PDA

View Full Version : SONDAJ: Top Filme 2011

Chambord
30 Dec 2011, 13:57
REGULAMENT

Sondajul are, ca in fiecare an, 2 capitole:

- Top 10 Released - filme care au avut premiera in Romania in 2011.
Lista filmelor eligibile: http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/?year=2011
Pot fi incluse in acest top si alte filme care nu sunt in lista de mai sus dar despre care aveti informatii sigure ca au rulat cel putin o saptamana intreaga la cinema in Romania.
Data limita pentru postarea topului personal la aceasta categorie este 31 Ianuarie 2012.

- Top 10 Unreleased - filme care au avut premiera publica (wide sau limited) in 2011 dar nu au avut (inca) premiera in Romania. Pentru a afla anul premierei publice: in pagina imdb a filmului click pe data de sub titlul filmului, in lista care se deschide - prima data care nu corespunde unui festival e ceea ce cautati.
Data limita pentru postarea topului personal la aceasta categorie este 29 Februarie 2012 (in luna februarie circula prin lume multe DVD-uri "for awards consideration" cu filme eligibile pentru acest top).

Pe masura ce vedeti noi filme, va puteti updata top-urile postat initial, pana la deadline-ul mentionat. Nu e nevoie sa editati si in postarea initiala. Ultima varianta de top-uri a fiecaruia va fi cea luata in considerare.

Daca nu considerati ca ati vazut 10 filme bune, puteti pune si mai putine in top (minim 5). Calitate nu cantitate !

Pentru clasamentul final se va puncta cu 10p filmul de pe locul 1, 9p - locul 2 .... 1p - locul 10

Chambord
30 Dec 2011, 14:02
Top 10 Released

1. Melancholia (Lars Von Trier)
2. Another Year (Mike Leigh)
3. 127 Hours (Danny Boyle)
4. Never Let Me Go (Mark Romanek)
5. Midnight in Paris (Woody Allen)
6. Drive (Nicolas Winding Refn)
7. Margin Call (J.C. Chandor)
8. The King's Speech (Tom Hooper)
9. Black Swan (Darren Aronofsky)
10. True Grit (Coen brothers)

Top 10 Unreleased

1. Nader And Simin, A Separation (Asghar Farhadi)
2. The Turin Horse (Béla Tarr)
3. Cold Weather (Aaron Katz)
4. The Tree of Life (Terrence Malick)
5. Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin)
6. Submarine (Richard Ayoade)
7. Meek's Cutoff (Kelly Reichardt)
8. The Kid with a Bike (Dardenne brothers)

Chambord
30 Dec 2011, 14:05
Rezultatele sondajului de anul trecut:

Top 10 Released (21 participanti)

1. Inception (Cristopher Nolan) 118p
2. Shutter Island (Martin Scorsese) 92p
2. Un Prophete (Jacques Audiard) 92p
4. The Social Network (David Fincher) 75p
5. Antichrist (Lars von Trier) 52p
6. The Road (John Hillcoat) 50p
7. Up in the Air (Jason Reitman) 46p
8. Bakjwi (Chan-wook Park) 45p
8. Toy Story 3 (John Lasseter) 45p
10. An Education (Lone Scherfig) 41p
10. Kick-Ass (Matthew Vaughn) 41p

Top 10 Unreleased (13 participanti)

1. Winter's Bone (Debra Granik) 64p
2. 127 Hours (Danny Boyle) 47p
2. I saw the devil (Ji-woon Kim) 47p
4. Black Swan (Darren Aronofsky) 35p
4. The Kids Are All Right (Lisa Cholodenko) 35p
6. The King's Speech (Tom Hooper) 32p
7. Animal Kingdom (David Michôd) 28p
8. Exit Through the Gift Shop (Banksy) 27p
9. How I Ended This Summer (Aleksei Popogrebsky) 19p
10. My Joy (Sergei Loznitsa) 18p
10. The Fighter (David O. Russell) 18p

varu
30 Dec 2011, 14:36
Pai prima data o sa dau un top 10 overall (released & unreleased), vazut prin toate mijloacele posibile, cinema, festival, net etc. pentru o imagine generala, dupa care o sa fac o despartire in doua topuri asa cum se cere pentru a fi luat in considerare.
Din ce am vazut eu anul asta, facute in anul asta (sau in 2010), top 10-ul meu arata asa:

TOP 10 overall (released & unreleased)
1. Melancholia

la mare distanta de celelalte 9 titluri din clasament

2. Drive
3. Nader And Simin, A Separation
4. The Turin Horse
5. La Piel que Habito
6. Mysteries of Lisbon (Raoul Ruiz)
7. Aurora
8. Another year
9. The tree of life
10. True grit

Cu precizarea ce nu are nicio importanta ca am vazut locul 2 si locul 1 in aceeasi zi, la mall :D , unul dupa altul, la o distanta de o ora si un pic unul de altul. Asa a fost sa fie, asa le-am si departajat.

Si acum cele doua topuri in forma in care mi s-au cerut

TOP released
1. Melancholia
2. Drive
3. La Piel que Habito
4. Aurora
5. Another year
6. True grit

TOP unreleased
1. Nader And Simin, A Separation
2. The Turin Horse
3. Mysteries of Lisbon
4. The tree of life
5. We need to talk about Kevin

Liviu-
30 Dec 2011, 15:02
Top 10 Released

1. Drive
2. Biutiful
3. Melancholia
4. Des hommes et des dieux
5. Incendies
6. The girl with the dragon tattoo
7. Black Swan
8. La piel que habito
9. Haevnen
10. Midnight in Paris

Top 10 Unreleased

1. The Tree of Life
2. Once Upon a Time in Anatolia
3. The Sunset Limited
4. A Separation
5. Tinker Tailor Soldier Spy
6. Tyrannosaur
7. Warrior
8. The Day He Arrives
9. Carnage
10. Le Havre

In cel oficial singurele care nu le-am vazut si care probabil au sanse mari sa intre in topul meu sunt Haevnen si The Girl with the Dragon Tatoo. Sunt sanse maricele sa schimb si ordinea primelor 3 pentru ca pentru mine sunt toate cam la egalitate. Primele doua le-am vazut de doua ori, iar dupa o eventuala revizionare a Melancholiei s-ar putea sa urce.

In cel neoficial mai sunt destule de vazut si sigur o sa sufere multe modificari. Am pus si The Sunset Limited, chiar daca nu a iesit deloc in vreun cinematograf. Cred ca pentru filme care au iesit direct la TV se poate face o exceptie. Ultimele 3 locuri sigur o sa dispara dupa ce vad mai multe filme.

mvpsebi
30 Dec 2011, 17:05
Top 10 Released

1. Biutiful
2. The King's Speech
3. Midnight in Paris
4. Drive
5. Another Year
6. Black Swan
7. The Help
8. Melancholia
9. Moneyball
10. Incendies

Top 10 Unreleased

1. A Separation
2. Rundskop
3. The Sunset Limited
4. Tyrannosaur
5. The Artist
6. Perfect Sense
7. Book chon bang hyang
8. Warrior
9. Senna
10. The Tree of Life

Federico
30 Dec 2011, 21:08
Top 10 Released

1. Drive
2. Biutiful
3. Melancholia

Oau, cat de sus ai cocotat "Biutiful"-ul!! Si deasupra cui!
Si eu eram super curios sa-l vad cand am auzit ca-i pe teava dar "melodramatismul bulimic" al lui Gorzo si inca vo cateva zvonuri mi-au rupt in patru cheful. Dar acum parca mi l-ai resuscitat tu un pic.

Top Released

1. Drive
2. Melancholia
3. 127 Hours
4. The Kids Are All Right
5. Black Swan
6. Le quattro volte
7. Rabbit Hole
8. Rise of the Planet of the Apes
9. You Will Meet a Tall Dark Stranger
10. Crazy Stupid Love

Spatiile marcheaza niste grabene mai abrupte decat o face diferenta de un singur punct oficiala dintre doua trepte consecutive. Ultimele 5 sunt de umplutura. Stiu ce s-a spus dar prefer asta decat sa las topul gol. Unele dintr-astea chiar le-am urat dar n-aveam cu ce sa le inlocuiesc - mai vazusem doar "No Strings Attached" (nota 2) si "Never Let Me Go" (nota 0).

Top Unreleased

1. A Separation
2. The Tree of Life
...
nu stiu dac-am mai vazut altceva...

Liviu-
30 Dec 2011, 21:31
Oau, cat de sus ai cocotat "Biutiful"-ul!! Si deasupra cui!
Si eu eram super curios sa-l vad cand am auzit ca-i pe teava dar "melodramatismul bulimic" al lui Gorzo si inca vo cateva zvonuri mi-au rupt in patru cheful. Dar acum parca mi l-ai resuscitat tu un pic.

Nu cred ca-s cea mai de incredere sursa pentru chestia asta. E o chestie mai mult personala, pe mine m-a atins filmul asta, chiar l-am simtit, ceea ce nu pot spune si despre Melancholia, cel putin nici pe aproape la nivel emotional. Poate valoric Melancholia e mai bun, de fapt aproape sigur e mai bun, dar am ales sa merg, cel putin pentru moment, pe ce m-a impresionat pe mine mai mult. Am citit si eu cronica lui Gorzo si nu sunt deloc de acord cu ea. Nu mi se pare exagerata deloc drama personajului principal, ci una foarte realista. Mi-a placut enorm si rolul lui Bardem si cred ca ar fi meritat mai mult Oscarul.

Twinsen
30 Dec 2011, 21:51
Umm, nu vreau sa deranjez, dar ati remarcat ca Drive e un film cu batai, nu? Cu personaje de benzi desenate. Care nu are practic nimic de spus. Idealul vostru in materie de filme e sa va uitati la imagini frumoase?

Frederico, inteleg ca in nota aia de zero (ZERO!) data lui Never Let me Go ai inclus si interpretarea lui Carey Mulligan? Da-mi voie sa-ti spun ca Mulligan transmite de zece ori mai mult in Never Let Me Go decat in Drive si asta nu are nimic de a face cu timpul in care e pe ecran.

Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 22:03
Opa,Twinsen a facut prima mutare,presimt ca iese cu scantei.:D

Ca sa fiu on-topic,o sa mai astept vreo luna pana se mai aduna titluri ca mai sunt destule care nu le-am vazut inca.

Liviu-
30 Dec 2011, 22:58
Twinsen, no offense, dar chiar ma doare undeva de impresiile altora despre filmul ala. Tu ai fost tot timpul sustinatorul impresiilor personale despre un film, ar trebui sa realizezi ca ceea ce simte cineva cand vede un film e foarte diferit de ce simte altcineva. N-am de gand sa continui pe subiectul Drive, mi-am batut gura degeaba pana acum si n-am de gand sa explic ceva ce e in primul rand personal: modul in care traiesti, simti si intelegi un film. A fost destul de clar ca mie filmul mi-a transmis mai mult decat scenariu mediocru sau ce alte impresii au avut diverse persoane fata de Drive. La fel s-a intamplat si cu The Tree of Life.

Nu ca as incerca sa ma ascund dupa parerea criticilor, chiar nu-mi pasa foarte mult de parerea lor, e doar ceva strict orientativ, dar din moment ce atatia il apreciaza trebuie sa fie ceva de capul lui, nu? Oamenii aia trebuie sa fi simtit si ei ceva cand l-au vazut, ceva ce clar voi n-ati reusit sa apreciati la filmul asta. Nu ma intelegeti gresit, asta nu-i neaparat un defect, fiecare cu ce-i place. Cu cat mai repede intelege toata lumea lucrul asta, cu atat mai bine. De asta am pus si Biutiful inaintea lui Melancholia, de asta am pus Warrior inaintea lui The Turin Horse, film care mi s-a parut ca a avut o idee foarte buna, o imagine foarte buna, dar care m-a plictisit prin repetitivitatea sa, desi aceasta era necesara pentru tema filmului.

PS: Apropo de Never let me go, uite, mie mi s-a parut un film extrem de banal, desi a avut cateva roluri bune. Cred ca a avut o idee foarte buna, dar povestea decurge mult prea rapid si mi s-a parut ca lasa niste gauri (emotionale, nu de scenariu). Cred ca filmul s-a terminat prea rapid. Sunt sigur ca si tu ai aceeasi impresie despre Drive. E clar ca n-am rezonat cu filmul ala si, desi rolul lui Mulligan e mai bun acolo, filmul per total nu mi-a transmis nimic. O fi vina mea, dar asta sunt eu, i-am dat atentia filmului si am considerat ca nu e destul. In topul meu filmul asta n-ar prinde nici macar locul 20. But that's just me...

Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 23:29
We can agree to disagree,asta vrei sa spui Liviu,nu?:P
Eu unul mi-am spus exprimat parerea despre Drive destul de clar,cat si despre celelalte 2 filme recente ale lui Refn,fiecare gandeste,simte si apreciaza in felul lui,e normal sa avem pareri diferite.
Ca tot se vorbeste despre Never let me go,pot sa spun ca mi-a placut intr-o oarecare masura,mai ales din cauza tridentului care joaca bine dar m-a frustrat faptul ca nu aveau pic de lupta in ei,s-au multumit cu faptul ca erau donatori de organe.Asta n-are treaba cu scenariul ci cu conceptia filmului care desi e interesanta parca lipseste o scanteie sau o nevoie de revolta.
Apropo,nu vreau sa instig dar oricare alt rol al lui Carey e mai bun decat cel din Drive.:P

Twinsen
30 Dec 2011, 23:36
Twinsen, no offense, dar chiar ma doare undeva de impresiile altora despre filmul ala. Tu ai fost tot timpul sustinatorul impresiilor personale despre un film, ar trebui sa realizezi ca ceea ce simte cineva cand vede un film e foarte diferit de ce simte altcineva. N-am de gand sa continui pe subiectul Drive, mi-am batut gura degeaba pana acum si n-am de gand sa explic ceva ce e in primul rand personal: modul in care traiesti, simti si intelegi un film.
Da, impresiile personale sunt ceea ce conteaza pentru fiecare. Insa nu cred am fost vreodata sustinatorul ideii ca ar trebui sa "te doara undeva" de parerile personale a altora. Mie daca imi place un film, il sustin si comunic inclusiv cu cei carora nu le place. Daca ne blocam in "gusturile sunt personale" asta aduce mult cu "gusturile nu se discuta" si atunci care mai e rolul unui forum de filme?
Apropo de Never let me go, uite, mie mi s-a parut un film extrem de banal, desi a avut cateva roluri bune. Cred ca a avut o idee foarte buna, dar povestea decurge mult prea rapid si mi s-a parut ca lasa niste gauri (emotionale, nu de scenariu). Cred ca filmul s-a terminat prea rapid. Sunt sigur ca si tu ai aceeasi impresie despre Drive.
Never Let Me Go a fost in buna masura o dezamagire pentru mine, exact din motivele enumerate de tine: gauri emotionale si poveste prea rapida. Imi place mult Ishiguro, deci am citit cartea imediat cand a aparut si m-a impresionat. Dar e genul de adaptare extrem de dificil de facut intr-un film de doua ore. Am apreciat la film interpretarile excelente ale lui Mulligan si Garfield si ca a reusit sa surprinde ceva din melancolia cartii.

Despre Drive nu am nici pe departe aceeasi impresia pe care o ai tu despre Never Let Me Go. Drive pentru mine e senzatia pe care o am cand merg la un restaurant elegant, admir bunul gust cu care e decorat, tacamurile de argint, serviciul impecabil a personalului. Dar in meniu au doar cartofi prajiti si cotlet de porc.

Kriss_Kringle
30 Dec 2011, 23:43
Despre Drive nu am nici pe departe aceeasi impresia pe care o ai tu despre Never Let Me Go. Drive pentru mine e senzatia pe care o am cand merg la un restaurant elegant, admir bunul gust cu care e decorat, tacamurile de argint, serviciul impecabil a personalului. Dar in meniu au doar cartofi prajiti si cotlet de porc.

LMAO!=)) =)) =)) =)) =))

BenPC
30 Dec 2011, 23:46
Top 10 Released*

# 1 Pina --- Wim Wenders --- Nota filmului: 10
# 2 Life in a Day --- Kevin Macdonald, Natalia Andreadis --- Nota filmului: 9
# 3 127 Hours --- Danny Boyle --- Nota filmului: 9
# 4 Black Swan --- Darren Aronofsky --- Nota filmului: 9
# 5 Never let me go --- Mark Romanek --- Nota filmului: 9
# 6 Midnight in Paris --- Woody Allen --- Nota filmului: 9
# 7 Rango --- Gore Verbinski --- Nota filmului: 9
# 8 The King's Speech --- Tom Hooper --- Nota filmului: 8
# 9 Biutiful --- Alejandro González Iñárritu --- Nota filmului: 8
#10 Mission Impossible: Ghost Protocol --- Brad Bird --- Nota filmului: 8
sau
#10 Rise of the Planet of the Apes --- Rupert Wyatt --- Nota filmului: 8

Top 10 Unreleased*

# 1 The Tree of Life --- Terrence Malick --- Nota filmului: 10
# 2 Senna --- Asif Kapadia --- Nota filmului: 10
# 3 Sunset Limited --- Tommy Lee Jones --- Nota filmului: 9
# 4 Warrior --- Gavin O'Connor --- Nota filmului: 9
# 5 Attack the Block --- Joe Cornish --- Nota filmului: 8
# 6 Cave of Forgotten Dreams --- Werner Herzog --- Nota filmului: 8
# 7 Oranges and Sunshine --- Jim Loach --- Nota filmului: 8

*liste in lucru, prima in mare parte e ok .. dar mai am de vazut cateva filme pt a completa a 2-a lista

Liviu-
30 Dec 2011, 23:49
Da, impresiile personale sunt ceea ce conteaza pentru fiecare. Insa nu cred am fost vreodata sustinatorul ideii ca ar trebui sa "te doara undeva" de parerile personale a altora. Mie daca imi place un film, il sustin si comunic inclusiv cu cei carora nu le place. Daca ne blocam in "gusturile sunt personale" asta aduce mult cu "gusturile nu se discuta" si atunci care mai e rolul unui forum de filme?

Nu am vrut sa sune in felul asta. Nu sunt deloc adeptul zicalei "gusturile nu se discuta", din contra, mi se pare o prostie, dar am discutat atat de mult pe filmul asta ca mi s-a intors. Nu mai simt nevoia sa explic nimic, am incercat cat de bine am putut, poate nu am facut-o foarte bine, dar inevitabil ne lovim de niste bariere, bariere care tin de experienta de viata a fiecaruia, suma tuturor lucrurilor care ne-au facut ceea ce suntem acum. Pana la un anumit nivel poti sa discuti, dar exista ceva peste asta, unde discutia devine de-a dreptul inutila si ceea ce ne face pe noi sa fim noi intra in actiune. Asta e bariera, iar o simpla discutie nu o poate muta deloc. Pentru asta e nevoie de mai multa experienta, de mai multa viata, de lucruri care sa ne schimbe in modul nostru de a fi. Si poate dupa asta o discutie blocata isi poate regasi sensul. Pana atunci n-avem ce face.

LE: Ben, hotaraste-te asupra locului 10 :P Nu poate ramane decat unul.

PS: Federico, ma simt nevoit sa aduag ca probabil vei fi de acord cu Gorzo in ceea ce priveste Biutiful, asta dupa cat te cunosc de pe forum. Sper sa nu am dreptate, dar am simtit ca trebuie sa te avertizez, daca mai era nevoie sa o fac :P

adinachitu
31 Dec 2011, 00:12
Top 10 Released

1. Melancholia
2. Pina
3. Drive
4. Midnight in Paris
5. Aurora
6. Biutiful
7. Black Swan
8. Life in a day
9. HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS - PART 2
10. Balada triste de trompeta

Top 10 Unreleased

1. The Turin Horse
2. The tree of life
3. Film pentru prieteni
4. Another Earth
5. The yellow sea
6. The Future
7. Hesher

Windom
31 Dec 2011, 08:13
Top 10 Released

1. Melancholia
2. Drive
3. Aurora
4. True Grit
5. 127 Hours

Top 10 Unreleased

1. The Tree of Life (Terrence Malick)
2. Tinker Tailor Soldier Spy (Tomas Alfredson)
3. Kill List (Ben Wheatley)
.........................................

Deocamdata atit. Mai vad, mai bag...

omudindulap
31 Dec 2011, 12:39
Top 10 Released

1. Melancholia
2. Incendies.
3. Io sono l'amore
4. Hævnen
5. Drive
6. Biutiful
7. The Kids Are All Right
8. Rabbit Hole
9. Pina
10. Periferic

Federico
31 Dec 2011, 15:52
Umm, nu vreau sa deranjez, dar ati remarcat ca Drive e un film cu batai, nu?

Mi se pare mie sau chiar incerci sa sugerezi ca am/as avea o problema cu ideea de batai in sine? Did I just hear you say that?! Am I fucking dreaming here?!! (Relax, nu e tonul pe care vorbesc, doar citez din o faza superamuzanta din "Ghost Dog"). Si "7 Samurai" si "Pulp Fiction" si "Godfather" si "Taxi Driver" sunt filme cu batai...

