PDA

View Full Version : Dezamagirile anului 2010!

Disciple
16 Jan 2011, 00:05
Anul 2010 a venit cu numeroase surprize neplacute, pentru fiecare in parte, sunt sigur. Propun Top 10 si aici!

Al meu:

1. Inception - unul dintre cele mai dezamagitoare filme pe care le-am vazut in viata mea, serios, l-am asteptat intens, i-am mai dat o sansa, mai rau l-am criticat dupa.

2. Shutter Island - Scorsese arata ca nu se pricepe la thriller/ horror sau ca nu mai e la varsta la care ar fi putut sa se avante pe un astfel de teritoriu dificil.

3. Sherlock Holmes - mult prea blockbusterizat, prea putin creier si inventivitate in ciuda unor calitati care il fac sa stea in picioare.

4. Predators - plictisitor, previzibil, fara sarm, Predatorii sunt aici niste bestii proaste, nici macar efectele speciale nu salveaza. Brody o da in bara din nou! Pentru a cata oara?

5. Legion - alt film care se dorea un blockbuster cinstit si interesant. Abis intunecat!

6.Harry Potter 7 - Nimic consistent! Cu exceptia catorva secvente se putea si fara el.

7.Cop Out - Unde a disparut Kevin Smith, cel pe care il stim noi?

8. Robin Hood - Scott nu stiu cum sa ne mai spuna ca i-a trecut vremea. Pacat! Cu dramele inca se descurca dibaci.

9. The Social Network - Multe decizii inutile, multa vorbaraie, fara rost. De ce acum? Omul ala inca traieste! Un tot mai vadit interes financiar. Fincher inca mai are timp sa vina cu ceva bun.

10. SALT - Dupa primele 30 de minute, efectiv se da cu capul de pereti.

ROMANESTI:

1. Luna Verde - Alexa Visarion o comite intr-un "mare" fel! Regizorii romani au impresia ca stiu ce e aia "sa fii tanar". Not!

2. WebSiteStory - Si Dan Chisu are impresia ca stie cum sta treaba cu tinerii. Sa iti tai venele si nu altceva!

3. Despre alte mame - Cu 2 regizori la purtator, avem de-a face cu un film care nu spune absolut nimic in ciuda unor calitati care l-ar face respectabil in fata unor fani ai filmelor romanesti.

Asta a fost al meu. Rugamintea mea ar fi ca topul principal sa fie alcatuit numai din filme aparute pe ecrane. Daca vreti si din cele care nu au aparut, va sugerez top separat. Cam atat.

rifa
16 Jan 2011, 01:47
lol @ some of those names... anyway...

1. Tron Legacy
2. Robin Hood
3. Machete
4. A Nightmare on Elm Street
5. Predators
6. Clash of the Titans
7. The Last Airbender
8. Cop Out
9. The Tourist
10. Legion

miercuri
16 Jan 2011, 02:06
- Robin Hood din motive lesne de inteles
- Tron pentru ca e un videoclip
- Enter the Void pentru ca e o pacaleala lenesa si dezlanata

Disciple
16 Jan 2011, 02:31
Miercuri: In prima jumatate, "Enter the Void", este foarte bun. Dar practic, dupa ce personajul isi viziteaza trecutul si cumva pe cei dragi din prezent, atunci o ia razna si se lungeste inutil. Sunt de acord cu ideea ca nu trebuie sa il futi pe spectator inca 90 de minute doar ca sa arati tu ca vrei sa il tulburi excesiv.

Rifa: totusi, "The Tourist" a iesit anul asta la noi. Zic sa ne limitam doar la 2010.

Windom
16 Jan 2011, 07:56
Pentru ca evit, pe cit posibil, sa fiu dezamagit cind vine vorba de filme, alegindu-le cu grija, n-am de unde sa scot un top 10. Marea Dezamagire, filmul care mi-a inselat crunt asteptarile anul trecut, ramine My Son, My Son, What Have Ye Done.

Liviu-
16 Jan 2011, 09:56
inca 90 de minute doar ca sa arati tu ca vrei sa il tulburi excesiv.

Pe mine m-a plictisit excesiv (:| Iar prima parte a fost ok doar pentru ca inca asteptai povestea si nu avusesi timp sa te plictisesti de windows media player, care inca era elementul de nou in film si singurul care a mai trezit atentia. Si mie mi-au placut primele 10 minute din punctul asta de vedere...

