PDA

View Full Version : "The Social Network"

miercuri
25 Aug 2010, 21:50
Thread deschis anticipat, mai e o luna pana la premiera mondiala. Eu il astept cu mare interes.
Uitati si trailerul, in caz ca nu-l vazuserati -> http://www.cinemagia.ro/trailer/the-social-network-5124/
Poate ar putea sa ne spuna Stefan daca se stie cand/daca o sa-l aduca si la noi.

omudindulap
25 Aug 2010, 22:02
Potrivit unui sait concurent, pe 19 noiembrie. Cinemagia confirma.

miercuri
25 Aug 2010, 22:14
Ha, good to know. Eu ma uitasem la pagina de 'In Curand' si nu era trecut.

StefanDo
26 Aug 2010, 07:48
acum e un mare scandal ca de fapt filmul e o mare fictiune de colo pana colo

miercuri
26 Aug 2010, 08:49
Pai evident ca facebook nu vrea publicitate negativa. :P Probabil ca e un sambure de adevar la mijloc, dar cel mai mult ma atrage ideea ca e pana la urma un film despre un fenomen care a schimbat considerabil felul in care sunt percepute relatiile sociale in ultimii ani.
Se pare ca multi l-au comparat cu "All the President's Men", din punct de vedere al raportarii la actualitate.

Lecart
26 Aug 2010, 10:04
Eu speram sa denigreze pe cat posibil minunatul facebook.

StefanDo
26 Aug 2010, 10:24
pai de ce sa denigrezi facebook? e doar o unealta, depinde doar de tine cum o folosesti :)

Lecart
26 Aug 2010, 10:49
Sigur ca da, si armele albe sunt unelte, depinde cum le folosesti, haha.

Inteleg unde bati, si nici nu condamn fenomenul, imi este indiferent si chiar util ocazional, dar mi s-ar fi parut extrem de nostim un film care ar denigra retelele sociale, zguduind macar un pic increderea adeptilor la vegetare online.

Fiindca un film despre pustiul geniu nebagat in seama care lanseaza afacerea secolului online este fix done to death. Dar sa vedem.

StefanDo
26 Aug 2010, 11:06
hm, in 2004 tipul era un nerd nebagat in seama de nimeni
azi (la 26 de ani) are patru miliarde de dolari

iar tagline-ul "nu-ti faci 500 de milioane de prieteni fara sa-ti faci si cativa dusmani" arata foarte clar pozitia cu privire la utilizarea facebook ;)

Lecart
26 Aug 2010, 11:23
De acord cu tine, tagul, trailerul s.a.m.d. indica limpede cat de minunat e facebookul, cel putin ptr. nerdul patrumiliardar. Eu am subliniat ca "speram", cu alte cuvinte aveam alte asteptari de la subiect, si alte asteptari exponentiale de la film avand in vedere ca-i vorba de unul dintre regizorii care m-au impresionat puternic. Cat despre unealata facebook si influenta ei pozitiva sau negativa, nu are sens sa mergem mai departe, fiecare cu pozitia lui.

Sa vedem filmu', am devenit tare curios.

StefanDo
26 Aug 2010, 11:29
ba deloc, tagline-ul nu sugereaza cat de cool e facebook-ul, ba dimpotriva

ce-i mai important, sa ai 500 de milioane de prieteni online sau cativa dusmani in viata reala (mai ales ca acei dusmani ti-au fost prieteni adevarati)? Tagline-ul da valoarea exacta a prieteniei de pe facebook, deci sigur fincher strecoara si ceva comentariu social in film

Lecart
26 Aug 2010, 11:33
Hm, ma bucur sa aud si interpretarea asta. Eu intelesem taglineul altfel: Ajungi sa ai 500 de milioane de prieteni, curg bani dar te si lovesti de niscaiva dusmani care te urmaresc a la thriller judiciar american, dar in cele din urma se dovedeste ca prietenia e mai puternica, banul e mai greu.

In orice caz, tagline-ul il priveste pe protagonist. Eu ma refer la opinia userului facebook de rand, si ce perspectiva ii acorda filmul acestuia. (cool sau nu)

PoliFanAthic
16 Oct 2010, 11:12
Vazut ieri cu ocazia unei aventuri externe si chiar a fost foarte captivant. Are un ritm incredibil de alert si o tensiune deosebita. Forta ii sta intr-adevar in scenariu.

Ma asteptam doar la o tematica usor diferita/variata - e drept, nu m-am uitat la niciun trailer inainte sa-l vad. Pe final doar mi s-a parut ca pierde un tempo, dar nu afecteaza impresia generala. Ca sa sintetizez as spune ca e o cronica fascinant executata a poate celui mai important fenomen internautic nascut in deceniul trecut. Astept sa-l mai revad.

rifa
17 Oct 2010, 03:38
The Social Network ar putea deveni un film reprezentativ pentru generatia actuala...

Nu vad nimic rau in abordarea acestui subiect tinand cont de importanta pe care o are facebook in societatea curenta (fie ea si internautica).

StefanDo
17 Oct 2010, 09:23
multumim pentru aceasta precizare, acum putem dormi linistiti

rifa
17 Oct 2010, 20:55
multumesc (nu-mi place sa ma adresez in numele tuturor doar pentru a crea o impresie falsa) pentru comentariul inutil si fara sens (ps: stai si tu on-topic daca tot esti zupel moderator... I don't know... I'm just sayin'... :-? )

rvn
29 Oct 2010, 21:17
l-am vazut si eu , ieri.
as zice ca internetul ne controleaza viata. la asta s-a ajuns.
mi-a placut filmul pe ansamblu: ritm alert, dialoguri cu tilc. in mare parte, atinge scopul,facebookul e un fenomen social care a fost cu aceasta ocazie destul de bine disecat..
recunosc, in unele momente, pierdeam firul, exact la si la Wall Street, dialogul continea prea multi termeni tehnici.
numai pasionatii de it sau impatimitii internauti pot pricepe tot.

marius_em
30 Oct 2010, 14:12
Sunt IT-ist, nu am vazut filmul, insa din trailer pare nerdy si gay. Nu am vazut nimic care sa ma faca sa vreau sa-l vad.

rifa
30 Oct 2010, 14:38
Sunt IT-ist, nu am vazut filmul, insa din trailer pare nerdy si gay. Nu am vazut nimic care sa ma faca sa vreau sa-l vad.

nerdy si gay ... pfff (:|

Stereotyping much ?

buticut
30 Oct 2010, 14:43

Mai degraba nerdy si misogin :P.

Pitbull
30 Oct 2010, 16:29
Ba mai bine zis nerdy, perfect mediocru, dar foarte agreabil.
(Bag cronica mai pe noapte...)

bremen1980
30 Oct 2010, 19:02
Pai evident ca facebook nu vrea publicitate negativa. :P Probabil ca e un sambure de adevar la mijloc, dar cel mai mult ma atrage ideea ca e pana la urma un film despre un fenomen care a schimbat considerabil felul in care sunt percepute relatiile sociale in ultimii ani.
Se pare ca multi l-au comparat cu "All the President's Men", din punct de vedere al raportarii la actualitate.

Mare brinza si cu retelele astea de socializare .Niste pustani se inconjoara cu alti pustani si o ard aiurea .O sa revolutioneze astia lumea la fel cum a revolutionat chatul la vremea lui-99,999999999% pierdere de timp cu tot felul de retarzi.La fel s-a intimplat si atunci cind camerele video au devenit accesibile poporului si toti asteptau sa apara tot felul de capodopere cinematografice .Rezultatul :''Valul digital a venit dar este maroniu '' se plingea un critic de film american.
La fel si valul de reality showuri cu ''oameni obisnuiti'' care de 10 ani de zile se tot screm sa nasca o vedeta veritabila.Rezultatul -0 .Nici macar unul care sa ajunga la unghia mica a unui star ca Elvis (Michael Jackson ,Fred Astaire ,etc.)

Din gunoaie nu poti sa scoti decit gunoaie si desi accesul la arta este democratic selectia este aristocratica (chiar dictatoriala ).
Toti agaricii se cred artisti in loc sa-si rupa circa pe santiere .:-&

Am batut cimpii si cred ca mai bine bagam bucata asta la topicul ''n-am vazut filmul dar aberez "":((

Pitbull
30 Oct 2010, 22:12
"The Social Network" - Subiect interesant, tratare alert-mediocră
Webul care ne absoarbe cu fulgi cu tot

