Log in

View Full Version : Turneu Inconoclast - discutii pe margine

Pages : 1 [2]

Twinsen
17 Sep 2012, 18:32
Adevarul e ca situatia e oarecum surprinzatoare. Sunt milioane de romani care folosesc netul, fara exagerare. Din milioanele astea, sa gasesc maxim 10 care sa fie dispusi sa discute despre un film de turneu. Rata e 0.0001%. :-O Iar Cinemagia e de departe cel mai mare forum romanesc de filme si e un brand cat de cat mediatizat.

Mercutio
20 Sep 2012, 00:46
La sfarsit de turneu, ca de obicei, afisez cateva date:

Cine, ce a propus

SoricicaMov - La prisonnière (1968) Henri-Georges Clouzot
marcusARCUS - Import/Export (2007) Ulrich Seidl
Chambord - Irma Vep (1996) Olivier Assayas
Cmd93 - Noi the Albino (2003) Dagur Kári
Twinsen - Love Exposure/Ai no mukidashi (2008) Shion Sono
MinRep - Ceddo (1977) Ousmane Sembene
White1 - Santa Sangre (1989) Alejandro Jodorowsky
aniela07 - Glissando (1985) Mircea Daneliuc
Liviu- - The Hole (1998) Ming-liang Tsai
Mercutio - Beau Travail (1999) Claire Denis

Primele trei filme in clasament

____________________Film_____Medie_____Total

1 Beau Travail (1999) Claire Denis_____3.83_____11.5
2 Noi the Albino (2003) Dagur Kári_____3_______ 21
3 The Hole (1998) Ming-liang Tsai______3_______ 9

Cei mai fideli participanti

___________________________Participari

1 MinRep_____________________7
2 marcusARCUS_______________6
3 Liviu-_______________________5

Multumesc pentru participare si
À la prochaine fois! :)

MinRep
20 Sep 2012, 17:49
Frumos rezultat. Imi pare bine ca ”Beau travail” a fost apreciat, e probabil cel mai bun film al Clarei Denis (desi nota mea ar fi tras un pic in jos average-ul). Pentru mine, dintre filmele pe care nu le-am vazut inainte de turneu, ”Santa sangre” si ”The hole” au fost cu adevarat revelatii si ma bucur ca macar unul a beneficiat si de consensul celorlati participanti.

grotesQue
24 Sep 2012, 22:16
Am o mica intrebare. Daca nu sunt inscris in concurs, am dreptu' sa votez? De la editia trecuta am urmarit cateva si mi s-au parut foarte bune, mai ales The Hole si Beau Travail. Editia urmatoare pare mult mai interesanta si poate voi reusi sa votez si eu la cate un film, daca se poate.

marcusARCUS
24 Sep 2012, 22:26
Am o mica intrebare. Daca nu sunt inscris in concurs, am dreptu' sa votez? De la editia trecuta am urmarit cateva si mi s-au parut foarte bune, mai ales The Hole si Beau Travail. Editia urmatoare pare mult mai interesanta si poate voi reusi sa votez si eu la cate un film, daca se poate.

Puteai si la editia trecuta,cred ca poti si la asta.

Mercutio
24 Sep 2012, 22:32

Sigur, toata lumea poate participa la discutii, am scris mereu la debutul fiecarui topic de film.
Singura conditie, am uitat sa spun, e sa comentezi filmul cat de cat, sa justifici votul, altfel spus.

grotesQue
24 Sep 2012, 22:52
Singura conditie, am uitat sa spun, e sa comentezi filmul cat de cat, sa justifici votul, altfel spus.

Asta am observat de la editia trecuta, doar ca nu stiam daca poate vota oricine sau doar cei inscrisi. Mersi

Mercutio
24 Sep 2012, 22:58

Asta am observat de la editia trecuta, doar ca nu stiam daca poate vota oricine sau doar cei inscrisi. Mersi

Te astept la viitoarele discutii! :)

Mercutio
29 Sep 2012, 16:42
Ultima actualizare la
Lista participantilor la Turneul Iconoclast III

1. Liviu- - Cinemaul Chinez Modern
2. arcusMARCUS - Bleak Cinema in the 21st Century
3. MinRep - Giallo
4. Twinsen - Film Japonez
5. robertsandu - Dominația formei asupra conținutului în cinematografia post 2000
6. rvn - Film independent
7. oneflyride - Filme de epoca
8. aniela07 - Filme nominalizate pentru cel mai bun film strain la Oscar
9. Igor12 - Film Noir
10. Mercutio - Documentar
11. SoriciaMov - SF rusesc
12. White 1 - Banned Movies
13. loud.rocks - Scurt Metraj
14. zeno.marin - Mockumentary

O pun aici pentru ca acest thread sa ramana in continuare locul de discutii pe marginea turneului.

Twinsen
29 Sep 2012, 17:17
Filmele nu se anunta si ele?

rvn
29 Sep 2012, 17:27
ohhh, nu crezi ca e mai interesant sa fie surpriza? putin mister nu strica...

