PDA

View Full Version : swing sau wife-swapping!!!


dragonfly_drk
12 Jun 2011, 14:31
"In realitate, swing-ul exista inca de pe vremea romanilor sub denumirea de Orgiile Romane. De-a lungul timpului a luat diferite denumiri si infatisari. In anii 60 se numea wipe-swapping - schimb de nevasta - si era mai mult controlat de catre barbatul care opta pentru a negocia schimbul nevestei cu nevasta celuilalt. In ziua de azi swing-ul a devenit o activitate cu oportunitati egale in care atit barbutl cit si femeia sint pro-active in gasirea de parteneri, fiecare bucurindu-se in mod egal de activitatea aleasa.

Conform descrierilor, wife-swapping-ul a fost initiat inca de catre militarii din primul razboi mondial. Prietenii organizau petreceri de bun ramas in care fiecare se angaja ca va avea grija de nevasta celuilalt satisfacind orice nevoi (incluzind aici si cele sexuale). Apoi, au urmat asa numitele petreceri la cheie, in care perechile sosite la petrecere isi depuneau cheia de la locuinta intr-o urna. La sfirsitul petrecerii fiecare femeie isi alegea o cheie si pleca cu proprietarul de gen masculin al acesteia.

Cluburile de swing si-au facut practic aparitia in urma petrecerilor particulare. Primele cluburi au aparut in California, Chicago si New York. Deja in 1972 existau peste 18 astfel de cluburi in California de sud."

dintre filmele care prezinta cel mai bine acest fenomen, enumar doar:
Swingers(2002) (http://www.cinemagia.ro/filme/swingers-21373/) In care ne sunt foarte bine prezentate regulile jocului, placerile dar si complicatiile care pot surveni pe parcurs.

si:

Swingers (1996) (http://www.cinemagia.ro/filme/swingers-pierde-vara-140/). Mai mult o comedie savuroasa care incearca sa prezinte acelasi fenomen, insa la un alt nivel.

As vrea sa stiu si eu cam ce parere aveti despre amploarea pe care a luat-o fenomenul Swing in ultima vreme. de asemenea, daca mai aveti exemple de filme pe baza carora sa putem discuta, well... go ahead.

hai, curaj. Swingul e o fantezie pe care cred ca orice barbat o are sau a avut-o la un moment dat, in subconstient. Dorinta de a fi cu iubita celui mai bun prieten pentru ca she's hot, precum si alte chestii de genul...
and in the end it's not a shame to think like that... ;)

Mercutio
12 Jun 2011, 15:24
in "le declin de l'empire americain" de denys arcand e o scena amuzanta pe tema asta.
un cuplu de profesori participa la un swing party. sotia povesteste voice over cum ca nu era prea incantata, participa doar la insistentele sotului. nu aflam cum se facea tragerea la sorti, dar la un moment dat ea ajunge intr-o camera cu tip. asta nu se grabea deloc, isi facea treaba meticulos cand, deoadata, apare nevasta-sa si incepe sa-i vorbeasca. ceva de genul: francois, hei francois, n-ai terminat? de ce dureaza asa de mult? hai odata . :))

paul_aramis
12 Jun 2011, 17:09
ce e aia wipe -swapping? nu de alta, da' să nu mor prost...

dragonfly_drk
12 Jun 2011, 17:15
=))... sorry. acuma am observat. stai ca editez. da puteai si tu sa fi mai discret, nici chiar asa pe fata. eu stiu ca Swingul se practica pe fata insa nu intotdeauna.;)

L.E. numele topicului nu pot sa il editez... sau nu stiu eu cum se editeaza... asa ca, raman la mila cui se pricepe... daca are cineva curaj sa patrunda in Imperiul Simturilor...B-)

anaemona
12 Jun 2011, 18:07
Libelula, Swingers din 1996 nu-i deloc related cu ce vrei tu sa scrii mai sus. Numele de swingers acolo vine de la genul de dans pe care-l practicau.

Un film care-mi place foarte mult, in care am vazut pentru prima si ultima data o "petrecere cu chei" e The ice storm http://www.imdb.com/title/tt0119349/.

rvn
12 Jun 2011, 18:32
eu am vazut un singur film cu tema aceasta,acum cativa ani.
o sa-mi fac timp sa-l caut ca sa va spun exact numele lui.juca unul dintre Baldwini si nu mai stiu exact care.oricum,din ce-mi mai amintesc,filmul nu era chiar atat de prost incat sa inchid televizorul.era chiar interesant...

dragonfly_drk
12 Jun 2011, 18:41
pai, tocmai asta e si ideea, ana... ca swingul nu se aplica doar in cazuri sexuale... a fost un curent care se aplica atat in muzica cat si in dans, politica, etc. ce-i drept, nu prea are legatura cu partea de forum in care suntem, insa e interesant "echilibrul" asta...

chiar ma gandeam ca poate faptul ca a aparut swingul si in dans sau in muzica, e un fel de acoperire, ascundere cum ar veni a adevaratului curent. insa o iau eu razna si am numai teorii conspirative in cap lately asa ca se prea poate sa nu fie asa... o coincidenta nu e... insa, deocamdata incerc sa fac legatura.

se prea poate sa fie doar ceva comun. in fond, "swing" in engleza inseamna multe (balansare, oscilare, amplitudine)... anyway, i have no idea... sunt foarte in ceata si tocmai deaia am facut threadul ca sa ma lamuresc putin. :D

dragonfly_drk
12 Jun 2011, 19:22
se pare ca nu numai la titlu nu am fost atenta... tocmai am observat ca mai exista un topic pe aici care trateaza relativ acelasi subiect insa dintr-un punct de vedere diferit.
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96593

rog moderatorii/moderatorul ( mai exact cel in persoana lui Disciple) sa uneasca cele doua topicuri daca gaseste de cuviinta ca asa ar fi mai indicat...

in fine, revenim la oile noastre si astept intre timp si alte filme, pareri, etc...

si ca sa fac lucrurile mai interesante, ridic o intrebare:

cine a influentat pe cine? filmele au influentat explozia fenomenului swing sau jocul in sine si evolutia lui de-a lungul timpului a influentat aparitia filmelor?

eu cred ca prima varianta e cea corecta, avand in vedere ca filmele care trateaza acest lucru sunt putine in raport cu evolutia fenomenului in lumea intreaga.

danonino
12 Jun 2011, 20:00
Eyes Wide Shut

Era o orgie cu masti sau un swing?

rvn
13 Jun 2011, 10:31
asta-i filmul de care mi-am amintit ieri.
si..da.uitasem de kubrick si bordelul sau de lux cu acces exclusivist.

http://www.cinemagia.ro/filme/zebra-lounge-44052/

p.s.tema topicului mi se pare interesanta.o sa revin.

danonino
13 Jun 2011, 10:34
Ok... si care e scopul acestui topic? Sa postam filme in legatura cu swing?
La dracu, e plin netul de filme, doar scrie pe google swing party.

rvn
13 Jun 2011, 10:36
Ok... si care e scopul acestui topic? Sa postam filme in legatura cu swing?
La dracu, e plin netul de filme, doar scrie pe google swing party.

cred ca ar trebui sa ne rezumam la arta. ar fi mult mai subtil.

bremen1980
13 Jun 2011, 10:59
Cica un ghinionist este un tip care la o petrecere swing nimereste tot cu nevasta lui. :((

dragonfly_drk
13 Jun 2011, 11:34
Ok... si care e scopul acestui topic? Sa postam filme in legatura cu swing?
La dracu, e plin netul de filme, doar scrie pe google swing party.

nu neaparat sa postezi filme... am ridicat mai sus o intrebare. feel free to answer.;)

@bremen, din cate stiu eu, la swing stau putin cam altfel lucrurile... adica, daca ai nevasta esti cuplu... si totul se petrece pe fata... te duci cu nevasta si poti face schimb de parteneri, double-date sau mai stiu eu ce... deci, e cam imposibil sa nimeresti tot cu nevasta in pat. :D


L.E.
pentru necunoascatori:

Ce este swing-ul?


"Swingul inseamna sex social distractiv, fiind cunoscut si ca "acel stil de viata". In primul rand este o activitate de cuplu (masculin/ feminin), dar ocazional poate include femei si barbati single. Bisexualitatea in randul femeilor este obisnuita si in general acceptata de acest stil de viata, insa bisexualitatea masculina e intalnita mai rar.

