Log in

View Full Version : Oscars 2012

Pages : [1] 2

Presedintele
03 Dec 2011, 06:12
Hai sa ne dam cu parerea. Eu prevad ca printre nominalizati la cel mai bun film se vor gasi The Artist (http://www.youtube.com/watch?v=OK7pfLlsUQM), The Descendants (http://www.youtube.com/watch?v=CWHNXJ1K4yA) si Moneyball (http://www.youtube.com/watch?v=AiAHlZVgXjk). Preferatul meu este de departe The Artist.

Contrar preferintelor mele in materie de regie si productie, la cel mai bun actor il votez pe George Clooney.

dooma
07 Dec 2011, 08:48
La cel mai bun film eu as vota The Help.

La restul categoriilor mai am dubii inca.

Windom
07 Dec 2011, 09:58
Slavery ended like 150 years ago. Get over it already.

dooma
07 Dec 2011, 10:16
Dar nu e o alegere legata de subiectul sclavagism dragule. La film ma refer, mie chiar mi se pare atat de bun. Momentan, cel putin. Scenariu adaptat s-ar putea sa mai ia, de asemenea. Asteptam si vedem.

Windom
07 Dec 2011, 10:33
„Dragule” să-i spui iubitului.

dooma
07 Dec 2011, 10:49
Ma abtin, ca esti mai in varsta.

Presedintele
07 Dec 2011, 17:07
Oameni buni, dezbatem idei sau ce facem aici? >:)

Federico
07 Dec 2011, 17:49
„Dragule” să-i spui iubitului.

Epic.

on: n-am vazut nimic din titlurile enumerate in primul mesaj dar sunt FOARTE curios vizavi de filmul lui Payne avand in vedere ca tipul asta n-am mai dat niciun semn de viata de vreo 5 ani, parca, de cand a scos "Sideways" (pe care-l consider unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut... si care are si mare insemnatate subiectiva pt. mine, fiind unul din motoarele care m-au propulsat decisiv spre cinefilie; l-am vazut cand l-au dat prima oara pe HBO si apoi l-am am vazut si in celelate 6-7 redifuzari din urmatoarele cateva luni... dar asta-i mai putin relevant ).

Liviu-
07 Dec 2011, 18:33
Si eu sunt foarte curios fata de filmul lui Payne (la fel, placut mult Sideways :P), dar mai ales fata de The Artist, ca tot il vad laudat peste tot. Moneyball apare si la noi in weekend, probabil o sa fac o vizita la cinema.

The Help n-are nicio sansa la film. La scenariu adapatat nu stiu cine mai participa, dar n-as zice ca-i foarte solid nici din punctul asta de vedere. E, insa, un film placut, relaxant, tipic hollywoodian si, cel mai important, joaca Emma Stone :X Probabil o sa primeasca nominalizare la film, dar probabil singura categorie la care are o sansa reala e cea mai buna actrita (Viola Davis), desi nu mi se pare un rol extraordinar.

N-am vazut multe filme care aparent au sanse la nominalizare: Carnage, Extremely loud and incredibly close, Hugo, Shame (ma cam indoiesc ca o sa fie nominalizat la film), Take Shelter, The girl with the dragon tatoo si celelalte 3 de mai sus.

Din ce am vazut nu cred ca ToL are vreo sansa sa castige, desi e preferatul meu. Drive probabil prinde nominalizarea, dar nu-l vad castigand vreo ceva (din pacate). Ma intreb cum intra Melancholia in ecuatie, la film strain sau direct la cel mai bun film (fiind in engleza). Oricum n-ar castiga la nicio categorie, din moment ce pentru cel mai bun film e prea distantat de Hollywood, iar la film strain e A separation, un film excelent si care probabil ca va impresiona mult mai usor votantii. Sper si cred ca ar merita si Tinker, tailor, soldier, spy o nominalizare la film, dar poate imi schimb parerea dupa ce reusesc sa vad mai toate filmele implicate. Chiar de nu prinde la film, la actori e imposibili sa nu aiba nominalizati. Ides of March cred ca-i cam in aceeasi situatie, desi eu zic ca un film net inferior celui britanic.

La strain mi-ar placea sa vad printre nominalizati si Once upon a time in Anatolia, desi nu cred ca prinde ultimele 5 locuri (nu e stilul academiei). Foarte probabil apare si filmul lui Almodovar. Insa eu tot pe A Separation mizez.

Kriss_Kringle
07 Dec 2011, 19:53
Si mie mi-a placut The Help.Toata distributia feminina din film e in forma,mai ales Viola Davis, care sigur o sa primeasca o nominalizare pentru rol.Am mai descoperit o actrita foarte buna si prin Jessica Chastain care m-a impresionat in The Debt si vad ca isi face treaba si aici,ca sa nu mai zic ca e si frumoasa.Pacat totusi de scenariu,care doar zgarie suprafata in loc sa intre mai adanc in subiect, insa tot ramane un film bun din punctul meu de vedere.
La animatie eu zic ca Tintin e favorit,dar are sanse si Rango.Tot Tintin vad ca e dat ca favorit si la original score si pe buna dreptate, ca doar a fost compusa de John Williams coloana sonora.
As vrea sa-l vad si pe Daniel Henshall nominalizat la best male pentru rolul din Snowtown, pentru ca ar fi pacat sa-l ignore la ce rol a facut.
Christopher Plummer vad ca s-ar putea sa primeasca o nominalizare pentru Beginners si poate o sa si ia oscarul tinand cont ca a fost ignorat de-a lungul carierei.
Inca astept sa bage la cinema la noi Take shelter,Tinker,tailor,soldier,spy,Moneyball,Shame, Hugo si Ides of March desi la cum m-am obisnuit o sa le bage dupa 2-3 saptamani dupa ce are premiera la Bucuresti.

Liviu-
07 Dec 2011, 20:16
Presupun ca te refereai la Jessica Chastain. Ea a avut un an extraordinar: The Tree of Life, Take Shelter, The Help, Coriolanus. Probabil o sa apara la actrita in rol secundar macar pentru unul din rolurile astea.

Kriss_Kringle
07 Dec 2011, 20:24
Da,ai dreptate,am incurcat Jennifer cu Jessica.Ma uitam si pe profilul altei actrite si am incurcat numele.In urmatorii ani e posibil sa si castige un trofeu pentru rol principal sau secundar la ce potential are.Inca am de vazut Tree of life, dar parca n-am deocamdata starea necesara pentru el si mai astept sa o vad si in Take shelter alaturi de Michael Shannon al carui fan sunt de cand l-am vazut in Revolutionary Road.

dooma
07 Dec 2011, 23:59
on: n-am vazut nimic din titlurile enumerate in primul mesaj dar sunt FOARTE curios vizavi de filmul lui Payne avand in vedere ca tipul asta n-am mai dat niciun semn de viata de vreo 5 ani, parca, de cand a scos "Sideways" (pe care-l consider unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut... si care are si mare insemnatate subiectiva pt. mine, fiind unul din motoarele care m-au propulsat decisiv spre cinefilie; l-am vazut cand l-au dat prima oara pe HBO si apoi l-am am vazut si in celelate 6-7 redifuzari din urmatoarele cateva luni... dar asta-i mai putin relevant ).

On-topic despre Oscaruri 2012, cu 7 randuri despre un film din 2004.

Prima propozitie cel putin, a pus punctul pe "i". "I"-ul din epic, bineinteles.

Presedintele
08 Dec 2011, 00:15
Dooma, te poti abtine de la a ataca userii?

dooma
08 Dec 2011, 00:32
Desigur, insa daca vei privi atent, am inceput thread-ul cu un reply decent si la subiect.

Astfel incat nu-s extrem de sigur daca mie ar trebui sa mi te adresezi. Read up please.

Presedintele
08 Dec 2011, 00:37
Tu ai fost cel care ai atacat un utilizator. Win a atacat o idee. qed.

dooma
08 Dec 2011, 00:40
Oops, inca un adept. Sorry, my bad.

Continuam cu Oscarurile atunci...

Totusi, ca sa vezi cat de logic e QED-ul tau, al doilea post al meu i-a explicat foarte frumos lui Windom care e opinia mea despre film. Niciun atac acolo. Deci, QED, IQ, tot pe-acolo.

Presedintele
08 Dec 2011, 00:43
Eu mi-am spus parerea la vremea respectiva. Pot sa mi-o mai schimb - am zis din start ca ne dam cu parerea. Si da, hai sa discutam, dar fara magarii "personale". K?

dooma
08 Dec 2011, 00:46
Ca sa fie personale, hai sa fim persoane intai. Momentan am vazut doar useri aici. Si eu prefer opiniile in fata animozitatilor, insa intai sa avem cu cine.

Revenim la topic, asteptam si maine pareri, titluri, previziuni si alte asemenea. Cred ca vor fi mai disputate decat in 2010 premiile.

Presedintele
08 Dec 2011, 00:53
In primul rand vezi-ti de treaba cu referirea la IQ - iti dau niste ecuatii de nu treci clasa aia a saptea in care te cred.

Hai sa vorbim de filme mai bine.

dooma
08 Dec 2011, 12:12
Mi-o justific elegant, prin ce scriu si creez, prin familie, munca si emancipare.

Spre deosebire de tine, care doar injuri pe un forum semiobscur din Romania.

Asa ca, ramai la praf in ochi, ca asta ti-e esenta. Mi-ai dovedit-o prin ultimul post.

Numai bine, am parasit topicul, aici nu se va discuta niciodata despre Oscaruri.

miercuri
10 Dec 2011, 13:45
Slavery ended like 150 years ago. Get over it already.
Culmea, e unul din cele mai rasiste filme facute pe tema asta. Ma rog, tema fiind the civil rights movement, dar pe mine ma cam dezgusta albii care se apuca sa faca filme despre marinimia lor in a-i ajuta pe negri. Dar nah, ipocrizie hollywoodiana in cel mai tipic mod.

DragonMaster
12 Dec 2011, 17:20
La cel mai bun film votez The Help deoarece l-am vazut iar pana nu voi vedea pe restul The Help ramane favoritul meu.
Alte filme care cred ca vor fi nominalizate si pe care le-am vazut sunt: Drive,Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2(nu sunt un fan al seriei dar ultima parte a fost chiar buna si cred ca va primi macar un premiu),The Tree of Life,Jane Eyre(cred ca va fi premiat pentru cel mai bun film strain),Rise of the Planet of the Apes(pentru efecte speciale)si cam atat deocamdata .Mai am de vizionat :The Artist, The Descendants, Moneyball,Young Adult,Hugo,J. Edgar,The Iron Lady.

Kriss_Kringle
12 Dec 2011, 17:30
Jane Eyre la film strain?!?! Daca va fi nominalizat pentru ceva,va fi pentru rolul lui Mia Wasikowska, sau pentru costume.Potter n-are sanse decat la efecte, iar alea nu sunt prea mari.

DragonMaster
12 Dec 2011, 17:40
Probabil va lua Melancholia premiul pentru cel mai bun film strain sau altul pe care nu l-am vazut inca dar eu votez pentru Jane Eyre deoarece mi-a placut mai mult decat Melancholia si este doar parerea mea de pana acum.

Kriss_Kringle
12 Dec 2011, 17:47
Dublu fail pana acum:))
Intai, Jane Eyre, si acum Melancholia la film strain,ntz ntz ntz..
Trage cu ochiu' aici (http://www.ropeofsilicon.com/awards/contenders/for-your-consideration/foreign-language-films/) ca pari cam pierdut la categoria asta.:P

DragonMaster
12 Dec 2011, 18:02
Nu am vazut nimic din lista aia dar voi viziona Pina deoarece il am descarcat deja de mai demult si vreau sa mai vad Tropa de Elite 2 si daca voi avea timp si rabdare as dori sa vizionez toata lista ce ai postato si iti multumesc pt lista si vreau sa spun ca sunt doar un cinefil caruia ii plac filmele bune si nu sunt un critic de film sau vreun destept care le stie pe toate si este prima oara cand i-mi dau cu parerea la oscaruri.

Kriss_Kringle
12 Dec 2011, 18:16
Eu am postat lista ca sa-ti faci o idee cam ce filme se califica la film strain.La Tropa de Elite 2 am deschis si topic,poti sa citesti acolo ca sa-ti faci o idee despre el, dar sa vezi si prima parte in caz de n-ai vazut-o inca.

DragonMaster
12 Dec 2011, 18:21
O am descarcata deja prima parte si o sa il vizionez si mersi pt ajutor.

miercuri
13 Dec 2011, 01:58
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submissions_to_the_84th_Academy_Awards_for _Best_Foreign_Language_Film

Chambord
14 Dec 2011, 14:31
La categoria Best Pic meciul e jucat. The Artist castiga prin KO. Pentru simplul motiv ca ii gadila pe oamenii din industrie acolo unde le place mai mult. Cu totii s-au visat macar o data lucrand pe vremurile "de aur" ale Hollywood-ului, si ... mai ales ... toti aspira sa fie considerati: (THE) ARTIST. Which is precisely what they ain't.

Deci da, e un film din categoria: Oglinda oglinzoara tzine-i tzel mai mumos din tzara ?

They love it but I fear it will make me bawl.

hellsteed
14 Dec 2011, 15:21
Chambord , n-ai tragere la filme silentioase ?

Kriss_Kringle
14 Dec 2011, 15:31
Pana la urma,are premiera in Romania? De gasit n-am gasit nici o data,nici pe imdb,nici pe cinemagia si nici pe google.:|

Chambord
16 Dec 2011, 10:46
Judex, stii ca te pot baga in PM urgent si iti iei o banare si pe clona asta la fel de urgent. Daca dupa ce vii cu a n-spea clona obosita tot nu ai bunul simt sa-ti vezi dracului de treaba si sa comentezi filme nu sa etichetezi alti useri ...

@hells: ba da, chiar imi plac mult. Dar ... ma gandesc la Sunrise, ma uit la ce se prefigureaza a fi The Artist ... si sunt circumspect. E foarte posibil ca dupa ce-l vad sa imi schimb parerea.

bremen1980
16 Dec 2011, 10:59
Dar nu face Guy Maddin filme din astea de o gramada de ani ??? Se pare ca suntem intr-o criza serioasa de idei in lumea artistica .Toti se intorc spre vechile forme si inearca sa le resusciteze. Rar mai vezi ceva nou cu adevarat .:-?

buticut
17 Dec 2011, 00:12
Eu nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea, ca sa-mi asigur laptopul (nu-i asa, Cham? :)) ). The Help va primi nominalizari si la Best Picture si probabil si la acting (Octavia Spencer + Viola, desi Octavia merita mai mult). The Tree of Life tare ma tem ca la categoriile importante va ramane pe dinafara si va matura doar la cele tehnice, mai ales ca au schimbat regulile de votare si The Tree of Life cam pierde din steam. Tinker Taylor Soldier Spy iarasi si-a pierdut din buzz. Globurile cel putin au uitat complet de astea doua. In schimb ma astept la mai multe nominalizari pt Drive. Descendants iar va fi prezent in categoriile importante, Moneyball idem - desi as prefera o nominalizare pt Pitt pentru Copacul Vietii :D. La acting e clar: Clooney, DiCaprio, Dujardin, Gosling, Pitt si Fassbender...nu stiu care din ei va iesi, s-ar putea ca DiCaprio sa ramana eventually pe dinafara. Ma indoiesc ca Oldman va mai fi nominalizat...nici acum nu i se arata :(. S-ar putea ca Bardemul de anul asta sa fie Demian Bichir, un actor pe care il am la inima :D. La actrite nu ma astept la prea mari surprize, o vad pe Meryl castigand din nou si o vad inconjurata de Viola Davis, Charlize Theron, Michelle Williams si eventual Tilda Swinton. In loc de Michelle, Elizabeth Olsen si-ar putea face intrarea.

The Artist cred ca e frontrunner in momentul asta. Ma tem insa sa nu fie doar un film gimmick, un film gol infasurat in hartie stralucitoare si sa se bucure de toata atentia asta doar pe considerentul ca e melancolic. Adica ma gandesc la celelalte filme black and white din anii '20-'30 de ex si ma intreb cum se prezinta Artistul in comparatie cu ele. Nu m-ar surprinde sa castige premiile cele mai importante.

La animatie iar va fi o lupta interesanta intre Rango si Tintin. Rango castiga momentum, deja a luat cateva premii si chiar m-as bucura pentru el, e gorgeous.
Also, permite regulamentul sa fie Serkis nominalizat? Ar merita cu siguranta la Best Supporting.

