PDA

View Full Version : "Machete"

Lecart
04 Sep 2010, 23:45
Da, da, da! B-)

Na, un pic dezaxat asa, inegal, din cateva puncte de vedere, dar grav, senzational! :))

La cald ii dau un 8 din 10.

sergiuseling
05 Sep 2010, 00:05
Atenție: Acest mesaj conține elemente care v-ar putea strica plăcerea vizionării filmului

Eu aș zice că a fost foarte violent, umor forțat.

Și ca în multe filme de mâna a doua de acțiune tipii negativi sunt omorâți în ordinea descrescătoare a importanței lor. Și când știi deja că Seagal e ultimul care va muri (De Niro e caz special că nu e omorât de Macete) își pierde farmecul.

Lindsay Lohan n-a avut nici ea un rol serios de jucat, așa că și asta a fost o dezamăgire.

Dar filmul arată bine, are și o atmosferă captivantă așa că nu îl pot descalifica total.

Per ansamblu pot spune că a fost bunicel.

redmen
05 Sep 2010, 01:01
[...]
Cuvantul SPOILER iti spune ceva?

Lecart
05 Sep 2010, 01:15
Sergiu,

Il judeci complet gresit. Si ma surprinde ca inca sunt spectatori (am numarat destui in sala) care rateaza cu brio atmosfera propusa de filme ca Machete sau Grindhouse. Ori iti place, ori nu. Nu-i cale de mijloc.

Rodriguez isi continua fetish-ul lui ptr. filme de categoria B, reproduceri fidele in masura in care plot-ul, sangele si pasaricile imita flickurile de actiune low budget de prin 60-70, insa cu resurse actuale. (sangele arata a sange, exploziile a explozii - desi la explozii am cateva indoieli, fie's facute intentionat prost, fie baietii de la post-productie n-au decupat cum trebuie de pe croma, sau au luat stock-uri de pe torrente, anyway).

+ replici cheezy (nu gasesc un termen potrivit ptr. traducere) replici penibile? si nu prea.
+ clisee (doar cateva aici)
+ totul tre' sa fie previzibil (desi Machete are cateva twisturi timide)
+ situatii fortate, fortate pe fata, nu ridicole ca-n Salt, spre exemplu.
+ violenta cat cuprinde (incapea mai multa in Machete)

Deci e vorba de arme, sange si pasari. (Alba e prea simpatica parca, n-a intrat bine) Masurat altfel, fimul nu capata decat o stea din 10. Sau hai 2, pentru cateva perechi de sani reusiti.

Acum, sunt cateva neajunsuri pe care i le putem reprosa, a stricat un pic reteta parca, dar despre asta mai tarziu.

Iar Seagal e omu' meciului. "You think this is enough?.."

Am plecat foarte binedispus de la filmu' asta.

Ah, si Rodriguez cu trupa lui Chingon e magic la capitolul muzica ptr. filme de gen.
Eu inca inchei zilele proaste cu asta (http://www.youtube.com/watch?v=QgPnvAZoTx4).

Liviu-
05 Sep 2010, 01:24
+ replici cheezy (nu gasesc un termen potrivit ptr. traducere) replici penibile? si nu prea.

In mod normal s-ar traduce prin "siropos".

Lecart
05 Sep 2010, 01:31
Da, in mod normal, numai ca nu-s siropoase ca-n dramele romantice, 's la modu':

Jessica (convinsa, sedusa, mijind ochii)
Sigur ca poate! Pentru ca el este... Machete! B-)

Liviu-
05 Sep 2010, 02:01
Da, in mod normal, numai ca nu-s siropoase ca-n dramele romantice, 's la modu':

Jessica (convinsa, sedusa, mijind ochii)
Sigur ca poate! Pentru ca el este... Machete! B-)

Pai siropos are si sensul de artificial... cred ca la sensul asta al cuvantului te referi...

Lecart
05 Sep 2010, 02:05
Mai degraba 'artificial', intr-adevar. Totusi cred ca sensul asta e imprumutat de curand, nu? Eu mi-l amintesc pe ''siropos'' doar ca descriere ptr. dulcegarii legate de sentimente.

Ma rog, nu (mai) are importanta.

sergiuseling
05 Sep 2010, 08:22
Cred că ”cheezy” sunt replicile care încearcă să pară că sunt cumva și nu sunt, de exemplu vor să pară că sunt inteligente sau romantice sau dure, dar de fapt sunt penibile.

