PDA

View Full Version : Erau prea mari și nu le-am văzut

bremen1980
09 Sep 2011, 19:04
Filme mari(obligatorii ) despre care stii dar pe care nu le-ai vazut din diverse motive : n -ai avut chef /timp ,nu te-a lasat mama ,casiera de la cinema n-a crezut ca ai 18 ani , crampele te-au scos afara din sala , s-a prajit procesorul in timp ce le descarcai de pe net , prietena ta devenise ''jucausa '' in timpul filmului ,s.a.

Incep cu ''Trainspotting '' pe care l-am ratat pina astazi de 'nspe mii de ori .

aniela07
09 Sep 2011, 19:59
Fight Club -am vazut ba o scena, ba alta, ba a disparut din laptop si mi-a fost lene sa il descarc iar. cum necum, mi-a scapat

varu
09 Sep 2011, 20:13
Niciun film al lui Tarkovski.

ghost90
09 Sep 2011, 21:55
To Kill a Mockingbird

Il am de foarte multa vreme pe laptop,din pacate inca n-am reusit sa-l vizionez...

omudindulap
09 Sep 2011, 22:26
Il Buono, il brutto, il cattivo si Per qualche dollaro in piu. Nu sunt un fan al genului western, in special al aceluia de pe la inceputurile sale. Am apreciat, in schimb, un The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford sau Dances with Wolves. O sa le incerc si pe cele doua, totusi, candva.

Sunt singurul care, citind titlul topicului, s-a gandit la țâțe?

FreakDoll
09 Sep 2011, 22:33
Fiecare cu ce-i lipseste!!:))

De cand tot zic sa vad The Green Mile... #-o Sper sa-l vad pana mor!

Windom
10 Sep 2011, 08:05
It's a Wonderful Life. I guess I'll see it when life will be wonderful...

Federico
10 Sep 2011, 11:08
Terminator
Star Wars
LOTR
Alien-urile
Schindler's List
The King's Speech
True Grit
The Usual Suspects
Leon
American History X
Lawrence of Arabia
Once Upon a Time in America/The West
Cinema Paradiso
Ladri di Biciclette
Amores Perros
Spartacus (Kubrick)
Inland Empire (Lynch)
Dune (Lynch)
nimic de Sam Peckinpah
The Kingdom si Breaking the Waves (von Trier)
Brzezyna
The French Connection
... si-nca vreo cateva...

It's a Wonderful Life. I guess I'll see it when life will be wonderful...
=))

Niciun film al lui Tarkovski.
:-t

Medicate
10 Sep 2011, 14:52
Mai ai un pic si adaugi toate filmele ce depasesc 120 de minute :| !

omudindulap
10 Sep 2011, 15:09
The King's Speech
True Grit
Dune (Lynch)
The Kingdom

Astea nu mi se par a fi filme prea mari sau obligatorii.
Mai adaug si eu Psycho (1960) si Spirited Away.

crin3l
10 Sep 2011, 17:23
The Good, the Bad and the Ugly (l-am vazut cand eram mic, dar nu stiam ca o capodopera si oricum nu l-am inteles eu cum trebuie)
Once Upon a Time in the West
It's a Wonderful Life
Psycho
To Kill a Mockingbird
he Elephant Man
Gandhi

si altele...

nimic de Bergman, Tarkovskiy, Fellini, Chaplin, iar de Hitchcock am vazut doar Rear Window si mai sunt alti regizori geniali carora nu le-am vazut nici un film

As avea mult de recuperat, dar mai astept sa mai cresc pentru a intelege cu adevarat aceste capodopere (ma refer la filmele regizorilor enumerati)

Federico
10 Sep 2011, 18:01
The King's Speech
True Grit
Dune (Lynch)
The Kingdom

Astea nu mi se par a fi filme prea mari sau obligatorii.

eh, cat de cat acolo, nu ma gandeam sa absolutizez. de fapt dpmdv nu exista film obligatoriu de vazut. "the kingdom" l-ai vazut? ala a lu' lars? si nu ti-a placut? eu auzisem ca-i printre cele mai tari chestii ale sale. "dune" e important (pt mine) numai prin semnatura pe care-o poarta. alealalte doua-s importante relativ la sezonul in care au aparut. eraru printre cele mai vehiculate si reputate nume.

Mai ai un pic si adaugi toate filmele ce depasesc 120 de minute :| !