Definitii actuale:
Websters
"swinger" - "persoana care se angajeaza in sex liber"
American Heritage
"swinger" - "persoana care se angajeaza liber si fara inhibitii in activitatea sexuala"
"swinging" - "obisnuinta de a schimba partenerii sexuali"

Stabilirea unor reguli

Multe cupluri isi stabilesc reguli, astfel incat fiecare partener sa poate intelege ce este acceptabil si ce nu. Este o idee excelenta, mai ales pentru cuplurile incepatori, ajutandu-i sa se protejeze impotriva ranirii sentimentelor. Regula poate insemna orice de la "fara oral" pana la "fara durere". Depinde de ce il face pe fiecare partener sa se simte confortabil (sau neconfortabil). Regulile trebuie explicate fiecarui cuplu cu care planifici sa fii impreuna - ei trebuie sa stie la ce sa se astepte. Nu-ti fie frica sa schimbi regulile cu cat incepi sa traiesti mai intens experienta acestui stil de viata. Cele mai multe cupluri pornesc doar de la cateva reguli, pe care le schimba apoi mereu.


Reguli si eticheta

Regula nr.1 a vietii de swinger
"Nu" inseamna "Nu" - Daca nu poti respecta dorinta altor persoane, sau n-o poti pronunta pe a ta, atunci viata de swinger NU este pentru tine! A zice "Nu" nu este o insulta. "Nu" se poate zice din cauza unei dispozitii anume, a unei reguli, sau poate insemna pur si simplu ca cealalta persoana (cuplu) nu este inca pregatita. Totodata poate insemna si "Multumesc, dar nu sunt interesat. " Aceasta este privilegiul fiecarui swinger. Respingerea poate sa fie personala - sau nu. Sunetm adulti, deci trebuie sa facem fata!
Conversatia
Nu toate partile se indreapta direct spre pat. Majoritatea prefera sa se cunoasca intre ei un pic. Nu uita, atractia nu este numai fizica (Hei, nu te mai tot uita la bluza mea!). Este foarte important ca partenerii sa converseze intre ei! Nu fiti prea preocupati de ce se ascunde sub pantalonii partenerului de sex opus! Daca unul dintre parteneri nu se va simti confortabil cu tine, este cel mai probabil, ca nu te vei duce acasa cu nici unul dintre ei!
Comunicarea
Invata sa comunici deschis! Nu-ti fie frica sau jena sa-i comunici celuilalt cuplu dorintele si temerile tale. Experienta va fi mai intensa pentru toti cei implicati. Importanta prezentarilor: oricat de banal ar parea, nu uita sa prezinti oamenii. Chiar daca v-ati intalnit cu doua cupluri, prezinta-i! Astfel ceilalti te vor vedea prietenos si politicos - si veti crea mai putina confuzie;).
Mainile
Fii atent la mainile tale! Nu-ti lasa mainile slobode. Nu te grabi sa pui mana pe alti oameni, pe sanii sau pe fundul lor, nu le ridica fusta. Comportandu-te atfel, nu conteaza daca inainte de a face sex sau dupa, fi sigur ca vei fi considerat prost manierat, ceea ce nu va fi in avantajul tau. A nu-ti controla mainile ii face pe alti oameni sa se simte neconfortabil in preajma ta, sau, mai rau - oamenii s-ar putea sa nu te placa.
Insistenta
Nu fi niciodata prea insistent! Lasa cuplurile sa procedeze dupa cum sunt ei obisnuiti. Daca esti interesat de cineva, ajunge doar sa-i comunici. Poti sa-i intrebi daca ar avea chef sa va intalniti. Dar sa nu faci greseala de a-l intreba din 5 in 5 minute. Nu-i suna in fiecare zi sa va intalniti. S-ar putea sa ti se para un exemplu exagerat, dar speram ca ai inteles mesajul. S-ar putea sa nu se intample totul asa de repede cum ai vrea tu, dar fiind insistent nu vei urgenta lucrurile si nici nu vei face ca acestea sa evolueze mai bine.


Alegerea - varietatea vietii de swing

Soft swinging
Preludiu cu alti parteneri, cateodata incluzand sexul oral, dar nu si penetrarea vaginala propriu-zisa. Relatia poate capata un caracter cat mai picant, partenerii trebuie insa scutiti de riscul unei boli sau de gelozie. La primele experiente multi swingeri prefera acest stil. Sa nu crezi insa ca soft-swingerii se vor deveni in toate cazurile full-swingeri.
Swing inchis
Se schimba partenerii, dar se face sex in camere separate. Swingul inchis permite o experienta mai intima. Unii considera ca astfel li se ofera o libertate mai mare si mai putine intreruperi a placerii.
Swing deschis
Se schimba partenerii, dar de data aceasta ei fac sex in aceasi camera sau in acelasi pat. Acesta poate include orgii si este ideal exhibitionistilor si celor carora le place "sa priveasca" partenerul jucandu-se, sau sa-i impresioneze pe ceilalti prin abilitatile lor. Unii sunt de parere ca prin swingul deschis poti sa eliberezi toate dorintele si fanteziile tale sexuale. Daca esti gelos sau timid - acesta nu este pentru tine! ;)

Cele 10 porunci ale swingului

Nu incerca niciodata sa distrugi o casatorie.
Sa respecti intalnirile stabilite sau sa anunti pe ceilalti in timp util de schimbarea imprejurarilor.
Sa respecti intotdeauna prima intalnire tinand cont de faptul ca nu ai nici o obligatie, dar nu ezita sa "intri in actiune" daca va placeti reciproc, sau sa zici nu, daca nu sare scanteia.
Sub nici o forma nu exercita presiune asupre unui partener sa faca sex cu tine.
Limiteaza discutia despre viata de swinger la swingerii cunoscuti si la oamenii interesati de acest stil de viata aflandu-se in cautarea unor informatii.
Protejeaza anonimitatea altor swingeri abtinandu-te de "scaparea numelor" neautorizata.
Sa mentii intotdeauna standardele cele mai ridicate a curateniei personale si a aspectului exterior.
Sa nu te angajezi intr-o activitate ilegala de orice fel care ar discredita swingerii ca grup.
Sa fii prietenos si cald cu partenerii tai de swing, dar intelege ca exista o anume implicare emotionala rezervata in exclusivitate sotului tau/ sotiei tale sau "celui/ celei care ocupa locul principal" in viata ta.
Sa tratezi intotdeauna cu respect atitudinile personale, sentimentele, si complexele altor swingeri.


Sfaturi pentru barbati singuri

- Nu sta in bar atirnat pe scaun fara sa te apropii de vreun cuplu crezind ca o vei face mai tirziu.
- Apropie-te de un cuplu, prezinta-te, fii politicos, un compliment doamnei poate duce departe. Poate vei fi refuzat dar fara sa risti nu poti cistiga.
- Nu astepta prea mult de la prima intalnire cu un cuplu. "Am intilnit un singur tip care a facut complimente din inima nevestei mele. Nu am considerat sa impartim camera chiar de la prima intalnire dar dupa a 2-a, cine stie?"
- Gaseste interese comune cu un cuplu. Nu conteaza ce mare gigolo esti tu. Oameni care au puncte comune de interes, de discutie se simpatizeaza mai repede.
-->Fi frank, direct dar nu crud, in ceea ce priveste sexualitatea. Urmarim cu totii acelasi scop si nu isi doreste nimeni o usa de biserica.
sfat - din partea unei femei dintr-un cuplu
- Daca zimbesc si te salut NU inseamna "ia-ma, ia-ma, sint fierbinte, mi-e dor de muschii tai, te vreau chiar acum".
- Daca spun "Nu, multumesc." in fata sotului sau partenerului meu NU INSEAMNA ca apoi o sa sar pe tine si ne vom f##e nebuneste in tufisul din vecinatate!
- NU inseamna NU!!! la discoteca, la aprozar, pe plaja, la o petrecere sau intr-un club de swing.
- Daca citeodata ma joc cu cineva in spatele sotului mai mult ca sigur ca nu inseamna ca vreau sa ma joc cu tine.
- Corpul meu este al MEU. Nu il atinge doar daca iti spun eu ca poti.
- Daca, eu si sotul meu te acceptam in activitatile NOASTRE sexuale, REALIZEAZA ca acesta este un privilegiu foarte rar, si trateaza-l ca atare. Respecta-ne pe amindoi.
- Daca esti acceptat de noi si apoi te apuci sa povestesti in stinga si in dreapta la toti cunoscutii tai, CREDE-MA, ca nu noi am fost ultimul cuplu pe care l-ai intalnit. Nu ne plac tipii care saruta si birfesc!
- Pe de alta parte, daca te acceptam, si decidem sa ne jucam cu tine, si dai dovada de maturitate si respect, fi sigur ca si pe viitor vom petrece clipe de neuitat.
- Sa nu crezi ca daca m-am jucat cu tine vei avea dreptul de fiecare data cind ne vedem sa te joci cu mine.
- Daca am vorbit cu tine sau daca am dansat cu tine nu iti da dreptul sa ma mangai, sa ma atingi sau sa ma saruti. Intreaba-ma inainte de toate. Fi un gentleman!
- Daca te invit sa te joci cu mine cu/fara sotul meu, sa nu gindesti ca o vei face in graba. Ne vom juca dupa regulile mele in termenii mei sau nu ne vom juca deloc.
- Foloseste prezervativ sau nu conteaza cit de dragut sau sexi esti.
sfat - din partea unui barbat dintr-un cuplu
- Nu te apropia numai de nevasta mea. Sintem un cuplu, si eu am un cuvint de zis in faptul ca o voi imparti cu tine. Cred ca mai bine te apropii de mine intai.
- Sa nu ii zici la nevasta-mea ca ii vei oferi ceva ce nu a mai avut inainte... aceasta nu se poate realiza.
- Nu fi posesiv cu nevasta-mea ... nu o atinge, mangaia, sau saruta daca nu iti da ea voie.
- Nu fi insistent. Noi te vom instiinta daca avem de gind sa te invitam sa te joci cu noi. (cersitul este destul de dezgustator, nu crezi?)
- Nu uita ca ea este NEVASTA MEA, nu este o femeie singurica si noi sintem un cuplu. Arata respect si fii un gentleman."