Iar despre film mi-am spus părerea. Oarecum mi-a plăcut atmosfera, parcă e interesant doar numele Macete, îmi place cum era pronunțat și multe clișee le-am acceptat, dar câteodată era prea mult și nu mai era amuzant, era de-a dreptul penibil. Și ce să fac dacă a trebuit să închid ochii la multe faze de acțiune. Asta e, recunosc, nu-mi plac fazele de acțiune. Și dacă oricum rezultatul e întotdeauna previzibil le pot sări fără să pierd mare lucru.

Spoilerul e o chestie ce se pune pe mașini sau avioane, pentru a schimba coeficientul aerodinamic. (de obicei pentru a obține frânări mai scurte)

Windom
05 Sep 2010, 08:54
Pai zici Rodriguez, zici "penibil". Dar e un penibil asumat. Omul a prins smecheria, stie ca daca se ia in serios ajunge de risul curcilor, asa ca se face de kkt "cu stil". Cred ca-i singurul regizor care n-are nimic de spus si e apreciat tocmai pentru asta.

StefanDo
05 Sep 2010, 09:03
o fi machete penibil, dar michelle rodriguez e o zeita

miercuri
05 Sep 2010, 11:04
Lindsay Lohan n-a avut nici ea un rol serios de jucat, așa că și asta a fost o dezamăgire.

Vorbesti de parca ar avea an acting career. :P

Windom
05 Sep 2010, 11:15
One word / name: Bobby.

sergiuseling
05 Sep 2010, 17:24
Păi a avut o carieră cel puțin până în urmă cu ceva ani. După părerea mea în Mean Girls a fost fantastică, în Freaky Friday și The Parent Trap a fost ok, iar în Bobby și Ultimul Show Radio a fost bună, dar acelea au fost filme cu un număr foarte mare de actori, iar rolul ei a fost mic așa că nu a fost vedeta acolo. În rest e drept că n-a strălucit deloc, ba poate dimpotrivă.

Dar sincer eu îi pot ierta orice după rolul superb din Mean Girls. Și iartă-mă dacă sper să aibă din nou un film în care să joace foarte bine.

miercuri
05 Sep 2010, 17:53
Si mie mi-a placut in Mean Girls, dar nu o pot respecta pentru faptul ca si-a distrus in repetate randuri reputatia in ultimii ani, cu atitudinea ei de vedeta neinteleasa. Sper ca i-a prins bine incursiunea pe dupa gratii. Poate ii mai vine mintea la cap.
Dar la momentul asta chiar nu pot sa am pretentii de actrita de la ea.

marius_em
05 Sep 2010, 18:31
Scrieti mai cum a fost, daca e cool sau nu, daca are destul sange, daca are replici a la Die Hard. Ce dreaqu' e de analizat? Parca sunteti o gasca de emo.

sergiuseling
05 Sep 2010, 18:45
Păi eu m-am dus s-o văd pe Lindsay despre ce ai vrea să discut?

Restul probabil că e cool sau ce o fi, dar nimic memorabil sau care să merite povestit. Probabil e bun de privit nu de povestit despre el.

buticut
05 Sep 2010, 20:51
Păi eu m-am dus s-o văd pe Lindsay despre ce ai vrea să discut?

Uhmmm...you know, poate despre celelalte 90 de minute FARA Lindsay?

copila_satanista
09 Sep 2010, 14:32
o fi machete penibil, dar michelle rodriguez e o zeita nu stiu daca este, dar cu siguranta are mereu o expresie persistenta cum ca se crede una, cel putin asa mi s-a parut mie de fiecare data cand am vzt-o... cu toate astea e ok tipa

StefanDo
09 Sep 2010, 14:49
este, este :)

ar trebui sa-i dea astia mai multe roluril principale
si mai putine secundare in care moare :P

copila_satanista
09 Sep 2010, 14:51
:)) cum a fost "Girlfight" (2000), primul film vazut cu ea

marius_em
09 Sep 2010, 16:49
Eu iar ma oftic ca filmul asta vine in Iasi la o luna dupa Bucuresti. F***-ti m**tii m*-tii, Cinema City!

StefanDo
09 Sep 2010, 16:53
haide, Marius, Machete nu e cel mai bun motiv de nervi :)

eps
10 Sep 2010, 09:29
Ba este :)
Daca stii la ce film te duci si nu te trezesti in sala sa te intrebi "ce naiba este asta??", atunci merita complet. Machete este mult peste Planet Terror, care omagiaza acelasi gen de filme. Si sincer, se vede ca Rodriguez este "protejatul" lui Tarantino. :)

Eu cred ca filmul este printre cele mai bune de anul asta, cel putin pana acum. Dar din nou, depinde f mult la ce anume te astepti.