A vorbi despre mutaţia produsă în ultimii... nici măcar douăzeci de ani de către inserţia Internetului în vieţile unui imens procentaj al locuitorilor planetei - mai exact (şi discriminatoriu) spus, în partea "care contează" - a devenit de mult un loc comun. Mărturisesc că, acum exact zece ani, cu un grup de prieteni de pe întregul mapamond (ne găsiserăm în chat-room-urile site-ului MTVE), am pus la cale o comunitate de web care să schimbe lumea. Şi am reuşit... să susţinem conversaţia pe tema asta aşa, vreo câteva zile (până la urmă, m-am răzbunat descriind-o ca realizată şi atotputernică, într-un roman din 2001 rămas nedefinitivat - şi fix luna trecută l-am cunoscut în sfârşit pe unul singur dintre preopinenţi, în Ibiza). De ce a ieşit un fâs? Fiindcă eram oameni normali, oameni standard, oameni ca toţi ceilalţi - nu profesionişti ai computerelor, sau măcar obsedaţi ai lor; nu eram nişte nerds; nişte apucaţi; nu maniaci luminaţi.
Asemenea freaks au existat dintotdeauna, dar niciodată n-au proliferat atât de mult ca în zilele noastre, când imensa gamă de posibilităţi oferite de "şocul viitorului" oferă nenumărate debuşeuri hiperactivităţii, superspecializării şi şanselor de îmbogăţire fabuloasă peste noapte. Despre acest fenomen vorbeşte, în fond, ultimul film al lui David Fincher - dincolo de a consemna aproape documentar apariţia şi dezvoltarea impetuoasă a omniprezentului Facebook - cel unde, dacă n-ai cont, "nu exişti".
La cel mai esenţial nivel, "Reţeaua de socializare" e un film de caractere - opţiune firească pentru un cineast ca Fincher, care şi-a manifestat în repetate rânduri, deşi cu rezultate inegale, tendinţa de a se orienta cu precădere spre personajele excepţionale (ca în "Se7en", "Zodiac", sau chiar şi spectacularul eşec "The Curious Case of Benjamin Button"). Deşi la un prim nivel de percepţie se impune ca film narativ, "The Social Network" are o structură mai degrabă panoramică decât epică, îmbrăţişând într-o privire cuprinzătoare toată perioada de început a Facebook-ului, la nivelul fondatorilor. Scenariul lui Aaron Sorkin (care aici e şi producător executiv, alături de Kevin Spacey), un profesionist al dramaturgiei de film deja confirmat în genurile cu angajare strânsă în realitate ("A Few Good Men", "The American President", "Charlie Wilson's War", sau celebrul serial "The West Wing"), a ales din povestea reală (relatată în cartea "The Accidental Billionaires", de Ben Mezrich) un concentrat de evenimente cruciale şi definitorii, aproape fără interludii şi alte momente de tranziţie, ordonându-le conform unei cronologii dislocate - alternanţa între planul trecutului relativ mai îndepărtat (al faptelor) şi cel recent (al înfăţişerilor judiciare), împletite atât de organic, dinamic şi interdependent, încât nici nu se poate stabili prioritatea temporală (nu că ar avea vreo importanţă): avem oare de-a face cu timpul prezent al anchetei intercalat cu flash-back-uri despre ceea ce se discută, sau urmărim timpul prezent al evenimentelor, cu flash-forward-uri ale consecinţelor la care se va ajunge? Dincolo de omogenizarea unui material atât de fragmentat şi de dinamizarea unei evoluţii atât de statice cum sunt cele asociate cu computerele (mult interior, mult sedentarism, multe vorbe, rostite sau tastate - vezi plan-detaliul leit-motiv al degetelor lui Mark Zuckerberg galopând pe keyboard), procedeul are efectul de a accentua puternic starea de comprimare a timpului proprie lumii contemporane - şi definitorie pentru un film despre un fenomen virtual.
Prin urmare, ceea ce contează nu e atât povestea (oricum greu inteligibilă, atât din cauza abundenţei de date specializate, cât şi dintr-a ritmului super-accelerat de desfăşurare - şi... vorbire!), cât starea, tabloul: portretul acelui gen de corifei ai digitalului în stare să cucerească lumea (aproape la propriu) cu o invenţie online, şi încă de puşti să ajungă pe culmile bogăţiei. Compuse astfel, alternanţa timpilor şi dialogurile peste ani conferă şi mai multă concreteţe specificului uman al personajelor, în frunte cu irepetabilul Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg, agitat şi calm în acelaşi timp, antipatic şi invincibil, creativ şi lipsit de scrupule - o prestaţie actoricească nu neapărat ieşită din comun, dar categoric adecvată). Se dispun în jurul lui, ierarhizat şi armonios, naivul geniu Eduard Saverin (Andrew Garfield), gemenii Cameron şi Tyler Winklevoss (Arnie Hammer), şi mai ales Sean Parker, fondatorul celebrului Napster (Justin Timberlake). Nu întâmplător, atât personajele cât şi actorii se abţin de a ieşi în evidenţă tipologic şi interpretativ - nu sunt eroi, nu sunt personalităţi excepţionale, sunt pur şi simplu oameni ca noi, simpli şi vulnerabili, pe care o combinaţie de competenţă super-specializată şi conjuncturi favorabile ("miliardari accidentali", într-adevăr!) i-a adus în fruntea unui fenomen de anvergură mondială.
Faţă de doza indiscutabilă de ariditate a subiectului (interesant doar prin faptul că se referă la o prezenţă atât de ubicuă şi implicată în vieţile tuturor ca Facebook - şi prin acţiunile în instanţă la care se ajunge, dar care nu au nici măcar virtuţile de spectacol cinematografic ale unor evoluţii în completul de judecată, desfăşurându-se aproape integral în sălile de consiliu), meritul lui Fincher constă în acel înveliş narativ amintit mai sus, care face ca filmul să fie urmărit cu sufletul la gură, fără nici un moment de plictiseală - e alert, viu, şi mai ales împânzit cu schimburi de replici absolut scăpărătoare (Zuckerberg, în special, dovedeşte o prezenţă de spirit dură, incisivă, irezistibilă). Categoric, contribuie decisiv montajul creator, pe cât de cursiv, pe atât de nervos, al editorilor Kirk Baxter şi Angus Wall, susţinut de muzica originală a lui Trent Reznor şi Atticus Ross. N-ar fi prea multe de spus despre fotografia lui Jeff Cronenweth, în linii mari corectă şi limpede fără ostentaţie - dar îngăduindu-şi şi câteva jocuri creative, ca în secvenţa concursului de canotaj universitar, sau în reconstituirea atmosferei de campus, cu inefabilul ei unic - romantic, nonconformist, tocilăresc şi depravat deopotrivă.
La urma urmei, nici despre Fincher nu se pot menţiona prea multeîn acest caz, dincolo de profesionalismul impecabil, dar prin nimic surprinzător în plan cinematografic, cu care serveşte tema şi subiectul (mult mai novator fusese în "Se7en", mult mai iconoclast în "Fight Club", mult mai necruţător în "Zodiac", mult mai stilizat în "The Curious Case of Benjamin Button", mult mai claustrofobic în "Alien 3"... Actualul "The Social Network" e, în ultimă instanţă, un film relevant prin conţinut şi profesionalism, însă foarte puţin semnificativ la nivel artistic - toată fanfaronada cu "filmul anului" şi "candidat aproape sigur la Oscar" e apă de ploaie. Sigur că devenim o idee mai deştepţi aflând cum au pus băieţii ăia pe picioare reţeaua, şi cum pe urmă s-au porcăit prin tribunale pentru furturi intelectuale, daune şi tantieme, sigur că aflăm câte ceva în plus despre acel gen de oameni care stau dincolo de webul ce ne înfulecă treptat dar sigur cu fulgi cu tot - dar, în sens strict filmic, totul rămâne de o mediocritate deplină. Nu neapărat în sens rău - dar, evident nici prea strălucit... Ce truism poate fi mai plat decât ăsta?

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
30 octombrie, 2010,
Bucureşti, România

Chambord
31 Oct 2010, 18:39
Nu mai stiu unde citeam ca, in curand, cei care nu au cont pe FB (i'm one of those) vor ajunge sa fie considerati "socially awkward". Singura problema e ca aceia care au sute de prieteni pe FB dar nici unul sau extrem de putini in viata reala CHIAR SUNT socially awkward. I prefer sticking to my own team for now (of real ppl). In ceea ce priveste filmul in sine, sunt curios ce are de spus si cum ar putea sa ma faca sa vad fenomenul altfel decat acum.

Pitbull
31 Oct 2010, 19:28
Nu mai stiu unde citeam ca, in curand, cei care nu au cont pe FB (i'm one of those) vor ajunge sa fie considerati "socially awkward". Singura problema e ca aceia care au sute de prieteni pe FB dar nici unul sau extrem de putini in viata reala CHIAR SUNT socially awkward.
FOARTE adevärat.
I prefer sticking to my own team for now (of real ppl). In ceea ce priveste filmul in sine, sunt curios ce are de spus si cum ar putea sa ma faca sa vad fenomenul altfel decat acum.
Nicicum.
Nici nu-si propune.
Nu e un film despre "fenomenul social" ca atare, ci despre ce-au fäcut si-au dres, fix atuncea, cei câtiva creatori ai lui.

rc-st.
01 Nov 2010, 08:36
l-am vazut si eu
prima jumatate din film n-am inteles nimic
apoi am vazut filmul documentar "cum a fost facut facebookul si cum l-au dat unii in judecata"
apoi l-am vazut pe unu dand refresh la o pagina de facebook si "filmul" s-a terminat
daca as fi luat un spectator care nu stie ce e aia facebook si i-as fi aratat acest "film" m-ar fi intrebat de ce au facut oamenii acel "film" si eu ar fi trebuit sa ii spun ca nu stiu
din film lipseste clar a 4-a si a 5-a ritmema, sau mai bine zis plot point 2 + climax
ii dau nota 0/10 deoarece nu este film, este doar o emisiune despre cel mai tanar bogatas

Chambord
01 Nov 2010, 13:09
^quite funny review :)

dar sa recapitulam: cei care l-au vazut nu l-au placut ,cei care vor sa-l vada sunt cu inima indoita iar criticii straini l-au iubit LA NEBUNIE. Deci ?

omudindulap
01 Nov 2010, 13:21
Nu ca ar conta, dar eu vreau sa vad filmul si nu am nicidecum inima indoita, ba dimpotriva.
Nu cred ca Fincher a uitat sa faca film. Ca nu e la fel de bun ca precedentele e altceva, dar prost nu are cum sa fie.
Iar asta cu 0/10 mi se pare de-a dreptul aberanta. In fine.
In concluzie, cum bine spunea si Pit, e mai bine sa vezi un film, decat sa nu-l vezi. Si ma cam indoiesc ca-i Twilight.
Si nu-i mai asculta pe ceilalti, fa cum crezi tu de cuviinta.

Chambord
01 Nov 2010, 13:31

Asta-i un sfat de bunicutz iar nepotelul a crescut si stie si el acum sa treaca strada ;)

omudindulap
01 Nov 2010, 13:39
Stiu ca stie, dar il vad dezorientat, stand pe bordura si uitandu-se la ceilalti cum pasesc agale si comenteaza ba ca-s gropi in asfalt, ba ca-s gunoaie, ba ca zebra nu-i bine trasata etc.
Trece-o ! ;)
Sau nu vad eu bine.

Chambord
01 Nov 2010, 13:48
O s-o trec negresit dar cand profesionisti in ale strazilor imi spun ca e autostrada desi eu nu vad decat un E85 in fata e normal sa am o mica ezitare.

Dupa ce trec o sa vad daca ei au avut dreptate si m-a inselat pe mine vederea ... sau invers. :P

MinRep
01 Nov 2010, 14:30

dar sa recapitulam: cei care l-au vazut nu l-au placut ,cei care vor sa-l vada sunt cu inima indoita iar criticii straini l-au iubit LA NEBUNIE. Deci ?
E un film bun. Nu pot sa vorbesc pentru criticii straini, dar din punctul meu de vedere este cel mai interesant film al sezonului (de pana acum). Fincher foloseste mijloace cinematografice simple pentru a obtine efectul maxim: un film alert, cu umor, care jongleaza intre planuri temporale si spatiale foarte agil. Este un exercitiu de stil, nu un film despre comunicare sau un studiu de caractere, dar un exercitiu de stil care afirma un mare talent regizoral. Fincher seamana cu Hitchcock aici, care intre doua filme (mai) psihologice turna si un "The Trouble with Harry", ca sa se mai relaxeze si sa ne lase o micro-capodopera.

Ar mai fi 2-3 chestii... O fi scenariul lui Sorking jumatate-filmul, dar mai interesant este cum negociaza Fincher elipsesle acestui scenariu... Sean Parker-ul jucat de Timberlake e borderline Tyler Durden... Fincher inca foloseste efecte speciale subtile... Iar muzica minimalista a lui Trent Raznor si Atticus Ross e cel putin surprinzatoare (in sensul in care de-abia o simti)... Exista un singur moment de improvizatie vizuala, orchestrat de o varianta electronica a lui "Peer Gynt", despre care nu o sa spun mai multe...;)

Nu ma pricep la prezis Oscar-uri cu o asa mare anticipatie (si, sincer, nici nu imi pasa prea tare), dar "The Social Network" pare sa se indrepte spre o serie de nominalizari meritate, una dintre ele probabil pentru imagine (si daca numai pentru cele 2 minute ale intrecerii de canotaj).

