Log in

View Full Version : Inception Vs. Matrix

inception_II
23 Feb 2011, 12:47
Aceste doua filme au in comun mai multe lucruri decat ar parea initial.In Inception se exploateaza idea de vis in vis,exact ca in matrix,decat ca acolo era lume virtuala in lume virtuala(matrix in matrix).Exact ca in matrix,in inception trebuie sa fi conectat la un aparat (in inception misterios,in matrix explicat) pentru a intra in aceste lumi a visului respectiv virtuale.Matrix este putin mai usor de inteles,parca este mai bine explicat decat inception,dar asta nu ii scade din merite regizorului nolan care a creat o opera de arta.
Inception pare oarecum o copie dupa matrix,insa ambele sunt foarte reusite.Voi ce parere aveti...este inception o copie dupa matrix,si care scenariu credeti ca este mai plauzibil,cel din matrix sau cel din inception?

loud.rocks
23 Feb 2011, 14:05
Inception nu prea impresioneaza cu nimic (si nu, nu este un film greu de inteles). Deci Matrix.

inception_II
23 Feb 2011, 16:32
Ba da,nu la toate chestile le poti gasi o explicatie logica in inception.Multe chesti nici nu sunt explicate (spre deosebire de matrix).

zece10
27 Feb 2011, 22:41
matrix a fost bun la vremea lui iar acum este inception, parerea mea e ca aman2 sunt la fel de bune dar tehnologia difera

lamationairetia
28 Feb 2011, 12:54
Aceste doua filme au in comun mai multe lucruri decat ar parea initial.In Inception se exploateaza idea de vis in vis,exact ca in matrix,decat ca acolo era lume virtuala in lume virtuala(matrix in matrix).Exact ca in matrix,in inception trebuie sa fi conectat la un aparat (in inception misterios,in matrix explicat) pentru a intra in aceste lumi a visului respectiv virtuale.Matrix este putin mai usor de inteles,parca este mai bine explicat decat inception,dar asta nu ii scade din merite regizorului nolan care a creat o opera de arta.
Inception pare oarecum o copie dupa matrix,insa ambele sunt foarte reusite.Voi ce parere aveti...este inception o copie dupa matrix,si care scenariu credeti ca este mai plauzibil,cel din matrix sau cel din inception?
Inception este mai profund ca si problematica, plonjarea in abisul visului in vis, in vis, pentru ca se ajunge la un nivel III, aduce in actualitate ceva extrem de posibil intr-o lume reala( nu virtuala ca in Matrix). Ideea de baza , dupa parerea mea, este drama accesarii necunoscutului ca domeniu de viata cu riscurile aferente. Categoric consider Inception un film care merita Oscarul, iar pe Leonardo de Caprio, il vedeam nominalizat la Oscar.

andreyuzzu
01 Mar 2011, 12:41
Matrix de departe e mai bun. Matrix nu a fost bun la vremea lui , este inca ceva unic si incomparabil. Dupa parerea mea Nolan a reusit sa faca ceva si mai comercial decat Batman sau The Prestige si anume Inception....Adica bun , povestea e originala sa zic asa , dar cum sa bagi actiune de 2 bani intr-un asemenea film care se vroia mare. Si Matrix si Inception sunt filme usor de inteles , dar daca un film e greu de inteles nu inseamna ca e mai bun , important e ce simti atunci cand te uiti la el , la Inception nu am simtit nimic...

NmpN
01 Mar 2011, 17:30
Eu zic ca Matrix a fost bun la vremea lui si Inception e bun acum ! Parerea mea...

legolas05
10 Mar 2011, 17:25
Inception e un pic mai bun ca Matrix....parerea mea:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

andreyuzzu
14 Mar 2011, 23:54
De ce e mai bun?

capodecina
17 Mar 2011, 20:42
Inception este mai profund ca si problematica, plonjarea in abisul visului in vis, in vis, pentru ca se ajunge la un nivel III, aduce in actualitate ceva extrem de posibil intr-o lume reala( nu virtuala ca in Matrix). Ideea de baza , dupa parerea mea, este drama accesarii necunoscutului ca domeniu de viata cu riscurile aferente.

Ce ai fumat? :)

Cristina_
17 Mar 2011, 23:35

Inception este un film foarte reusit.Matrix este iarasi alt film bun.Dar nu le poti compara.Inception este un film spre un public mai matur pe cand Matrix este o arta vizuala in felul cum au fost realizate efectele speciale .Ambele sunt bune.Nu poti sa zici ca unul este mai slab decat altu.

loud.rocks
18 Mar 2011, 12:58
Ba' eu pot sa zic ..

FlorinMovieFreak
21 Mar 2011, 10:18
Toata lumea isi aduce aminte de primul .. cel care a initiat .. ideea .. fara el .. nu se putea ajunge acolo .. Inception l-am vazut la cinema anul trecut si bine c-am facut asta .. e la fel ca Avatar un deliciu vizual :) in fine .. nici dupa Matrix nu ma omor au fost altele mai bune de la sfarsit de secol .. vezi Dark City (1998) sau The Thirteenth Floor (1999) unde ideea filmului .. cum e vorba aia din popor "sa-ti ia ochii" ei bine eu zic ca mai bine e "sa-ti ia mintea" sa te lase cu gandu "daca? cum?" sa-ti lucreze materia cenusie .. nici Matrix nu e monolitu' filmelor in vis sau lumea virtuala .. daca nu era Akira din (1988) Matrix era doar un basm .. deci fiecare film e frumos in felul sau .. fiecare are ceva diferit .. a da era sa uit si de Brazil (1985) .. si de aici a luat Matrix ceva .. si daca tot intram in polemici .. Keanu Reeves stia din 1995 de la rolul din Johnny Mnemonic .. ca va avea o gaura in cap : )

Liviu-
21 Mar 2011, 10:30
daca nu era Akira din (1988) Matrix era doar un basm ..

Ce punct comun au cele doua filme in afara faptului ca sunt ambele SF-uri? M-as fi asteptat la cea mai evidenta comparatie, cu Ghost in the Shell ('95), nu Akira...

FlorinMovieFreak
21 Mar 2011, 10:36
daca nu era Akira din (1988) Matrix era doar un basm ..

Ce punct comun au cele doua filme in afara faptului ca sunt ambele SF-uri?

N-ai vazut ca era Alesu' .. oprea gloantele .. si alte puncte in comun .. de care nu-mi aduc aminte acuma :)

NightChild
21 Mar 2011, 12:32
Matrix la vremea lui a fost ceva, nu prea aveai cu ce sa il compari... Oricum nu inteleg ce au in comun Matrix si Inception.

FlorinMovieFreak
21 Mar 2011, 15:28
^ pai una ar fi efectele speciale .. plus scenele de lupta cu gravitatea lunii :) si ideea de intrarea in starea de vis .. sau realitate virtuala ..

Oricum Inception e mai complex si ne ridica intrebari despre vise si felul cum le percepem ..

Pupaila
28 Jun 2011, 20:57
Dupa parerea voastra,la sfarsit era vis ? Eu am construita o parere dar vreau sa vad daca am reusit sa fiu atent la detalii.

carmen_angelus_romila
30 Oct 2018, 18:40
"Matrix" a facut mare valva la vremea respectiva, dar intre timp au aparut, precum ai amintit unul, mult mai bune.