StefanDo
10 Sep 2010, 15:59
ai auzit, Marius? poti sa injuri in continuare

Lecart
10 Sep 2010, 16:27
Marius, cred ca te pot ajuta (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97371&highlight=injuraturi).

psihologu
10 Sep 2010, 20:13
Scenele care par chicioase sunt făcute prost în mod voit, există în film exact cu scopul de a lua peste picior specificul acelor filme, iar faptul că Machete este bazat pe un trailer fals apărut pentru prima dată în Grindhouse în 2007 ne face să ne aşteptapam la acelaşi gen de film.
Filmul în sine a fost exact ceea ce a trebuit să fie, se simte faptul că Tarantino este coproducător şi că filmul nu pretinde a fi o operă de artă sau un film de Oscar.

PoliFanAthic
12 Sep 2010, 11:59
Valul asta de filme la misto incepe sa ma oboseasca. :P

Lecart
12 Sep 2010, 17:34
Care val? Ce alte filme de gen au mai aparut?

omudindulap
12 Sep 2010, 17:38
Expandabilii, Loserii...

alextreme93
12 Sep 2010, 18:24
Expandabilii, Loserii...

The A-Team etc.

rifa
12 Sep 2010, 19:55
Expandabilii, Loserii...

nu prea vad The Expendables, The Losers sau The A Team facand parte din aceeasi categorie cu Machete... dar e 2010... mai sti?

PoliFanAthic
12 Sep 2010, 22:39
E absolut noul trend, sa faci B-movies. Ca-i hip. Si lumea-i nostalgica. :D

mirkea
12 Sep 2010, 23:03
Bunicel filmul. Se pierde totusi in prea multe personaje si nu e destul focus pe Machete.

Oricum mi s-a parut mai bun decat The Losers sau A-Team (nu ca ar fi direct comparabile).

Lecart
13 Sep 2010, 00:04
Expandabilii, Loserii...

nu prea vad The Expendables, The Losers sau The A Team facand parte din aceeasi categorie cu Machete... dar e 2010... mai sti?

Na, nici pe departe. Sunt forme complet distincte de B-movies.

rifa
15 Sep 2010, 09:48
Na, nici pe departe. Sunt forme complet distincte de B-movies.

Cam asa e. :) The Expendables, The Losers si The A Team sunt identice. Machete insa e un cu totul alt gen de film. Ca e B movie, C movie sau D movie asta nu prea conteaza.

Frank
16 Sep 2010, 10:33
http://www.hotnews.ro/stiri-film-7758516-video-cronica-film-machete-operatie-umor-deschis.htm

Foarte bine punctat: filmul este o parodie si trebuie luat ca atare. L-am vazut si m-am distrat. Atat.

vlad4s
28 Sep 2010, 21:17
Am vaz si eu filmul...povestea e 0 dar asta inseamna un film de la Rodriguez : violenta crescuta,omoruri creative si continut sexual.

marius_em
29 Sep 2010, 23:09
Mi-e greu sa inteleg ce naiba tocmai am vazut. Cum poate unul care a facut Planet Terror, sa o dea in bara in halul asta cu un subiect ce anunta un film epic. Astept filmul asta de anul trecut. Cum e posibil sa faci si Planet Terror si Machete, practic ambele filme ce omagiaza/parodiaza filmele B de le vedeam cand eram mai mici.?
Pai diferenta e ca la Planet Terror chiar razi. La Machete schitezi niste zambete la inceput, mai mult din anticipare, cu trailerul chiar reusit inca proaspat in memorie.
Sau poate ca Planet Terror doar pentru asta e facut, sa te faca sa razi, pe cand in Machete, Rodriguez, vrea sa transmita un mesaj, desi in final nu reuseste decat sa maculeze acel mesaj, sa-l ridiculizeze. Dupa filmul asta, esti mai degraba de partea anti-imigrantilor, decat sa simpatizezi cu saramanii mexicani de sunt fugariti pe granita Texasului.
Sau poate ca Rodriguez a tinut intr-un mod atat de tampit sa recicleze in film scene din acel trailer fals din Grindhouse, incat a iesit pur si simplu o varza la montaj (si nu e vorba de acele sariri peste cadre din filmele B).
Daca tot vrei sa faci un film cu limba in obraz, fa-l cu umor. Machete nu are nici umor, nu e nici cool, nu are nici macar scene bune de actiune. Are gagici bune, dar meh... le-am mai vazut.
Pentru fanii genului, care vor sa vada umor, actiune si badasserie in stilul 'oldie' a la Chuck Norris, recomand mai degraba "Black Dynamite", un film destul de recent, de anul trecut parca, ce parodiaza filmele blaxploitation din anii 70. Machete e doar o pierdere de timp.