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! I love this kid.
Cate filme ai vazut la viata ta? Mai sunt miliarde de titluri mari ce depasesc doua ore si pe care le-am vazut. Cand stateam eu cu ochii lipiti de ecrane fara intrerupere la "Fanny si Alexander" (5 ore) sau la "La Belle Noiseuse" (4 ore) tie ti se parea lung un Woody Allen... :)) No offense. :P

As avea mult de recuperat, dar mai astept sa mai cresc pentru a intelege cu adevarat aceste capodopere (ma refer la filmele regizorilor enumerati)

Ha! Ha! Ha! Ha! Fii serios. Nu-i nimic de inteles. Daca ai buletinul scos e de-ajuns.

FreakDoll
10 Sep 2011, 18:03
Ah, da. Nici eu n-am vazut The Elephant Man si nici nu cred ca o sa ma pot uita la el..E prea trist :(

omudindulap
10 Sep 2011, 18:20
eh, cat de cat acolo, nu ma gandeam sa absolutizez. de fapt dpmdv nu exista film obligatoriu de vazut. "the kingdom" l-ai vazut? ala a lu' lars? si nu ti-a placut? eu auzisem ca-i printre cele mai tari chestii ale sale. "dune" e important (pt mine) numai prin semnatura pe care-o poarta. alealalte doua-s importante relativ la sezonul in care au aparut. eraru printre cele mai vehiculate si reputate nume.

Da, aceeasi parere o am si eu, legat de filmele obligatorii, dar mergeam pe ideea lui bremen.
Cat despre The Kingdom, am gresit eu, ma gandeam la altul. Miniseria nu am vazut-o.

"La Belle Noiseuse" (4 ore)

:x

Liviu-
10 Sep 2011, 19:10
"the kingdom" l-ai vazut? ala a lu' lars? si nu ti-a placut? eu auzisem ca-i printre cele mai tari chestii ale sale.

L-am vazut eu. E bizar si interesant, destul de atipic, doar ca nu-i terminat din pacate si te lasa cu buza umflata chiar cand ar trebui sa inceapa finalul.

Eu am vazut o varianta de 3 ore la Fanny and Alexander. Exista si o varianta netaiata, de 5 ore?

Interesant ca ati zis de La Belle Noiseuse, tocmai l-am terminat :D

Le vei putea revedea si mai tarziu daca e nevoie si cred ca de multe ori e recomandat, chiar daca le-ai inteles. Nu e neaparat ceva de inteles, de cele mai multe ori as zice ca e de vizionat cu o minte deschisa in caz ca nu prea ai vazut filme de genul lor si esti mai obisnuit cu ce se face la Hollywood.

Legat de tema topicului, as vrea sa vad, si tot aman de ceva timp, L'Eclisse si La Notte de la Antonioni, Nuvecento, Last Tango in Paris si The Last Emperor ale lui Bertolucci si multe altele de la regizori italieni sau francezi foarte apreciati. De la Tarr am inceput Satantango recent si trebuie sa-l termin.

Federico
10 Sep 2011, 22:32
Interesant ca ati zis de La Belle Noiseuse, tocmai l-am terminat :D

Yikes. Creepy coincindence. :|
Eu am vazut o varianta de 3 ore la Fanny and Alexander. Exista si o varianta netaiata, de 5 ore?
Este. Eu am vazut-o direct p-asta, si regret oleaca fiindca acum sigur nu mai pot sa mai vad versiunea oficiala ca sigur n-o sa-mi placa, o sa simt ca lipseste ceva.
De la Tarr am inceput Satantango recent si trebuie sa-l termin.
Stiu ca-i super lung dar tot suna ciudat sa vorbesti asa de el. Parca ar fi o carte.
In cate reprize vrei sa il vezi?

Liviu-
10 Sep 2011, 22:51
Stiu ca-i super lung dar tot suna ciudat sa vorbesti asa de el. Parca ar fi o carte.
In cate reprize vrei sa il vezi?

De-as putea l-as vedea dintr-o data, dar nu prea am avut cum in perioada asta. Mai bine il incepeam alta data ca-mi place ce-am vazut pana acum. Initial credeam ca e pe episoade, dar se pare ca m-am inselat, nu prea merge sa fie intrerupt asa ca nu exclud sa-l reiau de la inceput atunci cand imi fac timp si pentru restul. O fi lung si lent, dar e foarte frumos, hipnotizant chiar.

crin3l
11 Sep 2011, 00:29
[QUOTE=Federico]

[QUOTE=crin3l]

Ha! Ha! Ha! Ha! Fii serios. Nu-i nimic de inteles. Daca ai buletinul scos e de-ajuns.
Sper sa nu fie nici un fel de ironie aici. Pur si simplu am auzit ca sunt niste regizori care fac filme foarte profunde si imi trebuie pregatire psihica si sufleteasca pentru ele.