rvn
13 Jun 2011, 11:37
deci, e cam imposibil sa nimeresti tot cu nevasta in pat. :D
inchipuieste-ti ca folosesti niste artificii in vertimentatie care ar face posibila chestia asta...
sau sa fi atat de beat sau drogat,incat sa nu mai realizezi ca aia-i tot nevasta,dar,ma rog...

omudindulap
13 Jun 2011, 11:46
Swingul e o fantezie pe care cred ca orice barbat o are sau a avut-o la un moment dat, in subconstient.

Nu cred ca-s atat de multi barbati care si-ar lasa sotia (pe care presupunem ca o iubeste) sa se culce cu un altul, mai mult, sa fie si martor. Si nici femei. Eu spun pas.

dragonfly_drk
13 Jun 2011, 11:47
pai, daca esti atat de beat incat sa nu iti dai seama ca esti cu nevasta in pat, nu te poti considera ghinionist pentreu ca oricum nu o sa ai habar de ce ai facut a doua zi...

iar la faza cu artificiile in vestimentatie, well... te duci cu nevasta la party. ar cam trebui sa ai habar cu ce e imbracata.:))

L.E.

@omule... nu ai inteles. swingul nu se rezuma numai la ati lasa femeia sa se culce cu altul... e o forma de socializare care se poate lasa sau nu cu relatii sexuale. si femeia nu e plasata ca un animal de la un barbat la altul ca nu e bordel... pur si simplu, te duci si vezi, experimentezi...

o sa iti dau doua exemple:

1. sa zicem ca te duci la un swing party cu nevasta/prietena... sunteti un cuplu. puteti alege sa faceti schimb de parteneri cu un alt cuplu, sau puteti alege un menaje a quatre... depinde ce vrei sa faci... sau, poti doar sa asisti, sa discuti, etc... sau si mai mult poti doar tu sa iti gasesti o partenera care sa iti placa si sa spuna da (la fel, poate fi si invers)... dar aici poate interveni gelozia sau posibilitatea de a te indragosti de "partenerul de joaca" si atunci, well... e mai bine sa nu te bagi... ce-i drept, trebuie sa fi un om foarte deschis ca sa poti sa faci asa ceva si sa ai o relatie foarte buna, bazata pe incredere, in asa fel incat, toata experienta sa ramana pana la urma doar un joc.


2. ca barbat single lucrurile stau putin mai altfel... aici ai o posibilitate imensa de a te desfasura. te poti integra in cupluri sau poti ochi o fata care iti place... discuti cu ea, vezi ce-i de capul ei si daca se poate mai mult bine, daca nu, nu-i cu suparare.

am pus mai mult niste detalii in ceea ce priveste jocul... mie imi pare interesant... nu stiu daca as avea curajul sa incerc cu adevarat asa ceva, insa ideea in sine merita discutata.:)

rvn
13 Jun 2011, 12:03
swingul este o forma de revolta impotriva fidelitatii si a loialitatii in relatia de cuplu.
cine il practica,doreste diversitate.nu cred ca socializarea a ajuns intr-un punct atat de inalt.
apropos de filmul lui Kubrick.cred ca acolo se regaseste cel mai bine ideea asta si faptul ca tentatiile ivite uneori ne fac sa gasim alternative.pentru unii, swingul e una din aceste alternative,poate socanta,dar lumea evolueaza si noi cred ca trebuie sa fim pregatiti sa acceptam orice.

dragonfly_drk
13 Jun 2011, 12:07
tocmai aste e rvn... ca swingul nu este recomandat pentru cei care se revolta impotriva fidelitatii... se vrea a fi ceva, altceva... nu stiu insa, in ce masura se reuseste, insa am cunoscut de curand cateva persoane care fac chestia asta (nu mi-e rusine sa recunosc) si au o relatie de cuplu foarte buna... chiar se amuza pe baza experientelor traite la petreceri. vezi tu, inainte sa intri intr-un astfel de club, esti incercat putin, sa se vada daca esti omul potrivit si poti rezista... si daca ai o anumita mentalitate. si daca nu o ai, esti foarte usor respins de ceilalti.

rvn
13 Jun 2011, 12:12
corect ce spui.
dar, scuza-ma.atata vreme cat practici swingul,nu cred ca se mai poate vorbi de o relatie de cuplu.intimitatea dintre cei doi soti este complet distrusa.

dragonfly_drk
13 Jun 2011, 12:16
dar nu practici swingul 24/24, rvn... mergi o data, de doua ori... iar relatia de cuplu, ce intima, ramane in dormitor si nimeni nu ti-o poate lua... sa spunem ca in swing oamenii incearca sa isi indeplineasca fanteziile... cele pe care nu pot sau nu au curajul sa le puna in practica in pat, langa prietena, nevasta... iar chestia asta le intareste relatia si implicit ceea ce se va intampla mai apoi cu cei doi in pat, in intimitate... pentru ca invata lucruri noi, de la altii, pe care apoi pot sa le aplice pe ei.

anaemona
13 Jun 2011, 18:35
De ieri as fi vrut sa scriu ceva, dar n-am mai avut cind. E boala de suburbie swing-ul asta. Poti spune si ca-i boala aristocratiei moderne, asta pentru ca ma refer la swing in cupluri. Alte treburi se cheama altfel si e treaba singlesilor cum/unde/cu cine si petrec timpul.

Acum mai multi ani am vazut un documentar cu swingers dar n-am fost prea atenta. Oamenii erau de prin niste locuri uitate de lume, familii cu copii, staturi vinjoase, cam grasi adica si practicau sportul asta ca si cum te-ai duce la western-barul local. Incerc sa-i inteleg, pentru ca prea multa educatie nu aveau, alt loc sa plece sa-si cistige existenta nici atit, femeia sa-l lase pe barbat sau invers tot un drac, asa ca oamenii apelau la aceste mici jocuri din timp in timp ca sa le condimenteze viata.

La bogati e alta treaba, acolo timpul, banii, distractiile sint proportionale cu plictisul. Am remarcat oricum si in The ice storm, ca era vorba de o comunitate de instariti izolata. Deci prin prisma izolarii se mentine jocul asta de societate.

Libe, daca apare dorinta asta la alte categorii de oameni decit cele mentionate mai sus, tot din rutina, plictis apare, dar mi se pare foarte nesanatos sa cauti solutiile in genul asta de activitate. In plus, de obicei e doar unul in cuplu care are ideea iar celalalt poate doar sa-i faca pe plac sau nu. In momentul in care ajungi sa ai gindul asta deja e lipsit de importanta daca il vei pune in practica sau nu, e clar ca ideea de cuplu pentru tine e complet nesanatoasa. Mi se pare big big BS sa existe ideea ca unui cuplu ii poate lipsi asa ceva si ca relatii de genul asta pot ajuta intr-un fel. O relatie extra-conjugala, da, e posibil sa ajute un cuplu aflat intr-un moment de amorteala, dar sa perpetuezi in timp schimb de parteneri, noi cautari, e BS. Cel mai cinstit te desparti si fiecare-si vede de treaba lui.

