View Full Version : Din culise ...
Titanic (1997)
- Costurile de 200 de milioane de dolari ale filmului au depasit costul Titanicului adevarat.
- Dupa filmari, ramasitele platoului in marime naturala au fost vandute la fier vechi.
- In timpul filmarilor, Kate Winslet a facut pneumonie.
Veronica (1972)
- Actorul brasovean Cristian Popescu a dat voce motanului Danila (interpretat de Dem Radulescu) si soarecelui Aurica (jucat de George Mihaita).
- Lulu Mihaescu, interpreta Veronicai a purtat peruca in film. Era prea complicat sa-i aranjeze parul zilnic si producatorii au comandat o peruca din par natural in Paris, la cel mai bun peruchier francez. Sacrificata a fost insa propria podoaba capilara, pentru ca peruca sa i se fixeze mai bine.
Baltagul (1969)
- Acceptat si apoi refuzat de Pintilie, “Baltagul” a incaput pe mainile regizorului Mircea Muresan, care a inceput cu o distributie romaneasca, pentru ca in final sa fie o coproductie, sub aceeasi regie.
- In “Baltagul”, singura secventa care i-a deranjat pe vigilentii cenzori comunisti a fost cea a inmormantarii lui Nichifor Lipan. “Comunistii nu ii iubeau pe popi. Norocul a venit din partea unui inalt responsabil, absolvent de seminar teologic. A fost o inmormantare in toata regula, la care au participat, din proprie vointa, peste o suta de tarani autentici din zona Vatra Dornei”, povesteste amuzat regizorul Mircea Muresan.
- Pentru ca producatorul a vrut neaparat ca rolurile principale sa fie jucate de doi actori italieni, Mircea Muresan a cerut-o pe Sofia Loren. Actrita a fost fascinata, dorind sa o joace pe Vitoria Lipan, chiar daca era insarcinata in luna a sasea. Pana la urma s-a ajuns la concluzia ca lucrurile s-ar fi putut complica. In aceste conditii a fost preferata Margherita Lozano, cunoscuta ca una dintre marile doamne ale cinematografiei.
- Regizorul Mircea Muresan povesteste ca Lozano a fost atat de patrunsa de rol, incat “a umblat prin Vatra Dornei imbracata in port popular, cu sumanul Vitoriei Lipan, pe care pana la urma l-a si cumparat.
- Folco Lulli a jucat alaturi de mari vedete ale cinematografiei, precum Jean Marais, Marcelo Mastroiani si Louis de Funes. La doua luni dupa “Baltagul “, actorul italian s-a stins din viata, rapus de un stop cardiac. A fost ultimul sau film.
Nea Mărin Miliardar (1979)
- Premiera a avut loc in februarie 1980
- A avut in jur de 20 de milioane de spectatori
- La “Nea Marin miliardar” am filmat totul in 32 de zile”, sustine Sergiu Nicolaescu.
Alexander (2004)
- Colin Farrell si-a scrantit glezna in timpul filmarilor, cazand de pe o scara.
- Val Kilmer s-a ingrasat cu peste 20 de kilograme, pentru a intra in "pielea" Regelui Filip
- Val Kilmer a fost supus zilnic unei ore de "tortura" la machiaj, pentru a fi transformat intr-un personaj mai batran decat este el in realitate si pentru a i se realiza cicatricea pe care Filip o are la ochiul drept, pierdut intr-o batalie.
Gone with the Wind (1939)
- Au existat zvonuri că memorabila scenă în care Rhett o ia în brațe pe Scarlett și o iubește împotriva voinței ei l-a înfierbântat atât de tare pe Clark Gable (care a trebuit să o ducă pe Vivien de 14 ori în brațe pe scările parcă nesfârșite), încât acesta ar fi încercat să o violeze, în culise, pe atrăgătoarea sa parteneră. Întregul incident ar fi fost povestit peste ani chiar de Vivien Leigh unor prieteni, și este amintit în cartea „Frankly, My Dear…”, scrisă de Molly Haskell.