All in all, Hugo, Drive si Copacul vor primi multe nominalizari la categorii tehnice, overratedul The Help va primi nominalizari la acting, script maybe si chiar si BP si The Artist probabil ca va fi filmul cu cele mai multe nominalizari, urmat de The Descendants.

Chambord
17 Dec 2011, 16:18
Eu nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea, ca sa-mi asigur laptopul (nu-i asa, Cham? :)) ).

Oh yeah :D

Kriss_Kringle
17 Dec 2011, 23:14
Doar ce-am vazut The Ides of March si sincer,Clooney a facut un rol stas.Pe final mai apasa putin pedala dar nu-i de ajuns pentru ca ii ia fata detasat Gosling si ar merita o nominalizare pentru best male.

Chambord
20 Dec 2011, 10:46
Dar nu face Guy Maddin filme din astea de o gramada de ani ??? Se pare ca suntem intr-o criza serioasa de idei in lumea artistica .Toti se intorc spre vechile forme si inearca sa le resusciteze. Rar mai vezi ceva nou cu adevarat .:-?

The Next Thing To Be Done in Cinema:

Film alb-negru 3 D !
Eee ? :D

buticut
29 Dec 2011, 14:32
Cel mai "aratos" film al anului :D. A inceput deja sa-si adjudece premii importante, si eu il vad frontrunner de ceva vreme.
http://www.hollywoodreporter.com/race/rango-animated-oscar-gore-verbinski-276489

Pare incerta cursa spre Oscaruri, intr-adevar anul trecut pe vremea asta deja ma pregateam pentru lista de predictii si TKS era marele favorit. De exemplu eu inca n-am nici o idee ce se va intampla in categoria Best Lead la baieti.

StefanDo
03 Jan 2012, 13:49
o sa ia clooney
nu doar ca e foarte laudat pentru the descendants, dar a mai si scris, regizat si jucat in idele lui martie, film foarte gustat de academie. unicul dezavantaj e ca a mai luat un oscar pentru syriana. oscarurile sunt un concurs de popularitate, iar clooney e FOARTE popular, deci...

Chambord
03 Jan 2012, 14:35
^Ce premii puneti la bataie pt concursul de predictii de anul asta ? :D

sergiuseling
03 Jan 2012, 18:53
Eu sper că o să fie și DVD-ul cu Midnight in Paris printre premii, poate și Drive. Singurul lucru nasol ar fi să câștig pentru al treilea an la rând și să mai fie iarăși filmul pe care l-am câștigat deja de 2 ori la rând( Slumdog Millionaire)

Cât despre Clooney cred că 90% e deja al lui. Merita mai demult, iar oscarul pentru rol secundar nu prea se pune. N-are cum să rateze. Sigur și lui Tom Cruise trebuia să i se fi dat demult, e foarte apreciat, dar trebuie să facă și el o performanță cât de cât bunicică și al lui e premiul, dar poate la anul.

StefanDo
04 Jan 2012, 08:38
bine ca ne-ai reamintit, punem deoparte un slumdog pentru tine :))
nu stim deocamdata premiile, dar exista (mici!) sanse sa ridicam putin miza ;)

Chambord
04 Jan 2012, 11:05
Nu e jucata deloc categoria aia. Hello ppl ? Brad Pitt ? N-a luat niciodata, a avut 2 roluri notabile anul asta (MB si TOL), e super popular ...

Chambord
04 Jan 2012, 13:31
Singurul lucru nasol ar fi să câștig pentru al treilea an la rând și să mai fie iarăși filmul pe care l-am câștigat deja de 2 ori la rând( Slumdog Millionaire)

Si mai nasol ar fi sa iei iar laptopul :))

sergiuseling
04 Jan 2012, 15:51
Da, mai ales că nu prea am ce face cu el. Dacă l-am folosit de 3-4 ori e mult. Mult mai utile ar fi, zic eu, niște invitații la cinema. Dar vorba aia nemulțumitului i se ia darul, așa că nu mă plâng.

În orice caz ține-o tot așa cu inducerea în eroare cu Brad Pitt. Cum, necum ăla e singurul pentru care aș băga mâna în foc că ia Oscarul în momentul de față.

Predicțiile mele din momentul de față la categoriile importante
Film: The Descendands
Regizor: Alexander Payne
Actor: George Clooney
Actor: secundar Jonah Hill
Actriță: Rooney Mara sau Michelle Williams
Actriță secundară: Shailene Woodley
Scenariu adaptat: The Descendants
Scenariu original: Midnight in Paris
Imagine: Hugo

Dar numai de Clooney sunt sigur, restul depinde de ce premii mai iau pe parcurs. Chiar sunt curios ce voi crede înainte de gala de decernare...

Chambord
05 Jan 2012, 09:54
Dude, Brad Pitt chiar are o sansa mare, fie ca vezi tu sau nu. Dar "predictiile" alea =)) pe care ai fost atat de milostiv sa ni le dai de pomana sunt atat de evident jenante incat nici macar nu putem sa te banuim de tentativa de inducere in eroare. Poate pe cinemarx te crede cineva totusi.

corinka
05 Jan 2012, 12:52
De acord cu Chambord, Brad Pitt are sanse mari, avand in vedere popularitatea si faptul ca nu a luat pana acum.

buticut
09 Jan 2012, 22:41
Sergiu, sunt de acord doar cu 2 dintre predictiile tale. Trust me, nu ai vrea sa pariezi impotriva lui The Artist, desi e cam neck in neck cu The Descendants. Nu o sa fie sweep, o sa fie iar ceva in genul lui The King's Speech de anul trecut, dar The Artist cred ca o sa ia cele mai importante premii. Pentru mine, dupa cum merg lucrurile, The Artist va lua film, regie, scenariu si inca niste premii pe care nu vreau sa le divulg :D.

Actor in rol secundar - de departe cea mai interesanta categorie. Primul meu gand ar fi Plummer of course, daca nu acum, atunci cand? Dar asta s-ar putea spune si despre Max von Sydow, Kenneth Branagh sau Albert Brooks. It's a tough one!

Actrita in rol principal- forta e cu Meryl, dar nu o scoate pe Viola din joc, chit ca Viola nu m-a impresionat prea tare.

Actrita in rol secundar - tind spre Octavia, pentru mine a fost singura care intr-adevar s-a remarcat in The Help.

La actori, sunt intre Clooney, Pitt si Dujardin, dar cel mai mult parca tind si eu spre Clooney. Daca pe langa ei mai apar si Bichir (DiCaprio) si Fassbender, atunci competitia e intr-adevar interesanta. Parca nici nu mai sper sa il vad pe Oldman acolo, dar daca ar fi, atunci am putea avea trei actori nominalizati, cu o cariera solida si cu 0 Oscaruri (DiCaprio, Pitt, Oldman).

Gimme that laptop daca nu ti-l trebuie, ca eu si asa sunt navetista :P.

Lecart
11 Jan 2012, 16:47
Plummer merita, din premisa daca nu acum, atunci cand?, dar nu cred c-a impresionat atat de mult in Beginners, desi rolul pare croit pe nominalizare - in plus, s-a miscat binisor.

Clooney a fost doar OK in Ides of March. Nu stiu care-i treaba in The Descendants, ptr. ca nu stiu unde il putem vedea. Nici The Artist. Apar si la noi inainte de Oscaruri?

Liviu-
11 Jan 2012, 16:51
The Descendents apare pe 3 februarie. De The Artist n-am auzit nimic din pacate.

buticut
12 Jan 2012, 21:43
Nici 'Shame' nu apare pe la noi? Si se mai revolteaza lumea cand aude de piraterie :-S

Kriss_Kringle
12 Jan 2012, 23:01
Daca nu era pirateria mai vedeam noi atatea filme?E mana cereasca dupa parerea mea si o sustin pana-n maduva oaselor pentru ca si eu am fost pirat pana acum 1 luna.Arrghhh matey! Shiver me timbers!:))

Lecart
13 Jan 2012, 13:31
O buna parte (din cele de la Globuri) se gasesc deja pe BluRay - ma gandesc c-a fost o manevra de popularizare (ca in mod normal apar muuult mai tarziu). Dar pe unele nu le gasesti neam. Nici la cinema, nici macar piratate. Ca de exemplu The Descendants si Shame. I can barely wait for Shame.

buticut
14 Jan 2012, 09:16
Si eu si eu astept sa-mi fie Rusine :D. Pe masura ce trece timpul, tot mai mult cred ca ToL nu va primi nominalizare la BP, datorita regulilor noi. Nu vad prea multi care sa-l cocoteze in topul preferintelor. Va avea doar cateva nominalizari in categorii precum Best Cinematography.

Lecart
14 Jan 2012, 13:06
Iar eu am constatat aseara, dupa ce am vazut The Help, ca nu-i intr-atat de Oscar-ish pe cat il considera unii pe-aici.

buticut
14 Jan 2012, 14:29
Eu nu il consider deloc Oscarish - in afara de Octavia Spencer, nu iese nimeni in evidenta. Chiar mai mult, 'personajul negativ' are personalitate de tip cardboard si personajul Jessicai mi s-a parut pentru mult timp unul de gen Barbie Girl. Nu m-a dat pe spate, e ok, funny, watchable, dar nu merita sa castige la mai mult de o categorie si nici sa primeasca nominalizari la categorii importante. Probabil Octavia si Viola vor si castiga, dar Viola de ex mi s-a parut mult mai intensa in Doubt. Nu-i neg calitatile, e buna - doar ca ea e buna peste tot, nu vad rolul din The Help cu mult peste altele de-ale ei. Pe de alta parte, ca de obicei, la categoria actritelor nu se intampla nimic exciting. Mi-ar placea sa o vad pe Rooney Mara in lista. De fapt, daca ar fi dupa mine, pe langa Viola, le-as nominaliza pe Rooney, Tilda, Kirsten si Elizabeth Olsen, dar sunt sanse mari sa ramana toate pe dinafara.

Chambord
14 Jan 2012, 16:16
Lui Elizabeth Olsen ii decernez premiul de Crush-ul Anului pt mine. :x
Are o inocenta ranita, matura in Martha Marcy ... care topeste. (Re)vedeti expresia ei din scena "Marcy's Song"
Si mai seamana izbitor si cu o prietena din facultate.

omudindulap
14 Jan 2012, 17:01
She's mine, eu am remarcat-o primul, da? (http://www.cinemagia.ro/forum/showpost.php?p=1587938&postcount=367)

charles
14 Jan 2012, 18:58
Daca nu era pirateria mai vedeam noi atatea filme?E mana cereasca dupa parerea mea si o sustin pana-n maduva oaselor pentru ca si eu am fost pirat pana acum 1 luna.Arrghhh matey! Shiver me timbers!:))

http://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Party_(Sweden)
http://en.wikipedia.org/wiki/Missionary_Church_of_Kopimism
http://www.partidulpirat.ro/

sergiuseling
14 Jan 2012, 19:22
Eu nu văd care e problema cu The Help. Sigur nu mi se pare că ar fi cel mai bun, dar mi se pare mai bun ca filmul din anii 80 Culoarea purpurie, care a luat vreo 10 nominalizări. De asemenea mi se pare mult mai bun și decât The King Speech, așa că nu s-ar face chiar așa de rușine Johnny Depp și ceilalți membrii ai academiei pentru că ar alege filmul.

Lecart
15 Jan 2012, 13:55
Mie The King's Speech mi s-a parut mai elegant, mai bine inchegat, mai de atmosfera.

Chambord
15 Jan 2012, 14:04
Vreau sa mai zic o chestie foarte importanta despre o alta posibila nominalizata: Rooney Mara.
Am stat si m-am gandit foarte serios si am ajuns la concluzia ca fata asta ar trebui sa se marite cu Rooney. (cum care ? ... o sa ma fac ca n-am auzit intrebarea asta).

Cum ar suna Rooney Rooney ! Aaaa ? :D

No ? Not even a lil' bit ? :(

Lecart
15 Jan 2012, 14:41
Apropo de Rooney Mara, The Girl with... merita vazut daca ai vazut deja varianta din 2009?

Kriss_Kringle
15 Jan 2012, 15:15
Apropo de Rooney Mara, The Girl with... merita vazut daca ai vazut deja varianta din 2009?

Diferente mari intre ele nu sunt,acum depinde de tine daca esti fan Fincher sau nu.

Mercutio
15 Jan 2012, 15:32
...Trust me, nu ai vrea sa pariezi impotriva lui The Artist, desi e cam neck in neck cu The Descendants...
eu am vazut The Artist la cinema si am prevazut imediat ca o sa castige. acuma tocmai am vazut trailerul la The Descendants si zic ca acesta o sa-i ia fata. un film despre cat de importanta e familia la americani va avea mereu intaietate. si daca mai pui ca The artist e francez...

Liviu-
15 Jan 2012, 16:44

Intr-adevar, nu sunt diferente majore, dar in ceea ce priveste povestea. Tehnic varianta lui Fincher e mult superioara. Mai e o diferenta mare intre modul in care a fost abordat rolul tipei. Personal mi-a placut mai mult varianta mai umana a Marei.

sergiuseling
15 Jan 2012, 17:08
De fapt prenumele lui Rooney Mara e Patricia.
Rooney era numele de familie al mamei, iar Mara al tatălui. Dar Patricia Mara era deja luat de altă actriță, așa că a și-a ales Rooney Mara ca nume de scenă.

Cât despre film eu zic că e destul de diferit inclusiv la scenariu care are destule modificări. Dar e un remake și firul principal al poveștii e același, așa că dacă ai văzut unul sau ai citit cartea, suspansul nu mai poate fi același.

Kriss_Kringle
15 Jan 2012, 17:09
Interpretarea lui Rooney este mai umana prin gesturi dar totusi la nivel psihologic tot nu ni se da mare branza.Daca varianta asta e mai slefuita din punct de vedere tehnic este si mai rece si distanta fata de cea suedeza, de parca a facut-o din obligatie Fincher, nu ca si-a dorit el.Mai e si o lipsa de suspans si mister de-a lungul filmului dar asta e pentru ca am vazut deja varianta suedeza.Urmatoarele 2 din trilogia suedeza nu se ridica la nivelul primului si aici are sansa Fincher sa le imbunatateasca.

Federico
15 Jan 2012, 18:38

Versiunea americană e realizată de David Fincher, care s-ar putea să aibă cea mai evoluată inteligenţă tehnică din toată regizorimea hollywoodiană de azi, aşa că, secundă de secundă, deciziile privind mişcarea scenică, amplasarea aparatului de filmare în raport cu aceasta, durata cadrului, relaţiile acestuia cu cel de dinainte şi cu cel de după, folosirea muzicii şi a efectelor sonore, valorificarea texturilor arhitecturale şi climaterice pe care le pune la dispoziţie Suedia (povestea e plasată tot acolo) – pe scurt, toate deciziile care dintr-o poveste fac cinema sînt incomparabil mai subtile şi mai productive decît în versiunea suedeză, unde nu erau nici o clipă mai mult decît corecte. Acest lucru e cu atît mai demonstrabil cu cît scenariile celor două filme reţin din romanul lui Larsson cam aceleaşi scene, detalii şi descrieri de personaje – deci, da, cine a văzut versiunea suedeză va şti exact ce se întîmplă şi aici, dar asta n-are de ce să constituie o problemă pentru un apreciator de cinema, tot aşa cum, pentru un apreciator al picturii, nu e o problemă că o groază de lucrări medievale reprezintă exact aceleaşi scene religioase.

http://dilemaveche.ro/sectiune/film/articol/goth-lesbo-hacker-supergirl

Lecart
15 Jan 2012, 19:41
Mersi frumos, ma duc sa-l vad cu urmatoarea ocazie.

In concluzie, Fincher (in care presupun ca toata lumea are incredere, eram mai mult curios de rezultatul per ansamblu din varianta noua) si-a facut treaba si-aduce ceva in plus, incat sa treci peste faptul ca stii exact ce se-ntampla, sa nu fii tentat sa compari de la o secventa la alta, sa poti ignora experienta anterioara.

@Federico: linkul sursei da in 'server not found', deci nu stiu cui ii apartine analiza respectiva, dar e destul de convingatoare, mai putin argumentul in care compara filmul si pictura; poate conteaza in egala masura ptr. cei pasionati, insa filmul mananca mult mai mult timp, si timp liber e din ce in ce mai putin.