Desi filmul e probabil cel mai prost film vazut de mine, Sex and breakfast, are exact tema asta. Culmea e ca ideea filmului mi-a placut doar ca e f. prost interpretat, scenariu prost. Nu cred ca sint destule filme care sa trateze subiectul, tocmai pentru ca e un fel de tabu, ceva ce lumea normala stie ca extista, dar nu stie cum/unde/cine. Daca s-ar face mai multe filme, filme bune, cred ca oamenii normali nu ar mai avea fantezii de genul asta si nu si-ar mai pune intrebari.

dragonfly_drk
14 Jun 2011, 01:03
e clar ca ideea de cuplu pentru tine e complet nesanatoasa.
:-< n-ati inteles nimic...:(

o sa incerc sa iti raspund maine, Ana... cu lux de amanunte... sper doar sa nu uit:-S

Socal
14 Jun 2011, 12:36
"Mama ta ti-a dat-o ca sa o dai nu ca sa te duci cu ea in rai"

rvn
14 Jun 2011, 13:32
"Mama ta ti-a dat-o ca sa o dai nu ca sa te duci cu ea in rai"
excesele strica!

Socal
14 Jun 2011, 13:34
"Mama ta ti-a dat-o ca sa o dai nu ca sa te duci cu ea in rai"
excesele strica!
te purifica ;)

rvn
14 Jun 2011, 13:41
excesele strica!
te purifica ;)[/QUOTE]
zaaau? de-aia s-a dedat 'lumea buna" la swingareala?
socalule,nu cred ca-ti va conveni sa vezi ca nevasta ta(cea iubita) va fi "purificata" sub ochii tai si apoi va merge linistita acasa si-ti va hrani copchilasii.

dragonfly_drk
14 Jun 2011, 13:53
gata, am venit cu forte proaspete... buna dimineata tuturor...
deci, sa incepem::D

E boala de suburbie swing-ul asta. Poti spune si ca-i boala aristocratiei moderne, asta pentru ca ma refer la swing in cupluri. Alte treburi se cheama altfel si e treaba singlesilor cum/unde/cu cine si petrec timpul.

gresit... swingul nu e nici boala de suburbie nici de aristocratie. il gasesti peste tot... sunt cluburi peste tot in tara si in lume ca e vorba de tari sarace sau bogate. si in plus, in swing se inscriu si singlesi...

Acum mai multi ani am vazut un documentar cu swingers dar n-am fost prea atenta. Oamenii erau de prin niste locuri uitate de lume, familii cu copii, staturi vinjoase, cam grasi adica si practicau sportul asta ca si cum te-ai duce la western-barul local. Incerc sa-i inteleg, pentru ca prea multa educatie nu aveau, alt loc sa plece sa-si cistige existenta nici atit, femeia sa-l lase pe barbat sau invers tot un drac, asa ca oamenii apelau la aceste mici jocuri din timp in timp ca sa le condimenteze viata.

cred ca modul in care se desfasoara swingul si mentalitatea din cluburi depinde foarte mult si de locul in care acesta se practica... daca ai fi vazut un documentar despre swingul in Las-Vegas, de exemplu, cred ca altfel ar fi aratat, nu?

La bogati e alta treaba, acolo timpul, banii, distractiile sint proportionale cu plictisul. Am remarcat oricum si in The ice storm, ca era vorba de o comunitate de instariti izolata. Deci prin prisma izolarii se mentine jocul asta de societate.

mai mult sau mai putin prin izolare... intradevar, nu oricine intra si intradevar cluburile sunt destul de bine ascunse. adica stii ca exista dar nu si cine participa... totul se tine secret si e normal, avand in vedere ca nu oricine intelege chestia asta iar in cluburi mai merg si oameni cu prestanta in lumea publica... oameni care, daca ar fi descoperiti, ar fi ruinati.

Libe, daca apare dorinta asta la alte categorii de oameni decit cele mentionate mai sus, tot din rutina, plictis apare, dar mi se pare foarte nesanatos sa cauti solutiile in genul asta de activitate. In plus, de obicei e doar unul in cuplu care are ideea iar celalalt poate doar sa-i faca pe plac sau nu. In momentul in care ajungi sa ai gindul asta deja e lipsit de importanta daca il vei pune in practica sau nu, e clar ca ideea de cuplu pentru tine e complet nesanatoasa. Mi se pare big big BS sa existe ideea ca unui cuplu ii poate lipsi asa ceva si ca relatii de genul asta pot ajuta intr-un fel. O relatie extra-conjugala, da, e posibil sa ajute un cuplu aflat intr-un moment de amorteala, dar sa perpetuezi in timp schimb de parteneri, noi cautari, e BS. Cel mai cinstit te desparti si fiecare-si vede de treaba lui.

dupa cum am mai spus, swingul nu e o modalitate de a-ti rezolva problemele... e doar o experienta in plus. ca si cum te-ai duce intr-un parc de distractii si te-ai da pe un carusel.

Daca s-ar face mai multe filme, filme bune, cred ca oamenii normali nu ar mai avea fantezii de genul asta si nu si-ar mai pune intrebari.


sau din contra, ar fi fi si mai curiosi sa experimenteze. omul e un animal curios car simte placere atunci cand incearca experiente noi care ii ridica nivelul de adrenalina

rvn
14 Jun 2011, 14:29
[quote][quote]mai mult sau mai putin prin izolare... intradevar, nu oricine intra si intradevar cluburile sunt destul de bine ascunse. adica stii ca exista dar nu si cine participa... totul se tine secret si e normal, avand in vedere ca nu oricine intelege chestia asta iar in cluburi mai merg si oameni cu prestanta in lumea publica... oameni care, daca ar fi descoperiti, ar fi ruinati.


prin fraza asta,cred ca ai atins un punct foarte sensibil si anume moralitatea.
pana la urma swingul nu este decat o forma de prostitutie,mai elevata, intr-adevar.
faptul ca partenerii isi accepta unul altuia aceasta forma de a insela,de a renunta la monogamie pe aceasta cale,e un pas inainte fata de frecventarea bordelurilor de lux sau jegoase,pe ascuns,de catre barbati.dar,din punct de vedere moral,nu cred ca exista nici un fel de diferenta.
anaemona avea mare dreptate cand spunea ca ideea de cuplu e nesanatoasa pt cei care sunt de acord cu swingul ca varietate,ca o alta forma a desfasurarii vietii intime.
cuplul este format clar din DOUA PERSOANE. nu mai exista altceva care sa fie o alternativa a vietii sexuale in doi.daca deja intervin terte persoane,vorbim de o "mare familie".si asta exclude din start faptul ca acel cuplu care intra intr-o asemenea afacere mai poate fi numit asa.
sau poate,dar in realitate,fiecare partener are viata lui si ce-i mai uneste nu este decat simpla convietuire intr-o casa.
swingul distruge ideea de familie.si mie mi se pare grav,mult mai grav decat faptul ca iti schimbi nevasta cu vecina,asa...ca-ti arde sa te futi cu altcineva,doar din plictiseala.
iti trebuie mult curaj sa practici asa ceva,dar si multa nepasare si comoditate.
iar cei care accepta,parerea mea, este ca n-au toata tigla pe casa.

redmen
14 Jun 2011, 14:35
Sexul este murdar.Daca este facut cum trebuie.

rvn
14 Jun 2011, 14:49
Sexul este murdar.Daca este facut cum trebuie.
da.si ramane murdar,oricat am incerca noi sa-l "spalam" dupa aceea.

redmen
14 Jun 2011, 15:03
Nu stiu despre ce film vorbesti,este doar o expresie.Vroiam sa zic ca sexul inseamna placere,iar unii pot gasi placere in swinging sau in orice alta forma de sex.Asta nu inseamna ca trebuie sa ii condamnam doar pentru ca unii oameni sunt inca inapoiati si sting felinarul cand fac sex si stau doar in pozitia misionarului.

rvn
14 Jun 2011, 15:20
Vroiam sa zic ca sexul inseamna placere,iar unii pot gasi placere in swinging sau in orice alta forma de sex.Asta nu inseamna ca trebuie sa ii condamnam doar pentru ca unii oameni sunt inca inapoiati si sting felinarul cand fac sex si stau doar in pozitia misionarului.
oamenii pot practica milioane de forme de sex.nu-i opreste nimeni sa faca ce vor cu p...e lor.
depinde cum se mai pot privi in oglinda pe urma.

dragonfly_drk
14 Jun 2011, 16:19
[quote][quote]mai mult sau mai putin prin izolare... intradevar, nu oricine intra si intradevar cluburile sunt destul de bine ascunse. adica stii ca exista dar nu si cine participa... totul se tine secret si e normal, avand in vedere ca nu oricine intelege chestia asta iar in cluburi mai merg si oameni cu prestanta in lumea publica... oameni care, daca ar fi descoperiti, ar fi ruinati.