Cu personaje de benzi desenate.
WTF?! :|

Care nu are practic nimic de spus.
Cui? Mie mi-a "spus" destule. Sunt sigur ca daca cercetezi cu atentie mai gasesti si prin randul criticilor profesionisti din toata lumea indivizi care ar tine sa te contrazica.

Idealul vostru in materie de filme e sa va uitati la imagini frumoase?
Nu, nu cred. Dar "Drive" nici nu e genul ala de film (calofilie fotografica).
Frederico, inteleg ca in nota aia de zero (ZERO!) data lui Never Let me Go ai inclus si interpretarea lui Carey Mulligan? Da-mi voie sa-ti spun ca Mulligan transmite de zece ori mai mult in Never Let Me Go decat in Drive si asta nu are nimic de a face cu timpul in care e pe ecran.
E o poveste mai lunga si mai veche aici. Dar ideea e ca eu am o problema cu ecranizarile de obicei. Daca vine si dupa ce am trecut prin carte in prealabil, si la scurt timp dupa (24 h in cazul asta) si daca mi-a si placut mult lectura, si daca si filmul nu exceleaza dpdv al unei obiectivitati elementare... atunci e crima si pedeapsa. Ceea ce s-a si intamplat aici. Nota aia e evident nu e una ortodoxa, daca ar fi sa fac un efort si sa-mi obiectivez cat de cat subiectivitatea as zice ca filmul e de o mediocritate "hexagonala" deplina. Insa eu am notat cu 0 experienta mea subiectiva si personala in sine. A fost un dezastru.
Da-mi voie sa-ti spun ca Mulligan transmite de zece ori mai mult in Never Let Me Go decat in Drive si asta nu are nimic de a face cu timpul in care e pe ecran.
Speak for yourself pls. :)
Opa,Twinsen a facut prima mutare,presimt ca iese cu scantei.:D

Ca sa fiu on-topic,o sa mai astept vreo luna pana se mai aduna titluri ca mai sunt destule PE care nu le-am vazut inca.
LOL, instigator mic si afuristi ce esti! :D Eu zic sa-ti sa-ti rezolvi intai problemele cu doamna gramatica si abia apoi sa vii sa bagi batul pe la garduri. (Pls no offense, n-o spun cu rautate, glumesc doar. )

Nu cred ca-s cea mai de incredere sursa pentru chestia asta. E o chestie mai mult personala...
Yeah yeah :D I know (and hate) the feeling too. Sa fii responsabil de timpul cuiva, de-aia urasc sa fac recomandari (persoanelor de care imi pasa cat de cat ;) ) chiar si cand ma roaga insistent. Dar las c-am bagat eu de seama, e o compatibilitate decenta intre frecventele pe care ne situam ca sa mai smulg un hint cu forta de la tine... Insa, pe langa asta, uitasem sa spun ca m-a mai bulversat ceva din topul tau. Si anume:
3. The Sunset Limited
4. A Separation
I mean, G... si mie mi-a placut "Sunset" dar saracul e in postura in care ii poate fi contestat si statutul de film autentic. Da, poti sa zici ca e ceva filmat deci e film, dar totusi... limbaj cinematografic - ioc.

LE: Mi-am adus aminte ca am vazut si "Le Quattro Volte" si l-am bagat in top. Mi se pare ca nu era prezent in lista cinemagiei si de-aia l-am trecut cu vederea desi filmul este eligibil.

crin3l
31 Dec 2011, 16:31
Top 10 Released

1. The Help
2. Moneyball
3. The King's Speech
4. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
5. Source Code
6. The Kids Are All Right
7. Rise of the Planet of the Apes
8. Never Let Me Go
9. Drive
10. Midnight in Paris

Twinsen
31 Dec 2011, 16:45
Si mie mi s-a parut povestea apa de ploaie, dar Gosling... jesuschristallmighty ce rol si ce personaj. Si el salveaza filmul precum o gaura neagra, curband in jurul lui spatiu, timp, lumina, si eclipsand tot.
Intre timp, Drive a promovat de la film salvat de interpretarea unui actor, la postura de filmul anului. Eu zic ca e in pole-position si pentru filmul secolului, pacat ca nu mai prindem si topul ala. :(

Liviu-
01 Jan 2012, 01:35
LE: Mi-am adus aminte ca am vazut si "Le Quattro Volte" si l-am bagat in top. Mi se pare ca nu era prezent in lista cinemagiei si de-aia l-am trecut cu vederea desi filmul este eligibil.

Si eu stiu ca a rulat in cinema macar o saptamana. Chiar vroiam sa-l vad zilele astea, probabil o sa se intample azi sau maine. Mai tin minte ca a rulat si Tomboy si nici el nu apare in lista. Sper sa nu mai fie si altele de care nu-mi aduc aminte...

Federico
01 Jan 2012, 05:40
Intre timp, Drive a promovat de la film salvat de interpretarea unui actor, la postura de filmul anului. (
Mi se pare mie sau vrei sa zici ca e ceva-n neregula cu asta? :-q

Si eu stiu ca a rulat in cinema macar o saptamana. Chiar vroiam sa-l vad zilele astea, probabil o sa se intample azi sau maine. Mai tin minte ca a rulat si Tomboy si nici el nu apare in lista. Sper sa nu mai fie si altele de care nu-mi aduc aminte...
Mda, lasa asta... stiu ca nu suntem la ora de matematica dar eu tot speram sa-mi explici in vo doua randuri cum dumnezeu poti sa pui Sunset inintea lui Separation. :D

ps: am vazut Biutiful. Nu mi s-a parut extraordinar de obraznic din pdv-ul santajului emotional, pare un film cinstit. A fost enjoyable, dar totusi o experienta modesta, nu m-a impresionat cu nimic. Mi-au placut inceputul (discutia tata fiica purtata in soapta fara se ii vedem + scena cu afterlife-ul hibernal, desi nu stim despre ce-i vorba pana spre sfarsit) si secventa cu politia dand iama in randurilor traficantilor imigrantilor negri ambulanti, dar in rest nu-mi inspira nimic filmul. Nici macar mila pt protagonist. Mi se pare ca incep sa-mi pierd rabdarea cu modelul asta de cinema - felia de viata lipsita de o structura arhitectonica, fara crescendo, fara niste pattern-uri sistematice care sa-i dea o rotunjime a formei (de ex. cum e coincidenta dintre scenele de deschidere si cele de final care atenteaza un pic la ciclicitatea filmului). Nu cer artificialitatea filmelor puzzle (Hitchcock de ex) dar nici asa...

LE:
Intre timp, Drive a promovat de la film salvat de interpretarea unui actor, la postura de filmul anului. Eu zic ca e in pole-position si pentru filmul secolului, pacat ca nu mai prindem si topul ala.

Dar da, adevarul e ca pentru cat de fluctuante imi sunt opiniile sunt celebru de multa vreme in intreaga Europa si nu numai. B-) Pot sa ma indragostesc de un film pe care il detestam odinioara (vezi North by North-West, Reservoir Dogs) sau pot sa ma dezic in cel mai parsiv mod de unul pe care l-am crezut o capodopera (vezi The Fountain). Exemplele pot continua mult si bine, ma limitez numai la cele care pot fi probate cu ce-am spus despre ele pe forum. Insa, evident, la Drive suntem destul de departe de situatia asta. Desi e adevarat ca declicul care a insotit procesul prin care filmul mi s-a cramponat decisiv de suflet a venit la vizionarile 2 si 3, el (filmul) m-a izbit violent din prima incercare. Ce s-a intamplat mai tarziu a fost doar o nuantare. Nu spun ca scenariul a devenit acum genial, am in continuare aceeasi parere despre asta. Doar ca trebuie inteles ca m-am referit la scenariu dintr-o perspectiva macro, de ansamblu – practic la ce incape in sinopsisul filmului. Pozitia asta inca mi-o mentin – ideea filmului e simpla, banala, rasuflata. Ceea ce o salveaza este microscopia tuselor autorului – detaliile, vai… divinele detalii (cum ar spune raposatul Vladmir) . Iar inainte de a livra argumentul fatal care ma va scoate basma curata, :D mai trebuie precizate si influentele exegetice care mi-au nuantat opinia. Cu alte cuvinte descoperirea scenariului implicit al filmului – logica de fairy tale si metafictiunea (filmul despre filme). Si-n final, cum am promis, am sa te rog sa reflectezi la posibilitatile si consecintele procesului de segregare a scenariului de actor. Cat de prost poate sa fie un scenariu de tip character driven in care protagonistul se spune ca e construit senzational si, mai ales, in conditiile in care acesta este centrul de greutate al aproape fiecarui cadru care alcatuieste filmul. Multumesc.
(Iar Gosling nu salveaza "scenariul" in sensul ca e "cireasa de pe coliva", un apendice consolator... ci in sensul ca il transforma de-a dreptul si preia functia acestuia)

LE2: Dar ce-ai vrut tu sa zici cu postul asta de fapt? :-?

aniela07
01 Jan 2012, 11:10
TOP 10 Released

1. Melancholia (Lars von Trier)
2. Haevnen (Susanne Bier)
3. Incendies (Denis Villeneuve)
4. La Piel que Habito (Pedro Almodovar)
5. Pina (Wim Wenders)
6. Aurora (Cristi Puiu)
7. Biutiful (Alejandro Gonzalez Inarritu)
8. True Grit (Cohen brothers)
9. Crulic (Anca Damian)
10. Aproape de cer (Titus Faschina)

TOP 5 Unreleased

1. The Turin Horse (Bela Tarr)
2. Nader and Simin –A Separation(Asghar Farhadi)
3. Le Havre (Aki Kaurismaki)
4. Norwegian Wood (Anh Hung Tran)
5. Elena (Andrei Zvyagintsev)

Twinsen
01 Jan 2012, 13:37
Cat de prost poate sa fie un scenariu de tip character driven in care protagonistul se spune ca e construit senzational si, mai ales, in conditiile in care acesta este centrul de greutate al aproape fiecarui cadru care alcatuieste filmul.
Mda, el conduce masina. Face brrrooommm cand apasa pe acceleratie si screeeeech cand taie curbele. Tine degetul erect si arata amenintator cand ameninta ca "am'a gonna hurt ya' ". Se indragosteste de Carey Mulligan (that's tough!). Se imprieteneste cu un baietel mexican adorabil (aici actoria atinge noi peakuri). Are un zambet strengaresc care razbate uneori prin postura de :| si un scorpion bad ass pe spate. Ce ai mai putea sa-ti doresti mai mult de la un personaj? :-?
mai trebuie precizate si influentele exegetice care mi-au nuantat opinia. Cu alte cuvinte descoperirea scenariului implicit al filmului – logica de fairy tale si metafictiunea (filmul despre filme). Si-n final, cum am promis, am sa te rog sa reflectezi la posibilitatile si consecintele procesului de segregare a scenariului de actor.
Am meditat indelung. Nu tine. Unde vezi tu filmul despre filme in Drive? :-O Logica de fairy tale poti sa o inlocuiesti cu "suspension of disbelief" si sa o aplici la orice film artistic. E perfect posibil (ba chiar mai usor) sa ai personaje bune, interpretate excelent atunci cand lucrezi cu un scenariu inteligent, original sau macar interesant. Si eu am filme la care ma uit pentru o singura interpretare darnu le-as lua in considerare pentru un top a anului.
LE2: Dar ce-ai vrut tu sa zici cu postul asta de fapt?
Am vrut sa zic ca se poate mult mai mult decat Drive, care altfel e un film reusit in genul sau. Si ca nu mi se pare ok cand un film de actiune cu scenariu "apa de ploaie" ca sa te citez, are sanse sa devina filmul anului pe un forum de cinefili, practic unicul din tara.

Chambord
01 Jan 2012, 14:34
Pentru topul Released va rog sa folositi exclusiv lista premierelor oficiale (linkul de pe cinemagia). Stiu ca au mai fost si alte filme (ex Le quattro volte ) care au rulat la noi, prin festivaluri sau cu regim special. Dar nu sunt premiere oficiale. Daca cineva considera ca lista cinemagia e incompleta, il rog sa-mi furnizeze o alta lista a premierelor RO, dintr-o sursa credibila. Eu n-am gasit alta.

Imi pare rau pt Le quattro volte, si eu mi-as fi dorit sa pun Rubber in oricare din cele 2 topuri, dar ...

omudindulap
01 Jan 2012, 15:16
Am vrut sa zic ca se poate mult mai mult decat Drive, care altfel e un film reusit in genul sau. Si ca nu mi se pare ok cand un film de actiune cu scenariu "apa de ploaie" ca sa te citez, are sanse sa devina filmul anului pe un forum de cinefili, practic unicul din tara.

Haide, ma, l-ai facut pe Federico zeul/purtatorul de cuvant al forumului Cinemagia...Poate fi, intr-adevar, unul dintre filmele (foarte) bune ale anului, dintre cele care au ajuns pe la noi, si stim, in general, despre ce gen de filme vorbim. Cred ca mai relevant va fi topul filmelor care nu au ajuns si nici nu vor ajunge pe marile ecrane din Ro.
Dar vino si tu cu niste titluri, chiar sunt curios! :D

Apropo, recomanda-mi niste filme asiatice de anul asta, am cautat ieri pe goagal, dar n-am gasit mare lucru, de parca cinematografia asiatica ar fi stat pe loc anul asta. Sau n-am stiut eu un' sa caut. :"> Mersi!

Apropo 2, am vazut Spider Forest si mi-a placut mult :D

Kriss_Kringle
01 Jan 2012, 15:19
Daca era un film de actiune,atunci era unul mediocru.In realitate,se vrea un art-house movie european, stilizat cu violenta din belsug care sa compenseze pentru jocul de rutina al personajelor si scenariul "apa de ploaie".
Treaba asta cu filmul despre filme pentru mine nu prea tine. Adica ok,recunosti influente din alte filme si ti se pare placut iar atunci cand realizezi ca toata structura sa se bazeaza pe asta,trebuie sa ridici semne de intrebari legate de lipsa de originalitate a lui Drive,pentru ca nu iese din stransoarea acelor influente si nici nu se impune in fata lor de-a lungul duratei sale.Cred totusi ca Drive ar fi fost un film mai bun daca dura o ora sau era vreun scurt metraj.

Sincer,asta cu filmul anului ma cam uimeste si pe mine, pentru ca dupa ce iesi din sala de cinema nu ramai cu nimic altceva decat un exercitiu de stil dar care nu are de spus altceva major pe plan narativ,emotional iar asta pentru mine nu e de ajuns ca Drive sa se distanteze clar fata de restul ca filmul anului.

@Federico: Who?Me?^#(^

Liviu-
01 Jan 2012, 15:23
@Chambord - Le quttro volte n-a rulat in regim special din cate stiu eu. Sau ce inseamna regim special? A rulat minim o saptamana, la fel ca si Tomboy. Poate nu apar acolo din cauza ca Cinemagia nu are date in ceea ce priveste sumele incasate, dar filmele ar trebui sa fie eligibile din moment ce n-au fost proiectii speciale.

Kriss_Kringle
01 Jan 2012, 15:30
Tomboy l-am vazut eu la cinema si am impresia ca a rulat 2 saptamani.Tinand cont ca eram doar 2 insi in sala cand am fost eu, si mi-a mai spus cineva care l-a vazut ca au fost 4 la inceputul filmului iar pe la jumatate au ramas 2 e cam clar de ce sunt nu sunt date despre sumele incasate.:))
Am intrat cu cateva minute inainte sa inceapa si proiectionistul s-a uitat sa vada daca e cineva in sala,altfel cred ca nici nu-l mai rula.:))

Federico
01 Jan 2012, 16:02
Pentru topul Released va rog sa folositi exclusiv lista premierelor oficiale (linkul de pe cinemagia). Stiu ca au mai fost si alte filme (ex Le quattro volte ) care au rulat la noi, prin festivaluri sau cu regim special. Dar nu sunt premiere oficiale. Daca cineva considera ca lista cinemagia e incompleta, il rog sa-mi furnizeze o alta lista a premierelor RO, dintr-o sursa credibila. Eu n-am gasit alta.

Imi pare rau pt Le quattro volte, si eu mi-as fi dorit sa pun Rubber in oricare din cele 2 topuri, dar ...

http://i.imgur.com/7rOdq.png

Twinsen
01 Jan 2012, 16:17
Dar vino si tu cu niste titluri, chiar sunt curios! :D

Apropo, recomanda-mi niste filme asiatice de anul asta, am cautat ieri pe goagal, dar n-am gasit mare lucru, de parca cinematografia asiatica ar fi stat pe loc anul asta. Sau n-am stiut eu un' sa caut. :"> Mersi!

Am evitat sa pun vreun top pentru ca mi s-a parut ca 2011 a fost un an foarte prost. E ca atunci cand mergi la alegerile prezidentiale si nu stii unde sa pui stampila, ca nu iti place cu adevarat nici un candidat. :)) Asta e cam tot ce as putea sa pun intr-un top:

Top Unreleased:

1. Guilty of Romance (http://www.imdb.com/title/tt1743724/)
2. Kiseki (http://www.imdb.com/title/tt1650453/)
3. Cold Fish (http://www.imdb.com/title/tt1632547/)
4. Confessions (http://www.imdb.com/title/tt1590089/)
5. Bobby Fischer Against the World (http://www.imdb.com/title/tt1777551/)

Federico
01 Jan 2012, 16:17
Mda, el conduce masina. Face brrrooommm cand apasa pe acceleratie si screeeeech cand taie curbele. Tine degetul erect si arata amenintator cand ameninta ca "am'a gonna hurt ya' ". Se indragosteste de Carey Mulligan (that's tough!). Se imprieteneste cu un baietel mexican adorabil (aici actoria atinge noi peakuri). Are un zambet strengaresc care razbate uneori prin postura de :| si un scorpion bad ass pe spate. Ce ai mai putea sa-ti doresti mai mult de la un personaj? :-?

Populara tehnica de demolare prin redarea rezumativ-sarcastica. Clasic. Din pacate cu ea pot sa-ti fac praf orice work of art care-a vazut vreodata lumina zilei. Incepand cu "Moby Dick" si "Razboi si Pace".
Am meditat indelung. Nu tine. Unde vezi tu filmul despre filme in Drive?
N-o sa-ti recomand sa citesti eseul ala urias de pe topicul aferent dar macar uita-te pe excerpturile pe care i le-am lasat @anaemonei incercand sa-i raspund la aceeasi intrebare.

Logica de fairy tale poti sa o inlocuiesti cu "suspension of disbelief" si sa o aplici la orice film artistic.
Nu cred.
Well, depinde si ce concurenta are. B-) Uitanda-ma la titlurile din topul meu "filmul anului" doesn't mean shit. Singurul film mare care ar putea pretinde ca a fost nedreptati sub aspectul asta e "Melancholia". Restul sunt... apa de ploaie.

@omudindulap: nu vreau sa te ranesc dar referitor la chestia referitoare la mine, cred ca tocmai ai atins un nou record mondial la aberat. Cred ca de fapt, din contra, ar trebui sa te felicit. B-)

@Chambord: just kidding, ok?

varu
01 Jan 2012, 16:22
Top Unreleased:

1. Guilty of Romance (http://www.imdb.com/title/tt1743724/)
2. Kiseki (http://www.imdb.com/title/tt1650453/)
3. Cold Fish (http://www.imdb.com/title/tt1632547/)
4. Confessions (http://www.imdb.com/title/tt1590089/)
5. Bobby Fischer Against the World (http://www.imdb.com/title/tt1777551/)

N-am auzit de niciunul din filmele astea :))
O sa le caut.

Federico
01 Jan 2012, 16:41
Daca era un film de actiune,atunci era unul mediocru.In realitate,se vrea un art-house movie european, stilizat cu violenta din belsug care sa compenseze pentru jocul de rutina al personajelor si scenariul "apa de ploaie".

Jocul de rutina? Inclusiv rolul lui Brooks nominalizat la Glob, nu? B-)
Acuma serios, e greu sa argumentezi rational daca un rol e bun sau nu, dar parerea mea e ca Drive are un personaj fenomenal, un extraordinar (Brooks) , unul bun spre foarte bun (Cranston)
doua decente si interesante (Nino si Sandard) si unul decent spre slabut (Carey).