Pitbull
01 Nov 2010, 14:44
MinRepe, sunt de acord cu tot ce ai spus - cu o singurä aproximativä exceptie: "exercitiu de stil". N-as zice. Filmul are stil, nici vorbä, dar constând în mijloace pe care Fincher deja le stäpâneste bine, si folosite aici motivat si discret - deci, nu väd nici o justificare a ideii de "exercitiu".

A, si mi-a pläcut si mie aia cu canotajul! ;)

MinRep
01 Nov 2010, 15:03
Da, cred ca ai dreptate. Chiar daca e altfel decat celelalte filme ale lui Fincher, „exercitiu” nu pare cuvantul potrivit... Ramane sa ma gandesc la unul mai potrivit :)

Pitbull
01 Nov 2010, 15:05
...Apropo, acuma chiar cä ti se potcoveste rangul! :P

MinRep
01 Nov 2010, 15:15
:D

rvn
01 Nov 2010, 18:13
In concluzie, cum bine spunea si Pit, e mai bine sa vezi un film, decat sa nu-l vezi. Si ma cam indoiesc ca-i Twilight.

sunt partial de acord cu ceea ce spune Pit. daca filmul nu merita, e inutila incarcarea neuronilor cu un deseu.
in ceee ce priveste comparatia cu "tentativa zvarcoliceasco-vampireasca", da!
nici pe departe nu este ca ala,
deci filmul facebookist merita vazut, mai ales asa...din pura curiozitate, sa nu mori prost si-apoi sa te destinzi vreo doua ore cu poante spuse de niste studenti isteti.

PoliFanAthic
01 Nov 2010, 18:27
Totul merita facut daca nu exista concurenta intre activitati. :-B

Am fost surprins de cat de putina lume a fost vineri, la ora 20, la film. Ma asteptam sa fie considerabil mai plin.

rifa
02 Nov 2010, 04:18

Eu l-am vazut si mi-a placut.... Consider ca e unul din cele mai bune filme ale lui Fincher...

Sunt niste greseli pe-aici mari de intelegere a filmului... In primul rand filmul e "science-fiction"... majoritatea dramelor nu s-au intamplat in "real life" iar David Fincher a recunoscut asta... In al doilea rand filmul bate exact spre socialul zilelor noastre... am citit pe-aici ca domne... filmuletul asta ar fi o poveste a "3-4 tipi care s-au invartit in jurul realizarii acestui proiect"... Nu am putut sa citesc ceva mai eronat/aberant pe ziua de azi... Probabil asta e unul din motivele pentru care afara filmul este laudat iar noi suntem (ca deobicei) aia mai cu mot, aia mai destepti (:| ... Problema e ca "prostutii" aia de pe-afara sunt mai in tema cu acest fenomen... la noi Facebook castiga teren de nici un an de zile pe cand afara in momentul de fata Facebook nu mai e doar un alt site de socializare... La ei Facebook face parte din societate si putem spune ca este prima societata internautica "legitima"... In rest toate cele bune... aruncati cu rosii in el la urma urmei cui ii pasa? :-/

buticut
02 Nov 2010, 10:26
Interesant este ca filmul a prins in special la cei nefamiliarizati cu fenomenul curent. Tinerii insa nu par sa fie atat de incantati de el, poate tocmai fiindca ei sunt familiarizati cu aceasta lume si nu vad nimic nou in subiectele tratate de catre film. Cum scria si intr-un articol, pentru ei Inception is the new shit, The Social Network e doar filmul Facebook, unde au cont de cand lumea si pamantul :P.

Eu stiam fix invers...ca filmul este mult mai acurat decat crede lumea. Sorkin chiar zicea ca multe informatii provin de la declaratiile celor care l-au dat in judecata pe Mark (Eduardo & Co.). Bine, asta nu inseamna ca ce scria pe foile acelea era si adevarat, dar el considera filmul ca fiind fiction intr-o foarte mica masura. Secventa cu hookers&drugs e entirely fictive, da, dar restul chiar pare sa fie in conformitate cu adevarul, lucru surprinzator, fiindca de obicei fictiunea e mult mai interesanta decat adevarul :P.

Si daca ar fi 99% fictiune, care e problema? Filmul e o arta, iar arta reprezinta o viziune. Scopul artei nu este cel de a imita realitatea, altfel nu s-ar mai numi arta.

Din ce am vazut prin trailere, filmul nu pare sa fie despre Facebook, ci doar despre ambitiile si motivatiile tipului care a creat Facebook-ul. Nu cred ca analizeaza fenomenul, ci doar ne arata cat de depparte sunt dispusi sa mearga unii pentru a-si atinge scopul. Talking about Facebook, era misto acum 5 ani cand aveam cont acolo si nimeni nu stia de el, fiindca toti foloseau hi5 - imi placea sa fiu in minoritate :)). Nu aveam poza la avatar, nu aveam prieteni, dar hey, stiam ca intr-o zi vor trece toti de partea mea. Acum e hip sa ai cont acolo, nu mai sunt "the special one" :(.

rvn
02 Nov 2010, 10:58
eu cred ca facebookul poate rivaliza cu Evidenta Populatiei.
poate chiar ofera date mult mai complete decat serviciul specializat pe-asa ceva.
in curand, cei care se ocupa de investigarea unor crime, pot cauta date despre potentialii nebuni, schizofrenici, ticniti, pe Facebook, ca le gaseste si aici cazierul.

myram
02 Nov 2010, 11:45
... filmul asta nu ar atrage atata atentie. Nici nu prea are de ce.

http://filmreporter.ro/the-social-network-cine-este-totusi-mark-zuckerberg

rc-st.
02 Nov 2010, 15:34
acum am vazut ca acelasi regizor a realizat fight club si nu pot spune decat ca in viata unui regizor sunt filme bune si apoi, cand e plictisit sa regizeze un film bun, isi pune semnatura si pe o emisiune de televiziune, doar pt bani:-/
criticii straini adora acest "film" , sincer nu stiu de ce... poate in speranta ca o sa le dea si lor un milion - doua baietelul ala miliardar :))
imi mentin nota de 0/10

Pitbull
02 Nov 2010, 15:39
acum am vazut ca acelasi regizor a realizat fight club
Omul, cât träieste, învatä. =D>

buticut
02 Nov 2010, 17:44
eu cred ca facebookul poate rivaliza cu Evidenta Populatiei.
poate chiar ofera date mult mai complete decat serviciul specializat pe-asa ceva.
in curand, cei care se ocupa de investigarea unor crime, pot cauta date despre potentialii nebuni, schizofrenici, ticniti, pe Facebook, ca le gaseste si aici cazierul.

Cred ca au si existat cazuri in care au fost gasiti criminali prin intermediul Facebook-ului. In urma cu ceva timp a fost amanata o operatiune militara intr-o zona secreta, fiindca un soldat a postat pe Facebook locatia unde urmau sa mearga :)). Si la noi au fost doua cazuri in care niste detinuti postau poze din celula lor pe Facebook. Politistii s-au prins ca cei doi facusera rost de celulare si i le-au confiscat :).

Nu stiu daca o sa ma dau in vant dupa film, dar in niciun caz nu-i voi da nota 0. 0-ul mi-l rezerv pentru filmele care imi insulta inteligenta si care nu-mi dau nici macar un motiv sa cred ca au fost facute din alte motive decat $$$. Daca doar banii te motiveaza in a face un film si se vede asta, pentru mine it's a no-go si nu cred ca asta e cazul lui Fincher.

rifa
02 Nov 2010, 22:57
doar pt bani:-/

de-aia a facut atatea zeci si sute de milioane filmul asta... *sarcasm*

danonino
02 Nov 2010, 23:47
Facebook, fenomenul, e descris cel mai bine aici.

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e04-you-have-0-friends

Eu nu pot intelege utilitatea Facebookului, sau al oricarui site de acest tip.

omudindulap
03 Nov 2010, 00:07
The Social Network. Facebook-ul într-un scenariu ca o reţea

Iulia Blaga

Filmul lui David Fincher despre cum s-a creat Facebook-ul are un tipar clasic. El urmăreşte ascensiunea unui tânăr genial, dar amoral, care ajunge în vârful piramidei. Există, însă, nişte amendamente: Mark Zuckerberg ajunge sus prin mintea sa extraordinară, dar nu pentru că ar fi dorit să se îmbogăţească, iar amoralitatea sa e legată de un paradox: creatorul celei mai mari reţele de socializare e, pe ecran, un semi-autist. Al treilea amendament se referă la cât de moral e să faci un astfel de film.

E sub semnul întrebării dacă e moral să faci un film deloc drăguţ cu cineva care e încă în viaţă şi care nu a participat în vreun fel la realizarea lui, mai ales că scenariul scris de Aaron Sorkin după cartea The Accidental Billionaires, de Ben Mezrich, amestecă realitatea cu ficţiunea. Rămâne neclar dacă Mark Zuckerberg, creatorul Facebook-ului, a furat ideea gemenilor Winklevoss, care îl cooptaseră ca programator la realizarea site-ului lor, Harvard Connection, dar e explicit modul în care Facebook-ul a luat fiinţă şi felul în care Zuckerberg şi-a scos din joc cel mai bun (de fapt, singurul) prieten, Eduardo Saverin.

Motivul pentru care Mark Zuckerberg a pus bazele celei mai mari reţele de socializare din lume a fost, ca şi motivul războiului din Troia, amoros. Nu s-a bătut cu un alt student pentru inima aceleiaşi fete, ci fata cu care se întâlnea îi dă papucii pentru că se poartă ca un nemernic. Întors în campus, Zuckerberg îşi ia o bere din frigider şi, după ce o face pe fată de două parale pe blogul lui (legându-se de numele ei de familie şi de numărul de la sutien), face în câteva ore un site ultra-misogin pe care studenţii de la Harvard să-şi poată vota colegele în funcţie de calităţile fizice.

Adevăratul Mark Zuckerberg a spus, întrebat în legătură cu filmul lui David Fincher, că şi-ar fi dorit ca nimeni să nu facă un film despre el cât timp trăieşte. Dar această violare a intimităţii sale nu e oare efectul firesc al intimităţii scoase în ogradă, pe Facebook?

Construit pe schema clasică a ascensiunii sociale a eroului, filmul lui David Fincher e - prin construcţia lui de cub rubik, prin ritmul cu care înlănţuie replicile pline de termeni de specialitate, prin răceala lui - un film al epocii prezente. Violenţa din Fight Club care trebuia regurgitată pentru ca societatea să nu facă implozie, a lăsat locul unei societăţi care şi-a redefinit campionii, cizelând regulile jocului. Mai ţineţi minte ultima replică din Fight Club? "O să fie bine", în vreme ce afară se surpă zgârie-norii. Ei bine, lumea aceea a dispărut şi a fost înlocuită cu alta.