prin fraza asta,cred ca ai atins un punct foarte sensibil si anume moralitatea.
pana la urma swingul nu este decat o forma de prostitutie,mai elevata, intr-adevar.
faptul ca partenerii isi accepta unul altuia aceasta forma de a insela,de a renunta la monogamie pe aceasta cale,e un pas inainte fata de frecventarea bordelurilor de lux sau jegoase,pe ascuns,de catre barbati.dar,din punct de vedere moral,nu cred ca exista nici un fel de diferenta.
anaemona avea mare dreptate cand spunea ca ideea de cuplu e nesanatoasa pt cei care sunt de acord cu swingul ca varietate,ca o alta forma a desfasurarii vietii intime.
cuplul este format clar din DOUA PERSOANE. nu mai exista altceva care sa fie o alternativa a vietii sexuale in doi.daca deja intervin terte persoane,vorbim de o "mare familie".si asta exclude din start faptul ca acel cuplu care intra intr-o asemenea afacere mai poate fi numit asa.
sau poate,dar in realitate,fiecare partener are viata lui si ce-i mai uneste nu este decat simpla convietuire intr-o casa.
swingul distruge ideea de familie.si mie mi se pare grav,mult mai grav decat faptul ca iti schimbi nevasta cu vecina,asa...ca-ti arde sa te futi cu altcineva,doar din plictiseala.
iti trebuie mult curaj sa practici asa ceva,dar si multa nepasare si comoditate.
iar cei care accepta,parerea mea, este ca n-au toata tigla pe casa.


prostitutia implica prin definitie un raport sexual facut cu o persoana... iar in urma acelui raport, ghici ce... persoana care a prestat este platita... exact la fel e si cu bordelurile. o prostituata face sx cu oameni care o dezgusta insa, se simte nevoita sa faca lucrurile acelea pentru rasplata de la sfarsit. in swing, nimeni nu e obligat sa faca nimic din ce nu doreste sau nu poate... fiecare face ce vrea, de comun acord fara nicio plata la sfarsit... asa ca, asemnarea swingului cu prostitutia mi se pare deplasata...

cat despre moralitate,eu zic sa stam doua secunde sa ne gandim... un lucru imoral e acel lucru care dauneaza celor din jur... sa abuzezi de un copil e imoral. sa profiti de cel de langa tine pentru satisfactia proprie e imoral. sa ii judeci si sa ii barfesti pe cei din jur, sa ii cataloghezi si sa le pui stampila in frunte e imoral... insa, swingul nu face rau la nimeni, nu distruge pe nimeni, nu afecteaza pe nimeni asa ca nu vad imoralitatea in aceste lucruri... unii oameni se simt bine si le place sa isi petreaca timpul liber privind un film porno (asta ti se pare imoral?), altii prefera pozitia misionarului cum spunea si redmen... altii practica swing... nu vad nimic rau in asta. fiecare face ce ii place si ce doreste in viata si nu cred ca suntem noi in masura sa judecam aspectul intim din viata fiecaruia... dar sunt curioasa sa vad ce argumente imi poate aduce cineva cu privire la faptul ca swingul e imoral. e imoral pentru ca intr-o relatie trebuie sa fie doar doi? pai, in primul rand, swingul nu intervine in relatia de cuplu... ei au fost si vor ramane un cuplu indiferent de ce se intampla la petrecerile swing... si in al doilea rand, e cam invechita ideea asta potrivit careia intr-o relatie sunt doar doi... nu cred ca exista om pe lumea asta care sa nu fi inselat macar o data... sau si daca sunt, sunt putini... si acum, rvn, tu ce ai alege? sa te insele partenerul pe la spate si sa te ia de fraiera sau sa iti spuna ca ar vrea sa incerce si altceva?

spui ca cei care practica lucrul asta nu sunt cu toate mintile acasa... dar cei care inseala cum sunt? si in plus spuneai asa:
"oamenii pot practica milioane de forme de sex.nu-i opreste nimeni sa faca ce vor cu p...e lor.
depinde cum se mai pot privi in oglinda pe urma."

dar aici ridic o intrebare, un om care practica swingul si se poate privi apoi linistit in oglinda, mai e dus cu pluta sau din contra, e si mai nebun?

redmen
14 Jun 2011, 17:28
oamenii pot practica milioane de forme de sex.nu-i opreste nimeni sa faca ce vor cu p...e lor.
depinde cum se mai pot privi in oglinda pe urma.

Daca sexul este o placere cum ai putea sa te privesti in oglinda? Cu rusine? Nu suntem animale sa facem sex doar pentru perpetuarea speciei.

rvn
14 Jun 2011, 17:32
Swingul e o fantezie pe care cred ca orice barbat o are sau a avut-o la un moment dat, in subconstient.

Nu cred ca-s atat de multi barbati care si-ar lasa sotia (pe care presupunem ca o iubeste) sa se culce cu un altul, mai mult, sa fie si martor. Si nici femei. Eu spun pas.

ma folosesc de mesajul omului ca sa spun ca tu n-ai inteles de data asta.
desi el(inca) nu este in postura de familist,ca mine si ca anaemona, a vazut lucrurile din punctul nostru de vedere. este cu totul altceva,cand cuplul=familie(adevarata).
in rest,ne putem swingari cu cine ne iese in cale,fiindca oglinda aceea de care vorbeam,ne arata imaculati ca zapada.

dragonfly_drk
14 Jun 2011, 18:26
nah, pai in cazul asta... pana o sa il gasesc eu pe ala nebun sa fie dispus sa intemeieze o familie cu mine, da-mi voie sa vreau sa fiu open-minded... nu stiu in ce masura te schimba o familie. probabil ca o face... habar nu am si nu vreau sa imi dau cu parerea fata de ceva ce nu cunosc. tot ce stiu e ca am avut destule relatii ca sa imi dau seama ca, uneori, daca vrei sa il tii langa tine pe omul pe care il iubesti, ori ii dai ce vrea, ori incerci sa compensezi cumva.

rvn
14 Jun 2011, 18:40
... habar nu am si nu vreau sa imi dau cu parerea fata de ceva ce nu cunosc.
cand o sa ai habar si o sa cunosti,putem vorbi de pe pozitii egale despre futaceala...asta...adica swingareala in grup.
pana atunci,renunt sa mai particip la dialog, ca si-asa este off topic.s-o faca altii daca au chef.

dragonfly_drk
14 Jun 2011, 18:56
si de ce nu am fi, ma rog, pe pozitii egale...? pentru ca eu am o varsta si tu alta, asta nu inseamna ca eu nu am voie sa imi dau cu parerea sau nu putem avea un dialog... si chiar nu vad unde e off-topicul, ca in fond despre swing am vorbit pana acuma nu despre ceapa uscata... in fine, chiar ma enerveaza cand unii oameni considera ca detin adevarul absolut doar pentru ca au o anumita experienta de viata, fara sa se gandeasca la faptul ca fiecare traieste in adevarul propriu si pentru fiecare varsta e valabil alt adevar, alte sentimente, ganduri, emotii... si asta nu inseamna ca eu nu am dreptate sau ca tu gresesti.... pur si simplu sunt doua opinii diferite si fiecare si le asuma.

daca iau partea swingului asta nu inseamna ca il practic sau ca ma atrage in vreun fel... eu incerc doar sa ii inteleg pe cei care il practica... si nu sa ii compatimesc, ci pur si simplu sa imi dau seama ce gandesc. unii dintre voi ati spus ca e o poarta spre deschidere si cei care practica sunt open-minded... altii ati spus ca cei care se ocupa cu asa ceva, au probleme la mansarda... intr-un final, cred ca adevarul e undeva la mijloc... o combinare intre cele doua.

sau poate, pur si simplu chestia asta ne depaseste cu totul si nu suntem in stare sa o intelegem in profunzimea ei...

redmen
14 Jun 2011, 19:12
Sexul nu are legatura cu faptul ca ai o familie sau ca ai doar relatii trecatoare.Da ma uit in oglinda.In timp ce ma fut si ma simt bine.Nu am nimic impotriva swingingului,nu practic dar nici nu ii condamn pe cei care practica,si nici nu ii consider bolnavi cum fac anumite persoane pe aici.

miercuri
15 Jun 2011, 04:08
Eu chiar nu inteleg problema voastra cu swingerii. Daca asa se distreaza unii, who are we to tell them not to? Fiecare cuplu are dinamica proprie, nu poate sa vina cineva din exterior si sa-si dea cu parerea despre cum ar trebui sa se simte ei bine.
Exista persoane care au fetisuri voyeuristice de a-si vedea partenerul/partenera impreuna cu altcineva, iar urmarirea actului in sine le da satisfactie sexuala. E ceva obisnuit? Nu foarte. E ceva gresit? De ce ar fi?
Atata timp cat e ceva consensual ce nu incalca nici o lege, ce ne fute pe noi grija?