E clar ca Enter the void e pe lista mea de dezamagiri. Adaug Uncle Boonmee who can recall his past lives fata de care intr-o prima instanta aveam rezerve, adica atunci cand a castigat la Cannes. Dupa am mai tot vazut lucruri bune despre el si sperantele mele au crescut... din pacate.

As pune si Scott Pilrim, cu marea diferenta ca asta chiar mi-a placut, doar ca nu atat de mult pe cat as fi sperat. Foarte posibil sa-i mai acord si o a doua vizionare.

Dupa cum a zis si Windom, filmele au fost alese mai cu grija, deci mai greu sa fiu dezamagit. Asta in conditiile in care mi-au si placut filmele foarte "hyped" de anul asta, adica Inception, The Social Network, Toy Story 3 pe care o sa le vad foarte mult in topicul asta, mai ales primele doua.

2. Shutter Island - Scorsese arata ca nu se pricepe la thriller/ horror sau ca nu mai e la varsta la care ar fi putut sa se avante pe un astfel de teritoriu dificil.

Mie mi s-a parut unul din cele mai bune filme ale anului. Dar chiar de n-o fi asa, tot e un film macar bun, poate nu o fi printre cele mai importante ale lui Scorsese, dar nu cred ca se poate spune ca nu se pricepe la thriller (pentru ca elemente horror nu prea a avut).

Disciple
16 Jan 2011, 10:08
Pai nu are elemente horror, pentru ca nu ies horror la Scorsese. Nu e felia lui, desi se vede ca apasa pedala pe ea.

omudindulap
16 Jan 2011, 14:23
Reiau:

5. Robin Hood
4. Stone
3. Scott Pilgrim vs. the World
2. Machete
1. My Son, My Son, What Have Ye Done

KrissKringle
16 Jan 2011, 15:56
1.The wolfman
2.Predators
3.Robin Hood
4.Splice
5.Wall street:Money never sleeps
6.Machete

sergiuseling
16 Jan 2011, 16:10
Greu de pus o ordine, dar îmi trec și eu dezamăgirile:
Antichrist, singurul film la care am ieșit din sală.
Inception n-are prea multă logică, vise în vise cu zăpadă și mitraliere în loc de plajă și rachete. Degeaba jumătate din film sunt explicații la ce se petrece că tot fără sens a rămas.
Shutter Island, lung, lent și fără ceva interesant care să merite urmărit.
Easy A, ăsta chiar mi-a plăcut, de fapt e și în top 10 filme, dar așteptările mele erau mai mari, vroiam să fi la nivelul lui Heathers ori Mean Girls, dar e departe.
Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, lung cu mult prea multe scene plictisitoare.
Date Night, cum se poate ca Steve Carrel și Tina Fey să facă un film la care să râd mai puțin decâît la oricare episod din serialele lor.
L'Illusioniste și ăsta e foarte bun din punctul meu de vedere, de fapt cred că e mai bun decât orice desen animat american din ultimii 15 ani, dar tot au fost destule lucruri care n-au funcționat, mai ales în a doua jumătate a filmului.
Nine, au fost câteva scene muzicale bune, vreo 5-6, dar povestea a părut că n-are noimă, iar de Daniel Day Louis pot spune că nu mi-a păsat
Micmacs a tire-larigot,
Nowhere Boy
The A-Team
Robin Hood
Wall Street: Money Never Sleeps
Și desigur Avatar, eu l-am văzut în 2010

Monotone
17 Jan 2011, 09:43
Scuze.. Nu am vazut nici un film bun in 2010

Moody
19 Jan 2011, 12:31
1. Scott Pilgrim vs the World
2. Clash of the titans
3. The Wolfman
4. The Expendables
5. Sex and the City 2
6. The Ghost Writer
7. Alice in Wonderland

Au fost filme mult mai proaste anul asta, insa la ele ma asteptam, pe cand la cele din lista ma asteptam la ceva mai bun.

R_Afc
19 Jan 2011, 16:27
1. The American
2. The American
3. The American
4. TRON: Legacy
5. Robin Hood
6. Antichrist
7. The Tourist

Windom
19 Jan 2011, 18:36
V-ati uitat la The American precum chestia aia care se uita la poarta noua si n-ati priceput nimic. E unul dintre filmele anului. Clar.

SMC
19 Jan 2011, 20:22
Bravo, Windom! ;)

R_Afc
20 Jan 2011, 18:16
În "The American", nu e nimic de înţeles, nu e nimic subtil, practic filmul e un nimic, destinat publicului semidoct. Vizionarea acestui film, ar putea fi o metodă de combatere a insomniei. E doar Clooney într-un bar.