Nu întâmplător, adversarii lui Mark Zuckerberg, gemenii Cameron şi Tyler Winkelvoss sunt în film doi tineri de familie bună, care, pe lângă pasiunea pentru calculatoare, sunt şi campioni la caiac-canoe. Ei aparţin unei specii demodate - sunt bine făcuţi, blonzi, sănătoşi - spre deosebire de Mark Zuckerberg care, genial cum e, e indiferent la aspectul fizic, n-are nevoie de sport pentru a rezista la computer cât de pizza şi bere.

Scenariul şi regia sunt suficient de alunecoase încât să refuze să spună lucrurilor pe nume, iar filmul îţi poate da impresia, dacă te apropii din mai multe părţi, că îşi păstrează rotunjimea. Secvenţa concursului de caiac-canoe din Anglia, lumea veche cu tabieturile ei - nu e menită să pună accente pe dublul eşec, sportiv şi de business, al gemenilor cât să celebreze un cod etic, de fapt o lume pe cale de dispariţie. Mai inteligent decât Wall Street, filmul lui David Fincher nu agaţă steguleţe albastre de gulerele personajelor negative şi steguleţe roşii de gulerele personajelor pozitive.

Nici societatea de azi nu mai e atât de clar delimitată ca odinioară. Dar devine evident pe ecran că imboldul lui Zuckerberg de a crea o reţea de socializare la care toată lumea să aibă acces provine şi din dezamăgirea de a nu fi fost acceptat în frăţiile de elită de la Harvard. Pe când gemenii Winkelvoss, de familie bună cum sunt, au din educaţie nişte reflexe etice care îi determină să păstreze, în ciuda spiritului de castă, o anume integritate morală şi sportivitate.

Mark Zuckerberg cel de pe ecran (interpretat perfect de Jesse Eisenberg), e în acelaşi timp tartor şi victimă. Nu e un personaj simpatic, dar nici antipatic. Nu pare un personaj negativ, dar nici pozitiv. Când îşi trădează prietenul, nu pare să simtă durerea acestuia, la fel cum nici până atunci nu dăduse impresia că empatizase cu el în vreun fel. Probabil că nici nu realizează că e ticălos. Acesta ar putea fi prototipul omului viitorului - un individ autist şi muncitor, într-o lume tot mai eficientă şi mai tehnică.

Spre deosebire de el, Sean Parker, co-fondatorul Napster-ului (interpretat de Justin Timberlake) are conştiinţa perfectă a lipsei sale de conştiinţă. Dându-şi seama de lucrurile urâte pe care le face, este el mai uman?

Toate aceste lucruri scrise mai sus nu sunt livrate la prima mână. Trebuie să laşi filmul să se aşeze puţin ca să-ţi dai seama că e inteligent, chiar dacă la ieşirea din sală nu ţi se pare că a atins mari niveluri de profunzime. Gândit să urmărească în acelaşi timp trei planuri temporale - ceea ce face din scenariu un fel de mănuşă cu degete care se tricotează în acelaşi timp, The Social Network e, dramaturgic vorbind, o reţea ale cărei elemente comunică. În plus, are şi umor. Probabil că are deja asigurat Oscarul pentru scenariu adaptare.

http://www.hotnews.ro/stiri-film-7985543-video-cronica-film-reteaua-socializare-facebook-intr-scenariu-retea.htm

Chambord
03 Nov 2010, 10:13
Daca nu ia (br)oscarul pt best picture sa-mi spuneti cutzu

sergiuseling
03 Nov 2010, 21:42
Un film bun, dar nimic deosebit. Desigur comparat cu ce filme sunt de obicei la cinema e mult mai bun.
În plus toată povestea pare trasă de păr, multe lucruri de acolo nu prea au sens. Cel mai probabil au schimbat mult realitatea ca să iasă ceva mai interesant.

Punctul forte însă sunt dialogurile care deseori au fost foarte bine scrise.

Liviu-
03 Nov 2010, 22:53
În plus toată povestea pare trasă de păr, multe lucruri de acolo nu prea au sens.

Like... ?

Cel mai probabil au schimbat mult realitatea ca să iasă ceva mai interesant.

Chiar sunt curios ce e inventie si cee realitate...

rifa
04 Nov 2010, 07:04
Daca nu ia (br)oscarul pt best picture sa-mi spuneti cutzu

Mai mult ca sigur The Social Network o sa ia oscarul pentru Best Picture nu neaparat ca ar fi cea mai buna pelicula dar datorita faptului ca este un film reprezentativ generatiei actuale. Oscarul nu se da numai pentru cea mai buna pelicula astfel anul trecut am fi avut castigator Inglorious Basterds iar prin 2008 posibil Benjamin Button...

Singurele care pot ridica pretentii la statueta ar fi True Grit (fratii Coen - sunt iubiti prin partile alea) si Inception (Christopher Nolan - a fost ocolit destul iar dupa dezastrul din 2008 who knows?) ... restul, ca sunt sau nu filme mai bune decat astea 3 nu prea conteaza tinand cont ca nu au nici o sansa...

rc-st.
04 Nov 2010, 09:58
Facebook, fenomenul, e descris cel mai bine aici.

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e04-you-have-0-friends

haha
asta film despre f@ckbuuk , mult mai bun decat Social Security sau cum s-o numi filmu asta
ii dau 7.5/10 !!!

miercuri
04 Nov 2010, 11:07
iar prin 2008 posibil Benjamin Button...

X(
Benjamin Button e o LABA TRISTA.

Utilitatea lui e ca te afli constant in contact cu o gramada de oameni, fara a face eforturi suplimentare de a lua legatura cu fiecare personal.
Mie imi convine ca sunt la curent cu ce-au mai facut o gramada de fosti colegi de liceu si ce mai fac o gramada de prieteni plecati din Romania si nu trebuie sa pierd timp trimitand de 10 ori 50 de poze pe YM sau sa dau zece telefoane, cand pot sa postez un singur mesaj. Iar facebook am din 2007, cand erau inscrisi doar vreo 10.000 de utilizatori romani, I'm not one of those who jumped the bandwagon.
De vreo juma de an si maica-mea are facebook si si-a gasit o gramada de prieteni cu care nu mai vorbise de foarte mult timp.

rifa
04 Nov 2010, 12:27
X(
Benjamin Button e o LABA TRISTA.

hai maaa :( mie mi-a placut mai mult ca "bagabontu' milionar" :">

Utilitatea lui e ca te afli constant in contact cu o gramada de oameni, fara a face eforturi suplimentare de a lua legatura cu fiecare personal.
Mie imi convine ca sunt la curent cu ce-au mai facut o gramada de fosti colegi de liceu si ce mai fac o gramada de prieteni plecati din Romania si nu trebuie sa pierd timp trimitand de 10 ori 50 de poze pe YM sau sa dau zece telefoane, cand pot sa postez un singur mesaj. Iar facebook am din 2007, cand erau inscrisi doar vreo 10.000 de utilizatori romani, I'm not one of those who jumped the bandwagon.
De vreo juma de an si maica-mea are facebook si si-a gasit o gramada de prieteni cu care nu mai vorbise de foarte mult timp.

Pe langa ce a spus miercuri, "facebook" este si o buna arma de promovare de marketing. in concluzie "facebook" este mult mai util decat crezi. nu confunda fenomenul "facebook" cu cocalarismul de pe "hi5" unde nu am vazut pe unul sa-si puna numele din buletin ca "nick" sau "nume de cont".... toti sunt cu SH si cu TZ + butterflyZ, cruciuliTZe Ji alte semne..

PoliFanAthic
04 Nov 2010, 12:32
Cam asa e cum zice miercuri. Plus ca iti zice cand sunt zilele de nastere ale prietenilor, ceea ce e esential pentru cineva care nu are ambitia si determinarea necesare sa completeze un calendar cu zile de nastere. :D

M-am inregistrat cand eram in Anglia prin 2006, fara sa-mi dau seama prea bine despre ce-i vorba, desi toti colegii care stateau pe computere la universitate parea sa fie pe fb. Multa vreme n-am intrat pe el fiindca nu aveam ce face cu el, dar mai nou, de cand s-a mutat toata Romania pe fb de pe hi5, a devenit util. Mai ales ca-mi pot informa dragii mei polisti despre ce mai scriu eu pe blog.

Aveam impresia ca atunci cand m-am inregistrat trebuia sa fii neaparat afiliat cu o universitate, dar citind pe wiki am realizat ca nu are cum sa fie asa. Imi place ca pare sa iti ofere optiunea integritatii, probabil si fiindca la baza "retelei" au stat comunitati de studenti si nu atat de intesexnauti.

StefanDo
04 Nov 2010, 12:41
despre film, va rog mult

daca vreti sa discutati despre facebook, subiect nou la cafenea (apropo, unul dintre motivele pentru care nu-mi place facebook e ca primesc o multime de spam de la diversi - desi nu am decat cunoscuti in lista de prieteni. ma irita la culme invitatiile sa-mi placa x si y - mai ales cand x si y sunt tampenii. Ca fapt divers, un regizor destul de cunoscut ma invita acum cateva luni sa-mi placa de o dentista sau dermatologa!)

rc-st.
04 Nov 2010, 16:27
despre film, va rog mult

daca vreti sa discutati despre facebook, subiect nou la cafenea (apropo, unul dintre motivele pentru care nu-mi place facebook e ca primesc o multime de spam de la diversi - desi nu am decat cunoscuti in lista de prieteni. ma irita la culme invitatiile sa-mi placa x si y - mai ales cand x si y sunt tampenii. Ca fapt divers, un regizor destul de cunoscut ma invita acum cateva luni sa-mi placa de o dentista sau dermatologa!)
pai n-avem cum sa vorbim despre film pt ca ala nu e film, e doar o emisiune tv despre facebook >:)

Facebook are adresa ta de mail si parola... si numarul de telefon... si stie si tot ce faci in fiecare secunda... multumita tie! Sper sa nu superi pe cineva de la facebook ca altfel te-ai cam ars :))>:) >:) >:)

sergiuseling
04 Nov 2010, 17:14
În plus toată povestea pare trasă de păr, multe lucruri de acolo nu prea au sens.

Like... ?

Cel mai probabil au schimbat mult realitatea ca să iasă ceva mai interesant.

Chiar sunt curios ce e inventie si cee realitate...

Modul cum le-a venit ideea: din câte știu eu tipul are aceeași prietenă dinainte de a înființa Facebook, deci m-aș mira să fi fost plauzibil chestia cu despărțirea și apoi crearea de site pentru notarea fetelor la orele acelea din noapte. Sau cum a trimis zeci de emailuri fără a se întâlni. Chestiile cu drogurile, găina sau cum l-au scos pe tipul ăla cu 30% afară din afacere.
Să nu mai spun că aia aveau un stil de programare foarte ciudat: se puneau la calculator și scriau non stop fără să gândească prea mult.

buticut
05 Nov 2010, 00:29
Să nu mai spun că aia aveau un stil de programare foarte ciudat: se puneau la calculator și scriau non stop fără să gândească prea mult.