edit: Iarasi nu inteleg care e faza cu familia, de ce n-ar putea un cuplu care practica swinging sa fie parinti buni? De ce n-ar putea un cuplu care practica BDSM sa fie parinti buni? Stabilitatea unei familii nu e definita de preferintele sexuale ale parintilor, pentru ca orice parinte intreg la cap va sti sa-si fereasca viata intima de ochii copiilor. Cat dintre voi stiti care sunt preferintele sexuale ale parintilor vostri? Sau daca stiti, ati fost expusi la ele din copilarie? Un cuplu care nu e in stare sa-si fereasca copiii de la astfel de expuneri, da este condamnabil, dar asta nu spune nimic despre viata intima a acelui cuplu, ci doar despre incapacitatea lor de a cladi un mediu familial. Ce e mai condamnabil, un barbat care nu stie sa futa decat in pozitia misionarului cu lumina stinsa, dar vine beat acasa si eventual isi bate nevasta si copiii? Sau un barbat care are un foot-fetish si ii place sa fie calcat pe piept de tocurile nevestei in confortul si discretia dormitorului lor?

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 10:51
in fine, inainte, dupa... tot aia...

cat despre faza cu degustatul, hai sa fim seriosi, danonino... oricat ar fi o femeie de curva, in momentul in care nimereste in cabina de tir al unui nespalat, puturos, bosorog crezi ca ii place sa ii suga p**a? eu cred ca nu... majoritatea prostiuatelor nu fac chestia asta de placere ci de nevoie...

am cunoscut multa lume (din pacate, poate prea multa)... si buna si rea. si in lumea asta (crap... chiar n-as fi vrut, but well... this is it) am avut "ocazia" sa cunosc si cateva fete care practica cea mai veche meserie din lume. erau pline de bani, erau cica fericite... insa, daca te uitai mai bine la ele, vedeai ce drama se ascunde in spatele povestilor lor si cum banii aia nu le aduceau deloc fericire... ba mai mult, uneori nici nu ii vedeau pentru ca erau luati de prieteni, soti, amanti, dracu mai stie cine... chestia asta m-a facut sa imi schimb parerea despre prostituate... mi-e mila de ele si le compatimesc. mai ales ca vedeam ca "in timpul liber" unele chiar isi cauta de lucru si vor sa se linisteasca... insa, nu toate reusesc pentru ca societatea nu le accepta.

iiii
15 Jun 2011, 11:35
in fine, inainte, dupa... tot aia...

cat despre faza cu degustatul, hai sa fim seriosi, danonino... oricat ar fi o femeie de curva, in momentul in care nimereste in cabina de tir al unui nespalat, puturos, bosorog crezi ca ii place sa ii suga p**a? eu cred ca nu... majoritatea prostiuatelor nu fac chestia asta de placere ci de nevoie...

am cunoscut multa lume (din pacate, poate prea multa)... si buna si rea. si in lumea asta (crap... chiar n-as fi vrut, but well... this is it) am avut "ocazia" sa cunosc si cateva fete care practica cea mai veche meserie din lume. erau pline de bani, erau cica fericite... insa, daca te uitai mai bine la ele, vedeai ce drama se ascunde in spatele povestilor lor si cum banii aia nu le aduceau deloc fericire... ba mai mult, uneori nici nu ii vedeau pentru ca erau luati de prieteni, soti, amanti, dracu mai stie cine... chestia asta m-a facut sa imi schimb parerea despre prostituate... mi-e mila de ele si le compatimesc. mai ales ca vedeam ca "in timpul liber" unele chiar isi cauta de lucru si vor sa se linisteasca... insa, nu toate reusesc pentru ca societatea nu le accepta.
logic ca societatea nu le accepta pt ca in Romania anului 2011 , prostitutia este interzisa. Apoi toate prostituatele, ai dreptate, nu o fac de placere.... dar de ce sa gandim si sa analizam termenul de prostituata si sa il referim numai la tiruri si la centura? exista si tipele bine imbracate., cochete care practica sexul pe bani, cu diversi domni " bine " .

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 17:57
intradevar, ai dreptate, insa e ma refeream la prostitutia pura, nu la variile forme pe care a imbracat-o de-a lungul timpului...

si da, prostitutia e ilegala, la fel ca si consumul de droguri, furturile, crimele care se petrec in tara asta...;)

rvn
15 Jun 2011, 18:59
pana la urma swingul nu este decat o forma de prostitutie,mai elevata, intr-adevar.
faptul ca partenerii isi accepta unul altuia aceasta forma de a insela,de a renunta la monogamie pe aceasta cale,e un pas inainte fata de frecventarea bordelurilor de lux sau jegoase,pe ascuns,de catre barbati.

Misandrism, sau cum se numea treaba asta?
[/U]
intuiesc ce vrei sa insinuezi,dar nu e cazul.dealtfel,nici femeile nu sunt mai prejos.si ele renunta la monogamie uneori si poate la fel de usor ca si barbatii.deci, trebuia de prima data sa le mentionez.

miercuri
15 Jun 2011, 19:50
si da, prostitutia e ilegala, la fel ca si consumul de droguri, furturile, crimele care se petrec in tara asta...;)
Si la ce ajuta ca e ilegala? In fond nu e daunatoare decat statului, care nu colecteaza nici un impozit de pe urma ei. De oprit n-ai cum sa o opresti, asa ca mai ar fi mai util sa tratezi problema in alti termeni decat sa incurajezi in continuare crima organizata din aceasta bransa, abuzurile proxenetilor, riscurile de raspandire a unor boli cu transmitere sexuala etc.? Nu e mai cerebral si mai uman sa alegi raul mai mic?

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 20:01
ok, si in opinia ta cum crezi ca ar trebui tratata problema asta?:-/

danonino
15 Jun 2011, 20:13
Care e definitia sexului si a prostitutiei? Ma refer daca sunt definite in vreo lege, cod penal etc.

AndreiStefan
15 Jun 2011, 20:18
ok, si in opinia ta cum crezi ca ar trebui tratata problema asta?:-/

sa se legalizeze odata! sa primesti bon fiscal dupa fiecare "vizita" ca sa-l poti deconta pe firma. Eventual sa existe si "team building" in asemenea localuri...atat pentru personalul masculin cat si pentru cel feminin. :-?

indiferrent
15 Jun 2011, 20:32
Nu merge ca vine nea popica cu enoriasii lui, buni crestini care nu iau in desert numele domnului, protesteaza si dispare orice tentativa de lege in sensul asta. Nea popica n-are treaba ca doar ii place sa mearga la fetite, dar ce face cu enoriasii? Ei sunt buni crestini si il ajuta mereu la cutiuta pentru masinuta si casuta. Si cum enoriasii astia, idoli ai crestinismului ( consumatori fideli de pacat si rahat) sunt o majoritate, cine isi permite sa piarda voturi propunand cu adevarat o lege care sa puna putin la punct avalansa asta de prostitutie de la noi? Poate s-ar incumeta si pe la noi prin parlament cineva, dar sa fie nevoie de ceva acolo..niste cipuri, stiu eu, orice care trebuie cumparat pe banii statului si sa valoreze cateva milioane.

indiferrent
15 Jun 2011, 20:49
si ca sa fiu on: cred ca multi din sustinatorii swingului, care nu au practicat swingul, ar trebui sa faca diferenta dintre fantezie si act in sine. e uriasa.

rvn
15 Jun 2011, 20:52
si ca sa fiu on: cred ca multi din sustinatorii swingului, care nu au practicat swingul, ar trebui sa faca diferenta dintre fantezie si act in sine. e uriasa.

uau! nu se putea spune mai bine decat atat.
ne inchipuim multe,dar cand e vorba de a le pune in practica,socoteala se schimba.revenim cu picioarele pe pamant.