Chambord
30 Sep 2010, 10:39
Nu-i mai datzi bah cu Mesaju ca nu stiti ce vorbiti. Tocmai asta e Machete: O nebunie, un riff fara partitura, o dezlantuire de exploitation care NU se vrea profund, NU pune probleme, NU are mesaj. Fazele cu imigratia, cu DeNiro care arata exact ca Bush Jr in actiune sunt niste capcane de genul: Ia sa vedem cati prostim ca avem intentii nobile. Iar exagerarea vizuala, replicile penale sunt toate un big hug catre filmele cu care am crescut toti (sau stai k voi va delectati cu Bergman cand erati mici, am uitat).

E distractie pura, genul de film de care avem nevoie din cand in cand ca sa nu ajungem prea seriosi pentru secolul asta.

Poah, deja am scris pre mult iar "Machete don't text"

nota: 8 / 10 (bun)

Windom
30 Sep 2010, 11:10
Singurul mesaj pe care e in stare sa-l transmita Rodriguez (in general, nu doar in filmul de fata) e "Much obliged, Mr. T.<):) ". In rest, omul se distreaza...

Chambord
30 Sep 2010, 11:41
... Si daca distrandu-se el mai distreaza si pe altii atunci treaba e in regula :)

marius_em
30 Sep 2010, 13:00
Nu-i mai datzi bah cu Mesaju ca nu stiti ce vorbiti. Tocmai asta e Machete: O nebunie, un riff fara partitura, o dezlantuire de exploitation care NU se vrea profund, NU pune probleme, NU are mesaj. Fazele cu imigratia, cu DeNiro care arata exact ca Bush Jr in actiune sunt niste capcane de genul: Ia sa vedem cati prostim ca avem intentii nobile. Iar exagerarea vizuala, replicile penale sunt toate un big hug catre filmele cu care am crescut toti (sau stai k voi va delectati cu Bergman cand erati mici, am uitat).

E distractie pura, genul de film de care avem nevoie din cand in cand ca sa nu ajungem prea seriosi pentru secolul asta.

Poah, deja am scris pre mult iar "Machete don't text"

nota: 8 / 10 (bun)

Da, nu stiu daca asta i se reproseaza, ca nu e profund, nimeni nu vrea profununzime. Ce vreau e sa vad ce mi-a aratat in trailer, care e chiar misto, e amuzant, e badass, e cool. Ce vedem in schimb sunt scene din trailer montate total anapoda, doar de dragul de a le baga, si in genere, nu un film ce parodiaza, ci doar un film ce copiaza, un film prost. Unde e umorul? Si chiar si actiunea, care a fost misto la inceput, si apoi s-a molesit?
Mie imi plac filmele de genul, filmele astea miserupiste, de ma uit sa vad sange, tzate, si replici smecheroase, dar asta nu e un film reusit in genul lui, nu vorbesc aici de valoare culturala, sociala, umana, de profunzime, sau alte lucruri pe care la filme din astea nu poti sa le pretinzi, e drept. Dar daca tot faci o mistocareala, plm, fa-ma sa rad.

Makaveli13
06 Oct 2010, 14:55
filmul e varza
pentru un 2010 in care te astepti ca totul sa fie din ce in ce mai spectaculos...poc
a venit MACHETE , si a venit cu asa putere ca atunci cand s-a izbit de ecrane ne-a speriat si ingrozit de ce idiotenii se pot scoate de unii
cat despre actori: jessica e prea frumoasa pt filmu asta
michelle r ar fi trebui sa ramana in filme mai buna cum a fost in SWAT si resident evil
lohan e cam pusa aiurea in film , oare a primit multi bani sa joace intr-un rol de &^$#
steven segal, cred ca e 1 film in care moare iar daca e 1 film in care moare, atunci pot spune ca e cea mai penibila moarte

asadar dragii mei , asta a fost MACHETE
si sper din toata inima ca prostia cu MACHETE UCIDE si MACHETE UCIDE DIN NOU sa nu mai apara ca ma fac si eu regizor:)) =))

rifa
06 Oct 2010, 15:52
cat despre actori: jessica e prea frumoasa pt filmu asta

Tocmai de-aia si apare... "duh"... Ca sa mai incaseze cateva milioane de la cei ce rup morcovu...
Cat despre cat de potrivita a fost alegerea ei... tine cont ca filmul este incredibil de prost iar Jessica Alba ca actrita este incredibil de penibila... deci amandoua se leaga. Ramanem cu "nudul" din film si cu zambetul ei... Cam atat...