Dude! Ai vazut vreodata un programator talentat at work? Ei CHIAR asa scriu; dupa ce le intra asta in sange, incep sa scrie codurile mecanic si abia la sfarsit cand compileaza programele se gandesc cum sa corecteze posibilele erori/avertismente pe care limbajul de programare i le-a dat.

danonino
05 Nov 2010, 09:04
despre film, va rog mult

Deci, tu ce vrei pana la urma?

PoliFanAthic
05 Nov 2010, 09:49
Sa fie popular ca Ted Mosby.:-B

Din cate stiu, Eduardo a fost sursa principala de inspiratie pentru povestea din spatele filmului.

Wikiquote:

Co-founder Eduardo Saverin served as Mezrich's main consultant.[1] Mark Zuckerberg declined speaking with Ben Mezrich while the book was being researched and after Zuckerberg and Saverin settled their lawsuit, Saverin broke off contact with the author.

Chambord
08 Nov 2010, 11:47
Incepe cu un dialog tipator de pretentios, devine in scurt timp mult prea cinic, repezit si plin de sine [la una din sesiunile de lawyer battle, o "functionara" impresionata de marimea traficului pe care il provocase Z scoate un "wow" atat de pus cu mana incat aproape m-a induiosat pana la lacrimi. (No, I'm lying)] si insista in permanenta pe granita foarte subtire intre smart(ass) si (ass)hole. Just too much (ass) for me !

nota: 7 / 10 (mediocru spre bun)

marcusARCUS
08 Nov 2010, 12:22
Este un film foarte bun si foarte bine facut cu niste actori de nota 10.Bravo Fincher:-bd !

Lecart
10 Nov 2010, 13:57
Mi-a placut, e asamblat frumos, cred ca Fincher a nimerit cea mai potrivita punere in scena a subiectului. Cateva pasaje fortate, si nu prind aplauzele ptr. secventa canotajului - arata bine, dar nimic iesit din comun - detalii si montaj dinamic (hh), what else?

Sunetul insa e intr-un fel in filmu' asta.

Eisenberg mi-a lasat o impresie mai buna, in contrast cu alte roluri in care l-am mai vazut.

hellsteed
10 Nov 2010, 14:04
a nimerit cea mai potrivita punere in scena a subiectului.

In comparatie cu ?

Lecart
10 Nov 2010, 14:19
Just, mai bine evitam comparativul ala. Spun ca, in opinia mea, e cum trebuie.

Ai exemple mai bune ptr. subiectu' in cauza?

StefanDo
10 Nov 2010, 14:48
tocmai, nu exista

e posibil ca the social network sa fie "biopicul" bazat pe o persoana reala realizat cel mai curand dupa desfasurarea evenimentelor

hellsteed
10 Nov 2010, 15:14
Dictatorul lui Chaplin nu s-ar incadra ?

StefanDo
10 Nov 2010, 15:43
nu e biopic

omudindulap
10 Nov 2010, 16:00
e posibil ca the social network sa fie "biopicul" bazat pe o persoana reala realizat cel mai curand dupa desfasurarea evenimentelor
W.-ul lui Oliver Stone, realizat si mai curand (?).

StefanDo
10 Nov 2010, 16:02
nu am vazut filmul, dar din cate stiu acopera toata "cariera" lui bush, nu doar ultimii ani

qwerty
18 Nov 2010, 16:02
Imi amintesc acum de o discutie purtata anul trecut cu un prieten stabilit in America de cativa ani,m-a intrebat daca am cont pe facebook,iar eu i-am raspuns ca nu am,atunci mi-a spus ca este inacceptabil si ca practic ''nu exist'' daca nu am cont.La putin timp dupa asta mi-am facut cont,sa exist si eu.Siteul nu m-a dat pe spate este foarte simplist,acesta este singurul aspect care mi-a placut,nu e incarcat la maxim,are exact atat cat trebuie sa aiba.Ideea creari lui, in momentul de fata mi se pare banala,dar atunci in 2004 a fost geniala si a insemnat ceva.Au mai facut si altii ulterior retele se socializare dar nicuna nu a luat amploarea pe care a luat-o facebook-ul.Nu sunt un fan,intru doar o data sau de 2 ori pe saptamana.Cand am mers sa vad filmul nici nu stiam ca e vorba despre facebook.Filmul e bun,mi-a placut,a fost interesant si se numara printre putinele filme bune pe care l-am vazut anul acesta.
Initial am crezut ca povestea este adevarata si ca asa a fost creat siteul,am citit apoi declaratia lui Mark Zuckerberg care spunea ca nu este nimic adevarat si ca nici macar nu se va obosi sa mearga sa vada filmul.Oricum cred ca tipul e cam dus cu pluta daca la averea pe care o are sta intr-o casa inchiriata.Adevarul e undeva la mijloc pentru ca sunt cateva lucruri care se leaga.
Acum, Facebook, valorează 41 de miliarde de dolari si asta doar in aproape 7 ani.

Federico
14 Jan 2011, 22:00
Cred ca e prima oara in cariera lui Gorzo cand face o analiza in doua parti unui film american: http://www.dilemaveche.ro/category/autor/andrei-gorzo

Iamsaved
22 Jan 2011, 20:45
6.5/10....si asta pentru ca mi-au placut unele faze din film si la inceput m-a incantat ideea,dar dupa ce l-am vazut am fost foarte dezamagita,filmul parca este facut cu repezitorul si pur si simplu nu m-a impresionat cu nimic.

MadalinaGabriela
24 Jan 2011, 09:57
O tampenie ambalata simpatic. Moda asta, tendintele ajuta enorm.
Sincer acum cumsa faci un film despre Facebook? Publicitate curata, cretinarie de'a dreptul:))
Nu spun ca filmul nu e palcut dar subiectul e prea pe money iar atatea premii pentru asa ceva? Pentru mine a fost cam mediocru... The king's Speech, inception, Shutter ori Black Swan erau cu mullllllt peste Tsn..
Dezamagitor...
Macar OScarurile sa schimbe ceva..

miercuri
24 Jan 2011, 13:06
Poate daca ati trece peste ideea preconceputa cum ca filmul asta ar fi o reclama pentru facebook, ati reusi sa vedeti despre ce este el de fapt. ;)

Monotone
24 Jan 2011, 13:43
O tampenie ambalata simpatic. Moda asta, tendintele ajuta enorm.
Sincer acum cumsa faci un film despre Facebook? Publicitate curata, cretinarie de'a dreptul:))
Nu spun ca filmul nu e palcut dar subiectul e prea pe money iar atatea premii pentru asa ceva? Pentru mine a fost cam mediocru... The king's Speech, inception, Shutter ori Black Swan erau cu mullllllt peste Tsn..
Dezamagitor...
Macar OScarurile sa schimbe ceva..

Nu incerc sa zic ca The Social Network e un film bun, sau mai bun ca vreunul anume..

Chiar recunosc ca si eu am avut o parere preconceputa despre un film care incearca sa povesteasca o parte din viata lui Mark Zuckerberg, tocmai pentru ca nu suport facebook-ul (defapt o mare parte din utilizatorii lui care il vad doar ca pe un site matrimonialist)..
Eram si sceptic de prestatia lui Justin Timberlake (care desi nu a impresionat, nu a fost nici rateu)

Stiam insa ca David Fincher nu poate dezamagii nici macar pe subiectul asta si chiar a fost un film placut, deloc pretentios si captivant pentru o duminica seara popcornista.

Prefer sa il revizionez in locul lui Shutter Island

rvn
24 Jan 2011, 14:09
Sunt sigur ca nu ai mai auzit vreodata de David Fincher Nu incerc sa zic ca The Social Network e un film bun, sau mai bun ca vreunul anume..

acuma, pe bune....
poate ea n-a auzit cum spui tu,de Fincher.
dar,chiar si asa,faptul ca filmul "X" sau filmul "Y",este opera unui regizor consacrat asta inseamna ca din start filmul este nu "capodopera",caci as exagera,dar un film"foarte bun"?
sunt exemple destule care pot confirma ca nu e o regula asta.
The Social Network este un film pe care unii il apreciaza, altii nu.
procentul pentru cele doua categorii, va face diferenta la popularitate.
dar,dupa parerea mea,se incadreaza in tentinde,adica sunt filme din ce in ce mai putin valoroase care acced la Glob sau la Oscar.
gaselnita facebookista poate merita ca subiect,dar cred ca modul cum a fost ambalata (ca s-o citez pe ea),n-a fost chiar inspirat.

copila_satanista
24 Jan 2011, 14:25
Monotone ... ne bucuram (sau nu) ca impresionatul pe facebook e ceva important pentru tine :-/. Poti sa arati ca ai alte pareri si in moduri mai inteligente. Cred ca as putea sa vars si eu cate ceva depre frustrarile tale si iti povestesc si de ale mele ca sa nu zici ca sunt rea, dar nu o fac, cel putin nu pentru a explica un punct de vedere diferit.

On: mie filmul mi s-a parut destul de bine inchegat prin intermediul actorilor, atmosferei, detaliilor, povestii in sine. A reusit cu brio satisfacerea curiozitatii cu privire la aparitia Facebook. Vrem nu vrem, daca ne gandim la nivelul afacerii, succesul lui Zuckerberg este de admirat si cu siguranta nu a fost construit pe baza de goliciune in creier. Probabil ca povestea m-a fascinat putin mai mult si din cauza interesului meu pentru domeniul asta. Ma asteptam ca Mark sa fie pus intr-o lumina cu totul si cu totul pozitiva, aici am avut surpriza de a constata ca moralitatea lui nu a fost chiar de neclintit . Inteligenta, luarea deciziilor corecte, stilul deosebit de a se focusa pe dezvoltarea ideilor sunt de admirat in timp ce furtul pozelor, caracterul lui dificil, renuntarea la propriul prieten, desi avea inteligenta necesara pentru a-l intelege si a-l trata altfel, m-au intrigat. The Social Network merita sa fie urmarit pentru analiza unei parti din personalitatea lui Mark Zuckerberg si pentru exemplul pe care il da in domeniul afacerilor de succes. Consider ca sunt superficiali cei care il critica pe baza acordului sau dezacordului asupra faimoasei retele de socializare ori pe baza faimei regizorului.

rvn
24 Jan 2011, 14:31
Network trebuie urmarit pentru analiza unei parti din personalitatea lui Mark Zuckerberg si pentru exemplul pe care il da in domeniul afacerilor de succes. Consider ca sunt superficiali cei care il critica pe baza acordului sau dezacordului asupra faimoasei retele de socializare.
dincolo de faptul ca toata lumea a zis chestia asta,ma refer la domeniul afacerilor de succes,
mie mi se pare needucativ,filmul.chiar si din punctul asta de vedere!mai ales,din punctul asta de vedere.
poate gresesc,dar mie filmul nu mi-a inspirat decat superficialitate.facebookul este doar un produs de larg consum.ne-ajuta sa socializam,cu siguranta,dar nu ne imbogateste altfel,nicicum.

Zuckerberg,n-a avut goliciune in creier,dar nici inteligenta unui inventator.