Mercutio
29 Sep 2012, 20:16

nu. fiecare thread de film va fi deschis pentru vot doua saptamani. timp destul, deci, pentru a gasi filmul. cum zice si rvn, e mai misterios, iar oamenii vor fi nevoiti sa treca mai des pe aici. :)

rvn
30 Sep 2012, 15:01
timp in care cei implicati beau exclusiv apa plata cu lamaie..
oh,da, in afara de accidentele rutiere, lucrurile cu adevarat geniale se fac la betie.

Twinsen
30 Sep 2012, 16:25
Un tip beat ii spune unei femei:
-Fa, esti proasta!
Femeia suparata ii raspunde:
- Du-te nenorocitule de aici!
Betivul iar:
-Fa, esti proasta!
Tipa scoasa din minti de nervi:
- Ticalosule, nu vezi ca esti beat ca un porc?

- Da, dar mie imi trece maine!

Malombra
30 Sep 2012, 16:33
asta s-o crezi tu. (o bere înseamnă beţie ???:)) :)) :)) la ce pension ai crescut?)
eşti în stare singur să-ţi decreţeşti frunţişoara şi creieraşul, pînă la aplatizare, cu filmele pe care le vezi, deci.. e remarcabil cum îţi poţi petrece viaţa cu filme care nu spun nimic. revin cu cugetări. on-topic de data asta.

charles
30 Sep 2012, 16:44
Un tip beat ii spune unei femei:
-Fa, esti proasta!
Femeia suparata ii raspunde:
- Du-te nenorocitule de aici!
Betivul iar:
-Fa, esti proasta!
Tipa scoasa din minti de nervi:
- Ticalosule, nu vezi ca esti beat ca un porc?

- Da, dar mie imi trece maine!

adaptare tîmpită dupa schimbul de replici intre Lady Astor & Churchill. In original:
-Sir, you're drunk!
-Madam, you're ugly. In the morning, I will be sober.

Twinsen
30 Sep 2012, 17:21
Bine, daca vrei tu, merge si varianta cu urata. Sa respectam originalul!

Mercutio
30 Sep 2012, 18:06
mie imi place aia cand lui Churchill ii spune o doamna ce statea alaturi de el la un dineu: "domnule Churchill, daca as fi sotia dumneavoastra v-as pune otrava in cafea".
Churchill ii raspunde: "doamna, daca ati fi sotia mea, as bea cafeaua"

am mutat discutiile off aici. sper ca nu va deranjeaza.

anaemona
17 Oct 2012, 23:29
O sa ma confesez aici :) Constat, ca desi durata de votare in turneu s-a dublat, prezenta e aceeasi, ba mai mult, a trecut o saptamina si filmul propus de Twinsen n-a avut nici macar un comentariu.

Adevarul e ca nu e de mirare, asta e natura umana, lasam totul pe ultimul moment. Eu exact la fel fac, daca am ceva de predat si printr-o fericire mi se extinde termenul, tot la 2 noaptea inaintea zilei de predare termin treaba, ba chiar citeodata cu 15 minute inainte de a iesi din casa. Am avut un curs la care trebuia sa predam o serie de proiecte. Ti se da termenul de predare la fiecare la inceputul cursului, dupa care esti lasat in pace, nu sta nimeni sa te baby-sit, sa vada cum merge, ti-ai organizat timpul ori ba. Vine perioada de predare si ai de dat cite un proiect la 2-3 zile, evident puteai sa te apuci de ele treptat, cu citeva saptamini inainte, dar n-ai facut-o. Incerci sa impresionezi profesoara si-i ceri sa extinda termenul unui proiect mai greu :)) asta fiind cu 2 zile inainte de predare. Ea zice: daca astazi va dadeam proiectul asta si va ziceam ca aveti 2 zile pentru el, va asigur ca l-ati fi facut cu totii, asa cum o sa-l aveti cu totii gata in ziua in care trebuie. Si adevarul e ca are extrem de mare dreptate :) oricit de mult timp avem, indiferent despre ce domeniu e vorba, inghesuim totul pe ultimii pasi.

Mercutio
09 Jan 2013, 22:42
S-a incheiat editia a 3-a a Turneului Iconoclast.
Iata cateva statistici:

Primele trei filme

Film______________Medie________Total_______Propus de
1. Viridiana____________3.83________23_________White 1
2. The Taste of Tea _____ 3.5_________ 10.5_______Twinsen
3. Anima persa_________ 3.2_________16 _________MinRep

Cei mai consecventi participanti

1. MinRep____________10 participari
2. aniela07____________5 participari
3. Igor12 si Windom____cate 3 participari

Multumesc tuturor pentru participare!

marcusARCUS
05 Nov 2013, 14:51
Mai punem de-un turneu?

Mercutio
06 Nov 2013, 05:35
mai e cineva interesat? trebuie sa injghebam insa un grup de vreo 10 participanti. eu sunt disponibil sa-l organizez, ca si asa in ultima perioada ma uit numai la prostii, iar turneul ar fi o buna motivatie sa mai schimb registrul.
well, astept opinii! :)

Mercutio
07 Nov 2013, 22:52
eu credeam ca e in fibrilatie, dar e mort de-a binelea. RIP

Twinsen
08 Nov 2013, 01:20
Pai au fost pana acum vreo opt turnee de toate felurile, s-o cam dus entuziasmul.