Treaba asta cu filmul despre filme pentru mine nu prea tine. Adica ok,recunosti influente din alte filme si ti se pare placut iar atunci cand realizezi ca toata structura sa se bazeaza pe asta,trebuie sa ridici semne de intrebari legate de lipsa de originalitate a lui Drive,pentru ca nu iese din stransoarea acelor influente si nici nu se impune in fata lor de-a lungul duratei sale.Cred totusi ca Drive ar fi fost un film mai bun daca dura o ora sau era vreun scurt metraj.
Eu recunosc ca am fost suficient de ingorant fata de multe din referintele filmului asa ca n-am avut probleme aici. Insa unul dintre cele mai remarcabile si, ca sa vezi, originale trasaturi ale filmului pe care multa lume l-a recunoscut este pacingul socant de lent pt genul sau de film si aura de arthouse care il insoteste, in contrast cu conceptul bazal de B-movie aproape.
Sincer,asta cu filmul anului ma cam uimeste si pe mine, pentru ca dupa ce iesi din sala de cinema nu ramai cu nimic altceva decat un exercitiu de stil dar care nu are de spus altceva major pe plan narativ,emotional iar asta pentru mine nu e de ajuns ca Drive sa se distanteze clar fata de restul ca filmul anului.
Categoria celor care nu cer altceva de la arta decat aesthetic bliss e una destul de respectata in cercurile filosofice. Asa ca chiar daca ar fi fost doar atat nu ai putea invinovati filmul cu prea mare succes pe acest cap de acuzare. Insa filmul are si chesii de "spus". Doar ca nu tuturor. Cand o sa descoperi un alt film care reuseste asta, let me know. ;)

Twinsen
01 Jan 2012, 16:46
. Insa filmul are si chesii de "spus". Doar ca nu tuturor. Cand o sa descoperi un alt film care reuseste asta, let me know. ;)
:-O

Crezi ca Drive e singurul film care are chestii de spus, dar nu tuturor?

Federico
01 Jan 2012, 17:00
Eh, m-am referit la "un alt film care sa multumeasca pe absolut toata lumea".

Dar cred ca intelesesesi deja asta.

"alt"-ul ala a fost de vina, nu?

Liviu-
01 Jan 2012, 17:09
Am evitat sa pun vreun top pentru ca mi s-a parut ca 2011 a fost un an foarte prost.

Afirmatia asta mi se pare incredibil de exagerata. Primele 6 pozitii din topul meu sunt filme de la foarte bune in sus, incomparabil mai bune decat Confessions de exemplu (pentru ca e singurul de la tine pe care l-am vazut, foarte posibil sa mi se para si peste Guilty of romance). Si asta e ce am reusit eu sa vad, altii mai au cateva prin top care cred ca ar prinde si la mine niste pozitii, doar ca ei au fost mai norocosi si le-au vazut pe cine stie unde. Mai sunt si altele care la mine nu au prins top 10 si multi le considera filme foarte bune: Le gamin au velo, Faust, 50/50, The Ides of March, Win Win, Beginners, The Guard, Attack the block, Elena. Anul asta nu a dus deloc lipsa de filme bune.

@Federico - A Separation e clar peste The Sunset Limited si formeaza cu Tree of Life si Anatolia un top 3 de-a dreptul fantastic, doar ca Sunset a avut ceva care m-a atras pe mine special. La prima vizionare nu s-a intamplat, dar cand l-am vazut a doua oara mi-a placut foarte mult. Poate imagistic vorbind nu impresioneaza, desi mi s-a parut chiar binisor facut avand in vedere materialul de lucru. Ceea ce m-a atras in schimb a fost ascutimea dialogului, faptul ca a fost foarte captivant si mai ales monologul de final al lui Tommy Lee Jones, care, in ceea ce priveste o scena vorbita, e de departe preferata mea de anul asta. Si peste toate imi place foarte mult Cormac McCarthy :P (inca astept sa ecranizeze cineva Blood Meridian)

LE: Era sa uit. Confessions nu intra pe anul asta, ci pe 2010. Asta dupa regulile pe care le-am stabilit....

Twinsen
01 Jan 2012, 17:09
"alt"-ul ala a fost de vina, nu?
Mda, schimba putintel sensul propozitiei...

Federico
01 Jan 2012, 17:13
Liviu, Sunset este pt cinema ceea ce reprezinta unul din dialogurile lui Platon pt literatura. [edit]=))

(inca astept sa ecranizeze cineva Blood Meridian)

Oh god... :P

Twinsen
01 Jan 2012, 17:34
Afirmatia asta mi se pare incredibil de exagerata. Primele 6 pozitii din topul meu sunt filme de la foarte bune in sus, incomparabil mai bune decat Confessions de exemplu (pentru ca e singurul de la tine pe care l-am vazut, foarte posibil sa mi se para si peste Guilty of romance).
A fost un an foarte prost pentru genul de filme care imi plac mie, nu tie. De exemplu la Melancholia si Incedies le-am dat shift-del pe la jumatate, la Biutiful m-au captivat imaginile dar a doua zi practic uitasem despre ce era vorba, la Black Swan m-a ajutat Natalie Portman sa rezist psihologiei de doua parale, iar de Drive cred ca am zis destul.

Din pacate as avea nevoie de o perfuzie ca sa ma uit la un film american despre copacul vietii starring Brad Pitt. It's not going to happen. Pe masura ce coboram insa, topul tau unreleased are cateva chestii chiar interesante pe care o sa le vad probabil, in special Tinker Tailor Soldier Spy.

Windom
01 Jan 2012, 17:46
(inca astept sa ecranizeze cineva Blood Meridian)

Oh god... :P

http://www.avclub.com/articles/soon-all-art-will-be-franco-james-franco-to-direct,49553/

Federico
01 Jan 2012, 18:04
Franco? Interesant...

Well, atat timp cat n-o sa-ncerce nimeni to Ludovico me into it, cred c-o sa supravietuiesc... :P

Mercutio
01 Jan 2012, 18:06
Populara tehnica de demolare prin redarea rezumativ-sarcastica. Clasic. Din pacate cu ea pot sa-ti fac praf orice work of art care-a vazut vreodata lumina zilei. Incepand cu "Moby Dick" si "Razboi si Pace".

da, si tipul cu blogul la fel, daca n-ai observat, foloseste tehnica de ridicare in slavi (analoga cu cea pomenita de tine) prin redarea rezumativ-laudativa.

Federico
01 Jan 2012, 18:15
N-am observat, cred c-am citit chestii diferite. Tipul meu trage filmul la microscop.

Kriss_Kringle
01 Jan 2012, 18:17
Exagerezi rau cu Brooks din punctul meu de vedere.Pentru mine, interpretarea sa a fost o supriza si nu neaparat una buna pentru ca m-am obisnuit cu el in comedii,unde joaca oameni fara prea multa coloana vertebrala,mai gainari daca vrei.Albert Brooks,pentru mine seamana cu Woody Allen,analizand totul pana la ultimul detaliu doar ca nu e asa de urat si ceva mai fermecator.
Acestea fiind spuse,cred totusi ca a fost distribuit gresit pentru ca aici iese din tiparul personajelor pe care e obisnuit sa le joace de obicei doar ca nu m-a convins pentru ca nu-l ajuta nici varsta si nici fata pentru un mafiot.
Pe langa astea,rolul vine cu excesele sale(scena in care ii infige furculita in gat lui tipul ala si ce altceva mai prinde pe masa).Pur si simplu mi s-a parut un personaj negativ slab per total lipsit de credibilitatea de a pune multe probleme driver-ului, desi o face(cam fortat).
Ron Perlman chiar mi s-a parut un personaj de umplutura.Cranston e un actor extraordinar si nici macar nu e folosit la potentialul sau in film.De Gosling si Mulligan nu are rost sa mai vorbesc,am facut-o destul in topicul filmului.
Astea sunt punctele slabe ale scenariului, pentru ca nu contureaza bine personajele si pune un zid intre spectator si ele fiindca nu poti sa simpatizezi cu vreunul sau macar sa le intelegi trairile.In cel mai bun caz,Brooks e decent,ceea ce inseamna ca e peste toti ceilalti din film,dar asta nu spune prea multe.

Eu unul,nu vad pacing-ul extrem de lent ca o trasatura originala, ci un defect pentru ca nu e folosit in folosul filmului(character development) ci doar sa admiram noi ce cadre dragute in stil art-house poate sa filmeze Refn.
Daca nu stiam mai bine,bazat pe ultimele 3 filme ale lui Refn,as fi spus ca a devenit regizor de filme dupa ce-a inceput ca regizor de videoclipuri sau reclame.:))
E frumos dar nu in sensul natural,ci mai degraba ca o femeie cu trasaturi interesante care-si face operatii estetice pana ajunge dependenta de el, pentru ca look-ul e tot ce are.Daca ar fi reusit sa aiba si ceva de spus pe langa faptul ca e placut pentru ochi atunci as fi inteles de ce era considerat ca filmul anului,dar nu e cazul.

Windom
01 Jan 2012, 18:31
Exagerezi rau cu Brooks din punctul meu de vedere.Pentru mine, interpretarea sa a fost o supriza si nu neaparat una buna pentru ca m-am obisnuit cu el in comedii,unde joaca oameni fara prea multa coloana vertebrala,mai gainari daca vrei.Albert Brooks,pentru mine seamana cu Woody Allen,analizand totul pana la ultimul detaliu doar ca nu e asa de urat si ceva mai fermecator.
Acestea fiind spuse,cred totusi ca a fost distribuit gresit pentru ca aici iese din tiparul personajelor pe care e obisnuit sa le joace de obicei doar ca nu m-a convins pentru ca nu-l ajuta nici varsta si nici fata pentru un mafiot.
Pai tocmai faptul ca iese din tipar, ca are in spate doar roluri de comedie, il fac atit de potrivit pentru rol. Un asemenea contre-emploi este menit a crea un personaj extrem de creepy. La fel s-a intimplat cu Robin Williams in cele 2 roluri negative pe care le are la activ si care, in opinia mea, dau masura adevaratei sale valori ca actor. Vorba aia, comedie poate face oricine...

Mercutio
01 Jan 2012, 18:36
N-am observat, cred c-am citit chestii diferite. Tipul meu trage filmul la microscop.

am citit acelasi lucru all right. si am citit si multe alte articole, carti, cu analize din toate punctele de vedere, estetic, narativ, tematic, textual, ideologic, de imagine, de sunet, ca sa stiu sa recunosc una cand o citesc. am observat o tendinta la o serie de, nu stiu cum sa-i denumesc, sa le zicem oameni care scriu despre film pe bloguri sau pe alte pe site-uri de film. ceea ce fac ei e un soi de literatura. la fel ca si tipul tau de pe blog. ei nu iti vorbesc practic despre film, nu-l analizeaza. ei preiau povestea filmului si iti livreaza discursul propriu garnisit cu viziunea lor, cu figurile lor de stil, cu superlative si fraze sofisticate de o logica indoielnica. da' nu te supara, e o opinie doar.
(am infectat topicul acesta, poate ar trebui transferate discutiile astea pe topicul cu drive)

Federico
01 Jan 2012, 19:04
@Kriss_Kringle

N-o sa mai sustin mult "galceava" asta fiindca a-nceput sa devina redundanta si sa-si piarda din constructivitate. :) Mai fac niste ultime observatii care sper sa ti se para relevante cumva. :)

- eu nu-l mai vazusem pe Brooks in viata mea. Nici nu auzisem de el. Deci n-am avut parte de nicio surpriza.
- de acord cu discrepanta dintre aparenta si esenta la Brooks. Problema e ca asta mie mi se pare o reusita. Discrepanta e suficient de accentuata incat socul scenelor violente sa fie mult mai interesant decat daca era performate de un tip pe a carui frunte scrie "born to kill", dar oprita inainte de a depasi limita credibilitatii. De asemenea, imi place cum ma linisteste senzatia ca chestia este una asumta de el si regizor, cand ma gandesc la structura driver-ului care e trasa pe acelasi calapod al discrepantei. Brooks este pandantul sau. Amandoi sunt niste scorpioni. (surprinzatori si incapabili sa-si infraieze pornirile chiar si atunci cand sunt cat se poate de constienti de ele - remeber scena uciderii lui Cranston si la absurditatea atitudinii lipsite de agresivitate a lui Brooks). Amintesc din nou scena confruntarii finale cand camera este apucata de amocul artisticitatii (aparent - si gratuit) si se focalizeaza insistent pe jocul umbrelor care se inghit reciproc si se contopesc.
- Ron Perlman, iarsi nu-l mai vazusem niciodata (intr-un film), daca nu ma-nsel. In prima scena cand se aseaza la masa langa Shannon si Bernie si ii face gluma aia de un cocalarism infinit primului si cu ranjetul ala, si cu trenningul si asezat intr-o rana cu mana pe unul din genunchii cracanati, mi-a inghetat sangele (*metafora*) in vine. :) Iarasi trecand la motivul discrepantelor, mi s-a parut sugestiva neputinnciosenia patetica de pe moaca a brutei (aici raportul aparenta/esenta e rasturnat I guess) refugiidu-se taras catre apa din calea driver-ului. Also, un alt moment de vulenrabilitate, mai subtitl: in scena cu furculita, cand discuta cu Bernie si incerce sa se justifice in fata lui, cand ii marturiseste ca nu stiu cine il vorbesc pe la spate... cu fruntea incretita a inocenta si cu degetul "infigandu-l" in suprfata unei mese... mai ca nu mi-au dat lacrimile. I'm serious.

Eu unul,nu vad pacing-ul extrem de lent ca o trasatura originala, ci un defect

De ce o spui ca si cum originalitatea si lipsa calitatii modului in care e folosita sunt mutual exclusive? :) Nu ca as fi de acord cu tine... Just saying.
.Daca ar fi reusit sa aiba si ceva de spus pe langa faptul ca e placut pentru ochi atunci as fi inteles de ce era considerat ca filmul anului,dar nu e cazul.
Am inteles din punctul tau de vedere si n-am nicio problema aici, dar tu poti concepe faptul exista oameni care chiar vad ceva in filmul asta? Si unde mai pui s-o faca si intr-un mod legitim?... ;)

Federico
01 Jan 2012, 19:19
am observat o tendinta la o serie de, nu stiu cum sa-i denumesc, sa le zicem oameni care scriu despre film pe bloguri sau pe alte pe site-uri de film. ceea ce fac ei e un soi de literatura. la fel ca si tipul tau de pe blog. ei nu iti vorbesc practic despre film, nu-l analizeaza. ei preiau povestea filmului si iti livreaza discursul propriu garnisit cu viziunea lor, cu figurile lor de stil, cu superlative si fraze sofisticate de o logica indoielnica. da' nu te supara, e o opinie doar.

Nu sunt de acord cu absolut nimic din ce zici dar ma intrigi. Vrei sa ne mai uitam o data pe textul ala si sa-mi aduci (altundeva si altadata) exemple (solide privitoare la pilonii tezei nu niste noduri in papura) de:
- figuri de stil (ridicol de irelevante, de preferinta)
- fraza sofisticate
- fraze de logica indoielnica
- fraze sofisticate de logica indoielnica
... si cu cu ce altceva mai doresti sa completezi. Ce zici? Will you shepherd me out of the valley of darkness? :D

Liviu-
01 Jan 2012, 19:40
Afirmatia asta mi se pare incredibil de exagerata. Primele 6 pozitii din topul meu sunt filme de la foarte bune in sus, incomparabil mai bune decat Confessions de exemplu (pentru ca e singurul de la tine pe care l-am vazut, foarte posibil sa mi se para si peste Guilty of romance).
A fost un an foarte prost pentru genul de filme care imi plac mie, nu tie. De exemplu la Melancholia si Incedies le-am dat shift-del pe la jumatate, la Biutiful m-au captivat imaginile dar a doua zi practic uitasem despre ce era vorba, la Black Swan m-a ajutat Natalie Portman sa rezist psihologiei de doua parale, iar de Drive cred ca am zis destul.

Ma refeream la topul neoficial. De cel oficial nici eu nu sunt prea incantat. In afara de primele 3 nu-mi prea pasa de filmele respective.

Kriss_Kringle
01 Jan 2012, 19:52
@ Federico: Normal ca pot sa concep faptul ca unii il admira, pentru ca nu sunt total impotriva sa.Daca ai citit comentariile mele din topicul filmului am si lucruri bune de spus despre el dar raman la parerea ca e cel mai supraestimat film din 2011 dintre cele care le-am vazut pana acum, si cred ca pe buna dreptate.
Daca nu l-ai vazut pe Brooks niciodata inainte de Drive e posibil ca rolul sau sa te fi impresionat mai mult,asa ca iti inteleg punctul de vedere.

sergiuseling
01 Jan 2012, 20:07
Am văzut vreo 60 de filme și mai sunt vreo 4-5 care vroiam să le văd din lista aia și poate o să le văd luna asta, dar momentan pun topul cum e la finalul anului. Și din ce am văzut 11 filme sunt clar peste celelalte și o să le trec pe toate 11, chiar dacă ultimul n-ar puncta.

1. Incendies
2. Midnight in Paris
3. Drive
4. Moneyball
5. 127 Hours
6. Aurora
7. Another Year
8. A Dangerous Method
9. Bridesmaids
10.Des hommes et des dieux
11.The Help

Chambord
01 Jan 2012, 20:37
@Liviu: Cum ziceam, poti sa vii cu o lista a premierelor care sa confirme ce zici ? Eu te cred, dar ar fi bine sa avem ceva scris, pe care sa se poata baza toti participantii.

@Federico: u kidding, ay ? Lemme guess: s-au facut intre timp 60 de ore de cand n-ai mai dormit ? :D I can tell. Well, this ain't good for your health, son :-S

Chambord
01 Jan 2012, 20:51
Si a propos de filme pe care le mai avem de vazut: Tocmai ma uit pe un articol (de pe un site de muzica) despre topuri ale muzicienilor cu chestiile lor favorite din 2011. Carrie Brownstein, creierul trupei Wild Flag despre The Future by Miranda July:

One of the most powerful and elegiac meditations I've seen on the fine line between connection and disconnection. It's the out-of-focus of nearness, the clarity of distance, and the devastating realization of that disparity. I really don't get the argument that July's work is twee. So what if a cat narrates this film? Cats can claw your eyes out. This shit is hardcore.

:P

Liviu-
01 Jan 2012, 22:15
@Liviu: Cum ziceam, poti sa vii cu o lista a premierelor care sa confirme ce zici ? Eu te cred, dar ar fi bine sa avem ceva scris, pe care sa se poata baza toti participantii.

Simplul fapt ca nu apare pe lista Cinemagia nu inseamna ca nu a rulat in cinema. Sunt mai mult decat sigur, in ambele cazuri, ca filmele au rulat in regim normal, zilnic, timp de minim o saptamana. Stiu pentru ca verific saptamanal programul cinemaurilor din Bucuresti si pe astea doua as fi vrut sa le vad, doar ca n-am reusit sa-mi fac timp. Nu stiu unde am putea gasi o lista completa, dar aia cu siguranta nu e.

Uite un program mai vechi: http://bucuresti.24fun.ro/evenimente/in_patru_timpi_le_quattro_volte-21130.html

Federico
02 Jan 2012, 00:15
@Federico: u kidding, ay ? Lemme guess: s-au facut intre timp 60 de ore de cand n-ai mai dormit ? :D I can tell. Well, this ain't good for your health, son :-S

Nope, am dormit ca un prunc in balansul sublim al cumpenei dintre ani... :x

MinRep
02 Jan 2012, 08:14
„Le quattro volte” a rulat si in Cluj, cel putin o saptamana, la un cinematograf RADEF (si sunt aproape convins ca a revenit dupa o luna-doua). Stiu ca a fost mai degraba ”limited” (probabil o singura copie care s-a plimbat prin tara), dar eu consider ca e de ajuns pentru a intra in top. Pentru orice eventualitate, am inclus o a unsprezecea pozitie:

Top 10 Released
1. Le quattro volte
2. Aurora
3. Melancholia
4. Black Swan
5. Super 8
6. A Dangerous Method
7. Des hommes et des dieux
8. Drive
9. La piel que habito
10. Source Code
(11. The Girl with the Dragon Tattoo)

Top 10 Unreleased
see below... somewhere on page 8

Chambord
02 Jan 2012, 14:03
update Top 10 Released

5. Rango (Gore Verbinski) - *new entry*
6. Midnight in Paris (Woody Allen)
7. Drive (Nicolas Winding Refn)
8. Margin Call (J.C. Chandor)
9. The King's Speech (Tom Hooper)
10. Black Swan (Darren Aronofsky)

Sieg
02 Jan 2012, 16:51
update Top 10 Released

5. Rango (Gore Verbinski) - *new entry*
6. Midnight in Paris (Woody Allen)
7. Drive (Nicolas Winding Refn)
8. Margin Call (J.C. Chandor)
9. The King's Speech (Tom Hooper)
10. Black Swan (Darren Aronofsky)

Black Swan este mult supraapreciat. Scenele de lesbi cu Natalie P. au contribuit substantial la rating si buget...

Liviu-
02 Jan 2012, 17:06
Ma indoiesc ca asta e motivul pentru care Black Swan e supraapreciat, o afirmatie cu care sunt de acord, desi n-ar parea dupa pozitia pe care se afla in topul meu. Mai degraba Twinsen a ochit motivul asta, ca si altii inaintea lui cand am mai discutat despre film. Din pacate nu prea au fost in cinemaul mioritic filme care sa fie vizibil peste Black Swan. Executia filmului a fost la inaltime, chiar daca psihologia lui e oarecum de balta.

In alta ordine de idei am mai invartit si eu filmele prin topul oficial si am introdus Des hommes et des dieux. Si in topul neoficial a intrat The Day He Arrives, desi nu cred ca o sa ramana prea mult timp acolo. A fost primul film de Sang-soo Hong pe care l-am vazut si cred ca vor mai urma si altele.