Federico
17 Jan 2012, 13:16
Sorry, e vorba de Andrei Gorzo: http://dilemaveche.ro/sectiune/film/articol/goth-lesbo-hacker-supergirl
(dar banuiesc ca te-ai descurcat cu google intre timp...)

Liviu-
18 Jan 2012, 19:24
http://www.indiewire.com/article/academy-narrows-foreign-language-race-to-nine-films

buticut
22 Jan 2012, 17:41
Guess who won at the PGAs? :D
Told ya guys, told ya!

Chambord
23 Jan 2012, 09:31
You also told us about Rango, but ... surprise :D

buticut
23 Jan 2012, 11:18
Don't count it out yet.

Oscar Nominees Predictions:

Best Picture
The Artist
The Descendants
The Help
Moneyball
Hugo
War Horse
Midnight in Paris
-------------------------------------
The Girl with the Dragon Tattoo

Probabil vor fi 8 nominalizari si daca vor fi, o sa intre si TGWTDT

Best Director
Michel Hazanavicius - The Artist
Alexander Payne - The Descendants
Martin Scorsese - Hugo
Woody Allen - Midnight in Paris
David Fincher - The Girl with the Dragon Tattoo

Best Actor
George Clooney, The Descendants
Jean Dujardin, The Artist
Brad Pitt, Moneyball
Leonardo DiCaprio, J. Edgar
Michael Fassbender, Shame / Gary Oldman - Tinker Tailor Soldier Spy

Ultimul loc e complicat, m-am gandit sa il scot pe DiCaprio si sa intre atat Fassy, cat si Oldie, dar nu cred ca au loc ambii in categorie. Totusi, parca tind mai mult spre Oldman decat spre Fassbender.

Best Actress

Meryl Streep, The Iron Lady
Michelle Williams, My Week with Marilyn
Viola Davis, The Help
Tilda Swinton, We Need to Talk About Kevin
Glenn Close, Albert Nobbs / Rooney Mara - TGWTDT (Rooting for Rooney :D)

Best Supporting Actor

Christopher Plummer, Beginners
Albert Brooks, Drive
Kenneth Branagh, My Week with Marilyn
Nick Nolte, Warrior
Jonah Hill, Moneyball / Max von Sydow, Extremely Loud and Incredibly Close

Supporting Actress

Octavia Spencer, The Help
Jessica Chastain, The Help
Shailene Woodley, The Descendants
Bernice Bejo, The Artist
Janet McTeer, Albert Nobbs

Screenplay - Original
Tough one, am lasat A Separation, Beginners si Young Adult pe dinafara, dar le-ar putea inlocui pe oricare din cele 5, in afara de Midnight in Paris si The Artist, care sunt locks

Midnight in Paris
The Artist
50/50
Bridesmaids
Win Win

Screenplay - Adapted
Moneyball
The Descendants
Hugo
The Help

Editing
Hugo
The Artist
War Horse
The Descendants

Cinematography
Tree of Life
Hugo
The Artist
War Horse

Kriss_Kringle
23 Jan 2012, 12:15
Don't count it out yet.

Rango ain't winning shit at the Oscars.;)

buticut
23 Jan 2012, 12:19
Well, we'll see about that. As putea gasi niste argumente pro, dar nu vreau sa va conving si sa pierd laptopul din nou :))

sergiuseling
23 Jan 2012, 13:20
Pun și eu în aceleași categorii fără montaj totuși, să văd ce iese.

Best Picture - 7
The Artist
The Descendants
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Tinker, Tailor, Soldier, Spy
-------------------------------------
Moneyball
Bridesmaids

Eu zic că vor fi 7, dar dacă măresc numărul Moneyball sau Bridesmaids ar intra zic eu.

Best Director
Michel Hazanavicius - The Artist
Alexander Payne - The Descendants
Martin Scorsese - Hugo
David Fincher - The Girl with the Dragon Tattoo
Terence Mallick - The Tree of Life

Best Actor
George Clooney - The Descendants
Jean Dujardin - The Artist
Brad Pitt - Moneyball
Michael Shannon - Take Shelter
Gary Oldman - Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Best Actress
Meryl Streep - The Iron Lady
Michelle Williams - My Week with Marilyn
Viola Davis - The Help
Tilda Swinton - We Need to Talk About Kevin
Rooney Mara - TGWTDT

Best Supporting Actor
Christopher Plummer - Beginners
Jonah Hill - Moneyball
Kenneth Branagh - My Week with Marilyn
Armie Hammer - J Edgar
Nick Nolte - Warrior

Supporting Actress
Octavia Spencer - The Help
Jessica Chastain - The Help
Shailene Woodley - The Descendants
Bernice Bejo - The Artist
Carey Mulligan - Shame

Screenplay - Original
Midnight in Paris
The Artist
Young Adult
Bridesmaids
A Separation

Screenplay - Adapted
Moneyball
The Descendants
Hugo
The Help

Cinematography
Tree of Life
Hugo
The Artist
Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Cypryan27
23 Jan 2012, 13:28
Eu momentan nu ma stresez, principalele categorii se pot "ghici" foarte usor facand deductii dupa arhive si folosindu-ti putin intuitia, la ce trebuie sa muncesti ceva mai mult sunt categoriile :
- cea mai buna muzica originala
-cea mai buna coloana sonora
-cel mai bun documentar
-cel mai bun documentar de scurt-metraj
-cel mai bun scurt-metraj
-cel mai bun scurt-metraj animat

buticut
23 Jan 2012, 16:23
Surprize pe care mi-ar placea sa le vad maine la ceremonia in care se vor anunta nominalizarile.

- Atat Oldman, cat si Fassy nominalizati la Best Actor
- Andy Serkis & Alan Rickman nominalizati la Best Supporting Actor
- Rooney Mara, Tilda Swinton si Elizabeth Olsen nominalizate la Best Actress
- Drive nominalizat la Best Picture
- Lynne Ramsay nominalizata la Best Director

gigabyte
23 Jan 2012, 22:25
Cred ca Drive va fi nominalizat la categoria Best Picture , din 10 filme se gaseste un loc si pentru el .

La categoria Best Screenplay sunt curios da va fi nominalizat A Separation ( am vazut ca cei de la Golden Globes , Bafta sau Critics' Choice , nu au avut curajul sa nominalizeze un film strain la categoria Best Screenplay , probabil ca le era teama sa nu cumva sa castige :)) )

Poate cei de la Oscar au mai mult curaj .
Au mai facut-o odata in 2009 cu Le scaphandre et le papillon care a fost nominalizat si pentru regie .

La categoria Best Actress mi-ar placea sa fie nominalizate : ( are fi interensant ).

Yun Jung-hee, Poetry
Elizabeth Olsen, Martha Marcy May Marlene
Tilda Swinton , We Need to Talk About Kevin
Juliette Binoche, Certified Copy
Anna Paquin, Margaret sau Charlize Theron, Young Adult

La categoria Best Actor :

Michael Shannon , Take Shelter
Gary Oldman, Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Ryan Gosling, Drive

sergiuseling
23 Jan 2012, 22:50
Vezi că nu sunt 10, pot fi și 10, dar numărul mai mult ca sigur va fi sub 10.
În mod normal pentru un film să fie nominalizat la categoria cel mai bun film are nevoie ca minim 1% din membrii academiei să plaseze acel film pe prima poziție, dar s-ar putea să aibă nevoie și de 1,5%. Poate Drive să fie pe primul loc în peste 1% din buletinele de vot? Mă îndoiesc tare de tot.
În cel mai bun caz eu zic că Refn va primi o bătaie pe umăr și o consolare ”nice try”

Cât despre A Separation încep să mă îndoiesc că va câștiga ceva. Sigur nominalizările sunt deja gata, dar când va veni vremea de votat câștigătorii m-aș mira să voteze filmul dintr-o țară dușmană, mai ales că un război pare iminent.

buticut
24 Jan 2012, 12:09
Cât despre A Separation încep să mă îndoiesc că va câștiga ceva. Sigur nominalizările sunt deja gata, dar când va veni vremea de votat câștigătorii m-aș mira să voteze filmul dintr-o țară dușmană, mai ales că un război pare iminent.

Nu stiu cat de mult s-ar tine cont de asta, dar Best Foreign Language e mereu o categorie tricky, din cauza sistemului de votare. Din cate stiu, se face un screening pentru toate cele 5 filme nominalizate intr-o singura zi si abia la iesire, dupa ce votantii au vazut cele 5, primesc un Oscar ballot ca sa isi voteze preferatul. Din cauza asta, foarte putina lume merge la acele screenings, deci numarul votantilor este infinit mai mic decat in celelalte categorii. Nu conteaza ca ai vazut A Separation si ti-a placut - ca sa il poti vota mai trebuie sa il vezi inca o data, pe langa celelalte filme. Ce sa mai zic daca A Separation e ultimul film screened si nu-ti mai arde sa fii atent la el. Categoria asta imi cam da batai de cap mai mereu.

buticut
24 Jan 2012, 13:19
84th Academy Awards Nominations Announcement

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uDmH62tVVGg - Vor fi aici live intr-o ora si 10 min

Kriss_Kringle
24 Jan 2012, 14:50
What a fucking ripoff!!! No Tintin!! Cum sa nominalizeze Kung Fu Panda 2 in dauna lui?Absolute joke!:|
La best actor in a leading role am ramas surprins ca a fost nominalizat Demian Bichir.

buticut
24 Jan 2012, 14:51
Don't count it out yet.
Rango ain't winning shit at the Oscars.;)
You were saying...?

Acum pot sa spun de ce nu ii dadeam sanse lui Tintin. Pentru ca Academia uraste Motion Capture-ul si nu stiu daca a nominalizat vreodata un film facut cu tehnica respectiva. Muahahahahaa told ya! Pe viitor sa nu va mai indoiti de Mama Omida :D

Ok, so

- Where is Tilda? Where is Fassy :(? Ma bucur pentru Demian Bichir, in urma cu ceva vreme scriam aici ca ma astept la o surpriza cum a fost cu Javier Bardem pt Biutiful si Bichir ar putea fi acel Dark Horse. Extremely Loud and Incredibly Close? DA FUQ? Ma bucur pentru The Tree of Life, nu ma asteptam la 9 nominalizari pt Best Pic. But where is The Girl with the Dragon Tattoo :((? Happy for Rooney Mara though. Happy for A Separation si categoria Best Animation e very interesting, la fel si Melissa McCarthy nominalizata pt Bridesmaids. Where is Drive? :(

La actori, sunt intre Clooney, Pitt si Dujardin, dar cel mai mult parca tind si eu spre Clooney. Daca pe langa ei mai apar si Bichir (DiCaprio) si Fassbender, atunci competitia e intr-adevar interesanta. Parca nici nu mai sper sa il vad pe Oldman acolo, dar daca ar fi, atunci am putea avea trei actori nominalizati, cu o cariera solida si cu 0 Oscaruri (DiCaprio, Pitt, Oldman).

Uitandu-ma inapoi la ce am scris, yeah, competitia e destul de interesanta. Nu o sa fie atat de usor de prezis, but the game is on :D.

Kriss_Kringle
24 Jan 2012, 15:02
Daca era nominalizat Tintin eu zic ca ar fi castigat dar daca-s ignoranti astia de la academie...
Acum mi-e ca nu ia nici Rango si ia vreunu din celelalte 2 de care nici n-am auzit pana acum.
Mi-a placut de Bichir in A better life si merita nominalizarea dar oricum competitia de anul asta nu e prea mare.

R_Afc
24 Jan 2012, 15:04
Ma bucur pentru nominalizarea lui Nick Nolte. Chiar m-am mirat cum de a fost omis de la Globurile de Aur. Kung Fu Panda si Rango au fost cele mai bune animatii din 2011.

charles
24 Jan 2012, 15:06
Kung Fu Panda si Rango au fost cele mai bune animatii din 2011.

noapte buna!

Kriss_Kringle
24 Jan 2012, 15:08
Alta dezamagire a fost ca nu l-au nominalizat pe Andy Serkis,care a avut si el un an excelent.

buticut
24 Jan 2012, 15:08
Kung Fu Panda si Rango au fost cele mai bune animatii din 2011.
noapte buna!

Dintre cele pe care le-a vazut el...

ghost90
24 Jan 2012, 15:09
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen:Bridesmaids.Are you fucking kiddin' me?

Chambord
24 Jan 2012, 15:11
snubs of Leonardo diCaprio, Michael Fassbender, Tilda Swinton, Albert Brooks, Shailene Woodley, Tintin = The Academy just being itself (a big pile of horseshit, that is)

si, mi s-a stricat mie display-ul sau la best song sunt doar 2 cantece ?! Oricum e prea mult. Trebuia un singur nominalizat. Care sa nu ia premiul.

Kriss_Kringle
24 Jan 2012, 15:13
O gluma si nominalizarea lui Bridesmaids,cum zicea si ghost.Cred ca anul asta au chef de caterinca ca au fost unele nominalizari de toata jena.:))

Chambord
24 Jan 2012, 15:14
Oricum, uitandu-ma pe nominalizarile astea imi dau seama ca n-aveti nici o sansa la concursul de predictii. Asa ca, gasiti-va altceva cu care sa va jucati. The laptop is mine and I'm gonna rule the World with it ! MUHAHAHAAAAAAAAAAAA

imoral
24 Jan 2012, 15:18
Pentru 2012 eu as atribui o statuie filmului:„War Horse” si din categoria cele mai bune animatii [I]:"Rango"[/I ] si"Puss in Boots"

ghost90
24 Jan 2012, 15:19
Pe Lizzy Olsen nu a vazut-o nimeni?Mie mi s-a parut cel mai bun rol feminin de anul asta.Din cate am vazut desigur.

Chambord
24 Jan 2012, 15:23
Da. Nu ma asteptam s-o nominalizeze dar I love her truly :)

charles
24 Jan 2012, 15:26
au aparut cotele la casele de pariuri?

L.E am gasit:

Oscars Best Picture
The Artist 3/10 paddypower
The Descendants 9/2 bet365
Hugo 14 paddypower
War Horse 16 bet365
The Help 33 bet365

restul aici (http://www.oddschecker.com/specials/awards/oscars/)

ghost90
24 Jan 2012, 15:31
http://www.stanleybet.ro/pariuri_speciale.php

:D

Desi ar trebui sa le actualizeze.

buticut
24 Jan 2012, 16:12
O analiza mai detaliata pe care am facut-o in cateva minute :))
- Nu ma asteptam la 9 filme nominalizate pentru Best Picture. Interesting, dar WTF, ce cauta Extremely Loud and Incredibly Close acolo? Ma asteptam la celelalte nominalizari indulcite, gen War Horse si The Help, dar nu la EL&IC. Ma bucur ca si-a gasit loc si Copacelul pe acolo :D, dar imi pare rau de absenta unor filme precum The Girl with the Dragon Tattoo, Tinker Tailor Soldier Spy si Drive, care macar are un nom pt Sound Editing. Se pare ca Extremely Long and Incredibly Boring, cum zicea cineva :)) e The Reader-ul din anul acesta, care all in all mi-a placut, dar nimeni nu se astepta sa fie nominalizat pt Best Pic. Which reminds me...tot Daldry a regizat si acel film. Probabil ca daca erau 10 nominalizari, ar fi intrat si The Girl with the Dragon Tattoo, era loc atat pentru Copacel cat si pentru Fata :D.
Interesant ca Demian Bichir a fost nominalizat, he kinda deserves it. Ma asteptam oarecum la o noua miscare Javier Bardem - Biutiful, bagand un extremely dark horse in cursa, dar Fassy? :)) They have no shame. Macar Oldman e acolo. Se pare ca impresia generala cauzata de J. Edgar i-a afectat sansele lui DiCaprio. Better luck next time.
Best Actress - hurray for Rooney, dar boo! pentru ca nu au inclus-o pe Tilda. La Elizabeth ma asteptam, dar speram ca macar Tilda sa fie si ea pe acolo. Desigur ca nu au avut balls sa nominalizeze un film precum We Need to Talk About Kevin la ceva.
Supporting Actor - Brooks? Hello!!
Best Performance by an Actress in a Supporting Role - Melissa? Huh? Ma asteptam la Shailene Woodley
Best Achievement in Directing - Happy for Malick, dar pacat ca Fincher a ramas pe dinafara :(
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen - Bridesmaids?? DA FUQ? No 50 50? Win Win? Young Adult? Heh, macar A Separation e acolo
Best Adapted Screenplay - No complaints here, poate l-as fi inlocuit pe The Ides of March cu The Girl with the Dragon Tattoo, dar macar nu l-au bagat in lista pe extrem de overrated-ul The Help, care va lua maxim doua Oscaruri.
Best Animated - Surprise, surprise! No Tintin! Chiar voiam sa scriu inainte ca probabil nici nu va primi nominalizare, pentru ca e un lucru stiut ca Academia nu suporta tehnica de motion captura folosita si in Tintin si probabil ca animatia a fost factorul decisiv, contand mai mult decat story-ul sau celelalte detalii tehnice. N-am auzit de A Cat in Paris pana acum, dar cica ar fi forgettable. Interesanta insa nominalizarea pt Chico & Rita.
Best Foreign Language Film of the Year e ca de obicei imprevizibila. M-au surprins filmele lasate pe dinafara inca dinainte sa se anunte nominalizarile si pana in ultima clipa ma temeam ca A Separation nu va primi nominalizare, fiind anuntat ultimul.
Best Achievement in Cinematography - No big complaints here, too bad Tinker Tailor Soldier Spy didn't get one
Best Achievement in Makeup - Credeam ca vor nominaliza Gainsbourg si chiar il vedeam drept castigator. Hmmm
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score - No love for The Girl with the Dragon Tattoo.
Original Song - Huhhh?? Doar doua cantece nominalizate? Am 50% sanse sa o nimeresc pe cea corecta :)).
Best Documentary - Interesant ca au nominalizat Paradise Lost, in ciuda controverselor. Am mai vazut documentare pe tema respectiva, care chiar e un caz socant de incompetenta, in care trei tineri au fost inchisi pe nedrept. Si Johnny militase pentru eliberarea lor :D. Ma mir ca nu au nominalizat Project Nim, eu chiar ma asteptam sa castige. Heh, macar Pina e acolo.

sergiuseling
24 Jan 2012, 16:14
Oricum, uitandu-ma pe nominalizarile astea imi dau seama ca n-aveti nici o sansa la concursul de predictii. Asa ca, gasiti-va altceva cu care sa va jucati. The laptop is mine and I'm gonna rule the World with it ! MUHAHAHAAAAAAAAAAAA

Da, le-am cam ratat și la globuri și aici, dar mai e o lună și multe se pot schimba. De-abia aștept să te bat din nou la predicții, nu de alta dar anul trecut ai fost delicios prin supărarea ta.