Toate pînzele sus! (1977)
- Echipa de filmare, fara actori, a ajuns pana in Brazilia, cu un mineralier luat la “ia-ma, nene”; pe drum s-au tras cadrele exterioare, care apoi au fost inserate in film, din Istanbul, Atena, Pireu, Marsilia, Saint-Malo, Rio de Janeiro.
- Cainele Labus (in carte: Negrila) a fost ales tot de regizor. Dupa ce cainele dresat “distribuit” initial l-a muscat de mana, regizorul si-a adus cainele sau de acasa, o corcitura fara nici o ora de dresaj. In schimb, era inteligent, asculta si executa orice rugaminte venita din partea regizorului si a stapanului sau.
- Filmul s-a difuzat prima oara la tv pe 15 martie 1977. Besoiu si sotia lui de atunci locuiau la Muresan, dar cum casa acestuia se daramase la cutremur, stateau toti la Irina Petrescu. Au vazut impreuna primul episod. A fost o premiera trista.
Moromeţii (1988)
- Victor Rebengiuc n-a vrut sa fie Moromete pentru ca nu stia cum sunt taranii. A acceptat cu chiu cu vai sa fie taran, pentru ca in primele zile sa dea bir cu fugitii de pe platoul de filmare. Nu suporta ideea sa stea in Alexandria, la aproximativ 80 de kilometri de satul Talpa, unde aveau loc filmarile. Cu atat mai mult cu cat fusese cazat intr-un hotel “dotat” cu gandaci, muste si tantari. “Imi era frica ca nu-l pot face pe Moromete. Pana la urma, l-am facut si nu-mi pare rau. E un rol de care ma bucur foarte mult”, recunoaste acum actorul.
- Initial, regizorul Stere Gulea a vrut sa-l distribuie pe Gheorghe Dinica in rolul lui Ilie Moromete, iar Victor Rebengiuc trebuia sa fie Nae.
- Cu multa greutate s-a facut rost de salcamul din ograda lui Moromete. S-au gasit doua case apropriate, cea a lui Balosu si cea a lui Moromete, care erau nelocuite, dar n-aveau salcam in curte. Desi s-a iscat un mare scandal cu cei de la productie, a fost adus unul tocmai din Alexandria.
- „Cumparam paine din Bucuresti si le aduceam taranilor din Talpa. Stiau ca vin cu paine si ma asteptau” . (Victor Rebengiuc)
Mercutio
25 Mar 2011, 22:34
Moromeţii (1988)
- Initial, regizorul Stere Gulea a vrut sa-l distribuie pe Gheorghe Dinica in rolul lui Ilie Moromete, iar Victor Rebengiuc trebuia sa fie Nae.
Gheorghe Dinica ii marturiseste Eugeniei Voda in emisiunea Profesionistii de ce a refuzat rolul lui Moromete. de la min. 4:50
http://www.youtube.com/watch?v=UJtvCsrn_Bc&feature=related
in treacat fie spus, sunt excelente emisiunile realizate de Eugenia Voda, atat Planeta Cinema, cat si Profesionistii. in plus cineva de treaba le-a postat pe youtube.
Sidewalks of London (1938)
- Vivien Leigh (interpreta lui Libby) îl evita în culise pe dizgrațiosul Charles Laughton (interpretul lui Charles Saggers), care era prea masiv, având o constituție de „bolovan”. De asemenea, lui Vivien îi era oroare să se sărute cu actorul, cerând să fie scoasă din scenariu orice scenă de dragoste cu el, astfel că s-a ajuns doar la un sărut scurt, pe obraz, plasat abia la sfârșitul filmului.
Drumul oaselor (1980)
- Margelatu isi face aparitia in “Drumul oaselor” intr-un galop nebun, starnind praful in urma sa. Putini stiu insa ca cel ce calareste nu este Florin Piersic, ci actorul Adrian Stefanescu, care interpreteaza in film rolul lui Sfranciog. Nici calul nu este acela pe care Piersic apare in toate cele sase episoade: Despot este un cal saritor, cu o coama bogata, adus de la clubul Steaua. Cel din generic are coama taiata. Actorul Stefanescu povesteste ca Piersic nu a putut ajunge in acea zi la filmari, in Muntii Macinului, iar calul lipsea si el. “Nu era nici o asemanare intre mine si Florin, eu cu barba neagra, el cu ea blonda. La un moment dat s-a ridicat borul palariei si mi se vede nasul acvilin. Au reusit sa acopere - imaginea genericului e mai maronie, mai neclara.”