Black
24 Jan 2011, 14:47
hm... nu cred ca un film despre colgate ar fi fost mai interesant. Totusi incerc sa las la o parte succesul financiar Facebook, desi daca imi amintesc bine, tocmai prin asta vrea sa "showoff" pe final.
The Social Network, nu e nici capodobepera, dar niciun un film prost, isi merita poate rolul de nominee, dar cam atat, cel putin din punctul meu de vedere. Orice ar zice cineva, acest succes de care TSN are parte acum in sezonul "awards" e numai datorita facebook-ului. So David Fincher nu aduce nimic special.

Totusi, vreau sa fiu antipatic, intrebare pentru cei care cred ca TSN a meritat Golden Globes si prababil va merita si Oscar:

Fight Club sau The Social Network

Monotone
24 Jan 2011, 14:56
Sunt sigur ca nu ai mai auzit vreodata de David Fincher Nu incerc sa zic ca The Social Network e un film bun, sau mai bun ca vreunul anume..

acuma, pe bune....
poate ea n-a auzit cum spui tu,de Fincher.
dar,chiar si asa,faptul ca filmul "X" sau filmul "Y",este opera unui regizor consacrat asta inseamna ca din start filmul este nu "capodopera",caci as exagera,dar un film"foarte bun"?
sunt exemple destule care pot confirma ca nu e o regula asta.

Am specificat cat de "foarte bun" e din moment ce l-am categorisit drept un film bun pentru un weekend popcornist..
Nu numai ca nu vad de unde atatea premii, dar nu intra nici in lista filmelor preferate pe 2010
Cu toate astea nu e un film rau si nu cred ca ash face mofturi daca ash fi nevoit sa il revad.

Monotone ... ne bucuram (sau nu) ca impresionatul pe facebook e ceva important pentru tine :-/. Poti sa arati ca ai alte pareri si in moduri mai inteligente. Cred ca as putea sa vars si eu cate ceva depre frustrarile tale si iti povestesc si de ale mele ca sa nu zici ca sunt rea, dar nu o fac, cel putin nu pentru a explica un punct de vedere diferit.

Draga "copila_satanista", chiar te rog sa "versi" si tu cate ceva despre frustrarile mele.
Pana una alta, nu am cont de facebook, nu sunt un copil satanist si nici nu incerc sa imi traiesc viata in spatele tastaturii. (inca nu am 1200+ post-uri)

Nu vad nimic inovator la Facebook.

Imi dau seama ca Zuckerberg s-a inspirat de la tot ce exista pe piata inainte de Facebook, si singurul lucru inovator pe care l-a "inventat" a fost interfata simplista / minimalista care a atras atat de multi utilizatori.

P.S: Sa nu comparam Fight Club cu TSN.. totusi

rvn
24 Jan 2011, 14:57
În concluzie, nu aş numi publicitate faptul că totul se învârte în filmul ăsta în jurul Facebook-ului...deşi nu exclud să existe şi o doză de aşa ceva pe-acolo...
cred ca doza e in sensul invers.notorietatea facebookului,a facut publicitate filmului.
ha,ha..
"-haide,mai!mergem sa vedem filmul despre facebook?" cati n-or fi pus intrebarea asta,grupului de prieteni?si care grup,stia cu siguranta cine-i Fincher,nu?

copila_satanista
24 Jan 2011, 14:58
Ok... discutia cu privire la Facebook este destul de complexa. Sunt pareri si pareri, multe destul de confuze. Facebook-ul poate fi privit in 2 feluri : la nivel de afacere si la nivel de site - retea de socializare.
Ca afacere este foarte bine gandit si a devenit un concurent infricosator de solid pentru restul retelelor de socializare care par a fi extrem de greu de egalat pe viitor.
Cat despre reteaua de socializare, eu vad problema in primul rand din punctul de vedere al efectelor diferite asupra oamenilor - ele pot fi atat bune cat si rele. Aici multi critica, se agita, discuta, se sperie etc. Treaba defapt e ca fiecare ia cat il duce capul ... astfel incat te poti alege cu o dependenta serioasa, cu aderarea la o realitate virtuala superficiala si poate inselatoare, poti fi manipulat in diferite moduri etc ori te poti folosi de modalitatile deosebit de facile pe care le ofera pentru obtinerea si impartasirea de informatii, pentru socializare (continuata in plan real), pentru ocazia de a te exprima, de a te relaxa.
Sa fim seriosi, nu e prima retea de socializare, dar complexitatea ei provoaca largirea plasei de efecte. Trebuie sa stim clar ce sa luam din toata chestia asta, in ce scopuri sa il folosim. Dar alegerile benefice presupun o personalitate puternica. O problema deosebit de grava este in cazul tinerilor carora rapiditatea cu care pot obtine informatii si multitudinea acestora, libertatea vasta, mediul creat de societatea din zilele noastre etc ...ii predispun la dezvoltarea unor personalitati mult prea putin definite, la naivitate si superficialitate.

Monotone ... nu merge cu mine :)

copila_satanista
24 Jan 2011, 15:01
Clar filmul a pornit in primul rand deoarece se stia ca subiectul este unul foarte fierbinte. Nu mi se pare ca filmul incearca prea mult sa atraga useri sau ceva, plus ca Facebook deja a cam trecut de nivelul la care are nevoie de un film pentru publicitate. Vorba aia ... deja e peste tot.

Monotone
24 Jan 2011, 15:02
Copila_satanista >:)

Ma intrebam de ce nu se numeste filmul FACEBOOK?!

rvn
24 Jan 2011, 15:07
Ok... discutia cu privire la Facebook este destul de complexa. Sunt pareri si pareri, multe destul de confuze. Facebook-ul poate fi privit in 2 feluri : la nivel de afacere si la nivel de site - retea de socializare.
Ca afacere este foarte bine gandit si a devenit un concurent infricosator de solid pentru restul retelelor de socializare care par a fi extrem de greu de egalat pe viitor.
Cat despre reteaua de socializare, eu vad problema in primul rand din punctul de vedere al efectelor diferite asupra oamenilor - ele pot fi atat bune cat si rele. Aici multi critica, se agita, discuta, se sperie etc. Treaba defapt e ca fiecare ia cat il duce capul ... astfel incat te poti alege cu o dependenta serioasa, cu aderarea la o realitate virtuala superficiala si poate inselatoare, poti fi manipulat in diferite moduri etc ori te poti folosi de modalitatile deosebit de facile pe care le ofera pentru obtinerea si impartasirea de informatii, pentru socializare (continuata in plan real), pentru ocazia de a te exprima, de a te relaxa.
Sa fim seriosi, nu e prima retea de socializare, dar complexitatea ei provoaca largirea plasei de efecte. Trebuie sa stim clar ce sa luam din toata chestia asta, in ce scopuri sa il folosim. Dar alegerile benefice presupun o personalitate puternica. O problema deosebit de grava este in cazul tinerilor carora rapiditatea cu care pot obtine informatii si multitudinea acestora, libertatea vasta, mediul creat de societatea din zilele noastre etc ...ii predispun la dezvoltarea unor personalitati mult prea putin definite, la naivitate si superficialitate.

copila,
ai zis-o cum nu se putea mai bine.
mie,nu mi-a lasat decat impresia (pe care o aveam,din auzite) si a "superficialitatii" sistemului de invatamant american.din cauza asta mi se pare needucativ,fiindca facebookul,dupa mine,nu este decat o mare pierdere de timp si de simt al realitatii,pe care tinerii,unii,nu toti,nu-l au.
eu cred ca amploarea pe care a luat-o virtualul,ca mod de socializare in momentul de fata,ar trebui sa ridice un semn de intrebare,chiar la nivel social.nu mi se pare mai putin nociv ca drogurile sau tigarile,de exemplu.
poate,iar gresesc.

copila_satanista
24 Jan 2011, 15:14

Recunosc ca nu stiu sigur ce intentii au avut sau nu. Nu m-am gandit prea mult la asta, poate au vrut sa scada exact evitarea filmului de cei carora termenul "Facebook" le provoaca repulsie, stiind ca cei care sunt "fani" sigur vor avea oricum curiozitatea sa il vada.

rvn, intr-un mod mai fortat as putea spune ca facebookul in particular si internetul in general amplifica uneori diferite calitati si defecte ale userilor, depinde mult de ei. Deci eu propun ca problema sa fie sucita, privind-o nu de la internet la useri ci in sens invers. Mentionez totusi si manipularea serioasa a userilor in diferite scopuri, dar cu acceptul constient sau nu al acestora ;).

miercuri
24 Jan 2011, 15:23
eu cred ca amploarea pe care a luat-o virtualul,ca mod de socializare in momentul de fata,ar trebui sa ridice un semn de intrebare,chiar la nivel social.nu mi se pare mai putin nociv ca drogurile sau tigarile,de exemplu.
poate,iar gresesc.
Nu esti singura care isi pune problema asta -> http://www.guardian.co.uk/media/2011/jan/22/social-networking-cyber-scepticism-twitter
si de subliniat din articolul asta:
Elsewhere, hit film The Social Network has been seen as a thinly veiled attack on the social media generation, suggesting that Facebook was created by people who failed to fit in with the real world.

rvn
24 Jan 2011, 15:24
Deci eu propun ca problema sa fie sucita, privind-o nu de la internet la useri ci in sens invers. Mentionez totusi si manipularea serioasa a userilor in diferite scopuri, dar cu acceptul constient sau nu al acestora ;).
iarasi ai dreptate.
poate e o exagerare,dar e ca si cum il obligi pe unul care nu este apt, sa faca armata.
sau accepti ca altul, orb, sa conduca masina.
intr-un fel sau altul,este nociv.creeaza dependenta,asta e clar.si cei care vor sa-l "consume",ar trebui avertizati.

buticut
24 Jan 2011, 15:27

Monotone, calmeaza-te!

Filmul nu se numeste Facebook tocmai pentru ca Mark nu a vrut sa ii faca publicitate, fiindca il punea intr-o lumina oarecum negativa si spera ca cat mai putin oameni sa il vada. Mi se pare foarte superficial sa spui ca e doar un film despre aparitia Facebook-ului. Cum spunea si producatorul Scott Rudin, viata si munca lui Zuckerberg e folosita ca o metafora pentru a spune o poveste despre comunicare si despre felul in care ne raportam unii la altii. Cu cineva precum Fincher la carma, nu stiu cum cineva s-ar putea astepta la banalitati. Nu toate filmele sale sunt capodopere sau extrem de captivante, insa la el banalul iese din discutie. Alien3 a fost varza, intr-adevar, dar nu i-as pune esecul filmului in carca, pentru ca atmosfera de pe platou a fost aparent insuportabila, Fincher avand la un moment dat o criza de nervi.

rvn
24 Jan 2011, 15:32
. Cum spunea si producatorul Scott Rudin, viata si munca lui Zuckerberg e folosita ca o metafora pentru a spune o poveste despre comunicare si despre felul in care ne raportam unii la altii.
buti,
nu vreau sa fiu rautacioasa.
"metafora",nu prea cred ca e.adica, nu prea vad unde-ar putea fi...
sau poate, duc eu lipsa de imaginatie...

copila_satanista
24 Jan 2011, 15:32
cei care vor sa-l "consume",ar trebui avertizati. Ar fi o idee, dar cred ca mai mult cei care nu au defapt nevoie de avertisment il vor baga in seama. Cred ca adevarata solutie sta in educatia facuta in intreaga societate. Ma refer la scoli, parinti, mass-media, legislatie care sa apere ferm oamenii impotriva manipularii si mai ales alienarii mentale... etc. Scuze ca am deviat cam mult de la subiect. Cum spuneam, toata treaba asta cu Facebook-ul, internetul, lumile virtuale, forumurile chiar ;) este de povestit poate in alt topic.

