PDA

View Full Version : Filme atat de proaste ca au devenit cult movies


theoreme
15 Apr 2011, 15:50
Un exemplu ar fi The room. Este cel mai infiorator de prost film pe care l-am vazut vreodata. A devenit film cult, atat de prost este. Actrita principala a fost gasita de regizor (care e si personajul principal, ci producatorul, ci scenaristul, si regizorul, o minunatie de om) la autobuz, venea de undeva din provincie cu rata, cum ar veni. Joc atat de execrabil la toti actorii si replici atat de proaste (You're tearing me apart, Lisa! ) incat nu ai cum sa nu-l adori. Il recomand din toata inima mea estetica.

Windom
17 Apr 2011, 09:33
La categoria asta Ed Wood rulz. Si, dupa Avatar, Mr. Cameron, Ed Wood-ul zilelor noastre.:x

theoreme
17 Apr 2011, 11:20
:)) (LOL at Cameron)

Cristina_
17 Apr 2011, 11:26
La categoria asta Ed Wood rulz. Si, dupa Avatar, Mr. Cameron, Ed Wood-ul zilelor noastre.:x


Avatar a fost un film mediu , in nici un caz capodopera! Norocul lui a fost ca avut parte de un marketing agresiv cu care a fost mult promovat.

theoreme
17 Apr 2011, 21:45
Pt mine Avatar a fost un film de entertainment bun. Tre sa recunosc. stiu ca cei care au cultura filmului SF au fost iritati de preluarea usor nesimtita a unor teme vechi de cateva zeci de ani (pocahontas s.a.), lucru care i-a impiedicat sa mai savureze cu placere Avatar, insa pt ca mie imi lipseste cultura SF, am putut sa ma bucur de film, asa, frivol, nediscriminat sau ignorant. Dar nu stiu, chiar poate zice cineva cu mana pe inima ca filmul e atat de prost incat e cool? :)

Windom
18 Apr 2011, 07:36
Pai nu trebuie sa ai o "cultura a filmului SF" pentru a observa ca Avatar(d)-ul a plagiat la greu. Trebuia sa fi vazut doar Dances with Wolves. Referitor la prostie si la cool, in cazul de fata e vorba mai precis de prostie & (in)cooltura. Cinematografica. Si un afront adus cele-i de-a 7-a Arte, atunci cind afirmi ca un video game e cinema. Pentru ca Avatar(d)-ul asta e - un joc video - de la personajele de carton si pina la grotescul kitsch al imaginilor. Asadar, nu, nu e cool filmul, e cool insa faptul ca JC a ajuns la nivelul lui Ed Wood. And I cannot wait to see what's next...

theoreme
18 Apr 2011, 10:19
Bine, dupa parera mea si rocky show intra aici si Conan Barbarul. Mai ales Conan, este absolut rizibil desi nu a ajuns cult movie, ci doar un film foarte cunoscut. Nu?

Ah, si sa nu uitam, Faster pussycat, kill, kill!

PoliFanAthic
03 Aug 2011, 15:54
Am scris un articol pe cand eram la universitate despre niste filme din seria "so bad, it's good", precum From Justin to Kelly, Manos the Hands of Fate si Alone in the Dark II.

Intre timp am vazut si Troll I si II, cel din urma fiind o aventura completa, cu un documentar aparut anul trecut (Best Worst Movie) in care unul din vedetele filmului cauta sa exploreze efectul cult al Troll II, precum si ce mai fac ceilalti "actori" care au desavarsit acea capodopera.

De fapt, documentarul mi s-a parut tare trist, o aventura intr-o lume a ciudateniei si neimplinirii care evidentiaza ca dincolo de sfera limitata in care un film este adulat dintr-un motiv sau altul, restul lumii este indiferenta de "exercitiul artistic esuat" pe care ti-ai lasat amprenta.

Malombra
10 Feb 2012, 20:23
Roger Corman - Creature from the Haunted Sea 1961

monstrul-șef arată ca lady gaga în zilele ei proaste. filmul e atât de prost, că mi-a plăcut instantaneu. un tip o face pe agentul, dar sunt așa haioase machismul lui și mustața care îi tot cade, că m-am gândit că borat nu avea de unde se inspira din altă parte. normal, se nimerește pe o insulă. de acolo, prelingându-se de după palmieri, apare o mamă cu o fiică îmbrăcată impecabil, totul produs de manufactură: se pare că atunci când omul are contactul nebruiat cu natura, el își dezvoltă un al șaselea simț în privința intuirii modei momentului din marile metropole. filmul e tras de păr, dar e conștient de acest lucru and goes with it, se încheagă un soi de rivalitate impredictibilă între creatura marină și narațiune : care dintre ele e mai dezlânată și mai improbabilă. roger are marele talent de a face un film imposibil fără a cădea în balta atât de navigată a suprarealismului, fie el și de duzină. e ilogic în sensul în care e ilogic mirabilul, categorie definită de le goff în imaginarul evului mediu. știu că e grotesc să alătur pe le goff cu corman, dar eu la asta m-am gândit când am văzut filmul , la acel gen de atemporalitate și semi-implauzibil pe care îl găsești în parabole.
. monstrul e înduioșător de hand-made și probabil că era asamblat din resturi de la vreo fabrică de textile. pentru că filmul era alb-negru, nu am reușit să disting dacă tricotajele se decoloraseră sau nu în apă. filmul e considerat unul dintre cele mai proaste din istoria (cunoscută) a filmului, dar se știe că nea corman era foarte relaxat și nu avea veleități de dreyer. o fi citit vreo traducere americană a lui creangă, din care s-a ales cu maxima de bun simț că borta vântului și gura lumii n-o poți astupa. l-am văzut gratuit pe archive.org acum vreo 3 ani.

Disciple
10 Feb 2012, 20:45
Cred ca Roger Corman a fost producator la asta.

Malombra
10 Feb 2012, 21:49
da, produs și regizat.

http://cheapstheycome.files.wordpress.com/2011/03/creature-from-the-haunted-sea-poster.png

țucă-l muma de simpatic

http://horrornews.net/wp-content/uploads/2010/08/Creature-From-The-Haunted-Sea-montage-1.jpg

epal
29 Sep 2013, 20:46
Tocmai am fost la cinema si am vazut unul din cele mai proaste filme care exista.:) (http://convenient.mfirma.ro/) Nu stiu daca mi-a lasat impresia asta pentru ca eram eu cu fundu-n sus sau chiar a fost incredibil de prost facut/regizat etc. Se numeste "Mama", eu am crezut ca ma duc la un film de groaza la care sa tremure chilotii pe mine but i was WRONG. :(( (http://mfirma.ro/domenii_new.html)Cinematograful gol, si incepe filmul ca in genericul de la scooby doo, cu umbrele alea care se vroiau a fi o umbrele unei creaturi ingrozitoare. In final, speri sa moara cat mai dramatic posibil careva sau sa se salveze intre ei cumva, in vreun fel interesant but NOT GONNA HAPPEN!>:) (http://mfirma.ro/linkuri-sponsorizate-pozitionare_new.html)

paulgon
13 Aug 2014, 07:14
Si Bad Taste, de Peter Jackson(ce-i drept- e facut prost intentionat). Ce poate fi mai palpitant decat extraterestrii care rapesc oameni pentru un lant de fast food intergalactic?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/9f/Bad_taste_poster.jpg

SmurfK
07 Jan 2015, 19:19
aaaaaaaaaaaaaaaaa