Windom
06 Sep 2010, 16:37
Pe cît de mult l-am aşteptat, pe atît de dezamăgit am fost... E ca şi cum cei doi maeştrii şi-au unit forţele, apoi s-au anulat reciproc (nu stiu contribuţia lui Lynch cît de importantă a fost pînă la urmă, în ce măsură şi-a pus amprenta pe filmul propriu-zis, dincolo de producerea sa). Filmul parcă a fost conceput după o noapte de beţie (sau de meditatie transcedentala). Lynch are ciudăţeniile lui, pe care le ştim şi le iubim, Herzog le are pe ale lui, pe care de asemenea le ştim şi le iubim... Au pus amîndoi umărul şi au creat o chestie în care nu găsim (aproape) nici una din ciudăţeniile sus-numite. Herzog îl imită pe Lynch încercînd în acelaşi timp să-şi păstreze şi stilul propriu şi eşuează în ambele încercări. Potenţial exista – poveste interesantă, ciudaţii de serviciu adunaţi cu toţii la un loc, pe acelaşi generic (Dafoe, Douriff, Kier în acelaşi film, for fuck sake!!!). A ieşit o labă tristă cu pretenţii metafizice. Michael Shannon face cel mai prost rol pe care l-am văzut anul ăsta – vrea să pară un Aguirre contemporan dar eşuează în ridicol. Ridicoli sînt aproape toţi, parcă joacă sub hipnoză. Soundtrack-ul e unul aparte, cum ne-a obişnuit Herzog însă e în completă disonanţă cu ceea ce se petrece pe ecran (intenţionat, probabil, efectul însă nu e cel scontat). Există două sau trei scene care reuşesc să-ţi stîrnească interesul dar în rest, dezamăgire pe toate fronturile.:(
Voi care l-ati mai vazut, ce parere aveti?
Voi care l-ati mai vazut, ce parere aveti?