Mercutio
02 Jan 2012, 18:12
Black Swan este mult supraapreciat. Scenele de lesbi cu Natalie P. au contribuit substantial la rating si buget...

ca au contribuit (scenele lesbi) la rating nu discut, dar la buget nu prea inteleg cum or fi contribuit.

Twinsen
02 Jan 2012, 18:35
ca au contribuit (scenele lesbi) la rating nu discut, dar la buget nu prea inteleg cum or fi contribuit.
Poate s-au vandut bilete in timpul filmarilor. B-)

Federico
02 Jan 2012, 20:50
Top 10 Released
1. Le quattro volte

Jesus, ce optiune... insolenta! B-)
Mie mi-a placut aspectul jucaus-experimental al..."chestiei", dar luat la bani marunti nici nu sunt sigur ca-l consider (la fel ca si cu "The Sunset Limited" ) un film, in sensul deplin al termenului.

Twinsen, daca l-ai vedea!... :D

Poate s-au vandut bilete in timpul filmarilor. B-)

lolz

Liviu-
02 Jan 2012, 21:03
Mie mi-a placut aspectul jucaus-experimental al..."chestiei", dar luat la bani marunti nici nu sunt sigur ca-l consider (la fel ca si cu "The Sunset Limited" ) un film, in sensul deplin al termenului.

L-am vazut si eu acum cateva ore. Mi-a placut, dar nu intr-atat de mult incat sa intre in top. E un film oarecum simplist, chiar daca aparent pare a avea o oarecare filosofie, dar ca experiment e destul de interesant.

Twinsen, daca l-ai vedea!... :D

:)) Daca tot suntem la asta, Twinsen, ca tot m-ai intrebat de Anatolia, nu e un film pe care sa ti-l recomand dupa experienta din turneu. E un film foarte static, cu destul de putin dialog si mai e si lung pe deasupra. Nu stiu, nu pare genul tau de film.

Twinsen
02 Jan 2012, 21:17
Daca tot suntem la asta, Twinsen, ca tot m-ai intrebat de Anatolia, nu e un film pe care sa ti-l recomand dupa experienta din turneu. E un film foarte static, cu destul de putin dialog si mai e si lung pe deasupra. Nu stiu, nu pare genul tau de film.
Pai tot nu e de gasit nicaieri. In seara asta am incercat Nader And Simin, A Separation. Am rezistat jumate de ora. =))

MinRep
02 Jan 2012, 21:27
Top 10 Released
1. Le quattro volte

Really? Eu as zice ca, alaturi de ”Essential Killing”, „Le quattro volte” este singurul film din ultimii ani care se apropie de un cinema ”pur”, al imaginilor.
Dar oricum, sunt multe lucruri de admirat la regia lui Frammartino. Dincolo de sistemul de imagini si „coregrafia” anumitor secvente, acesta are un simt al spatiului, al geografiei (si geometriei) locurilor in care filmeaza, cu satul asezat in „centrul universului” si toate evenimentele avand loc in jurul acestuia. „Le quattro volte” nu este un film experimental, nici un film care se bazeaza pe un gimmick/tertip. In felul sau, este chiar un film narativ. Sau un documentar... Imi place ca nu poate fi incadrat intr-un gen anume.

Liviu-
02 Jan 2012, 21:28
Ah, pai daca la Nader si Simin ai rezistat o jumatate de ora (mi s-a parut la fel de captivant ca un thriller) la Anatolia timpul se masoara pana la 10 minute. Mai bine nu-l mai cauta :P Idem pentru The day he arrives, in caz ca erai curios, fiind vorba de un film sud coreean.

Twinsen
02 Jan 2012, 21:34
Heh, pe Song Sang-soo il stiam demult de la "On the Occasion of Remembering the Turning Gate" si "Virgin Stripped Bare by Her Bachelors". Nu simt nevoia sa mai vad vreun film de el.

Federico
02 Jan 2012, 22:22
Really? Eu as zice ca, alaturi de ”Essential Killing”, „Le quattro volte” este singurul film din ultimii ani care se apropie de un cinema ”pur”, al imaginilor.
Dar oricum, sunt multe lucruri de admirat la regia lui Frammartino. Dincolo de sistemul de imagini si „coregrafia” anumitor secvente, acesta are un simt al spatiului, al geografiei (si geometriei) locurilor in care filmeaza, cu satul asezat in „centrul universului” si toate evenimentele avand loc in jurul acestuia. „Le quattro volte” nu este un film experimental, nici un film care se bazeaza pe un gimmick/tertip. In felul sau, este chiar un film narativ. Sau un documentar... Imi place ca nu poate fi incadrat intr-un gen anume.

Mda, nu am eu cel mai fin ochi din lume, dar n-am obsrvat multe din chestiile de care pomenesti. Cel putin nu constient. Insa are un inefabil ciudat filmul, in ansamblu, pt asta i-am dat si eu o mentiune. Dar, nu stiu, unul din criteriile mele este sa vad sudoarea efortului creator al artistului cum se evapora de pe panza. Filmul asta are aerul ala de "ieftin", care pt mine e detul de letal.
"Essential Killing" n-am vazut. :)

Pai tot nu e de gasit nicaieri. In seara asta am incercat Nader And Simin, A Separation. Am rezistat jumate de ora. =))
De exemplu la Melancholia si Incedies le-am dat shift-del pe la jumatate [...]
Din pacate as avea nevoie de o perfuzie ca sa ma uit la un film american despre copacul vietii starring Brad Pitt. It's not going to happen.
Fantastic. =))
Inconoclasmul tau sparge bariera dupa bariera. :D

LE:

Da, sub aspectul asta, ai dreptate. Ca idee, intentie, da. Dar mie mi s-au parut prea saraci imaginile, n-au cine stie ce forta. Si nu ma refer aici la frumusetea de tip Malick...

Twinsen
02 Jan 2012, 23:02
Nu e fantastic, e destul de neplacut pentru mine. Ii invidiez sincer pe cei care se bucura de multe filme. Eu daca gasesc macar un singur film pe luna care sa imi placa, e o luna buna... Noroc ca mai completez cu anime si documentare.

Federico
02 Jan 2012, 23:04
Yeah, yeah, ignorance is bliss. ;) B-)

Noapte buna.

Twinsen
03 Jan 2012, 00:01
Yeah yeah, apa de ploaie. Daca voiam sa fac pe desteptul nu spuneam ca ma uit la desene animate, fie ele si japoneze. Ce pot sa fac daca in primele 30 de minute din A Separation singura scena care mi s-a parut interesanta e cea in care ii spune lui fie-sa sa ceara restul? Restul e de o banalitate infioratoare. Incepe cu o scena de divort intre doi necunoscuti, de ce mi-ar pasa de ei? E cu totul altceva cand construiesti niste personaje si APOI le aduci la un divort, nunta whatever. Asa ai avea mai multe informatii ca sa judeci cine are dreptate si mai important ai avea niste legaturi emotionale cu ele.

Apoi personajele se concentreaza in jurul unui batran senil care practic nu spune nimic (foarte convenabil pentru scenarist). Cine are grija de oxigenul lui? E ok ca o femeie sa-l schimbe cand face pe el? Vai, a iesit singur pe strada! Ce se pierde din vedere e ca pana si domnul in varsta e tot un necunoscut si de asta e dificil sa ai un atasament emotional real fata de el. Deci de jumatate de ora ma uitam la niste scene banale din viata unor straini. Like watching paint dry.

Compara asta cu un alt ensable-piece gen Fanny & Alexander a lui Bergman care incepe cu vreo 5 minute concentrate strict pe un singur personaj si trairile sale sufletesti , fara un singur cuvant si apoi se extinde cu eleganta, in valuri, folosind acel personaj ca o cheie pentru a deschide o intreaga familie cu zeci de membri, care ajung sa ne fie la fel de apropiati ca niste cunostiinte vechi. Nu-i de mirare ca de Fanny & Alexander se mai vorbeste dupa 30 de ani, iar de A Separation toata lumea va uita in 3 ani...

Liviu-
03 Jan 2012, 02:02
iar de A Separation toata lumea va uita in 3 ani...

Ma indoiesc foarte tare de asta. Dar sa lasam timpul sa vorbeasca...

Eu intre timp am vazut Guilty of romance... are profunzimea varfului Everest. De la un moment dat chiar mi-am dorit sa fie un film porno pe bune. Nu stiu daca incearca sa impresioneze sau pur si simplu omul a simtit nevoia sa vada niste femei dezbracate din propria frustrare. As fi curios ce semnificatie are scena in care tipa din rolul principal urineaza in fata unor copii. Presimt ca-i ceva simbolistica aici, ceva de genul tipa e el, noi suntem copiii, el se pisa in fata noastra prin filmul asta, iar noi cascam gura. In general imi plac filmele mai diferite (Love Explosure e un bun exemplu), dar filmul asta e pur si simplu o aberatie, nu e drama, nu e comedie, nu e porno... e vid.

Kriss_Kringle
03 Jan 2012, 02:08
Sau e exact ceea ce pare,adica un golden shower.

Liviu-
03 Jan 2012, 02:16
Lol... i had to google that :))

Exact asta e. Lui Sono ii place sa se pise pe noi, nu asta am zis si eu? Scena aia e de fapt un rezumat pentru intreg filmul...

Federico
03 Jan 2012, 10:59
Yeah yeah, apa de ploaie. Daca voiam sa fac pe desteptul nu spuneam ca ma uit la desene animate, fie ele si japoneze.
Nu mi-a trecut prin cap nicio secunda ca ai fi facut asta. :) Si am raspuns in consecinta: cu o gluma pesudo-auto-ironica de o inocenta imaculata. :)

Ce pot sa fac daca in primele 30 de minute din A Separation singura scena care mi s-a parut interesanta e cea in care ii spune lui fie-sa sa ceara restul? Restul e de o banalitate infioratoare. Incepe cu o scena de divort intre doi necunoscuti, de ce mi-ar pasa de ei? E cu totul altceva cand construiesti niste personaje si APOI le aduci la un divort, nunta whatever. Asa ai avea mai multe informatii ca sa judeci cine are dreptate si mai important ai avea niste legaturi emotionale cu ele.

Apoi personajele se concentreaza in jurul unui batran senil care practic nu spune nimic (foarte convenabil pentru scenarist). Cine are grija de oxigenul lui? E ok ca o femeie sa-l schimbe cand face pe el? Vai, a iesit singur pe strada! Ce se pierde din vedere e ca pana si domnul in varsta e tot un necunoscut si de asta e dificil sa ai un atasament emotional real fata de el. Deci de jumatate de ora ma uitam la niste scene banale din viata unor straini. Like watching paint dry.
Nu stiu ce sa zic, nu am inca (si nici nu situ daca imi doresc una) o explicatie rationala pentru ce mi s-a intamplat, dar stiu doar ca filmul m-a luat de piept de la prima scena si a dat constant cu mine de pamant, pana la final. Tu poti sa-ti explici cum a reusti autorul sa ma pacaleasca? Si nu numai pe mine.

Compara asta cu un alt ensable-piece gen Fanny & Alexander a lui Bergman care incepe cu vreo 5 minute concentrate strict pe un singur personaj si trairile sale sufletesti , fara un singur cuvant si apoi se extinde cu eleganta, in valuri, folosind acel personaj ca o cheie pentru a deschide o intreaga familie cu zeci de membri, care ajung sa ne fie la fel de apropiati ca niste cunostiinte vechi. Nu-i de mirare ca de Fanny & Alexander se mai vorbeste dupa 30 de ani, iar de A Separation toata lumea va uita in 3 ani...
Oricat ar parea de paradoxal, imi plac amandoua la nebunie. Filmul lui Bergman cred ca e chiar intr-un top 25 la mine.

Presimt ca-i ceva simbolistica aici, ceva de genul tipa e el, noi suntem copiii, el se pisa in fata noastra prin filmul asta, iar noi cascam gura..

Hei, asta-i cumva (si) o aluzie la cum am batut eu campii despre Drive cu eseul ala?

http://i.imgur.com/BZfXg.jpg

Twinsen
03 Jan 2012, 12:04
Eu prefer sa vad o femeie sexy care urineaza, unui batran care face acelasi lucru. :-O Liviu, ai perfecta dreptate cand zici ca Guily of romance "nu e drama, nu e comedie, nu e porno" si tocmai asta il face deosebit, ca are elemente din toate astea si din crime/ thriller si din art movie dar NU e nici una din ele. Sono a fost un poet inainte de a face filme si poate cheia e in poezia pe care o recita profesoara universitara prostituata:

I should have never learned words
simply because i know japanese and bits of a foreign tongue
i stand still inside your tears

Nu cauta la el o incadrare intr-un gen care poate fi exprimat in cuvinte. Te legi de un golden shower de 20 de secunde, dar cum ramane cu scene ca cea a ceaiului de la mama profesoarei, amara ca vitriolul daca ar putea fi gustat, dar simultan de o comedie intensa? Sau de cea in care femeia, vanzatoare de carnaciori in supermarket, repeta complet goala in fata oglinzii textele cu care atrage clienti, simultan puternica prin recenta descoperire a propriei atractii si victima a societatii. Sono si cand taie cadavre si pune viermi pe ele o face cu pasiune reala, nu doar ca socheze gratuit. Am spus deja pe threadul asiatic ca Sono e nebun si ca filmul e partial un gunoi, nu-i asa? Dar daca te blochezi in asta, o sa-ti scape inteligenta sa vie, pasiunea si rafinamentul cu care construieste un poem al depravarii.

Mercutio
03 Jan 2012, 14:03
...Ce pot sa fac daca in primele 30 de minute din A Separation singura scena care mi s-a parut interesanta e cea in care ii spune lui fie-sa sa ceara restul? Restul e de o banalitate infioratoare. Incepe cu o scena de divort intre doi necunoscuti, de ce mi-ar pasa de ei? E cu totul altceva cand construiesti niste personaje si APOI le aduci la un divort, nunta whatever. Asa ai avea mai multe informatii ca sa judeci cine are dreptate si mai important ai avea niste legaturi emotionale cu ele.

Apoi personajele se concentreaza in jurul unui batran senil care practic nu spune nimic (foarte convenabil pentru scenarist). Cine are grija de oxigenul lui? E ok ca o femeie sa-l schimbe cand face pe el? Vai, a iesit singur pe strada! Ce se pierde din vedere e ca pana si domnul in varsta e tot un necunoscut si de asta e dificil sa ai un atasament emotional real fata de el. Deci de jumatate de ora ma uitam la niste scene banale din viata unor straini. ...

piesa de rezistenta a filmului rezida in scenariu, in intriga. n-ai cum sa judeci dupa 30 de minute. e adevarat ca scenele de inceput par banale. dar ele capata importanta mai tarziu, cand iti dai seama ca ce s-a intamplat nu e acelasi lucru cu ce ai presupus. cum a mai zis cineva pe aici, si eu mi-as dori sa vad vreun film romanesc cu un scenariu atat de bine realizat.

Chambord
03 Jan 2012, 16:14
Poate cineva sa-mi indice (prin PM) o sursa pentru "Aurora" ?
Multumesc.

Disciple
05 Jan 2012, 22:34
Top 10 Released:

1. A Dangerous Method - David Cronenberg
2. Another Year - Mike Leigh
3. Black Swan - Darren Aronofsky
4. Drive - Nicolas Winding Refn
5. Des Hommes Et Des Dieux - Xavier Beauvois
6. Melancholia - Lars Von Trier
7. Aurora - Cristi Puiu
8. The Kids Are All Right - Lisa Cholodenko
9. Rise Of The Planet Of The Apes - Rupert Wyatt
10. Super 8 - J.J. Abrams

Mentiuni (fara ele nu se poate, ordinea nu e importanta, dar numerotam):

1. Sherlock Holmes 2 - Guy Ritchie
2. Source Code - Duncan Jones
3. The Lincoln Lawyer - Brad Furman
4. Rango - Gore Verbinski
5. Tintin - Steven Spielberg
6. Limitless - Neil Burger
7. The Adjustment Bureau - George Nolfi
8. Periferic - Bogdan Apetri
9. Principii De Viata - Constantin Popescu Jr.
10. X-Men: First Class - Matthew Vaughn
11. Hanna - Joe Wright
12. Crazy, Stupid, Love - Glen Ficarra&John Requa
13. Real Steel - Shawn Levy
14. Three Muskeeters - Paul W.S. Anderson
15. Din Dragoste, Cu Cele Mai Bune Intentii - Adrian Sitaru
16. Anonymous - Roland Emmerich
17. Primos - Daniel Arevalo
18. Fright Night - Craig Gillespie
19. Contagion - Steven Soderbergh
20. Thor - Kenneth Brannagh

Top 10 Unreleased:

1. The Tree Of Life - Terrence Mallick
2. Martha Marcy May Marlene - Sean Durkin
3. Trust - David Schwimmer
4. The Guard - John Michael McDonagh
5. Animal Kingdom - David Michod
6. Beyond - Pernilla August
7. Adem - Hans Van Nuffel
8. Nokas - Erik Skjoldbjaerg
9. The Way Back - Peter Weir
10. Insidious - James Wan

Liviu-
05 Jan 2012, 23:14
Locurile 5-9 din unreleased nu respecta regulile, desi eu as zice sa facem o exceptie macar pentru filmele care au iesit in luna decembrie a lui 2010. E cam imposibil sa le vedem in timpul necesar si ar fi pacat sa le excludem. Tocmai mi-am dat si eu seama ca The Yellow Sea e din decembrie anul trecut. Oricum, din topul tau unele sunt de pe la mijlocul lui 2010, Animal Kingdom de exemplu, pe care eu tin minte ca l-am inclus anul trecut in topul neoficial.

Disciple
05 Jan 2012, 23:28
Asteptam observatia asta. Filmele cu pricina le-am vazut prin festivaluri in anul 2011. Din cate stiu eu "The Way Back" si "Animal Kingdom" trebuiau sa intre la noi pe ecrane in 2011, dar s-a intamplat altfel. De asemenea sunt pe acolo si filme care au rulat la TIFF si niciunul dintre ele nu a prins vreo lansare la noi. Spun asta pentru ca in toamna-iarna, multe filme proiectate la festival au avut parte de lansare oficiala in cinematografe.

Chambord
06 Jan 2012, 10:31
Martha, May, Marcy, Marlene - Sean Durkin

Wrong order, chief. Si fara virgula. :)

Disciple
06 Jan 2012, 12:11
CORECTat. Multumesc, boss!

omudindulap
06 Jan 2012, 17:14
Top 10 Unreleased

Jodaeiye Nader az Simin
We Need to Talk About Kevin

Submarino
Smukke mennesker
Le gamin au vélo
The Tree of Life
Tyrannosaur
Guilty of Romance
Martha Marcy May Marlene
A better life
.................................................. ..
Sala samobójców
The Future
Perfect Sense
Essential Killing
Beginners
Elena
The Yellow Sea

Ar mai fi de vazut Once upon a time in Anatolia, care e foarte posibil sa se intercaleze intre cele 10, undeva spre varf chiar.

gigabyte
06 Jan 2012, 23:00
Tropa de Elite 2 este eligibil pentru Top 10 Unreleased ?

A fost lansat doar in Brazila pe 8 October 2010 , apoi doar pe la festivaluri
si abia pe 7 aprilie 2011 a fost lansat in Portugalia , Belgia 2 iulie 2011 ....etc

Nu cred ca la vazut cineva in 2010 , plus este propunerea Braziliei la oscar din anul acesta .

Liviu-
06 Jan 2012, 23:10
Si eu zic ca ar trebui sa facem o regula noua prin care sa includem filmele iesite pe sfarsit de an. Ori sa fi iesit in macar 3 tari, ori sa fi iesit cu 1-2 luni inainte de sfarsitul anului...

sergiuseling
06 Jan 2012, 23:33
Sau și mai simplu cele mai bune filme văzute în 2011 și nu mai vechi decât 2010 ca dată inițială de lansare (evident nelansate în Româniat)

PoliFanAthic
07 Jan 2012, 11:06
Uitandu-ma peste listele astea, imi aduc aminte cate filme am pe watchlist pe care le-am tot amanat. In conditiile date, cu posibile viitoare amendamente, listele mele arata cam asa:

Top 10 Released

1. Black Swan
2. Drive
3. Midnight in Paris
4. Incendies
5. True Grit
6. Rise of the Planet of the Apes
7. Source Code
8. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
9. Contagion

Top 10 Unreleased

1. Nader And Simin, A Separation
2. Senna
3. The Guard
4. Win Win
5. 50/50

Ma intreb daca Senna se incadreaza la unreleased...

Chambord
07 Jan 2012, 15:56
Sunt de acord sa luam in considerare filmele care au mai rulat macar o saptamana in Romania si nu sunt prezente in lista boxoffice (gen Le quattro volte).

Dar sa intindem coarda la Top-ul Unreleasead incluzand si filme din nov-dec 2010 mi se pare cam fortat. Cream un precedent si tot lungind asa o sa ajungem sa bagam filme din urma cu 2 ani. Si rezultatul final dorit (un snapshot al opiniei cinefililor romani asupra cremei filmelor din anul X) s-ar dilua. La urma urmei sunt o groaza de filme bune care se incadreaza in regulile existente, pana la finalul lui februarie o sa avem material din belsug, timp de vazut sa fie.