L.E.poate ar trebui sa ne aducem aminte de "propunere indecenta".nu era vorba de swing si nici de vreo orgie.dar ceva din ce se discuta aici,cred ca se regasea in film.pana la urma,nici milionul de dolari n-a fost de-ajuns ca sa plateasca orgoliul masculin ranit.

indiferrent
15 Jun 2011, 21:43
Cand iubesti, oricat de multe nebunii si perversiuni ar debita capusorul tau, e greu, e foarte greu. Pentru a savarsi actul, in afara perversiunii sexuale, ai nevoie de o perversiune de caracter, pentru ca e nevoie de ceva tupeu acolo si s-ar putea, daca nu il ai, in timpul "actiunii" precum si dupa savarsirea ei, sa ai mari suprize neplacute. N-am nimic impotriva lor, fiecare face ce vrea cu viata lui, iar daca nu-i afecteaza emotional si considera ca, dimpotriva, ii poate ajuta, nu vad de ce n-ar face-o. Totul depinde de caracter, nu de fanteziile si dorintele sexuale, perversi suntem aproape toti. Cred ca cele mai mari defecte si tampenii ale unei relatii sunt orgoliul si gelozia, dar sa-mi vad nevasta calarita de vreo doi cocosei...poate inainte multi zic: "ce mai conteaza, important e ca imi pica si mie ceva nou, experimentez", dar cand esti acolo s-ar putea sa iti vina sa fugi acasuca. Repet, cred ca tine de caracterul tau ca om, nu de cel sexual.

rvn
15 Jun 2011, 21:55
pai, ne reintoarcem la OGLINDA?
sau mai bine sa ne reamintim de film?
de fapt, de filme...."cu ochii larg deschisi" e cel mai bun exemplu in acest sens.

indiferrent
15 Jun 2011, 21:59
pai nu are nici o treaba cu swingul. acolo e vorba de prostitutie. de lux :))). swingul include cupluri.

indiferrent
15 Jun 2011, 22:04
daca ii dadea milionul si o tanti redford lui woody, cine stie, poate iesea ceva:P

rvn
15 Jun 2011, 22:05
Cred ca cele mai mari defecte si tampenii ale unei relatii sunt orgoliul si gelozia, dar sa-mi vad nevasta calarita de vreo doi cocosei...poate inainte multi zic: "ce mai conteaza, important e ca imi pica si mie ceva nou, experimentez", dar cand esti acolo s-ar putea sa iti vina sa fugi acasuca. Repet, cred ca tine de caracterul tau ca om, nu de cel sexual.

la asta m-am referit si eu.
e vorba tot de moralitate si fidelitate.un cuplu adevarat le respecta.si n-are nevoie de swing.
a...si daca are...atunci poate ar trebui ca pe certificatele de nastere ale plozilor sa fie trecute mai multe optiuni la rubrica "numele tatalui"...asa,ca sa fie siguri ca cineva ii va vrea in gradina lui.

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 22:14
mi-a revenit in minte imoralitatea de care vorbea rvn... sincer, cat de morala e prostitutia? adica, lumea considera prostitutia morala si vrea sa se legalizeze dar nu e de acord cu swingul?

what's wrong with you people?:((
prostitutia e un focar de infectie... fetele sunt pline de boli, sunt vai de capul lor... swingul e curat.
prostitutia e dura... fetele sunt batute, sunt batjocorite. (chiar si la nivel inalt), swingul nu
prostitutia e josnica... e nedemna. e... :-S

si totusi, suntem de acord cu ea... bravooosss... thumb up for you people... you've just soohted me in the brain with this opinions... :|

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 22:19
Cred ca cele mai mari defecte si tampenii ale unei relatii sunt orgoliul si gelozia, dar sa-mi vad nevasta calarita de vreo doi cocosei...poate inainte multi zic: "ce mai conteaza, important e ca imi pica si mie ceva nou, experimentez", dar cand esti acolo s-ar putea sa iti vina sa fugi acasuca. Repet, cred ca tine de caracterul tau ca om, nu de cel sexual.

la asta m-am referit si eu.
e vorba tot de moralitate si fidelitate.un cuplu adevarat le respecta.si n-are nevoie de swing.
a...si daca are...atunci poate ar trebui ca pe certificatul de nastere al plozilor sa fie trecute mai multe optiuni la rubrica "numele tatalui"...asa,ca sa fie siguri ca cineva ii va vrea in gradina lui.

parca am mai intebat... adu-mi argumente ca swingul e imoral. inca nu le-am primit... adu-mi argumente ca swingul inseamna infidelitate. inca nu mi-ai raspuns...

cat despre faza cu plozii, daca tu crezi ca traim in anii 20 si inca nu s-au inventat prezervativele, imi pare foarte rau sa te dezamagesc dar ele exista si swingul NU se practica FARA.;)


am impresia ca se confunda anumite definitii, termeni, chestii pe aici... si am impresia ca unii vorbesc in necunostinta de cauza. chiar daca nimeni de aici nu a practicat swingul (banuiesc), poate ar fi frumos ca macar la nivel teoretic sa va faceti temele. ;)

rvn
15 Jun 2011, 22:22
cat despre faza cu plozii, daca tu crezi ca traim in anii 20 si inca nu s-au inventat prezervativele, imi pare foarte rau sa te dezamagesc dar ele exista si swingul NU se practica FARA.;)

ha ha ha..
se mai practica ceva fara????eu nu cred.

indiferrent
15 Jun 2011, 22:32
mi-a revenit in minte imoralitatea de care vorbea rvn... sincer, cat de morala e prostitutia? adica, lumea considera prostitutia morala si vrea sa se legalizeze dar nu e de acord cu swingul?

what's wrong with you people?:((
prostitutia e un focar de infectie... fetele sunt pline de boli, sunt vai de capul lor... swingul e curat.
prostitutia e dura... fetele sunt batute, sunt batjocorite. (chiar si la nivel inalt), swingul nu
prostitutia e josnica... e nedemna. e... :-S

si totusi, suntem de acord cu ea... bravooosss... thumb up for you people... you've just soohted me in the brain with this opinions... :|
e total aiurea ce zici tu mai dragonica :)). cine a zis ca e de acord cu prostitutia? am zis ca sunt de acord sa se legalizeze. nu inteleg faza cu focarul de infectie. pai tocmai de asta sa se legalizeze pentru ca e focar de infectie. legalizarea ar insemna automat disparitia problemelor de care vorbesti tu in ceea ce priveste prostitutia. sau macar diminuarea lor. nu iti inteleg ideea. tu credeai ca toti cei care au zis pana acum ca vor legalizarea prostitutiei, au facut -o pentru ca ei considera ca e o treaba morala?

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 23:02
ok, atunci hai sa o luam pe partea cealalta... prostitutia nu e morala, insa, trebuie legalizata pentru ca numai asa se poate rezolva problema ei, corect?

si cu toate astea, prin simplul fapt ca dorim legalizarea ei, chiar daca pare ultima solutie, fara sa vrem, o acceptam... corect?

si acum, daca noi acceptam prostitutia pentru ca vezi-Doamne e prea raspandita ca sa fie eradicata, de ce nu se poate accepta si swingul?

White1
15 Jun 2011, 23:06
Una e sa accepti si alta e sa practici. Nu cred ca a zis cineva pe aici ca ar trebui interzis.

indiferrent
15 Jun 2011, 23:10
pe mine ma intrebi? eu nu am zis ca nu accept swingul, am zis ca nu l-as practica, mai ales in conditiile in care imi iubesc partenera sau nevasta. poate sa-l practice oricine, am si zis, daca nu ii afecteaza, ba,dimpotriva, ii ajuta, e foarte bine, sa-i dea bataie.

dragonfly_drk
15 Jun 2011, 23:19
Una e sa accepti si alta e sa practici. Nu cred ca a zis cineva pe aici ca ar trebui interzis.

nu a zis nimeni ca trebuie interzis insa unele persoane au fost total impotriva lui... vizibil, pe fata. in fine, nu judec si nu critic... fiecare cu opiniile lui. eu raman la parerea ca atata vreme cat existenta swingului nu imi afecteaza cu nimic viata, nu am de ce sa fiu impotriva lui... si nici sa ma dau cu pumnul in piept ca ar fi imoral sau faze de genul. pentru ca din moment ce nu l-am practicat, nu am de unde sa stiu ce e acolo cu adevarat si nici cat de imoral este... si banuiesc ca si cei care il considera imoral nu au nicio baza in afirmatia lor... tocmai pentru ca nici ei nu l-au practicat. totul ramane doar la nivel de teorie... iar adevarul? well... nu o sa il stim niciodata... and I really hope that.:))

@indiferrent: okay, i've got it... merci ca m-ai lamurit...

and i really think this case is closed. acum, tot ce mai ramane e sa discutam si pe baza filmelor... cat de mult credem ca ele reflecta opiniile care s-au creeat in jurul swingului si cat sunt de artistice, realiste... au fost facute ca un mijloc de avertizare, documentare sau ca sa starneasca curiozitatea?