Seria “Twilight”
- In timpul filmarilor la “Eclipsa”, actorii n-au avut voie sa se bronzeze. In pauze, stateau numai sub umbrele.
- După filmarile de la “Eclipsa”, Taylor Lautner si-a cumparat prima lui masina: un BMW negru, care a costat 70.000 de euro.
- Taylor Lautner, cel care în film il interpreteaza pe Jacob, a primit pentru rolul din “Eclipsa” un onorariu de 6.000.000 de euro.
- Platourile de filmare din Canada erau zilnic invadate de fani. Adesea, trebuia sa intervina politia. Robert a declarat: “Ma simt incomod cand e necesar sa fiu transportat cu paza. Nu ma simt special si nu-mi place cand ceilalti au probleme din cauza mea”.
- In timpul unei scene de lupta, din greseala, Kellan Lutz, vampirul Emmett Cullen l-a lovit tare pe Jackson Rathbone. Acesta din urma a fost dus la spital, pentru a se asigura ca nu are o comotie cerebrala. Din fericire, a scapat cu o vanataie.
- Pe platourile de filmare de la “Eclipsa” s-a aflat un personaj mai fioros decat vampirul Riley (Xavier Samuel). “Zilnic venea in vizita un raton. Cand am vrut sa-i fac o poza, a sarit pe mine si m-a muscat de deget. Probabil imi voia sangele”, glumeste Xavier.
Miracle on 34th Street (1947)
- Producatorul filmului a insistat ca filmul sa fie lansat in luna mai, crezand ca vara filmul e vizionat de mai multi oameni. Departamentul de matketing a primit dificila sarcina de a anunta lansarea pe piata a unui film despre Mos Craciun fara ca publicul sa stie ca era vorba despre acest lucru!
It's a Wonderful Life (1946)
- In filmele anilor 40 ca decor de zapada se folosea ... popcorn! Actorii cand paseau pe acest popcorn, zgomotul era atat de puternic, incat nu se puteau inregistra corespunzator dialogurile din film. Frank Capra a dat dispozitie celor de la efecte speciale ca pentru acest film sa produca o zapada artificiala corespunzatoare. Rezultatul a fost o „zapada chimica” in care fulgii de zapada artificiali erau purati in aer cu ajutorul unui ventilator.
Pistruiatul
- Costel Baloiu, interpretul personajului Pistruiatul, mergea aproape zilnic, cu gasca lui de prieteni, la cinematograful din cartier, unde priveau, cazuti in admiratie, filmele cu Clint Eastwood. Intr-o zi, plecase de acasa cu prietenii sa vada “Pentru un pumn de dolari”. In fata cinematografului unde rula filmul a constatat, cu tristete, ca acesta fusese inlocuit cu altul. A luat o “Informatia” sa vada ce altceva demn de privit mai era prin oras si, rasfoind ziarul, a vazut anuntul: “Centrala Romana de Film, in colaborare cu Televiziunea Romana cauta baieti cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani pentru realizarea primului serial color de televiziune “. S-a dus, in gluma, oricum n-aveau altceva mai bun de facut.
- Dupa proba de text, Costel a fost vopsit, ca sa se vada cum ar da la camera cu parul roscovan. Cand l-a vazut intrand pe usa cu coafura “de dizeuza”, mama s-a speriat. A doua zi cand a mers la scoala, diriginta l-a dat afara din clasa, pentru ca nu fusese informata ca va avea un viitor star la ore. Iar in drumul de intoarcere spre casa, calatorii, revoltati de culoarea stranie a pletelor lui, l-au dat jos din autobuz, cu huiduieli: “Huo, derbedeul, uite cum e vopsit!”.
- Pentru “Pistruiatul”, Costel Baloiu a primit 85.000 de lei, o groaza de bani pe vremea aceea. Ii primea insa cu taraita si platea impozite pentru ei. La sfarsit i-au mai dat, bonus, inca 20.000 de lei pentru ca economisise din pelicula, deoarece la scenele lui nu se tragea decat o dubla...