Twinsen
11 Sep 2011, 00:45
Pur si simplu am auzit ca sunt niste regizori care fac filme foarte profunde si imi trebuie pregatire psihica si sufleteasca pentru ele.
Nu, in general iti trebuie insomnie. O buna parte din filmele alea "foarte profunde" te vindeca rapid.

dragonfly_drk
11 Sep 2011, 09:00
Bunuel şi Mikhalkov>:)
Bunuel pentru că îl am de ceva vreme şi îmi cam ocupă spaţiul, plus că am văzut Viridiana şi mi-a plăcut foarte mult şi Mikhalkov pentru că m-a cucerit de la prima "întâlnire".
Ah şi Cassavetes pe care nu l-am văzut calumea până acum dar merită o atenţie deosebită.

Cât despre filme "izolate" vreau demult să văd To kill a Mockingbird şi Psycho. Dar nu ştiu zău dacă o să le vină rândul vreodată.:(

Pur si simplu am auzit ca sunt niste regizori care fac filme foarte profunde si imi trebuie pregatire psihica si sufleteasca pentru ele.

mda. La început toată lumea e speriată dar odată ce te uiţi la ele, vei constata că nu sunt atât de "grele" precum se spune. De undeva tot trebuie să începi, so go go go...

Nu ai nevoie de nicio pregătire de niciun fel. Sunt doar filme. Dacă nu le-ai înţeles, cauţi despre ele, citeşti, eventual te mai uiţi încă o dată la ele. Pentru că e o reală plăcere să le revizionezi. Desigur, nu toate sunt capodopere, dar poţi vedea aproape în fiecare colţ al forumului ce se merită şi ce nu.

Federico
11 Sep 2011, 10:50
Sper sa nu fie nici un fel de ironie aici. Pur si simplu am auzit ca sunt niste regizori care fac filme foarte profunde si imi trebuie pregatire psihica si sufleteasca pentru ele.

Tarkovski spunea ca copiii ii inteleg mai bine filmele decat adultii.

bremen1980
11 Sep 2011, 12:50
Nu e vorba numai despre capodopere ci despre filme (bine) cunoscute .N-am vazut cap- coada Titanic .Mereu uitam de el cind bagau astia publicitate.
'' The Lord of the Rings '' si ''Harry Potter'' se amesteca in mintea mea nici nu mai stiu ce parti am vazut sau am omis .
''Godfather '' partea a doua si a treia -blank
''Singin' in the Rain''
''Lawrence of Arabia '' desi am citit cartea lui Lawrence ''Cei sapte stilpi ai intelepciunii''
''Gone with the Wind'' -vazut pe bucati

Windom
11 Sep 2011, 13:14
(Bine) cunoscut e faptul ca trebuie sa fii un pic pedo sa consideri Harry Potter un film mare:)) De-asta nici nu ma leg de chestiile astea gen Cartoon Network.

P.S. Bremen, n-am insinuat nimic prin afirmatia mea, vb la modul general...:))

Kriss_Kringle
11 Sep 2011, 14:24
Eu am in laptop de cateva luni Rio Bravo,The bridge on the river Kwai,The dirty dozen,The motorcycle diaries,The lost weekend,The big sleep,This is Spinal Tap,Key Largo,M,In a lonely place si tot nu le-am vazut.Tot am zis ca ma apuc de ele dar cand vreau sa vad un film si mai uit prin ce am in folder parca nu am chef de ele,drept urmare imi caut altul care sa corespunda starii care o am in momentul respectiv.De obicei cand evit un film o perioada foarte lunga si in cele din urma apuc sa-l vad imi place foarte mult.Exemple ar fi Ace in the hole sau Network din ce-mi aduc aminte acum.

marcusARCUS
11 Sep 2011, 16:11
Pai avem Shoah(1985) care are in jur de 9 ore.
La Meglio Gioventu(2003) care are in jur de 6 ore.
Tess Of D'Urbervilles(2008) care are 4 ore.

Si cam atat.Deocamdata ma mandresc ca am reusit sa stau 6 ore(legate) sa vad Carlos(2010).

Federico
11 Sep 2011, 16:40
ai inteles gresit ideea topicului sefu' :">
ai citit macar primul post? 'nenteles ca nu. ai lucruri mai importante de facut.