Monotone
20 Jan 2011, 18:56
Bravo, Windom! ;)

În "The American", nu e nimic de înţeles, nu e nimic subtil, practic filmul e un nimic, destinat publicului semidoct. Vizionarea acestui film, ar putea fi o metodă de combatere a insomniei. E doar Clooney într-un bar.

Bravo R_Afc ! ;)

Windom
20 Jan 2011, 20:45
E doar Clooney într-un bar.
...iar Passion of the Christ e doar despre un tip pe cruce, 127 Hours, despre un tip care si-a taiat mina pentru ca n-a putut sta acasa si tot asa... Depinde acum de ochelarii de cal ai fiecaruia (marime, transparenta etc.)

R_Afc
20 Jan 2011, 23:24
Nu cred că eşti atât de idiot, încât să nu îţi fi dat seama, la ce mă refeream când am spus ca "e doar Clooney într-un bar".

Windom
21 Jan 2011, 07:32
Nici eu nu cred ca esti atit de idiot incit sa vezi doar un Clooney intr-un bar in filmul asta.

buticut
21 Jan 2011, 18:26
Guys guys, lasati idioteniile la o parte, presimt ca iar va degenera conversatia.

lazar90
24 Jan 2011, 01:00
1.Resident Evil: Afterlife
2.Due Date
3.Predators
4.Tron Legacy
5.Little Fockers
6.Edge of Darkness
7.Clash of the Titans
8.Ces amours-l�*
9.Knight and Day
10.Step Up 3D
(:| (:| (:|

s.a. - multe filme proaste, plictisitoare, subțiri, anu' trecut pe la cinema...

Medicate
01 Feb 2011, 16:40
Resident Evil ... a fost o continuare destul de ok, nu l-as clasa in cadrul filmelor proaste ale anului ce a trecut.
Nici Tron nu a fost rau ... multi l-au catalogat asa, deoarece se asteptau sa vada noul Avatar, un film ce a schimbat "cursul" efectelor speciale.
In schimb, sunt de acord cu restul fimelor din topul tau.

Liviu-
01 Feb 2011, 17:34
Resident Evil imparte titlul de cel mai prost film al anului trecut cu Saw VII din cele pe care le-am vazut, desi RE are un avans la titlul respectiv. Daca nu era cu noaptea de Halloween de la Plaza nici nu ajungeam sa vad capodoperele astea ale prostiei.

Povestea din Resident Evil e mult mai slaba decat cea din partile 2 si 3, e pur si simplu o aberatie. Niste elemente culese de prin Blade, Matrix, Lord of the rings chiar (wtf?!) amestecate in 3D si a iesit cel mai imbecil film pe care l-am vazut anul trecut (SAW VII macar a incercat sa para cat de cat inteligent). Pana si scenele de actiune erau penibile la un moment dat, singurul lucru care a fost de urmarit in predecesoarele partii a treia. Bine ca a avut-o pe Mila Jovovich macar ca sa am la ce ma uita. Normal ca nu intra nimeni la Resident Evil pentru scenariu sau joc actoricesc, nici nu puteam avea pretentiile astea, dar a intrecut cu mult masura, practic iesi din sala mai prost de la filmul asta.

Paraiah
31 Mar 2011, 14:28
1 Knight and Day
2. Machete
3.TS: Eclipse
4 The Last Airbender
5 Cop Out
6 Takers

Restu au fost bune foarte bune mai putin bune dar vizionabile.
In schimb cele din lista au fost sub orice critica
Takers e bun doar jumate apoi se strica la fiecare secventa

PS intrebare: Voi care postati liste unde ati vazut filmele ?...ca daca au fost vizionate pe monitorul de 17 inchi din casa e normal Tron si Avatar sa para nasoale.

sergiuseling
31 Mar 2011, 18:27
Văzând că doar eu am pus Avatar, bănuiesc că te referi la mine și îți spun că toate filmele de pe listă sunt văzute la cinema.
Ce să zic, pur și simplu avem alte gusturi. Ție îți place New Moon ori Avatar, noi (mostly me) avem alte preferințe care implică o poveste și niște personaje mai complexe.

catalinpetrescu
31 Mar 2011, 18:57
Văzând că doar eu am pus Avatar, bănuiesc că te referi la mine și îți spun că toate filmele de pe listă sunt văzute la cinema.
Ce să zic, pur și simplu avem alte gusturi. Ție îți place New Moon ori Avatar, noi (mostly me) avem alte preferințe care implică o poveste și niște personaje mai complexe.