Sigur, putem mentiona si alte filme recente neeligibile dar vazute in 2011, putem discuta despre ele dar sa nu fie luate in calcul la final. Repet: daca nu respectam niste reguli (utilizate si in topurile profesionistilor de altfel) ce semnificatie mai are rezultatul final ?

Chambord
11 Jan 2012, 11:54
Voturile userilor btoe (Best Things on Earth)

http://www.btoe.com/lists/best-2011-film-on-earth

Se confirma inca o data ca Drive e pop-hit-ul anului.

Windom
11 Jan 2012, 13:18
The Hangover II l-am vazut pe undeva in Top 10 Worst Movies of the Year. Aici vad ca e inaintea lui A Separation. Cool.

Chambord
12 Jan 2012, 12:17
update Top 10 Unreleased

1. Nader And Simin, A Separation (Asghar Farhadi)
2. Tinker Tailor Soldier Spy (Tomas Alfredson) *new entry
3. The Turin Horse (Béla Tarr)
4. Cold Weather (Aaron Katz)
5. The Tree of Life (Terrence Malick)
6. Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin)
7. Submarine (Richard Ayoade)
8. Meek's Cutoff (Kelly Reichardt)
9. The Kid with a Bike (Dardenne brothers)

marcusARCUS
13 Jan 2012, 00:55
Top 10 Unreleased

1).A Separation
2).We Need To Talk About Kevin
3).Oslo,31 August
4).The Guard
5).Le Havre
6).Habemus Papam
7).Michael
8).This Must Be The Place
9).The Artist
10).This Is Not A Film

Top 10 Released

1).Drive
2).La Piel Que Habito
3).Melancholia
4).Midnight In Paris
5).Le Quattro Volte
6).Biutiful
7).Pina
8).The Adventures Of Tintin:The Secret Of The Unicorn
9).Life In A Day
10).Din Dragoste Cu Cele Mai Bune Intentii/Daca Bobul Nu Moare

buticut
13 Jan 2012, 01:13
The Artist? Unde, cand, cum? Vreau si eu :))
Si cred que Le Quattro Volte nu se califica la released.

Liviu-
13 Jan 2012, 06:51
Ba da, e la released. Am discutat mai sus si ar trebui adaugat si in primul mesaj ca-i eligibil. La fel si cu Tomboy.

Chambord
13 Jan 2012, 10:09
Top 10 Unreleased

10).This Is Not A Film

Unde l-ai gasit ?

omudindulap
13 Jan 2012, 10:26
Presupun ca pe asta si alte cateva din topul sau le-a vazut la cinematograf. Eu vreau sa vad Oslo,31 August, suna tare bine, nu stiam de el.

Gloria
14 Jan 2012, 23:47
top 10 filme cinema

1) The Kids Are All Right
2) Biutiful
3) Another Year
4) Aurora
5) Melancholia
6) Crulic - drumul spre dincolo
7) Hanna
8) Tangled
9) Pina

top unreleased
1. Once Upon a Time in Anatolia
2. Le Havre
3. Elena
4 Poliss
5. Arirang
6. Tree of Life
.......

Voi reveni asupra topului daca reusesc pana pe 31 ian sa mai vad din filmele pe care le am pe lista de "must see".

Chambord
21 Jan 2012, 15:02
update Top 10 Unreleased

1. A Separation (Asghar Farhadi)
2. Bellflower (Evan Glodell) - *new entry*
3. Tinker Tailor Soldier Spy (Tomas Alfredson)
4. The Turin Horse (Béla Tarr)
5. Cold Weather (Aaron Katz)
6. The Tree of Life (Terrence Malick)
7. Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin)
8. Submarine (Richard Ayoade)
9. Once Upon a Time in Anatolia (Nuri Bilge Ceylan) - *new entry*
10. Meek's Cutoff (Kelly Reichardt)

buticut
30 Jan 2012, 18:00
Top 10 Released

1) Melancholia
2) Drive
3) The Girl with the Dragon Tattoo
4) Incendies
5) Biutiful
6) The King's Speech
7) Black Swan
8) La Piel que Habito
9) Midnight in Paris
10) Rango

Unreleased-ul inca se coace :D. Am bifat Shame, The Artist, dar mai am Once Upon a Time in Anatolia, Le Quattro Volte, Hugo, Kid with a Bike si inca cateva...

Chambord
31 Jan 2012, 10:58
Mai aveti timp pana azi la miezul noptii sa postati/updatati topurile released. Voi calcula si posta rezultatele in cursul zilei de maine. Pentru topul unreleased puteti vota in continuare pana pe 29 februarie.

florryinn
31 Jan 2012, 18:21
Dificila treaba asta cu departajarea, dar lucrurile ar sta cam asa:

Top 10 Released:

1. La piel que habito
2. Drive
3. Black Swan
4. Incendies
5. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
6. Midnight in Paris
8. Another Year
9. The Girl with the Dragon Tattoo
10. The Adventures of Tintin

Top 5 Unreleased:

1. We Need to Talk About Kevin
2. Cold Fish
3. Meek's Cutoff
4. Like Crazy
5. The Artist

si un top 10 mixt:

2. La piel que habito
3. Cold Fish
4. Drive
5. Black Swan
6. Incendies
7. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
8. Meek's Cutoff
9. Midnight in Paris
10. The Kids Are All Right

omudindulap
31 Jan 2012, 19:14
Top 10 Released

1. Melancholia
2. Incendies.
3. Io sono l'amore
4. Hævnen
5. Drive
6. Biutiful
8. Rabbit Hole
9. Pina
10.Bridesmaids

Pepper
31 Jan 2012, 20:17
(My) Top 10 Released:

1. Melancholia
2. Drive
3. The King's Speech
4. Black Swan
5. Incendies
6. Pina
7. 127 Hours
8. Moneyball
9. Source Code
10. Bridesmaids

BenPC
31 Jan 2012, 20:33
Top 10 Released

# 5 Midnight in Paris --- Woody Allen --- Nota filmului: 9
# 6 Never let me go --- Mark Romanek --- Nota filmului: 9
# 8 Incendies --- Denis Villeneuve --- Nota filmului: 9
# 9 The King's Speech --- Tom Hooper --- Nota filmului: 8
#10 Biutiful --- Alejandro González Iñárritu --- Nota filmului: 8

anaemona
31 Jan 2012, 20:56
My pretty lame top 10 released (bazat pe putinele filme vazute)

1. Io sono l'amore
2. Melancholia
3. Drive
4. Tournée
5. Biutiful
6. Another Year
7. London Boulevard
8. Rabbit Hole
9. La piel que habito
10. Fright Night

Close, but no http://www.dewdadsweb.com/emoticons/cigar.gif

The King's Speech
You Will Meet A Tall Dark Stranger
Incendies
De vrais mensonges
Midnight in Paris
Bridesmaids
One Day

Kriss_Kringle
31 Jan 2012, 21:22
Top 20 released:

1.Moneyball
2.The adventures of Tintin
3.Rise of the planet of the apes
4.Rango
5.127 hours
6.The help
7.The king's speech
8.Mission impossible:Ghost protocol
9.Captain America
10.The Lincoln lawyer
11.Source code
12.Black swan
13.X-men:First class
14.The kids are all right
15.Crazy,stupid,love
16.Limitless
17.Drive
18.Harry Potter and the deathly hallows part 2
19.Super 8
20.Fast five

@anaemona: Nice touch with the cigar:-bd

sergiuseling
31 Jan 2012, 21:57
M-am gândit să îmi trec preferințele și în celelalte categorii. Ce e în bold e preferința mea, dar trec și ce ar fi nominalizați.

Cele mai bune filme (regizorii acestora sunt și cei mai buni regizori)
1. Incendies
2. Midnight in Paris
3. Drive
4. Moneyball
5. 127 Hours
6. Aurora
7. Another Year
8. A Dangerous Method
9. Bridesmaids
10.Des hommes et des dieux
11.The Help

Actor în rol principal
Brad Pitt - Moneyball
James Franco - 127 Hours
Owen Wilson - Midnight in Paris
Ryan Gosling - Drive
Michael Fassbender - A Dangerous Method

Actriță în rol principla
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tatoo
Amanda Seyfried - Red Riding Hood
Kristen Wiig - Bridesmaids
Hailee Steinfeld - True Grit
Lubna Azabal - Incendies

Actor în rol secundar
Jonah Hill - Moneyball
Corey Stoll - Midnight in Paris
Viggo Mortensen - A Dangerous Method
Mark Ruffalo - The Kids Are All Right
John Hamm - Bridesmaids

Actriță în rol secundar
Carey Mulligan - Drive
Elle Fanning - Super 8
Emma Roberts - Scream 4
Rose Byrne - Bridesmaids
Jessica Chastain - The Help

Scenariu
Moneyball
A Dangerous Method
Midnight in Paris
Incendies
Contagion

Imagine
127 Hours
Drive
Incendies
Black Swan
Melancholia

Cele mai bune filme românești
Aurora
Din dragoste cu cele mai bune intenții
Periferic

Kriss_Kringle
31 Jan 2012, 22:22
Nu vreau sa par carcotas Sergiu dar cum poti s-o bagi pe Mulligan ca cea mai buna actrita secundara cand ea n-a jucat nimic in Drive?Daca era vorba de Never let me go mai ziceam dar in Drive a fost foarte unidimensional personajul ei.In fine,nu ma mai bag,scuze ca am intervenit.

sergiuseling
31 Jan 2012, 22:58
Ce să zic m-a cucerit zâmbetul ei de pe vremea când stătea în ploaie în An Education. Și cum urăsc Never Let Me Go, n-a rămas decât asta...
Dar sincer mi se pare o performanță de excepție. Personajul nu mi se pare unidimensional ci doar timid. Și cu atât e mai special cu cât poate transmite mai multe emoții fără răbufniri și discuții despre ce se întâmplă.

gigabyte
31 Jan 2012, 22:59
Top 10 Released

1.Drive
2.The King's Speech
3.Incendies
4.Moneyball
5.The Girl with the Dragon Tattoo
6.127 Hours
7.Black Swan
8.La piel que habito
9.Midnight in Paris
10.True Grit

Top Unreleased

1.Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro
2.Once Upon a Time in Anatolia
3.Ajeossi
3.Jusan-nin no shikaku
5.Senna
6.Montevideo, God Bless You!
7.Mistérios de Lisboa
8.As If I Am Not There

Chambord
01 Feb 2012, 09:06
Clasament final
TOP 10 RELEASED - 2011

1. Drive 147
2. Melancholia 136

3. Black Swan 75
4. Incendies 72
5. Midnight in Paris 61
6. Biutiful 60
7. 127 Hours 51
7. Aurora 51
9. Another Year 50
10. La piel que habito 47
10. The King's Speech 47

Chambord
01 Feb 2012, 09:18
Cinemagia Hall Of Fame

Best Released Film Of The Year

2009 Inglorious Basterds (Quentin Tarantino)
2010 Inception (Cristopher Nolan)
2011 Drive (Nicolas Winding Refn)

Chambord
01 Feb 2012, 09:39
Ca in fiecare an topul Cinemagia rivalizeaza prin calitatea produsului final cu rezultatele sondajelor criticilor profesionisti:D

Dupa cum anticipam inca de la lansarea lui, Drive avea sa fie un major contender pentru partea superioara a clasamentului. Avea profilul unui film super popular, asa cum au fost la vremea lor Inglorious Basterds si Inception. Ce au in comun aceste filme (si vor avea si viitorii castigatori) ? Evident, ca in rezultatul oricarui sondaj public, abilitatea de a impaca si capra si varza. Sunt suficient de arty / cizelate pentru a-i atrage pe cei mai "experimentati" dintre cinefili si suficient de dinamice pentru a nu-i "adormi" pe cei mai "lenesi".

Dar daca Drive era de asteptat sa faca performanta, surpriza foarte placuta o constituie locul Melancholiei. Si in acelasi timp cea mai mare dezamagire personala e faptul ca nu a luat locul intai. Pentru mine a fost cel mai bun film lansat la noi anul trecut by a country mile. Dar trebuie recunoscut ca e un film mult mai greu ca Drive si implicit mult mai dificil de apreciat. Sigur, fiecare cu viziunea lui, dar cred ca singurul film din acest top de care imi voi "aminti" la vremea Topului 2010s va fi Melancholia. Singurul care m-a dus prin locuri pe unde nu am mai fost (din cel putin 1-2 puncte de vedere).

Diferenta intre primele 2 locuri si restul turmei e enorma, ca punctaj. Doar toate sunt filme apreciate si premiate care isi merita locul.

Un total de 48 de filme au primit cel putin un vot.
23 de useri au votat, record pt sondajul anual

Votantii:
gigabyte sergiuseling Kriss_Kringle anaemona BenPC Pepper omudindulap florryinn buticut Gloria marcusARCUS PoliFanAthic Disciple Chambord MinRep aniela07 crin3l Windom adinachitu Federico mvpsebi Liviu- varu

Liviu-
01 Feb 2012, 09:41
1. Drive 147

Oh yeah B-) http://www.youtube.com/watch?v=0Q-AdZVFHBk

Chambord
01 Feb 2012, 10:05
Din Top10-ul Unreleased de anul trecut 4 filme au venit in cinematografele noastre.
3 au patruns in topul din acest an: 127 Hours, Black Swan, The King's Speech
Unul singur a ramas pe afara: The Kids Are All Right (locul 14)

Din filmele de anul trecut care nu au ajuns la noi, cea mai dezamagitoare si inexplicabila mi se pare ne-aducerea lui My Joy (Sergei Loznitsa), un extraordinar film, criminal de under-seen si under-rated, cu DOP roman si un actor secundar (popular) roman. Potentialul comercial era ridicat, mai ales ca pe langa factorii amintiti, povestea si settingul amintesc foarte mult de realitatile romanesti post-WWII. Nu imi inchipui ca putea fi scump (macar o nenorocita de copie). Dar ... m-am obisnuit cu proverbiala inteligenta scazuta a distribuitorilor romani. O)

Chambord
01 Feb 2012, 10:14
O alta statistica interesanta: Melancholia a obtinut 8 no.1-uri, dublu fata de Drive (4). Dar evident, a fost selectata de mai putini oameni, 16 fata de 19 Drive.

sergiuseling
01 Feb 2012, 11:13
A câștigat filmul care a avut și o poveste de dragoste și urmăriri cu mașini, ba mai e și artistic. Melancholia în schimb mi s-a părut plictisitor din cale-afară mai ales în a doua parte. Dar, no, nu se poate să-mi placă toate.

Legat de My Joy mi-a plăcut foarte mult, dar nici măcar audiența de la TIFF nu a fost foarte apreciativă, așa că potențialul comercial era practic nul. E puternic filmul, dar e genul de film lent și mai mult de atmosferă și mai mult trebuie să fi și foarte atent la film. Când au avut acest gen de filme succes? Ce mă așteptam însă să fie era The Way Back cu Dragoș Bucur într-un rol destul de comic. Sigur ar fi avut succes după reacția sălii de la TIFF

Pepper
01 Feb 2012, 12:25
A castigat filmul cel mai aprig comentat din acest an :D si ma bucur nespus! Din putinele filme din 2011 pe care le-am vazut, asta m-a impresionat cel mai mult din punct de vedere emotional. Pe de alta parte Melancholia intruchipeaza perfectiunea cinematografica si ar fi meritat cocotat pe primul loc just because. Oare era o blasfemie daca ieseau la egalitate?:-? pe mine nu ma deranja...

anaemona
01 Feb 2012, 17:36
Si-acum sa vedem topul cui e cel mai aproape de clasamentul final >:)

Pentru fiecare pozitie corecta va puneti 10 puncte. Pentru pozitiile incorecte vedeti la cite locuri distanta sinteti si scadeti punctele respective.

1. Io sono l'amore 10-10=0
2. Melancholia 10
3. Drive 10-2=8
4. Tournée 10-10=0
5. Biutiful 10-1=9
6. Another Year 10-3=7
7. London Boulevard 10-10=0
8. Rabbit Hole 10-10=0
9. La piel que habito 10-1=9
10. Fright Night 10-10=0

Total: 43

1. Drive 147
2. Melancholia 136
3. Black Swan 75
4. Incendies 72
5. Midnight in Paris 61
6. Biutiful 60
7. 127 Hours 51
7. Aurora 51
9. Another Year 50
10. The King's Speech 47

Liviu-
01 Feb 2012, 19:16
Ca sa pastrez continuitatea mesajelor am sa las primul mesaj cum e acum si am sa pun noile schimbari in topul neoficial aici.

Top 10 Unreleased

1. The Tree of Life
2. Once Upon a Time in Anatolia
3. We need to talk about Kevin
4. A Separation
5. The Sunset Limited
6. Tinker Tailor Soldier Spy
7. Tyrannosaur
8. Warrior
9. The Day He Arrives
10. Carnage

Si daca tot am postat sa intru si eu in joc :P

Top 10 Released

1. Drive 10
2. Biutiful 6
3. Melancholia 9
4. Des hommes et des dieux 0
5. Incendies 9
6. The girl with the dragon tattoo 0
7. Black Swan 6
8. La piel que habito 8
9. Haevnen 0
10. Midnight in Paris 5

Total: 53

marcusARCUS
01 Feb 2012, 19:34
1). Drive 10
2).La Piel Que Habito 2
3).Melancholia 9
4).Midnight In Paris 9
5).Le Quattro Volte 0
6).Biutiful 10
7).Pina 0
8).The Adventures Of Tintin:The Secret Of The Unicorn 0
9).Life In A Day 0
10).Din Dragoste Cu Cele Mai Bune Intentii/Daca Bobul Nu Moare 0

FIX 40 DE PUNCTE

P.S.:Ce dracu cauta Aurora in clasamentul asta?O plictiseala totala.

Pepper
01 Feb 2012, 19:36
Let's play :D

1. Melancholia 9
2. Drive 9
3. The King's Speech 3
4. Black Swan 9
5. Incendies 9
6. Pina 0
7. 127 Hours 10
8. Moneyball 0
9. Source Code 0
10. Bridesmaids 0

Total: 49

Neeext

buticut
01 Feb 2012, 19:52
Si-acum sa vedem topul cui e cel mai aproape de clasamentul final >:)

Pentru fiecare pozitie corecta va puneti 10 puncte. Pentru pozitiile incorecte vedeti la cite locuri distanta sinteti si scadeti punctele respective.

1. Drive 147
2. Melancholia 136
3. Black Swan 75
4. Incendies 72
5. Midnight in Paris 61
6. Biutiful 60
7. 127 Hours 51
7. Aurora 51
9. Another Year 50
10. The King's Speech 47
1) Melancholia 10-1=9
2) Drive 10-1=9
3) The Girl with the Dragon Tattoo 10-10=0
4) Incendies 10-0=10
5) Biutiful 10-1=9
6) The King's Speech 10-4=6
7) Black Swan 10-4=6
8) La Piel que Habito 10-2=8
9) Midnight in Paris 10-4=6
10) Rango 10-10=0

-----------
TOTAL: 63 p :D.

MinRep
01 Feb 2012, 21:15
1. Le quattro volte =0
2. Aurora 10-5=5
3. Melancholia 10-1=9
4. Black Swan 10-1=9
5. Super 8 =0
6. A Dangerous Method =0
7. Des hommes et des dieux =0
8. Drive 10-7=3
9. La piel que habito 10-1=9
10. Source Code =0

Total: 35 (I can live with that :) )

buticut
02 Feb 2012, 01:41
I'm so mainstream :P

omudindulap
02 Feb 2012, 01:46
1. Melancholia 9
2. Incendies. 8
3. Io sono l'amore 0
4. Hævnen 0
5. Drive 5
6. Biutiful 10
7. The Kids Are All Right 0
8. Rabbit Hole 0
9. Pina 0
10.Bridesmaids 0

32 B-)

anaemona
02 Feb 2012, 02:05
Bataie mare pentru punctele cele mai mici :)

buticut, tu nu vrei sa ratezi nimic :P

aniela07
02 Feb 2012, 07:21
Nu stiu daca am inteles bine modalitatea de calcul, dar cam asta mi-a iesit:

1. Melancholia (Lars von Trier) 9
2. Haevnen (Susanne Bier)
3. Incendies (Denis Villeneuve) 9
4. La Piel que Habito (Pedro Almodovar) 6
5. Pina (Wim Wenders)
6. Aurora (Cristi Puiu) 9
7. Biutiful (Alejandro Gonzalez Inarritu) 9
8. True Grit (Cohen brothers)
9. Crulic (Anca Damian)
10. Aproape de cer (Titus Faschina)

Total: 42

BenPC
02 Feb 2012, 17:29
Top 10 Released

TOTAL: 46

4 din 10 filme au fost pe langa topul final (rosu), 2 filme la o pozitie distanta de cea corecta (portocaliu) si doar unul .. Midnight in Paris .. fix la tinta :)

florryinn
02 Feb 2012, 18:21
1. La piel que habito 10- 9=1
2. Drive 10-1=9
3. Black Swan 10
4. Incendies 10
5. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 10-10=0
6. Midnight in Paris 10-1=9
7. The Kids Are All Right 10-10=0
8. Another Year 10-1=9
9. The Girl with the Dragon Tattoo 10-10=0
10. The Adventures of Tintin 10-10=0

Final = 57 p

Ori le-am ghicit bine, ori deloc. Mda, typical...

marcusARCUS
03 Feb 2012, 19:03
Hopa asa ca am o mica schimbare.