Altfel ce să spun mă bucură nominalizările domnișoarelor de onoare și mă supără că The Girl with the Dragon Tatoo nu e și la cel mai bun film. Și din câte văd Johnny Depp nu a luat nominalizare deși la globuri a luat. Nu mă plâng.

buticut
24 Jan 2012, 16:21
^ Mda, ma mir ca nu a fost si el nominalizat pt Hugo in calitate de producator. La Globuri n-a fost nominalizat :-?. La predictiile anterioare eu ma ofticasem cel mai mult, fiindca pierdusem la tragerea la sorti :)). Of of daca puneam Inside Job in loc de Exit Through the Gift Shop. Cham glumeste si el, ar trebui sa fie evident ca nimeni nu-mi mai ia laptopul anul asta! Muahahahaha.

Chambord
24 Jan 2012, 16:27
De-abia aștept să te bat din nou la predicții, nu de alta dar anul trecut ai fost delicios prin supărarea ta.

Not gonna happen. I'm much wiser this year :)) Dar delicios o sa fiu si anul asta, nici un fel de problema, numai ca pe motiv ca am castigat. Oricum, presupun ca nu vrei alt laptop din moment ce nici pe primul nu prea l-ai folosit.

@buti: hai sa-ti cant ceva:

nevermiiiiiiiiind you'll fiiiiiind a laptop like miiiiiiiiine, i wish nothing buuuuut the beeeeeeeest fooooooor yooooooooooooou toooooou

mai am doar 5 categorii la care trebuie sa mai gather intel ca sa ma decid, in rest, i have the winners in my pocket.

buticut
24 Jan 2012, 16:28
Cel mai delicios ar fi sa vina acum Stefan sa ne spuna ca anul asta n-avem concurs de predictii :))

sergiuseling
24 Jan 2012, 16:29
Da, se pare că numai laptopuri vă trebuie.
Eu m-aș mulțumi cu locul 1 și un DVD cu Clueless "Whatever!" Edition

Chambord
24 Jan 2012, 16:32
ba au confirmat si stefan si gloria ca va fi, poate chiar cu premii mai mari / multe

buticut
24 Jan 2012, 16:38
Lasand gluma la o parte, m-as multumi si cu nimic, si asa cei de la Cinemagia m-au rasfatat destul. Asta nu inseamna insa ca nu vreau sa castig :P. Good to know that Cham. One laptop for me and one for you :D.

Daca am numarat bine, Hugo are cele mai multe noms (11), urmat de The Artist cu 10. Chiar ma bucur de atentia de care se bucura The Artist, vazut si placut, foarte mult chiar. O sa postez pe cinemagia review-ul cand apare si la noi in cinematografe. Nu obisnuiesc sa scriu reviews lungi, dar The Artist a meritat unul :D.

Cypryan27
24 Jan 2012, 17:21
Pentru cei care se asteptau ca Tin Tin sa fie nominalizat, nu va mai face-ti sange rau, amintiti-va de Polar Express, a fost ignorat la oscarul din 2005 la categoria ce-a mai buna animatie din acelasi motiv - motion capture - . Per total sunt multumit, un singur lucru m-a nedumerit, de ce numai doua melodii .. ma rog, ei stiu ce fac.

MadalinaGabriela
24 Jan 2012, 19:25
am vazut si eu nominalizarile .ma bucur pentru Brad Pitt ca ambele filme in care a jucat sunt cel putin nominalizate insa unde este DiCaprio?! a facut un rol incredibil ni j. Edgar

Disciple
25 Jan 2012, 11:30
Cel mai mult imi pare rau pentru "Drive" care nu a prins nicio nominalizare ( de abia a smuls una la Globuri). Eu il vedeam nominalizat pentru regie, dar se pare ca premiul la Cannes nu a fost de ajuns sa ii convinga si pe americani.
Eu cred ca lupta reala se da intre "The Artist" si "Hugo" care trateaza ambele inceputul cinematografului (mut si sonor), dar Scorsese a mai castigat eventul cu "The Departed" si Hazanavicius e francez deci practic provine dintr-o cinematografie rivala. E o decizie grea si oricare ar fi aceasta, rezultatul va merita.
"The Descendants" pare un film foarte bun, dar subiectul pare caldut pentru a primi pentru cel mai bun film.
In rest, cred ca "Tree Of Life" isi va insusi premiul pentru imagine.
"The Girl With The Dragon Tattoo" sunt ca va primi si el ceva pentru montaj&mixaj de sunet si montaj.
Mai am eu si alte preferinte, dar ajunge.
Ma bucur mult pentru nominalizarea lui "Real Steel" pentru efecte vizuale si nu m-ar mira sa castige (robotii din film sunt construiti, nu creati CGI, doar in batalii sunt redati asa), dar fiecare din categoria asta are sanse.

buticut
25 Jan 2012, 12:20
Are Drive si aici una, la Sound Editing. Nu ca ar fi prea semnificativa :|.

Lecart
25 Jan 2012, 13:57
Trist..

sergiuseling
25 Jan 2012, 14:00
Măcar are premiul Nice Try oferit de Quentin Tarantino.

marcusARCUS
25 Jan 2012, 22:22
Dezamagire aproape totala.The Artist isi merita toate nominalizarile,dar Moneyball,The Descendants si Extremely Loud & Incredibly Close (de care am citit ca e foarte prost,nu l-am vazut)?Nu mai zic ca Tintin merita nominalizarea (chiar Oscarul!) mai mult decat pisica in ghete si ca Tilda Swinton e peste Viola Davis cu mult.Si cea mai tare chestie mi se pare ca Drive are mai putine nominalizari decat Transformers: Dark of the Moon.

buticut
29 Jan 2012, 13:51
The Descendants is this year's Up in the Air...
Best Pic & Director sunt deja locks, dupa decernarea de aseara...

Told ya!

ghost90
29 Jan 2012, 23:02
Sper sa fie si Best Actor.

buticut
30 Jan 2012, 03:49
The Descendants ain't winning shit at the Oscars, maybe not even Clooney. Inca e frontrunner-ul meu, dar tind din ce in ce mai mult spre Dujardin sau Oldman.

marcusARCUS
30 Jan 2012, 07:50
Oldman si Dujardin sunt de trei ori mai buni decat jocul fara vlaga al lui Clooney din The Descendants.

Liviu-
30 Jan 2012, 10:11
Premiul asta de ieri lasa loc de ceva indoieli la Oscar, mult mai mult decat cel de la actrita in rol principal unde probabil tot Viola Davis o sa castige. Cele de loc secundar sunt deja stabilite de mult timp... acum au fost cel mai tare confirmate.

buticut
30 Jan 2012, 15:59
Daca Viola castiga, ar face bine sa se gandeasca la un alt fel de discurs, cel de la SAG a fost bleah (:|, parca prea cerseste Oscarul ala. In rest, acum e mult mai interesanta competitia la Best Actor, ne indreptam spre o noapte mare a Artistului, mai ales avand si suportul lui Harvey.

marcusARCUS
30 Jan 2012, 17:58
Daca Viola castiga, ar face bine sa se gandeasca la un alt fel de discurs, cel de la SAG a fost bleah (:|, parca prea cerseste Oscarul ala. In rest, acum e mult mai interesanta competitia la Best Actor, ne indreptam spre o noapte mare a Artistului, mai ales avand si suportul lui Harvey.

Pai avand in vedere ca e cel mai bun film de la Oscaruri si care chiar le merita,sa speram ca o sa fie noaptea numai a lui.

sergiuseling
30 Jan 2012, 20:10
Eu nu înțeleg de nicio culoare ce e cu Artistul ăsta.
Nu l-am văzut, dar a fost bătut și la Cannes și nici n-a luat așa multe premii ale criticilor. Nu mai vorbesc de faptul că box officeul e foarte slab. Cu alte cuvinte puținora le place.

N-am nimic cu tipii ăia, filmele cu OSS 17 sunt geniale, dar ălea n-au luat nimic. Și acum iau premii în stânga și-n dreapta?

Sigur, ca de obicei filmele cărora li se face cea mai multă publicitate câștigă, dar de unde au ăia atâția bani să promoveze The Artist?

buticut
30 Jan 2012, 20:40
Mie mi-a placut foarte mult The Artist si din partea mea poate sa ia ce premii vrea, ca nu ma supar :D. Daca Oscarurile ar tine cont de popularitate, am avea iar castigatori precum Rocky in detrimentul unor filme precum Taxi Driver. In plus, The Artist se bucura de sprijinul lui Harvey Weinstein si asta nu e de lepadat.

http://www.deadline.com/2012/01/oscar-qa-harvey-weinstein-on-the-artist-dueling-best-actress-contenders-and-indie-film-in-the-vod-age/

Oricum anul asta filmele nominalizate s-au descurcat slabut la Box Office. Cel mai rasarit e The Help, singurul de altfel care a facut peste 100 de milioane.

The Help Buena Vista $169,613,000
War Horse Buena Vista $75,617,000
Moneyball Sony / Columbia $75,524,658
The Descendants Fox Searchlight $58,848,000
Hugo Paramount $58,691,000
Midnight in Paris Sony Classics $56,453,900
Extremely Loud & Incredibly Close Warner Bros. $21,106,000
The Artist Weinstein Company $16,744,000
The Tree of Life Fox Searchlight $13,303,319

sergiuseling
30 Jan 2012, 21:05
Dar întotdeauna Oscarurile au fost concursuri de popularitate. Asta e ideea: se felicită între ei pentru că au făcut o treabă bună și au distrat lumea.
Sigur în ultimii 10 ani box officeul filmelor nu a fost mare deloc, dar măcar înțelegeam ce fac. Dar un film franțuzesc, mut, alb negru, fără succes la public, cu succes doar moderat la critici...

marcusARCUS
30 Jan 2012, 21:15
Foarte bine!O palma peste fata pentru mainstream si pentru Hollywood.

sergiuseling
30 Jan 2012, 21:32
Nu înțeleg. Premiile astea chiar sunt date de cei de la Hollywood. E ca și cum tu dacă ai avea de ales între tine și altcineva și l-ai alege pe celălalt ar însemna că îți dai o palmă peste față.

buticut
30 Jan 2012, 21:45
Dar întotdeauna Oscarurile au fost concursuri de popularitate. Asta e ideea: se felicită între ei pentru că au făcut o treabă bună și au distrat lumea.
Sigur în ultimii 10 ani box officeul filmelor nu a fost mare deloc, dar măcar înțelegeam ce fac. Dar un film franțuzesc, mut, alb negru, fără succes la public, cu succes doar moderat la critici...

Asta e ideea, dar inainte se lua mult mai mult in calcul si succesul de Box office. Acum vreo 20 de ani nu cred ca un film cu 'succesul' lui The Hurt Locker ar fi castigat ceva. The Artist n-a fost succes moderat la critici, a fost extrem de bine primit. Inca de cum iesise de la Cannes mi se parea genul de film care ar putea triumfa la Oscaruri, avand in vedere tematica, chiar daca ma temeam ca filmat in alb negru si fara sunet ar putea fi doar un gimmick. Din fericire, n-a fost cazul, fiindca filmul e bun prin merite proprii.

The Artist e atat de appealing pentru ca reuseste pe de-o parte sa ne arate farmecul acelei perioade, din perspectiva actorilor, a publicului aplaudand frenetic si a producatorului incantat de ceea ce vede pe platou, iar pe de alta parte pentru ca sustine ideea ca adaptarea la vremuri noi nu inseamna uitatul trecutului. In timp ce personajul principal este incurajat sa mearga inainte, noi ca spectatori suntem incurajati sa ne revizuim atitudinea fata de filmele din trecut, fara de care nu am putea avea ceea ce avem acum. Tindem sa inaintam, fara sa apreciem asa cum trebuie primele filme care au reprezentat baza cinematografiei. Vedem in paralel decaderea unui artist si cresterea alteia de la o simpla figuranta la o actrita de top. Personajul lui Dujardin mi-a amintit mult de atitudinea lui Chaplin care pentru multa vreme a refuzat sa faca filme cu sonor, desi acestea cresteau tot mai mult in popularitate. La urma urmei, asta stia el sa faca cel mai bine si i-a fost teama de schimbare, dar in cele din urma, s-a gandit ca daca tot e sa faca filme cu sonor, ar trebui sa o faca in stil mare si a scos Marele Dictator :). Artistul e un film care nu doar celebreaza acea epoca in particular, ci lumea filmului in general.

sergiuseling
30 Jan 2012, 22:07
Bine primite sunt cam toate. Dar de acolo până a fi apreciate unanim de toți și plasate pe primul loc în mai toate clasamentele ca The Hurt Locker ori The Social Network e cale lungă.

Acuma poți discuta cât vrei filmul și poți să-l lauzi, e clar că sunt unii cărora le place ca și ție sau lui marcusARCUS, dar văzând box officeul nu prea sunt mulți de aceeași părere. În orice caz sunt destui să-i dea premiile astea.

buticut
30 Jan 2012, 22:23
Daca e sa ne luam dupa BO, sunt in minoritate, fiindca dintre cele nominalizate, Copacul si Artistul sunt preferatele mele si ele stau cel mai prost la BO :)). Mai am de vazut Hugo, care are sanse mari sa urce la mine pe podium si Extremely Loud..., insa al doilea nu cred ca ma va impresiona prea tare, looks too sugarish for my taste.