Thnx buticut, dar stai calma ca nu ma cobor eu in sporovailei dintr-astea. Nu-mi place sa il umilesc chiar nasol. Desi o cauta cu lumanarea, raman o finuta :D

rvn
24 Jan 2011, 15:35
cred ca nu s-a deviat deloc.
haideti sa vedem mesajul filmului.asta-i important.a vrut Fincher sa transmita ceva,au ba?

Monotone
24 Jan 2011, 15:37

Monotone, calmeaza-te!

Filmul nu se numeste Facebook tocmai pentru ca Mark nu a vrut sa ii faca publicitate, fiindca il punea intr-o lumina oarecum negativa si spera ca cat mai putin oameni sa il vada..

Asta era si idea intrebarii mele

Si nu vad de ce ar fi trebuit sa scoata cineva un film denumit facebook din moment ce tacticile lor de a se autopromova erau mult mai ingenioase la inceput..

Poate nu doar eu uit cum eram spamat cu join facebook acu' nu mai mult de 2-3 ani.. Tin minte ca atunci cand te logai prima oara pe facebook erai "pacalit" sa iti introduci adresa de mail si parola pentru raspandirerea facebook-ului in tot adress book-ul..

Acum deja vad cum a prins prea mult si pare tragic cand realizez ca unii sunt la fel de dependeti de facebook cum altii sunt de droguri

Liviu-
24 Jan 2011, 15:46
Iar discutam pe ideea "TSN e doar un film despre facebook, The American e doar un film despre Clooney intr-un bar, 127 Hours e doar despre un tip care si-a taiat mana, 2001: A Space Odyssey e doar un film despre nave care se invart in spatiu, Calauza e doar un road movie etc."?

Aveti un link putin mai sus pus de Federico spre doua articole scrise de Gorzo. De ce nu le cititi?

rvn
24 Jan 2011, 16:36
Nu vad nimic inovator la Facebook.
Imi dau seama ca Zuckerberg s-a inspirat de la tot ce exista pe piata inainte de Facebook, si singurul lucru inovator pe care l-a "inventat" a fost interfata simplista / minimalista care a atras atat de multi utilizatori.

asta numesti "inventie"?
saracul Edison....

Monotone
24 Jan 2011, 16:38
"inventat"

saracii ochi

rvn
24 Jan 2011, 16:53
"inventat"

saracii ochi
oricum ai lua-o,tot aia e.
"scanteia de idee" a fost sa clasifice gagicile.atat.nu mi se pare nimic senzational.doar ca a adus clientii.asta-i intr-adevar,ceva "deosebit".

Monotone
24 Jan 2011, 16:57
"scanteia de idee" a fost sa clasifice gagicile.atat.nu mi se pare nimic senzational.doar ca a adus clientii.asta-i intr-adevar,ceva "deosebit".

Era vorba de interfata simplista (si user friendly) care a atras majoritatea utilizatorilor de astfel de portale (Myspace / HI5 and co)

In film "scanteia de idee" cred ca a fost mai mult modul prin care s-a promovat clasificarea fetelor, si mai ales faptul ca fetele clasificate erau cele din campus.

Observ ca intram in aria off-topic ului si as vrea sa ne oprim si sa continuam tot cu intrebarea ta :

Ce mesaj a vrut sa transmita David Fincher prin "The Social Network"?

rvn
24 Jan 2011, 17:05

Era vorba de interfata simplista (si user friendly) care a atras majoritatea utilizatorilor de astfel de portale (Myspace / HI5 and co)

Observ ca intram in aria off-topic ului si as vrea sa ne oprim si sa continuam tot cu intrebarea ta :

Ce mesaj a vrut sa transmita David Fincher prin "The Social Network"?

de acord cu tine.
off ( si cu asta termin): interfata s-a creat din nevoia de organizare.asta este "scanteia de idee"la care m-am referit,adica ideea de a organiza in modul acesta reteaua.
sper ca nu gresesc.

Black
24 Jan 2011, 20:49
very offtopic subject here! :)
daca tot vorbim de facebook si de "friendly interface" nu putem sa ducem discutia asta pe un al thread? Cu siguranta nu ar fi atat de multi doritori.
TSN are succes din cauza Facebook, macar atat poate fi toata lumea de acord, there is no point. Facebook in schimb e din alta categorie. Poate meritul lui Fincher a fost sa arate ca un tip 'antisocial' a creat cea mai de succes retea de socializare. De ce nu ne-au mai placut hi5, myspace??? Au raspuns multi, in loc sa fie doar o retea de socializare, a devenit o parte din viata de zi cu zi a milioane de oameni, lucru care nu se intampla pe celelalte. Succesul a venit simplificare.
Morala: E poate cel mai discutat subiect de dupa atacurile teroriste de la WTC, insa ele au trecut, facebook ramane. Dupa Avatar s-au sinucis unii, daca maine facebook ar inchide sandramaua, god forbid. 8-}

Liviu-
24 Jan 2011, 21:20
in loc sa fie doar o retea de socializare, a devenit o parte din viata de zi cu zi a milioane de oameni

Nu chiar. Mai degraba zis in loc sa fie doar un site de matrimoniale e o retea de socializare. Asta e marea diferenta intre Facebook si celelalte.

Apropo, dupa parerea mea nu e deloc off-topic sa vorbesti despre FB aici. E parte prea mare a filmului ca sa nu tratezi si aspectul asta, anume ce reprezinta FB in sine, nu doar creatorul lui.

sergiuseling
24 Jan 2011, 21:37
TSN are succes din cauza Facebook, macar atat poate fi toata lumea de acord, there is no point.

Eu nu cred asta. În orice caz criticii sunt cei care laudă filmul acesta excesiv.
Și cum mai toți criticii scriu cel puțin o pagină să-și justifice părerea poți să vezi acolo motivele care culmea diferă de ce spui tu.

Și eu sunt de acord că e supraevaluat, dar măcar criticii aduc și argumente.

Black
24 Jan 2011, 21:39
Dude, it's gonna be a long taaaaaaalk if we keep it to Facebook. :D

Black
24 Jan 2011, 21:50
TSN are succes din cauza Facebook, macar atat poate fi toata lumea de acord, there is no point.

Eu nu cred asta. În orice caz criticii sunt cei care laudă filmul acesta excesiv.
Și cum mai toți criticii scriu cel puțin o pagină să-și justifice părerea poți să vezi acolo motivele care culmea diferă de ce spui tu.

Really now, chiar nu crezi asta??? Na ma rog poate sunt eu nebun!!!! >:) nooooot!
@sergiuseling - Nici tu nu ai argumente!?

sergiuseling
24 Jan 2011, 22:01
Nu știu dacă nebun, dar superficial în această privință cu siguranță.

rvn
25 Jan 2011, 11:24
declaratie:
"Parker, fost presedinte Facebook: Filmul The Social Network este "pura fictiune"
Fostul presedinte al Facebook si co-fondator al Napsters, Sean Parker, a declarat ca, desi i-a placut punerea in scena a filmului The Social Network in care personajul sau este jucat de Justin Timberlake, actiunea este "pura fictiune", scrie Reuters.
Filmul il portretizeaza pe Sean Parker ca un "om de petrecere", machiavelic si subversiv, acesta impresionand pe un tanar Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook - n.r.) prin faptul ca se intalneste cu un model Victoria's Secret. In final, acesta este arestat pentru posesie de cocaina.
"Este pura fictiune", a declarat Parker la o conferinta din Munchen. "Mi-as cam dori ca viata mea sa fi fost atat de 'cool'. Nu sunt modele ale Victoria's Secret in Silicon Valley".
Parker este in prezent managing partner al companiei de investitii The Founders Fund, din San Francisco."
articolul il gasiti si aici:
http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/parker-fost-presedinte-facebook-filmul-the-social-network-este-pura-fictiune-55519

reiau intrebarea:care este mesajul filmului? ce credeti voi ca a vrut Fincher sa transmita?

kene
27 Jan 2011, 20:50

La prima vedere pare un film obisnuit, nu o mare realizare, dar nu stiu cum sa ma exprim, filmul a avut o scanteie care pe mine cel putin m-a atras, l-am vazut la cinema si inca de 2 ori cu prietenii acasa. Nu spun ca este vreo mare capodopera, dar filmul este clar un must see :)

miercuri
30 Jan 2011, 14:07
Oarecum pe langa subiect, dar tineam neaparat sa o postez:
Jesse Eisenberg ieri prezentand SNL (http://www.youtube.com/watch?v=JA9QMgeyKR4)

dragonfly_drk
31 Jan 2011, 00:31
reiau intrebarea:care este mesajul filmului? ce credeti voi ca a vrut Fincher sa transmita?

ca facebook e cool? exact ca si fondatorii?... :-/

(nu, glumeam... probabil vrea sa sugereze evolutia atat de rapida a internetului. cum un site marunt poate ajunge in cateva zile foarte cunoscut... cum lumea incepe sa fie plina de programatori tot mai iscusiti care fac "minuni", pentru ca, sa fim seriosi, la vremea aceea, evolutia atat de rapida a facebookului a fost o "minune", o revelatie... a fost debutul serios al siteurilor de socializare...)

marius_em
02 Feb 2011, 10:22
Inainte de Facebook au mai fost cateva, printre care mult mai rapid popularul MySpace.
MySpace a fost lansat in 2003, Facebook in 2004, si cam pana in 2008 MySpace era de departe cel mai popular, atingand un numar de utilizatori mai mare chiar decat google. Cred ca mai bine faceau filmul despre MySpace, drama idiotilor care au reusit sa distruga o afecere de miliarde.
Deci evolutia Facebook nu a fost chiar atat de rapida, si nu a fost chiar atat de fulminanta. In anii in care inca mai crestea, alte retele de socializare ardeau ca lumanarea la doua capete. Facebook nu e un fenomen, e un produs de consum, o nevoie acoperita, supus legilor pietei si ale concurentei ca oricare alt produs.

miercuri
02 Feb 2011, 11:21
cam pana in 2008 MySpace era de departe cel mai popular, atingand un numar de utilizatori mai mare chiar decat google.
MySpace a fost cumparat de google prin 2006, iar facebook-ul a inceput sa ia amploare foarte mare pe la sfarsitul lui 2007.