Disciple
18 Jun 2011, 22:47
AmiloX ori te calmezi si ramai pe for', ori invers si zbori! Clar?

new_life77
07 Aug 2011, 12:12
...oameni buni, sunt diferente uriase intre ce vb voi aici si ce se intampla in viata de swinger. Nu-i atata bataie de cap, nimeni nu sta sa desfaca firul in 14 cum face-ti voi! Noi pur si simplu ne traim viata, impreuna,in cuplu, in familie impreuna cu alte cupluri. noi avem 2 copii, aratam ff bine si facem asta. Ce va stresati asa...nu o mai dati cu moralitatea in sus in jos ca va pot da exemple multe de lucruri mult mai imorale decat un lucru acceptat intre sotii. Nu stiu cati ani aveti sau ce lucrati dar de exemplu noi suntem ea-avocat, eu-manager, culti, in jur de 35 ani... si facem swing de 6 ani, nici nu ne-am imbolnavit, nici nu am pus copii pe numele la altii, nici nu avem frustrarii si bazaconi in cap...nu facem zilnic asta, dar nici o data pe an...ce vreti sa stiti? intrebati-ma dar fara intrebari venite din frustrare sau rea credinta! Va urez minte limpede si oameni buni traiti-va viata. O zi buna! :)

rvn
07 Aug 2011, 12:47
@new-life,
am o intrebare pt.tine:
la ce esti manager?
si o constatare pe marginea textului scris de tine:
o persoana care pretinde ca este culta,sau cel putin are un nivel de educatie ridicat,nu comite greselute de ortografie ca acelea care se vad tine.
doamna avocat, poate este amatoare de swingareala,nu zic nu,dar eu, daca as fi in locul ei,as prefera intai si intai,sa scrii corect romaneste.

dragonfly_drk
07 Aug 2011, 15:01
ce vreti sa stiti? intrebati-ma dar fara intrebari venite din frustrare sau rea credinta! Va urez minte limpede si oameni buni traiti-va viata. O zi buna! :)


din cate stiu eu, o regula a swingului e sa nu dai detalii cu privire la viata de swing, etc. iar tu spui ca putem sa te intrebam orice... asta inseamna ca nu practici cu adevarat "sportul" asta ci e doar asa, la nivel de "prietenii din spatele blocului", hai sa ne laudam, hai sa nu stiu ce. ;)

FreakDoll
07 Aug 2011, 19:00
@new-life,
am o intrebare pt.tine:
la ce esti manager?
si o constatare pe marginea textului scris de tine:
o persoana care pretinde ca este culta,sau cel putin are un nivel de educatie ridicat,nu comite greselute de ortografie ca acelea care se vad tine.
doamna avocat, poate este amatoare de swingareala,nu zic nu,dar eu, daca as fi in locul ei,as prefera intai si intai,sa scrii corect romaneste.

Buna asta! =))=))=))

cristi88
08 Nov 2011, 00:28
Cine spune ca swingul este normal intr-un cuplu solid, se minte si pe el si pe ceilalti. Nici un om normal cu demnitate si stima de sine, cu constiinta si ratiune, cu respect pentru sentimentele lui, nu si-ar da iubita/iubitul la impartit cu altcineva. Contravine firescului. Daca nu exista atasament profund in cuplu, atunci totul este permis, inclusiv swingul

p.s De cand si pana unde poate fi numita o activitate sexuala ''mod de viata'''? Daca maine apare un trend gen masturbare reciproca pe intuneric in club, e mod e viata ?

Yoga e mod de viata
Veganismul e un mod de viata

Swingul e doar sex.



Mai jos este un link un care imi exprim parerea despre swing intr-un mod mai plastic.

http://romaniasluga.blogspot.com/2011/02/swing.html

dragonfly_drk
08 Nov 2011, 20:23
cristi, nice blog. Îmi place la nebunie sinceritatea cu care scrii. Cu toate astea, swingul nu e o modalitate de viaţă şi nici nu implică întotdeauna futai propriu-zis. Partenerii pot liniştiţi doar să discute sau să joace remmi dacă asta le pofteşte inima. Depinde cum se înţeleg. Acu, mnoh, ce să zic. despre faptul că nu e bine să îţi laşi muierea şi alea alea, s-a mai discutat. fiecare e liber până la urmă să facă ce vrea în ograda proprie. Iar dacă ambii parteneri sunt de acord, nu văd unde e problema. Tu zici că bărbatul îşi oferă femeia altuia. Păi, nu e aşa. Că femeia aia nu e dată cu forţa ci e şi ea de acord. Asta nu e prostituţie, e pur şi simplu distracţie. Şi în plus, nu numai ea e "dată" altora, că şi bărbatul se cuplează. E un fel de înşelare reciprocă a doi parteneri care se ţin de mână în timp ce fac asta. Acu' că unii sunt de acord cu asta şi le mai şi place, e fix alegerea lor şi pe tine nu te afectează nu nimic decizia asta. Nu ţi-a furat nimeni nevasta din cauza lor, aşa că lasă-i pe ei să trăiască în lumea lor şi restul în a restului şi aşa mai departe. Suntem toţi oameni, suntem diferiţi, fiecare cu concepţiile lor şi nu avem niciun drept să judecăm ce fac alţii atâta timp cât nu ne deranjează pe noi în mod direct. Înţelegi, măria ta?

cristi88
08 Nov 2011, 21:14
Domne, eu nu sunt impotriva swingului si chiar nu ma deranjeaza cine si cum practica asa ceva. Este doar enervant felul in care swingul e prezentat si promovat, ca si cum ar fi o noua terapie, practicata de cupluri formate din oameni intelectuali si ''deschisi la minte'' O sa-ti descriu psihologic cele 3 categorii de oameni care practica swingul.

1. Cuplurile plictisite, cu vechime, cu pasiunea si atractia stinsa. Nu au curajul sau posibilitatea sa se desparta si sa lase in urma ani de zile de amintiri si eventual un copil, asa ca prefera o cale de mijloc. Decat sa se insele reciproc si sa duca o viata dubla mai bine apeleaza amandoi la swing si astfel se mai elibereaza din acea presiune si monotonie sexuala care a pus stapanire pe viata lor. Totusi lucrurile nu vor fi ca la inceput.

2. Barbatii/ femeile ale caror sentimente nu mai starnesc acel instinct de posesiune. In general acestia sunt oameni care nu pot iubi cu adevarat sau nu vor sa iubeasca.

3. Cuplurile libertine, eventual fuck buddies, care sunt impreuna doar de frica singuratatii sau pentru distractie

Repet, swingul nu poate exista intr-o relatie cu adevarat solida si sanatoasa, in care sentimentele si pasiunea inca domina.Cine afirma contrariul ( si din pacate sunt multi ) are o grava problema de autocunoastere sau de intelegere a unor notiuni simple

dragonfly_drk
09 Nov 2011, 20:06
Este doar enervant felul in care swingul e prezentat si promovat, ca si cum ar fi o noua terapie, practicata de cupluri formate din oameni intelectuali si ''deschisi la minte'

Păi, şi homosexualismul sau lesbianismul sunt promovate puternic în ultima vreme şi lumea a început să le accepte. Pentru că merge pe principiul; "Asta e. Nu îi putem opri, facă ce vor. Când îi vedem la ştiri, schimbăm canalul." Exact aceeaşi chestie o să se întâmple şi de fapt, se întâmplă şi cu swingul. El există şi trebuie acceptat. Iar dacă cei care îl practică sau îl susţin, îl mai şi promovează, e fix problema lor. Noi putem doar să refuzăm informaţia. Şi chiar nu înţeleg... dacă te deranjează atât de tare, de ce nu eviţi publicitatea swingului? Crezi că dacă te revolţi lumea nu îl va mai practica? Ba chiar, prin revolta ta, vei atrage şi mai mulţi curioşi care vor să vadă despre ce e vorba. Cea mai bună soluţie ca să scapi de lucrurile cu care nu eşti de acord sau te enervează e indiferenţa. Crede-mă, e mult mai sănătoasă şi mai practică. :)

cristi88
10 Nov 2011, 01:23
Ei da ignor informatia, nu ma consum ptr fiecare deviere de la firesc. Dar e dreptul meu constitutional ca si sociopat sa rad de anumite lucruri :D

AdamWorth
22 Dec 2016, 10:37
Ei da ignor informatia, nu ma consum ptr fiecare deviere de la firesc. Dar e dreptul meu constitutional ca si sociopat sa rad de anumite lucruri :D
Asta-i o atitudine sanatoasa. Respect! :D
________________________________
Adam
Solutii afaceri (http://innovationpartner.ro/solutii/sap-business-intelligence/)

victor_homescu
30 Oct 2017, 09:48
Acest thread trebuia închis de mult.Nu are legătură cu filmul.Ocupă spaţiu inutil.