Wrong grav. Avatar a costat 400 de milioane USD, nu mai vorbesc ca este primul film nascut 3D, nu mai vorbesc complexitatea lumii N`avi, dar sa zici ca este Dezamagirea anului 2010 e direct eroare.
Acuma, pe aici, mai santem si alti "noi" carora ne place science-fiction, adica dastea Aliens, StarWars, asa ca lasa-ne cu superioritatea compozitilor literar-artistice cu sincron si plan mare pe un ochi cutscene to copaci in noiembrie din care tu intelegi esenta vietii, iar carja din planul de 10 secunde este un personaj complex.

sergiuseling
31 Mar 2011, 19:24
Da și la 400 de milioane de ce eram nervos că am dat banii pe așa ceva?
Și dacă e primul 3D de nu știu ce fel trebuie lăudat? Ba eu zic că e o dezamăgire tocmai că a lansat trendul ăsta de filme proaste, dar care cică au 3D și de aia merită văzute.
Și apoi mai e și toată porcăria ecologistă cu închinatul la plante. Mai bine nu-mi aduc aminte de restul că aș putea scrie pagini întregi, dar numai îmi fac sânge rău.

Liviu-
31 Mar 2011, 23:02
Topicul asta este despre dezamagiri personale... so get over it. Eu daca ma asteptam ca Inception sa fie un film bun si mi s-a parut mai putin bun decat ma astepam, dar, cu toate astea, tot bun, se poate spune ca a fost o dezamagire. (nu a fost cazul pentru mine, e doar un exemplu) Dezamagirea e asteptarea raportata la experienta propriu-zisa, de aia e diferita pentru fiecare.

Si nici mie nu mi-a placut Avatar, cu toate astea mi-au placut foarte mult Odiseea, Stalker, Solarys, Alien, Aliens, The Matrix, Inception si altele. Nu mi-a placut in mod special nici Star Wars de fapt. Acum, s-ar putea spune ca nu-mi place genul SF?

Cat despre chestiile cu 400 mil si 3D...ce relevana au? Astea nu fac un film mai bun, cum poate nu-l fac nici mai prost, desi chestia cu 3D-ul e discutabila (adica din cauza calitatii imaginii sa fie ceva mai prost). Ce-i sigur e ca astea nu-s argumente.

Gebeleizis
13 Apr 2011, 21:57
The American
Little Fockers
Enter the Void
The Karate Kid

Cele mai mari dezamagiri a anului 2010 -
Nr.3 Stone
Nr.2 Machete
Nr.1 Edge of Darkness

LE:

Mi-am mai amintit cateva:
Undisputed III
The Tourist
Iron Man 2
Robin Hood
Takers
The Expendables
Salt
Centurion

marcusARCUS
20 Apr 2011, 19:01
Somewhere al lui Sofia Coppola

zeki
24 Apr 2011, 13:24
Nu exista filme proaste , sunt doar filme prost realizate dar nu cred ca exista vreun film prost . Doar prost realizate fara a baga banii in ele si fara a munci la ele.
Cea mai mare dezamagire pentru mine din 2010 a fost filmul lui Mel Gibson " Edge of Darkness "

Gebeleizis
06 Jun 2011, 03:48
Nu exista filme proaste , sunt doar filme prost realizate dar nu cred ca exista vreun film prost . Doar prost realizate fara a baga banii in ele si fara a munci la ele.
Cea mai mare dezamagire pentru mine din 2010 a fost filmul lui Mel Gibson " Edge of Darkness "
Edge of Darkness poate concura fara probleme si la "Dezamagirea deceniului"!

Cristina_
17 Jul 2011, 22:13
Avatar daca se poate incadra in lista de filme din 2010.

VampiresOnly
06 Aug 2011, 23:39
Da și la 400 de milioane de ce eram nervos că am dat banii pe așa ceva?
Și dacă e primul 3D de nu știu ce fel trebuie lăudat? Ba eu zic că e o dezamăgire tocmai că a lansat trendul ăsta de filme proaste, dar care cică au 3D și de aia merită văzute.
Și apoi mai e și toată porcăria ecologistă cu închinatul la plante. Mai bine nu-mi aduc aminte de restul că aș putea scrie pagini întregi, dar numai îmi fac sânge rău.
Ai dreptate. M-am plictisit la Avatar, aceeasi poveste de dragoste ca in toate filmele, adevarul e ca filmul a fost frumos realizat, colorat, personaje clare, insa s-a facut prea mare zarva pentru un film normal...