PDA

View Full Version : The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Hattifnatt
29 Jan 2012, 04:35
Este vorba de cel din 2011 in regia lui David Fincher, cu Daniel Craig si Rooney Mara.

Nu am citit cartea si nu am vazut nici prima adaptare, nu stiu nici destula teorie in ale cinematografiei cat sa ma apuc sa scriu un review, dar am ramas profund impresionat de varianta lui Fincher si mai ales de jocul lui Rooney Mara... mi-a luat ochii de cate ori a fost pe ecran. Credeti ca are vreo sansa la ceva Oscaruri?

Liviu-
29 Jan 2012, 09:10
Are la premiile tehnice, mai putin imagine. Raman: montaj (desi cred ca nici pe asta n-o sa-l ia), montaj sunet, mixaj sunet.

marcusARCUS
29 Jan 2012, 10:30
Din p. meu d.v. ar avea sansa la imagine.De ce nu?Ca e prea intunecata?

Mie mi-a placut asta mai mult decat cel suedez.Sunt actorii mai buni,atmosfera construita de Fincher se potriveste mai mult cu cartea,fiind mult mai creepy decat in cel suedez si mi-a placut muzica de am murit la asta.

Liviu-
29 Jan 2012, 11:35
Pentru ca mai sunt The Tree of Life, Hugo si The Artist, Hugo (adica toate) care par a fi ceva mai apreciate pe domeniul asta. Personal pariez pe ToL, singurul premiu la care are vreo sansa, dar ramane sa vedem ce alege sindicatul lor.

Si mie mi-a placut mai mult varianta asta. E mai bun la regie, imagine, muzica si toate chestiile tehnice care mai sunt. La actori eu zic ca-i ceva mai apropiat, in functie de gusturile fiecaruia. Craig si actorul din varianta suedeza as zice ca au fost cam pe aceeasi lungime de unda, dar diferentele apar intre abordarile lui Rapace si Mara. Ambele mi-au placut, dar parca imi place mai mult Mara pentru ca-i ceva mai umana... but that's just me. Povestea a fost cam aceeasi in mare, fara cine stie ce diferente, dar parca mi s-a parut mai captivanta versiunea americana, care m-a si facut sa uit total de cea suedeza pe masura ce ma uitam la film. Presupun ca lucrul asta nu-i chiar asa usor de realizat avand in vedere ca varianta precedenta am vazut-o cu un an in urma. Per total mi se pare mai buna varianta lui Fincher, e oarecum un maestru la tipul asta de film si experienta asta s-a vazut.

Kriss_Kringle
29 Jan 2012, 13:08
Sincer,nu-l vad sa castige vreun Oscar.Sunt altele mai competente decat The girl with the dragon tattoo.
Si eu am vazut acum 1 an variantele suedeze dar asta nu m-a impiedicat sa compar anumite scene,(din ce-mi aduceam aminte) iar ce am observat e ca in varianta asta a lui Fincher au fost schimbate cateva si nu in bine,au fost mai seci si lipsite de implicare iar Rapace si Mara sunt la acelasi nivel dupa parerea mea.
Spre deosebire de Liviu,mie nu mi s-a parut prea captivanta versiunea asta, lipsind suspansul dar e si greu cand ai de-a face cu o poveste pe care ai mai vazut-o ecranizata.Ambele filme mi se par cam la acelasi nivel dar cum am mai spus,versiunea asta are un atu legat de final care vine mai cursiv si nu e la fel de ieftin si grabit precum cel din cea suedeza.
P.S:Coloana sonora mi s-a parut total pe langa.Parca era un incepator Reznor,care experimenta intr-un film unde era nevoie de o muzica mult mai sumbra.

chuky_doll21
05 Feb 2012, 13:40
Sincer,nu-l vad sa castige vreun Oscar.Sunt altele mai competente decat The girl with the dragon tattoo.
Si eu am vazut acum 1 an variantele suedeze dar asta nu m-a impiedicat sa compar anumite scene,(din ce-mi aduceam aminte) iar ce am observat e ca in varianta asta a lui Fincher au fost schimbate cateva si nu in bine,au fost mai seci si lipsite de implicare iar Rapace si Mara sunt la acelasi nivel dupa parerea mea.
Spre deosebire de Liviu,mie nu mi s-a parut prea captivanta versiunea asta, lipsind suspansul dar e si greu cand ai de-a face cu o poveste pe care ai mai vazut-o ecranizata.Ambele filme mi se par cam la acelasi nivel dar cum am mai spus,versiunea asta are un atu legat de final care vine mai cursiv si nu e la fel de ieftin si grabit precum cel din cea suedeza.
P.S:Coloana sonora mi s-a parut total pe langa.Parca era un incepator Reznor,care experimenta intr-un film unde era nevoie de o muzica mult mai sumbra.
Am citit si cele doua carti,am vazut seria de 3 filme a variantei suedeze si ilustreaza perfect varianta scrisa.Urmeaza sa ma uit si la cel cu daniel craig in distributie,Povestea m-a fascinat,complexa,detaliata si multa intriga.