Pepper
11 Sep 2011, 16:53
Recunosc, nu mai tin minte nimic din The Godfather :-S nici nu cred ca l-am vazut vreodata pe de-a-ntregul. Am ratat cu nonsalanta La Vitta e bella, Cidade de Deus, Once upon a time in America, Apocalipse now, Das Boot si altele, dar va veni si timpul lor cu siguranta, candva...promit ca intr-un an le vad :))

Medicate
11 Sep 2011, 21:41
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! I love this kid.
Cate filme ai vazut la viata ta? Mai sunt miliarde de titluri mari ce depasesc doua ore si pe care le-am vazut. Cand stateam eu cu ochii lipiti de ecrane fara intrerupere la "Fanny si Alexander" (5 ore) sau la "La Belle Noiseuse" (4 ore) tie ti se parea lung un Woody Allen... :)) No offense. :P

Eram sarcastic...in fine, no comment.

cosmin742000
16 Sep 2011, 20:42
Smultronstället (Fragii Salbatici) (1957)

marius93
18 Sep 2011, 07:59
Sunt multe filme mari pe care n-am apucat sa le vad...:-? Nu-mi vin in minte acum toate, insa cele pe care vreau sa la vad inca de multi ani ar fi The Godfather, Raging Bull, La Vita e bella, Once Upon a Time in America, It's a wonderful life, Schindler's List...

chuckyfan
18 Sep 2011, 21:03
Antichrist-ul lui Lars Von Trier. Mi-am propus sa-l vad de abia cand o sa-l cumpar, dar momentul ala se tot lasa amanat.

bornfree
18 Sep 2011, 21:25
Fight Club -am vazut ba o scena, ba alta, ba a disparut din laptop si mi-a fost lene sa il descarc iar. cum necum, mi-a scapat

femeile... :)

eu nu am putut sa vad `water for elefants` m-am plictisit la mijlocul filmului

FreakDoll
18 Sep 2011, 21:45
Doamne! Ce remarca inteligenta!!:-O

De cand este Water for Elephants un film mare? Mi-a scapat mie ceva?!

ghost90
18 Sep 2011, 22:22
Cum naiba sa nu fie film mare cand joaca Robert Parkinson in el?:-O

bornfree
19 Sep 2011, 14:07
Doamne! Ce remarca inteligenta!!:-O

De cand este Water for Elephants un film mare? Mi-a scapat mie ceva?!

e relativ - cand nu iti place ceva si te plictiseste doua ore e deja prea mult . si ms ca m-ai corectat

fightclub ... cate gospodine crezi ca au filmu ala ca favorit ? :)

FreakDoll
19 Sep 2011, 14:23
@ghost
Cred ca trebuie sa vad toate filmele din seria Twilight fiindca simt ca nu il apreciez la justa lui valoare si ma simt prost.

@bornfree
Gospodine?? Nu stiu cum ai tras concluzia asta in ceea ce o priveste. In fine.

bornfree
19 Sep 2011, 14:30
@bornfree
Gospodine?? Nu stiu cum ai tras concluzia asta in ceea ce o priveste. In fine.[/QUOTE]

imi pui vorbe in gura - gospodinele sunt o masa mare si nu ma refeream la cineva in mod special ;)

FreakDoll
19 Sep 2011, 14:44
:)) Ok. Deci: ai ajuns la vorba asta avand drept punct de plecare comentariul ei, dar nu te refereai la cineva in mod special. Foarte tare.

On:
Schindler's List. Tot curajul din lume sa apeleze la mine :(

guesswh0
19 Sep 2011, 21:59
Psycho (1960)

Nu am reusit sa il vad pana acum desi mi-am propus de mult timp..foarte mult timp:(

Gebeleizis
21 Sep 2011, 13:28
Casablanca si Gone with the Wind

iiii
21 Sep 2011, 16:53
sa recunosc : nu am vazut Avatar , nu m-a interesat niciodata, mai ales mare valva facuta.

vave
21 Sep 2011, 18:00
În ultimele luni mi-am luat temă de casă.. şi anume să mă uit la filme mari care mi-au scăpat. Prin urmare am "băgat" trilogia Naşul, Psycho sau All about Eve.....
dar de fapt aici ideea era nu să înşir filme ce le-am văzut. :D

Deci nu am văzut nici eu:
- La vita e bella
- filme de-ale lui Tarkovsky
- Lolita
- A Clockwork Orange

Atâtea îmi vin în minte acum.

ghost90
21 Sep 2011, 18:02
a recunosc : nu am vazut Avatar , nu m-a interesat niciodata, mai ales mare valva facuta.