Pacala (1974)
- “Pacala” a costat 6,8 milioane de lei. Sebastian Papaiani a primit 26.000 de lei. “Pe hartie erau 40.000. Erau banii pe 6-7 luni, nu ramaneai cu prea mult. Iti dadeau un 10 la suta din banii astia cand incepeai postsincronul “, spune Papaiani. Actorul spune ca i-a placut foarte mult rolul si ar fi vrut sa fie toata viata Pacala. Adevarata rasplata a venit insa dupa premiera, cand, potrivit lui Saizescu, prin salile de cinema au trecut aproape 20 de milioane de spectatori.
- Saizescu isi aminteste ca filmul s-a turnat abia intre ‘72 si ‘73, in nordul Olteniei, la Pausesti-Maglas, Govora, Ionesti sau Balcesti, insa nu au lipsit incidentele. “Am avut peste 200 de actori implicati. Numai in ceata lui Pacala care cautau fundul Oltului erau vreo 50-60 de actori.
- “La filmari veneau tot timpul oameni din partea locului. Imi amintesc si rad si acum de unul caruia i-am spus sa iasa din cadru. S-a uitat ala in jos, in dreapta si-n stanga, nu intelegea ce se intampla. Atata s-a dat mai in spate, ca a nimerit intr-o groapa si a cazut. Cadru inseamna rama in Oltenia si omul nu pricepea in ce rama se bagase”, rade Papaiani.
- Pentru ca in Romania nu exista tehnica necesara, trucajele din “Pacala” s-au realizat in strainatate, dar si acestea s-au facut cu peripetii. “Am incercat la Moscova si Leningrad, dar ne-au refuzat rusii. Ne-au plimbat de la unii la altii de numai si atunci, patrioti din fire fata de rusi, ucrainenii ne-au chemat la Kiev, la studiourile Dovjenco”, povesteste Saizescu.
2012 (2009)
- Nu este o fictiune, calendarul maias chiar pune “punctul pe i” in 2012;
- Pentru a conferi mai multa plauzibilitate scenelor in care toate interioarele sunt pulverizate de cutremure, echipa de productie a construit o platforma speciala care functiona pe baza de aer comprimat. Ideea era ca actorii sa urce pe ea si sa incerce sa se deplaseze…intocmai cum s-ar intampla in cazul unui cutremur autentic. Primul care si-a luat inima in dinti si s-a luat la harta cu platforma “din iad”, a fost Danny Glover, care in film joaca rolul presedintelui Statelor Unite. Acesta a urcat cu incredere si…a cazut cu si mai mult entuziasm. Drept urmare, producatorii au mai redus din “factorul de cutremur” al platformei, nu care cumva sa-si nenoroceasca distributia…;
- “Platourile au fost impresionante. Cand sunt pe ghetar, producatorii chiar au construit un ghetar masiv.” a marturisit John Cusack.
Jaws (1975)
- Rechinul folosit de Steven Spielberg in Jaws a fost destul de problematic. Pentru ca nu fusese testat in apa inainte de inceperea filmarilor, in prima zi s-a scufundat direct pe fundul oceanului. Readus la suprafata si modificat, rechinul a manifestat pe mai incolo probleme la sistemul hidraulic, oxidat de apa sarata.
The exorcist (1973)
- Încă de la filmări, despre pelicula „Exorcistul” (1973) s-a spus că este un film blestemat. Martorii de pe platoul de filmare au spus că un demon a încercat să împiedice realizarea sa.
- Vedeta, Linda Blair, a suferit o cădere nervoasă severă, iar după lansare, realizatorii au afirmat că „The Exorcist” a fost o experienţă cu adevărat înfricoşătoare, evitând să intre în detalii.
- Evenimentele negative au continuat şi în timpul proiecţiilor filmului, mulţi spectatorii au început brusc să vomite, să leşine sau au avut reacţii isterice.