Apropo de SAG-urile de aseara, nu prea ma pricep la seriale, sunt familiarizata cu cateva, dar nu apuc sa vad multe...insa au fost ridicoli. Pana si Betty White a recunoscut oarecum cat de ridicol a fost sa castige DIN NOU pentru un serial la care nu se uita nimeni. Mai, si mie imi place de ea, e simpatica, dar ce e mult strica. Ce sa mai zic de Alec Baldwin care a castigat pentru a 6-a oara consecutiv, cand pentru Steve era ultimul sezon de The Office. BE a luat ensemble-ul si au urcat vreo 30 de persoane pe scena. Steve Buscemi a castigat din nou si si-a cerut scuze in fata fanilor lui Michael Pitt :))...
Paul Giamatti a primit un SAG pentru un rol de 10 minute in care doar clipeste - a si lipsit de la premii, probabil neimaginandu-si ca o sa castige si Kate Winslet a castigat tot ce era de castigat. Macar Jessica Lange m-a convins ca intr-adevar premiile erau in direct si ca nu vedeam o reluare de anul trecut. Jeez, parca nici nu s-au mai obosit sa vada ceva. Macar la filme au mai fost niste surprize, pentru mine Dujardin, iar pentru altii Dujardin + Davis. Eu o vedeam ca favorita in categoria ei, dar multi credeau ca Meryl va castiga. O ceremonie cu momente awkward, printre care si discursul HUH? al lui Mary Tyler Moore. Noroc cu aparitia fetelor din Bridesmaids cu al lor Scorsese drinking game si cu Tina Fey care i-a furat bautura lui Buscemi :)). Make her a host!

Liviu-
30 Jan 2012, 22:47
Nu înțeleg. Premiile astea chiar sunt date de cei de la Hollywood. E ca și cum tu dacă ai avea de ales între tine și altcineva și l-ai alege pe celălalt ar însemna că îți dai o palmă peste față.

Hai sa fim seriosi, The Artist e film american, orice ar scrie la distributie.

Cat despre critici:

http://www.rottentomatoes.com/m/the_artist/

http://www.rottentomatoes.com/m/the-social-network/

http://www.rottentomatoes.com/m/hurt_locker/

http://www.imdb.com/title/tt1655442/awards

sergiuseling
30 Jan 2012, 23:41
E film francez. Bani francezi (și belgieni), companii de producție franceze, regizor francez, staruri franceze, ce mai vrei? E clar ca lumina zilei, dar probabil că nu vor să-l promoveze ca film francez și de aia te-au indus în eroare.

Cât despre critici, din ce văd au luat premiul de la câteva asociații de critici, celelalte 2 au cam luat de peste tot. Iar reviewurile sună mult mai bine pentru celelalte 2 de asemenea. Uită-te numai la ce cuvinte sunt folosite pentru a descrie filmele. Distractiv, șarmant, încântător, omagiu...

Liviu-
31 Jan 2012, 00:26
Nu m-a indus nimic in eroare. N-am vazut inca filmul, dar tind sa cred ca din cele 100 de minute, 95 sunt in totalitate americane. Ce daca apar nume straine pe ecran pt cateva secunde daca tema si executia sunt cat se poate de americane?

Pai daca ne uitam la parerile criticilor o sa gasim unanimitate aproape fata de Artistul si pareri mult mai diversificate la ToL. Per total Artistul a placut mai multor oameni, chiar daca poate ToL a placut mai mult celor la care a prins. ToL e de altfel singurul film care a fost mai apreciat per total anul asta din cate se pare (dupa datele culese de cei de la TSPDT) si sincer nu vad academia dand vreodata premiul cel mare unui astfel de film. Ma mir ca a prins nominalizarea...

Cred ca nu te-ai uitat la link-ul ala. Uite o comparatie:

The Artist:

Boston Society of Film Critics Awards
Broadcast Film Critics Association Awards
London Critics Circle Film Awards
National Board of Review, USA
New York Film Critics Circle Awards
Phoenix Film Critics Society Awards
San Diego Film Critics Society Awards
Washington DC Area Film Critics Association Awards
Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards (locul 2)

PGA Awards
Golden Globes, USA
Capri, Hollywood
San Sebastián International Film Festival (premiul publicului)
St. Louis International Film Festival (premiul publicului)

Tree of Life:

Chicago Film Critics Association Awards
National Board of Review, USA
Online Film Critics Society Awards
San Francisco Film Critics Circle
Toronto Film Critics Association Awards
Los Angeles Film Critics Association Awards (locul 2)
National Society of Film Critics Awards, USA (locul 2)

Cannes Film Festival
AFI Awards, USA (Artistul nu avea cum sa participe)
Gotham Awards

The Descendants nu-l mai pun, am trecut rapid pe la premii si s-ar putea sa aiba chiar mai putine decat ToL.

Sau poate celelalte doua despre care vorbesti tu sunt alte filme. Sa nu se inteleaga ca tin cumva cu Artistul, dar daca facem niste afirmatii sa le sustinem cumva totusi.

buticut
31 Jan 2012, 00:55
Sergiu, ideea e ca desi e facut de francezi, e clar despre Hollywood, iar Hollywood nu e in Franta. Numele de Peppy Miller nu-mi suna prea French, ce sa mai zic de Clifton sau Doris. In plus, mai se bucura si de participarile unor actori americani consacrati, precum John Goodman sau James Cromwell + za Brit Malcolm McDowell. It's a French movie about the American cinema, with an universal appeal. Intr-adevar am auzit si eu ca ar incerca sa il promoveze cat mai putin ca fiind un film frantuzesc, dar daca te uiti la el, vei vedea ca are toate elementele unui film Hollywoodian.

sergiuseling
31 Jan 2012, 10:07
Ca peste tot în lumea asta cine dă banii deține drepturile. După gândirea voastră Star Wars ar fi film extraterestru, iar Gladiator ar fi film roman. Dacă un regizor/scenarist francez se duce cu o idee la niște producători francezi, mai pune în rolurile principale 2 francezi și face filmul nu cred că se mai pune problema ce fel de film e, chiar dacă subiectul e despre extratereștrii, imperiul roman, hollywood ori criza de la noi.

Despre critici, anii trecuți:
http://www.imdb.com/features/rto/2010/critics
http://www.imdb.com/features/oscars/2011/criticsawards

Anul acesta:

Austin - Hugo
Boston - The Artist
Ohio - Drive
Chicago - Tree of Life
Dallas-Fort Worth - The Descendants
Denver- Tree of Life
Florida - The Descendants
Georgia - Tree of Life
Houston - The Descendants
Indiana - The Artist
Internet Film Critics - Tree of Life
Iowa - The Descendants
Las Vegas - The Artist
Los Angeles - The Descendants
National Board of Review - Hugo
National Society of Film Critics - Melancholia
Nevada - Hugo
New York - The Artist
NY online critics - The Artist
Oklahoma - The Artist
Online Film Critics - Tree of Life
Phoenix - The Artist
San Diego - The Artist
San Francisco - Tree of Life
Southeastern film critics - The Descendants
St. Louis - The Artist
Utah - Drive
Washington - The Artist

Are cele mai multe, dar departe de a domina totul într-o măsură să poată influența deciziile unora, nici măcar nu are majoritatea.

Chambord
31 Jan 2012, 11:05
FAG Awards: Hey anybody seen Georgie ?
Predictii Oscar 2012: Reconfigurare traseu

Liviu-
31 Jan 2012, 12:21
Ca peste tot în lumea asta cine dă banii deține drepturile. După gândirea voastră Star Wars ar fi film extraterestru, iar Gladiator ar fi film roman. Dacă un regizor/scenarist francez se duce cu o idee la niște producători francezi, mai pune în rolurile principale 2 francezi și face filmul nu cred că se mai pune problema ce fel de film e, chiar dacă subiectul e despre extratereștrii, imperiul roman, hollywood ori criza de la noi.

Clar... ai inteles tot.

Despre critici, anii trecuți:
http://www.imdb.com/features/rto/2010/critics
http://www.imdb.com/features/oscars/2011/criticsawards

Sunt mai irelevante link-urile astea decat alea de pe RT. Astea iau in considerare competitia, ceea ce subiectivizeaza mai mult.

Are cele mai multe, dar departe de a domina totul într-o măsură să poată influența deciziile unora, nici măcar nu are majoritatea.

Nu trebuie sa domine ca sa fie cel mai apreciat, trebuie sa aiba cele mai multe.

Eu am incheiat aici, devine idioata discutia asta.

Kriss_Kringle
31 Jan 2012, 12:53
Va bateti capul degeaba.Sergiu nu vrea sa inteleaga ca povestea filmului e despre HOLLYWOOD, si cand e vorba despre o productie care omagiaza epoca de aur a cinema-ului,nu mai are vreo treaba ca e francez,olandez,german,italian etc.Cum a zis si buticut,daca-l sustine si Harvey Weinstein e destul de clara treaba.

Liviu-
31 Jan 2012, 14:09
povestea filmului e despre HOLLYWOOD

Nu numai ca pare un film despre Hollywood, dar pare facut in stilul Hollywood, de parca ar fi fost facut de cineva de acolo, asa cum faceau ei filme in perioada aia. Nu vad de unde aberatia aia cu extraterestri, nu stiam ca am vazut filme de-ale lor si ne-apucam sa le copiem...

buticut
31 Jan 2012, 15:19
FFS, apar pana si secvente din The Mark of Zorro in el. Da, acopera perioada 1926-1933 aproximativ, a fost filmat in totalitate in the USA si e facut in stil Hollywoodian. You can't get more American than that. Gladiatorul pe langa faptul ca are dialogurile in engleza, se simte ca e un film big budget Hollywoodian. Nu e ca si cum te-ai uita la el si ai crede ca l-a facut Bernardo Bertolucci de exemplu...

sergiuseling
31 Jan 2012, 16:13
Stil Hollywoodian? Așa vorbiți de parcă ar face ei așa filme. Ăia n-au mai făcut filme alb negru și mute de zeci de ani, dar hopa apare unu și gata e hollywoodian.
Se observă că francezii și americanii se plac între ei. Francezii aduc omagiu Hollywoodului, Allen sau Scorsese aduc omagii francezilor. Dar hai să nu ne apucăm să credem că oricine aduce un omagiu Hollywoodului musai trebuie să facă parte din Hollywood.

Harvey Weinstein e distribuitorul din SUA al filmului așa că normal că-l susține cât și cum poate.

Chambord
01 Feb 2012, 13:45
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404815_220369638058056_190807871014233_458065_3947 65383_n.jpg

omudindulap
01 Feb 2012, 14:35
http://img39.imageshack.us/img39/3374/tumblrly73b9pohw1qzyk5w.png (http://imageshack.us/photo/my-images/39/tumblrly73b9pohw1qzyk5w.png/)

buticut
01 Feb 2012, 15:14
http://bulk.destructoid.com/ul/206706-Gosling-Fassbender-Flixist-Originals.jpg

yonutzTM
04 Feb 2012, 16:52
Anul asta v-a mai fi concurs de predicti pentru Oscar ?

Gloria
07 Feb 2012, 16:11
Ridic embargoul doar pentru forumisti si anunt in avanpremiera ca maine lansam pe site Concursul de predictii Oscar 2012!, care va fi activ pana duminica, 26 februarie, miezul noptii!

Premii - camera video, filme pe DVD, imprimanta foto, DVD player, jocuri video, usb-uri etc.

buticut
08 Feb 2012, 02:08
Oh yeah!! Thank you Gloria de anuntul in avanpremiera! De abia astept!

Chambord
08 Feb 2012, 08:51
If I get my hands on that camera, well ... you'll be talkin to the new Tarantino, dudes ! :))

buticut
08 Feb 2012, 09:17
http://www.cinemagia.ro/stiri/concurs-predictii-oscar-2012-20070/ :D

And if I get my hands, I'll be the new Lynne Ramsay

Hahahaha Sergiu parca zicea ca ar fi misto sa dea Midnight in Paris pe DVD. Well, it's happening :D. Chiar imi plac filmele puse la bataie, minus Discursul pe care deja il am. Biggest winner (me :D) gets all the prizes?

Black
08 Feb 2012, 17:21
A vazut cineva Hugo, am asa o impresie ca nu o sa pun ochiul pe el pana la Oscar :|
In rest somn si pace, in afara the Help si A Separation nu prea m-a impresionat nimic, deocamdata...

Disciple
08 Feb 2012, 18:26
Sunt curios ce jocuri au pus la bataie.

buticut
08 Feb 2012, 18:28
Deus-Ex: Human Revolution.

Cool :D

Yeah Baby! First prize will be mine! Muahahaha. Chit ca daca n-ar fi camera video, mai-mai ca mi-ar placea mai mult al doilea premiu.

Primul clasat va câştiga:

Camera video full HD, premiu oferit de www.3e.ro
USB Link Bridge, premiu oferit de www.3e.ro
Joc : Deus Ex - Human Revolution, premiu oferit de www.3e.ro
6 DVD-uri oferite de EmpireFilm
Al doilea clasat va castiga
Imprimanta foto cp 800, premiu oferit de www.3e.ro
TeleObiectiv Rollei 8x pentru iPhone 4, premiu oferit de www.3e.ro
Rama foto Rollei Key-Frame 200 Negru, Stocare 80 poze, premiu oferit de www.3e.ro
Al treilea clasat:
DVD Player LG, premiu oferit de www.3e.ro
Patriot Supersonic Xpress, 16 GB, USB 3.0., premiu oferit de www.3e.ro
Lista DVD-urilor puse în joc este publicată în secţiunea de concurs.
4) Următorii clasaţi în ordinea descrescătoare a punctajului vor câştiga premii în DVD-uri.

Chambord
09 Feb 2012, 09:13
Fain ca sunt 3 premii importante, nu numai unul.
DVD-uri cu filme sunt 30, adica probabil vor primi doar primii 5 clasati, dar jocuri cate sunt in stoc ? Avand in vedere ca se da cate un joc de om, poti sa nu primesti DVD-uri dar sa primesti joc, daca te clasezi pe locul 8, de ex ?

alextreme93
09 Feb 2012, 10:23
My picks:

Cel mai bun film - The Artist
Cea mai bună regie - The Artist
Cel mai bun actor principal - Jean Dujardin
Cel mai bun actor în rol secundar - Christopher Plummer
Cea mai bună actriţă principală - Viola Davis
Cea mai bună actriţă in rol secundar - Octavia Spencer
Cel mai bun scenariu adaptat - The Descendants
Cel mai bun scenariu original - Midnight in Paris
Cea mai bună animaţie - Rango
Cea mai bună scenografie - The Artist
Cea mai bună imagine - The Tree of Life
Cele mai bune costume - The Artist
Cel mai bun documentar (lungmetraj) - Pina
Cel mai bun documentar (scurtmetraj) - God Is the Bigger Elvis
Cel mai bun montaj - Hugo
Cel mai bun film străin - A Separation
Cel mai bun machiaj - The Iron Lady
Cea mai bună coloană sonoră - The Artist
Cel mai bun cântec original - The Muppets
Cel mai bun scurtmetraj animat - Dimanche
Cel mai bun scurtmetraj - The Shore
Cel mai bun montaj de sunet - War Horse
Cel mai bun mixaj de sunet - Hugo
Cele mai bune efecte vizuale - Rise of the Planet of the Apes

Chambord
09 Feb 2012, 11:41
faci 12 / 24 puncte, take my word for it.

sergiuseling
09 Feb 2012, 12:03
Păi a pus favoriții în 18 din cele 21 de categorii (fără scurtmetraje) așa că face mai mult de 12 garantat.

buticut
09 Feb 2012, 18:41
O sa greseasca vreo 10. Oricum nu aveti cum sa-mi bateti scorul de 24. Har har har >:)

Disciple
09 Feb 2012, 21:18
Eu nu ma mai pripesc ca in anii trecuti. Astept sa vad cat mai mult si apoi vot. Competitia e ceva mai stransa anul asta.
Chambord: din ce am inteles vor fi 30 de bucati.

Chambord
10 Feb 2012, 15:01
O sa greseasca vreo 10. Oricum nu aveti cum sa-mi bateti scorul de 24. Har har har >:)

io miam propus k obiektiv sa fac 25 de puncte, cu putzin norok poate kiar 26. B-)

kurt4991
10 Feb 2012, 18:18
Mie mi se pare vag regulamentul. 6 puncte este maximul? Eu sincer nu cred ca o sa faca nimeni 6 puncte in cazul asta si ma tem ca o sa fie vreo 30 care fac 5 puncte(adica prezic 17-20). In caz de egalitate se trage la sorti din cate inteleg. Asta inseamna ca poate sa castige concursul cineva care a ghicit 17 categorii in fata unuia care a ghicit 20. Sper sa ma insel!

sergiuseling
10 Feb 2012, 20:59
În mare e același regulament ca anii trecuți.
Anii trecuți s-a tras la sorți doar dintre cei care au avut cel mai mare punctaj. De exemplu eu și încă ceva useri am intrat la tragerea la sorți cu 20 de predicții corecte și am luat premiile importante, cei cu 19 au intrat la tragerea la sorți la ce a mai rămas după ce și-au luat cei cu 20 premiile. Cei cu 17-18 predicții n-au intrat la nicio tragere la sorți chiar dacă au cumulat tot 5 puncte.

