumbs Up dacă, în loc de împușcături și droguri la greu, încerca să-mi descrie cum este, de fapt, viața în regiunea asta americană despre care știu puține lucruri, Oklahoma. Acolo era ceva de arătat, părerea mea.

rvn
19 Sep 2012, 16:57
eu as fi dat thumbs up cu felicitari daca ar fi reusit sa ma faca sa rad cu lacrimi sau sa ma induioseze.

Twinsen
24 Sep 2012, 12:08
Thumbs up: 0
Thumbs down: 2