Lady_Skar
03 Jun 2011, 06:51
It's a Wonderful Life (1946)
- In filmele anilor 40 ca decor de zapada se folosea ... popcorn! Actorii cand paseau pe acest popcorn, zgomotul era atat de puternic, incat nu se puteau inregistra corespunzator dialogurile din film. Frank Capra a dat dispozitie celor de la efecte speciale ca pentru acest film sa produca o zapada artificiala corespunzatoare. Rezultatul a fost o „zapada chimica” in care fulgii de zapada artificiali erau purati in aer cu ajutorul unui ventilator.
Mai fresie. Ia mai uita-te o data pe pagina de trivia a filmului (http://www.imdb.com/title/tt0038650/trivia) si o sa vezi ca scrie asa
"Films made prior to this one used cornflakes painted white for the falling snow effect."
Cornflakes inseamna fulgi de porumb, nu popcorn. Wtf!? Ca sa nu mai zic ca nu inteleg scopul thread-ului, adica traducem trivia de pe imdb ca sa ce, pentru binele forumistilor care nu stiu engleza?
It's a Wonderful Life (1946)
- In filmele anilor 40 ca decor de zapada se folosea ... popcorn! Actorii cand paseau pe acest popcorn, zgomotul era atat de puternic, incat nu se puteau inregistra corespunzator dialogurile din film. Frank Capra a dat dispozitie celor de la efecte speciale ca pentru acest film sa produca o zapada artificiala corespunzatoare. Rezultatul a fost o „zapada chimica” in care fulgii de zapada artificiali erau purati in aer cu ajutorul unui ventilator.
Mai fresie. Ia mai uita-te o data pe pagina de trivia a filmului (http://www.imdb.com/title/tt0038650/trivia) si o sa vezi ca scrie asa
"Films made prior to this one used cornflakes painted white for the falling snow effect."
Cornflakes inseamna fulgi de porumb, nu popcorn. Wtf!? Ca sa nu mai zic ca nu inteleg scopul thread-ului, adica traducem trivia de pe imdb ca sa ce, pentru binele forumistilor care nu stiu engleza?
Imi pare rau ca te dezamagesc, dar nu am tradus nimic. Informatia se gaseste pe internet in limba romana. Tonul tau, chiar si in scris, este foarte dur. Regret ca acesta este singurul thread de pe forum care iti este inutil si te deranjeaza. Vorbeste cu moderatorii sa il stearga pentru ca eu nu am nimic impotriva.
Lady_Skar
03 Jun 2011, 10:18
Daca nici macar nu ai depus efortul de a traduce atunci cu atat mai rau. Si chiar daca ai gasit gata facut in romana era evident 1. ca e luat de pe imdb si 2. ca nu are cum puii mei sa fie popcorn. :-/ Nu vreau sa fie sters ca nu am nimic impotriva ta, gee-zus, vreau doar sa stiu care a fost ideea de baza din spatele thread-ului.
Mai bine nu era sa se puna niste video-uri de pe youtube cu behind the scenes stuff, making of-uri. E o intreaga suita de Making Of's pentru filmele Batman (http://www.youtube.com/watch?v=6018NW6-DC0) de exemplu.
Sau uite aint it cool news au o sectiune unde pun poze care s-au facut in productia unor filme clasice. Behind the scenes picture of the day (http://www.aintitcool.com/node/46380).
Uite asta mi s-ar parea relevant si interesant de pus intr-un thread care se numeste "Din Culise". Nu traduceri proaste si incomplete de pe imdb. Just saying.
PS: Si nu este singurul thread inutil stai linistit/a.
Daca ai atatea idei, de ce nu le pui in practica? Crezi ca ar fi normal sa gandim toti la fel? Sincer iti spun, as fi apreciat sa contribui tu cu ceea ce consideri relevant si atunci ar fi valorat mult mai mult decat o discutie in contradictoriu. Oare ce e mai constructiv: sa colaboram sau sa ne scoatem ochii? Nu am refuzat nicodata sa primesc sfaturi, deci ai fi putut pune problema intr-un alt fel, nu trecand direct la atac.