danonino
06 Oct 2010, 16:36
ramai cu tipa retusata puternic de un calculator.

Nu am vazut filmul, insa am descoperit din intamplare asta http://www.go4it.ro/muzica-si-filme/femei-goale-generate-pe-computer-viitorul-trist-al-filmelor-7433914/

Apropo, se vede ca s-a ingrasati binisor fata...

FreakDoll
10 Oct 2010, 19:38
I'am dat nota 3, dar cred ca am fost prea generoasa.E o porcarie...cap'coada.Nu pot sa spun nimic bun, din pacate.A, singurul "lucru" placut la vedere a fost Michelle Rodriguez.In rest, praf.

Danonino, iar ai visat urat azi'noapte??Aia e femeie grasa??Doamneee, mare ti'e gradina..

danonino
10 Oct 2010, 20:12
I'am dat nota 3, dar cred ca am fost prea generoasa.E o porcarie...cap'coada.Nu pot sa spun nimic bun, din pacate.A, singurul "lucru" placut la vedere a fost Michelle Rodriguez.In rest, praf.

Danonino, iar ai visat urat azi'noapte??Aia e femeie grasa??Doamneee, mare ti'e gradina..

look closely: e pufoasa. Nu are corpul tonifiat.

FreakDoll
10 Oct 2010, 20:17

look closely: e pufoasa. Nu are corpul tonifiat.

Ahhhaaa!!Nu crezi ca sunt mult mai potrivite cuvintele astea??

danonino
10 Oct 2010, 20:47
Tu, puffy?

AnimeX
19 Oct 2010, 20:43
Danny Trejo are vreo 66 de ani ... acum s-a gandit si el sa devina action hero. Personal am inceput sa ma plictisesc de actori de genul Sylvester Stallone (64), Harrison Ford (68) etc ; pana si Jackie Chan (56) a imbatranit .. este nevoie de o noua generatie de action heroes insa in afara de Jason Statham nu prea stiu pe cineva care sa poarte un astfel de titlu.

redmen
24 Oct 2010, 17:42
De`asta era sa isi rupa gatul la filmari,ca inca mai poate.

Paraiah
02 Nov 2010, 12:03
De`asta era sa isi rupa gatul la filmari,ca inca mai poate.

Lasa ca actorii noi in materie de cascadorii 90%= dublura.

White1
24 Nov 2010, 13:10
Pai zici Rodriguez, zici "penibil". Dar e un penibil asumat. Omul a prins smecheria, stie ca daca se ia in serios ajunge de risul curcilor, asa ca se face de kkt "cu stil". Cred ca-i singurul regizor care n-are nimic de spus si e apreciat tocmai pentru asta.
Apreciez faptul ca Rodriguez si-a asumat in sfarsit statutul de regizor mediocru spre penibil(oare de cand si-o fi dat seama?).Dar chiar si asa,ar putea sa INCERCE sa faca filme cat de cat mai bune.Ahhhh,si as prefera sa il stiu pe DeNiro bolnav de cancer la testicule,renuntand la actorie si participand la actiuni caritabile pentru persoanele cu acelasi tip de probleme decat sa mai accepte asemeana roluri in asemenea filme:-&

SoX
12 Dec 2010, 21:17
Daca mereu ma loveam de filme ale caror regizori incercau sa camufleze situatii penibile sub forma de umor, in acest caz astfel de situatii parca sunt lasate in voia lor. Multitudinea de personaje scade drastic orice tentativa de a forma o personalitate mai profunda macar a celui principal. Insa nu duce lipsa si de parti mai bune. De exemplu, scena cu ochiul prajit sub pat e o modalitate buna de a economisi gazul :-)

Lino
23 Dec 2010, 23:47
Cu steroizii e ca la ruleta , nu se stie in cazul lui Stallone cat il va mai tine ...!