Formularea, dar mai ales logica pragurilor alea e puțin hilară. Evident că n-ai absolut nicio șansă la premii cu 1-4 predicții corecte, nici cu 5-8, dar e în regulament...

Acuma am văzut că în regulament scrie că trebuie trimis mail cu subiectul: "Am câştigat la concursul de predicţii 2011" Cred că eu trimit și dacă nu câștig, că doar am câștigat în 2011.

kurt4991
13 Feb 2012, 01:25
In cazul asta cred ca am sanse sa castig un joc :-SS

Chambord
13 Feb 2012, 13:41
Am facut ceva banutzi aseara la BAFTA. Mi-au iesit premiile pt scenarii: The Artist / Tinker Tailor si ... cireasa de pe tort ... Pielea la best foreign, cota 7.00 !!!

buticut
13 Feb 2012, 20:07
Congrats :D! Era cumva de asteptat sa iasa Pielea, mai ales ca BAFTA era ultimul loc unde mai putea castiga ceva si The Brits nu ar fi refuzat oportunitatea de a-i da ceva lui Pedro, mai ales ca ei au tendinta de a premia filmele mai mainstream. A fost de ajuns sa ii vada numele pe ballot ca sa il voteze. Eu am nimerit o cota de 4 la BAFTA :D.

Chambord
14 Feb 2012, 09:52
Oh shit. Daca membrii Academiei vad video-ul asta, George Clooney is KO :))

http://www.youtube.com/watch?v=g7RJsKDsLsw

Chambord
14 Feb 2012, 09:58
Era cumva de asteptat sa iasa Pielea, mai ales ca BAFTA era ultimul loc unde mai putea castiga ceva

Pai ce pielea mea ! A fost suficient sa ma uit cui au dat anul trecut Best Foreign si a fost clar ! Freakin pervert brits :))

LE: In seara asta gala BAFTA pe HBO, la 20,00

sergiuseling
14 Feb 2012, 12:16
George Clooney are alte probleme. Cea mai mare gafă a făcut-o pe covorul roșu de la BAFTA când a spus că lui îi place The Artist și cum ar merita să câștige. Ce mai e cam gata treaba...

Cât despre rolurile negative am văzut că cei de la New York Times i-au convins pe unii dintre cei mai buni actori din anul acesta să întruchipeze personaje negative celebre și George Clooney pare a fi mai înspăimântător ca Jean Dujardin. Brad Pitt în schimb e cam cel mai tare:

http://www.nytimes.com/interactive/2011/12/06/magazine/13villains.html

buticut
14 Feb 2012, 18:37
Mai, asta face si Meryl Streep la fiecare discurs, spune cat de mult ar merita premiul Viola Davis, dar Harvey mizeaza foarte mult cu Meryl pe cartea ca de peste 20 de ani n-a mai luat un Oscar bla bla si acum se chinuie tare sa o faca front runner cu un film considerati de multi mediocru. Doar in 30% din cazuri o actrita a luat Oscarul fara ca filmul sau sa fie nominalizat la Best Picture si ceva imi spune ca Academia o sa astepte un rol de-al ei intr-un film cu adevarat maret ca sa o premieze, mai ales ca are aliniate Great Hope Springs si August: Osage County pentru urmatorii doi ani. Nu stiu daca o sa tina faza cu long overdue, anul trecut, cu Annette Bening, care era si presedinta academiei n-a tinut, la fel cum n-a fost vorba nici de split votes, chestie care tot se aduce in discutie. Am vazut galeria de la NYT acum ceva vreme. Personajul in sine e mai inspaimantator, nu neaparat interpretarea. Brad Eraserhead mi-a amintit de rolul sau din 12 Monkeys.

Avantajul lui Clooney e ca e un good player si good sport. Toata lumea il iubeste, e respectat de colegii sai, are o reputatie desavarsita si pare sa se simta mereu bine la orice luncheon sau festivitate. La urma urmei asa a luat si Sandra Bullock Oscarul acum doi ani :-& si ea spre deosebire de Meryl, nominalizata si atunci, avea The Blind Side in lista la Best Pic. Ma gandesc acum daca nu o sa ii dea un Oscar compensatoriu pentru The Ides of March si sa lase mult ravnita statueta pt Best Leading Actor pe mai tarziu.

Chambord
15 Feb 2012, 14:23
Gala BAFTA a fost destul de OK. Prezentatorul Stephen Fry nu are carisma si aciditatea unui Ricky Gervais dar a fost echilibrat si n-a plictisit. Mi-am consolidat optiunile de vot la unele categorii. Nu atat premiile in sine cat vibe-ul mi-a confirmat niste chestii. Cel mai reusit speech a fost al scenaristului de la Tinker tailor. Cele mai plate ale lui Hazanavicius.

Disciple
15 Feb 2012, 18:27
Am vazut azi "War Horse". M-a cam bagat in confuzie. Voi ati vazut "Pina"? Daca da, cum vi s-a parut?

sergiuseling
15 Feb 2012, 20:47
Eu l-am văzut când s-a lansat, dar nu am rămas cu mare lucru din el. Totul e foarte abstract. Cică prin mișcările alea sau dans se exprimă ceva ce eu unu clar n-am priceput prea multe.

Apoi mai e și partea 3D care deși arată cum n-am mai văzut în niciun alt film, tot m-au deranjat ochelarii ăia. La modul cel mai serios celălalt documentar cu Pina, Dancing Dreams, mi s-a părut mult mai bun.

Despre șansele la Oscar eu nu cred că sunt prea mari

Disciple
15 Feb 2012, 21:57
Multumesc. Nu credeti ca "War Horse" este un candidat serios la Premiul pt. imagine alaturi de "Tree Of Life"?

Kriss_Kringle
15 Feb 2012, 21:58
Multumesc. Nu credeti ca "War Horse" este un candidat serios la Premiul pt. imagine alaturi de "Tree Of Life"?
L-am vazut azi la cinema si mi s-a parut absolut magnific la capitolul asta.Chiar ma gandeam ca are sanse mari sa castige oscarul pentru imagine dar spun asta fara sa fi vazut Tree of life inca.

Disciple
15 Feb 2012, 22:19
Dupa ce o sa vezi "Tree Of Life" o sa intelegi comparatia. Ala e un film construit in jurul imaginii din punctul meu de vedere.

Disciple
21 Feb 2012, 00:16
"The Artist" vs "Hugo"!

Marea batalie isi are adversarii clar stabiliti. Imi place la nebunie "Hugo", mai ales ca il aduce in prim plan pe legendarul George Melies, dar mi se pare ca stilul abordat de Scorsese este mai blockbusterian, ghidus, jucaus, in limitele unui public educat si tanar.
Pe de alta parte, "The Artist" pare pur si simplu mai potrivit sa fie marele castigator de anul acesta.
Comentati.

buticut
21 Feb 2012, 06:35
Comentez...dupa :D. My lips are sealed. Daca nu m-ar interesa concursul de predictii, as comenta pe larg, dar in cazul de fata...
O sa pregatesc oricum un text in care imi argumentez alegerile, dar o sa il postez putin dupa ora 2 am si o sa ma implic mai mult in discutiile post-Oscars.

Tot ce pot spune e ca ma astept la un sweep din partea lui The Artist undeva pe la 6 Oscaruri si eventual niste surprize la visual effects, scenarii si doc, care e probabil cea mai aiurea categorie de anul asta (daca facem abstractie de Best Original Song) si cel mai greu de prezis.

Disciple
21 Feb 2012, 08:23
Nici nu ma gandisem la concurs cand am lansat discutia asta. Era ceva liber, dar spiritul spartan de competitie e mai puternic. :))

JohnnyAddams
21 Feb 2012, 10:47
Dupa ce o sa vezi "Tree Of Life" o sa intelegi comparatia. Ala e un film construit in jurul imaginii din punctul meu de vedere.

Eu il consider cel mai bun film din 2011, nu e vorba de imagine, filmul are o tema, ca toate celelalte, trebuie insa inteleasa. Cat despre premii, e bine ca nu e Sandra Bullock nominaliata :D (trebuia sa o spun).

The Artist mi se pare favorit major si nu cred ca va pierde. Ceea ce sper eu este o supriza la Best Actress, vreau sa castiga Rooney Mara, Michelle Williams sau Viola Davis. La Best Actor daca nu castiga Clooney, e bine >:)

La regie, desi nu cred ca poate produce surpriza, as vrea sa castige Malick :-? . Insa "The Artist" are cele mai mare sanse, iar daca nu, atunci merge la Scorsese.

E.Floares
24 Feb 2012, 00:59
Nu stiu daca a mai observat cineva chestia asta... dar m-a pus asa pe ganduri.

Best Performance by an Actor in a Supporting Role

2010: Christoph Waltz
2011: Christian Bale
2012: Christopher Plummer ?

Asta e semn de la Heath Ledger :D

sergiuseling
24 Feb 2012, 20:40
Și uite că ajungem în linie dreaptă.Cei 29-30 de experți de la gold derby și-au dat cu părerea. Am pus cu bold cea mai selectată opțiune și numărul de experți care cred că așa ceva se va întâmpla:

Film The Artist 30
Regizor Michel Hazanavicius 30
Actor Jean Dujardin 18 George Clooney 12
Actriță Viola Davis 25 Meryl Streep 5
Actor în rol secundar Cristopher Plummer 30
Actriță în rol secundar Octavia Spencer 30
Scenariu original Midnight in Paris 26 The Artist 2
Scenariu adaptat The Descendants 27 Moneyball 2
Animație Rango 28
Film într-o altă limbă decât engleza A Separation 29
Documentar Paradise Lost 3 14 Pina 7 Undefeated - 6
Decoruri Hugo 27
Imagine The Tree of Life 19 The Artist 6 Hugo 4
Costume The Artist 15 Hugo 4 Jane Eyre 4 Anonymous 2 W.E. 2
Montaj The Artist 22 Hugo 5
Machiaj The Iron Lady 17 Harry Potter 7.2 9 Albert Noobs 2
Coloană sonoră The Artist 26
Melodie originală Man or Muppet 26 Real in Rio 2
Montaj de sunet Hugo 19 War Horse 4 The Girl with the Dragon Tattoo 3 Transformers 2
Sunet Hugo 24 War Horse 2 Transformers 2
Efecte Speciale Rise of the Planet of the Apes 23 Hugo 4

Restul nu prea cred c-ar conta, de exemplu acum 2 ani n-am nimerit niciun scurtmetraj și tot am fost pe 1. Anul trecut am nimerit 1 din 3 și tot pe 1 am fost. Diferența nu se face aici unde e mai mult un dat cu banul, dar dacă tot și-au dat și ăia cu părerea voi pune cam ce spun ei, poate schimb 1 că nu
Animație Fantastic Flying Books... 23
The Tsunami and the Cherry Blossom 13
The Shore 13

Deci să ne înțelegem dacă ies cei cu bold e normal, nu e nicio surpriză dacă iese Viola Davis sau Jean Dujardin. Nu vă treziți după spunând că ce vizionari ați fost. Să vă văd că preziceți pe dos ca să vă dați mari.
Eu zic că ce spun experții e bun în proporție de 80-90%, eventual cu 2-3 modificări unde vă trebuie să apară și departajarea. În general în categoriile unde nici ei nu se prea înțeleg.
Pe moment ce aș paria ca surprize ar fi The Artist la scenariu, asta ca risc major. (la cât de mult ass kissing hollywoodian e în film nu m-ar surprinde să dea premiul de scenariu unui film fără dialog).
Apoi într-un mod mai puțin riscant la documentar nu prea e clară treaba și cred că aș merge pe Undefeated. La fel și la costume merită un risc pe Hugo.
Și cam atât., în rest cu experții înainte. Nu am pus încă predicțiile, dar 90% astea vor fi. 10% mă gândesc să schimb la sunet și montaj de sunet în War Horse și poate schimb mâine după ce mă uit la War Horse.

buticut
24 Feb 2012, 21:36
Nu m-ar mira deloc sa ia Artistul scenariul, pentru ca cei care se voteaza se gandesc in felul urmator: Ok, am bifat Artistul la Regie si Film...pai atunci de ce sa nu-i dau si scenariul? Ca doar fara scenariu nu avem film. Nu are prea multe dialoguri :)) si acele title cards contin replici putin cam cheesy, ce sa mai zic ca uneori replicile de pe title cards nu se sincronizeaza cu ce spun ei, dar un scenariu nu consista doar din replici, ci contureaza povestea. Nu m-as bucura sa il ia Artistul, dar e foarte probabil. Daca nu ar fi Woody pe acolo, as miza pe el. Problema e ca ei il adora pe Woody, desi poate s-au saturat tot sa il premieze si el sa nu mearga deloc la ceremonii. Poate se gandesc ca nu are rost sa ii dea vreun Oscar, ca oricum nu ii pasa. Totusi, 3 Oscaruri in aceeasi noapte pentru Hazanavicius...cam too much. Cea mai placuta surpriza ar fi ca A Separation sa fie noul Hable con Ella si sa fie cel mai recent film not in English care ia Oscarul pentru scenariu. Mi-as dori sa il ia el. Daca A Separation ia scenariul, o sa fiu fericita :D.

Pe Dujardin il am la favoriti de multa vreme, inca de cand pe aici se vehicula numele lui George. Surpriza pentru mine ar fi sa NU il ia Dujardin. Cat despre Viola - Meryl, Meryl il are pe Weinstein in spate, dar nu cred ca va fi de ajuns.

I'll be very pissed daca Artistul ia cinematography in locul Copacului si ii fura Oscarul lui Lubezki, care si asa a fost furat in repetate randuri.

Am fost vizionara cu Rango, l-am dat drept castigator inca dinainte de nominalizari, stiam ca nu va fi nimic de Tintin, pentru ca Academia e anti-motion capture :D.

sergiuseling
24 Feb 2012, 22:04
Woody Allen n-a mai luat de 25 de ani nimic și n-a luat decât pentru 2 filme până atunci. Așa că argumentul cu săturatul să-l tot premieze n-are bază.

Cât despre animații toată lumea prezicea Rango. Cert e că s-au cam făcut de rușine cu categoria asta și la modul cel mai serios cred că ar trebui să o desființeze. Anii trecuți animațiile erau capabile să ia nominalizări la scenariu, la muzică, la melodie și chiar la cel mai bun film. Așa că dacă chiar sunt bune pot lua premii. Dar anul ăsta e o selecție rușinoasă și chiar nu m-aș mira să o desființeze.

Dujardin - Clooney e strâns 18-12, se poate întâmpla orice, dar parcă are francezul un mic avantaj. N-aș paria împotriva lui chiar dacă prestația actoricească mi s-a părut ridicolă. Da, știu că personajul trebuia să fie ridicol, dar spre deosebire de OSS 117 când i-a ieșit, acum a fost doar deplorabil.

buticut
24 Feb 2012, 22:28
Still, la cate nominalizari a primit de-a lungul anilor, dar si acum, e clar ca le place de el. Dujardin ridicol? Never! Tocmai asta e meritul lui, ca incanta, emotioneaza, intristeaza si amuza fara sa scoata vreun sunet. Sa fii star al filmelor mute nu inseamna doar 'mugging'. Dimpotriva, e chiar mai mare provocarea, fiindca nu mai ai sprijinul unui dialog inteligent cu care sa impresionezi publicul, ci trebuie sa te folosesti de carisma si de expresivitatea de care dispui.

Macar in privinta lui Jean nu trebuie sa ne facem griji ca o sa se urce pe scaune :-S. Mda, poate ca o sa vina iar cu foaia, citind ce are de zis, but he's a charmer.

Cat despre Rango, forumistii nostri mizau pe Tintin :D. Mie cea mai ridicola categorie mi se pare Best Song. Ultima data cand au premiat o melodie intr-adevar buna a fost in 2007. De atunci - pas. Macar de i-ar fi lasat acum pe Muppets sa faca un numar muzical, ca la doua melodii, numerele nu o sa ia mult timp. S-au limitat insa doar la a-i lasa sa prezinte o categorie. Ma astept la un borefest. Si cu multitudinea de reclame, asteptarea o sa para si mai lunga. Vorbind de nominalizari aiurea, ce sa mai zic de documentare, unde doua pe care le vedeam drept castigatoare (I mean, le dadeam sanse egale de victorie, eram intre cele doua) nici macar nu au primit nominalizare :|.