Nici sa nu te uiti :)

vave
21 Sep 2011, 18:18
a recunosc : nu am vazut Avatar , nu m-a interesat niciodata, mai ales mare valva facuta.

Nici sa nu te uiti :)

Am şi faze de genul.. dacă se ridică prea mult în slăvi un film nu mă uit nici de ciudă (asta la filmele noi). Totuşi Avatarul l-am văzut.

omudindulap
21 Sep 2011, 18:37
Depinde de catre cine. In opinia mea, orice film controversat trebuie vazut. Chiar si Avatar, in ciuda insipiditatii scenariului si a celorlalte hibe ale sale.Si mi se pare aiurea sa-ti refuzi sansa vizionarii unui film bun, doar pentru ca-i ''ridicat in slavi'', vezi Pina.

Pepper
21 Sep 2011, 22:22
O da, Avatar :)) cand a aparut aproape ca mi-am facut o promisiune, ce-i drept prosteasca, sa nu-l vizionez. Dupa 1 an jumate uitasem complet de el pana cand am prins hbo. Am vazut maxim o ora si tot timpul imi venea sa schimb postul :)) practic nici pana acum nu l-am vazut :D

FreakDoll
21 Sep 2011, 22:30
Probabil s-a intamplat asta tocmai fiindca ti-ai indus acea idee, nu? Nu am vazut Avatar, dar mi-e greu sa cred ca-i chiar atat de prost.

Pepper
21 Sep 2011, 22:45
Dupa atata timp s-a cam dus subiectivismul si puteam sa-l vad fara nici o retinere, dar daca un film nu ti se pare interesant nu-ti vine sa schimbi pe altceva? Jos palaria pt viziunea creatorului si grafica, insa povestea a dat chix. Probabil Cameron s-a vazut in fata unei dileme: ce se poate sacrifica pt binele filmului? si a ales scenariul :)) Poate se va revansa cu Avatar 2

ghost90
21 Sep 2011, 23:13
Inafara de efectele mirobolante,e un fel de Pocahontas in varianta cu strumfi de 3 metri.

Kriss_Kringle
21 Sep 2011, 23:39
Inafara de efectele mirobolante,e un fel de Pocahontas in varianta cu strumfi de 3 metri.

Strumfi cu ADN de pisica si pe hormoni de crestere ,nu gluma!:))

iiii
22 Sep 2011, 10:38
deci hai ca asta a fost buna, ma jur....
deci sa inteleg ca nu merita sa il downloadez totusi si sa incerc sa vad....

Liviu-
22 Sep 2011, 11:30
Avatar e(ra) mai mult de vazut in cinema pentru ca exceleaza la capitolul vizual. Si ca sa echilibreze balanta sta cam prost la capitolul poveste. Eu zic ca ai putea sa incerci, nu e chiar de aruncat, dar nici impresionant.

vave
22 Sep 2011, 16:44
Depinde de catre cine. In opinia mea, orice film controversat trebuie vazut. Chiar si Avatar, in ciuda insipiditatii scenariului si a celorlalte hibe ale sale.Si mi se pare aiurea sa-ti refuzi sansa vizionarii unui film bun, doar pentru ca-i ''ridicat in slavi'', vezi Pina.

Pe Pina l-am ratat la TIFF din motive obiective şi atunci nu ştiam că e tămbălău cu filmul respectiv. Tot din prea mare tam-tam nu am văzut nici Harry Potter. De fapt mint, am văzut primul şi penultimul film sau episod că nici nu ştiu cum să le mai consider. :))

anaemona
22 Sep 2011, 17:58
Cred ca s-a batut destul apa in piua cu Avatarul asta, sper sa n-o ia nimeni in nume personal.

Eu n-am vazut decit Fear Eats the Soul al lui Fassbinder. Trebuie sa mai vad o multime, mi-am propus de multe, multe luni sa vad restul dar asta e, poate la pensie :) Ce a facut el in putinii ani pe care i-a trait e pur si simplu supraomenesc.

Kriss_Kringle
23 Sep 2011, 18:56
Acum mi-am adus aminte de A clockwork orange.L-am si avut in laptop acum ceva vreme si chiar aveam de gand sa-i dau drumul dar am simtit eu ca n-am chef de el.Nu sunt nici cel mai mare fan al lui Kubrick dar ii admir calitatile tehnice desi facea abuz de ele cateodata.