Este loc pentru mai multe topicuri. Cred ca discutia respectiva ar trebui incheiata.
loud.rocks
03 Jun 2011, 13:12
Mie mi se pare ok thread-ul. Un fel de "Stiati ca.."; pe mine cel putin nu m-ar bate gandul sa caut asa filme random pe imdb la trivia, dar daca le citesc ocazional pe forum e alta treaba. Si asa nu sunt prea multe mesaje pe zi, si sunt frecventate putine thread-uri.
Lady_Skar
03 Jun 2011, 14:58
@Liviu
Era incheiata.
@loud.rocks
Problema mea e ca in afara de faptul ca sunt evident luate de pe imdb prin urmare nu aduc absolut nimic nou, este ca sunt traduse PROST si sunt informatii incomplete. Ia chestia asta ca "Kate Winslet a facut pneumonie in timpul filmarilor" la Titanic. Nu a facut pneumonie asa de doru lelii ci pentru ca este unul dintre actorii care au refuzat sa poarte costum izolant termic pe dedesubtul hainelor pentru "autenticitate" and shit.
Uite ASTA (http://www.imdb.com/title/tt0120338/trivia)scrie pe imdb. Dar daca voua vi se pare oki sa fiti informati gresit dar pe forum nene ca deh e forumul Cinemagia, atunci have at it.
Deci scopul meu nu e sa dau in cap creatorului thread-ului. Dar for the love of Kubrick, put some f*cking thought into it. Nu copia alandala ca sa trantesti intr-un post si sa strangi puncte Cinemgice or some shit.
@Liviu
Era incheiata.
@loud.rocks
Problema mea e ca in afara de faptul ca sunt evident luate de pe imdb prin urmare nu aduc absolut nimic nou, este ca sunt traduse PROST si sunt informatii incomplete. Ia chestia asta ca "Kate Winslet a facut pneumonie in timpul filmarilor" la Titanic. Nu a facut pneumonie asa de doru lelii ci pentru ca este unul dintre actorii care au refuzat sa poarte costum izolant termic pe dedesubtul hainelor pentru "autenticitate" and shit.
Uite ASTA (http://www.imdb.com/title/tt0120338/trivia)scrie pe imdb. Dar daca voua vi se pare oki sa fiti informati gresit dar pe forum nene ca deh e forumul Cinemagia, atunci have at it.
Deci scopul meu nu e sa dau in cap creatorului thread-ului. Dar for the love of Kubrick, put some f*cking thought into it. Nu copia alandala ca sa trantesti intr-un post si sa strangi puncte Cinemgice or some shit.
Chiar nu stiu ce e cu tine. Se pot face completari sau se poate corecta ceea ce a scris altcineva pe forum, decat sa insirui niste fraze nici in romana, nici in engleza.
Lady_Skar
03 Jun 2011, 16:02
Oki doki cornflake. I believe I made my point. :P
Criticilor mei
de Mihai Eminescu
Multe flori sunt, dar puține
Rod în lume o să poarte,
Toate bat la poarta vieții,
Dar se scutur multe moarte.
E ușor a scrie versuri,
Când nimic nu ai a spune,
Înșirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune.
Dar când inima-ți frământă
Doruri vii și patimi multe,
Ș-a lor glasuri a ta minte
Stă pe toate să le-asculte,
Ca și flori în poarta vieții,
Bat la porțile gândirii,
Toate cer intrare-n lume,
Cer veșmintele vorbirii.
Pentru-a tale proprii patimi,
Pentru propria-ți viață,
Unde ai judecătorii,
Nendurații ochi de gheață?
Ah! atuncea ți se pare
Că pe cap îți cade cerul
Unde vei găsi cuvântul
Ce exprimă adevărul?
Critici voi, cu flori deșerte,
Care roade n-ați adus -
E ușor a scrie versuri,
Când nimic nu ai de spus.
Lady_Skar
03 Jun 2011, 16:26
Si totusi criticii lui Eminescu sunt aia care s-au spart de ras cand au auzit ca a murit de sifilis. Just sayin'. :P
carmen_angelus_romila
30 Oct 2018, 19:19
Tin sa imi cer scuze deocamdata, ca nu am participat la acest topic, dar prezentarile voastre mi-au captat in mod deosebit atentia,
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.