Interesant ca 4 din cele 10 filme nominalizate pentru Scenarii nu au primit nominalizare BP. In schimb, anul trecut din 10 filme nominalizate pentru Scenarii, doar unul singur nu a avut o nominalizare Best Pic (Another Year). S-ar putea sa fie surprize si la Adapted Screenplay si sa il ia Moneyball intr-un mod miraculos sau chiar Hugo. In cazul lui Moneyball, e singura lui sansa sa nu plece acasa cu mana goala, in timp ce The Descendants are sanse si la montaj. Scenariul pt The Descendants a luat cam tot ce se putea lua, dar asa a fost si acum doi ani cu Up in the Air, care a pierdut in favoarea lui Precious, care pana la Oscaruri nu castigase niciun premiu pt scenariu. Pacat de Moneyball, daca nu lua Sorkin atat de recent Oscarul, era acum front runner, pentru ca dintre toti nominalizatii, materialul lui era cel mai greu de adaptat pentru marele ecran. Yeah, si Payne are unul, dar avand in vedere faptul ca le-a placut The Descendants mai mult decat Moneyball, probabil ca nu il vor lasa fara vreun Oscar. John Logan insa ar merita si el.

Hugo ar putea face surpriza si la efecte vizuale, ca si asa cei care voteaza nu prea au habar de efecte and shit si voteaza filmul care li s-a parut 'cel mai dragut'. Pentru ca te uiti pe ballot si zici...ii dau vreo 6 Oscaruri lui The Artist. Dar stai, ca mi-a placut foarte mult si Hugo. Sa-i dau doua Oscaruri? Trei? Cam putin. Asa nu o sa-i justific cele 11 nominalizari. Hai 4, de ce sa nu ii dau si Visual Effects, ca e gorgeous?

Kriss_Kringle
25 Feb 2012, 13:05
Alegerile celor de la RT (http://www.rottentomatoes.com/m/the_artist/news/1924604/rts_oscar_picks/)
Apropo,se mai uita cineva in direct maine?Eu le-am vazut pe ultimele 2 editii pe HBO dar anul asta parca nu ma mai tenteaza,plus ca am o problema cu culcatul tarziu pe care incerc s-o remediez.

Liviu-
25 Feb 2012, 13:53
Eu cred ca o sa ma uit si de data asta, nu atat de mult pentru ca ar fi interesant (singurul premiu la care tin oarecum e cel de imagine pt ToL), ci pentru ca oricum stau treaz la orele alea.

Kriss_Kringle
25 Feb 2012, 14:06
O sa ma uit in sfarsit la ToL in seara asta.Dupa cateva faze pe sarite la imagine arata fantastic!
O sa ma mai gandesc daca ma uit la Oscaruri,eventual daca o sa se stranga mai multa lume de pe forum ca data trecuta poate,poate ma bag si eu.:P

BenPC
25 Feb 2012, 17:49
O sa se stranga lumea daca au unde ... cum cinemagia nu are un live chat ne trebuie un loc de intalnire .. ori o camera de chat ca anul trecut ori o conferinta skype / google+

sergiuseling
25 Feb 2012, 20:31
Am văzut și Calul de luptă și nu m-a impresionat sonor așa de mult. Așa că voi merge pe Hugo la ambele categorii de sunet. Nu m-ar mira să câștige în schimb la coloană sonoră, dar cum toți votează Artistul acolo n-o să prezic eu împotriva curentului.

La scenariu original încep să am mari bătăi de cap. Toți par să meargă cu Allen, dar Allen e tipul căruia nu-i place de academie și găsesc problematică alegerea lui de către o asociație de care nu-i place.
Dar ieri am văzut că Artistul a pierdut scenariu la premiile francezilor, deși englezii l-au premiat. Și chiar am văzut filmul care l-a bătut și chiar nu e deloc memorabil. Nici Artistul nu cred că e prea memorabil ori original. la urma urmei e o înșiruire de secvențe de prin alte filme puse cap la cap. Dacă ar exista o a treia posibiliate aia aș merge pe aia. Dar nu prea pare să existe.

Nici Dujardin n-a luat premiul la el acasă, chiar dacă, la fel, britanicii i l-au dat. Parcă aș vrea să schimb în Clooney, deși și Pitt are șanse.
Sigur nu și din punctul de vedere al lui Mark Wahlberg care pare să dețină câștigătorii: http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/02/24/oscars-the-artist-win-mark-wahlberg_n_1299178.html
Oare chiar îi știe sau ne joacă o festă?

buticut
26 Feb 2012, 01:32
O sa se stranga lumea daca au unde ... cum cinemagia nu are un live chat ne trebuie un loc de intalnire .. ori o camera de chat ca anul trecut ori o conferinta skype / google+
O camera de chat ar fi ok, eu oricum o sa stau sa vad premiile in direct ca de obicei. Data trecuta am propus si eu o conferinta Skype, dar pana la urma n-a iesit nimic.

Pana una alta...
Here is the the 84th Oscar telecast line-up. All times are PST:
5:30pm: Show starts, Billy Crystal’s opening number.
5:40: 1st award – Cinematography.
5:43: Art Direction.
5:52: Costume Design.
5:54: Makeup.
6:03: Foreign Language Film.
6:07: Supporting Actress.
6:20: Editing.
6:23: Sound Editing
6:26: Sound Mixing.
6:33: Cirque du Soleil
6:37: Documentary Feature.
6:41: Animated Feature.
6:49: Visual Effects.
6:53: Supporting Actor.
7:04: Score.
7:08: Song (expect a possible Muppet surprise here).
7:17: Adapted Screenplay.
7:20: Original Screenplay.
7:31: Live Action Short.
7:34: Documentary Short.
7:37: Animated Short.
7:44: Direction.
7:58: In Memoriam.
8:07: Best Actor.
8:15: Best Actress.
8:27: Best Picture.
</p>

Please pretty please sa ia ToL primul Oscar. Daca il ia The Artist, e clar ca o sa fie sweep

keepwalking
26 Feb 2012, 10:08
E o tampenie chestia asta cu Artistul. E un film mediocru, nici pe departe nu merita premiile primite.

Disciple
26 Feb 2012, 10:23
Eu zic ca nu e mediocru. E facut cu dragoste pentru cinema asa ca ce vrei mai mult?
App, va cam agitati cu toate calculele si statisticile astea. Votati ce va lasa inima acolo sa votati ca sa fie bucuria si mai mare daca castigati.

Lecart
26 Feb 2012, 19:22
Am reusit sa le vad si eu pe toate din categoriile principale, mai putin The Artist, din pacate, pe care apuc sa-l vad abia maine.

Deocamdata am o oarecare nedumerire la Best Editing, din experienta profesionala, nu inteleg cum a fost nominalizat The Descendats (proaspat vazut) in defavoarea Tree of Life.

charles
26 Feb 2012, 19:36
eu oricum o sa stau sa vad premiile in direct ca de obicei.

pe ce site urmaresti?

sergiuseling
26 Feb 2012, 19:52
Deocamdata am o oarecare nedumerire la Best Editing, din experienta profesionala, nu inteleg cum a fost nominalizat The Descendats (proaspat vazut) in defavoarea Tree of Life.

The Descendants e sigur printre primele 3 filme la categoria asta. Chiar a luat premiul breslei editorilor americani pentru cel mai bun montaj într-un film dramatic, iar Tree of Life n-a fost nici măcar nominalizat acolo.
Așa că dacă printr-un miracol Tree of Life ar fi fost nominalizat un alt film ar fi fost eliminat. În niciun caz The Descendants.

buticut
26 Feb 2012, 20:26
eu oricum o sa stau sa vad premiile in direct ca de obicei.
pe ce site urmaresti?
O sa vad gala la tv, pe HBO. Se poate insa viziona HBO si pe http://www.cool-tv.ro/. Trebuie sa iti instalezi un plug-in Sopcast si Vlc si sa deschizi pagina cu Internet Explorer. Programul are o mica intarziere fata de tv.

La editing cea mai mare bucurie pt mine ar fi sa ia TGWTDT, dar ma indoiesc. The Descendants, in ciuda premiului, nu are prea multe sanse acolo.

Lecart
26 Feb 2012, 20:32

The Descendants e sigur printre primele 3 filme la categoria asta. Chiar a luat premiul breslei editorilor americani pentru cel mai bun montaj într-un film dramatic, iar Tree of Life n-a fost nici măcar nominalizat acolo.
Așa că dacă printr-un miracol Tree of Life ar fi fost nominalizat un alt film ar fi fost eliminat. În niciun caz The Descendants.

Am dat ca punct de comparatie The Descendants pentru ca l-am vazut acum cateva ore, il am proaspat in minte - si mi s-a parut un montaj corect, onest, tacut - si-atat. Nu stiu ce se-ntampla in The Artist, insa.

In Tree of Life ai montaj creativ, de atmosfera, in primul rand, si sunt acolo cateva cut-uri care m-au atins in mod deosebit. :D E eclipsat de imagine, intr-adevar - motiv pentru care montajul e mult mai merituos, iar editorul are responsabilitate considerabil mai mare, participa la film.

E vorba de montajul dictat de decupajul scenariului (ex: The Descendants) vs. montajul constructiv, care da forma si fond, iar in unele cazuri 'rastoarna' viziunea initiala a regizorului intr-un produs finit de calibru mai mare (ex: Tree of Life).

ghost90
26 Feb 2012, 20:38
Facem o camera de chat si anul asta?:)

BenPC
26 Feb 2012, 20:44
O camera de chat ar fi ok, eu oricum o sa stau sa vad premiile in direct ca de obicei. Data trecuta am propus si eu o conferinta Skype, dar pana la urma n-a iesit nimic.

Done... the chat is live :)
Intrati pe link (Chatzy.com/46335944322053) , introduceti username-ul dorit si la parola puneti: cinemagia ... si pe urma click pe "join chat"

buticut
26 Feb 2012, 21:59
Thanks Ben :D. O sa intru ceva mai tarziu

ricutza
26 Feb 2012, 23:44
iata si predictiile mele (am ales si cateva personal favorites contra curentului just for fun):

Best Picture: The Artist
Best Actor (leading): George Clooney
Best Actress (leading): Meryl Streep
Best Actor (supporting): Christopher Plummer
Best Actress (supporting): Octavia Spencer
Directing: Michel Hazanavicius
Screenplay original: The Artist (desi m-as bucura din toata inima sa castige Margin Call dar n-are nici o sansa)
Screenplay adapted: The Descendants
Best Animation: Rango
Best Foreign Language: A Separation
Cinematography: Tree of Life
Editing: The Artist
Art Direction: The Artist
Costume Design: Hugo
Make-up: Harry Potter
Best Music: The Artist
Original Song: Muppets
Sound Mixing: Hugo
Sound editing: Hugo
Visual Effects: Harry Potter
Documentary: Pina
Documentary short: The Tsunami and the cherry blossom
Short Animation: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Short Live-action: The Shore

buticut
27 Feb 2012, 01:01
Le pun si eu pe ale mele, zarurile au fost aruncate :D

Best Picture: The Artist
Best Actor (leading): Jean Dujardin // spoiler: George Clooney
Best Actress (leading): Viola Davis // spoiler: Meryl Streep
Best Actor (supporting): Christopher Plummer
Best Actress (supporting): Octavia Spencer
Directing: Michel Hazanavicius
Screenplay original: The Artist // Spoiler: Midnight in Paris, A Separation
Screenplay adapted: The Descendants // Spoiler: Moneyball, Hugo
Best Animation: Rango // Spoiler: Chico and Rita, Puss in Boots
Best Foreign Language: A Separation // Spoiler: Monsieur Lazhar
Cinematography: Tree of Life // Spoiler: Hugo
Editing: The Artist // Spoiler: Hugo, The Descendants
Art Direction: Hugo // Spoiler: The Artist
Costume Design: Hugo // spoiler: any of the 4 - chit ca al 6-lea simt imi spune Anonymous - dunno why
Make-up: The Iron Lady // Spoiler: Harry Potter
Best Music: The Artist
Original Song: Muppets
Sound Mixing: Hugo //Spoiler: Warhorse
Sound editing: Warhorse // Spoiler: Hugo, Transformers
Visual Effects: Rise of the Planet of the Apes // Spoiler: Hugo
Documentary: Undefeated //Spoiler: oricare din cele 4
Documentary short: Saving Face // Spoiler: The Tsunami...
Short Animation: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore // spoiler: A Morning Stroll
Short Live-action: The Shore // Spoiler: Tuba Atlantic

Lili1982
27 Feb 2012, 05:49
]ean Dujardin chiar merita... a fost foarte emotionat... :)
La Meryl Streep nu ma asteptam ;)... in secret, mi-am dorit sa castige Michelle Williams!

buticut
27 Feb 2012, 05:50
Pana la urma lucrurile au fost asa cum ma asteptam sa fie dupa primul premiu (Cinematography), care nu a mers la cine trebuia. Intr-adevar Hugo si The Artist si-au impartit premiile frateste, cate 5 fiecare. In rest, surpriza a fost The Girl With the Dragon Tattoo la montaj (imi doream sa castige, dar nu speram) si una mai neplacuta, Hugo castiga Visual Effects. Chiar spuneam ca nu ar trebui sa fim surprinsi daca pierd Maimutele, pentru ca era un loc perfect pt a premia Hugo. Si Meryl...sincer pana in ultima clipa credeam ca o sa fie Viola.

Concluzia: Never underestimate Harvey Weinstein aka "The Punisher", triplul campion al serii (The Artist, documentarul Undefeated si Iron Lady). Cel mai rau imi pare de The Tree of Life si Rise of the Planet of the Apes, dar ma bucur nespus pt favoritul meu absolut, Jean Dujardin :D.

marcusARCUS
27 Feb 2012, 06:52
Desi ma bucur ca The Descendants n-a luat aproape nimic,ca A Separation a primit Best Foreign Film si aici si ca The Artist a primit ce-a meritat,dar Hugo a primit prea multe premii la categorii la care nu excela si ca multe filme mai bune au fost lasate pe afara.

sergiuseling
27 Feb 2012, 08:21
Cel mai mult m-am bucurat pentru premiul la montaj pentru The Girl with the Dragon Tatoo și cele 2 premii pentru scenarii.

Billy Cristal, ca de altfel mai toți câștigătorii și prezentatorii m-au dezamăgit.

De predicții, ce să spun m-au dezamăgit cei de la goldderby care au făcut doar 18 câte am făcut și eu de altfel că doar i-am copiat.

cosmin742000
27 Feb 2012, 09:35
Unde gasesc rezultatele concursului de predictii?

Liviu-
27 Feb 2012, 09:41
Probabil o sa apara pe prima pagina. Insa daca n-ai nimerit macar 20 ar trebui sa te uiti doar de curiozitate, ca sanse nu prea ai.

yonutzTM
27 Feb 2012, 09:48
Sincer eu vreau sa iau minim un DVD .

buticut
27 Feb 2012, 10:01
Daca ai sub 19 corecte, slabe sanse sa prinzi ceva. Probabil ca marele castigator are undeva pe la 22 sau 21 de predictii corecte. Pe un alt site, o persoana avea 19 predictii corecte din 21, asta fara shorts, asa ca se prea poate ca si aici castigatorul sa aiba 22/24.

Chambord
27 Feb 2012, 11:58
Premii overall penale, ca de obicei. Gretzos pupincurismul fata de Hugo, un film destul de mediocru.

Cat despre predictii, yeah i'm not going to win this year, but at least I had some balls, n-am copiat trendul golddderby, metacritic, whatever sau favoritii caselor de pariuri. De altfel si "expertii" au cam rasolit-o, maximul a fost 19 puncte.

I'm so proud of my balls :))

Liviu-
27 Feb 2012, 13:01
De altfel si "expertii" au cam rasolit-o, maximul a fost 19 puncte.