Top 10 Unreleased

1).A Separation
2).We Need To Talk About Kevin
3).Oslo,31 August
4).The Guard
5).Le Havre
6).Michael
7).This Must Be The Place
8).The Artist
9).This Is Not A Film
10).Take Shelter

Chambord
06 Feb 2012, 09:51
update Top 10 Unreleased

2. Road to Nowhere (Monte Hellman) - *new entry*
3. Bellflower (Evan Glodell)
4. Tinker Tailor Soldier Spy (Tomas Alfredson)
5. The Artist (Michel Hazanavicius) - *new entry*
6. The Turin Horse (Béla Tarr)
7. Cold Weather (Aaron Katz)
8. The Tree of Life (Terrence Malick)
9. Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin)
10. Submarine (Richard Ayoade)

buticut
06 Feb 2012, 15:35
5. The Artist (Michel Hazanavicius) - *new entry*

Welcome to the club! B-)

Chambord
07 Feb 2012, 10:01
^Ugh, i'm gettin soft :))

Buey, vedeti Road to nowhere (ati auzit de Monte Hellman, nu ?)
E usor gooffy pe alocuri dar mi-a placut mult. Si pana se apuca Lynch iar de treaba it's the best we fuckin get in this genre.

buticut
07 Feb 2012, 12:42
Si pana se apuca Lynch iar de treaba it's the best we fuckin get in this genre.
Lynch? David Lynch? Din pacate, mai poti astepta mult si bine dupa o revenire :(. Anyway, notat Drumul asta catre nicaieri :D

Pana una alta, un top provizoriu, care probabil va mai suferi modificari, fiindca mai am de vazut Kid with a Bike, Hugo, Once Upon a Time in Anatolia, 13 Assassins, The Interrupters, Attack the Block, The Turin Horse, Bellflower, Submarine...printre altele :)). Se poate ca Hugo, OUTiA, 13 A, The Interrupters si Bellflower sa-mi zguduie topul, sper sa reusesc sa le vad cat de curand.

So, top 10 unreleased (so far)

1) Shame (L-am vazut in cele mai proaste conditii posibile, if you know what I mean :)), totusi nu ma lasa inima sa-l pun mai jos)
2) We Need to Talk About Kevin
3) A Separation
4) The Artist
5) Tinker Tailor Soldier Spy
6) The Tree of Life
7) Martha Marcy May Marlene
8) Take Shelter
9) Tyrannosaur
10) Perfect Sense

So many T's in the top :))

Federico
17 Feb 2012, 11:44
Unreleased

1. The Descendants
2. We Need To Talk About Kevin
3. A Separation
4. The Tree of Life
5. Martha Marcy May Marlene
6. Tinker Taylor Soldier Spy
7. Take Shelter
8. The Artist

Malombra
18 Feb 2012, 11:06
mă uit acum la seria de Correspondencia și vin și eu cu un top

până una alta, doi cai frumoș

Turin Horse de Béla Tarr și Ágnes Hranitzky
Crazy Horse de Frederick Wiseman

Edit:
Correspondencia: Albert Serra & Lisandro Alonso - nu e în top.

vor intra în top prolly

pe al lui spielberg nu l-am văzut, dar am auzit că-i prea blânduț, deci îl las să pască..

lynch a făcut trailerul pt viennale - 3Rs - anul ăsta. era pe undeva de văzut și moca. a făcut și ceva cu duran duran parcă. măcar dacă era cure sau kilimanjaro darkjazz ensemble . așa :| ..

marcusARCUS
19 Feb 2012, 10:10
The Crazy Turin War Horse e un film pe care as vrea sa-l vad.

cosmin742000
19 Feb 2012, 12:52
Top Unreleased

1 The Artist
2 Jodaeiye Nader az Simin (A Separation)
3 Carnage
4 50/50
5 A Little Bit of Heaven
6 Le gamin au vélo
7 Las acacias

Poate voi mai adauga daca voi mai vedea ceva care sa merite.

Malombra
19 Feb 2012, 15:38
+ în top

Correspondencia: Jose Luis Guerin & Jonas Mekas

cel mai mult am așteptat-o pe asta. iar dacă am văzut-o , restul sunt opționale. un schimb de scrisori video între cei doi regizori. al doilea este unul dintre capii avangardei americane a anilor 60-70. ciudat, deși îmi plac mai mult filmele lui mekas, aici prestația lui guerin mi se pare categoric superioară, bine scrisă, mai consistentă decât filmele lui propriu-zise. am aflat și de ce filmează mai mult outdoors - pentru că e mai ieftin. era logic, dar dacă te uiți la maniera aia relaxată, de flaneur chic, cu care își inițiază promenadele cinematice, nu te-ai gândi niciodată că întâmpină dificultăți financiare. acesta o fi și motivul lui serra? cînd merg la strasbourg, voi reconstitui neapărat traseul silviei și al amorezului ei necunoscut.
corespondența aceasta sui generis este formată din 9 filmulețe, dintre care al optulea e crispant. nu intru în detalii pentru că aș dramatiza fără rost. chiar bătrân cum e, mekas reține modul acela doar al lui de a filma, de a găsi culorile și personajele, de a filma o pisică sau o stradă inzăpezită ca și cum ar fi un eveniment festiv, dar și intim totodată. tânăr în primele 3 fragmente, bătrân, amar de bătrân în al patrulea.
pentru a completa imaginea distrugerii cimitirelor poloneze de către hitleriști, eu aș cupla filmul cu ”despărțire de matiora” a lui valentin rasputin, căci nici comuniștii nu au fost băieți mai faini nici în privința morților, nici a viilor.

edit:
am uitat. la sfârșit , o secvență de suspans mut filmată cu furnici. cred că cea mai emoționantă metaforă despre cum au reacționat japonezii anul trecut, după fukushima.

Chambord
19 Feb 2012, 16:05
Am vazut si eu En la ciudad de Sylvia al lui Guerin. M-a entuziasmat binisor in prima jumatate. Dar in clipa cand s-au intalnit vraja parca s-a spart. I was like: Wow, i gotta go home now. This is a mistake. M-a lasat putin cu ochii in soare si n-a reusit sa imi mai reaprinda interesul pana la final.

Malombra, da' exotica mai esti. Tu vezi numai filme din astea, pe care le mai vad maxim 1000 de oameni pe an, in lume ? Imi inchipui ca ti-a fost putin greu la Turin Horse, care e blockbuster pe langa restul titlurilor pe care le-ai comentat. :)

charles
19 Feb 2012, 16:33
@malombra
piratat:D, cumparat:( sau vazut pe net:|? ai gasit si celelalte volume?

Malombra
19 Feb 2012, 16:51
@chambord

la turin horse nu mi-a venit deloc greu, l-am sorbit din prima clipă, cu muzica lui cu tot, fenomenală. îmi place la unguri cum aleg muzica. mi-a plăcut mult și werckmeister harmonies, care e și mai blockbuster decât patrupedul ierbivor de torino. eu nu am probleme cu un film dacă e văzut de multă lume. și nu iubesc obscuritățile doar pentru că sunt obscurități. și printre obscurități e mult trash. iar alea pe care le comentez nu-s așa de black market fare cum le prezinți tu :)). sunt altele și mai și. alea îs probabil ca documentarele românești ale lui moscu - never released și-ți trebe un job la arhive ca să ajungi la ele.

@charles

eu am 3 . mai sunt 2. e dvdrip după un dvd care nu-mi aparține :D . altfel spus, știi tu..

Malombra
19 Feb 2012, 17:25
filmele lui Guerin sunt foarte alunecoase, nu prea ai de ce te agăța acolo, sunt ușoare și eluzive ca niște umbre, mai ales alea mai noi. tren de sombras mi s-a părut mai dens, dar nici acolo nu poți să spui că pășești fără să te desprinzi de asfalt. en construccion e foarte interesant, nu mai e din seria woman chaser, am făcut și ceva comentarii exaltate despre el de care acum mi-e cam jenă, dar e tot așa: greu to stick to, nu prea se chinuie să te bage în film.”motivele bertei” are acea atenție curtenitoare care e un fel de trademark la guerin, dar e alb negru și mult mai ușor de digerat pentru cineva obișnuit cu monocromiile lui renoir, bresson sau altele. innisfree nu l-am văzut, parcă așa îi zice. unas fotas e atrăgător, preocupat să o caute pe EA, filmul e compus din fotografii, mai mult alb-gri decât alb-negru. guerin aduce cu sine un fel de fizică impracticabilă unde o bicicletă e la fel de diafană ca un fascicul de lumină, unde poezia e dizolvată în vopseaua unei bănci, iar zgomotul tramvaielor e un fel de upgrade accidental al zgomotului cavalcadelor de altă dată. la el, totul e continuitate, există și romantismul de odinioară, și o umanitate nescindată de un alt tip de societate, aservită vitezei și unor cerințe contradictorii.
în Correspondencia, ca niciodată, ai de ce să-l apuci :D . probabil pentru că e mai informal, cel puțin teoretic. când face film pe bune, orice depășește densitatea unui nor trebe exclus ca fiind vulgar.
nuș ce să zic, eu cu filmele lui guerin mă simt ca un elefant pe o gheață prea subțire, ca un lumberjack printre porțelanuri. tre să mă mai rafinez până să ajung la extazele pe care le-am mai observat pe la diverși indivizi, până să văd ”filmul” în filmele lui. :D

pedro costa mi se pare un fel de dublu întunecat al lui guerin.

Chambord
20 Feb 2012, 10:40
Rezultatele The First Annual Mubi (Forum) Awards for 2011 la care a votat si yours truly.

Based on 38 Mubi users, here are your results. The winners are based on who got the most votes in the finalist round and if there was a tie, who got the most votes in the nomination round. The winner in each category is listed first with how many votes the got in the finalist round followed by how many votes they got in the nomination round with the rest of the finalists listed in order of votes received. And the winners are:

BEST PICTURE: The Tree of Life (12, 35)
2. A Separation (9, 34)
3. The Turin Horse (8, 17)
4. Melancholia (4, 15)
5. Hugo (3, 15)
6. Drive (2, 15)

BEST DIRECTION: Terrence Malick, The Tree of Life (15, 37)
2. Béla Tarr and Ágnes Hranitzky, The Turin Horse (10, 14)
3. Nicolas Winding Refn, Drive (6, 20)
4. Lars von Trier, Melancholia (4, 18)
5. Martin Scorsese, Hugo (3, 22)

BEST WRITING: Asghar Farhadi, A Separation (21, 36)
2. Woody Allen, Midnight in Paris (8, 35)
3. Abbas Kiarostami, Certified Copy (3, 10)
4. Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash, The Descendants (3, 9)
5. John Logan, Hugo (1, 9)

BEST LEAD PERFORMANCE: Michael Fassbender, Shame (9, 21)
2. Tilda Swinton, We Need To Talk About Kevin (8, 18)
3. Michael Shannon, Take Shelter (8, 13)
4. Kirsten Dunst, Melancholia (7, 16)
5. Peyman Moadi, A Separation (3, 12)

BEST SUPPORTING PERFORMANCE: Sareh Bayat, A Separation (9, 10)
2. Jessica Chastain, The Tree of Life (7, 17)
3. Christopher Plummer, Beginners (7, 10)
4. Brad Pitt, The Tree of Life (5, 12)
5. Leila Hatami, A Separation (5, 10)
6. Charlotte Gainesbourg, Melancholia (3, 12)

BEST CINEMATOGRAPHY: Emmanuel Lubezki, The Tree of Life (26, 73)
2. Fred Kelemen, The Turin Horse (5, 15)
3. Lech Majewski and Adam Sikora, The Mill and the Cross (3, 16)
4. Newton Thomas Sigel, Drive (2, 19)
5. Manuel Alberto Claro, Melancholia (2, 17)
6. Robert Richardson, Hugo (0, 15)

BEST EDITING: Hank Corwin, Jay Rabinowitz, Daniel Rezende, Billy Weber, Mark Yoshikawa, The Tree of Life (16, 39)
2. Matthew Newman, Drive (9, 26)
3. Thelma Schoonmaker, Hugo (4, 21)
4. Kirk Baxter and Angus Wall, The Girl with the Dragon Tattoo (4, 17)
5. Hayedeh Safiyari, A Separation (4, 10)

BEST SCORE: Trent Reznor and Atticus Ross, The Girl with the Dragon Tattoo (11, 26)
2. Cliff Martinez, Drive (11, 25)
3. Mihály Vig, The Turin Horse (9, 16)
4. Howard Shore, Hugo (5, 13)
5. Alexandre Desplat, The Tree of Life (2, 13)

BEST PRODUCTION DESIGN: Dante Ferretti, Hugo (11, 35)
2. Maria Djurkovic, Tinker Tailor Soldier Spy (9, 26)
3. Jack Fisk, The Tree of Life (7, 20)
4. Marcel Slawinski and Katarzyna Sobanska, The Mill and the Cross (7, 17)
5. Jette Lehmann, Melancholia (4, 15)

SPECIAL RECOGNITION: Raul Ruiz (14, 8)
2. Certified Copy (8, 6)
3. Andy Serkis, Rise of the Planet of the Apes (5, 15)
4. Attack the Block (4, 5)
5. Captain America: The First Avenger (1, 5)

Malombra
20 Feb 2012, 16:03
trebe menționat și cine au fost userii. dar asta e altă poveste. ..

mă bucur pentru ruiz. dar sunt sigură că a fost menționat doar pentru că a murit anul trecut. :|

Liviu-
20 Feb 2012, 21:35
Top 10 Unreleased

1. The Tree of Life
2. We need to talk about Kevin
3. Once Upon a Time in Anatolia
4. A Separation
5. The Sunset Limited
6. Tinker Tailor Soldier Spy
7. Tyrannosaur
8. The Day He Arrives
9. Weekend
10. Warrior

Chambord
21 Feb 2012, 15:04
Update Top 10 Unreleased

2. Road to Nowhere (Monte Hellman)
3. Bellflower (Evan Glodell)
4. Tinker Tailor Soldier Spy (Tomas Alfredson)
5. The Artist (Michel Hazanavicius)
6. The Turin Horse (Béla Tarr)
7. Cold Weather (Aaron Katz)
8. The Tree of Life (Terrence Malick)
9. Take Shelter (Jeff Nichols) *new entry*
10. The Descendants (Alexander Payne) *new entry*

Malombra
23 Feb 2012, 00:46
nu e în top .

X - 2011 - Australia - dir: Jon Hewitt

las pe alții să zică.

Sex, violence, corruption and disillusionment are the themes of Jon Hewitt's darkly erotic thriller in which two call-girls get more than they bargain for in a tough night on the job. The script which Hewitt has written with partner, actress Belinda McClory is brave and extreme although there are aspects that probably work better on paper than in execution. Like its characters, the film is flawed, but it has a tangible, provocative mood that resonates with danger and it looks wonderful, combining sleazy locations with the elegant beauty of Sydney Harbour by night. Two stunning central performances by Viva Bianca and Shay Ryan as the veteran and novice, are the film's greatest asset.

Full frontal nudity, graphic sex scenes, drug-taking, violence, asphyxiation, murder, pole dancing and swearing are par for the course as the destinies of two hookers are intertwined during one frenzied, harrowing night. The film starts in erotic mode with a scene in which a group of women sipping champagne cross their legs as they watch the intimate floor show: a naked, well-hung man displays his sexual prowess on the floor with a scantily clad hooker in black bra, knickers and stockings. The hooker is Holly (Viva Bianca), who is going through the paces of her last day on the job before she achieves her dream of flying to Paris and starting a new life. She is in control - of her emotions, her situation and her life.

bla bla bla

http://www.urbancinefile.com.au/res/images/x/x_large.jpg

Chambord
23 Feb 2012, 13:19
Mai e o saptamana pana se inchid urnele pt Sondajul Unreleased. Ii rog pe toti cei care nu au cel putin 5 filme in topurile postate (Windom, Malombra, etc) sa si le updateze, pt a fi luate in calculul Topului final.

Malombra
25 Feb 2012, 19:15
+

Slow Action - Ben Rivers - Marea Britanie

imdb zice că e din 2011, mubi zice că e din 2010.

de pe situl lui BR

Slow Action (45 min, 16mm anamorphic, col + b/w, 2010)

Slow Action is a post-apocalyptic science fiction film that brings together a series of four 16mm works which exist somewhere between documentary, ethnographic study and fiction.

Continuing his exploration of curious and extraordinary environments, Slow Action applies the idea of island biogeography - the study of how species and eco-systems evolve differently when isolated and surrounded by unsuitable habitat - to a conception of the Earth in a few hundred years; the sea level rising to absurd heights, creating hyperbolic utopias that appear as possible future mini-societies.

Slow Action is filmed at different sites across the globe: Lanzarote - a beautiful strange island known for its beach resorts yet one of the driest places on the planet, full of dead volcanoes and strange architecture; Gunkanjima - an island off the coast of Nagasaki, Japan, a deserted city built on a rock, once home to thousands of families mining its rich coal reserves; Tuvalu - one of the smallest countries in the world, with tiny strips of land barely above sea level in the middle of the Pacific; and Somerset - an as yet to be discovered island and its various clades.

This series of constructed realities explores the environments of self-contained lands and the search for information to enable the reconstruction of soon to be lost worlds.

The film’s soundtrack - narratives by writer Mark von Schlegell - detail each of the four islands’ evolutions according to their geographical, geological, climatic and botanical conditions.

Slow Action, inspired by novels such as Samuel Butler’s Erewhon, Bacon’s The New Atlantis, Herbert Read’s The Green Child and Mary Shelley’s The Last Man, embodies the spirit of exploration, experiment and active research that has come to characterise Rivers’ practice.

Commissioned by Picture This and Animate Projects in association with Matt’s Gallery, London.

MinRep
26 Feb 2012, 11:10
TOP 10 UNRELEASED

1. The Tree of Life (Terrence Malick)
2. Meek's Cutoff (Kelly Reichardt)
3. Cave of Forgotten Dreams (Werner Herzog)
4. Habemus papam (Nanni Moretti)
5. L'Apollonide - souvenirs de la maison close (Bertrand Bonello)
6. Le gamin au velo (les Dardenne)
7. Senna (Asif Kapadia)
8. Take Shelter (Jeff Nichols)
9. Red State (Kevin Smith)
10. Faust (Aleksandr Sokurov)

Chambord
26 Feb 2012, 13:47
Malombra, te rog pune toate filmele intr-un top, asa cum am facut noi.

Chambord
26 Feb 2012, 13:48
TOP 10 UNRELEASED

Hey ! Where's fuckin A Separation ? X(

buticut
26 Feb 2012, 13:56
^
A Separation / Jodaeiye Nader az Simin (Asghar Farhadi, 2011)
Having won the Golden Bear and two Silver Bears for the male and female performers at this year's Berlin Film Festival, it already comes highly recommended. It's a powerful drama about divorce, class divide and justice in contemporary Iran. The character of the young girl is the pivot of all that goes on, even though the film seems to sometimes forget about her, in favor of the endless conflicts between the adults.
Rating: 3.5 out of 5

Deci nu i-a placut chiar atat de mult :(

Malombra
26 Feb 2012, 14:18
@chamord

am așa până acum:

in

A Torinói ló (Béla Tarr, Ágnes Hranitzky)
Slow Action (Ben Rivers)
Correspondencia: Jose Luis Guerin & Jonas Mekas (Jose Luis Guerin, Jonas Mekas)
Dreileben - Etwas Besseres als den Tod (Christian Petzold)
Dreileben - Eine Minute Dunkel (Christoph Hochhäusler)
Dreileben - ultima, normal a doua parte, o văd mâine, dar cred că tot în favorite va fi.

Crazy Horse (Frederick Wiseman)
Correspondencia: Isaki Lacuesta & Naomi Kawase (Isaki Lacuesta, Naomi Kawase)
Antitesis (Natalia de la Vega)
The Story of Film: An Odyssey (Mark Cousins) - mersi mult, Iulia :x

Tree of Life (Terrence Malick)
Correspondencia: Albert Serra & Lisandro Alonso (Albert Serra , Lisandro Alonso)
X (Jon Hewitt)

MinRep
26 Feb 2012, 18:27
TOP 10 UNRELEASED

Hey ! Where's fuckin A Separation ? X(
I know... Many have fallen through the cracks.

Malombra
27 Feb 2012, 19:38
update

in

Slow Action (Ben Rivers)
Dreileben - Etwas Besseres als den Tod (Christian Petzold)
Dreileben - Eine Minute Dunkel (Christoph Hochhäusler)
Dreileben - ultima, normal a doua parte, o văd mâine, dar cred că tot în favorite va fi.

