PDA

View Full Version : The Rum Diary

charles
02 Dec 2011, 12:54
Desi a avut premiera in Ro acum 6 sau 7 zile, vad ca nu este deschis nici un thread pentru ecranizarea romanului scris (prin anii '60 cred) de Hunter S. Thompson, The Rum Diary . Eu, unul, abia azi merg la cinema sa-l vad. De Bruce Robinson nu stiu absolut nimic, nu am vazut nici unul dintre cele 4 filme regizate de el. Sper sa nu dezamageasca. I'll keep my fingers crossed!

Disciple
02 Dec 2011, 19:29
Nu dezamageste, dar tre' sa fii putin pe subiect ca sa prinzi spilul.

charles
03 Dec 2011, 13:13
Un razzle-dazzle mai mult decat agreabil, mai ales ca pe fundal se poate distinge dezirabilul ’sparge-l in gura pe capitalist’. Daca in Fear and Loathing in Las Vegas ne simteam ca intr-o psihoza epileptica, aici lucrurile stau mult mai calm, totul desfasurandu-se pe ritmul natural al Puerto Rico-ului anilor ‘50. Deoarece si Kemp, personajul principal, este bazat aluziv pe adevarutul Thompson, avem de-a face cu un Raoul Duke mult mai evaziv, dar cu acelasi apetit pentru spirtoase si cu un gust in plina dezvoltare pentru substantele psihodelirante. Mai are insa pana sa-si dreaga glasul astfel incat sa prinda vocea lui Duke, mai ales cand vine vorba de a-l injura pe Nixon. Shiftul sau moral se datoreaza personajului feminin, dovada ca, in momentul cand a scris cartea, romantismul tanarului Thompson nu se transformase complet in cinism. Cinematografic, un joc intre banalele prim-planuri de televiziune și gros-planurile ce surprind twitch-urile lui Depp. Enervante sunt secventele cu pipita in rosu, ce par special puse pentru pop-corn-isti. Poate ca nu merita revazut prea curand, totusi The Rum Diary se achita bine de scopul propus.