Sa fim seriosi, premiile pt imagine si efecte speciale au fost scoase din palaria lui Melies. In rest ar fi putut ghici.

ghost90
27 Feb 2012, 13:12
Nu consider Hugo ca fiind un film mediocru,mie chiar mi-a placut mult.Mediocru e cel cu sclavagismul.La Visual Effects trebuia clar sa ia maimutele,desi la cum pornise Hugo,incepusem sa am dubii.La cinematography mizasem pe Copac,se pare ca membrii academiei au o afinitate pentru filmul lui Scorsese.Una peste alta am reusit un scor mediocru de 18 puncte.Macar mi-am scos banii la pariuri cu Dujardin :D.

cosmin742000
27 Feb 2012, 13:48
Multumesc pt informatii , ma interesa sa stiu cate am nimerit eu si cate au nimerit castigatorii , nu sper sa fi nimerit mai mult de 15 , ca nu am pus Hugo la nicio rubrica, oricum premiile nu ma intereseaza.

Namaste
27 Feb 2012, 14:03
Bine le mai zice: http://www.catavencii.ro/Oscar-2012-multi-artisti-putina-arta_0_3229.html

yonutzTM
27 Feb 2012, 15:23
Cand se anunta punctajele si clasamentul ?

Disciple
27 Feb 2012, 16:17
A fost o gala cu multe surprize unele placute, altele neplacute. Am mizat la scenariu adaptat pe excelentul "Moneyball" care a fost lasat la o parte in favoarea "Descendentilor". Nu prea inteleg ce e asa special la acel scenariu, dar faptul e consumat.
Imi pare rau pentru Viola Davis (consider ca Streep a avut roluri mult mai bune in trecut pentru care merita sa fie premiata), "Tree Of Life" invins pe total nedrept de "Hugo".
Imi pare rau pentru "The Girl With The Dragon Tattoo" care nu a prins montaj si mixaj de sunet in favoarea aceluiasi Hugo (eu i-as fi dat doar pt. scenografie).
La fel, la efecte speciale eram indecis intre "Rise Of The Planet Of The Apes" sau "Real Steel", dar asta e.
Ma bucur pt. premiul la montaj acordat lui TGWTDT, Jean Dujardin, "The Artist" in general si "A Separation".
Gala in general mi s-a parut asa si asa cu momente funny, dar si plictisitoare, pauzele ma exasperau la culme, Cirque Du Soleil au fost fantastici (eu le-as fi dat un Oscar), iar momentul In Memoriam extrem de emotionant.
Billy Crystal a fost ok, dar nu ca pe vremuri. In orice caz, mult mai bine ca anul trecut.
Am nimerit 15 din 24, deci banuiesc ca ar trebui sa ii felicit pe castigatori si sa ma orientez mai bine la anul.

Malombra
27 Feb 2012, 18:06
times new roman nu stă niciodată degeaba

http://www.timesnewroman.ro/monden/6699-florin-piersic-s-a-oferit-sa-dubleze-in-limba-romana-filmul-mut-the-artist

:))

buticut
27 Feb 2012, 23:08
De altfel si "expertii" au cam rasolit-o, maximul a fost 19 puncte.
Sa fim seriosi, premiile pt imagine si efecte speciale au fost scoase din palaria lui Melies. In rest ar fi putut ghici.

Editing? The Girl with the Dragon Tattoo a fost cel mai neasteptat premiu al serii. In rest, e clar ca Weinstein face legea, pana la urma a functionat treaba cu 'de 28 de ani n-a mai luat Meryl un Oscar' si la Undefeated, lacrimile si-au facut efectul. Se pare ca The Iron Lady e filmul cu cele mai multe Oscaruri dupa The Artist si Hugo :|. Damn it, Viola!

Hugo ar putea face surpriza si la efecte vizuale, ca si asa cei care voteaza nu prea au habar de efecte and shit si voteaza filmul care li s-a parut 'cel mai dragut'. Pentru ca te uiti pe ballot si zici...ii dau vreo 6 Oscaruri lui The Artist. Dar stai, ca mi-a placut foarte mult si Hugo. Sa-i dau doua Oscaruri? Trei? Cam putin. Asa nu o sa-i justific cele 11 nominalizari. Hai 4, de ce sa nu ii dau si Visual Effects, ca e gorgeous?

Fuck, why did I say this :((?
Trebuia sa ma iau mai mult dupa instict, the Academy doesn't care about Apes, mai ales pt ca niciun film nominalizat si pt Best Pic nu a pierdut vreodata la visual effects.

Liviu-
28 Feb 2012, 01:24
Editing? The Girl with the Dragon Tattoo a fost cel mai neasteptat premiu al serii.

Nu stiu de ce. Mi se pare un premiu logic fata de celelalte doua. Poate era mai putin de asteptat pentru ca au castigat si anul trecut si nu au luat premiul sindicatului, dar filmul e clar bine montat.

buticut
28 Feb 2012, 05:24
Una e sa vrei sa castige (si eu tineam cu TGWTDT, nu-i contest deloc meritele) si alta e sa crezi ca o sa castige. Pe langa faptul ca ei castigasera si anul trecut, filmul nu fusese premiat de American Cinema Editors, care, daca nu ma insel, in ultimii 10 ani a dat mereu un castigator de Oscar la montaj. Cum The Descendants si The Artist castigasera, toata lumea se astepta ca unul din ele (sau Hugo) sa ia Oscarul pentru montaj. Imi pare rau ca a luat TGWTDT doar pentru ca nu am pariat pe el :)).

Kriss_Kringle
28 Feb 2012, 20:15
Am vazut acum si Senna si nu inteleg cum plm l-au ignorat de la cel mai bun documentar?:|
Alt jaf pe fata si la categoria asta.

sergiuseling
28 Feb 2012, 21:16
Se pare că tipi ăia au pretenția ca filmele documentare care le premiază să conțină și secvențe originale filmate special pentru film, nu doar copiate de prin altă parte.
Dat fiind faptul că regulile erau acolo dinainte de a face filmul, nu văd de ce ar fi fost ăsta un furt.
Dar sigur ai tot dreptul să te superi.

IONCHIPER
28 Feb 2012, 21:35
previzibile filmele castgatoare

Lecart
29 Feb 2012, 11:38
Dragut The Artist, isi merita premiile.

Chambord
29 Feb 2012, 15:37
previzibile filmele castgatoare

ca si faptul ca ai facut cont la toti membrii familiei tale pana la a 7-a ramura si ai votat de pe toate la concursul de predictii.

felicitari pt cele 4 jocuri castigate ! data viitoare poate castigi 10 jocuri ca sa aveti ce vinde prin obor.

"joooooooocuri avem .... trei perechi la zeeeeece miiii ............ ia neamule jocu eeeeeeeftiiiin"

iiii
29 Feb 2012, 15:49
cham, think ca asta a castigat doar cu 4 conturi, eu cred ca are cam 10-12....

buticut
29 Feb 2012, 18:49
I'm too pissed ca sa mai comentez :(. Anul viitor chiar fac 24 :(
Mai bine nu spuneau care a fost scorul, ca asa imi fac doar sange rau...

sabotage
29 Feb 2012, 18:57
Cum adica mai multe conturi ?
Parca nu era regulamentar sa votezi de pe mai multe conturi.
Trebuie verificate ip-urile daca se poate
.Daca e pe ip-uri diferite e in regula.
Daca nu se poate verifica , la anul stiu ce sa fac.
Am sa-mi fac 20 - 30 de conturi .
Sa dat liber la trisat ?
Sper sa fie o neintelegere.

buticut
29 Feb 2012, 19:05
Ce sa mai verifici, ca toti sunt CHIPER...

sabotage
29 Feb 2012, 19:25
Si e regulamentar sa ai mai multe conturi ?
N-am stiut .
Si se accepta acest lucru , chiar daca sunt lucrurile pe fata si clare sau va fi dezcalificat.
Sau se da liber la hotie ?

buticut
29 Feb 2012, 19:29
Dunno. Oricum mi se pare aiurea sa votezi LA FEL cu toate cele enspe mii de conturi, nu vad sensul. Asa s-a ales cu 4 jocuri. Ce-o fi zis: Iau si camera, si jocurile, si imprimanta si DVD-urile. Yeah! Fuck, o sa am cosmaruri cu concursul asta. N-am putut sa fac si eu 21 :(? Damn you Hugo! Si Meryl...

Lecart
29 Feb 2012, 19:58
Imagine la Hugo.. Nu stiu, greu de zist de cand cu 3D-u' asta. Imaginea la Hugo e impresionanta, desi sunt ferm convins ca 80% e post-p, dar nu mi se pare de Oscar - travuri, macarale, cadre fixe. Tree of Life n-avea concurenta acolo.

buticut
29 Feb 2012, 20:15
The Tree of Life castigase toate premiile posibile pt imagine. Oscarul i l-au dat lui Hugo pt ca le-a placut filmul overall si cum nu-i puteau da Oscaruri la categoriile importante (Picture, Director), s-au gandit sa ii dea toate Oscarurile tehnice, ca sa aiba un nr cat de cat maricel, la egalitate cu The Artist. Se repeta istoria "The New World" si "Children of Men" pt Lubezki :(. Robert Richardson avea deja 2 Oscaruri (acum 3 :(). Lubezki are 0, la fel precum bietul Deakins.

Lubezki a castigat urmatoarele premii anul asta pt imaginea din The Tree of Life: American Society of Cinematographers, New York Film Critics Circle Awards, Washington DC Area Film Critics Association Awards, Southeastern Film Critics Association Awards, San Francisco Film Critics Circle, Online Film Critics Society Awards, San Diego Film Critics Society Awards, National Society of Film Critics Awards, USA, Los Angeles Film Critics Association Awards, Florida Film Critics Circle Awards, Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Central Ohio Film Critics Association, Austin Film Critics Award, Boston Society of Film Critics Awards, Broadcast Film Critics Association Awards.

Robert Richardson pt Hugo: Oscar :|

sergiuseling
29 Feb 2012, 22:13
Poate i l-au dat tocmai de consolare.

Legat de mai multe conturi și eu i-am zis lui frate-mi-o să-și facă, dar nu prea l-au atras premiile, poate la anul. Dar chiar și așa dacă au mai multe jocuri se pot juca în rețea. Cu un singur joc e cam greu să joci în rețea. În orice caz anticipez o bătălie a clanurilor anul viitor. Organizatorii sigur s-ar bucura de numărul mai mare de participanți, mai ales că anul acesta au fost cu 20% mai puțini ca anul trecut.

Mie-mi pare sincer rău că li s-au spulberat șansele de a deveni regizori mari lui Chambord și buticut. Și câte speranțe și-au făcut în camera aia video.

buticut
01 Mar 2012, 01:02
Eu am rugat pana la urma pe cineva sa-si faca, pentru ca din graba si neatentie si somn pusesem alt documentar in loc de Undefeated si pana la urma am ajuns pt al doilea an consecutiv sa pierd premiul mare prin tragere la sorti. De fapt am pierdut toate premiile mari, pt ca dinte cei cu scorul cel mai bun, doar 5 au luat premii mai consistente, restul au un joc. Eh, bine e si asa. Pana atunci o sa filmez porn cu aparatul meu foto second hand, ca acolo nu-ti trebuie nu stiu ce camere :)).

Chambord
01 Mar 2012, 11:17
^Si ca un adevarat auteur in devenire o sa fii si la filmul respectiv si scenarist si regizor si actrita principala si DOP si editor si set decorator ? ;;) Eventual si costume designer. Daca vrei visual effects 3D te sfatuiesc sa apelezi la echipa care a lucrat pt Hugo. Se pricep :))

Cand faci castingul aminteste-ti si de useritza Cristina. Cica n-are nici un proiect momentan. :)

Chambord
01 Mar 2012, 14:30
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/the-best-and-worst-moments-of-the-84th-academy-awards

buticut
01 Mar 2012, 15:49
Am vazut si eu lista, dar Wizard of Oz nu mi s-a parut nu stiu ce. Mi s-a parut pur si simplu aruncat acolo. Banuiesc ca trebuia sa ma amuze, dar nu mi-a provocat nimic. In rest cam de acord, desi mie mi-a placut mai mult decat le-a placut lor momentul Cirque du Soleil.

Federico
01 Mar 2012, 19:47
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/the-best-and-worst-moments-of-the-84th-academy-awards

Si mie mi-a placut de Plummer. Unul din putinele momente in care nu mi-am zis 'de ce dracu mai casc io gura la agaricii astia anodini si nu ma culc already?' Faza cu circu a fost ok in sine dar in contextul evenimentului a fost ridicola transparenta cu care a evidentiat patetismul eforturilor organizatorilor de a-si tine publicul interesat. Cred ca asta-i ce numesc americanii 'a sari rechinul' nu?

JohnnyAddams
21 Mar 2012, 11:46
Cel mai mare furt mi s-a parut anul acesta la "Best Supporting Actor", faptul ca Nolte n-a castigat, mi se pare ceva....iesit din comun. Plummer a fost bun, insa performanta lui Nolte a fost epica, ceva ce nu vedem in fiecare an. Pacat.

Kriss_Kringle
21 Mar 2012, 12:15
Cel mai mare furt mi s-a parut anul acesta la "Best Supporting Actor", faptul ca Nolte n-a castigat, mi se pare ceva....iesit din comun. Plummer a fost bun, insa performanta lui Nolte a fost epica, ceva ce nu vedem in fiecare an. Pacat.

Exagerezi,Nolte s-a jucat pe el insusi intr-o anumita masura pentru ca a fost alcoolic si-n realitate,probabil de aia te-a impresionat asa de tare.
Rolul a fost scris pentru el,asta e clar.
A:Who are we gonna pick to play the former alcoholic father?
B:That's easy dude,Nick Nolte!
A:Right,that makes sense!

JohnnyAddams
21 Mar 2012, 12:22
Nu ma intereseaza ca s-a jucat pe sine, pentru ca nu prea conteaza asta, pe mine ma intereseaza ca a fost perfect in rolul ala. Deci nu exagerez deloc. Acum sa-i nu-i dam oscarul pentru ca este chiar alcoolic in viata reala, ce conteaza asta daca omul a jucat perfect si emotionant, eu excluzandu-i personalitatea reala, pentru ca nu conteaza asta intr-un film.

Iti dau un exemplu, acum sa spunem ca daca Heath Ledger era psihopat in viata de zi cu zi, trebuia sa nu primeasca oscarul pentru "Joker" in "The Dark Knight" pentru ca s-a jucat pe sine ? Desigur, e doar un exemplu fictiv.

Kriss_Kringle
21 Mar 2012, 12:31
Departe de perfect,emotionant doar prin faptul ca a dat publicului ce a vrut,deci cu alte cuvinte,previzibil ca personaj.
A meritat nominalizarea dar atat.
Pai tocmai ca e un exemplu fictiv nu are nici o relevanta.
Hai s-o luam altfel,ce-i mai greu de realizat?Un betiv jucand un betiv sau un om normal jucand un betiv?Si s-o mai faca si convingator.

charles
21 Mar 2012, 13:02
Hai s-o luam altfel,ce-i mai greu de realizat?Un betiv jucand un betiv sau un om normal jucand un betiv?Si s-o mai faca si convingator.
diviziunea muncii, ce pana mea! :))

JohnnyAddams
21 Mar 2012, 13:10
Departe de perfect,emotionant doar prin faptul ca a dat publicului ce a vrut,deci cu alte cuvinte,previzibil ca personaj.
A meritat nominalizarea dar atat.
Pai tocmai ca e un exemplu fictiv nu are nici o relevanta.

Revin la ce am spus, daca nu stiai ca Nolte e un betiv, tot ai fi spus ca s-a jucat pe siesi? Din moment ce nu joaca acelasi personaj in fiecare film, mi se pare bine, sunt alti actori foarte overrated care primesc mult mai multa apreciere decat Nolte, care tot consider ca a fost furat, merita oscarul, a fost mai bun ca Plummer, indiferent ca era betiv sau nu, iar la previzibilitate, habar n-am la ce te referi. Si a fost o singura scena in care a fost beat, a fost epica insa performanta sa din aceea scena, e problema lui ca e betiv in viata de zi cu zi, l-a ajutat sa faca o scena perfecta. >:)

Kriss_Kringle
21 Mar 2012, 13:31
Tocmai asta e chestia,a jucat in ultimii ani cam la fel in mai toate rolurile si cel din Warrior foloseste santajul sentimental(trademark Federico) ca sa te impresioneze.
Plummer a primit si din cauza ca pana acum a fost ignorat de catre academie,deci era greu ca ceilalti nominalizati sa aiba vreo sansa reala in fata lui.

Presedintele
10 Apr 2012, 15:51
LOL, Bootie. :P

Tyybi1
25 Aug 2012, 10:13
Chiar nu ma asteptam ca "The Artist" sa castige.