Habemus Papam (Nanni Moretti) - mă gândeam să nu îl pun, dar o fac de dragul lui piccoli. e musai să fii mai mult decât bărbat bine , pentru ca în aceeași viață să joci și în la grande bouffe, și în habemus papam. apoi, au fost momente faine: să le spui cardinalilor ”ragazzi”, ca la un șeptică într-o cârciumă, sau ironia aia politicoasă : ”v-a ales, să spunem, Dumnezeu..” , reminiscențele de școlari atunci când își pasează punctajele aleșilor cu aerul acela clandestin al pariurilor făcute în fundul clasei, în băncile unde nu răzbește auzul deficitar al profului, finalul. e plăcut să-l vezi o dată.
A Separation - nu e cel mai bun film iranian văzut vreodată. și nu-l compar cu Brick and Mirror, dar cu panahi de ex. personajul tatălui e poate la fel de antipatic ca personajul lui puiu din aurora, m-am prins întrebându-mă care mi-e mai nesuferit. nu mi-a plăcut că tot scotea regizorul cîte un iepure din mânecă și te amețea de cap, tot diluând situația, tot învârtindu-te cu mixerul, ca să ajungă unde? și nu, nu cred că schema ”toată lumea are dreptatea ei” funcționează aici - gagiul ăla e chiar un porc.

edit: My Week With Marilyn (Simon Curtis) - mie personal williams nu mi s-a părut alegerea reușită pentru rolul lui monroe. williams e mereu obosită, mi se pare că veșnic trebuie să facă o sforțare uriașă să se scoată dintr-o stare cronică de sevraj și plictis. și marilyn o fi fost sedată la vremea ei, dar nu țin minte (din înregistrări cu ea, poze) să fi avut nevoie de atâta efort să fie grațioasă, să zâmbească cu tot sufletul. marylin deborda viață, iar williams e depășită de rol. michelle pare să iasă din ceva poze david lachapelle, o duduie rococo gata să leșine, undeva între o extenuare fără ieșire și o feminitate nesigură. apoi, tandemul dench, scott, branagh îi fură tot showul. nu ea e starul în film, mai degrabă starleta. în realitate, monroe cred că era mult mai puternică de atât. s-a spus despre marilyn că era ușoară ca o spumă, că melancoliile ei aveau aerul unor rătăciri de fetiță, păstrând toată senzualitatea nealterată a femeii, că a fost mai mult sex-simbol decât actriță. de ce atunci e atât de greu să o joci bine? williams o joacă bine doar în momentele ei proaste, or fi de vină vremurile în care trăim, dar nu trebe un actor să resesciteze inclusiv ceea ce nu mai trăim, aici asta ar înseamna atât dorința lui monroe de a o lua de la zero în fiecare zi, dar și a merge, în procesul de auto-distrugere până la dezastru? or, wiliams se cramponează în melancolie și când zâmbește, și când e distrusă. apoi, m-a enervat că atunci când industria celuloidului merge ață, filmul ia un aer de operetă, de zumzet fericit de stup. se celebrează mersul mașinăriei cinematografice, nu revenirea lui monroe, iar în astfel de momente monroe dispare, e copleșită, toți ăia adunați acolo fac mai mult decât ea. entuziasmul e față de procesul fabricării filmului, nu față de prezența electrizantă, de neînlocuit a normei jean. nu zic că e rău, dar filmul ăsta was supposed to be despre altceva, nu? despre TRIUMF, cu toate tenebrela sale de coșmar. tenebre sunt, unde-i triumful?
Correspondencia: Albert Serra & Lisandro Alonso (Albert Serra , Lisandro Alonso)
X (Jon Hewitt)
1911 (Jackie Chan, Zhang Li)

Chambord
28 Feb 2012, 11:01
1. gagiul ala e chiar un porc.

2. 1911 (Jackie Chan, Zhang Li)

1. pai guess what. you ain't gettin much better than that in real life. e porc ca a impins-o putin pe o tanti care dupa toate aparentele ii shutise banii si ii lasase tatal sa crape ?! 90% of ppl are much piggier than that.

2. deci lol. un film cu brus uilis e sub demnitatea ta, dar in schimb combini cu succes experimentalisme underground, cichi cean si emisiuni cu oana roman:))

ain't she a piece ?

Malombra
28 Feb 2012, 12:14
bruce willis e sub demnitatea mea????

cine a zis asta?:-O nu se poate, dar e o calomnie strigătoare și strigoitoare la cer!! 1911 - avem în casă 2 compuri și mai trag și eu cu ochiul la ce se uită lumea. cu ocazia asta, mi se întâmplă și chestii bizare. într-o zi mă uitam la parajanov, apoi am văzut zabite nedele (squandered sunday) sau așa ceva. la filmele astea, la un moment dat ecranul se umple de cruci albe. coincidență. mi s-a părut un pic freaky când și la filmul la care se uitau dincolo, miracle at st. anna, am văzut încă un ecran umplîndu-se cu cruci albe, chiar la începutul filmului, de altfel singura sa fază faină :)) . sau ni se întâmplă să ne uităm simultan la o fază în care eroul face tir sau plivește varza de ex. (:| nu de alta, dar trebuie să folosesc și ratingul de o stea pe mubi, nu pot să bag numai de la 3 în sus, poate mai zice cineva că nu am discernământ. cel mai tare e grey daisies - el/ea votează cu minus în față :))

ea i-a șutit banii? eu nu cred. a împins-o pe o tanti. pe scări așa, puțin, știind că e gravidă. da, un fleac acolo. contează că a fost înainte de asta accidentată? eu zic că nu. știi că e gravidă, aia îți jură pe ce are mai sfânt și ăla o împinge. apropo, poate iepurele nescos din mânecă, la crescătoria care a invadat filmul, e poate acela că vecina văzuse de unde luase aia cheia... eu zic că cineva care a furat la sfârșit nu ar mai fi făcut atâta caz de un jurământ strâmb. cam ilogic.. de furat furi, dar când e să ți se dea fără să furi, faci nazuri. nu-mi spune că la sfârșit a împiedicat-o jurământul pe coran, oricât o fi de nătângă, nu cred că nu-și dă seama că allah te vede și când juri, și când nu juri. ai văzut și tu atmosfera din film.. piggier? piggier than the guy, nu? a, siigur, sunt și mai porci.

buticut
28 Feb 2012, 12:22
Nu i-a sutit banii, dar a crezut ca i-a sutit. Banii ii luase sotia fara sa il anunte sau cel putin asta se subintelege. La inceputul filmului muncitorii aia gresesc etajul si ea le spune ca ii va plati extra pentru asta, probabil suma a coincis fix cu banii pe care trebuia sa ii primeasca gravida. Mi se pare ca fiica ei o si vede dandu-le banii, dar tace ori ca sa o protejeze, ori pentru ca pur si simplu nu a fost prea atenta si a uitat de incident. Hai ca n-a impins-o, a imbrancit-o putin, ca nu voia sa iasa din casa :)).

Malombra
28 Feb 2012, 12:22
despre oana roman am aflat pe times new roman :>

Chambord
28 Feb 2012, 14:01
@Mal: bah da' ce-ati facut din casa aia? Multiplex ? Fiecare se uita la ce-l taie capu ? Debandada. Haos.

on A separation: am zis dupa toate aparentele. el n-avea de unde sa stie ca ea era nevinovata. tensiunea crescuse si ea ii era tapul ispasitor cel mai la indemana. si cum zicea si buticut, nici macar n-a impins-o, mai mult a "mutat-o" putin :)

Malombra
28 Feb 2012, 14:25
dap
ia mută-te maică 2 metri mai încolo, la 45 grade înclinațiune, că nu te potrivești cu peretele ăla verde. chambord, cum ar fi să încerci chestia asta prin retezat, cu mutatul mai încolo, care nu contează așa tare? apoi vii și ne povestești cum a fost :D . nici la herculane nu ar fi rău :)) . acolo ”încercarea moarte n-are” nu prea ține, da poate ție îți iese.

buticut
28 Feb 2012, 14:27
Na hai, ca din unghiul ala n-avea cum sa pice ex-gravida in cealalta directie si n-a impins-o atat de tare cat sa-si piarda echilibrul :D.

Kriss_Kringle
28 Feb 2012, 14:58
Malombra exagereaza la fel ca sotul femeii insarcinate:)) Ea tine cu ursul,boooo!#-o
Si aia cum pastele ma-sii l-a gasit pe Nader vinovat cand a fost lovita de masina cu o zi inainte?
N-a dus-o bibilica ca din cauza aia a pierdut sarcina?
A gasit impinsul ca un motiv sa ciupeasca ceva de la el ca sa plateasca creditorii.

buticut
28 Feb 2012, 15:02
Era pur si simplu disperata. Niciunul n-a mintit din rautate, ci din dorinta de a-si proteja familia.

Kriss_Kringle
28 Feb 2012, 15:12
Era pur si simplu disperata. Niciunul n-a mintit din rautate, ci din dorinta de a-si proteja familia.
Eu zic ca a vrut un pic sa se razbune pe Nader,mai ales ca a facut-o mincinoasa si ai vazut ce mult tin la onoarea lor musulmanii de obicei.

Pepper
28 Feb 2012, 15:59
Gravida vroia sa scoata bani de la Nader din despagubiri ca sa plateasca datoriile sotului. O fi fost ea fomeie credincioasa, dar s-a gandit ca era mai important sa-si tina sotul departe de inchisoare. Si de aici toata tarasenia... Ce fac oamenii la disperare :|
PS: Da, Nader era cam porcusor!

BenPC
28 Feb 2012, 17:26
Top 10 Released

Top 10 Unreleased

# 1 The Tree of Life --- Terrence Malick --- Nota filmului: 10
# 2 A Separation --- Asghar Farhadi --- Nota filmului: 10
# 3 Tinker, Tailor, Soldier, Spy --- Tomas Alfredson --- Nota filmului: 9
# 4 Sunset Limited --- Tommy Lee Jones --- Nota filmului: 9
# 5 Take Shelter --- Jeff Nichols --- Nota filmului: 9
# 6 The Artist --- Michel Hazanavicius --- Nota filmului: 8
# 7 My Week With Marilyn --- Simon Curtis --- Nota filmului: 8
# 8 Attack the Block --- Joe Cornish --- Nota filmului: 8
# 9 A Better Life --- Chris Weitz --- Nota filmului: 8
# 10 Certified Copy --- Abbas Kiarostami --- Nota filmului: 8

Kriss_Kringle
29 Feb 2012, 00:58
O sa adaug ca si la topul released tot 20 pentru ca am vazut destule care mi-au placut dar evident la numaratoare va axati doar pe primele 10.

Top 20 unreleased:

1.A separation
2.Elite squad: The Enemy Within
3.The guard
4.Senna
5.Take shelter
6.Snowtown
7.The sunset limited
8.Win win
9.We need to talk about Kevin
10.Beginners
11.50/50
12.The descendants
13.Attack the block
14.The yellow sea
15.Tyrannosaur
16.Certified copy
17.The hunter
18.Martha Marcy May Marlene
19.The tree of life
20.Young adult

omudindulap
29 Feb 2012, 12:53
1. Jodaeiye Nader az Simin
2. We Need to Talk About Kevin
3. Oslo, 31. august
4. Submarino
5. Smukke mennesker
6. Take Shelter
7. Tyrannosaur
8. Guilty of Romance
9. Martha Marcy May Marlene
10 Beginners

.................................................. ..
Le gamin au vélo
The Tree of Life
Mientras duermes
Sala samobójców
A better life
The Future
Perfect Sense
Essential Killing
Elena
The Yellow Sea
Tomboy

Chambord
29 Feb 2012, 15:41
Ultima zi de votare. In cursul zilei demaine calculez rezultatele.
Daca poate cineva sa dea de windom, anuntati-l sa-si finalizeze si el topul pls.

Malombra
29 Feb 2012, 18:26
Essential Killing

2010

la fel Smukke mennesker

Malombra
29 Feb 2012, 22:08
upupdate

update

in

Slow Action (Ben Rivers)
Dreileben - Etwas Besseres als den Tod aka Beats Being Dead (Christian Petzold)
Dreileben - Eine Minute Dunkel aka One Minute of Darkness (Christoph Hochhäusler)
Dreileben - Komm mir nicht nach aka Don´t Follow Me Around - nu cred că mai apuc să văd.

We need to talk about Kevin (Lynne Ramsay) - psihotic și cu două capete peste Elephant, al lui wes anderson. wes meets less. de fapt e more, nu less, dar aici less vine de la altceva, de la lessing, doris lessing. filmul mi-a amintit de o carte a ei citită vreo 2 ani în urmă, cu un copil care distruge familia și nu i se poate face nimic. e îngrozitor cât de captivantă poate fi barbaria psihică la care e supusă femeia din film. și cât de boring e tipul, cu nihilismele lui de bukowski prost digerat.

A Separation (Asghar Farhadi)
X (Jon Hewitt)

sergiuseling
29 Feb 2012, 22:40
Nu prea am văzut prea multe nelansate, dar din cele 16 văzute care au anul 2011 la anul de lansare și nelansate anul trecut în România topul 10 e următorul

1. The Descendants
2. Visul lui Adalbert
3. A Torinói ló
4. V subbotu
5. The Ides of March
6. Kokowääh
7. My Week with Marilyn
8. War Horse
9. Tinker, Tailor, Soldier, Spy
10. Vykrutasy

(L'exercice de l'État, The Artist, The Muppets, San Kei Hap Lui, Gianni e le donne și We Bought a Zoo n-au prins topul) Sper că n-am uitat ceva.

gigabyte
29 Feb 2012, 22:53
TOP 10 UNRELEASED

1.Jodaeiye Nader az Simin
2.Bir zamanlar Anadolu'da
3.Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro
4.Senna
5.Mission: Impossible - Ghost Protocol
6.Shame
7.Take Shelter
8.We Need to Talk About Kevin
9..El infierno
10.A Torinói ló
11Project Nim
12.Intouchables
13.Warrior

Pepper
29 Feb 2012, 23:07
My Top 10 Unreleased

1. A Separation
3. Tyrannosaur
4. The Artist
5. Warrior
6. 50/50 (in Olanda s-a lansat abia saptamana trecuta :| )
7. Submarine
8. Hesher
9. Martha Marcy May Marlene
10. Tree of Life

Daca se prelungea deadline-ul poate apucam sa vad Tinker Taylor si Take Shelter...acuma s-ar putea sa se prafuiasca in hard.
PS: Sper ca se trec cu vederea cele 7 minute trecute fix,da?:)) ca ma chinuii sa fac topul

Malombra
29 Feb 2012, 23:18
Daca se prelungea deadline-ul poate apucam sa vad Tinker Taylor si Take Shelter...acuma s-ar putea sa se prafuiasca in hard.

ar fi faină o prelungire. mâine e joi, până duminică măcar. lucrez goddammit!(:|

Chambord
01 Mar 2012, 11:03
Mah manca-v-as ati avut 2 luni mari si late sa vedeti si sa rasvedeti tot ce vrea mujchii vostri !!! ~X(
Daca voi chiar aveti de gand sa mai vedeti filme eligibile pt topul asta ... OK, prelungim pana duminica inclusiv. Dar duminica is final !

bremen1980
01 Mar 2012, 11:40
Problema este ca anul asta (dar de fapt de cativa ani ) sunt 15-20 de filme bune si foarte bune dar nu se desprinde clar filmul ,capodopera ,diamantul orbitor . Nu vezi ca nu se desprinde inca o noua directie ci se merge tot mai tare pe batatoritele drumuri. Nostalgie peste tot si omagii la greu : Hugo ,The Artist ,The Tree of Life ,Tinker, Tailor, Soldier, Spy , My Week With Marilyn ,War Horse ,Midnight in Paris ,Drive , s.a.m.d.
Sa avem insa rabdare pentru ca revolutiile vin atunci cind nu le asteapta nimeni .

buticut
01 Mar 2012, 14:24
Mah manca-v-as ati avut 2 luni mari si late sa vedeti si sa rasvedeti tot ce vrea mujchii vostri !!! ~X(
Daca voi chiar aveti de gand sa mai vedeti filme eligibile pt topul asta ... OK, prelungim pana duminica inclusiv. Dar duminica is final !

Hey, Weekend abia saptamana asta a aparut, asa ca nu aveam cand sa il vad mai repede :D.

Chambord
01 Mar 2012, 14:35
We need to talk about Kevin (Lynne Ramsay) - psihotic și cu două capete peste Elephant, al lui wes anderson.

It's Gus van Sant. Dar e cu 2 clase sub IMHO

omudindulap
01 Mar 2012, 15:12
Au mai aparut zilele astea Faust, Le Havre, This Must Be The Place. As vrea sa vad si L'Apollonide, dar nu gasii sub in engleza, in franceza e destul de dificil de urmarit.

Malombra
01 Mar 2012, 16:42
We need to talk about Kevin (Lynne Ramsay) - psihotic și cu două capete peste Elephant, al lui wes anderson.

It's Gus van Sant. Dar e cu 2 clase sub IMHO

fk yr right =D> . de ce m-oi fi gândit la wes? probabil ca să rimeze cu less, de la lessing :)) la cât mi-a plăcut, se înțelege, cu toate că am purtat și eu brățări făcute din furculițe după ce l-am văzut.
dar tot cu două capete peste este. ăla e naiv, ăsta e mai studiat. e film cu upgrade ăsta al lui ramsay.

Malombra
01 Mar 2012, 16:58
Problema este ca anul asta (dar de fapt de cativa ani ) sunt 15-20 de filme bune si foarte bune dar nu se desprinde clar filmul ,capodopera ,diamantul orbitor . Nu vezi ca nu se desprinde inca o noua directie ci se merge tot mai tare pe batatoritele drumuri. Nostalgie peste tot si omagii la greu : Hugo ,The Artist ,The Tree of Life ,Tinker, Tailor, Soldier, Spy , My Week With Marilyn ,War Horse ,Midnight in Paris ,Drive , s.a.m.d.
Sa avem insa rabdare pentru ca revolutiile vin atunci cind nu le asteapta nimeni .

bremen, da tu nu ai observat că vorbești despre film în general referindu-te doar la filmele unei singure țări? (sau îs două și nu văd eu?)e ca și cum ai vorbi despre politica globală referindu-te doar la ponta.

bremen1980
01 Mar 2012, 18:05
Sa vina americanii maica . De la ei astept sa curga laptele si mierea .Eu inca mai cred in cinematografia americana dar nu se stie de unde apare bomba si vedem un nou val ( China ,India , Mexic , Spania :-/ ) cu rupturi si schimbari de paradigma .Sa ghicesti insa unde va avea loc minunea e mai greu decit sa ghicesti care pustoaica dintr-o clasa de a 10 a o sa ramina prima gravida . Poate sa fie olimpica la chimie :">

Federico
01 Mar 2012, 19:34
Top 10 Neslobozite

1. Tinker Taylor Soldier Spy
2. The Descendants
3. We Need To Talk About Kevin
4. A Separation
5. The Tree of Life
6. Copie Conforme
7. Martha Marcy May Marlene
8. Take Shelter
9. The Artist
10. Terri

(primele 6 sunt echi-intersanjabile da daca trebuia sa le discriminez cumva...)

Io nu cred ca mai cred in ideea de capodopera in sensul idealismului astuia pe care-l propui tu da daca-mi violez o leaca ideologia estetica momentana cre' ca scot pe inventar vo 10 bucati capodoperoidale de anul asta. Deci sunt primele 6 din topul de mai sus si mai e Drive, Melancholia, The Girl With The Dragon Tatoo, si chiar si 127 Hours daca-mi permit un mic abuz ca sa iasa topul inchis la toti nasturii. Nu-s capodopere, nu-s filme de nota 10 sau de 5 stele, au fost doar niste experiente superbe si nu plang dupa nicio secunda irosita cu ele. Nu pot sa cer mai mult de la un film. Diamantele orbitoare sa mai astepte.

Chambord
02 Mar 2012, 13:48
Pe L'Apollonide il am si eu in queue (tare trailerul, soundtrack included).

http://www.youtube.com/watch?v=rztFrEkU4qA

Kriss_Kringle
02 Mar 2012, 14:03
Vad ca au aparut pe net The descendants si Carnage iar daca tot s-a prelungit pana duminica sondajul cred ca le vad si pe astea,desi ma cam indoiesc ca o sa mai schimb ceva in top 10 care e destul de impenetrabil in momentul de fata.
Am vazut aseara si Young adult,care mi-a placut,Charlize merita nominalizata la best actress dar ce mai conteaza acum?The academy sucks big hairy moose balls!

Chambord
02 Mar 2012, 14:05
ăla e naiv, ăsta e mai studiat. e film cu upgrade ăsta al lui ramsay.