marius_em
02 Feb 2011, 12:00
Nu cred ca Myspace e cumparat de Google.
In fine, ideea e ca Facebook e un produs intr-o piata de produse similare. Nu e special asa cum vrea sa ne arate filmul asta ca ar fi fost "THE Social Network", ci e doar "A social network". Chiar si inainte de Myspace au fost altele.

miercuri
02 Feb 2011, 13:13
Da, ai dreptate, Google nu a cumparat MySpace, a cumparat Youtube. News Corporation a cumparat MySpace in perioada aia, iar Google au platit apoi aproape un miliard de dolari pentru a include search engine-ul lor la MySpace + advertising -> http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/5254642.stm
Am facut la un moment dat un proiect despre MySpace si privind retrospectiv MySpace a fost o afacere cumva umflata cu pompa si de-asta a cedat presiunilor asa usor. Facebook a fost infiinat la doar vreo jumate de an dupa MySpace si le-a luat mai mult timp sa iasa la lumina, dar au avut o crestere constanta foarte stabila, ca in momentul de fata sa devina THE Social Network. Iar filmul se raporteaza totusi la prezent si mi se pare corect intitulat asa. :)

marius_em
02 Feb 2011, 13:17
Nu e nevoie decat sa spuna Justin Bieber ca prefera altceva in afara de Facebook, si se duce naibii toata afacerea. Fidelitatea nu e un atu al internetului.

miercuri
02 Feb 2011, 13:47
Nu cred ca e vorba de fidelitate, ci de optiune. Intrebarea e ce altceva? Mai e ceva similar care sa ofere servicii mai bune in domeniul asta?
Dupa cum zicea Liviu, fb a reusit spre deosebire de concurenta sa se dezvolte ca o retea de socializare si nu ca o pagina de matrimoniale.
Apoi mai e vorba si de numarul de utilizatori pe care i-a adunat. De ce ai sta pe MySpace/Hi5/Friendster cand toata lumea pe care o cunosti e pe fb?

Monotone
07 Feb 2011, 11:48
Depinde in ce mod iti vezi tu pagina de Facebook pentru ca in .ro e doar "A SOCIAL NETWORK" (si prin asta nu vad o mare diferenta fata de matrimoniale)

In romania nu a prins deloc Myspace, si cu siguranta nu s-ar fi bucurat de succesul Hi5-ului sau Facebook-ului pentru ca romanii il vad doar ca INCA o pagina de matrimoniale..

Insa pentru unii, site-urile astea sunt o metoda destul de buna pentru a-si promova calitatile artistice. Tin si acum minte cum in 2008-2009 orice artist consacrat (in domeniul muzical) avea pagina de myspace iar cand doream sa vad vreun "latest work" sau sa obtin vreo informatie despre vreun event cautam myspace-ul artistului.

Acum totul s-a mutat pe facebook / tweeter, asa ca inca imi tin un cont anonim in care am toti artistii preferati si acces la toate Event-urile care au loc fara sa fiu invadat de spam-urile "prietenilor" care abuzeaza de viata pe internet.

Facebook is addictive, si sunt destui prosti pe www, sau doar aveam eu prea multi "friends"

Pana una alta toata lumea pe care o cunosc are telefon mobil si o adresa de e-mail.

Windom
10 Feb 2011, 07:41
L-am vazut aseara. Big disappointment. Ar merita trimis direct la topicul cu dezamagiri. Mi s-a parut un film la fel de sec si insipid precum o stire de pagina 4 din Ziarul Financiar. Pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca e un film regizat de Mr. Fincher, omul care, anterior, cu Zodiac, reusise sa te tine tintuit in scaun pentru doua ore si jumatate propunindu-ti o analiza livresca a unei anchete politienesti. Ca sa nu mai vorbesc de Seven...
Dar aici ce avem? Un Cruel Intentions pentru intelectuali. Acel nerd adorat de americani, singuratic si neiubit de nimeni, dar, culmea, simpatic si cu cea mai buna bucatzica din campus alaturi.:-O Jesse Eisenberg m-a scos din sarite chiar dinainte de aparitia titlului pe ecran. Si face cam acelasi lucru pe intreg parcursul filmului: turuie din gura de-i sar capacele precum un texan la o licitatie de cornute, triade sforaitoare presarate, ici-colo, cu cite o replica isteata. Zero empatie fata de personaje. Zero dramatism. From time to time, a courtroom scene, but no salt or pepper there. Arunca domnul Fincher un ochi la Insider ori, macar, la Ally McBeal cind mai vrei sa te bagi pe domeniul legal.
Dupa 30 de minute am intrat pe pilot automat, motaind si mustacind la cite o replica spirituala. Cam cu atit ramii dupa vizionare: cu 2-3 vorbe de duh si cu o coloana sonora ok. Daca Fincher va lua Oscarul anul asta, il va primi la fel cum la primit Scorsese - un al fel de mercy fuck. Overrated? Putin spus. Daca nu era vorba de Fincher ori Facebook, filmul asta intra direct pe dvd.

4/10

StefanDo
10 Feb 2011, 08:16
ai reactia asta pentru ca te asteptai la foarte mult :) compara TSN cu restul filmelor carora le-ai dat patru in ultima vreme si ai sa vezi ca fincher e deasupra

rvn
10 Feb 2011, 08:23
o fi deasupra, da'nu prea-i de statueta cea mai ravnita....

StefanDo
10 Feb 2011, 08:29
nici nu am spus asta
eu unul in 2011 nu m-as grabi cu premiile, e un an cat se poate de mediocru. Si de obicei in anii astia statuetele ajung la filmul mediocru cu mai multa emotie, adica la The King's speech

Windom
10 Feb 2011, 08:29
ai reactia asta pentru ca te asteptai la foarte mult :) compara TSN cu restul filmelor carora le-ai dat patru in ultima vreme si ai sa vezi ca fincher e deasupra
Intr-o anumita masura probabil ca ai dreptate, mai ales daca luam in considerare faptul ca TSN a venit dupa La Belle Noiseuse, pe care-l vazusem cu o seara inainte. Dupa acea experienta, m-am simtit ca intr-un vid urmarind TSN. Gol.

rvn
10 Feb 2011, 08:46
e un an cat se poate de mediocru. Si de obicei in anii astia statuetele ajung la filmul mediocru cu mai multa emotie, adica la The King's speech
poate sunt mediocre din anumite puncte de vedere.astea sunt tendintele si Oscarul trebuie sa tina pasul cu ele...
cred ca vremurile cand un film era incoronat la toate categoriile au cam apus...
"the best-ul" nu prea e sinonim cu comercialul..

Chambord
10 Feb 2011, 08:48
oh, La Belle Noiseuse :x quel tour de force !

http://www.cinemagia.ro/forum/showpost.php?p=1563161&postcount=337

L-am vazut aseara. Big disappointment. Ar merita trimis direct la topicul cu dezamagiri. Mi s-a parut un film la fel de sec si insipid precum o stire de pagina 4 din Ziarul Financiar. Pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca e un film regizat de Mr. Fincher, omul care, anterior, cu Zodiac, reusise sa te tine tintuit in scaun pentru doua ore si jumatate propunindu-ti o analiza livresca a unei anchete politienesti. Ca sa nu mai vorbesc de Seven...

Gimme five, pal :-bd

miercuri
10 Feb 2011, 19:08
Dar aici ce avem? Un Cruel Intentions pentru intelectuali. Acel nerd adorat de americani, singuratic si neiubit de nimeni, dar, culmea, simpatic si cu cea mai buna bucatzica din campus alaturi.:-O Jesse Eisenberg m-a scos din sarite chiar dinainte de aparitia titlului pe ecran. Si face cam acelasi lucru pe intreg parcursul filmului: turuie din gura de-i sar capacele precum un texan la o licitatie de cornute, triade sforaitoare presarate, ici-colo, cu cite o replica isteata. Zero empatie fata de personaje. Zero dramatism. From time to time, a courtroom scene, but no salt or pepper there. Arunca domnul Fincher un ochi la Insider ori, macar, la Ally McBeal cind mai vrei sa te bagi pe domeniul legal.
Dupa 30 de minute am intrat pe pilot automat, motaind si mustacind la cite o replica spirituala. Cam cu atit ramii dupa vizionare: cu 2-3 vorbe de duh si cu o coloana sonora ok. Daca Fincher va lua Oscarul anul asta, il va primi la fel cum la primit Scorsese - un al fel de mercy fuck. Overrated? Putin spus. Daca nu era vorba de Fincher ori Facebook, filmul asta intra direct pe dvd.

4/10
Eu cred ca uiti care a fost ultimul film al lui Fincher inainte de asta. TSN e clar un pas inainte. :P

sergiuseling
10 Feb 2011, 19:29
Și mie inițial nu mi s-a părut că e chiar cel mai bun film al anului, cum se tot intitula, dat pe mine m-a ținut țintuit pe scaun. Ce-i drept că nu ar fi oprit nimeni filmul pentru mine, dar filmul chiar a avut ritm alert și chiar am râs mai mult ca la majoritatea comediilor.

Și ce am observat eu la filmul ăsta că trebuia să fiu foarte atent că altfel pierdeai discuțiile. Pentru scena de la început cu tipa chiar trebuia să fii foarte atent cu toată muzica din preajmă și cu viteza lui Jesse de a vorbi. Și sincer eu unu nu mi-am dat deloc seama că gemenii sunt jucați de același actor. Filmul chiar are destule lucruri care sunt foarte bine făcute, e chiar antrenant și amuzant, dar tot a lipsit ceva.

Windom
10 Feb 2011, 19:30
Fata de BB? Never. Ala cel putin a fost original.

buticut
10 Feb 2011, 19:55
nici nu am spus asta
eu unul in 2011 nu m-as grabi cu premiile, e un an cat se poate de mediocru. Si de obicei in anii astia statuetele ajung la filmul mediocru cu mai multa emotie, adica la The King's speech

Hai ca nu e chiar atat de rau, fata de alti ani in care nu-ti ajungeau doua maini ca sa numeri toate mediocritatile aparute.
TKS mediocru? Blasphemy :P!

miercuri
10 Feb 2011, 21:57
Fata de BB? Never. Ala cel putin a fost original.
Oh common, ala e chintesenta a tot ceea ce inseamna overlong, pointless movie :P
TSN Macar e pragmatic si pe alocuri taios. Also, how can you not like Jesse? :P

Chambord
24 Feb 2011, 14:05
No king speech could beat a movie based on this:

http://www.suplimentuldecultura.ro/index/continutArticolNrIdent/Fast-food/6433

Claudio06
25 Feb 2011, 15:44
Si cu filmu asta a mai facut facebook-u niste bani si a mai castigat cateva conturi in plus... ca parca nu avea destule:))

FlorinMovieFreak
21 Mar 2011, 20:03
Nice acting .. mi-a placut ..

Gebeleizis
20 Apr 2011, 15:39
Un film supraevaluat.

Liviu-
20 Apr 2011, 15:51
N-ar strica niste pareri ceva mai elaborate. Nu e nevoie de eseuri, dar cu siguranta nici sub jumatate de rand nu-i bine.