"In my book": ala (Elephant) e aerisit si chilling, asta (Kevin) e livresc.
A propos de GVS, cred ca e singurul autor queer al carui filme imi plac. Si asta pt ca are bunul simt sa nu-si proiecteze orientarea sexuala in ele. Cu unele exceptii. Chiar l-am injurat ca a transformat Last Days al carui prima jumatate de ora mi-a placut mult (se vede clar influenta lui Bella Tarr, al carui fan e) in the gayified death of Kurt Cobain :-q

Malombra
02 Mar 2012, 16:16
mersi pt amânare. în sfârșit văd a treia parte din dreileben și poate și din correspondencia ceva. și și și ----- Secrets Trilogy de Reynold Reynolds :D . nu-i așa că-s bravo???? joan bravo 8-> :))

marcusARCUS
02 Mar 2012, 20:01
Eu mai am de vazut Young Adult,Weekend si Shame.Dar Shame nu-l gasesc.

omudindulap
02 Mar 2012, 20:04
Doua cuvinte despre Faust? :P

Apropo, ar mai fi de vazut si Polisse (http://www.imdb.com/title/tt1661420/combined), premiul juriului la Cannes.

marcusARCUS
02 Mar 2012, 21:03
Faust nu-i nici prost,nici prea bun.Dar merita vazut.

buticut
03 Mar 2012, 00:24
[quote=Malombra]
A propos de GVS, cred ca e singurul autor queer al carui filme imi plac. Si asta pt ca are bunul simt sa nu-si proiecteze orientarea sexuala in ele. Cu unele exceptii. Chiar l-am injurat ca a transformat Last Days al carui prima jumatate de ora mi-a placut mult (se vede clar influenta lui Bella Tarr, al carui fan e) in the gayified death of Kurt Cobain :-q

Alejandro Amenabar? Pedro? :(

Liviu-
03 Mar 2012, 00:28
Si asta pt ca are bunul simt sa nu-si proiecteze orientarea sexuala in ele.

Pedro? :(

I think you might want to reconsider this one :P

buticut
03 Mar 2012, 05:52
Well, yeah, stiu ca obisnuieste sa faca asta, dar l-am aruncat acolo pt partea asta cred ca e singurul autor queer al carui filme imi plac din comment. How could you not like Pedro? :D

Malombra
03 Mar 2012, 07:33
^ mie îmi place Gregg Araki - the living end, teenage apocalypse trilogy, splendor, this is how the world ends - cheeeeeese!, mysterious skin (ce rar se vb de filmul ăsta în cariera lui gordon-levitt, dar e bun filmul), smiley face - ăsta e cam tâmpițel.

Chambord
03 Mar 2012, 10:38
De la Pedro mi-a placut Hable con ella. Dar asta deja se incadreaza in ce ziceam mai sus.

Kriss_Kringle
03 Mar 2012, 12:13
^ mie îmi place Gregg Araki - the living end, teenage apocalypse trilogy, splendor, this is how the world ends - cheeeeeese!, mysterious skin (ce rar se vb de filmul ăsta în cariera lui gordon-levitt, dar e bun filmul), smiley face - ăsta e cam tâmpițel.

Unul din cele mai bune roluri ale lui Levitt si da,filmul e bun,chiar foarte bun.:D

florryinn
04 Mar 2012, 16:52
Listuta finala Unreleased, din ce am reusit sa vad pana acum:

2. Cold Fish
3. Take Shelter
4. Meek's Cutoff
5. Miss Bala
6. Young Adult
7. Like Crazy
8. Rundskop
9. The Artist
10. Chico and Rita

Pepper
04 Mar 2012, 22:34
My Final Top 10 Unreleased (aproape neschimbata)

1. A Separation
3. Tyrannosaur
4. The Artist
5. Warrior
6. 50/50
7. Submarine
8. Hesher
9. Take Shelter
10. Tree of Life
--------------------------
11. Tinker Taylor Soldier Spy
12. Martha Marcy May Marlene
13. Another Earth
14. Habemus Papam

Deci cu putina smiorcaiala a mers, e de tinut minte tactica asta :-? just kiddin' :P

Malombra
04 Mar 2012, 22:55
@ KK :P

gata, trag linie. n-am văzut mult, asta e.

Slow Action (Ben Rivers)
Dreileben - Eine Minute Dunkel aka One Minute of Darkness (Christoph Hochhäusler)
Dreileben - Komm mir nicht nach aka Don´t Follow Me Around (Dominik Graf)
The Story of Film: An Odyssey (Mark Cousins)
Bir zamanlar Anatolu'da (Nuri Bilge Ceylan)
Secrets Trilogy (2008-2011) (Reynold Reynolds)
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Tomas Alfredson)
Melancholia (Lars von Trier)
Habemus Papam (Nanni Moretti)
A Separation (Asghar Farhadi)
X (Jon Hewitt)

Kriss_Kringle
05 Mar 2012, 00:11
Acum nu mai ramane decat sa le ierarhizezi ca sa poata Chambord sa faca punctajul sau sunt deja de la cel mai bun la cel mai slab?:-?

buticut
05 Mar 2012, 06:24

Didn't know he was gay :D. Si da, si mie mi s-a parut foarte bun Mysterious Skin.

Chambord
05 Mar 2012, 10:28
Top 10 Unreleased 2011

1. A Separation 139

2. The Tree of Life 87
3. We need to talk about Kevin 74
4. The Turin Horse 53
5. The Artist 48
6. Tinker Taylor Soldier Spy 47
7. Take Shelter 43
8. The Guard 30
9. Senna 29
10. Once Upon a Time in Anatolia 28

Chambord
05 Mar 2012, 10:35
Cinemagia Hall Of Fame
Best Unreleased Film of the Year

2009 A Prophet (Jacques Audiard)
2010 Winter's Bone (Debra Granik)
2011 A Separation (Asghar Farhadi)

Chambord
05 Mar 2012, 10:37
Au participat 24 de useri (record absolut):

Malombra Pepper florryinn Federico gigabyte sergiuseling omudindulap Kriss_Kringle BenPC MinRep Chambord Liviu- cosmin742000 buticut marcusARCUS Gloria PoliFanAthic Disciple Twinsen aniela07 Windom adinachitu mvpsebi varu

Prima oara cand nr de participanti de la topul unreleased il depaseste pe cel de la topul released !!

Chambord
05 Mar 2012, 10:45
A Separation e unul din acele rare filme remarcabile calitativ si cu un foarte mare succes la public. Asa incat victoria lui n-ar trebui sa surprinda. Ce susrprinde totusi e diferenta foarte mare fata de principalul contracandidat - favoritul indiscutabil al criticilor: The Three Of Life. Mi s-a parut ca TOL poate chiar sa-i fure prima pozitie lui AS dar pana la urma lipsa unei structuri narative mai precise si spiritualitatea un pic prea explicita au indepartat majoritatea.

In rest, filme remarcabile in Top 10. Good job everyone ! :-bd

mvpsebi
05 Mar 2012, 11:08
In rest, filme remarcabile in Top 10. Good job everyone ! :-bd

Imi place si mie topul, dar sunt putin dezamagit ca nu l'a prins si Tyrannosaur. Un film mai crud decat majoritatea celor zece norocoase.

MinRep
05 Mar 2012, 12:51
Yup, e un top cu care nu mi-ar fi rusine (cu vreo 2 exceptii, care erau de asteptat). Ma bucur pentru "The Guard", desi nu l-am votat. Cel mai amuzant film al anului.

Kriss_Kringle
05 Mar 2012, 13:06
Yup, e un top cu care nu mi-ar fi rusine (cu vreo 2 exceptii, care erau de asteptat). Ma bucur pentru "The Guard", desi nu l-am votat. Cel mai amuzant film al anului.

Total de acord,Brendan Gleeson a fost excelent si scena in care e intrebat de tipul ala unde au disparut celelalte arme si ii raspunde: "Maybe the mice ate them." a fost cireasa de pe tort.:))

buticut
05 Mar 2012, 20:26
Mie imi pare rau ca putini au apucat sa vada "Shame". In rest, topul 10 de anul asta mi se pare mult mai solid fata de cel de anul trecut, poate si pentru ca Winter's Bone nu m-a dat prea tare pe spate. Good job, guys :D.

Kriss_Kringle
05 Mar 2012, 20:47
Si eu as fi vrut sa vad Shame dar daca la cinema nu l-au bagat iar pe net daca nu e nici o varianta buna nici nu-mi bat capul cu CAM-uri.
Nici mie nu mi s-a parut cine stie ce Winter's bone dar topul asta e solid minus Turin Horse si Once upon a time in Anatolia pe care nu le-am vazut inca.

Federico
05 Mar 2012, 22:05
Winter's Bone sta intre vecinii sai cum sta Inception intre Inglourious Basterds si Drive pe celalalt hol. *rade sardonic*

Chambord
07 Mar 2012, 11:24
A Top is born

http://www.catavencii.ro/uploads/files/2012/01/10/4f0c1503457d6/10.jpg

bremen1980
07 Mar 2012, 11:34
Coincidenta ;am vazut recent si WNTTAK si Carnage si incepe sa-mi placa tot mai mul de John C. Reilly .A reusit sa faca saltul de la comediile alea cam idioate la filme serioase.

Chambord
07 Mar 2012, 11:43
Dar tot roluri de cap de familie bleg joaca :)) Nu-l ajuta fatza saracu sa primeasca altceva :(
Peste cativa ani o sa aiba un concurent serios in Tobey Maguire.

Namaste
07 Mar 2012, 11:52
Dang! You just made me imagine John C. Reilly in a Spiderman suit.

bremen1980
07 Mar 2012, 11:56
Dar tot roluri de cap de familie bleg joaca :)) Nu-l ajuta fatza saracu sa primeasca altceva :(
Peste cativa ani o sa aiba un concurent serios in Tobey Maguire.
A stat prea mult pe linga fratele lui mai mare Will Ferrell si s-a molipsit . Totusi el mai misca ceva ,se mai agita ,da din maini si face spume la gura .Ce zici insa de Bill Murray ? Asta parca se barbiereste cu spuma de azot si nu mai poate misca nici macar un muschi pe fata :-S

Chambord
07 Mar 2012, 13:03
@Namaste: :)) Pai cand Spiderman o sa fie in his 50's cine crezi ca o sa-l joace ?

@Bremen: Aaa pai asta pt ca Bill Murray a acontat toate rolurile de om blazat, trecut prin viata, pe care nimic nu-l mai poate "atinge". Dar daca tii sa-l vezi strambandu-se ti-l recomand in rolul de cap mafiot in The Limits of Control al lui Jarmusch. Nu ca ar fi mai putin flegmatic acolo dar la un moment dat il strange cineva de gat din cate imi amintesc si ... e nevoit sa isi puna fata in miscare :D

anaemona
07 Mar 2012, 16:29
How can you not like the guy X(

http://www.youtube.com/watch?v=8Bd1hqHrUPU

Federico
07 Mar 2012, 21:22
Coincidenta ;am vazut recent si WNTTAK si Carnage si incepe sa-mi placa tot mai mul de John C. Reilly .A reusit sa faca saltul de la comediile alea cam idioate la filme serioase.
Comediile lui PTA nu sunt idioate.
Dar inteleg la ce te-ai referit.
Personajul jucat de Reilly is not actually the smartest guy in town.

LE: de fapt nici nu prea-s comedii.

How can you not like the guy X(

http://www.youtube.com/watch?v=8Bd1hqHrUPU

N-am vazut "Groundhog Day" (desi il am pe watchlist de vreun an) dar in "Broken Flowers" m-a rupt. Si cum il foloseste Wes Anderson imi place. Dar la Jarmusch efectiv m-a rupt in doua.

buticut
07 Mar 2012, 22:06
Comediile lui PTA nu sunt idioate.
Dar inteleg la ce te-ai referit.
Personajul jucat de Reilly is not actually the smartest guy in town.

LE: de fapt nici nu prea-s comedii.

Cred ca mai degraba se referea la filme precum Step Brothers, Anger Management si Walk Hard - nici nu cred ca il avea pe PTA in minte cand a facut comentariul respectiv. Din fericire insa, John C. Reilly si-a aratat versatilitatea jucand in tot soiul de filme si nu a ramas blocat intr-un singur gen. El chiar alterneaza des intre 'filmele serioase' si 'filmele de duzina'. Lista directorilor in ale caror filme a aparut e impresionanta: Malick, PTA, Scorsese, Polanski, Ramsay, Altman, De Palma, Daldry, Marshall, Hallstrom... In 2003 de ex, trei dintre filmele in care jucase (The Hours, Chicago, Gangs of New York) erau nominalizate la Oscar pt Best Picture.

Federico
07 Mar 2012, 22:14
Cred ca mai degraba se referea la filme precum Step Brothers, Anger Management si Walk Hard - nici nu cred ca il avea pe PTA in minte cand a facut comentariul respectiv.

Si eu tot asta am crezut.

Apropo, l-am mai vazut si in "Terri" anul trecut. Tot comedie, tot un pic idioata, tot idiot si el un pic, insa la un mod mai serios (chiar trist pe alocuri), nu de dragul entertainmentului.

Malombra
21 Mar 2012, 12:26
Dreileben - Komm mir nicht nach aka Don´t Follow Me Around (Dominik Graf)

nu că mi-ar trebui confirmare din partea cuiva, dar totuşi :>

de pe situl tiffului

Una dintre cele mai fascinante experiențe cinematografice recente le va fi accesibilă spectatorilor TIFF în cadrul unei proiecții-maraton speciale: Dreileben (Germania, 2010). Trei filme, trei regizori, trei stiluri contrastante și trei unghiuri diferite ale uneia și aceleiași povești, a căror sursă de inspirație este un eseu critic. În vara lui 2006, trei dintre cei mai talentați cineaști germani ai momentului – Dominik Graf, Christian Petzold și Christoph Hochhäusler – au început să corespondeze între ei pe diverse teme legate de cinema, de la estetica de film la școala berlineză și cinematograful de gen. Demersul teoretic s-a prelungit în practică, într-un format filmic ambițios. Pornind de la un pivotal fapt divers - evadarea unui criminal din custodia poliției, în decorul magic-realist al pădurii Turingiene - cei trei au conceput trei filme diferite și profund personale: Mai bine decât moartea (r: Christian Petzold), Nu veni după mine (r: Dominik Graf) și Un minut de întuneric (r: Christoph Hochhausler).

Publicat la: 21 martie 2012

numa că, pana mea, pe mubi figurau cu 2011-le an de producţie. oricum nu au intrat în top, so..;)

Federico
21 Mar 2012, 15:55
Uite, Windom, de ocazia resuscitarii acestui topic ai putea profita ca sa dai curs sugestiei mele de aici: http://www.cinemagia.ro/forum/showpost.php?p=1603800&postcount=144 si sa-ti finalizezi ierarhiile. Macar asa, la un browsing lenes prin memorie.
Nu pe bune, eu chiar sunt curios. :| Si sunt sigur ca nu sunt singurul.
Ai mai vazut si alte filme in afara de cele deja batute-n cuie, nu? :|

Windom
21 Mar 2012, 19:44
Am dat un top pe acolo pe undeva, dar ma enerveaza regulile astea cu premiere romanesti, premiere internationale si mai stiu eu ce. Eu n-am cinema prin zona, n-am mai vazut un film la cinema de vreo 4 ani, prin urmare nu prea ma intereseaza ce a fost sau n-a fost premiera la noi.
Am net, Amazon si HBO. Si pot sa incropesc un top in functie de asta. UNUL SINGUR.
Si ar arata cam asa:

1. Melancholia
2. Shame
3. The Turin Horse
4. Drive
5. Aurora
6. Tyrannosaur
7. The Tree of Life
8. A Dangerous Method
9. Tinker Tailor Soldier Spy
10. The Skin I Live In

L.E. Am acordat prioritate altor decade, in dauna noutatilor. Astept inca 2-3 filme care probabil ar intra in top (A Separation, Tyrannosaur...).

Federico
22 Mar 2012, 10:28
Great.
Mi s-a luat o piatra de pe inima. :))

N-am vazut 2, 3, si 7 de-acolo dar restul orbiteaza si la mine in jurul primei pozitii. In afara de Cronenberg. Nu ca n-as fi departe de sictirul cu care a fost primit filmul la nivel general (are un ritm si o atmosfera grozave si o imagine fe-no-me-na-la) dar e mult in spate fata de restul; are ceva naiv si cam obscen de pop atitudinea lui C. fata de celebra legenda a psihanalizei.

Si-nc-o-ntrebare si gata: daca prima pozitie pleaca de la nota 10, I presume, pana la a 6 treapta cat scade nota? (Daca scade). Tot de curizitate.

Windom
22 Mar 2012, 11:09
Luînd în considerare "etalonul MUBI", aş zice că primele 3 sînt filme de 5 stele. În ceea ce priveşte Shame, am oftat o tură la final fiindcă se putea un pic mai multă sobrietate acolo, ai impresia, la prima vedere, că filmul îşi trădează crezul pe ultima sută de metri, dar se scoate destul de elegant şi ceea ce am văzut pînă la acel moment mă face să-i iert orice...
Restul sînt de 4 stele (3 spre 4 la Almodovar). Cronenberg m-a şocat pur şi simplu cu look-ul ăla. Asemenea orgasm vizual n-am mai experimentat de la Barry Lyndon încoace...

P.S. Acum am observat numerele alandala. Sorry...

Federico
22 Mar 2012, 11:31
primele 3

Ah, pentru putin... :D ;)

Cronenberg m-a şocat pur şi simplu cu look-ul ăla. Asemenea orgasm vizual n-am mai experimentat de la Barry Lyndon încoace...
Ah, deci tu tot de-asta. Tare. N-am citit mai nimic despre film (cu exceptia analizei nilesfiles - el l-a pus pe primul loc in topul sau la egalitate cu TOL si imediat deasupra lui Drive) dar nu mai auzisem pe nimeni sa ridice in slavi imaginea.
Si ce-i si mai interesant la performanta lui Cronenberg e ca la o privire superficiala, location-ul si natura povestii, n-ar pare cine stie ce ofertanta cu privire la spectacularismul privelistilor.

P.S. Acum am observat numerele alandala. Sorry...
Stai linistit, si eu la fel. :))
(desi ma mirasem o secunda de subtirimea topului cand m-am uitat la nr-ul ultimei trepte)

PS: TTSS, daca l-ai vazut doar o data, tin sa-ti spun ca l-a mine a fost de nerecunoscut la urmatoarele 3 reluari. Prima oara nici macar nu mi-a placut extraordinar de mult. De fapt, cred ca mai mult l-am antipatizat. Dupa care, cu ocazia aparitiei recenziei entuziaste a lui Bordwell,i-am mai dat o sansa, si limpezirea plot-ului incredibil de eliptic si contorsionat a ajutat enorm. Acum e in fruntea podiumului la mine.

Malombra
22 Mar 2012, 11:33
"etalonul MUBI"

ha, do not bother with that. şi acolo topurile individuale ale anumitor useri are the thing, nu jackpoturile generale. ce e nasol e că multe nu sunt de văzut pe nicăieri.

Windom
22 Mar 2012, 11:45
Legat de A Dangerous Method, mi-a plăcut şi faptul că Cronenberg reuşeşte să-şi ţină actorii în frîu. Pînă şi Cassel e digerabil aici. Iar Keira - pregătiţi pietrele - face aici cel mai bun rol, după părerea mea. Am mai spus-o, dacă era vorba de altă actriţă, nimeni nu s-ar fi legat de mimica aia exagerată (cu un scop, pînă la urmă). Mortensen mozoleşte trabucul ăla şi forţează un pic nota, dar per total, triumviratul funcţionează. Poate aş mai avea cîte ceva de criticat dacă pshianaliza ar fi punctul meu forte, dar nu e. So, ignorance is a bliss, in this case...

Legat de TTSS, sînt un fan al miniseriei britanice şi m-am temut că faptul ăsta o să eclipseze experienţa vizionării remake-ului. Dar nu s-a întîmplat aşa, l-am văzut doar o singură dată însă, probabil, voi reveni asupra lui. În condiţii mai bune...

Windom
22 Mar 2012, 12:21
"etalonul MUBI"

ha, do not bother with that. şi acolo topurile individuale ale anumitor useri are the thing, nu jackpoturile generale. ce e nasol e că multe nu sunt de văzut pe nicăieri.

Totusi, ratingul e mult mai de incredere de cit pe Imdb.

Apropo, Malombra, Federico, Chamb, pe voi cum va striga pe MUBI?

Federico
22 Mar 2012, 12:49
Eu nu folosec mubi-ul.
Nu activ adica. Pe discutii m-am mai uitat.
Mi-am facut cont acum vreo 2-3 ani -- Knecht era nick-ul (as in Joseph Knecht, din Jocul cu Margelele de Sticla a lui Hesse) si chiar s-a-ntamplat sa postez si un mesaj o data :| -- dar nu m-am obosit sa ma implic.

Malombra
22 Mar 2012, 13:38
eu pe mubi îs răpciune

Chambord
22 Mar 2012, 14:25
Eu is tot aista. Cu un mic sufix.

Mi-a venit in minte un banc. Categoria "cu forumisti":

Cum strănută Malombra ?
Răpciu !

Malombra
22 Mar 2012, 14:29
:)) tare

Windom
22 Mar 2012, 14:32
Ok, I have my eyes set on you people.<):)

marcusARCUS
23 Mar 2012, 22:57
Eu sunt tot MarcusArcus acolo.If anyone gives a flying...Well you know what.